127612
  • salsoul
    ha ígérgetés és elvárás miatt lennél csak vele, miközben a szíved a kocsmába húz, akkor inkább legyél őszintén kocsmában, mint hazugan, álszenten a pároddal vagy mi a szösz...
  • clio1616v
    ha a félelemtől van egyetértés az rég rossz
  • clio1616v
    ott hogyha ígéretet tettél valakinek és felelősséget vállaltál egy párkapcsolatért, akkor nem szarhatsz bele, mert barátoknak úgy tetszene

jogosan várja el a párod, hogy vele legyél ne a kocsmában
  • aggyregetesgére
    Amíg az embereket elválasztja egymástól egy monitor és pár méter üvegszál, addig kurvára nem lesz egyetértés egy vitában.
    Szó sincs érzéketlenségtől, egyszerűen nincs meg az a fizikai veszély, hogy ha hülyeséget beszélsz, akkor orrbagyűrnek/otthagynak és beszélhetsz magadba.
  • gercse
    De hol az igazságtalanság? Nincs egy(1) igazság szerintem...
  • Kata
    Nekem meg a hozzád hasonló beképzelt bunkóktól van hideglelésem. Megmondod a frankót, személyeskedsz, lehordod azt embert a ságra földig, de egy érv vagy magyarázat nem hangzott el tőled. Ez a görcsös lefikázás is úgy érzem komoly frusztrációdból és vesztes pozíciódból ered, és sajnos rólad állította ki azt a bizonyos bizonyítványt.
  • clio1616v
    így van aki meg több vasat tart a tűzbe annak egyik vas sem izzik eléggé
  • clio1616v
    elmondom. azért mert vannak olyan emberek akik nem figyelmesek, és ha nem is érzéseikkel, de figyelmetlenségeikkel akár kárt is okozhatnak

az igazságtalanságot pedig nem tudom tolerálni
  • Flammius
    Te akarsz itt egyedül moralizálni, és téríteni. Én nem vagyok olyan ostoba, hogy ilyen rossz ízlésű, és értelmetlen dolgokba folyjak. Ellenben jól érzem magam.

Amúgy a hozzád hasonló nőktől képletesen szólva feláll a szőr a hátamon - és nem pozitív értelemben véve. Igazi antinők, akik arra jók, hogy rossz példát (ízlésbelit, és nem morálisat) mutassanak a többi nőnek. Ha némi szépséggel és értelemmel is társul ez a fajta embertípus, akkor akár idol is válhat belőle, aki kénye kedve szerint rombolhatja a közízlést. Téged be kéne tiltani, nem erkölcsi, hanem esztétikai okokból. Punktum.
  • salsoul
    csúcs!

én csak annyit tennék hozzá a kérdéshez, hogy szerintem a párkapcsolatnak semmi értelme, ha a párod egyben nem a legjobb barátod

gyakorlatilag ő az, akivel a legszorosabb és legmélyebb kapcsolatban élhetsz

és ha ez nincs így, nem ér semmit az egész

akkor az már nem párkapcsolat hanem valami teljesen más dolog

• gercse
    Értem
  • gercse
    persze, ezt nem vitatom, meg én igazából nem is ezzel a vitával kapcsolatban "vagyok itt", hanem úgy általában szoktam olvasgatni a felmerülő kérdésekkor a hozzászólásokat, és mindig elfajul a dolog, ill. soha nem látok egyetértést a két ember(tábor) között, de szerintem ez így van rendjén, hisz mindannyian másképp gondolkodunk..., csak ezt miért nem lehet elfogadni
  • Kata
    Kimondatni velük azt, amit erőltetetten rejtegetnek, semmi mást. Nem vagyok hittérítő típus, csak vállalja be őszintén ha ő olyan "ízlésű".
  • Flammius
    Riport műsort láttam vele többet is, ott keltette ezt a benyomást. Amikor "terapeuta" szerepben volt, akkor is voltak már jelek, de ott inkább domináltak a pozitív tulajdonságai. Fiatalon értelmes ember lehetett, kár, hogy nem bírta el a saját súlyát.
  • gercse
    Tehát Te csak a jó útra akarod rátéríteni őket? Vagy felvilágosítani, hogy valójában mi is a helyzet?
  • clio1616v
    szerintem elég élesen látható a határvonal, hogy ki kivel ért egyet
  • Kata
    Ne erőltesd, nem igazán megy ez neked.
  • Kicsikiraly
    Ne a TV-s műsora alapján ítélj, a könyvei alapján inkább.
  • Flammius
    "Ha valakit jobban szeretsz, akkor az prioritást élvez, ez tagadhatatlan."

"Ha valakit jobban szeretek, akkor az számomra prioritást élvez, ez tagadhatatlan." - Kata

Át kéne szokni a megfelelő beszédmódra, mert az valóban tagadhatatlan...

Amúgy én nem is a barátok témára reagáltam, hanem a telefonon keressük a 20 perce eltűnt szerelmünket című tragikomédiára. Épp az imént írtam le, mi a véleményem az ilyen barátok vs. barát/barátnő típusú kérdésekről.

Az pedig, hogy egyfolytában moralizálásra vetemedsz ténykérdés.
  • gercse
    achsooo

van benne valami, lehet én is csak azért olvasom, hogy tanuljak belőle, erre még nem is gondoltam, eddig csak élveztem, ahogyan próbál valaki a másikra erőltetni valamit, pedig itt még nem nagyon láttam senkit, aki azt mondta volna, hogy "hallod-e, igazad van, ezentúl így fogok cselekedni"
  • clio1616v
    morálisan próbálta a kérdéssel visszaemelni a vita színvonalát...
  • Kata
    nem olvastam
  • tigeroo
    a félreértelmezett mondandót, és a már magyarázkodáshoz késő időpontot figyelembe véve igen...
  • Kata
    Nem meggyőzésről van szó, csak súlyos ellentmondásba keveredtek néhányan, és sok az önfelmentés, önmeggyőzés, amik gyakorlatilag semmit nem érnek. Nem merik bevállalni, hogy igen, ők a barátokhoz jobban ragaszkodnak, mint a párjukhoz, sőt, néhány hozzászólót olvasva szinte kegy, hogy a párja vele lehet.
  • clio1616v
    pont ezért

a reakciókat figyeljük
  • Molnibalage
    Nem, helyzettől éskapcsolattól is függ a prioritás, legalábbis szerinem.
  • Kata
    Nem egy-két eseti kivételről volt szó, mert az simán belefér. A rendszerességről volt szó, a szavazó kérdés is arról szól.

A heregolyós kérdésben nem igazán vagyok kompetens, de nagyjából vágom a témát. :)
  • gercse
    itt mindenki próbálja meggyőzni a másikat az "igazáról"

pedig minden ember másképp gondolkodik, viselkedik, alkalmazkodik... más neki a "normális", mint a többieknek, így bár élvezetes olvasnom is a vitákat, csak nem értem miért az erőlködés...
  • Kata
    Aha, erre mondhatnám hogy anyád, és az asszem kellően elegáns lenne hozzád... Ha összecsurgatnád egy oldalra a sütnivalódat, akkor levágnád, hogy nem morállá süllyesztek és nem ízlésbeli kérdéseket. Itt szimplán prioritásról van szó. Ha valakit jobban szeretsz, akkor az prioritást élvez, ez tagadhatatlan.

Ergo ha a barátaid élvezik a prioritást, a barátnődnél jobban kedveled őket, jobban ragaszkodsz hozzájuk. Itt nem arról volt szó, hogy ez rossz vagy jó, mert mindenki saját életének elcseszője, hanem oltári nagy paradoxonba keveredtetek azzal a kijelentéssel, hogy szeretitek a párotokat, de a megbeszélt baráti találkozó überalles. Ezt kéne észrevenni, aztán fikázni az ízlésemet.
  • Fbn Lx
    neked az komolyan gáz volt, ha a srác ágyában ott feküdt a nőt, és emiatt nem ment veled sörözni?
    tejóisten
  • clio1616v
    azt fogd be a sautba amelyik kevésbé érzékeny :D

kérdezz! segítek...
  • Flammius
    Csernus Imre egy beteg, megfáradt, megtört ember... Csodálom, hogy valakinek is példaképe lehet.
  • Molnibalage
    Mondjuk egy osztálytalálkozót amit 2 hónapja szervezek, mert 4 emberből 2 évente egyszer van itthon?

Szép dolog a spontaneitás, de tudod a fériak többnyire racionálisan gondolkoznak és / vagy terveznek.

Ez kb. olyan dilamma, hogy akkor melyik heregolyódat fogd be satuba. Te hogyan választanál? Van jó választás...?
  • Kicsikiraly
    Kata csak egy kérdés: Olvastad Csernus - A Nő c. könyvét? Félelmetesen hasonlít arra amit mondasz :D (pozitívan mondom, én is így gondolom)
  • Fbn Lx
    ez jó, szimpatikus. így kell gondolkodnia egy nőnek. :}

ha két ember nem csak baszni jár össze, akkor csak odaadóan lehet.
  • Flammius
    Ízlésbeli kérdéseket morállá süllyesztesz, ez már magában rossz ízlésre vall. Csúnya, poros, cigiszagú erkölcsi kérdéseket az ízlések vitájának üde levegőjére vinni, na itt kezdődik a jó ízlés.
  • aggyregetesgére
    ­Igazi párkapcsolat == minden lefekvés előtt imádkozol a jóistenhez, hogy nehogy másnap otthagyjon a párod (menyasszonyod) mert tudod hogy a büdös kurva életben nem fogsz többé pinához jutni, ha lelép

Persze, a troll kurva fajtámat, de ne értsd félre a mondandómat. Az, hogy ennyiszer felhozod, hogy mennyire dúl a láv közted és a párod(menyasszonyod) között, azt engedi feltételezni, hogy rettegsz a gondolattól, hogy valaha otthagy, mert képtelen lennél találni magadnak egy újabb párt(lsd.: feljebb).
  • Flammius
    Ok, bár szerintem ezek olyan dolgok, amelyek mentén viselkedünk, és nem amiről érdemben lehet beszélgetni, de, ha van hozzá kedvem, nekem sincs ellenemre.
  • Kata
    Szerintem addig örüljön az ember amíg valaki aggódik érte. Nem 20 perc difikről van szó, de ha a párom csak úgy eltűnne és lövésem se lenne hol van vagy mit csinál, rögtön jönnek a gondolatok, hogy elütötte egy tengeralattjáró, megtámadták az orkok, és hasonlók. (Itt órákról, fél napos kimaradásról beszélek, amikor semmi hír hogy él-e, hal-e és ezen időben mondjuk tudni szoktad hol van, de ott épp nincs).
  • clio1616v
    na... szétszort vagy vagy csak simán döntésképtelen?