127612
  • clio1616v
    annak van értéke amiből kevés van... egy software jellegéből adódóan nem tud ilyen lenni, mivel egyszerűen sokszorozódhat

igazából egy számítógépen létező adat nem más, mint az alkotójának az önkifejezése egy elképzelés megmutatása másoknak... a valóságban annyira létezik mint egy ének vagy egy kimondott szó... a köznyezet megváltoztatása
  • Kata
    De a minőségit ugyanúgy lopják.
  • SötétBarom
    Kit-mi.
  • SötétBarom
    Pedig a minőség kulcsfontosságú a kérdésben. Ha valami szar, és amiatt sikertelen, azt ne fogja már senki a kalózkodásra..

Pont ugyan így, érdekes módon egy jó előadó koncertjei dugig vannak, és képesek embereket vonzani egy fesztiválra, vagy egy minőségi játékszoftver képes több milliós eladásokat produkálni.. A szar dolgok ezzel szemben elhalnak szépen, ahogy kell (kivételes eset, ha a média pumpálja a szart a ventilátorba, és sok utánpótlásuk van - ilyenkor elkapálózhat 1-2 évig valami szemét..)
  • clio1616v
    pedig pont a komolytalan zene pihentet :)
  • Kata
    De valakinek a munkája, ideje, energiája, kreativitása, tehetsége stb. benne van.
  • clio1616v
    egy software fizikailag nem birtokolható így ellopni sem lehet

ezt úgy tudnám szemléltetni, mintha lenne egy halom 20ezres egy mező közepén és a világ bármely pontjáról szinte bárkinek odaérne a keze anélkül, hogy láthatóvá válna és bármennyit tudna belőle elvenni amennyire csak szüksége van és a halom mégse fogyna el soha

egy program vagy adat nem más mint a gondolat... elektromos áram

ahogy senki nem védheti le az egyedi mondatait vagy viselkedését mozdulatait úgy egy általa alkotott szoftverrel sem teheti meg.
  • Kata
    Nem a minőség miatt hoztam fel a példát.
  • SötétBarom
    Tessék koncertezni. Én szívesen kifizetek azért pénzt, hogy élőben láthassam zenélni azokat, akiket elismerek. De egy CD-ért hótziher, hogy soha a büdös életbe nem fogok kifizetni 5+ ezret. SOHA. Ha fosnám a pénzt se. Ha megszűnik az összes torrent, és betiltják a zinternetet, akkor majd hallgatok rádiót (amitől leépülök majd szépen lassan, ám sebaj), ezek meg ugyan úgy éhen döglenek.

Az Open Stage meg hülye példa, mivel nem zenéltek, hanem ökörködtek. Kb mint a Belga (akiknek a sikerét a mai napig nem értem). Én mondjuk rühellem a komolytalan zenét. Wierd Al Yankovicot sem tudnék hallgatni. Egyszer vicces, htx bye.

Uff.
  • Motoroj
    Szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bűnözőkkel foglalkoznának.

Persze szívesen megvenném pénzért is ezeket a dolgokat, ha megfizethető áron lennének vagy egyáltalán beszerezhetőek. Egy 10-20 éves programot vagy egy régi lemezt már máshonnan gyakorlatilag lehetetlen beszerezni.
  • gabesz012

Mondjuk engem nem érintett, nem használom ezeket az oldalakat.
  • Kata
    Lehet hibás a logikám, de én ezt bűnözésnek tartom. Ha alkotok valamit, vagy munkát fektetek bele és abból szeretnék megélni, akkor árulom. Ha ez olyan amit bitek formájában is lehet terjeszteni, és lelopják, lemásolják - lényeg hogy nem fizetnek érte - akkor engem végülis megkárosítanak, mert nem lesz bevételem abból a munkából amit elvégeztem, ergó utcára kerülök és éhen halok rövid úton belül.

Szerintetek ez miért nem számít valódi bűnözésnek? Úgy tűnik, mintha csak azért néznétek el, mert ez kis dolognak tűnik, vagy mert ti is csináljátok, és így önfelmentésként nyomtátok a választ.
    Ha a boltból lopsz azt büntetik mert bűncselekmény, de szerintem ha bitek formájában tulajdonítasz el valamit illegális úton, fizetés nélkül, akkor az is ugyanolyan, valakit megkárosítottál, valakinek kivetted a szájából a kenyeret.

Erre konkrét példát is tudok mondani a közelmúltból, gondolom sokan ismerik a népszerű erdélyi együttest, az Open Stage-et (Aranka szeretlek c. paródia dallal lettek ismertek). Nemrégiben felkerült egy igencsak irónikus videó, amiben épp erről beszélnek és adják elő humorosan de cinikusan, hogy persze ők már kőgazdagok az eladott lemezekből, te csak lopd le ingyen a netről. Ők tényleg nem milliomosok és valószínűleg próbáltak megélhetést kovácsolni zenéjükből, de úgy tűnik a "torrentezés" miatt nem fog bejönni nekik. Vajon hány művész, programozó, grafikus, játékszoftver fejlesztő stb. hagyja abba így a munkát mivel megélni ebből nem tud?
  • ramona994
    mikor lesz maszturbálos kérdés
  • Dean Winchester
    Szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bűnözőkkel foglalkoznának

egyszer torrenteztem de akkor is 1 file-ha leszedtem :D nem foglalkozom ilyennel
  • Narusco

viszont azzal is egyetértek, hogy kapja be aki ugy fogja fel a dolgokat hogy "mivel le tudom tölteni nem veszem meg"... ha találok egy albumot ami igazán jó, megveszem. lehet hogy nem is hallgatom az eredeti korongot, de megtisztelem annyival. persze ez azért nem olyan nagyon sűrű...
  • clio1616v
    ha az enyém érdekel a logod elég bugyuta ^^
  • tommygear
    SZÁNALOM!

szinte mindegyik oldal megy már amit lefoglaltak ami még nem az is hamarosan indul, szóval nagyon sokat értek ezzel
    nem a torrent oldalakat kell lefoglalni, hanem a fizetős ftp meg sms netcigányokat
  • xxxpaulxxx
    a kurva anyjukat...
  • predator1982
    szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bűnözőkkel foglalkoznának.

(zárójelben megjegyzem biztosan azért nem fogják pl. Stohl-t lecsukni mert a torrentezők után nyomoznak....szegények, mennyi munkájuk van-.-)
  • Pepsi Twist

majomkutya torrent azóta is megy :D
  • jhetedikj
  • Bruk
    Emlékszem anno gyárfeszten..

NKS: "Milyenek a rendőrök itt Miskolcon?"

Közönség: "FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ" :)
  • Bruk
    Az UG (magyar) régebben ezért fogott meg.. de abból is inkább a régiek, mert mostanság rengeteg a szemét.

#74718 Egyik kedvenc számom tőlük.
  • Különc
    Mintha a rendőrnek olyan rohadtul kedve lenne pont a torrent oldalak után nyomozni. Lehet hogy furán hangzik, de a legtöbb rendőr is szerintem az elsőre szavazott volna, de nincs olyan hogy "valódi bűnöző" mint ahogy a kérdésben van. Milyen az álbünöző?

Munka van amit el kell végezni, nincs mese.
  • tigeroo

• tigeroo
    hát gondolom ott is kapnak azért részesedést, de ja a jegyeladásból + a fellépés árából többet kaszálnak általában mint az albumeladásokkal
  • immovable
    Sőt, szerintem azzal támogatod őket igazán, mert a kiadott lemez árának nagyobb részét - indokolatlanul - a kiadó nyeli le, míg a koncertbevétel tisztán az együttesé. Ha nem jól mondom javítsatok.
  • joshua

Hujujj pár napja írtunk egy hihetetlenül igényes számot, melynek címe "Ejakulálj a rendőrre"...
  • tigeroo
    így van. amúgy pont ákos példájából kiindulva, tudom hogy neki is van tán vmi borpatikája :)

hát igen, jó dolog a zenélés de sajna abból nagyon kevesen tudnak megélni
  • tenkenorman
    a villanyszámlát viszont neki is ki kell fizetni, és avval is számolnia kell hogy nem biztos, sőt tuti hogy nem fog örökké zenélni, turnézni és akkor is meg kell élnie valahogy ~ergo meg kell szednie magát.
  • kovacsgellert

Másra nem telik tőlük....
  • OrioN the S
    én még, ha nem is veszem meg a zenét ami tetszik, de elmegyek a koncertre :) végülis ezzel is segítem valamennyire. sok album van amit megvennék ,de sajnos nincs rá keret :\ azért meg nem fogok otthon a kussba ülni, mert nincs pénzem cd-ket venni 5-6ezrekért.
  • tigeroo
    na és mi van pl.

ezzel

csomó ilyen repper van aki hozzá hasonlóan INGYEN tölti fel az albumait, nem kér pénzt érte. pedig őis zenét ír meg reppel. ebből megélni nem lehet itthon. legalábbis aki szívből akar zenélni, kevés az olyan aki úgy fut be hogy nem mások mondják meg, hogy mit csináljon (pl. no thanx mostanság ugye)

norbának pl. ott van a hanyag elegancia shop, siska is gyármunkás
  • Magic Boy
    Én is töltöm, de ha megtetszik az a film, zene, játék, stb..., akkor megveszem, mert ezzel is megbecsülöm a készítőjét.

Ha lehetővé tennék, hogy tennék, hogy az ember kipróbálhassa mondjuk egy hónapig ingyen akkor sokkal többen megvennék.

A magyar árak meg nevetségesen és indokolatlanul magasak általában és nem csak ebből a szempontból.
  • tenkenorman
    Ez van. Ákos zenéjét nagyon szeretem és ő mondta hogy tudomásul kell venni hogy a pl a zene nincs ingyen, valaki ebből él és az egész életét fel tette rá.
    én is töltöm sajnos de csak mert ott van a szemem előtt.
    egyébként érdemes összehasonlítani dolgokat.
    nyugaton egy album mondjuk 3000 forint, itt akár 6 is lehet. és az itunes dolog sem valami elterjedt itt.
  • OrioN the S
    úgy legyen!
  • tigeroo
    az a baj, hogy ez is úgy működik mint a drog elleni háború...

azzal, hogy feldobnak pár dílert, meg elkapnak pár suhancot, csak a látszat miatt, hogy ők dolgoznak, és tesznek a rendért. mindenki tudja hogy helyükre jön más, az IGAZI nagy halak pedig szabadlábon vannak, sőt, ki tudja hogy hány ország van benne az egészben feketén.

itt ugyanúgy a plebs "szórakozását" meg csereberéjét veszik el, akik még csak nem is pénzért "terjesztik" a cuccokat

nem is beszélve a komolyabb bűncselekményekről, amiknek azért nagyobb a jelentősége
  • Magic Boy
    Jelenleg nem hiszem, hogy ilyesmi az eszembe jutna és remélem, hogy soha se tudom meg, hogy eszembe jut-e hasonló, mert életünk végéig eggyütt leszünk.
  • Magic Boy
    "Szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bűnözőkkel foglalkoznának."

Bár törvénytelen, de szemet kéne hunyni fölött, mert szükség van rá.
    Fel kéne ismerni, hogy ha az ember kipróbálhat valamit, akkor könnyebben megveszi, mintha nem próbálhatja ki.
  • gyepesjoint