X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyedül a komplexek csöveit lehetett volna kiküszöbölni azzal a megoldással h csövek nélkül kapcsolódnak össze (mint az a bazibonyolult komplexépítõ szkript).
--------------------------
X3 - Terran Conflict
Game Version: 1.2.0.0
Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
DirectX Version: DirectX 11
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce GTX 260 <2670 MB>2670 MB> Driver: 8.16.0011.9062
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Usable System Memory: 4096 MB
Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1680 x 1050 * ❤️2>32>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 16x
Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 40 bytes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 31.7 average fps 11.0 minimum fps 71.0 maximum fps
Scene "Fight" 67.8 average fps 25.0 minimum fps 154.0 maximum fps
Scene "Build" 87.8 average fps 50.0 minimum fps 165.0 maximum fps
Scene "Think" 41.3 average fps 21.0 minimum fps 77.0 maximum fps
Overall average framerate: 57.1 fps
(c)2008 EGOSOFT
For more information visit http://www.egosoft.com
Majd lehet, késõbb kipróbálom a 64-es Win7-et , de "sajnos" csak így jutottam ingyen full eredeti Win7-hez.Legalább egy videókártya árát megspóroltam vele, mert az Ultimate elvileg még mindig 50k körül mozog.
Hm, majd otthon megnézem, most dolgozok egy kicsit.
Régebben olvastam egy scriptrõl a játékhoz, ami a complexekbõl egy kockát csinál, és így nincs akkora lag a rendszerben. Errõl tudtok valamit??
Egyedûl az W2k3 R2 szerver képes 32 bitesként, spéci trükkökkel fölé menni a 4 GB-nak, azokkal a programokkal, amelyek ezt támogatják.
Ha van 4 giga RAM-od és szeretnéd kihasználni, tessék 64 bites W7-et felrakni. Kiválóan fut rajta a TC is, nincs driver gondja, stabil, gyors. A Vista-nál jobb. A 64 bietes XP-nél meg nagyságrandekkel.
Ami kellene az a proci sebesség és a RAM.
Elég változatos kombinációjú gépeken játszottam az elmúlt években X3-at és a video típusa volt a legkevésbé lényeges. 128 megás NV 6600-as is bõven elég volt.
Amit kiteszteltem: 1280x1024-es felbontásban adja a legjobb teljesítményt a grafika.
A TC elvileg képes második magot is használni, ha a videokártya drivere lehetõvé teszi, hogy a video kezelésének egy részét a második mag végezze. Önmagában a motor nem támogat több magot, de ha a driver tud ilyet, azt képes kihasználni.
A tubeless complex lehetõvé teszi, hogy a koplexed csöveit ne kelljen megjelenítenie a programnak, ezzel rengeteg erõforrást felszabadít. Az FDN meg némi pénzért cserében megoldja, hogy a komplexumodat különálló gyárakból alkosd meg, és transzportálja (teleportálja) a nyersanyagokat és késztermékeket. Nem egyszerû a kiépítése és nem is túl olcsó, van egy halom elõfeltétele, hogy mûködjön, ellenben képes átnyúlni szektorokon is...
Más.
Ati kártyáknál a driver is bekavarhat, mert mióta 9.12 plusz hotfix van fent gyorsabb a gép, de X3 TC-nél egy nap kétszer úgy belassul, hogy diafilmet nézek, pedig elég durva gépem van.Újra kell inditani a játékot.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
ám tessék, megspórolom az idõdet. Ezt tõccsed lefele:
http://www.egosoft.com/download/x3tc/demos_en.php?list=92
Bár én annyira nem értek a gépekhez de nem a hypermemoryra gondolsz (amikor a videokártya a dedikált mellett a ram-ból lop? Mert azt tudtommal automatikusan teszi, így az én karim így 1 Gb-os)
Amúgy az én AMD Turion X2 2 GHrz-es 2 Gb Ram-os ATI X2400-as 256 Mb-os 32 bit-es Vistás ACER notimmal röhögve játszok az alábbi beállításokkal:
1280x800
medium texture
high shader
2x antialising
2x anisotropic
+ glow
++ stb.
és ez csak egy noti ami melegszik meg, hát azért a videokártya sem olyan órajelû mint egy asztali változatba szánté (úgyhogy sok a hibapont 😞 )
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy meg nem kell meglepõdni a nagy gépigényen csak gondolj bele: ez nem egy FPS ahol egy "ketrecbe vagy bezárva v. egy stratégia ahol x számú egységet építhetsz. Itt ilyen korlátozó tényezõk nagyon nincsenek. Annyit építhetsz amennyit a creditjeibõl futja.
+ Véleményem szerint lehet akármilyen erõmûve annak a svéd gyereknek a gépébe rejtve, ha õ is berak egy szektorba 15 méretes complexet meg fog izzadni a masinája. (még akkor is ha DirectX 11 üzemelne benne 10.1 helyett)
De ha jól olvastam, ahhoz valami külön, csak benchmark-os verziót kell letölteni.Ez igaz?
X3 - Terran Conflict
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
DirectX Version: DirectX 11
Graphics Card Info: ATI Radeon HD 4800 Series <2297 MB>2297 MB> Driver: 8.14.0010.0678
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz (2 CPUs), ~2.8GHz
Usable System Memory: 4096 MB
Screen Resolution: 1680 x 1050 * ❤️2>32>, fullscreen
Antialias Mode: 8x
Used Vertexsize: 28 bytes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 35.0 average fps 11.0 minimum fps 77.0 maximum fps
Scene "Fight" 74.3 average fps 28.0 minimum fps 170.0 maximum fps
Scene "Build" 96.6 average fps 56.0 minimum fps 171.0 maximum fps
Scene "Think" 44.1 average fps 24.0 minimum fps 86.0 maximum fps
Overall average framerate: 62.5 fps
(c)2008 EGOSOFT
enyém:
X3 - Terran Conflict
Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8600 GT <1776 MB>1776 MB> Driver: 8.17.0011.9562
CPU Info: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
Usable System Memory: 2046 MB
Screen Resolution: 1920 x 1080 * ❤️2>32>, fullscreen
Antialias Mode: 8x
Used Vertexsize: 40 bytes
Framerates
Scene "Trade" 18.4 average fps 4.0 minimum fps 32.0 maximum fps
Scene "Fight" 18.5 average fps 13.0 minimum fps 22.0 maximum fps
Scene "Build" 16.4 average fps 10.0 minimum fps 23.0 maximum fps
Scene "Think" 8.6 average fps 5.0 minimum fps 14.0 maximum fps
Overall average framerate: 15.5 fps
(c)2008 EGOSOFT
Szal az övére úgy tekintsetek, mint egy 1 éves gépre, az enyémre meg egy olyan magyarországi felsõkategóriásra egy vidéki embertõl xD
Mindenesetre a Vista alapba 2x annyit fogyaszt a procidból mint amennyit kéne, ramról nem is beszélve.
Procid 2.1 GHz-e nem lesz elég, még akkor se ha 2 magos.
Videókártyáddal meg két probléma van: 1. hogy ATI, 2. kevés a memória benne.
Ugyan az Atikat nem ismerem annyira mint az nvidia-t, ám azt meg tudom mondani, hogy a játék Nvidia kártyákra lett optimalizálva, így mi bónusz FPS-eket kapunk azért, mert támogatjuk az Egosoft támogatóit. Az az 512 MB benne pedig egyszerûen nem elég, én itt 1800 mb-al szerencsétlenkedek. Noha általában nekem jól teljesít a gépem, igazából most csak a videó szerkesztéssel vagyok elfoglalva. Ám ott nem bûn ha minimális FPS 10-re csökken Full HD-n ugyebár 😉
1. Vista
2. Proci
3. Videókártya.
Ha 30 FPS, akkor lehetne jobb is, ha pedig 15-20 fps (mint nekem) akkor valami hibádzik, esetemben a RAM és a proci.
Ment is jó darabig, asteroida és complex nélküli szektorokban most is menne, de ahova beköltöztem (map jobb alsó sarka) az tele van asteroidával, egy 70 gyáras komplex van már benne, és a Player HQ is.
Ott ha felé fordulok FPS lagg, ha elfordulok tõle megint normális minden.
Valószínûleg elcseszték a grafikus motort.
A másik dolog meg az engine.Biztos, hogy vannak sokkal jobb engine-k, melyek merõben mások, nincs akkora erõforrás igényük, de azok meg brutálisan drágák a fejlesztõ cég számára és az már sok mindent befolyásol.
Egyik szemem sír, másik nevet,mikor a Terran Conflict erõforrás igényére gondolok.Örülök, mert végre fel tudtam kapcsolni maximumra mindent és normálisan fut, még a PSG lövésnél is (!), mely ha emlékszünk, a legnagyobb lassulást okozta mindig is.
Ugyanakkor sírok, mert ahhoz, hogy ezt az élményt egy játékos élvezni tudja, ki kell adni vagy 300 ezret egy gépre...Persze õk nem a magyar piacra és nem a magyar fizetésekhez készítik a játékot.
Nem akarok nagyon eltérni a tárgytól és elõre bocs az off-ért, de megmondta a bátyám is, hogy a BSP-t és a BSM-et (Battlestations Pacific és Midway) azért nem adták ki magyarul, mert nem piacképes.Még csak nem is Európa a legnagyobb piac, hanem Japán és az USA.Sajons még mindig ott tartunk, hogy nem tudunk megfizetni egy játékot és/vagy a hozzá tartozó számítógépet.
Egy nyugati user-nek egy ilyen gép, mint amire én fél évig spóroltam egy havi fizetésébõl vagy a zsebpénzébõl kijön.
A másik dolog meg, hogy mivel PC-s játékról van szó, ha el is ba*ák a megjelenésre, ott a patch...majd azzal kijavítják.Így volt az X2 és X3 esetében is, meg az említett PSG-s lassulás ügyében is.
A játék nálam tökéletesen fut minden maximális beállítása mellett.
Egyetlen helyen tapasztaltam lassulást, egy Terran szektorban a sztori végrehajtása alatt, de akkor is csak, ha kidokkoltam az állomásról.Pár percig laggolt, aztán elmúlt.
Érdemes belegondolni, hogy az X részek sosem arról voltak híresek, hogy az ajánlott konfigon elfutottak, ráadásul sosem használta ki a géped teljesítményét.
Anno, az X2-nél volt olyan, hogy megvettem az akkori zsír új Nvidia 6800-as kártyát majd' 130k-ért, ami a leggyorsabb volt akkoriban.A játék döcögött rajta...sokan emlékeznek, mennyit ócsároltam akkoriban az egész Egosoft-ot 😊
Ugyanakkor azt is érdemes fontolóra venni, hogy rendkívül részletesen és szépen kidolgozott a játék, tehát egy óriási komplexum megjelenítése iszonyatos erõforrást igényel.