12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #8661 Hja, az lesz úgy tűnik, bugos valami üzenet az új és az OFF plot körül, TextID hibaüzik jönnek állítólag. -
tomonor #8660 ...meg elő is kell keresni a psd fájlt... -
tomonor #8659 még pár napot fogok várni vele a szokásos hotfixek miatt xD -
Gunslinger #8658 Griffon statok: 14 ágyú (main + 4 turret), néhány M6-osnak több van. Fegyver generátora igen erős lett, 74000/2200 és fegyverválasztéka is tipikus Argon M7-es, kivéve IBL-t. A tűzereje messze alul marad bármelyik M7-es mögött. Max sebessége 124.2, tehát az egyik leggyorsabb M7-es, így fejből sztem a második leggyorsabb, az Aegir 132-vel megy. Fordulás 3.2, gyorsulás 11.
Hull 150 ezer. 4GJ pajzs megy rá (6800MW) és 4800XL a max cargo kapacitása. Vicces, hogy 1MJ pajzzsal adják, höhh, spúr Argonok. Pajzs töltése M7-esek közt az egyik legerősebb, csak a Terranok múlják felül és az M7M-ek!
Nem tudom, hogy megtartották-e a TS dokkolási lehetőséget, ha igen, akkor nagyszerű player personal ship is lehet, hiszen berakunk egy Mistral SF-et és van + 15000-nyi rakterünk egy M7-esben + 8 vadásznak hely. M7-sek elég egyedi hajó, olyan, mint egy brutál nagy TM. Fegyverzetnek így első blikkre azt javasolnám, hogy előre CIG és IPG vegyesen, a többi helyre FAA és CFA. Mindenhova lehet valamilyen flakot rakni egyébként. -
Gunslinger #8657 Hja, 2.7-et szándékosan kihagytad ha jól tudom, de a 3.0 után sanszos, hogy sokáig nem jön új, ha egyáltalán jön. -
tomonor #8656 ideje átszerkeszteni a bannert -
Gunslinger #8655 Másik topicban most olvasom, hogy hiába updateli magát a játék steam-ről, az új plot és a DiD mód még nem fog tudni elindulni, csak később unlockolják. Sztem már holnap letölthető lesz patch formájában is, legalábbis remélem, mert nekem sem steames verzióm van. -
Gunslinger #8654 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=288332
3.0-ban az OFF plot rewardja az Argon Griffon M7-es, visszamenőleg is megkapja a játékos. Steamről már lehet húzni a patch-et. -
tomonor #8653 xD ez is egy jó mód, ám olyanok mint én sok esetben ezt exploitnak vennék a játékmenettel kapcsolatban. -
Gunslinger #8652 Hehe, ez rohadt jó :-)
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3046752 -
Gunslinger #8651 Közben eszembe jutott, hogy a Griffon-t is megbuherálták a 2.6 patch után, ami eddig nem volt benne a vanillában, de sanszos, hogy a 3.0-ba bekerül, ezért is nyúltak hozzá a tesztelők. A Griffon még az XTM-ben jelent meg, mint új M7-es, önmagában elég gyenge hajó volt, de specializált, Fighter Drone-okat gyártott és 25-öt tudott hordozni belőlük. A TC-be nem került bele, csak scripttel lehet elővarázsolni, maga a hajó alig nagyobb a Hyperionnál, egy átlag M7-es negyede kb. és tűzereje is inkább M6+ szintű, mondjuk Flak az felmegy rá és pajzs is 3GJ. Az eredeti 25-ös hangárt a 2.6 után redukálták 9-re, viszont egy TS/TP/TM osztályú hajó tud hozzá dokkolni! Jelenleg szinte teljesen használhatatlan a hajó, a textúráit elrontották és a fegyverei nem működnek, de voltak fejlesztői pletykák, hogy bekerül a játékba. -
mindero #8650 A bányászós kérdésre: igen, normális, ha nividiumpt akarsz bányászni akkor menj a hajókkal az ásványlelőhely közelébe és a collect rocks parancsot használd. Ezután a hajók transporter device-al (jó esetben) -ha megtelik a rakterük- átrakják a TL-be a cuccot és folytatják. Na nekem ilyen nem történt, mindig ki kellett adni nekik a parancsot újból.
TL-be -ha nem használsz modokat- asszem csak M3 és alatti kategória tud dokkolni, úh marad a transportálás.
Tudom, roppant idegesítő. Ha nem bírod, tegyél fel valamilyen Modot pl X-tra ship-et, az javítja ezt a hiányosságot. -
Physix66 #8649 Üdv!
Mammothhoz(vagy más ilyen kategóriás hajókhoz) rendelt hajókkal, hogyan lehet leszállni, ki- bepakolni és persze hány hajó tud leszállni? Röviden: mik kellenek ahhoz, hogy a nagy hajókhoz rendelt kisebbeket kezelni tudjam? Valahol úgy rémlik hogy nagyobb hajóból csak 1 képes leszállni 1xre...
Az normális, hogy a mine asteroid paranccsal csak ice, ore és silicon bányászható, vagy talán ez egy bug?
FCC 4.02t használ valaki? Hogyan működik?
PX66 -
mindero #8648 Nekem voltak új infók köszi.
-
Gunslinger #8647 Ahogy elnézem szerepjátékos fórum. Eddig még én sem ismertem.
Más:
Újabb bug, ma fedeztem fel. Ha kapuátlépés közben pont mielőtt belépnénk a kapuba megkezdünk egy másik hajóba átteleportálást és nem fejeződik be az átteleportálás az ugrás előtt, akkor a túloldalon már a másik hajóval érkezünk meg, még akkor is ha 5 km-re volt a kaputól és totál nem ugrási pozícióban. Az eredeti hajónk meg valahol az előző szektor kapuja előtt parkol. Tök véletlenül fedeztem fel, a Xenon 472-ben egy M8-ast akartam menteni, amiben nem volt jumpdrive, hogy az uccsó pillanatban mielőtt átrepül áttranszportálok egy erősebb hajóba, hát nem jött össze :-D Igazából akkor lenne poén, ha így klónozni lehetne hajókat, hogy az eredeti hajó a kapun átlépve átváltozik egy másikká. :-))))))) -
tomonor #8646 Apropó, nézegettem hogy hova embedelték be a videóimat youtuberól, és az egyik X-es videómnál ezt az oldalt találtam:
http://tukorkapu.hu/forum/index.php?board=192.0
Doian, talán te vagy ott az a bizonyos házigazda? Miféle fórum ez? -
Gunslinger #8645 Pénteken jön, nem? Legalábbis a Superbox akkor jelenik meg, a közelgő patch-ről külön semmi infót nem találtam, change logot sem. Amit eddig tudni lehet a 3.0-ról, hogy lesz benne új plot, a Balance Of Power, ki tudja milyen hosszú lesz, a fő témája az Argon titkosszolgálat akciói, hogy ellopjanak bizonyos fejlett Terran technológiákat. Lesz benne elvileg egy külön Terran corporation is. Lesz minimum egy teljesen új hajó (Aamon Prototype), néhány új kereskedelmi termék és minimum két új űrállomás. Lehet új szektor is lesz, ki tudja. A New home plot által biztosított új szektorban van egy inaktív, de hibátlan állapotú kapu, talán annak is lesz szerepe. -
Gunslinger #8644 Ez nem mostanában volt, hanem még pár hónapja, csak most jutott eszembe, utána átnyálaztam infóért az egosoft fórumot és azt találtam, hogy ez elvileg bug, a ruddernél és az engine-nél pozitívan befolyásolja a hajó teljesítményét a cucc felvétele, de cargo bay-nél negatívan, ott a maximális méretet nem lehet növelni, ezért ha felveszünk mondjuk 15 egységnyi cargo bay extensiont, akkor 15 egységgel fog csökkenni a cargo bay méretünk. Egyébként meglehetősen ritka bug, én kisebb kihagyásokkal durván 20 hónapot toltam eddig TC-vel és még csak egyszer találkoztam vele. -
mindero #8643 Elvileg 2 nap múlva jön az új peccs.
Mit tudunk róla az új ploton kívül? -
tomonor #8642 igen, rudder, engine tuning sőt, még cargo bay extension is kieshet. -
mindero #8641 Vannak még érdekes dolgok így 1,5 év után is. -
Gunslinger #8640 Hja, ha már bug, valaki látott már olyat, hogy csata után valamilyen hajó engine tuningot hagyott hátra? TUS3-ban tesztelgettem a következő cikkemhez egy Tigerrel és az jó kis teszt szektor, állandó a Xenon és Terran jelenlét, az AI szép csatákat összehoz és mindig jönnek a Xenonok random leosztásban és az egyik közepesen nagy csata után hátramaradt valamennyi engine tuning, nem sok, csak pár darab, kíváncsiságból belementem a Tigerrel, most 121 helyett van egy 128-al tépő Tigerem, már bánom, hogy nem valami jobb hajóval mentem bele, először azt hittem, hogy sima engine componentet dobtak ki, az néha előfordul, csak semmire sem jó. Nem tudom, hogy Terran vagy Xenon dobta-e és reload után újrajátszva a csatát nem lett többet kidobva, szal így maradt. Semmilyen mod vagy script nem futott. -
mindero #8639 Erősen bug-gyanús lesz a dolog. Nem hallottam még ilyenről. Úgy tűnik szerencséd volt :) -
Baritron #8638 Sziasztok! Lenne egy kérdésem:
Elvállaltam egy hajó-visszahozós küldetést. Amikor a helyszínre értem, kiderült, hogy a feladat teljesíthetetlen, mivel egy Cerberus M7-et kellett volna visszajuttatni egy Cahoona Bakerybe. Ilyen nagy hajó nem tud bedokkolni egy gyárba. Úgy döntöttem, megpróbálom eladni. A küldetési időn belül sikerült is, ráadásul semmilyen reputáció-csökkenést nem tapasztaltam. Ez egy kicsit furcsa. Lehet, hogy bug?
Nem tudom, ez okozhat-e problémát később. Nem szívesen töltenék vissza, mivel nagyon jól jött a hajóért kapott rengeteg pénz a játék elején. -
Gunslinger #8637 Asszem pont középen van, majdnem 0,0,0-nál. A nividiumot pedig hajóstul kell eladni, 100 milkához sztem kell vagy 15 hajó egy átlag TS-ből. -
mindero #8636 Elvileg van ott egy rész ahol folyamatosan újratermelődnek a kis nividiumos kavicsok (nem aszteroida!), oda beállítasz egy mobile mining base shipet 5 bányászhajóval, és szépen megvárod míg megszedik magukat.
Hogy pontosan hol van azt nem tudom, de majd itt biztos megmondja valaki a koordinátákat. -
Dorgal #8635 Kingdom Endben hol? Én ott nem találtam anno egy darabot sem,pedig bejártam az egész szektort.Bár lehet,hogy ez játékonként változik,mindenkinek máshová adja a mezőket. -
tomonor #8634 hajóstul add el. -
Physix66 #8633 Re!
Na végre sikerült Nividiumot gyűjtenem (1500) és el is tudom adni. Azért nem minden kóser....
1 óra alatt képtelenség nemhogy 100at de még 1 millkát is összegyűjtenem és eladnom. 6 sektorban néztem szét ahol veszik, de mindenhol csak 2-2 dbot vesznek. Azért hozzá teszem, hogy a LooManckStrat's Legacy-ben nem tudom eladni, mivel ott nem szeretnek :S
Van gyorsabb módja is ennek az eladásának?
PX66 -
Gunslinger #8632 Hi!
Ore Collector mindenképpen kell, bányász cucc viszont nem szükséges hozzá, fel lehet törni a nagy aszteroidákat rakétákkal vagy hajótesttel is :-)
De a legegyszerűbb simán csak összegyűjteni a már feltört kis kavicsokat, több szektorban is található kifogyhatatlan nividium mező, melyek a Collect Rocks paranccsal begyűjthetők. Még korábban beírtam egy listát, hogy mely szektorokban van ilyen mező, keress rá a topciban, most fejből csak Kingdom End ugrik be, én onnan gyűjtögettem. Elég szállítóhajóval egy óra alatt 100 millát is lehet keresni.
-
Physix66 #8631 Üdv!
Nividiumot hogyan lehet bányászni?
Ore Collector + Mobile Mining System elég vagy kell még hozzá valami? pl tarctor beam? Az automatikus bányászáshoz milyen software-ek kellenek?
Tractor beammel az állomások mozgathatóak e?
PX66 -
Gunslinger #8630 Én a két korábbi részét, a Renegades-et meg a Legends-et. Ez az orosz Freelancer gyakorlatilag. Ha jól látom a Mercenary-ban már van víz a bolygókon, de ugyanolyan sivárnak tűnik a játékmenet, legalábbis az első két részben teljesen kihalt volt az űr, egy szektorban jó esetben volt két állomás meg egy bolygó, a legtöbben csak egy állomás volt és annyi, de persze sok szektor volt. Túl sokban így grafikailag nem különbözik a korábbi részektől, ugyanaz a cockpit meg a hiperutazás is. -
mindero #8629 Ezt próbálta már valaki?
Elvileg 17-én megjelent. -
Physix66 #8628 Üdv!
Nividium? Láttam már, hogy itt-ott veszik, de még nem voltam olyan szektorban ahol lett volna nividiumos aszteroida. Most néztem meg egy oldalon hol is vannak ilyenek...
Hát nem barátságos egy vidék az tuti :D
Am ezt csak mobile drilling systemmel + ore collectorral lehet begyűjteni? Vagy hogyan?
Jah egy kérdés:
összedobtam pár űrállomást(Antigone Memorial-ban építkezem), amikhez hajókat rendeltem. Ore Mine, Silicon Mine, Cahoona+Cattle ranch... na már most Az Ore mineok profitot termelnek, de a C+C lényegében csak nyeli a pénzt. Az igaz, hogy még nincs tele energia cellákkal, de már vagy 1M Cr ment bele és még így sem "önnellátó". Kb úgy állítottam be mint a többi állomást, azaz alapanyagokat olcsón vegye, a kész terméket drágán és a köztessel meg nem csináljon semmit.
A tippem az, hogy túl sok a Cahoona a környéken, így lényegében áron alul, tudja csak eladni. Vagy szerintetek mi lehet?
Másik kérdés:
Lehet e az űrállomásokat szépen egyenlő távolságra tenni egymástól? pl Rácsszerkezetbe?
Ha a complex Hubot megsemmisítem, akkor az egész komplexnek annyi csak csak a hub semmisül meg?
Hirtelen ennyi.
PX66 -
Gunslinger #8627 Taxizás nem éppen gyorsan sok pénz, az a nividium gyűjtés inkább :-) -
Physix66 #8626 Üdv!
Kösz mindenkinek a segítséget. Már megvan.
SaGa Jr, Gunslinger: A probléma az volt, hogy nem a turrentben "ültem", ahogy sejtettétek. Eddig ha jól emléxem, csak Busterben, meg Discovererben lövöldöztem, ezért nem értettem miért nem megy a dolog. De most már minden okés működnek a lézerek, a rakéták, meg a drone-ok is.
Am a taxizás miatt használom az Expresst. Meglehetősen gyorsan sok pénzhez jutok így.
... Volt még pár kérdésem, csak most nem jutnak eszembe.... Na mind1, addig is játszom és közben biztos rájövök.
Még 1x THX for the Help.
Physix66 -
tomonor #8625 jó hát én se tudhatok mindent TP-ket meg eddig nagy ívbe elkerültem. -
Gunslinger #8624 Az Expressre megy még rakéta is, bár nem túl erősek, a legtáposabb típus a Dragonfly, amit ki tud lőni és az is maximum M4-ig hatásos. De inkább válts hajót, az Express elég rossz hajó, még kategóriáján belül is.
A legjobb TP szerintem a Scabbard és az Iguana Vanguard. Utóbbit ingyen meg lehet szerezni majdnem fullra felszerelve és előre is lehet rakni 4 ágyút, tehát az Expressel szemben nem csak 1 fegyvere lehet, hanem 5, persze ez sem harcra való. Legjobb lenne egyébként saját vadászokkal kísérned magad. -
Gunslinger #8623 4 csoportba lehet osztani, de szerintem is ez lesz a bibi, vagy az, hogy nem ad ki turret parancsot vagy nem a turretben ül mikor tüzelni akar hátrafelé. A legnagyobb baki viszont az, hogy az egyik legócskább TP-vel akar harcolni, nem értem mi értelme van egy Expressel repülni, az a ladik tényleg semmire sem jó.
tomonor: az Express PAC kompatibilis. -
SaGa Jr #8622 Régen volt már irányításom alatt express, de annak nem csak hátsó, toronyba való csúzlija van?
Emellett simán előfordulhat hogy másik csoportban van a fegyver és véletlenül csoportot váltottál, emiatt nem tudsz tüzelni. Tudod 3 csoportba lehet rendezni a fegyvereket és te döntöd el melyik fegyver melyikben legyen (csak az előre nézőkre vonatkozik, a tornyok külön vannak). Ezek között lehet váltogatni. A képernyő bal alsó sarkában van erre lehetőséged ha egérrel akarsz váltani.
Amúgy meg nem rev, hanem ver (version) ami a játék verzióját jelöli. ;)