X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok szerintetek a phased schockwawe generátor az jó fegyver mert a final furynál azt használtam és nekem bevált nekem nagyon bejött fõleg a scoutoc ellen pillanatok alatt leszedett vagy 10 scoutot.
Ez egy jó kép!Bár nekem van egy, a játékból lopott képem, igaz, az a sima X3-ból van, ahol összehasonlítottam a nagy hajókat, majd elõkeresem.

Köszi szépen az információt
Hát a Hq meg a Phq ugyanaz. De az a pár kristály még csak a kezdet (nem elkeserítésként mondom).
A HUB befejezése után 1 órával kapod.

Így utólag nem tom h megérte-e. Mert ami értékes hajó és kevés van belõle (Carrack, Hyperion) azt iszonyú sokáig fejti vissza, és gyártja le. Ilyen hetekre gondolj az életedbõl.

Sziasztok lenne egy kérdésem a phq-t mikor kapom meg ami plotot lehetett végig vittem a gonerektöl egy truelight seekert kaptam most kezdem meg a 750 000 kristály gyüjtését ha befejezem ezt a plotot akkor megkapom az hq t de a phq t mikor tudtok nekem ebben segíteni elõre is köszi.
RJoco
És tényleg, lassulni nem lassult a játék. Azt még nemtom, mennyivel lett jobb, annyit még nem játszottam vele.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Értem, köszi az infót!
Igen, bármely programon segíthet, de ugyanúgy tönkre is teheti, mert ha magát a programot nem úgy írták meg (nem olyan fordítóval és linkerrel dolgoztak), ami ezt a lehetõséget is beépíti a kódba, akkor lehet, hogy egy csomó "adatvégrehajtási kísérlet miatt a program kilõve" üzenettel leszel gazdagabb. Beavatkozás elõtt egy mentést a munkábavett exe-rõl mindenképp kötelezõ...

Nagyon hasznos dolognak tûnik 😊
Nem vagyok egy nagy számítógép-guru és kicsit OFF, de felmerült bennem, hogy ez a módosítás esetleg más programokon is segíthet? Ilyen konkrétan például az FSX ami híresen optimalizálatlan...
De jó, hogy rátaláltál, én már teljesen meg is feledkeztem róla, pedig volt közben egy újratelepítésem, tehát ismételten használni kell...

Nekem határozottan jobb lett maxra húzva. Bár a felbontás nem feltétlen olyan ami a játéknak alap, mert egy tévét használok monitornak aminek 1280*768 a natív felbontása.

Viszont a SaGa által 7260-ban leírt módosítást megcsináltam, és az is segített. Igaz, hogy kilépéskor sokkal többet tököl (takarít) a gépem, de az meg kit érdekel 😊
Viszont játék közben valahogy folyamatosabb a dolog. Nem FPS-re gondolok, hanem inkább az objektumok kezelése lett gyorsabb, legalábbis úgy rémlik 😊
RJoco
Ohh, ezt jó tudni!
Bár én jobban szeretném, ha inkább a Radeon HD4770-esemre támaszkodna, mint a 2x2,2-es AMD procimra. De ezt majd én is megnézem, hátha jobban fut.

Nem, ez nem anomália, hanem valami programozói csalafintaság. Valamiképp úgy van "optimalizálva" a program (a Reunion is ilyen volt), hogy nagyobb felbontásokkal (a Ru konkrétan 1280x1024-gyel) megy jobban. A TC motorja meg kihasználja a 2 magos procikat a grafika megjelenítésére, ha a driver is támogatja a dolgot. Nem kizárt, hogy a driver akkor támogatja, ha minden fel van húzva maximumra...

Sziasztok!
No kérem szépen, most végeztem a topik végigolvasással az elejétõl kezdve... 😊
Érdekes és néhol igen tanulságos dolgokról írkáltok, le a kalappal! 😊

Némi Reunionos "bemelegítés" után megvettem a TC-t, és jópár napja ezzel játszom. Szeretek utána járni a háttér infóknak, ehhez pedig kiváló ez a topik! 😊 Mellesleg halkan jegyzem meg, hogy a játékhoz adott magyar nyelvû kézikönyv egy rakássz@r... Aki ezt kiadta, az elmehetne nyugodtan melegebb éghajlatra kapálni. Az egy dolog hogy hemzseg a helyesírási hibáktól, de még a tartalma is olyan hevenyészett, összecsapott, sõt helyenként értelmetlen, hogy ha nem lett volna némi fogalmam innen a fórumról a dolgokról, csak néznék mint Rozi a moziban... Szánalmas. Az angol nyelvû köszönõ viszonyban sincs a magyarral.

A Reunionban használtam néhány scriptet (nem cheatnek hanem hogy színesítse a játékot), és természetesen az XTM-et. De nagyon hamar eljutottam oda, hogy a kihívás része a dolognak szinte nullára redukálódott.

Itt a TC-ben még nem akartam scriptet használni, nehogy a játék élmény rovására menjen. Amit eddig kivettem a szavaitokból, a jelenleg elérhetõ scriptek szinte mindegyike megosztja a társaságot - kinek mi jön be - így nem érzem feltétlen szükségét, hogy bármit is feltegyek.
Csak meg kell találni a célokat a játékban, és máris odaszögez a gép elé, script nélkül is 😊

Egyébként számomra egyértelmû, hogy az idetévedõ többség aki mostanában találkozik a játékkal nem olvassa végig a fórumot. Hiszen szinte minden felmerülõ kérdés többször ki lett tárgyalva, mégis rendre jönnek az alap kérdések 😊 Az más tészta, hogy az itteni topik lakóknak hála, türelmesen válaszolgattok még az ilyen X+1szer feltett kérdésekre is... 😊 Szóval respect!

Az olyan oldalak pedig mint Amaroé aranyat érnek, Gunslinger, SaGa meg a többiek írásai nagyon jó alapot adnak - sokkal jobbat mint a játékhoz adott korábban említett kézikönyv - szóval csak így tovább 😊
Bocs a hosszú postért, meg kéne tanulnom röviden és tömören fogalmazni 😄

Ja, hogy a játékról is írjak valamit: csak egy érdekesség. Mikor elõször feltettem a játékot, néhol kissé szaggatott (CoreI7 920, ATI4870X2, 3GBRAM, Win7X64)
Szóval tököltem a teljesítmény javításán, hátha javul. Driverek, egyéb beállítások, stb. Aztán egyszer bedurrant az agyam, és feltettem mindent maxra a játék indító képernyõjén a grafikus beállításoknál. AA és Aniso ugyanis lejjebb volt véve. Nos miután feltettem maxra mindent ami ott volt, sokkal folyamatosabban fut a játék! 😄 Szóval vagy nálam van valami general bug (PEBKAC hehe) vagy egyéb anomália, de fullra állítva jobban fut mint levéve. Találkoztatok már ilyen jelenséggel?
pluginmanager lite ki is írta hogy ez 1 reunion-hoz való script de engem nem érdekelt ez túlságosan ezért feltettem, és mûködött

beszólsz meghalsz

nekem az egyik reunionos script valavohgy mégis mûködött ami jumpdriveot és tranporter deviceot rak az EQ-ba

beszólsz meghalsz

RJoco
Vagy mégsem, úgyhogy marad script nélkül...

Valahol az egosoft fórumain van, csak megtalálod.

Más, érdemes most Vitez barátunk oldalára tévedni, mert rakott fel 3 képet a TC hajóinak méretei összehasonlításáról... Érdekes.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
A scriptekkel is vannak gondjaim. Mint lentebb írtam, a plugin manager valamiért nem látja a TC-t.
Valami megoldás?

És melyik az a script konkrétan?
Bár lehet, kezdek egy újat.
Argonoknál jártam sokat Reunionban, inkább kezdem Terranban.

nem, a pont azt a kezdést találtad meg, ahol nem lesz plot xD

Ám van rá script hogy ott is legyen. Mindenesetre ha ahhoz hasonlót akarsz, akkor argon patriotot ajánlom.

RJoco
A plugin managerem miért nem látja a TC-t?
A legújabb 2.12-esem van.

RJoco
Akkor ezek szerint nyugodtan maradhatok a Custom-nál azzal az egy kis gyenge Busterral, meg fogom találni valahogy majd a küldiket, meg a fõ plotot?

Azt már néztem, összeszedek egy-két elhagyott hajót, lesz mivel kereskednem.
Esetleg vannak elhagyva konténerek is?

Kezdésnek megpróbálom beüzemelni a G15-ös scriptet, ha már vettem a játékhoz egyet-kettõt.

jah, meg a youtube-os fanok 😛

Akkor csak mi fogunk vele játszani <#vigyor4>

nem állapodtam én senkivel 😛 ez egy illegális mod lesz, egosoft fórumait aligha fogja bejárni.

Honnan fogsz ennyi hajót szerezni?
Azt mondtad h sok modot fogsz összegyúrni eggyé.
A meglévõ hajók statjait fogod módosítani? Vagy valakikkel megállapodtál?

nem, nem mûködhetnek a reunionos scriptek, mert magában a script fájlban egy verziószám határozza meg, hogy az reunionos-e vagy tc-s.

Annó a reunionnal mûködött néhány X2-s script, de ez most más tészta.

reunionos scripteket felejtsd el.

Öööö a kezdés a te döntésed, ha akarsz egy kicsit kereskedni az elején akkor humble merchant, ha egy argon M4-es elite-el omicron lyrae-ban, akkor argon patriot, ha rögtön az új fajt akarod kipróbálni, akkor terran defender ugyebár. Teljesen mindegy, ezekkel a kezdésekkel minden plot elérhetõ lesz.

Igaz hogy pont a fõ plot sikeredett a leg fantáziátlanabbra, ám mindegy...

szerintem terran defender kezdéssel kezdj ha így teszel kapsz 1 terran sabre m4-es hajót+ ezer creditet

azt hiszem hogy mindegyik tartalmazza a sztori küldiket de nem biztos még nem próbáltam ki a többit csak a defendert

persze hogy van sztori, sok plot van a játékban de errõl a többiek többet tudnak mondani, fel lehet venni olyan küldiket is hogy például a terracorp HQ-nál valami terracorpos emberke adja neked folyamatosan a küldiket és kapsz terracorpos rangot is a rangok alatt pl terracorp contranced stb

a bbs-t sajnos kivették helyette már csak a comm-ba (c gomb) lehet felvenni a küldiket ha pl célkereszt van az állomás keretén akkor harci küldit akar ott valaki adni stb

én azt vettem észre hogy 1-2 reunionos script is mûködik a TC-ben de inkáb direkt a TC-hez fejlsztett scripteket tegyél fel úgyis majdnem minden fontos reunion scriptet megcsináltak a TC-hez is

ha nem tetszik a terran kezdéshez kapott hajó akkor szólj és megmondom mit kell átírni a registry-ben hogy USC Commanderes kezdész is elérhetõvé váljon így kapsz 1 m3-as scimitart ami 1 nagyon jó m3-as hajó

beszólsz meghalsz

RJoco
Ja igen!
És milyen scripteket lehet/érdemes felrakni?
Mennek a Reunionos scriptek is (1-2) vagy teljes TC specifikus kell?

RJoco
Üdv!

Elkezdtem játszani a TC-vel, hála a patchnek, ami kiveszi a védelmet, különben W7 alatt nem indult volna el.

Lenne néhány kérdésem:
Milyen kezdéssel érdemes menni?
Van ugye egy Argon, egy Terran, egy Kereskedõs, meg egy Harcos, ha jól értelmeztem csekély angol tudásommal a leírásokat.
Aztán meg van a Custom, ahol csak egy lehetõség van <X Universe>.

Mindegyik kezdés tartalmaz küldiket?
Sztori van vagy csak megyek amerre látok?

A BBS helyett mi lett, ami Reunionban volt?
Nekem ez a része kicsit kínai...

Kezdtem a Customban, kaptam egy Buster-t (nem feltuningoltat), meg 1.000 Cr-t. Ez elég gázos kiindulásnak. Jó lenne tudni, fel lehet e venni valami küldit ilyenkor. Az Al nem elérhetõ, hogy bármilyen beállítást megnézzek.

Jövõ karácsony.

XTC talán még idén karácsonykor elkészül.

Tomonor, hogy állsz a moddal? Mersz saccolni mikorra lesz meg?
XTC felbukkanásáról tud valaki v.mi megközelítõt mondani?
Tele van ilyenekkel a YouTube.
Láttam egy olyat amiben egy Tyr-t felszerelt az okos vagy két tucat Sohnen Beam Cannon-el.
3-4 másodpercenként szedte le az ellene vonuló K-kat!
Nagy dicsõség...
a pajzsgenerátora asszem 10 millió MW volt<#idiota>
szóval csak el kellett ütnöm a hajókat

beszólsz meghalsz

jó csak úgy kipróbáltam hogy mien
próbaképpen kiírtottam 1 terran szektort<#idiota>

beszólsz meghalsz

na látod, pont ilyen hajóknak nincs értelmük.

truelight seekerbõl csináltam próbaképpen 1 használható hajót
1 maga képes eltörölni az egész x univerzumot<#idiota>
20 GJ pajzs ami rövid idõ alatt töltõdik vissza<#idiota>
plusz kb 50 állomás is belefér a raktérbe ha éppen költözni szeretnék<#idiota>

beszólsz meghalsz

már mindegy

beszólsz meghalsz

felraktam a modmanagert is de nem akar elindulni mert valami x3mmext.dll fájl hiányzik
ez miért lehet?

beszólsz meghalsz

igen, és ha lehet a mod manager 2-t szedd le, az jobb (mondjuk az 1-es verzióhoz jobban hozzávagyok szokva)

Az ágyúsorok variálásához gmax vagy 3D Studio Max kell, illetve Modellezési tudás, reeeengeteg idõ, és tudni kell hozzá kezelni a Components, Animations, Tcockpits fájlokat is a tship-en kívül.

Én olyasmit terveztem amúgy hogy az M1 és M2-esek csak oldalra kapnak ágyúkat a szélükön, melyek a kapitális fegyvereket kapják (pl PPC), az oldalukba 2 vagy 4 sor ágyút, mely salvo vagy heavy ion beam fegyvereket lõ, ám nem mozdítható a löveg, illetve még néhány apró légvédelmit (antifighter)

Így már egy M3-as nehez tudna hozzáférkõzni egy M2-eshez.

Ám nem, sajna valahogy még sose sikerült, csak az atlantiszból megnézni pár epizódot.

ha jól látom akkor csak a modmanager kell nekem doubleshadowtól
az kibontja nekem a fájlokat aztán kedven szerint írohathatom õket

beszólsz meghalsz

te milyen progit használnál a DAT CAT fájlok átírásához?
doubleshadow x3 editorja jó hozzá?
vagy bármilyen mezei DAT CAT fájlkezelõ?

beszólsz meghalsz

most így belegondolva nemtudom mennyire bonyolult a turrteket különválaszatni hogy külön a nagy hajók elleni fegyvert is külön parancs kezelje meg a vadászelhárító fegyvereket is és mindezt ugyanazon az oldalon

tehát a front ágyúsor így nézne ki hogy 1 nehéz turret és 4 vadászelhárító és ezt a 2 fajtát külön parancsal szeretném kezelni mert nem szeretném hogy a vadászelhárító fegyverzet a beam weaponnel eggyütt lõje az m2-es célpontot mert a 4 mass driver nem ér semmit m2 ellen

beszólsz meghalsz

M8 = 4 osztályra lesz bontva: sniper, sharpshooter, bomber és minelayer

na ez nagyon tetszik sniper frigate 😄

nemtudom nézed e a csillagkaput na én olyasmire szeretném megcsinálni
pl a deadalus-on késõbb installáltak 1 asgard sugárfegyvert na én is ilyet akarok majd csinálni a beam weaponokbõl + még annyit hogy hülyeségnek tartom hogy 10 fegyver megy fel a hajók main turretjeibe, valóságban inkább úgy terveznék a hajókat hogy 1 fegyver menjen a hajó elejére viszont baromi sok energiát töltenének bele hogy az ereje megmaradjon

pl akkor nekem az m2 úgy nézne ki hogy elõl hátul oldalt és felül minden irányban csak 1 ágyú lesz a nehezebb hajók ellen jelen estben 1 felturbózott beam weapon ami úgy lõne mint a csillagkapuban a deadaluson plusz még minden irányba mondjuk 4 felturbózott mass driver a vadászok ellen

meg persze sok hajónak maradna a sok weapon slot is mert a ppc lövedékekbõl tetszik hogy sokat lõ az jól néz ki

szóval én ilyen csillagkapus fegyver meg hajó modot akarok csinálni

beszólsz meghalsz

igen, ott.

És igen sok idõ, ám egy modnál nem sürget az idõ, fõleg ha egyedül csinálod 😛

én speckó a modomba átszervezek néhány dolgot.

M1 = lassú, több hajót képes szállítani mint a vanilla játékban, az npc-k valódi carrierként használják õket, TS/TM/TP, Heavy carrierek pedig M6/M8-asokat is képesek szállíatni.

M2 = gyorsabb, valamivel könnyebb manõverezni vele mint az M1-essekkel, 1-5 max M3-as hajóosztály dokkolhat rájuk

M3 = Médium sebesség, közepes pajzs, M4-estõl csak az erõsebb fegyvergenerátorában különbözik

M4 = eddig, az M3-asok voltak a leghasználhatóbb hajóosztály bármire, és az M4-es hajóosztályt balanszba tönkretették. Ennek mostantól vége. Az M4-esek képesek lesznek használni 2x25 MJ körüli pajzsot, cseppett nagyobb rakterük lesz, M3-asnál cseppett gyorsabbak lesznek.û

M5 = marad scoutnak, ám itt is növekedés lesz a pajzs rátában.

M6 = mostantól 1db M5-öst képesek lesznek hordozni minden esetben. Nehezebb lesz mozdítani õket, ám gyorsabbak lesznek

M7 = minden fregatt különleges lesz, errõl késõbb

M8 = 4 osztályra lesz bontva: sniper, sharpshooter, bomber és minelayer

M9 = Cruiserek, lassúak ám minden oldalról fel vannak szerelve valami jóval

M0 = óriási hajók, egyetlen mindent elsöprõ fegyverrel

TS = sebesség növekedés, esetleg nagyobb fegyverválaszték a turretekbe

TP = sebességnövekedés

TM = nagyobb pajzs ráta, alacsonyabb sebesség

TL = nagyobb pajzs ráta, alacsonyabb sebesség és manõverezhetõképesség

T0 = mobilgyárak

WS = workership, errõl késõbb

G1/G2 = Gunship, errõl késõbb

C1/C2 = Convoy Cuttership, errõl késõbb

HS = Hospital ship

RS = Repairship, javítólézerekkel felszerelt kis szerény darab

MB = millitary Boardingvessel, különleges hajóosztály megszállásra

TD = planetary dropship, ezek fogják majd a cuccokat szállítani a bolygók és a trading stationök között (egy kereskedelmi állomás mostmár dinamikus lesz, és a szektor bolygóját fogja képviselni. Ha valahol hiány van, akkor krízis lesz, stb)

TC = Colony Ship

WH = whitelight, errõl késõbb

TG = gate deployement ship

és ugyebár lesznek a régi alapértelmezettek

AS, SA, CV, GO, stb

a tship t bullets fájlok a DAT CAT fájlokban vannak elrejtve???
most nincs fent a játék aztán nem tudom megnézni

beszólsz meghalsz

a hajók statjait meg a fegyvere rakéták statjait akarom újraírni

beszólsz meghalsz