12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Nuku
    Kösz a segítséget.Felrobbantani nem fogom,akkor inkább termeljen tovább.Viszont lennének még ás kérdéseim:
    1.A steames verzióra hogy lehet feltenni a bonus packet?Vagy az is olyan mint egy patch?
    2.Milyen szkripteket,modokat tudtok ajánlani?Én a MARS szkriptet néztem ki,de ahogy látom még nagyon sokféle van.
  • Gunslinger
    Nem lehet eladni. Csak ha felrobbantod akkor tudsz tőle megszabadulni. Van viszont olyan mod, amivel be lehet pakolni újra egy TL-be és úgy el lehet adni.
  • Nuku
    Hali!Azt szeretném megérdeklődni,hogy egy megvett gyárat el lehet e adni valahogyan?
  • Gunslinger
    A Panthert három Split shipyardban is meg lehet vásárolni, melyek a következő szektorokban vannak:
    Zyarth's Dominion
    Rhonkar's Trial
    Patriarch's Conclusion

Mindhárom szektor az univerzum három különböző szegletében van gyakorlatilag.

Recon Drone-ok: Nem lehet őket használni, anno XTM-ben működtek, A TC-ben csak sima kereskedelmi árucikkek, megvásárolhatod és eladhatod őket, semmire sem jók.
  • nycholas
    Hmmm... Egy másik kérdés: hogyan lehet használni a Recon drónokat? Sem a raktérben tárolva, sem kipakolva a raktérből nem tudok velük mit kezdeni. A szöveg szerint felderítésre lehet őket használni.
  • nycholas
    Üdv Mindenkinek! Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet a Split Panther-t megvenni? Az eddigi Split Shipyard-okon sehol sem találtam ... Sajnálom Gunslinger, hogy nem vagy időmilliomos, mert egy magyar nyelvű, átfogó ismertető és leírás nagyon hasznos lenne jópár játékosnak! ( Köztük nekem is :) )
  • Baritron
    Valóban elég furcsa dolgok történnek. 100-as fight skillű embereim is meg szoktak halni.
    Megpróbálkozom egy nagyobb célponttal. Vajon egy Carrack elfoglalásához muszáj 20 katonát indítani, vagy kevesebbel is menne?
  • Gunslinger
    Hja, ez a "nyolcadik utas a halál" effekt, tehát akkor is elvérzik a csapat egy része, néha az egész csapat is, ha nincs ellenséges marine vagy belső védelmi rendszer a hajón. Kezdetben, amíg alacsony a fight skillje a marinejaidnak gyakran megfog történni. Kalóz M6 hajók amúgy a legjobb gyakorló hajók.
  • Baritron
    Eddig csak kalózokat támadtam (M6, TM). Volt olyan, hogy 5-ből 3 katonám is meghalt. Egy foglalásnál kb. 10-15 visszatöltésre volt szükség, hogy ne legyen veszteségem. Ez így elég gázos. Lehet, hogy csak nem volt szerencsém (egyszer sem)?
  • mindero
    Nekem nagyon ritkán halnak embereim (bár én csak kalózokat foglalok), függ attól is h kit támadsz + milyen védelmi berendezések vannak a hajón.
    De vannak itt nagy foglaló szakértők, biztos mondanak majd statokat is.
  • Baritron
    Sziasztok!

Pár hete próbálkozom a boardinggal, de eddig nem sok sikerélményem volt. Magasak voltak a veszteségeim, pedig kiképzett embereket indítottam (4-5 fight csillag, a többi 5). Sajnos minden foglalásnál elesett 1-2 közülük. Természetesen nem hagyok veszni egy olyan katonát, akit 2 hónap játékidő alatt képeztem ki erre a szintre, ezért mindig kénytelen voltam visszatölteni egy korábbi állást. Szerintem elég illúzióromboló a gyakori visszatöltés, elrontja a játékélményt.
    Kipróbáltam egy új taktikát: az akcióra viszek egy feláldozható kopaszt is. Sajnos a foglalás végére hősi halott lesz belőle, de legalább a képzett embereim megmaradnak. 4 M6-ot foglaltam ezzel a módszerrel, ráadásul nem kellett állandóan menteni/visszatölteni. Nagyobb hajóknál még nem próbáltam, de talán ott is működik.
    Van esetleg valakinek tapasztalata ebben a témában?
  • tomonor
    valamit elírtak ott.
  • Defrag
    Én nem terranal kezdtem, és utána simán vissza tudtam menni...
  • rusher4587
    Jól tudom, hogy ha nem Terran Defenderrel kezd az ember, a plot befejezése után nem juthat újra Aldrinba/ nem kapja meg az engedélyt a Földi szektorhoz?
    Egy végigjátszásban olvastam ezt.
  • tomonor
    Mert nincs is. xD
  • Nuku
    Köszönöm!
    Amaro oldala valóban nagyon jó!De tudnátok linket adni tomonor oldaláról? Nem találom sehol!
  • Gunslinger
    Én elkezdtem fordítani, meg kiegészítéseket, guideokat írni, de annyira nincs időm, hogy sztem nem fogom befejezni, pedig tervbe vettem egy saját magyar nyelvű X enciklopédia kiadását, ami bővebb lenne a kézikönyvnél. :-(
  • mindero
    Szerintem nem fordították le, de tomonor és amaro oldalán számos leírást találsz, többet mint amennyi a kézikönyvben van.
  • Nuku
    Üdvözletem!
    Nem tudja valaki, hogy lefordították-e már a teljes angol kézikönyvet magyarra?Csak mert amit a játékhoz adnak, az szép és jó, de kb. az angol kézikönyv felét nem fordították le.
  • tom36
    üdv all

valaki nem tuna javasolni eggy jóó módot mer régen jácotam már vele és akor még nem voltak hozzá és nem tudom hogy mejik az amit érdemes használni
    mi mi az amit fel kéne még tennem melé
    főkép kereskedelem terén , komplexumok épitése a cél meg persze a harc hogy ne unatkozzam még véletlenül se
  • rusher4587
    Köszi, K.N. ! :)))
  • antigua
    e-mailben elküldve ! ;)
  • silver75
    sziasztok

Tudtok valahol New Home küldetésnek a le írását.
    Mert el akadtam benne.

Előre is köszi
  • rusher4587
    Köszi Antigua! Közben azt hiszem, találtam egy negyedik generációs scannert is, de azért
    mindkettőt megkerestem egosofton, egyik fájl sem elérhető... :(
    Ha neked megvannak még, fel tudnád tölteni valahova és belinkelnéd?
  • antigua
    Lazcorp military scanner ! Már az x3 reunion alatt is volt . Létezik TC-s verziója is .
    3db satelitnek kell a hajódban lennie ahozz hogy működjön !
  • rusher4587
    Naa, pedig ez lett volna a következő dolog, amit kérdezni akartam, hogy radartáv növelésre hogyan lehet szert tenni... :( Aki tudja a megoldást, segítsen ki minket! :)
  • Zilo85
    Én javasolnám még az 500 km comm range-t.
    1x már leírtam de nevetségesnek tartom, hogy a XXX. században az űrben csak 25 km-es legyen a comm. távolság.
    (bár u.a. a véleményem a duplex és a triplex scanner v.mint a két fele sat. érzékelési távolságáról de ezekhez még nem találtam megfelelő javítást)
  • rusher4587
    Látom, hogy amíg nem jöttek ki patchek, addig scriptekkel próbálták orvosolni a játék hibáit. Kérdésem az lenne, hogy a 3.0-ás patch mellé milyen scripteket érdemes/szabad felrakni? Nem akarom túlcicomázni a játékot, csak az esetleges hiányosságait kijavítani. Felraktam az ADAMS-ITT-t, hogy ne egyen gond a tornyokkal+a ware managert+ Salvage Claim Software-t. Egyéb tippek?
  • rusher4587
    Jó, de engem nagyon érdekel a sztori is, az X3-at is csak ezért játszottam végig, a látvánnyal nem voltam elégedett, a Haegemoniában egy nagyobb skirmish pálya még mindig jobban le tud kötni... Aztán láttam a TC videókot és gondoltam, adok neki egy esélyt, megvettem és ha majd normálisabb gépem lesz hozzá, valszeg több időt fogok szentelni neki, ha kijön hozzá az XTC. :)
  • SaGa
    Izé...

Az alap kezdések közül bármelyikkel elérhető az összes plot, csak nem azonnal. Vagy el kell jutni abba a szektorba, ahol az átkötő feladatot adják (mindegyikhez van), vagy előbb ki kell békülni azzal a fajjal/frakcióval (ha olyan karakterrel kezdtél, amelyik ellenséges velük), amelyiktől a feladat felvehető és ez után kell eljutni a megfelelő szektorba...
    És még mindig érvényes: a plotok "végigjátszása" egyáltalán nem szükséges, csak színesítik a világot, nélkülük is éveket lehet eltölteni az X univerzumban, ha megfelelő a játékos hozzáállása, vannak céljai...
  • Bluefire
    amugy bármelyikel is kezdjük a játékot scriptel elérhetővé lehet tenni a többi plotot is
  • Bluefire
    itt egy térkép amin rajta van h melyik szektorban hol van a hajó...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://www.1978virgule5.ch/media/x3tc/X3TC_Map_REVERT_30_SHOW.pdf
  • Zilo85
    Se Starburst, se Arrow. De cheat-el könnyen elő lehet csalogatni (mert benne van de mégse... de ebben sztem Tomonor a leginkább szakavatott szóval ha bővebb infó kell akkor tőle...)
    Egyébként ha nem komálod a cheat-et akkor a Teladi Kestrel lesz a te hajód!
  • rusher4587
    Hehe:D Az utóbbi pár hetemet már az X univerzumban töltöttem a Reunion jóvoltából, szóval nem lesz gond a Sabre-vel! :) (remélem... :D ) De úgy is szerzek valami versenyhajót majd felderítőnek... apropó, hol lehet ilyeneket találni, mint előzőben a starburst meg az arrow?
  • Zilo85
    Uccsó mondat sztornó.
  • Zilo85
    Julian a múlté, két plot kapcsán előjön majd de csak 1-2 üzenet erejéig...
    Ahogy írtad: teljesen mind1, hogy milyen nemű/korú/kinézetű karaktert választasz. Ez már nem a Reu sem a Threat. Személytelenebb.
    Ha a csajt választod max. annyit tegyél, hogy átírod a player nevét. Néhány "sms"-ben megszólítanak. ennyi.
    A helyedben én a Terran Defendert választanám az a + küldetés nem ér annyit. Amit mondtam igazából csak a hajókon van a lényeg.
    Én spec. a Sabre-t többre tartom az Elite-nél de észnél kell vele lenni mert gyengébb a pajzsa.
    Ha X-el most kezdesz akkor talán jobb az Elite.
  • rusher4587
    Köszönöm szépen, életet mentettél!:)
    A küldetések/párbeszédek során lesz valamilyen egyes szám első személyű megnyilvánulás, gondolok itt arra, hogy beszélgetsz/látszik az arcod a képernyőn a sarokban, mint Juliané a reunionban? Vagy teljesen mind1, hogy milyen nemű/korú/kinézetű karaktert választasz az elején, ebből semmit nem veszel észre a játék során? Csak azért kérdezem, mert a plusz küldetés miatt választanám az Argonit, de a terran csaj valahogy sokkal szimpatikusabb! :D
  • Zilo85
    Mind a Terran Defender, mind pedig az Argon Patriot esetében működik a storyline.
    A különbség, hogy Terran Defendernél Uranus sectorból indulsz egy Terran Sabre-el és szinte kapásból kezdődik a Terran plot, addig a Argon Patriot Omycron Lyrae-ből startolsz egy Argon Elite fedélzetén.
    Az Argon Patriot esetében a Terran plot egy bevezető küldetéssel startol, melynek során diplomatákat kell elkísérned Uranusz szektorba. Onnan u.a. mint a Terran Defender.

Igazi különbség igazából csak abban van, hogy eltérő hajókat kapsz.

itt bővebben:
    starts
  • rusher4587
    Wikipédián azt írta, hogy ha "idegenekkel" kezdem (alien szót használja, gondolom, ez mindenkire érvényes, aki nem terran...), akkor lesz pár plusz küldetés, mielőtt beléphetek a Naprendszerbe. Meg gagyogott még 4 másik plotról... én elég jónak érzem az angol tudásom, de ebből akkor sem tudtam leszűrni semmi értelmeset:D Szóval aki több profilt is kezdett már, annak megköszönném, ha megmentene fölösleges körök futásától! :)))
  • Borg18754
    Szia!
    én az alap kezdést ajánlom a terran defendert a többinél lehet hogy nincs akiválva a story de ezeket még nem próbáltam

a storírol meg annyit hogy mindent részletesen elmondanak és még a missions fülön ki is van írva hogy mit kell csinálni szal nem lesz szükséged leírásra hozzá