X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak hogy megemlítsem, rohadt élvezetes bennük ülni 😊

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Csemegeként, íme 4 új kép leendõ modifikációmból. Featuring: Terran USC M3 és M3+ cockpitok.
Scimitar main cockpit

Cutlass main

Cutlass front turret

Nem valami jó fegyver. Valóban az energia fogyasztása a gyenge pontja, már-már irreálisan nagy. A HEPT jobb választás helyette M6-osokra. Maximum M7-esekre érdemes tenni, ahova nem megy flak vagy capship pusztító, pl. Paranid Deimos és Agamemnon Main fegyverkonzoljára PSG helyett.

az ion shard railgun szerintetek jó fegyver?
mert szerintem a nagy energia fogyasztásához képest gyenge
akkor már inkább a flak

beszólsz meghalsz

Amúgy a kalózok egymást is gyakran nehezen tolerálják, a Yakik és a sima kalózok is állandó jelleggel irtják egymást.

Jaja, nem veszel, hanem lõsz magadnak :-)
Nehéz kenyér a kalóz élet.

A céllövöldében...

Akkor egy mindenki ellen?
Elég kemény lehet.

Hol tudsz pl hajókat venni ha még a kalóz állomások is ellenségesek?

Van amelyik ellenséges, mások meg békén hagynak...
Elõbb-utóbb mind ellenséges lesz, ha sikeres leszel mint kalóz.

Lehet h kalózzal sokkal nagyobb poén lenne a játék...

Ha kalóz vagyok akkor a többi kalóz ellenséges? Vagy békén hagynak?

Köszi szépen az infót. Akkor azt hiszem én is nekilátok majd csempészkedni😊
Létezik antiscanner cucc, Cargo bay shielding a neve, Strong Arms HQ és Duke's Haven a lelõhelye. Meg van Duke's Havenben Software Signature Scrambler is, ami az illegális komponenseket hivatott megvédeni a hajódban.

amíg nem custom game-et kezdesz, addig mindig fognak mûködni a plotok.

Valóban.

Lehet, pölö space fuel. Cargo bay efféle védelemre szolgál ha jól tudom.

Hali!
Újabb kérdés:

Mindegy milyen játékot kezdek, a fõstory indulni fog?
Tehát kezdhetek humble merchanttal?
Másik: Láttam, hogy a Duke kalózai céghez nem szabad rosszban lenni a kalózokkal. Ha nekik dolgozok sem komálnak meg a kalózok?
Mennyire lehet illegális dolgokkal kereskedni? Van vmi védelem a scannerek ellen?

Script vagy mod megoldás is érdekel.
H55 deszkán simán lehet 4Ghz-ig húzni az i5-öt.Egyszer megnézem mennyit csinálna max-ra húzva.Kettõ napos a gép, kicsit még várok vele.

<#hehe><#eplus2>

Az ilyen gépeket a Cern használja a nagy hadronütköztetõnél!
Egyesek meg saját gyerekes vágyukat kiélve leülnek X-et nyomni vele naphosszat! 😊
-------------------------
X3 - Terran Conflict
--------------------------
Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
DirectX Version: DirectX 11
Graphics Card Info: ATI Radeon HD 5800 Series <2788 MB> Driver:
CPU Info: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Usable System Memory: 4096 MB

Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1920 x 1080 * ❤️2>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 8x
Anisotropic Mode: 16x

Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: disabled
Ship Color Variations: disabled
More Dynamic Lights: disabled
Used Vertexsize: 28 bytes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 46.9 average fps 18.0 minimum fps 107.0 maximum fps
Scene "Fight" 102.4 average fps 38.0 minimum fps 232.0 maximum fps
Scene "Build" 134.0 average fps 74.0 minimum fps 212.0 maximum fps
Scene "Think" 54.2 average fps 32.0 minimum fps 97.0 maximum fps

Overall average framerate: 84.4 fps

(c)2008 EGOSOFT
For more information visit http://www.egosoft.com

Hmm, fura. 2.5 alatt jól kéne mûködnie. Ore collector van a hajókon?

valami bugos volt az egyik patch-be és ezt a parancsot tönkretette, ám mintha azóta már javították volna...

Nálam a 2.0a patch óta a TS szállítóhajók nem csinálnak semmit a "collect rocks in sector" parancsra. Hiába veszi õket körül többszáz felaprított aszteroida darab.

Nem.

Sziasztok! Multi játékot tartalmaz a játék?
Nividiumot collect rocks paranccsal kell "bányászni". Jó néhány szektorban egybõl begyûjthetõ állapotban van végtelen számú nividium, mert respawnolnak a kis sziklák, úgy hogy még feltörni sem kell õket, persze az ilyen mezõket nem könnyû megtalálni, de ha megvan, akkor oda le kell rakni egy AdvSatot és utána már nagyon könnyû a pozicionálás a teherszállítók részére. Kingdom Endben van a legkényelmesebb ilyen mezõ, mert helyben van shipyard is.

De nagy a pangás megint 😞

Biztos mindenki Mass Effektezik. Én még nem tudtam megszerezni úh marad az x3 <#vigyor4>
Tegnap kerestem potom 150 milliót Nividium bányászással. Mondtátok h lehet vele kaszálni, de nem hittem volna h ennyire durva.
4 óra volt az egész és semmit se kell csinálni, tudok közbe harcolgatni, meg építgetni.

Leírás:
Nividiumot ugyan nem lehet konkrétan bányászni a Mine minerals paranccsal, de ha föltörünk egy Nividiumos aszteroidát kis darabokra, és az aszteroida (hûlt) helyére küldjük a Mobil bányászhajóinkat, akkor a collect rock paranccsal mindig a hozzájuk legközelebbi sziklát gyûjtik be. És mivel mindenhol Nividium van körülöttük ...

Aztán ezt a mérhetetlen mennyiségû ásványt vagy néhány HQ-ban (asszem plutarch mining corp.) vagy hajókba bepakolva shipjardokon a hajóval együtt eladjuk (pl demeter sf 500e telepakolva ásvánnyal 10m)

Most meg nem tudok mit csinálni velük.

Robbantsd fel õket. :-))))

Megvagyok a HUB-bal! <#mf1>
Fölraktam az utolsó szakasznál a könnyítést, de a 7500 chip eltartott egy darabig. Most meg nem tudok mit csinálni velük.

Lassan elérhetõ közelségben a HQ

A Tension az egyedüli X ami kimaradt nekem, úgy hogy ott lehet hogy volt, az X-BTF-ben tuti nem volt, azt anno kétszer is végigtoltam :-)

Amúgy Pirate ship mellé négy kísérõhajó is elõfordul, általában egy vagy két Elite és két Blastclaw szokta kísérni megfigyeléseim szerint.
A sok Duke's Transporter egy része is sztem ezt a mûéletet játssza(sosincs kíséretük), amelyek a dangerous material transporter néven futnak. Érdekes, hogy velem õk ellenségesek, mégis van hogy le akarnak szállni az egyik komplexemben, persze nem tudnak és akkor elkezdenek várakozni a hülyék kint a complex mellett az ûrben.

volt ott valami Xenin TS is... vagy már keverem a Tensionnal?

Mindenesetre a TC-ben egy sor a .job fájlban felelõs érte, mely 3 kísérõhajót és egy pirate TS-t tartalmaz, kísérettel eggyütt spawnol majd terminálódik. Ez az amit úgy hívnak, hogy "mûélet".

X2ben sokkal jobban meg volt oldva. A bayamon meg hab volt a tortán. 😄

Na igen, ez jó kérdés. Amúgy AI hajónak elmegy, mivel csak kalózok használják jó agyaggalamb lövészetre, mert nem lõ vissza. A kalóz bázisok generálják és ahogy megfigyeltem bázistól bázisig halad és ott dokkolás után nullázza is a program, tehát megsemmisül a hajó. Egybõl kíséretével együtt generálja, a kíséret nem tudom, hogy nullázódik-e, sztem õk talán tovább repülnek valamerre, ezt nem figyeltem meg, õket mindig leszedtem.
X-BTF-ben anno amúgy meg csak szállítóhajóval mentek a kalózok, már messzirõl ki lehetett szúrni õket, mert akármilyen szállító modellben is ültek mindig csak nekik meg a Xenonoknak volt kék a hajtómûvük színe, Xenonoknak meg sosem volt szállítójuk. Vadászban sosem ültek kalózok X-BTF idején, akkoriban tehát inkább csempészésbõl éltek. :-)

annó az X2-ben ilyet használtak a kalózok, Reunionban is benne volt, csak nem került törlésre, ám nem értem hogy miért vették elõ a Terran Conflictba megint... Legalábbis mért hagyták ilyen bugosan.

Azt hiszem még nem volt errõl szó, ha valakinek netán véletlenül kiugrana egy Pirate ship nevû hajó pilótája, az nehogy claimelje a hajót, totál bugos, a property menübe mint satellite kerül be, vagyis azok számlálójához adja hozzá a játék és amint dokkolnak a hajóval többet nem lehet irányítani, az állomás hajó listájában sem jelenik meg, de örökké elfoglal egy dokkoló helyet, vagyis totálisan inaktív lesz. Ez a bizonyos Pirate ship a kalózok szállítóhajója, elég ratyi modell, lassú a sebessége, kicsi a raktere és csak 1x25 MJ pajzs megy rá.

A kérdések sorrendjében válaszolok:

1, Ezt a kérdést gondold át újra, mert értelmetlen. Nem a Gannetodra kell képezned, hanem a Military Outpostokban kell, a Gannetra csak utána érdemes átpakolni, nem a hajón képzõdnek a katonák. Javaslom olvasd el a Boarding leírásom, ott nagyon sok boardinggal kapcsolatos kérdésre választ találsz. Piracy menüt nem lehet venni.

2, Ilyet nem lehet, csak manuálisan lehet túltölteni a fegyvereket és néhányat nem is érdemes.

3, Benne van a kézikönyvben az összes ranglétra, Assassin után még elég sok van. X-Treme-nek hívják a legmagasabb rangot a Fight és Trade listán is.

Még lenne egy ha harcolsz és mész fel a ranglétrán melyik a legmasabb szint én az assasinnál járok.
Ja és még egy valami azt meglehet adni pl a hajómon van pl PPC vagy PSP vagy Ion cannon azt szeretném hogy be lehet állítani hogy maximum töltéssel löje ki azokat a célpontra?
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem a piracy menüt hol lehet megvenni mert pl a gannetomra nem tudok marinokat képezni.Vettem egy Boreast igen jó hadihajó szerintem brutál jó
Wow, nagyon szuper! :-D

Amaro
Én köszönöm, írásaiddal meg is nyílt a Terran Conflict menü.

nem, olyan patch nincs hogy 1.1, az a játék gamma verziója.

Ami neked kell az a 1.1-rõl 2.5-re patch

Guide az a játék dobozában van magyarul, vagy itt fent a manual gomb de az angol. Kalózoknak csak angol jár xd

gilgames00
ezt ugy érted,h elég az 1.1-est és a 2.5-öst feltennem?a közteseket akkor nem ?!köszi a helpet!

ja és még vmi...vmiféle leirás van a gamhez,pl a kezdetekhez...magyarul jo lenne.xbtf-et végig nyomtam,szal van vmi fogalmam a játékról.

1.1 -> 2.5

gilgames00
hellosztok!még új vagyok itt és szeretném a segitségeteket kérni.meik patchet érdemes vagy kell feltenni,mert nagyon sok javítást találtam.és persze várom segitségetek mindenben😊köszi elõre is!

Boron Power
Ha kiadod a command console-ban mit csináljon a turret (pl. a missile defence parancsot), akkor az AI fog lõni. Jelen esetben csak rakétára!

Ha bele szeretnél ülni a lövegállásba(ami itt a hátsó torony, ezen több nincs), akkor nyomd meg az F1-et. Ha töbsször nyomkodod mennek körbe a nézetek.

Sajnos azt már megcsináltam, fegyver a helyén hozzá van adva az 1-es csoporthoz de löni nem lehet vele.
Command Consol-t is beálitotam de ez se segitet.
Itt vannak a képek hátha azok segitenek :
http://kep.ivpicture.hu/285970.N.jpg
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=285972
A bõvített Difficulty állítás baromi jó ötlet, bár lehetne részletesebb is, de tényleg nem rossz :-)

Hmm, a Boron M8-as a legvégén eddig is volt, vagy az már nem az update része? Amúgy fasza kis hajókat fognak beimplementálni, de az M0-k értelmét még mindig megkérdõjelezem :-)

Természetesen, hisz a magyar Terran Conflict közösség számára írom és nagyon megtisztelõ is, köszönöm.
Rakétáson meg Vállalatos íráson túl van még egy boarding podokkal történõ hajó foglalásos írásom is, ha ezt is megfelelõnek találod, akkor sztem õ is mehetne
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1204839032&no=7512

Amaro
Kitehetem a portálra - a rakétákat taglaló, és minden eljövendõ nagyobb léptékû írásoddal együtt 😊 - ha elindul a Terran Conflict szekció?

És miután megtetted azt amit Gunslinger mondott a Command Console segítségével beállítod, hogy a löveg milyen szisztéma alapján lõjön: missile defense, attack all enemies, attack my target stb.
Ezt minden olyan hajónál meg kell tenni ahol a main turret-eken kívül (amelyeket a hajó irányítása mellett párhuzamosan használhatsz pl. egy vadásznál, vagy egy M7-nél) van alsó, felsõ oldalsó, hátsó stb. lövegtorony amit a parancs beállítása után az AI vesz kezelésbe.
Minden turretre külön kell beállítanod!
Hogy hatékonyan mûködjön vásárold meg a Fight Command Software I és II.-t, hogy a legtöbb beállítás között tudj választani.