12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • NONPLUSZULTRA
    F*ck.
    Hát csak ezért nem fogom instant törölni, maradok a retrós hangzásnál.
  • Edem 7
    Hello Mindenki !
    Ma kezdtem el ajátékot szoval semmit nemtudok még csak probálkozok . De lenne egy fonots kérdésem : hogyan kell a hajómat megjavítani ?
  • tomonor
    mint annó is mondtam, K-Lite mindig is ütközött az X játékokkal. Nekem az instant törlése segített. :D
  • NONPLUSZULTRA
    Régi-új láma kérdés: most kezdtem újra a TC-t és meglepődve tapasztalom, hogy ennyi patch után még mindig szokolrádiós hangzása van - semmilyen más alkalmazásnál nincs ilyen torzítás nálam Win7 alatt. Emléxem, hogy már felmerült itt a kérdés párszor, de akkor épp XTM-et nyomtam :)
    K-Lite Mega Kodek Pack-ot használok egyébként.
    Mi a megoldás?
  • Zilo85
    Jókor jöttem vissza.
    Király vid!
  • Gunslinger
    Okés, semmi gond.
  • tomonor
    nem tudom, elég fáradt voltam mikor írtam az üzit, biztos odaképzeltem valamit véletlenül.
  • Gunslinger
    Köszi a linket és NONPLUSZULTRA-nak is.

Ez a trailer csak eye candy, de annak elég frankó, eddig nem igazán érdekelt az XTC, mert kevés infó jött ki róla ( most sem sokkal több), de ezek után biztosan ki fogom próbálni.
    Azok a medúza szerű hajók vajon Kha'ak hajók vagy egy egészen új fajé?
  • Gunslinger
    Bocsi, elveszítettem a fonalat, milyen állításom nem igaz? Csak annyit állítottam, hogy az X3:R után is kerültek be új dolgok, amiket nem használtak fel, pedig bizonyára voltak terveik velük.
  • NONPLUSZULTRA
    A Youtube-on fent van jobb minőségben is.
    Azért kösz az eredeti linket ekkora csend után erre nem számítottam, ez üt rendesen :)
  • Pares
    Nagyon jól néz ki! Csak mikor jön már ki!
  • tomonor
    enyhén szólva majd megfulladtam. Úgy érzem, ezért már megért 2 évet várni.
  • mindero
    Véletlenül ráakadtam az X-tended első trélerjére.

Vigyázat még forró!
  • tomonor
    nem, CBJ maga mondta egyszer hogy vannak és lesznek ilyenek is. Ám nem ez az egyetlen játék. Pölö, Battlefield széria, na ott is lehet érdekes dolgokat találni.
  • Pares
    Nem lehetséges az, hogy nem hanyagságból, hanem szándékosan a moddereknek hagyták ott azokat a fájlokat?
  • tomonor
    nem, az összes többi X játék tele volt ilyen hátrahagyott anyagokkal. Pl X-Tension után bennehagytak egy egész aszteroida versenypályát, a special items-be fel vannak sorolva, galaxy editorral berakható. Reunionban ugyan nehezebb kiszűrni, hogy mi hátrahagyott és mi nem, mert a játék az X2-The Return közvetett átkonvertálása lett, ám példának okáért 2 dolgot tudok hirtelen megemlíteni: kb 7 szektor név, amelyet végül a 2.0 patch-el aktiváltak, Avarice megvételekor választhattad őket, a másik pedig egy benthagyott Terran állomás model, amelyet végül több modifikáció is kölcsön vett, többek között az XTM is (Terran Trading station X3:XTM-ben)

Tehát állításod nem igaz, tulajdonképpen az a nagy gond az egész X játékszériával, hogy a devek egy picit hanyagok. Reunionban még az x-btf statok is megtalálhatóak voltak egy fájlban.
  • Baritron
    Sziasztok!

Le tudná írni valaki pontosan, hogyan működik a mobil bányászat?
    Azt szeretném elérni, hogy TS-ek bányásszanak ore-t, majd transzportálják át egy TL-be. Úgy emlékszem, régen volt itt szó a témáról, de nem találom.
    Előre is köszönöm a választ.
  • nyirog
    üdv, nem tudni h készül -e a játékhoz magyarítás?
  • Gunslinger
    Most konkrétan melyikre gondolsz, az Aamonra vagy a többire? Nem kötelező semmi, az sem volt, hogy egyáltalán akármilyen patchet is kiadjanak az 1.0 verzió után, csak megemlítettem, mint érdekességet, hogy csomó elnevezés bent van még, ami X3:R-ben nem volt. Ezek egy része nyilván nem különböző hajókat takar, lehet egy bizonyos típus egy bizonyos képviselőjének neve, lásd One (ami egy sima Colossus), Nikkonofune (sima Barracuda), stb.
  • tomonor
    ilyen fel nem használt anyagok minden X játékban akadtak. Attól még, hogy berakták őket, semmi nem kötelezi őket hogy fel is használják azokat.
  • Gunslinger
    Én még olyan scriptről sem tudok, viszont ilyen bányának nem sok értelme van, mikor jó néhány szektorban ott hevernek a begyűjthető nividium mezők. A bányáknak azért van értelmük, mert complexekbe lehet kapcsolni őket, mivel hasznos és nélkülözhetetlen nyersanyagokat termelnek, a nividium viszont nem kell az égvilágon semmihez.
  • Gunslinger
    Szívesen.
    Remélhetőleg kikerül még, nem csak rajtam múlik :-)

Más téma:
    Az egosoft fórumon összevonták a TC spoiler alfórumát az X-universe alfórummal azzal az indokkal, hogy nem lesz több frissítés a játékhoz, de legalábbis új plot biztosan nem lesz. Ez elég sajnálatos, hiszen az Aamon Prototype így kimarad a vanillából, pedig már a 2.7 patchel belecsempészték a játékba, a BOP plotnak meg így gyakorlatilag nincs rendes lezárása.
    Arról nem is beszélve, hogy lapul még néhány érdekesség a játék kódjaiban és fájljaiban, pl. több hajó név el van dugva, melyeket nem használ a játék, de Betty ki tudja "mondani" a nevüket, tehát valamikor hajómodelleket akartak társítani hozzájuk a készítők, ilyen foglalt nevek ízelítőül pl. az Argonoknál az Excalibur, Lotan, Nexus és Quasar, Paranidoknál Cyclops, Patroclus, Thesus, Ariadne, Gonereknél Logich, Lightseeker, Solaris. És ezeken kívül van még egy-két tucat + régebbi nevek, gondolok itt akár a régi X-X2-es hajókra, vagy akár a Nikkonofune-ra. Szal lehetne még mit hozzátenni a játékhoz, hogy teljesebb legyen modok nélkül is.
  • Defrag
    Vanillában nem lehet venni.
  • Dorgal
    Nividium mine-t lehet venni valahol?Vagy csak scriptel megy?
  • NONPLUSZULTRA
    Aham... ez nekem is segített az alábbi kérdésemre :)
  • Pares
    Kösz a tippet. Azt hiszem, megfogadom a tanácsod, mert így simán, lassacskán, a hagyományos módon építkezni kutya fasza, jelenleg nem úgy tervezem, hogy hónapokig fogok nyomulni egy nyomorult m6-osért.

Köszi még egyszer a tippet!
  • nycholas
    Köszönöm a választ Gunslinger! Amúgy a tolladból kerülnek majd még hasznos infók és leírások Amaro oldalára?
  • nycholas
    Sorry ... Nivídiummal pakolják tele magukat. Az előbb ez kimaradt :)
  • nycholas
    Üdv Pares! Nekem a kedvencem az Argon Prime -os kezdés ... :) Azt javaslom, foglald el Menelaus Frontier-ben a Toucan Hauler-t (43/-7/35), azután Family Whi-ben az Iguana Vanguard-ot (38/0/35), azután vissza Savage Spur-ba, ahol ott az Enhanced Pericles (44/9/-28), majd Ocracoke's Storm-ban az Advanced Eclipse (30/-1/-8). Ezek közül ami kell, megtartod, a többit eladod. És kb. 2 milliód rögtön van. Ebből veszel 2 Mercury Tanker S-t (jobban felszerelt nem kell), mindkettőre 1-1 Special softver-t és Ore collector-t (más nem kell)vásárolj, illetve a Cargo bay-eiket maximáld, majd mindkettőt elküldöd Kingdom End-be. Egyiket a -160/51/3056 (itt méterben) pozícióba, a másikat pedig a 2886/3650/14257 pontra. (Elég a lehető legközelebb ezekhez a pontokhoz) Én előtte az Eclipse-emmel már előre eldaraboltam a két pontnál lévő nagyobb köveket. Itt "Collect rock ..."-kal mindkettő megpakolja magát, ami hajónként 16 milliót jelent, amint fullra pakoltan eladod majd őket a Shipyard-on. Én így kezdem az Argon Prime kalandot mindig ... :)
  • NONPLUSZULTRA
    Hi Gunslinger, az írásaid fel vannak töltve valahova? A fegyverekről, a hajófoglalásról, ezek.
  • Gunslinger
    Az F1 billentyű nyomogatásával lehet a turretek közt váltani, ha az adott hajóban ülsz. Néhány fajta capship fegyvert túl lehet tölteni, de csak manuálisan, az adott turretet vezérelve. Néhány hajónak a main ágyúsorába is lehet tenni ilyen fegyvert, pl. Tiger, Thresher, de a legtöbb hajónál turretben vannak ezek a fegyverek, M1/M2 osztálynak nincs main ágyúsora, csak turretei.
  • Pares
    A Terran Defender emlékeim szerint ehhez képest 153,15x könnyebb volt. Ott minnyá voltak alapból küldetések, amikért kaptam lóvét, aztán még ingyér elfoglalhattam egy Vidart is később, meg ilyenek. Itt semmi ilyen. Vagyis Omicron Lyrae-ben állítólag osztogatnak küldiket, de ki a fszomnak van kedve Argon Primeból most oda repülni ilyen tragaccsal a seggem alatt. Úgy se mennék semmire se azokkal a küldetésekkel, hisz egy pillanat alatt kilőnének...

...azt mondogatom magamnak, hogy így izgalmasabb, nagyobb lesz a sikerélmény. Remélem.
  • Pares
    Elkezdtem újra játszani, Nostalgic Argon scenario. De rohadt nehéz. Vagyis sokáig fog tartani, míg valami értelmes hajót szerzek. Mert ilyen ócska Busterrel kezdek, amit gyakorlatilag még az M5-ösök is könnyedén leszednek, így a komolyabb harcokat kerülnöm kell. Cargo bay meg elég kicsi. De nem baj, kitartok. Valahogy majd lesz...

...bár amikor nekikezdtem, még nagy csatahajókról álmodoztam (m1, m2, m7), az valószínűleg csöppet arrébb lesz. Most gyakorlatilag a túlélésért küzdök.
  • nycholas
    Köszönet Gunslinger a válaszért! És lenne még egy kérdésem ... A fegyverekről szóló írásodban van arról szó, hogy "a turret-ben ülve", valamint "túltöltött lövéssel kezdeni" (nem szószerinti idézetek). Hogyan lehet ezeket megtenni a játékban? Őszintén szólva, eddig ezekről a lehetőségekről nem tudtam :(
  • Gunslinger
    TP-t akartam írni az előbb :-)
    Amúgy szívesen.
    Az Otas Sirokos-ba fér be a legtöbb, 30-at tud szállítani, a többi M1/M2/M7 csak 20-at.
  • Dorgal
    Ugy lesz.Köszönöm a segítséget!
  • Gunslinger
    Igen, asszem M6 a minimum amivel meg lehet őket vásárolni és abba is csak 5 fér. TL-be már 10, én inkább azzal tenném a helyedben.
  • Dorgal
    Egy Novára próbáltam vásárolni,de nem engedte,ezért gondoltam,hogy hajófüggő.CLS volt rajta,bár gyanítom,hogy inkább valami M6-os kell,és ez a hiba.
  • Gunslinger
    Úgy érted megvásárolni vagy felvenni az űrben a lebegőket? Ha vásárlás, akkor leginkább hajófüggő. Ha rangfüggő is, akkor az már nagyon alacsony rangtól teljesül, mert emlékszem nagyon korán vettem már belőlük. CLS-nek kell lennie a hajón természetesen.
  • Dorgal
    Marinereket hogyan lehet felvenni?Hajó,vagy rangfüggő?