12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
rusher4587 #8782 Sziasztok! Most telepítettem fel a TC-t, és az érdekelne, hogy melyik profilt érdemes választani? A storyline melyiknél van bekapcsolva és mi a különbség pl. az első kettő között (Terran Defender/Argon Patriot), ugyan azok a küldetések lesznek, csak más sorrendben, vagy teljesen különbözik az egész? Tudnátok linkelni egy normálisabb végigjátszást, amit nem valami 14 éves kis hülye gyerek írt meg a maga stílusában?
Köszi mindenkinek! -
mindero #8781 Kalóz M1, M2, M7-eket foglalj el azok megérik. M6-ot én egyszer foglaltam talán, de a hullja lement 50% és éert vagy 3 milliót, nem éri meg (és macerásabb is).
Xenon hajókat szinte lehetetlen elfoglalni, Khaakot nem próbáltam.
Nekem az a technikám (COMD4) ionágyúkkal lebontani a pajzsot, miután lenn van, kisül a hajó fegyverzetének java. A maradék 2-3 turret lekötésére kilövök 30 mosquitót, közben az M7M-es hajóról kilőni a podokat. -
Baritron #8780 Köszönöm a választ.
Én úgy vettem észre, hogy ha akció közben mentek, nagyobbak a veszteségek. Igazából az érdekelne, hogy érdemes-e egyáltalán erőltetnem a boardingot. Elég gáz, ha egy egyszerű M6 foglalásakor meghalnak a heteken át képzett embereim.
Én úgy tudom, hogy khaak és xenon hajókat nem lehet elfoglalni, vagy mégis? -
Bluefire #8779 azt is tegyük hozzá h nem szabad a szektorban lenned -
Defrag #8778 Kingdom End:
Nividium rock cluster type 4 yield 15 at x -160 y 51 z 3056
Nividium rock cluster type 4 yield 13 at x 2886 y 3650 z 14257 -
Henky13 #8777 Hali!
Valaki le tudná írni, hogy Kingdom End-ben mik a Nividium mező koordinátái?
Szétszórtam a szektorban 10 kereskedőhajót, de még egyik sem talált egy szem nividiumot sem.
:S
Csak ore, meg silicon van...
3.0-ás verzió van fennt (ami elkeserítő, hogy ennél a verziónál sztem elcseszték a gyárakat is - van egy complexem, 10-12 gyárral, de alig termel profitot, pedig minden alapanyagot magam gyártok le...:(
A nividium jó üzletnek tűnik, amennyiben ebben a verzióban is működik, csak koordináták kellenek.
Előre is köszi! :) -
Bluefire #8776 hali Baritron
a 2-es kérdésedre: mielőtt elkezded az akciót ments mikor 1. lépés sikeres ments mikor a 2.ik lépés sikeres ments... ha a katonáid meghaltak töltsd újra a mentést
a 3. pl unknown sectorokban,xenon,kalóz v használd a UFJD-ot és ugorj egy szektorba ahol valszeg lesz xenon,khaak v ha szerencséd van egy Aran -
Baritron #8775 Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem boardinggal kapcsolatban:
1.) Az ellenséges marine-oknál a fight skill mellett számít vajon a többi is? Nem tudom, például a hackinget mire használhatják.
2.) Gyakran előfordul, hogy a saját embereim meghalnak akció közben. Elég lehangoló egy több heti játékidő alatt kiképzett marine elvesztése. Még csak néhány foglaláson vagyok túl de a veszteségeim közel 50%-osak.
3.) Hol érdemes boardingolni? Bosszantó, ha a foglalandó célpontot szétlövi egy AI-hajó.
Előre is köszönöm. -
Zilo85 #8774 Kösz a linket. Kicsit lemaradtam ezek szerint de nekem így is egy kicsit cheat gyanús.
15 5*-os marine... nekem 30 sem volt elég pedig tettem rá jó pár kísérletet 2.7 előtt végeredményül mindig a Terranok szerezték meg (bár én anno bevártam a Terran flottát nem úgy mint az ötletgazda)
Na mind1. Egyébként ha így megy a végén majd az is kiderül, hogy egyes Kha'ak hajók is elfoglalhatóak v. mely plot során pl.: FF -
Borg18754 #8773 még tegnap etse nekifutottam és megoldódott a gond de azért kössz a választ
a CPU hajót el lehet foglalni csak 10-15 db ötcsillagos marine kell hozzá
itt van hozzá a leírás hogy hogyan kell elfoglalni..... de asszem 2.7 után már szinte lehetetlen mert annyira nehéz lett
#deca
én nem adtam ki a scabbardomnak semmilyen parancsot mert a terran hajók pontosan 10 percel a #deca spawnolásától elfoglalják a hajót.... -
Zilo85 #8772 A CPU hajót nem tudod elfoglalni!
A #deca-t csak a Terran-ok fogják megszerezni.
A dolgod az, hogy kiadd a két kapott Scabbard-nak a boarding parancsot és várj.
Nálam majd 15 percbe tellett mire elfoglalták a hajót, szóval türelem. -
Borg18754 #8771 hi
éppen a terran küldetésket viszem most és aldrinban elekll foglalnom azt a nagy deca nevű hajót és akármit csinálok nem történik semmi....
a hajó pajzsa folyamatosan nullán van kiadom vagy 10 szer a hajófoglalás parancsot de csak össze vissza repked a scabbardom...
tud alaki segíteni? a játék van szarul megcsinálva vagy én csinálok valamit rosszul?
thx -
Zilo85 #8770 Tipp:
1. Nem kétrétegű a DVD olvasód (de ez új gépek esetében eléggé valószínűtlen)
2. Próbáld meg másik gépen, hogy ott hogyan reagál. Ha ott is fagy vidd vissza a boltba, ott ki kell cserélniük, de ha a másik gépen megy szépen akkor kapcsold ki az OS-ben az automatikus lejátszást és magad indítsd a telepítést. Talán segít.
Egyébként amikor megvettem a TC-t olyan sz@r DVD tokban volt benne, hogy majdnem lehidaltam. Eredeti a TC-m az biztos te a tok minősége alapján olyan mintha pult alóli verzió lenne...
A lemezt középen rögzítő műanyag pöckök az első használatkor atomjaira hullottak és a 3. felnyitásra már elkezdtek a csatok felrepedni...
Emiatt is gondolom, hogy van rá esély, hogy a lemezzel van gond. -
#8769 üdv emberek. egy kis segítséget kérnék. Kb 2 hónapja kaptam egy vadonatúj gépet,ok örülünk neki akkor szaladunk a boltba megvenni a TC-t. Betolom a dvd író-olvasóba az eredeti bolti dvd-t és láss csodát lefagy az egész gép de olyan szinten hogy semmire nem reagál úgyhogy restart dvd-t gyorsan kiszedem nehogy megin lefagyassza a gépet. úgyhogy nem tudom felrakni az erdeti TC-t a gépemre. van valakinek valami ötlete hogy mi a franc baja van? -
Gunslinger #8768 Ne már. De rossz, most meg az Antigone egy nagy Argon űrállomás volt, amit a Xenonok lőttek szét 2385-ben és ez lett a Xenon Conflict nyitánya. -
tomonor #8767 Szerintem is Helge az X2-ben tüntette fel először a történeteit. X-Tensionba még nem volt minden kidolgozva, csak az alapok. Ha megfigyelitek, X-Tensionba Antigone Memorial rendszerhez az a szöveg van írva, hogy antigone egy orvos hajó volt, amely sajnálatos módon lezuhant a bolygóra. -
Gunslinger #8766 Nekem úgy rémlik, hogy Kautz az X2 után kezdett bele az irkálásba. X-BTF idején meg még sehol sem volt még ennyi minden kitalálva, a bővített Univerzum az X2-vel jött el, pl. Ianamus Zura és a többi elszakadt kolónia, stb. Sohnenek is csak Farnham's Legendben bukkantak elő, asszem. Nevesítve nem tudom mikor lettek.
Ősökkel és a többi isteni fajjal az a bajom, hogy minek ők egyáltalán a sztoriba? Egy Sohnen nagyságú népecske is bőven megfelelne az übertápos űrapuci megtestesítéséhez, felesleges ekkora megalomániába esni, 100 oldalba meg ennyi töri nem tud sajnos beleférni, több kötetben kéne kiadni. Kautz igyekszik Star Wars szintű méretre felduzzasztani az X Saga-t, csak sztem egyszerre akar baromi sokat. De ezzel a 0-6 dologgal nálam kiverték a biztit, baromság egyszerűen. -
#8765 Ugyanez megfigyelhető a való világban is. Hogy csak egy példát mondjak: van olyan mélytengeri halfaj amely hím és nőstény tagjait sokáig nem soroltak ugyanabba a fajba / kategóriába, annyira mások. Kategorizálási hibák mindenhol vannak, az Ősöknél is, írja is az Enc hogy újra kell gondolniuk pár dolgot. Plusz azért 5milliárd évnyi fejlődés után nem fognak megállni minden kis bizbazért az Ősök - ezért is tévesztették szemelől sokáig az embereket. És ne feledjük, hogy én csak kiemeltem 1-2 részletet, azért a könyvben min, 100 oldal a sztorival foglalkozik, s összefügg minden. Pl. az Ősök fejlődéséről is van pár oldal, persze nem úgy, hogy "ekkor találták fel a tüzet" stb, de többet megtudtam mint eddig. Persze remélem megérted, hogy nem fogom begépelni az összes oldalt :)
Viszont javítsatok ki, ha tévedek: Helge nem az eredeti Ego tagja? Én úgy tudtam h az X2 sztoriját nem ő írta, de a BTF-ét igen. Vagy nem? o.O -
Gunslinger #8764 Mondom, amennyit tudni lehet róluk lehet, akár több trillió űrlégy is lehetett, amikhez nem volt elég Ion Disruptoruk :-))))
Ősökről sem derül ki semmilyen galaxis átalakító tudás, ami tény, jumpgate-eket raktak össze, megalkották a Sohneneket és csók a családnak. SEMMI nincs róluk leírva sehol, innentől mindenki azt képzel oda amit akar. Ez nekem így kevés, hogy így meg úgy hiperszuperek. És? Most ettől gazdagabb a sztori? Egy nagy túrót, mert így nincs mélysége. Lehet hogy csak én vagyok túlzottan igényes ebben a műfajban, biztos bennem van a hiba. -
Gunslinger #8763 Ez így nagyon átgondolatlan. A 0 és az 1 között hatalmas a szakadás és az 5 és 6 között meg nem látom a különbséget, csak a játékot a szavakkal. A Teladikat és a Terranokat is az első kategóriába teszi holott kb. annyi a különbség köztük, mint a mostani emberek és az ősemberek között.
Szép és jó ez a bő háttérsztori, csakhogy a játékok rohadtul nem erről szólnak, de még csak nem is érintik, ez mindössze egy rajongó (Kautz) fantazmagóriája, amit az egosoftosok lustaságuk miatt elfogadottnak tekintenek, mert ők lusták saját sztorit kitalálni és hiába ujjong tomonor, én itt nem látom azt a rohadt komplex kidolgozást, össze-vissza be van dobálva egy csomó esemény, elég csak elolvasni az Argonopediát. Kezdődik 5 milliárd évvel ezelőtt és elintéz pár sorban több milliárd évnyi történelmet, aztán ugrik a Föld történetére, stb. Az a rossz érzésem van, hogy túl naggyá akar nőni ez az univerzum és ehhez képest keményen hiányoznak az alapok. -
tomonor #8762 nos ha az ősök az outsiderekkel harcoltak, akkor valószínűleg nem szimpla emberi erejük van. -
Gunslinger #8761 Outsiderekről össz-vissz egy sor szól az Argonopediában, gyakorlatilag semmi sincs róluk, amennyi kiderül azzal az erővel egy csomó eltévedt űrlégy is lehet. -
tomonor #8760 olvastad már az argonopédiát? xD Ott említik az outsidereket pölö.
Az argonok a terranokat valszeg a hidegháború miatt támadják (ahogy a TC intrója is mondta)
Igen, lényegében az X játékkal az a gond, hogy van egy nagy adatforrás, amin az egész alapszik, és ebből kis töredékeket adnak vissza a játékok. Viszont ezúttal azt a bizonyos forrást bővítették ki (és én pont azt szeretem).
Ez tetszik. :D -
tomonor #8759 húha... keményen kidolgozott dolgok vannak itt. Úgy látszik újra aktiválták azt a Helge Kautz masinát :D -
#8758 Ezek szerint az Enciklopédia angol nyelvű?
Ezen izgultam eddig, mert sehol nem említik, németül meg nem szeretek olvasni.
Az Egóék meg nemigen szeretnek fordítani ugyhogy nem volt alaptalan a félelmem.
Ha megveszem a Superboxot, csak az Enciklopédia miatt teszem. -
#8757 Hát mi tagadás, néhány extra infót elrejtettek előlünk. Bár valjuk be, az Egosoft-ot nem az ingame történetmeséléséről szeretjük :)
-
mindero #8756 Én azt nem értem ha ilyen jól kitalált, részletes háttértörténete van ennek a világnak, akkor a játékba miért nem derül ki ebből semmi?
Mert mindez marha jól hangzik, csak most hallok róla a először 3 évnyi x-ezés után.
Kik azok az outsiderek egyáltalán? És akkor még az ősöket meg se említettem, mert h X3, TC-be se volt róluk szó az biztos. ( Bár azt tudom h ők csinálták a kapukat, meg néha poénból újrakalibrálják az egész rendszert.)
Miért támadták meg az Argonok a Terranokat? stb
Lehet h meg kéne szerezni azt az enciklopédiát... -
#8755 0: pre-indusztriális, max korai űrkorszak (mint most). Nem ritka, hogy elpusztítják magukat.
1: eddigre már a bolygó összes energiáját fel (vagy ki) tudják használni. Kolonizálják saját rendszerüket. Gyakran beleesnek az "ön-beteljesülés" csapdájába, vagyis hogy ennél tovább nem haladnak.
2: Ritka az ilyen faj. Általában több millió évesek, Kihasználják rendszerük összes energiáját, képesek csillagközi útra és más rendszerek kolonizálására. A faj túlélésének az esélyi drámaian emelkedik.
3: Ki képes aknázni a galaxis összes energiáját, ám ritkák még az egész univerzumban is: kb. 100 van a világon. Általában nem egy faj éri ezt el, hanem több faj alakít ki egy újat.
4: Ez egy elméleti sík, amelyre az egyetlen bizonyíték az Outsider-ek támadása volt. Elvileg itt már nemhogy kiaknázza az energiát, de önön ereje nagyobb egy galaxisnál is.
5/5b: Egy ilyen faj rendelkezik az univerzum összes energiájával, s képes módosítani azt, valamint a fizika törvényeit (nem úgy, mint pl antigrav egy hajón, hanem megváltoztatni a gravitáció általános törvényeit). Elméletek szerint az Outsiderek az egyetlen faj az összes univerzumból amely ezt elérte, bár az is meglehet, hogy ők már 6-osok).
6: Egy ilyen faj egyszerűen fogalmazva isten lesz. Képes több univerzum törvényeit szabályozni, pusztulásukat előidézni, lassítani vagy teljesen megakadályozni, valamint teljesen új univerzumot létrehozni.
KB. ezek röviden. Az energia azért kap fontos szerepet a szövegben, mert az Ősök célja annak szabályozása, hogy elhalasszák az univerzum kihülését (mivel ha addig nem lépnek át a lvl 4-be, akkor ők is pusztulnak).
A Sohnenek pedig type 2 marad örökké önként, ill. addig, amíg a többi Ős el nem éri a lvl 4-et, akkor ők is továbbmennek, így ők lesznek valszeg az utolsó fizikai lények. -
Gunslinger #8754 Köszi, így már egyértelműbb. Nem vágtam, hogy mi az a Beryll. Ha a kapu építő ős fajok 4-es szint, akkor kik az 5 és 6? Hiszen a Sohnen is egy mesterséges faj, akiket az ősi fajok hoztak létre, tehát ők sem lehetnek fejlettebbek. Ha a Terranok 1-es szint, akkor a Commonwealth összes tagja 0-ás. Ez így elég szigorúnak hangzik, akkor egy mai Föld szintű civilizáció az hányas? Mínusz 9? -
Gunslinger #8753 Csak a Jumpgate-eket érinti a lekapcsolás, a TOA-k nem jumpdrive technológián alapulnak, csupán gyorsítanak egy rendszeren belül, hiába ugyanaz az animáció, de ezt külön kell kezelni. Nem része az X-Univerzumnak a Sol system, de ennek ellenére érdekes, hogy a Neptunusz és TOS2 rendszer kapuja is lekapcsolt, erre sem lehetne elvileg befolyása az Ősöknek, hiszen az emberek kreálták. -
#8752 Őőőőő.... akkor szépen sorjában :)
Gunslinger:
"Azt mondjuk eléggé nevetségesnek tartom, hogy a semmiből előkerül egy ekkora TF flotta"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!There was no way the Argon Fleet could defeat the USC in direct confrontation. Instead, it drew on Terraformer technology developed in secret by the Beryll...
Igaz, ezt részletesebben kifejtik, én csak kiragadtam egy fejezet egy részét. De a lényeg, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az Argonok Winters segítségét kérik, aki ugyebár a 3. flottát anno elrabolta. Ő épít nekik egy Terraformer flottát, azokkal vágják haza a Földet, igaz, valami történik és itt is totális háború lesz bio VS gép módon.
Tomonor: "TOA-kat hogy tudták lekapcsolni az ősök"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Insystem jumps remained possible, but interstellar connections could no longer be created. Vagyis a TOA maradt, mivel az nem féregjárat, hanem egy gyorsító
Meg még egy kis spoiler: 3 flotta volt, 3 anyahajóval, abból az egyiket elvitte Winters, a másik később belemegy az Ősök felhőjébe - voltaképpen szétszedik tanulmányozásra - a másikat meg netmom. :)
Amúgy nem lenne logikátlan csak a Föld támadása, mivel a több tízezer fajból, ami a világegyetem keletkezése és az Ősök óta van, csak 13 + a Föld tudott 1-es típusú civilizáció létére kaput építeni (0-tól 6-ig vannak, az Ősök asszem 4-esek, s 3-asnak kell lenni a kapuhoz).
Namindegy, szal eléggé durva lett a sztori szvsz. -
tomonor #8751 mondjuk azt nem értem, hogy a TOA-kat hogy tudták lekapcsolni az ősök, mivel semmi közük nincs hozzá, és más elven is működnek (azért nem lehet őket ugrásra használni) -
Gunslinger #8750 Igen, de azok a CPU hajók amik nem váltak Xenonná átmentek egy radikális fejlődésen, mely után értelmes egyénekké fejlődtek, nincs kollektív tudatuk, nem képesek összehangolt támadásra sem és többé nem érdekük az önös pusztítás, az a Xenonok reszortja, az ő sorsuk totál különvált. A New Home plot során sok kiderült róluk, éppenséggel a plot központi figurája egy fejlődésen félig-meddig átesett CPU hajó, a #cafe, mely épp a Xenon vírussal küszködik és egy másik CPU hajót kell megtalálnunk, az #efaa-t, hogy segítsen rajta.
A CPU hajók többsége rég elhagyta az X-Univerzumot, elhúztak felfedezni a világegyetemet. Maradt a Xenon, amit a legutóbbi Xenon háborúban annyira visszanyomtak az Argonok és a Boronok, hogy a Sohnenek szóltak közbe, hogy ne irtsák ki őket, tehát jelentősen meggyengültek.
Ahogy olvastam Vitez írását az X-Univerzumot gyakorlatilag elkaszálták azzal, hogy az összes kapu inaktív lett. -
tomonor #8749 de, jól tette hogy spoilerezte. Könyvek történeteit, tartalmát kötelező lenne spoilerezni mindig.
Terraformer flotta bármikor előkerülhet csak úgy, ugyanis nem annyi TF van összesen, mint a TC-ben. Csak a cpu hajókból több ezer van szétszóródva az univerzumban az alap történet szerint.
Én arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz az X új neve... mármint ha az X univerzum megszűnik létezni. Mindenesetre biztos kellesz még pár ezer év, míg az emberiség valóban találkozik az ősökkel. -
Gunslinger #8748 Uhh, hát itt nagyon előrerohantak a sztorival, a TC 2938-ban játszódik és egyik plot során sem halad tovább ebből az évből, tehát ha úgy nézzük nem spoileres.
Azt mondjuk eléggé nevetségesnek tartom, hogy a semmiből előkerül egy ekkora TF flotta, ami elkezdi megint legyalulni a Naprendszer bolygóit. Minek? Tök logikátlan, hogy megint a Föld van a középpontban a csaknem végtelen űr helyett.
Mindenesetre elég jól resetelték az alapkoncepciót, innen egy gyökeresen új és jó űrjátékot is lehet kreálni, várom nagyon mi lesz ebből, mert ez így nem sok, csak egy közepesen továbbgondolt sztori. -
tomonor #8747 Te jó ég. Ez k*rvajól hangzott. Meg kell szereznem az enciklopédiát!!! DDD: -
#8746 Az enciklopédia nekem eddig kellemes csalódás. Igaz, hogy "csak" 280 oldal a beígért 300 helyett, de állítólag folyamatosan bővülni fog. Valójában ez nem egy olyan enciklopédia, mint az argonopedia, amely kitér a spaceweed-re is, hanem inkább egy tárgyszerű leírása az eseményeknek, frakcióknak - de azt jól csinálja. S hogy egy kis ízelítőt adjak (nem játszottam végig a TC-t, így lehet hogy spoileres lesz de nagyon):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!There was no way the Argon Fleet could defeat the USC in direct confrontation. Instead, it drew on Terraformer technology developed in secret by the Beryll: new CPU sgips and assembler drones would be built, with new jumpgates to maintain lines in supply. In preparation for the assault, Saya Kho and Sherman Haitu would serve as undercover operatives in the Sol system, while the Split Neham tGllk took overall controll of the operation.
The 2nd Terraformer War in Spring of Earth year 2946. A fleet of Terraformer ships and drones arrived in the Sol system under Beryll controll and began a systematic attack on the inner planets: Venus, Mars and Earth. Earth's entire fleet was in other systems and could not be recalled quickly enough. Earth was defenceless. The Torus Aeternal, Earth's last line of defence, was destroyed on 5th of february, 2948, leaving the Blue planet utterly without hope and at mercy of a rampaging swarm of Terraformer drones. The ten-billion-strong fleet of drones and CPU ships was destroyed only by the combined efforts of Dr. Jei Nirin, Prior Admiral Tebathimanckatt and Lieutenant-Colonel Elena Lindisfarne Kho, who would sacrifice her life to save the planet she still called home.
Nobody knew why, on 17th of december, 2947, all the jumpgates across the Community of Planets failed as once. Even the jumpgates built on Earth failed to reach their peers. Insystem jumps remained possible, but interstellar connections could no longer be created.
At a single stroke, centuries of alliances were swept away together with the former planetary federations. Innterstellar trade and cultural exchange wetre ended and once again each world was confined to its star system as a sullen silence fell across the galaxy. The Community of Planets was dead.
In the Spring of the year 801 NT, sixteen years after the effective end of the Community of Planets, messenger drones from Paranid Prime arrived at Nishala, the Boron homeworld, and Argon Prime. The mathematically-gifted Paranid had somehow managed to determine the physical locations of the other races homeworlds. Though the jumpgates remained inoperative, the near-luminal velocity of messenger-drones would at least allow some form of communication between the races.
The Alliance of Worlds was born.
Szal szerintem mivel EgoSoft azt mondta, hogy a trilógiát lezárja, s a jelenlegi sztorit is, de az Univerzumot nem nagyon akarja elhagyni, szerintem ezzel akar majd átvezetni minket az új sztoriba. Persze majd meglátjuk :) -
Gunslinger #8745 Ha valaki tudja, hogy a Superbox kiadás 300 oldalas Enciklopédiája mit tartalmaz, az ne tartsa vissza magában az infót.
Gondoltam, hogy megveszem a Superbox kiadást, elég olcsón mérik, de megvan három X játék is eredetiben úgy hogy az enciklopédia tartalmától teszem függővé, hogy megéri-e nekem. Jó lenne ha külön megvásárolható lenne az enciklopédia :-( -
tomonor #8744 mondjuk írhatsz is egyet. Nem nehéz csak fantázia kell hozzá. Fan novellákkal pedig tele van az egész creative universe fórum.
Apropó jelenleg én is írok egy novellát, csak nem az X3TC-ről szól, hanem a Battlefield Heroes játékról, éppenséggel ezért vagyok mostanában ilyen inaktív errefelé (nagyon leköt az a játék) -
#8743 A Farnham's Legend igen jó kis olvasmány, ha így utólag olvasod akkor elég sok izgalmas dolog a helyére kerül majd. Fordítva nem működött valakit úgy akartam megfogni , hogy olvassa el a könyvet, utána biztos tetszik majd neki a játék - de a könyv nem fogta meg különösebben ezért a játékot is hanyagolta.
Nekem Sci-fi irodalom terén szép kis gyűjteményem van és eléggé előkelő helet foglal enne a Farnham's Legend. Igazából a sztori nem valami egetrengető de a környezet amiben jászódik az lenyűgöző...
A többi novellát szerintem sosem fogják lefordítani angolra, pedig igény lenne rá.