X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõre skennelem õket,mert mindegyiken van védelem,akár 4-5 csillagos martalócok is.
De még ha tök kopaszok is a védõk,akkor is leszedik a katonáimat.Egyelõre a yaki Ryu-n edzem õket.
Az lenne a kérdésem,hogy valamit én csinálok rosszul?
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Csak nem lesz sok egy embernek? Iszonyú melónak tûnik.
Nekem is lenne egy mod konceptem, viszonylag kicsi is lenne (mondjuk teljes konverzióról van szó), egy-két hajó vázlata már maxban megvan, a többi csak a fejembe <#idiota>#idiota>. Meg a történet alapjai is megvannak.
Majd ha érdekel titeket leírom röviden mit is találtam ki.
Mindenesetre az Evochron Legends az valami jó játék lehet, csak online lehet megvásárolni, grafika nem éppen csúcs, de azt az igazi szabad érzetett nyújtja, amit még az X sem tud (vagyis repülhetsz 5 órát az ûrbe hogy elérj egy bolygót, ha akarod, csak nincs értelme, mert van hyper accelerator drive 😄 )
A másik jó ûrszim a Cold Stars, csak orosz játék, mindenesetre készül fordítás.
Harmadik, az egyelõre még készülõ ingyenes ûr-MMO, a Black Prophecy, már nyitottam rá topikot itt az sg-n: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1267876334
Closed Betara lehet jelentkezni ^^
Illetve, még a készülõ modomat említeném meg a Terran Conflicthoz, amely alapjaiba változtatja meg a játékot, például azzal, hogy egy szektor bolygójaira lesz felosztva, dinamikusan mûködõ, bolygót képviselõ trading station-ök, saját player shipyard (igen, nyersanyag alapon mûködik), vadonatúj bolygók/nebulák/feature-ök; hajók, hajóosztályok, hajóvariációk, minden ami szem-szájnak ingere a régi ismert és ismeretlen modokból begyûjtve.
+még a saját hajók, amiket készítek 2+1 teljesen új frakciónak egy másik elveszett kolóniához...
Ez a mod éppen akkora lesz, amekkorának hangzik ^_^
Ja és sikerült beszereznem egy 3DS max 9-et, szal nem kell többé gmax-al szívnom 😛 Már csak a scriptelést kell megtanulni...
Érdemes lenne megnézned az Infinity honlapját, abban a legtöbb dolog benne lesz amit itt leírtál, csak hát ki tudja h mikor fogják befejezni. Meg netes lesz persze.
Vagy van még az Eschalon, de azt hiszem ott csak kisebb hajóid lehetnek. Meg az valahogy olyan kaotikusnak tûnik (még az x3-hoz is).
Tudom script-eljem és lesz de az sem az igazi. Miért úgy néz ki egy M2 mint egy M3 teljesen másnak, kellene lennie, a sok vadász miatt nagy hangár fedélzet, indító és fogadó fedélzetek.
Az is idegesít, miért lehet a „raktérbõl” rakétákat, torpedókat indítani, ezeknek indító állás kellene, fegyvertér ahol esetleg be vannak tárazva, korlátozottan. A csatahajókra meg szerintem szükség van, mert szerintem csak egy ilyen hajó lehet a flotta ékköve. Amúgy nagyon szeretem a játékot, de ez már ki kívánkozót belõlem. Ez csak építõ jelegû kritika akart lenni a jövõ fejlesztõi felé.
Gyanúsan jól néztek ki.
Mondjuk az M1-es meg az M7-esek nagyon hasonlítanak a Nexus-beli (majdnem) földi hajókra.
Sõt némelyik teljesen.
Van rá script amúgy, hogy ezt javítsa...
Kérdéseim:
1, Xenon volt-e az agresszor?
2, Milyen flottával jött át az M4, volt-e Q vagy más M7 (ha nem Xenon volt) köztük?
3, Mi volt az M2-õd parancsa?
4, Mi volt az M2 típusa és milyen fegyverek voltak rajta?
Nekem már nemelõször teszi.Ha belépek személyesen az adott szektorba,akkor 1 mp. alatt kinyírja,de ha másikban vagyok,képtelen eltalálni.Ez valami igen óriási,és javítandó bugnak tûnik.
Meg egyáltalán honnan van ez a mod?
ÁÁÁÁÁÁ
De gyönyörû! Végre jól kinézõ terran hajókat látok! (Na jó a vadászok eddig is jók voltak)
O_________O
Egyébként ahogy leírtad véghez tudom vinni, na de majd ha belekezdek...
THX.
Elõször is csomagold ki a két modot, az és 2 mappára összpontosíts: Objects és Types.
Csinálj egy objects mappát a játék fõkönyvtárába, és kezd el bemásolgatni a két mod object mappáját.
Aztán, nézd meg a két mod kibontott fájlai között a types mappájuk tartalmát. Amilyen fájl van ott, azokat kellesz majd módosítani. Mivel hajómodok, lehetséges lesz a components, bodies, dummies, tcockpits és a tship.
Na most, ezeket a fájlokat vanilla játék fájlai között is meg kell keresned (a legfrissebbet, minnél nagyobb a .cat fájl száma, annál frissebb a fájl -> a játék mindig a frissebb fájlt veszi figyelembe, ezért egy fájl többször is felbukkanhat) ... amint megkerested a keresett fájlokat, azokat is másold ki, és kezd el összehasonlítgatni a mod és a vanilla játék fájlai közti különbséget. A mod mindig hozzáad pár sort, na azokat kell bemásolni, illetve a sorok tetejénél van egy meghatározó szám (pl tship tetején lehet <50:450>50:450> (450 a hajók száma) -na ahhoz a számhoz hozzá kell adnod annyi számot, amennyi sort hozzáadtál az egészhez)
Picit bonyolultnak tûnik, de ha sikerült a fentit véghez vinned, tulajdonképpen megértetted az engine mûködésének az alapjait.
Jah, gondolom említenem sem kell hogy még véletlenül se módosítsd a játékon belüli fájlokat, mert ha valamit elkuursz és nem találod a hibát, akkor csak a reinstall segít.
A kész mododat végül becsomagolhatod egy cat/dat fájlba, ám nem szükséges... a prime fájlok nincsenek cat/dat-ba zárva.
A helyzet az, hogy szeretném felrakni a játékra a Caudius féle "ship expansion pack-et" de oly módon, hogy a Tenk féle Thanatos+Lusca csomaggal együtt menjen.
Odáig már persze eljutottam, hogy .spk-t fel tudok pakolgatni az X plugin manager-el meg, .cat -.dat file-okat (pl. 500 km com.range) fel tudok rakni, de megütötte a fülem egy olyan módszer amivel 2 v. több modnak írt csomagot (ez alatt azt értem amit a játék indításakor kell kiválasztani) együtt lehet üzemelni (említésként a fenti példa).
V.mi X3 Editor 2-rõl olvasgattam eddig, hogy az erre való (tships fájlok átírása stb.) de nem tudtam felfogni, hogy kell használni.
Lehetséges e amit írok és ha igen el tudná-e v.ki magyarázni v. belinkelni (angol nyelvû is jó) ahol van egy jó leírás.
Elõre is köszönöm.
Egész jó. Rosszabbra számítottam.
Na ugye, mondtam én. :-) Hasznos dolog, meg az M5 vadászoknak (de csak nekik) kiadható a Scout for enemies parancs, asszem explorer command sw kell hozzá meg a Nav comm sw mk1.
Elmegy gyûjteményes mûnek.
Bár a hajók felszíne túlságosan matt. Kicsit olyan mintha a graph tökig vissza lenne véve.
(gondolom nem visszavett graph-al nyomott screenshot-ot).
Barbatrükk kipróbálva 😄
Egész jó. Rosszabbra számítottam.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=269847
Beszarás milyen jól vágja a 3ds maxot.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=265915
Majd hamarosan frissítem a bannert
X universe Home, sweet home
Most már legalább földi állomásokat is tudok venni.
Tudnátok segíteni?Aldrin2 küldiben elakadtam azon a részem,ahol is 1 mining base ship-et kéne ha jól értem vontatni.Lehet hogy vmt félreértettem(csekély angoltudással),mert hiába vontato,a kapun nemakar átjönni.
Amúgy az a hubos küldi kemény volt.6 napot,és temérdek pénzt emésztett fel,mire leszállítottam minden követelést.
Már kb. 1 napi nettó játékidõ után kezdtek eltünedezni.
"Zsenialitásomat" tükrözi, hogy ahelyett, hogy elkezdtem volna más verzió után kutakodni, annyira biztos voltam benne, hogy ez a többibe is benne lehet (hisz rendre jött a megsemmisülésrõl az üzenet ezért nem gyanakodtam bug-ra), hogy vagy 4-5 hónapig úgy toltam a játékot, hogy 20-30 percenként elmentettem a játékot. Ha eltûnt a 3 hajó közül v.melyik jöhetett a b+elés aztán a reload.
Pedig lehet, valami csúnya bug bekavarhatott nálad az XTM felrakásával. TC-ben viszont egyedül az XS-t nem lehet szétszedni, de ez a hajóhoz kapott leírásban is szerepel.
Nektek is megsemmisültek (eltûntek) maguktól az alábbi hajók:
Hyerion
Leviathan
Olympos
Nem.