X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olvasgattam ezt a hajófoglalásos dolgot,hogy kalóz m6-okon kell gyakorolni.Nos nekem 3-4 csillagos katonáim véreznek el rajtuk.
Elõre skennelem õket,mert mindegyiken van védelem,akár 4-5 csillagos martalócok is.
De még ha tök kopaszok is a védõk,akkor is leszedik a katonáimat.Egyelõre a yaki Ryu-n edzem õket.
Az lenne a kérdésem,hogy valamit én csinálok rosszul?
nem, mert a modellek, illetve a kódolásuk megvannak, nekem csak illesztgetni kell meg módosítani.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Nagyon jól hangzik ez a mod amúgy.
Csak nem lesz sok egy embernek? Iszonyú melónak tûnik.

Nekem is lenne egy mod konceptem, viszonylag kicsi is lenne (mondjuk teljes konverzióról van szó), egy-két hajó vázlata már maxban megvan, a többi csak a fejembe <#idiota>. Meg a történet alapjai is megvannak.
Majd ha érdekel titeket leírom röviden mit is találtam ki.

már Empyrian a neve... Ti csak hívjátok Viteznek xD

Mindenesetre az Evochron Legends az valami jó játék lehet, csak online lehet megvásárolni, grafika nem éppen csúcs, de azt az igazi szabad érzetett nyújtja, amit még az X sem tud (vagyis repülhetsz 5 órát az ûrbe hogy elérj egy bolygót, ha akarod, csak nincs értelme, mert van hyper accelerator drive 😄 )

A másik jó ûrszim a Cold Stars, csak orosz játék, mindenesetre készül fordítás.

Harmadik, az egyelõre még készülõ ingyenes ûr-MMO, a Black Prophecy, már nyitottam rá topikot itt az sg-n: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1267876334
Closed Betara lehet jelentkezni ^^

Illetve, még a készülõ modomat említeném meg a Terran Conflicthoz, amely alapjaiba változtatja meg a játékot, például azzal, hogy egy szektor bolygójaira lesz felosztva, dinamikusan mûködõ, bolygót képviselõ trading station-ök, saját player shipyard (igen, nyersanyag alapon mûködik), vadonatúj bolygók/nebulák/feature-ök; hajók, hajóosztályok, hajóvariációk, minden ami szem-szájnak ingere a régi ismert és ismeretlen modokból begyûjtve.
+még a saját hajók, amiket készítek 2+1 teljesen új frakciónak egy másik elveszett kolóniához...

Ez a mod éppen akkora lesz, amekkorának hangzik ^_^

Ja és sikerült beszereznem egy 3DS max 9-et, szal nem kell többé gmax-al szívnom 😛 Már csak a scriptelést kell megtanulni...

Hát igen, igazad van.

Érdemes lenne megnézned az Infinity honlapját, abban a legtöbb dolog benne lesz amit itt leírtál, csak hát ki tudja h mikor fogják befejezni. Meg netes lesz persze.
Vagy van még az Eschalon, de azt hiszem ott csak kisebb hajóid lehetnek. Meg az valahogy olyan kaotikusnak tûnik (még az x3-hoz is).

Sziasztok, még nem hallattam szavamat ezen a fórumon, elöljáróban hogy nagyon sok ûrben játszódó játékkal volt dolgom, de valahogy mindegyikbõl hiányzott valami. Régen toltam X3R,XMT…stb. de valahogy a X3TC-bõl is hiányzik valami, a” hangulat”. Nehéz megfogalmazni, aki régen játszott a Elite-vel az talán érti hogy mire gondolok. Én például, hiányolom a határtalan szabadságot, azt hittem talán mostanára kint lesz egy olyan játék, ami ezt az érzést tudja nyújtani. Tudjátok, arra gondolok, hogy rendszerekbe van „zárva”a játék, nem lehet a bolygókra leszállni, nem lehet meg nézni egy nap felkeltét egy városi kikötõben egy teherhajóból, búza földek felet repülni egy M3-al.Mondjuk az szerintem abszurd hogy a gabonát…stb az ûrben termelünk. Nincsenek sziklás vagy akár milyen holdak, vagy gázóriások...stb. A másik nagy problémám a hajók fejlesztése, felszerelése,pl: miért lehet az ûrben csata közben átfegyverezni a hajót, ez szerintem hülyeség csak dokkban lehessen. Vagy miért lehet a hajógyárban egy pillanat alatt meg venni, mondjuk 20db hajót, nekem meg napokat várni egy M2-re, a shipyard-dok miért nem használnak nyersanyagot a hajóépítéshez, igenis legyen idõ és nyersanyagfüggõ a hajóépítés. Miért nincsenek a nagy hajókon több száz fõnyi személyzetek?
Tudom script-eljem és lesz de az sem az igazi. Miért úgy néz ki egy M2 mint egy M3 teljesen másnak, kellene lennie, a sok vadász miatt nagy hangár fedélzet, indító és fogadó fedélzetek.
Az is idegesít, miért lehet a „raktérbõl” rakétákat, torpedókat indítani, ezeknek indító állás kellene, fegyvertér ahol esetleg be vannak tárazva, korlátozottan. A csatahajókra meg szerintem szükség van, mert szerintem csak egy ilyen hajó lehet a flotta ékköve. Amúgy nagyon szeretem a játékot, de ez már ki kívánkozót belõlem. Ez csak építõ jelegû kritika akart lenni a jövõ fejlesztõi felé.
Aha.
Gyanúsan jól néztek ki.

meg asszem homeworld 2 stílusú hajókat is láttam.

igen, mert Cadius az eve online-ból illetve nexusból használja a mesh-eket, átalakítja picit, és áttextúrázza X-es terrán stílusúra.

Akkor ezekszerint ez nem csak nekem tûnt fel...
Tényleg volt már, csak itt valahogy jobban néznek ki a hajók.

Mondjuk az M1-es meg az M7-esek nagyon hasonlítanak a Nexus-beli (majdnem) földi hajókra.
Sõt némelyik teljesen.

Bocs,volt vele 2 m5-ös is.
Jah igen,amugy Attack all enemies a parancs.
Épp ez a vicc,hogya tök egyedül volt.És nem elõször.Visszatöltöttem,és bevittem kíváncsiságból egy másik nagy hajót(Boreas az is),kimondottan vadászelhárításra felfegyverezve.Bármit csináltam,nem találta el!Asszem megkeresem azt a scriptet amelyet említettél.Melyik is lenne az?
Nagyon nem mindegy. OOS nem is teljesen random. Azért kérdezem, mert gyakori, hogy egy Xenon Q átjön, lesebez egy M2-est és egy vadász fejezi be, de ez nagyon könnyen kivédhetõ mindenféle scriptek nélkül. A leggyorsabb hajó lõ mindig elõször és körökre osztott az OOS harc. Tökéletes script meg nincs. Van vagy 4-5 féle OOS-re, egyik elbaszarintottabb, mint a másik. Kijavít egy hibát, de mellette elõidéznek teljesen újakat. Van egy topic ego fórumon amiben már vagy 2 éve folyamatosan próbálják megalkotni a tökéletes OOS scriptet, megsúgom, nem lehet, annyira bonyolult a kód és olyan sok random helyzetet lehet elõidézni, mivel gyakorlatilag végtelen számú rakéta, fegyver és hajóösszeállítás lehetséges. Egyedül a pajzs és fegyvergenerátorok töltési sebessége nem számít OOS-ben, minden más igen.

tökmindegy hogy van-e flotta, OOS teljesen random, még egy M5-ös is képes elpusztítani egy állomást.

Van rá script amúgy, hogy ezt javítsa...

Az OOS harc idõnként produkál furcsa dolgokat, de van rájuk magyarázat.

Kérdéseim:
1, Xenon volt-e az agresszor?
2, Milyen flottával jött át az M4, volt-e Q vagy más M7 (ha nem Xenon volt) köztük?
3, Mi volt az M2-õd parancsa?
4, Mi volt az M2 típusa és milyen fegyverek voltak rajta?

Nem is ilyen formában lesz benne. Gyakorlatilag egy két felnagyított Tokyoból összerakott jármû látszik a képen, de a végleges verzióban jóval kisebb lesz, kb. Valhalla méretû.

Nektek is elõfordul hogy egy kis m4 lelövi a szektort örzõ csatahajót?
Nekem már nemelõször teszi.Ha belépek személyesen az adott szektorba,akkor 1 mp. alatt kinyírja,de ha másikban vagyok,képtelen eltalálni.Ez valami igen óriási,és javítandó bugnak tûnik.
már egyszer postoltam...

Cadius Ship Pack

A Terran supercarrier még nincs benne.

És mik azok az alsó kis hajók?
Meg egyáltalán honnan van ez a mod?
ÁÁÁÁÁÁ

Te jó ÉG!
De gyönyörû! Végre jól kinézõ terran hajókat látok! (Na jó a vadászok eddig is jók voltak)

O_________O

nm, a lényeg hogy gyakran készíts biztonsági másolatokat... Ám mindenesetre a hibáiból tanul az ember 😛

Hááát nem két klikk (pedig reménykedtem, hogy nem kell a meleg szószban kotorásznom).
Egyébként ahogy leírtad véghez tudom vinni, na de majd ha belekezdek...

THX.
a helyzet nem olyan könnyû hogy megúszod a tship fájlok módosításával (:

Elõször is csomagold ki a két modot, az és 2 mappára összpontosíts: Objects és Types.

Csinálj egy objects mappát a játék fõkönyvtárába, és kezd el bemásolgatni a két mod object mappáját.

Aztán, nézd meg a két mod kibontott fájlai között a types mappájuk tartalmát. Amilyen fájl van ott, azokat kellesz majd módosítani. Mivel hajómodok, lehetséges lesz a components, bodies, dummies, tcockpits és a tship.

Na most, ezeket a fájlokat vanilla játék fájlai között is meg kell keresned (a legfrissebbet, minnél nagyobb a .cat fájl száma, annál frissebb a fájl -> a játék mindig a frissebb fájlt veszi figyelembe, ezért egy fájl többször is felbukkanhat) ... amint megkerested a keresett fájlokat, azokat is másold ki, és kezd el összehasonlítgatni a mod és a vanilla játék fájlai közti különbséget. A mod mindig hozzáad pár sort, na azokat kell bemásolni, illetve a sorok tetejénél van egy meghatározó szám (pl tship tetején lehet <50:450> (450 a hajók száma) -na ahhoz a számhoz hozzá kell adnod annyi számot, amennyi sort hozzáadtál az egészhez)

Picit bonyolultnak tûnik, de ha sikerült a fentit véghez vinned, tulajdonképpen megértetted az engine mûködésének az alapjait.

Jah, gondolom említenem sem kell hogy még véletlenül se módosítsd a játékon belüli fájlokat, mert ha valamit elkuursz és nem találod a hibát, akkor csak a reinstall segít.

A kész mododat végül becsomagolhatod egy cat/dat fájlba, ám nem szükséges... a prime fájlok nincsenek cat/dat-ba zárva.

Scriptelõk-Modderek figyelem kellene egy kis help:

A helyzet az, hogy szeretném felrakni a játékra a Caudius féle "ship expansion pack-et" de oly módon, hogy a Tenk féle Thanatos+Lusca csomaggal együtt menjen.
Odáig már persze eljutottam, hogy .spk-t fel tudok pakolgatni az X plugin manager-el meg, .cat -.dat file-okat (pl. 500 km com.range) fel tudok rakni, de megütötte a fülem egy olyan módszer amivel 2 v. több modnak írt csomagot (ez alatt azt értem amit a játék indításakor kell kiválasztani) együtt lehet üzemelni (említésként a fenti példa).
V.mi X3 Editor 2-rõl olvasgattam eddig, hogy az erre való (tships fájlok átírása stb.) de nem tudtam felfogni, hogy kell használni.

Lehetséges e amit írok és ha igen el tudná-e v.ki magyarázni v. belinkelni (angol nyelvû is jó) ahol van egy jó leírás.

Elõre is köszönöm.
Egyébként csak úgy említésképpen a játékbeli hajóleírások is néha le Cruiserezik az M2-eseket, pl. a Tyrnél. A Boreas meg Light Destroyer.

Ez az alapelv melyik játékban is valósul meg?

már nem azért, de X alapelv szerint a cruiserek kisebbek az M2-eseknél.

dimre
Köszi, most már mûkszik.

X universe Home, sweet home

Barbatrükk kipróbálva 😄
Egész jó. Rosszabbra számítottam.

Na ugye, mondtam én. :-) Hasznos dolog, meg az M5 vadászoknak (de csak nekik) kiadható a Scout for enemies parancs, asszem explorer command sw kell hozzá meg a Nav comm sw mk1.

Megjelölte a forrást és ez becsülendõ (pl. Tenk-tõl a Normandy-t bár itt M7-nek van írva eredetben meg M6 - talán lesz méretbeli eltérés (mintha a hajó orra hosszabb is lenne) v. csak elírás...).
Elmegy gyûjteményes mûnek.
Bár a hajók felszíne túlságosan matt. Kicsit olyan mintha a graph tökig vissza lenne véve.
(gondolom nem visszavett graph-al nyomott screenshot-ot).

Barbatrükk kipróbálva 😄
Egész jó. Rosszabbra számítottam.
Nekem annyira nem jönnek be. Néhány hajó sima más modokból való lenyúlás és pici átdolgozás eredménye, pl. a Longsword egy az egyben a Normandy. A két Sendai meg egy Argon Minotaur gyakorlatilag, világosabb borítással és élesebb kiszögelésekkel, az új Mobile Mining Base Ship meg két korábbi modell összeillesztésének eredménye, bár azért tetszetõs. A szállító hajói igazán jók csak sztem, kicsit túl sok lett az M7, látszik, hogy M7 homokos a csávó, felesleges ennyi belõlük pláne, hogy keveri a hajó osztályok megnevezését. Azt írja, hogy a cirkáló kisebb mint a romboló, meg hasonlók. De a Terran TM, TS hajók jók lettek, ezt el kell ismerni és még a Hiroshima M7-ben is látok fantáziát, a többi csak redundáns hajókat hoz létre. Ez nem a Star Trek ahol egy ûrflotta tucatnyi vagy akár több száz féle ûrhajót tart egyszerre szolgálatban, többségüket egy azon szerepkörre.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a kis szerzeményt Cadiustól:

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=269847

Beszarás milyen jól vágja a 3ds maxot.

ööö, TC-hez a plugin manager LITE kell

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=265915

Majd hamarosan frissítem a bannert

dimre
Hali mindenkinek, pár hónap után ismét felraktam a játékot, és kérnék egy kis helpet. Win 7 van a gépen, az eredeti game-t nem tudom feltelepíteni. A prütykölt verzió simán felment, felpakoltam a plugin managert, de az X directory-ban nem tudom kijelölni ill. nem találja az X3 exe. A 2.12. verzió van fenn, emlékeim szerint pár hónapja még simán mûködött minden, már próbálkoztam sok mindennel de nem tudok rájönni mi a baj. A játék simán fut, 2.5 patch alatt, és a szoftverek is a legfrissebbek.

X universe Home, sweet home

Köszönöm,így sikerült végre.
Most már legalább földi állomásokat is tudok venni.
Úgy lépj át a kapun, hogy be van fogva a tracktor beam-el és vontatod, majd a túloldalon haladj nyugodtan tovább, egy idõ után meg fog érkezni utánad, légy türelemmel.

Siasztok!
Tudnátok segíteni?Aldrin2 küldiben elakadtam azon a részem,ahol is 1 mining base ship-et kéne ha jól értem vontatni.Lehet hogy vmt félreértettem(csekély angoltudással),mert hiába vontato,a kapun nemakar átjönni.
Amúgy az a hubos küldi kemény volt.6 napot,és temérdek pénzt emésztett fel,mire leszállítottam minden követelést.
Az mindegy volt, hogy mennyi ideig nyomtad.
Már kb. 1 napi nettó játékidõ után kezdtek eltünedezni.
"Zsenialitásomat" tükrözi, hogy ahelyett, hogy elkezdtem volna más verzió után kutakodni, annyira biztos voltam benne, hogy ez a többibe is benne lehet (hisz rendre jött a megsemmisülésrõl az üzenet ezért nem gyanakodtam bug-ra), hogy vagy 4-5 hónapig úgy toltam a játékot, hogy 20-30 percenként elmentettem a játékot. Ha eltûnt a 3 hajó közül v.melyik jöhetett a b+elés aztán a reload.
Hmm, nekem ilyen egyszer sem volt. Vagy más verzióval toltam, vagy túl keveset az XTM-el.

Nem is robbant, csak eltûnt mint a kámfor. Csak onnan lehetett megtudni (mert ha a player benne ült szerencsére nem döglött meg a hajó), hogy jött egy szívbemarkoló üzenet a hajó vezetõ gépészétõl, hogy sajnos a hajót elvitte egy hajtómûhiba...
az elég gonosz húzás volt ám

De lehetett, én ott gyártottam hármat, XTM-ben nem.

Nem, az ûrben csak robbant, be volt építve egy ilyen "vicces" kód. 😄

egészpontosan mitõl robbantak fel? Csak úgy, vagy mert a HQ kampója túl kicsi volt?

Az alap XTMben sem lehetett semilyen M0ás ladikot gyártani, és semmilyen ritka hajót, mert felrobbantak. Aztán késõbb ezt kivették mert mindenki sírt hogy õ márpedig M0ás flottát akar. 😄

Ha jól emlékszem akkor az alap X3R 2.0-ba nem lehetett Hyperiont sorozatgyártani, XTM-be már igen

Biztos lehetett Hyperiont építeni?! Én határozottan emlékszem, hogy nekem nem engedte még szétszedni sem

Pedig lehet, valami csúnya bug bekavarhatott nálad az XTM felrakásával. TC-ben viszont egyedül az XS-t nem lehet szétszedni, de ez a hajóhoz kapott leírásban is szerepel.

Nektek is megsemmisültek (eltûntek) maguktól az alábbi hajók:
Hyerion
Leviathan
Olympos

Nem.