12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #8942 Olvastam, hogy a Hyperion TP-re lett minősítve M6-ról és nem működik a hangárja, pedig a statba be van írva, hogy 2 hangar valamint alig van rávaló fegyverzet és pajzsa is fél GJ. Egyre lejjebb csúszik ez a hajó, anno M7-ként kezdett 3GJ-al... A Springblossom is már csak 160-al megy 360 helyett. -
mindero #8941 Fogd föl bétatesztnek.
Nem hittem volna h ilyen gyorsan kijön. De meg is van az ára -
Gunslinger #8940 Azóta játszottam vele egy órácskát, Terrannal kezdtem, kezdésnek kaptam egy közel fullos Rapiert (M5) meg egy fullos Yokohamát (M7), nem is rossz, virultam tőle, de aztán jött a fekete leves. Annyira alacsony repuval kezd az ember, hogy egy alap szállítóhajót sem lehet megvenni, közben meg ezredesi rangon kezdünk az USC-nél, saját fregattal a hátunk mögött.
Szal neki lehet állni kereskedni az egy szem Rapierrel energiacellákat, mert más nem fér bele a raktérbe és lehet legalja fight küldiket elvállalni potom 1500 credit/küldetésért. Az első komoly bugba már 5 perc után belefutottam, hogy a trade rang egyáltalán meg sem mozdul. Azóta már eladtam vagy egy tucat AEMPC-t, mert hálaistennek gyorsan jön a fight repu, de azóta sem mozdult semerre a trade rangom. Aztán egyik fight küldi alkalmával bent ragadt egy szöveg nélküli briefing. Sirius Prime-ban Boron energy trader Terran Baldrickal hajókázik, ilyen az X3TC-ben sem volt.
Main plottal egyáltalán nem találkoztam, pedig már 11 rendszerben voltam. Az M7 osztályt egyébként jelentősen legyengítették pajzs ügyileg, néhány hajónál a negyedére csökkent a pajzskapacitás. Ami pozitívum, hogy az M8-ak és M7M-ek jelentősen többféle rakétát képesek használni, bár még nem jutottam odáig ennyi idő alatt, hogy kipróbáljam, lassan csöpög a pénz meg a reputáció nagyon. Főleg a pénz.
Negatívum, hogy hiába van ennyiféle faj specifikus fegyver, egy néhány kategória tök ugyanaz az egyik fajnál mint a másiknál a statok szerint, így elsőre amit kiszúrtam az a GEMPC és a Photon Maser Cannon szinte tök ugyanaz, talán a tűzgyorsaságban voltak hangyafasznyi különbségek. Nem lennék meglepve ha a készítők pusztán az elnevezésekkel, esetleg az effektekkel játszadoztak volna egy picit. Amúgy rájöttem miért van ennyivel több hajó hirdetve a reklámszövegükben, lett a Terran vadászoknak is Hauler, Raider,stb változatuk.
Azt nem tudom, hogy bug-e vagy figyelmetlenség, de az ATF nálam totál megszűnt, Friendly Race néven tarja nyilván a játék, az encyclopédiába az összes ATF hajó Friendly Race néven kerül be és az OTAS hajók is!
Nincs új a nap alatt, bugos, mint az XTM volt. -
#8939 Nagyon az...:( -
Pares #8938 De amint olvasom a fórumokat, elég bugos még, inkább várok vele egy kicsit. -
Pares #8937 Nahát! Ekkora meglepetést! Erre most igazán nem számítottam!
-
mindero #8936 Viszont nincs is ami "tompítsa" a robbanást, tehát az erőhatás meg a részecskék elvileg a végtelenségig mennek, persze a távolságtól függően egyre gyengülve.
Inkább itt szerintem a mértékével van a baj. Vagy nagyon le kéne csökkenteni a sebzést (pajzs-10-20%), vagy elég időt hagyni az eliszkolásra (mint a freespace-ben) a robbanási effekt elnyújtásával. -
#8935 Na, fel is tettem...
Az első benyomásom az, hogy mintha egy kicsit szebb lett a környezet...
Indítottam egy Teladi kampányt és kezdésként kaptam egy Elite-t, ami valami ismeretlen teljesen kihalt szektorban kezd, max 75 a végseb jelenleg és egy Military Outpost felé araszolok..A hajón semmi nincs, a tárcámból egy egér ugrott ki...
Az eddig fent levő scriptek eltüntek és az Interface beállításoknál sincs új...
A hajó leírásánál a kompatibilis lézerek és rakéták neve helyett Text-számblabla van... -
Gunslinger #8934 Köszi!
De rohadt lassan jön, még 16 perc van hátra. Sztem ma este ki is próbálom.
Mindero: Az elég szar, ha a szektorok úgy nőttek, hogy a hajók sebessége nem idomult hozzá. sima TC-ben is vannak brutál nagy üres szektorok, pl. Maelstrom.
Egosoft fórumon a legtöbb panasz arra érkezik, hogy túl nagyokat robbannak a hajók. Ha egy M6-al kilősz egy másik M6-ot és kb. 4km-en belül vagy még leszívja az egész pajzsot a lökéshullám. Ez mondjuk azért ordas baromság, mert az űrben nincs közvetítőközeg, ami továbbítaná a lökéshullám erejét mert ugyebár vákuum van, annyi anyag meg nincs egy hajóban, hogy ekkora kárt okozzanak az aprócska roncsai. Asszem vége azoknak az időknek, mikor egy M3-assal leszedtünk egy M7-est, hacsak nem jó messziről rakétákkal tesszük. -
mindero #8933 Azt nem értem miért kell nagyobb szektorokat csinálni? A Babilon 5 moddal is az a bajom h iszonyú távolságok vannak.
Tudom űr, meg minden de ki akar 10 percig setával repülni egy üres szektorban? -
mindero #8932 Vááááááááá
Nem számítottam játékra az ünnepek alatt, fene. Csúszhatott volna 1-2 hónapot, annyi tervem van. -
Zilo85 #8931 Üdv mindenkinek!
Tegnap megjelent az XTC 1.0-ás verziója!
Ha jól olvastam az 1.0-ás verzió save állománya nem lesz kompatibilis a 2.0-ás verzióval ami 6 hónap múlva várható.
XTC v1.0 -
Gunslinger #8930 Nagyon szívesen. Ezért van a topic, hogy segítsünk egymásnak. :-)
Itt van még egy jó plot walktrough gyűjtés: Link -
nycholas #8929 Köszönöm Gunslinger! A két hivatkozás segített. Őszintén szólva eddig nem találtam meg ezeket az Egosoft oldalán, pedig párszor már böngésztem ott ...
-
Gunslinger #8928 A HUB plotot kevered a HQ plottal, a HUB plot kezdődik úgy, hogy a Mahi Ma nevű Boron contactol veled az Enhanced Dolphinjából.
Végigjátszás: Hub plot walktrough
Egosoft FAQ-ot érdemes böngészni, gyakorlatilag mindenre meg lehet találni a választ, vagy ha ott nem, a fórumban tuti:
Plot kezdések -
nycholas #8927 Köszönet a válaszért! Szóval a játék tesz róla, hogy nehogy mindenkivel jóba lehess ... :) De tegnap este végre sikerült túljutnom a Goner plot-on. Vagy 15-ször indultam a Nova után a Vidar-ral, mire eljutottam a Gaian Star-ban lévő célig. A Yaki-val jóban vagyok, így próbálom a Boron fajjal javítani a repu-t, mert az olvasatom szerint A Yaki rendszerekben kell majd mozogni az egyik plot során - asszem az HQ plot az. Van egy angol nyelvű leírásom a plot-okról, egy srác az élményeivel kibővítve írta. Nos, őszintén bevallva, a HUB plotnak nevezett leírását azzal kezdte, hogy el kellett mennie a Xenon XY (nincs előttem a térkép) szektorba. De az, hogy ki adta a plot-ot, vagy mi a kezdésének a követelménye, arról nem írt. A Final Fury-t tudom (Omycron Lyrae a kezdés), az HQ-t tudom (Boron üzenet jön), a Terran-t és a Goner-t már végigvittem, de az a HUB plot nem tiszta. Valaki egy rövid segítséget adna, hogy miként kezdhetek majd neki a HUB plotnak? Esetleg egy rövid plot felsorolást és kezdési pontok leírását?? Hátha a jelenlegi tudásom is téves (ezekben a témákban is)... -
Gunslinger #8926 Hi!
Az írásomban leírtam ,hogy a vezérgépet totál random választja ki a játék és a wing beállításától függően több vezért is kijelölhet, így egy wingen belül több formáció is létrejöhet, különösen, ha nagy létszámú a wing.
Mindero megoldása egyébként áthidalja a problémát és harcban is működik, Attack target of... parancs itt a javasolt. -
Gunslinger #8925 Hi!
A "show as enemy if enemy to me" Yes-re van állítva, ezért mutatja őket pirosnak. Azt javaslom ezt ne bolygasd, mert hiába állítanád No-ra, ettől még beléd durrantanak. -
mindero #8924 Nagyon egyszerű: sehogyan.
Mindig véletlen szerűen osztja ki. Én úgy szoktam csinálni hogy a kövess, védd, stb paranccsal ráküldöm a többi hajót a vezérhajóra és szépen beállnak mögé. De ez csak videóknál használatos, harcban szerintem nem fog működni. -
#8923 Köszönöm a választ!
Természetesen vagy 4-szer elolvastam az írást és még az offi fórumon is véresre olvastam a gülüimet, de arra nem találtam meg a választ hogyan tudom a vezérhajót kiválasztani a wingnek..
Feltettem a wingcommand és winghotkey scriptet és végre azt a hatást értem el amit akartam...
Megnyomom a gombot, akkor támadnak vagy védenek, vagy dokkolnak! Nagyon meg vagyok elégedve..:D De tudom ajánlani a Custom Wing managert is!
Most egy olyan scriptet keresek keresek, amivel meg tudom nézni, hogy a sector traderem milyen szinten van ill. mennyi profitot hozott... -
nycholas #8922 Üdv Titán! Gunslingernek van egy leírása a wing témában. Itt, a lap tetején az "Oldalak", "Amaro X3 Mag"-ra kattintva lépsz az oldalra. Talán ott leírta a választ. Én még nem tanulmányoztam behatóan, mert egyelőre nem "wingezek". Most készülök neki a Goner plot-nak, de az istennek sem akarnak a kalózok mind "bekékülni"... Letettem a Maelstrom-tól a Gaian Star-ig minden kapuhoz (mögéjük, így kisebb az esély, hogy kilőjék) egy-egy Adv. Satellit-et, hogy majd lássam a kalózokat, amikor a Nova-t kell követnem. Nos, egy részük kék, de rengeteg kalózhajó piros. Pedig nem vadászom őket. Az Aldrin-ból hordok alapanyagokat egy-két kék kalózbázisra, hogy kereskedelemmel próbáljam javítani a repumat, és a hajóim "viszony-beállításában" is frendly-re vannak állítva a kalózok, mégis pirosnak mutatja jórészüket. A Duke hajókat is. Van egyáltalán olyan viszony-szint, amikor az összes kalóz "kék"??? Ezen kívül a kalóz gyárak (IBL Factory, stb.) is pirosak... Más rendszerekben is ez van. Egy kalózbázis kék, be tudok dokkolni. Viszont amikor kalózhajók indulnak el róla, azok néha pirosak. Tudja valaki, hogy miért van ez? Megköszönném a választ! -
#8921 Nem tudtok valami megoldást arra, hogy csináltam egy winget...
Nos, hogyan lehet a vezér gépet kijelölni?
Nincs valami okosság arra, hogy gyorsgombbal tudjak parancsot adni a wingnek? A shift+6(attack my target) nem csinál semmit..:(
Arra nincs valami script vagy mod, hogy a wingek ha lehet ne ugráljanak körbe és ne jöjjenek nekem?...:DD -
Pares #8920 Ja, és persze a MARS elengedhetetlen szerintem... -
Pares #8919 A Ship Rebalance Mod-ot azért tettem föl, mert mostanában nagyon sokat néztem a hajók statisztikáit, és rájöttem, hogy egy csomó hajó van úgy, hogy egy pár tulajdonsága ugyan az, mint egy másiké, az összes többi gyengébb (ergó vannak az alapjátékban teljesen alsórendű hajók, amiknél csak jobbak vannak). Ez a mod ezt hivatott javítani, tehát hogy minden hajó jó valamiben, valamiben kitűnik. És tapasztalataim szerint remek munkát végeztek!
Pl.: Split Tiger és Panther: Az alapjátékban egy az egyben ugyan arról a hajóról van szó, csak a Panther olyan, mint egy kisebb anyahajó, cserébe csak turretjei vannak. Na most a mod kijavítja a két hajót, úgy, hogy a különbség nagyobb. A Panther ezentúl valóban olyan, mint egy anyahajó (a statjai nem sokban változtak), a Tiger viszont gyorsabb lett, jobban fordul, és kapott 1db dockot is (tehát egy hajót szállíthat), valamivel nagyobb lett a lézer és shield generátorja. Egyszóval olyan a két hajó, mint egy mini-m1 és egy mini-m2. -
Pares #8918 CMOD4+SRM Continued 0.89 + Bonus Pack + apróságok (a rangokat számokkal is jelöli, Betty bemondja, hogyha egy hajóddal valami történt, stb.)... -
#8917 Mondjuk tényleg jó lenne egy script/Mod összeállítás...:) Ki milyet használ és mit csinál?
Nekem rendszerint összetörik magukat a kísérőim..:( -
tomonor #8916 nos, aki nem tud angolul, annak biztos hasznos lenne. -
nycholas #8915 Köszönöm Gunslinger a választ! Mondd, nem tervezed véletlenül, hogy a hajókra tehető szoftverekről egy leírást írj? Köztük esetleg (asszem a 4.1-es pack tartalmazza) a Logistic, meg a többi, a hajók, állomások kereskedését finomabbra hangolható szoftverek beállítási módjait ... :) Honestly speaking, az angolommal nem tudtam megérteni az angol nyelvű leírást, és még azóta sem tudom azokat kezelni. Azért remélem, hogy nem én vagyok az egyedüli ebben a közösségben, aki hasznosnak ítélne egy ilyen leírást !!!! :) Bár tudom, hogy az elkészítése nem 1 perc lenne.
Üdv! -
Gunslinger #8914 Hi!
Szerintem egy bánya nem fér át egy kapun, de miért is vinnél át? Van egy csomó rendszer, ami tele van gazdag tartalmú aszteroidákkal, ha komplex építéshez kell. Ha Montalaar és a New Income közötti Unknown Sector-t (X3:R-ben Avarice volt a neve) akarod fő bázisodnak használni, akkor nem javaslom, hogy oda gyártömegeket építs, baromira be fog lassulni a játékod ha ott tartózkodsz és amúgy is egy nagyon nagy szektor. Leendő központi rendszernek én inkább az Unholy Descent-hez képest első vagy második UK szektort ajánlanám, vagy csináld meg a New Home plotot és az ott kapott rendszert használd, az is nagyon jó helyen van, Avarice tényleg inkább kereskedelmileg van jó helyen pláne, ha kipucolod és tartod a Xenon 347-et. -
nycholas #8913 Hmmm... inkább olvastam volna előbb, mint rögtön írjak... Affene, szóval csak akkor mozgat aszteroidát, ha már SAJÁT bánya van rajta... És debris dolgokat sem mozgat... Ajjaj... De legalább egy saját bányát el lehet hurcibálni egyik rendszerből a másikba? -
nycholas #8912 Üdv Mindenkinek! Hála Gunslingernek, tudtam venni Tractor Beam-et (melyet csak egy rendszerben lehet kapni), így azonnal nekifogtam (volna), hogy a Montalaar és a New Income közötti Unknown Sector -ban (amelyet a leendő Összgalaktikus Birodalmam központjának szánok) kicsit optimálisabb helyre hurcibáljak két aszteroidát, a feleslegeseket pedig a kapuk mögé, hogy ne zavarjanak, melléjük még a roncsokat ... És sajna, nem jövök rá, hogy mindezt miként kell megtenni. 2 km-nél közelebb vagyok, csak a TB-t tettem fel a Vidar-omra (öt TB-t vettem, mivel Gunslinger tanácsára hallgatva 4-et el kívánok adni), és a jobb gombra egy fehér csík csak löki az energiát (elég nagy mennyiségben) az aszteroidára, és ennyi... Szóval, segítséget kérek, hogy miként lehet arrébb mozgatni a cuccokat a rendszerben??? Pedig már épp állítottam volna fel az első Pángalaktikus Akasztófákat, hogy a születő birodalmam ellenzőinek testét a napszél lengesse... De így, hogy a leendő központi rendszeremben sem tudom helyre tenni a dolgokat, mit várhatnék? Előre is köszönet a megoldásért!!! Üdvözlettel: I. Nycholas Császár(jelölt) -
tomonor #8911 Már. xD -
Pares #8910 Egyébként remek fejléc, ha szabad megjegyeznem. -
Pares #8909 Jaj, nem azért...
De amint látom, már ki is van "javítva"! -
tomonor #8908 jójó, értem a célzást. -
Gunslinger #8907 Az XTC egy mod lesz, ami még ki sem jött, az X3:TC-ről beszélsz. Igen, sztem is idióták voltak, hogy ezt a nevet választották a modderek, de ez van. A korábbi modjuknak XTM volt a neve.
X3:R-el több, mint 2 évig toltam, X3:TC-vel is már ugyannyi ideje játszom kisebb-nagyobb megszakításokkal és mondhatom, hogy a TC sztem sokkal jobb. Egyszerbűbb benne már-már isteni hatalmat szerezni az univerzum felett, de szvsz csak ennyi hibája van, meg az a néhány nagyon béna plot, de a plotok egy része elég jó.
Azért valljuk be, a sztori sosem volt az X játékok erőssége, maximum leírva egy regényben, játék közben bemutatva utoljára az X-BTF-ben volt igazán jó a fő plot, ami tényleg izgalmas és beleélhető volt, az X univerzum első felfedezése. :-) -
Gunslinger #8906 Hi!
Legjobb pénzforrások:
-nividium gyűjtögetés, keress itt rá a topicban, százszor le lett írva hogy hol lehet és miként, kb 3 hete volt róla szó utoljára
-harcolós küldetések elvállalása, főleg a patrol és sector defense fizet a legjobban -
Pares #8905 A fejléc ne tévesszen meg. Valójában már a 3.0-ás patchnál járnak... -
Pares #8904 Ez mindenre elmondható. Az X3:R is lehetett volna jobb. Meg az elődjei is. De én így szeretem őket. -
#8903 Én is este felteszem megint, mert mikor megjelent a gépen nem nagyon bírta, de most...:D
Látom azóta kijött jó pár patch...
Olyan kérdésem volna, hogy:
-lehet-e saját hajót gyártani?
-lehet-e gyártókomplexet létrehozni?
-létre lehet-e hozni egy olyan szektort, ahol csak az én gyáraim vannak?
Régebben volt egy magyar oldal, ahol ezzel a játékkal foglalkoztak és csomó script és mod volt megtalálható egy rövidke leírással és véleménnyel! Az megszűnt?