X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem protekciós, fent van nekem msn-en is, ám kapott ajándékba egosoft-tól pár tucat ismeretlen zenét is... Azokra szeretném rátenni a mancsom =D

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Biztos protekciós.

Mondjuk kicsit túl van reklámozva (Persze az egész módszert õ dolgozta ki), de pl a te utóbbi videód szerintem kenterbe veri az eddigi összes mûvét.

úgy, hogy az egosoft-nál az egyetlen igazán elismert videókészítõ az metalvenom marad, akárki akármilyen videót is csináljon.

Hogy érted h nem kifizetõdõ?

Mondjuk bazi sok munka van vele az biztos.

Köszi szépen. Egy rövidebbet mindenképp csinálok még. Amit eredetileg el is terveztem.

Ez csak egy kis intermezzó volt. Persze ezen még javítani kell, csak egyelõre hagyom ülepedni.

az a gond, hogy nem kifizetõdõ szakma, ez a videó készítés 😞

Mindero jó kis videó volt, gratulálók remélem lesz több is. A Tomonor is szuper gratula mindenkinek.
már csak hobbiból. És igen, minden eltûnik, csak a szubmenük nem.

Kösz a tanácsokat. Éreztem én is h sok lesz a 6 perc. Ha megcsinálom végül a javítást akkor majd kettészedem (gyakorlatilag pont a felénél ez nem is okoz gondot).

Kersgéltem én is ezt a kurzoros dolgot, de nem találtam sehol megoldást rá. Hogy érted h minden eltûnik? Nincs térkép, meg kezelõfelület egyáltalán? Kicsit macerás lehet úgy irányítgatni a hajókat.

Szoktak lenni még egyébként ilyen TC-s contestek? Vagy az emberek már csak hobbiból csinálnak videókat?

jóféle ez, ám szerintem már ne javíts bele (nincs értelme) hanem kezdjél egy teljesen új projectet, ami anyagot jónak találsz és meg nem használtad fel, azt ne lökd el, hanem tartsd meg.

A kurzort úgy tudod eltüntetni, hogy modmanagerrel megnyitod 01cat/dat-ot amiben a dds-ek vannak listázva, és átnevezed a gui_master-t valami másra (ha jól emlékszem)

Ekkor eltûnik a kurzor, ám minden más is, szal jól jegyezd meg hol vannak a dolgok.

Még egy tanács: a rövidebb több. Igen értem én hogy egy történetet próbál elmesélni a videó, de éppen ezért jó több epizódot csinálni, arról nem is beszélve hogy több nézettséget fog adni.

Egyelõre még csak próba. 6 perces az egész.

A történet onnan jön h beugrottam a Xenon Core sectorba a flottámmal, és csaptam egy jó kis csatát. Aztán annyira jól nézett ki, h költöttem hozzá egy sztorit.
A lényeg h az elsõ titán elcsalja az állomásoktól a fõerõket, és védi a kaput míg a többiek beugranak, és mikor javába dúl a csata az õrizetlenül hagyott kapun bejön a Colossus a vadászaival és elintézi a maradékot. Aztán együtt szétkapják az állomást. Veszteségek nélkül. <#eplus2>

Amiket még ki akarok javítani:
-2. felétõl 10 frammel elcsúszott a kép a hanghoz képest a tömörítésnél
-néhány feliratot javítani
-néhány jelenetet lecserélni
Amik a végsõ változatba lesznek:
-beszédhangok (szinkronszinészekkel vagy generált hangokkal)
-hangokhoz arcok (mint a játékba)
-néhány új jelenet a párbeszédek közbe

Szóval ha ezeken kívül van észrevételetek azt szivesen várom.

Kész vagyok a béta verzióval. Lehet kritizálni <#idiota>

höhö, a vicces dolog az hogy én már csináltam azzal a zenével videót, még modifikáltam is és még él is virul ^_^

Hát sajna amit kinéztem az a "Two steps from hell" nevû, kizárólag trailer zenét csináló csoportosulás, elvileg halandó hozzá se tud jutni az albumaikhoz.

Gondoltam ha csinálok egy ütõs kis videót az nekik is reklám. Persze jó sokszor kiírom a nevüket, meg minden.

attól függ milyen zenére gondoltál

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Warner_Music_Group_artists

mostani álláspont szerint nem tiltják le a videóról a zenét, hanem reklámokat raknak alá. Nos, ez nem biztos hogy örökké így lesz, ám próbálkozni lehet. Ha WMG-s zenét töltesz fel akkor a youtube értesít majd egy emailbe hogy WMG-s zenét használtál fel, de semmit nem kell tenned.

Majd ha kellesz, úgyis szólnak.

Szerintetek érdemes engedélyt kérni a zenei forgalmazótál a számok fölhasználásához, aztán kitenni youtuba-ra, vagy gondolván úgyse egyeznek bele és hagyni a fenébe a kérdezést, akkor legalább tovább fönnmaradhat?

Mindenesetre megpróbálok holnapra fölrakni youtube-ra egy béta VIP verziót a videóból.
Csak véleményezésre meg próbának (sose csináltam még).

jah... ám már rég volt xD Vizsgaidõszakoknak vége, hamarosan nyári szünet, szal számíthattok majd valamire, ám az valszeg a modom elsõ béta verziójának publicilázása lesz :]

Igen, csak sok idõ eltelik amíg szépen elugrálnak egymás után. A kamera meg nem egy helyben áll, hanem mindig mozog (meg bolygók is vannak a háttérbe), így nem lehet összevágni. Kipróbálom még a hotkey skriptet. Hátha be tudok állítani valamit.

Aham...
Talán ha követésre ad parancsot a hajóknak??
Akkor a végén csak egynek kell kiadni a parancsot, és sorban ugrál a többi is nem??
Persze csak ha nem indulnak vándorútra...😮(
Csoportoknak itt is kiadható, csak wingbe kell õket rendezni. Itt más volt a felmerülõ probléma, nem az egyszerre ugrás.

Afene...
Pedig nagyon jó oldal volt 😮((((
Még nekem is meghozta a kedvem a történetíráshoz....
Remélem csinálsz majd megint, valami kevésbé költséges megoldással!
X3 reuban volt egy adv. jumpdrive feltehetõ cucc. Terranra is láttam ilyet, és azzal úgy emlékszem kiadható volt csoportoknak az ugrás. Szerintem érdemes utánnanézni.
Csak a jelenet.
Az elsõvel kész is vagyok (mondjuk ez volt a legegyszerûbb). Jó hosszú lesz ahogy elnézem. Fene se gondolta volna. Mondjuk van 6 órányi videóanyag <#vigyor4>.
Az egész videó kb 10 perc lesz.
Remélem nem lesz uncsi.

Trükkösen és ügyesen kell vágni és minden megoldható.

Ezt igen nehéz megcsinálni de megéri. Youtube-on sem láttam még ilyet ugyhogy hajrá!
Ne sajnáld rá az idõt mert az nagyon meg fog látszani.
Tizedmásodperces eltéréssekkel ugorjon el az a 50+ hajó vágás nélkül és akkor <#worship>!

BSG vid a láthatáron v. csak a jelenet lesz arra hajazó?
Egyébként BSG rulz!
Aha ez jó ötlet köszi.

Hi!
Legegyszerûbben sztem úgy tudod megoldani, hogy 3-4 hajót veszel fel mindig külön jelenetként (10 másodperc alatt bõven belefér 4 hajónak a parancs kiadás) és a végén összevágod, mintha több kamera állásból mutatnád a flotta ugrását, így gyakorlatilag bármennyi hajó ugrását képes vagy megmutatni. Szal ne egy jelenetbõl csináld meg és látványosabb is lesz.
BSG-ben a flotta 50+ hajóból állt, volt hogy ott is tök egyszerre ugrott fél tucat hajó.

Csinálok egy videót, a héten elkészülök vele remélem.
Az lenne a kérdésem h meg lehet-e csinálni azt h a hajók egymás után ugráljanak el? Egyszerre van 5-6 hajó és mire kiadom mindnek a parancsot az elsõ már elugrott. Ha meg gateless sectorba ugranak flottaként akkor mind egyszerre ugranak. És az nem néz ki olyan jól (BSG rulz).
Van ötletetek?

Ha kész vagyok ide rakom föl elsõnek <#vigyor3>

Helló ace mccloud, jó ideje nem láttalak már 😄

Ööö, ha a régi oldalamra gondolsz, az már régen megszûnt (nem volt kedvem fizetni 1000 forintot érte egy évre xD )

Hejj! Szevasztok!
1000 éve nem jártam erre.
Gondoltam megérdeklõdöm, hátha van hír az xtc rõl.
Amúgy mi jók alakultak veletek?? Tomonor mi a helyzet az oldaladdal??
Megpróbáltam 1 xenon q-t elfoglalni,hátha mégis....
Sajnos mégsem lehet.Legelitebb(4-5 csillagos) 20 fõs egységem pillanatok alatt elvérzik benne.
Ezeknek tényleg nem kell extra védelem😊
az új boarding drága lesz. Viszont lesz egy még drágább boarding opció: A transporter boarding stylus, mikor XTM módszerrel beteleportál a squad a hajóba. Viszont ez nem csak drága lesz, de még veszélyes is, ráadásul shield hack is kell hozzá.

Khaak hajók nem lesznek foglalhatóak, velük egy sokkal okosabb dolgot tervezik csinálni.

Azt kérdezni is akartam, hogy a boarding vessel-es mutatvánnyal nem lesz e túl egyszerû a hajófoglalás?
Sztem bár lehet, hogy sokan vitatják a jelenlegi alap boarding-os megoldás elég jó (annyira bonyolult és sok esetben kétséges eredményû amennyire kell).
Elvégre a boarding-nak mindig is sokkal nehezebbnek kell lennie mint a hajó kilövése.

Ha viszont a fenti módszer drágább lesz esetleg nehezen kapható v. költségesen gyártható akkor ritka (és nehezen foglalható) hajók esetében megkönnyítheti a player dolgát.

Meg tudod oldani (és meg akarod oldani) Kha'ak hajók foglalását?
Van pénzem <#idiota>

nem is lesz olcsó mulatság ám 😛

enyém

most melyik mod kitárgyalása folyik?

Jól hangzik ez is. És sokkal használhatóbb mint a podos megoldás.

a boarding vessel 100 méterre megközelíti a hajót, majd eltûnik, és a boarding scriptet ott kapcsolja be, amikor már a legénység a hull-on belül van. A boarding vessel felszívódik ezután (nem használható többet)

Valahogy úgy fogjátok ezt fel, mint ami ebben a trailerben van 3:14-nél:

A boarding pod hullja asszem módosítható, de nem tervezem módosítani...

Leszedtem az X plugin lite-t,de nem hajlandó semmit installálni.
És a boarding vessel hogyan fog mûködni?

Egy erõltetett dokkolást kell elképzelni, vagy neki kell csapódni a kiszemelt hajónak, vagy marad a hagyományos podos megoldás?

Egyáltalán a podok hullját föl lehet növelni? Hogy legalább egy-két lövést kibírjanak.
Ugyanez vonatkozik a nagyobb nuke-okra.

tessék, itt egy kis zsepi 😛

Még jó hogy függõlegesen áll a monitorom.Így csak a billentyû lesz nyálas<#wow1>
tessék, itt van egy friss lista a modom hajóosztályainak elképzelésérõl:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/youtubedolgok/uploads/Ultimate_ships_classes.xls

Ám ez még változhat/bõvülhet.

ezért is kellesz majd személyzetet tartani a kapitálisokon. Ha nem tartod karban, és egyedül vagy a hajón, akkor egyszerüen összecsuklik az egész.

volt, de a sebzést random szerüen osztja ki egy script, nem battlefront II módra ezt meg azt pusztítom el. Viszont a személyzet javítja ezeket a dolgokat, tulajdonképpen a capital ship crew reunionos script átirata.

Olvasgattam e régebbi feature listádat, és abba írtad h lehetséges h lesz a nagyobb hajóknak támadható alrendszere.
Ezt meg lehet egyáltalán valósítani? Volt már ilyen próbálkozás?

Izé,nem csak M1-M2-re gondoltam erõsítés szempontjából,hanem mindegyikre.
Amúgy elgondolkodtam azon,hogy igazából nem volna logikusabb mondjuk a capitálshipeknek megnövelni a pajzsát-hullját akár 3-5-szörösére is?Az árát pedig akár 6-10-szeresre.Mert azért 1 m2-m1-nek tényleg a flotta ékkövének kéne lennie.De persze lehet hogy butaság.
Azért mert az X3 és az X3TC egy erõsen középszerû színvonalon kivitelezett játék. Csakhát a kategóriájában az egyetlen, úgyhogy jobbhíján ezzel toljuk.

hmm.Viszont most foglaltam el 1 kalóz csatahajót,és 20-ból 12 emberem életbenmaradt....
Nembántam volna mondjuk,ha megmarad legalább a pajzsa.