12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • BuriP
    Hidd el ez neked is üzlet!

Metal-t birod?
  • Vitez77
    Köszönjük, Emese....
  • BuriP
    Jól tippeltem a "gömb" a sok kapuvel mégis xenon/terraformáló építmény!

Az elején 4 startlehetőség közül választhatunk, később még elérhetővé válik 10!!!

Vannak kampányok 5db, küldetéssorozatok amiket ha végigviszünk jutalmat kapunk, gondolom nagy hajókat,m ezek a missziók nem csak szövegesek hanem "rendesen" megcsinálták a komunikációtkat, a beszédet, a történetet, az XTM-mel ellentétben nem írott szövegeket olvasgatsz. Gondolom ilyen kampány lehet a "nopileos"-regényben szereplő split álltal szervezett "final fury" a Kha'ak-ok ellen, amit a multkori blogbejegyzésben említettek,

Plusz lesznek áthidaló missziók a különböző startlehetőségek miatt, speciális misssziók hogy végigvihesd a splotot minden szereplővel.
    Valamint véletlen generált küldetések a játék élettartamának hosszabítására.(mondjuk nálam ez lesz úgyis pár év alapba)

Ezt a blobejegyzést azért írták mert túl sok spekuláció és tévhit kezdett keringeni a splotról a netes fórumokon.
  • Vitez77
    ZOMG: Egyre gyakrabban jönnek információk :D
    Lehet, hogy csak azért csúsztatták a megjelenést, hogy mindezt elmondhassák nekünk?
  • Ninju
    Üdv!
    Tegnap megvettem a játékot steamen keresztül.
    Már nagyon várom 17.-ét! =)
  • Valen
    Az emberek zömét ha megkérded milyen lenne egy sci-fi -ben az idegen, biztos hogy
    1. kicsi zöld emberke
    2. nagy szürke emberke
    3. vmilyen rovar származék
    4. vmilyen csápos izé-nek
    képzelik el.

A jó scifi ismérve szerintem 2 alap perspektiva szerint jöhet létre.

1. olyan "realisztikus", a jövőben megvalósítható világra épít, melyet az emberek el tudnak fogadni és hinni.
    2. teljesen elrugaszkodik a valóságtól és egy modern környezetbe ágyazott ókori/középkori szerű fanstasy világot jelenít meg.

És részben pont ezekért jók a felsorolt Scifik (Stargate, Star Trek, Babylon5, BSG).

Csillagközi Invázió: hogy nem militarista??? ha csak akkor lehetsz polgár, ha kötelezően mész harcolni bogarak ellen és x bogár megölése után szerelhetsz le és lehetsz teljes jogú emberi lény, akkor nem tudom neked mi a militarista :)

MMO: WoW és EVE teljesen más okból sikeres.

WoW: azért mert Casual és HC módon is lehet játszani, elfogadható és aranyos rajzfilmszerű grafika, jó történetek (Lore(mégha hiányos is)), könnyed és egyszerű átláthatóság, fantasy és lovag kor keverék. van hangulata (ez a legfontosabb).

EVE: azért mert szintén lehet Casual és HC módon játszani, viszonylag jó grafika, egy szerver -> ezért találkozol is másik játékossal, hatalmas világ, sok lehetőség, komplex gazdasági rendszer, komolyabb játék, scifi világ (de emberi). Van hangulata (ez a legfontosabb)

Ha az X-t akarnák MMO-nak, akkor nagyon jó program és hálózati kód kéne, mert hatalmas mennyiségű adatot kéne a játékosok között gyorsan cserélni (állomások változói (adatai), flották adatai, piaci események, stb.).
    Az EVE pont itt vérzik el, hogy a hálózati kódja már nem bírja a sok játékost és lagos, de nem kicsit, ha 100 fölött vannak egy rendszerben.

Szal szép és jó dolog az MMO meg a scifi környezet, de ha egy X szerű környezetet kell kialakítani előjönnek bizonyos adatkezelési problémák.
  • Legend
    Pedig magyarul is megjelent, és csak annyira militarista, hogy a bevetésről tilos muníciót visszavinni
  • BuriP
    A csillagközi inváziót könyvben nem olvastam, de igazából a filmben sem a látvány fogott meg, hanem az a militarista állam gondolata amit ábrázolnak benne, az jobban megmozgatta a fantáziámat mint a nagyszámú számítógépes trükkök. Ha jól emlékszem ennél a filmnél volt, hogy alig ismert fiatal szinészeket alkalmaztak, és nagyszámú statisztát, akiknek a legtöbbjét nem is pénzben fizették ki, hanem hazavihették a jelmezeket, kellékeket fizetség gyanánt. A költségvetés legnagyobb része a trükkökre, a látványra ment el!
  • r4pt0r
    Pl bsgben nem is a látvány miatt nézi az ember, bár az is jó mert azért a realizmus határait nem annyira lépi át, hanem ott az a történet fog meg nagyon.
  • Legend
    A Firefly ha 10 évvel ezelőtt jön ki, mára Kult-film lenne. De most csinálták 10 éves technikával, ezért "csupán" jó.
  • Legend
    Nem is nézek sci-fi sorozatokat. Star Trek, Babylon 5, Szargate, Battlestar Galactica régi&új pont a csóró megoldások miatt nézhetetlenek számomra. Lehet túlságosan elfogult vagyok a téma iránt, mert van egy kisebb Sci-fi könyvtáram ezért állítom egy könyvnek csak a képzelet szab határt, egy sorozatnak a költségvetés ezért ezek rendszeresen pár helyszínen vagy természetben vagy bontásra ítélt gyártelepeken játszódnak gyanúsan humanoid idegenekkel tarkítva. Nem is értem, miért nem fekszenek rá jobban az animációs filmekre ott bármit meg lehetne oldani. Példa erre a Csillagközi Invázió. A mozifilm egy okádék, az eredeti könyv megcsúfolása, viszont csináltak egy animációs sorozatot, amit a szombati matinéban néztem minden héten, annyira jó lett mert rendesen összefűzték a filmmel a könyvet egy egészséges tálalásban.
    Dícsérném az új Szar Warsz filmet is, ha nem kifejezetten a Cartoon Networknek készült volna egy 100 részes sorozat pilótafilmjének.
  • BuriP
    Az igaz, a pénz körül forog a világ. És hogy pénzt keress ahhoz legtöbbször pénzt kell kiadni, ez pedig a játékoknál reklámra megy. Ott a Spore, az utóbbi időben még a csapból is az folyt. De mikor kipróbáltam (ismét egy személyes vélemény) csalódtam benne, és ezt sokaktól hallom még. Túl rövid és monotonná válik hamar. Mégis viszik mint a cukrot, millió fogyott belőle világszerte, pedig kétlem hogy ilyen sokan szeretnek furcsa, gyerkes kinézetű lényekkel táncolni, fütyörészni pár órán át hogy aztán ugyanazt újra végigcsinálják, más kinézetű lényekkel. És addig ütik a vasat amíg meleg, már hallani kiegészítőkről. Valamiért engem a the sims-re emlékeztet, itt is százezrek fognak kiadni pénzt pár új testrész lehetőségéért, de nem azért mert az a pár százezer alapjátékkal is létrehozható lény már unalmas, és mert már mindent láttak, hanem mert az a menő, és mindenki más is megveszi a reklámok szerint.
  • Vitez77
    Azért a Firefly eléggé megmozgatott sok embert, s volt akkora hatása, mint egy Lost-nak :D
    Buri: nem is vettem kioktatásnak ;)
    Csak szerintem egy MMO-hoz azért egyfajta...nem is tudom..élettér (nagyon rossz szó rá). Vagyis, szerintem egy MMO az egy kicsit olyan, mint egy 2. élet. 300 ember meg nekem nem élet :D
  • r4pt0r
    De azért nincs marketing mert rétegjáték, nézd meg az összes scifi sorozat kisebb költséggel megy mint pl egy lost. Nem véletlen, hiába a marketing valamit az emberbe nem tudnak belenyomni.
  • Legend
    Rosszul álltok hozzá, azt nézitek, hogy ti mit szeretnétek. A kulcsszó a marketing. Azok a cégek futnak jól, akik bele tudnak invesztálni olyan reklámokba, amitől lefosod a bokád és rengeteg helyen nyomják az arcodba a reklámjaikat. Ilyen az EVE és a WOW is ,és azért nem jut hirtelen eszembe több, mert ezek folynak a csapból (najó, van még a Warhammaer Online). Nem arról szólnak ezek, hogy jó a játék vagy nem, itt a reklám jó. Szerencsétlen módon pont a nekünk tetsző gamenek nincs tőkéje ilyesmihez, pedig megfelelő háttérrel az X-ből is lehetne "kötelező" játékot csinálni. Az, hogy egy játék mennyire marad rétegjáték azon múlik, a fejlesztők mennyit invesztál(hat)nak bele.
    Pl. rengetegen WOWoznak olyanok is, akiknek egyébként fingjuk nincs a Fantasy műfajhoz, csak mert "menő" - mitől is?
    Hogy űrben könnyebb vagy vérmezőn gyepálni egymást azt a reklámból tudod meg.
    Én valamiért immúnis vagyok ezekre a játékokra, lehet azért mert a minőségi sci-fit és fantasyt részesítem előnyben vagy csak a kivétel vagyok aki erősíti a szabályt.
  • BuriP
    Nem kioktatásnak szántam (ha annak tűnt bocsánat), csak a véleményem mondtam el, szerintem az MMO-ban a lényeg hogy a világ különböző pontjairól azonos érdeklődésű emberkék, egy általuk kedvelt műfajban, világban összejöhetnek, kalandozhatnak, kiélhetik a vágyaikat, álmaikat, alakíthatják azt az adott környezetet (bizonyos határokon belül). Ehez pedig nincs szükség mindig tömegekre. Sőt sajnos a nagy számok törvénye alapján minnél többen vannak annál nagyobb az esélye hogy megjelenik egy-egy hülye aki tönkreteszi a játékélményt, a hangulatot, csalással, vagy sértő viselkedéssel, önzéssel. Ezt sajnos tapasztaltam már nemegyszer. Pedig a jó hangulat és egy jó kis közösség többet nyomhat egy játéknál mint a legrealisztikusabb grafika. Erre itt a példa is, az sg.hu vagy az X-szériás fórumok. Ha ellátogatsz más fórumokra figyeld meg, sokszor többet szólnak egymás alázásáról, szidásáról mint az adott témáról, a banner-ekre kitetetthetné az ORTT a piros 18-as karikát. Itt egy jó kis közösség jött össze.
    Hogy más a véleményünk bizonyos dolgokban az törvényszerű, ettől szines a világ hogy nem vagyunk egyformák.
    Hogy az űrbe könyebb tömeget tenni mert nincs semmi az igaz, de pont ez a probléma is, ÉN nem biztos hogy a semmi közepén egy csillagos háttér előtt szeretnék kergetőzni egy(pár) másik hajóval, inkább egy kisebb zsúfolt szektorban állomások, nagyobb hajók között cikázni egy kis vadásszal. De ez az ÉN vágyam, elképzelésem egy jó űrjátékról, és nem várom, nem várhatom el hogy mindenki egyetértsen velem, hogy mindenki ilyen harcorientáltságú legyen. Van aki egy nagy romboló hídjáról írányítana szivesebben, van aki inkább kereskedne, és állomásokat birtokolna. Az űr nagy, azt is mondják végtelen, de ez a hibája is. Engem untatna nagy üres tereken át minden akció nélkül utazgatni.
    Igazad van a Scifi-ben az ember fantáziája végtelen számú dolgot megálmodhat!!! De r4pt0r-nak is igaza van, csak bizonyos rétegeket érdekel, (nagyon)sokakat nem. Engem sem tudnának leültetni hogy egy szappanoperát, vagy egy talk-showt végignézzek, brrrrr.
  • r4pt0r
    Tévedés azért van kevés játékos mert a scifi rétegműfaj.
  • Vitez77
    Nem kell kioktatni, hogy ők hírdetik magukat MMO-ként: anno kisezer cikket írtam róla a lapomon
    De én tartom magam ahhoz, hogy pl. az EVE az MMO, de a Battlefield már nem. Márpedig a BP inkább BF-es, mint EVE-szerű.
    "egy űrben játszódó környezetbe nehéz is lenne elhelyezni mondjuk egy WOW számú spielert"
    ROFL. Már bocs, de ez tényleg baromság (nem basztatásul mondom): űrben a legkönnyebb elhelyezni sok embert: sok tér, kevés tárgy (nincsenek fák meg sziklák meg stb csak bolygók). EVE több mint 500k gamert foglalkoztat 1 szerveren.
    Sajna igaz, hogy a legtöbb emberke már csak divatból is WoW-szerű gammákkal nyomja. Pedig egy sci-fiben az ember sokkalta jobban szabadjára engedheti a fantáziáját.
  • BuriP
    Egy MMO-t nem a játékosok több(tíz-,száz-)ezres száma tesz MMO-vá, de mondjuk egy űrben játszódó környezetbe nehéz is lenne elhelyezni mondjuk egy WOW számú spielert. És egy űrmmo-ra nem is lenne annyi jelentkező mint egy fantáziavilágban játszódó "üsd-vágd-gyüjtsjobbpáncéltfegyvert-lépjszinteket-tanuljvarázslatokatskilleket" game-re. Valljuk be az ilyen tipusú játékok mint az X-széria, vagy a BP, csak rétegjátéknak számítanak. :(
    Egyébként ők hírdetik a játékukat MMO-ként.
    MMO = Massively Multiplayer Online. 300 emberke azért már massziv tömegnek számít szeritem. képzeld el 299 társaddal együtt szennyezitek be az űrt(egymás szétlőtt darabjaival), vagy csak egy tucat társaddal nekirontottok az ellennek, együtt! Az embernek már a gondolatra is összefut a nyál a szájában!
  • Legend
    Valóban ellentmondásosak az infók, de ha az Ego nem akar MMO-t, megnézzük, milyen a szamár...
  • Vitez77
    Hát, én egy 300fő/szerver gamet nem neveznék MMO-nak.
  • BuriP
    Igen a Black Prophecy képei és videója tényleg impozánsak, de nem egy offline játék multiplayer-résszel benne, hanem eleve MMO-nak készül, és gondolom sajnos havidíjas lesz. Valamint egy ilyen grafikájú MMO-hoz valószinüleg igen erős vas kell majd.
  • Valen
    kiegészítés: remélem teljesen más lesz, mint a EVE, és akkor sikeres lesz, de ha azt próbálják koppintani, akkor irgum-burgum a részemről :D
  • Valen
    a képek alapján szép lesz, regeltem is :D
  • Legend
    Ja nem, kevertem a Black Prophecy-vel - mindkettő sötét - na Azt várom, mondjuk semmi másért, csak a multiplayerség miatt...
  • Valen
    majd Tomonor csinál egyet, úgyis vágyik rá minden percben
  • BuriP
    Amúgy csak a közelgő megjelenés alkalmából, nem kellene már egy banner? Csúfoskodik itt az az egy kis sor a fórum tetején.
  • BuriP
    Az előbb olvastam Protonkapitány egy hozzászólását (ő ugye már hetek óta játszik a TC-vel). Említett pár érdekes részletet, pl az M/AM (anyag/anntianyag) fegyverekről, egy ilyen rakéta iszonyú pusztítást tud végezni, csak akkor nézd a robbanást, ha távolról tudod nézni. Valamelyik képen láttam egy -talán Terrán- gyárat ami ilyen rakétafejeket gyártott.
    Ezzel kapcsolatban került megemlítésre, hogy hely lesz távolról nézni, mert talált már 950Km nagyságú szektort is! sok sikert is kívánt a kapuk kereséséhez (mikor 10-15Km a duplex-,triplexszkennerek hatótávja), főleg a "ködös" szektorokban.
  • Legend
    Micsoda, már megjelent a DH? Minek iratkoztam fel hozzájuk még annakidején? Rájuk sem bagóztam azóta, a commenteket látva ezután sem fogok...

Megrendeltem a TC-t hétfőn, az EGO nem jelzett vissza csak a PayPal. Remélem azért megjön...
  • Vitez77
    X3-hoz képest minden űrszim csak "jó lehetett volna"
    De amúgy tényleg nem egy nagy durranás
  • Valen
    Dark Horizon az a tipikus jó lehetett volna ha játék :D

Énis a teszt pályáig jutottam :D
  • BuriP
    Ez a Xenon csendélet sem rossz.
  • BuriP
    Lehúztam (Fúj!) torrentről, de a tesztpályán felhúzott és abbahagytam. Hülye módokkal akarták szinesebbé tenni a játékot, Shadow-mod cowert-mod(ha jól írom, már nem emlékszem) amiket a hajó hőmérsékletével (felhevítés hűtés) lehet szabályozni. Az elsővel nem látnak jól de kicsi a tűzerőd. A másiknál többet sebzel de te is sérülékenyebb vagy, mert eszi a pajzsod, ha jól értelmeztem, de mint mondtam feidegesített, és ment az uninstall. Inkább a Titán Quest-tel ütöm el ezt az egy hetet.
  • BuriP
    Bernd az Ego forumán az előbb írta, hogy lassan kezdhetik letölteni azok akik a steam-en rendelték, (aztán nézegethetik a fájlokat csütörtökig, vagy péntekig amíg megkapják a kódot hozzá). Ez nekünk is jó hír, mert ha a steam-en elindítják már kevés az esély rá, hogy újból eltolják a megjelenést.

7-8,5 GB helyet foglal majd a játék a merevlemezen.
  • tomonor
    off:
    van akkor valakinek tapasztalata ezzel a dark horizon játékkal? mer nézegettem a képeket, és (bár nem X3 reallity engine) egész szép...
    on airzor
  • tomonor
    ...legalább is a háttérinfókat. Ám technikai adatot soha az életbe nem fog mondani, ugyanis azt az egósoknak X3 unitból át kell számítani mm/m egységgé, ami így is elég furcsán lett megoldva, és hát... Ki a rákot érdekel amugy is? aza lényeg hogy a HEPT messzebre lő mint a PAC, a PAC meg a IRE-nél lő messzebre.
  • Hmuda
    Ha jól emlékszem akkor vásárlásnál ha 'U'-t nyomtál akkor kiírta ezeket az adatokat.
  • Valen
    Sztem meg jó hogy nincs Alfa, Beta, Gamma. És remélem hogy az új nevek mellé valami adatot is közölnek róla vásárláskor :)

Nekem pl. semmi különbséget nem jelent hogy:
    - Alpha Impulse Ray Emitter (1 S) vagy
    - Alpha Particle Accelerator Cannon (1 S) vagy
    - Alpha Pulsed Beam Emitter (1 S)

De ha odairja a következők szerint, hogy:
    - 10mm 200 Jule/s Alpha Impulse Ray Emitter (1 S) vagy
    - 20mm 250 Jule/s Alpha Particle Accelerator Cannon (1 S) vagy
    - 15mm 500 Jule/s Alpha Pulsed Beam Emitter (1 S)

az szerintem sokat segít.

Az X3-ban nem tudtad elsőre, csak sok tapasztalat után, hogy melyik a jobb és mennyivel, és miért. Se a lőtávot nem irta ki, se a ROT-t, se az energia felhasználást, semmit, csak azt hogy mekkora a mérete 1,5,10,25 (S,M,L,XL), de ez meg nem jelentett semmit, csak hogy M1, M2, M3, M4, M5, M6-ra felfér-e.
  • Vitez77
    Jaja ;)
    Ha az X2-ben is lenne egy kis fizika (mint X3-ban), akkor az lenne a sorozat legjobbja.
  • tomonor
    X2-be votl a jó. Mindig meg kellett dolgozni a jobb változatért :D