12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    Hja, nem nagyon értettem az első verziódat
    Sztem azért vették le, hogy a low-endesek Terránokkal mennek majd, a high-endesek, akiknek bírja a gépe, azok meg majd a tükörsima Argonokkal
    Nekem sem tetszik, hogy nem lesz apha meg béta meg stb De majd kiderül.
  • tomonor
    *hogy NE tükröződjenek
  • tomonor
    olyan, mintha a terran hajókról elvettek volna két réteg shader-t, hogy tükröződjön. >.< Az új fegyverkiosztás nekem nem fog tetszeni, hogy nincs alpha meg beta meg gamma pulse ray emitter, stb (X3:R-be se tetszett, hogy elhagyták a gamma HEPT, IRE, PAC-ket. :/
  • Vitez77
    Ezzel simán átmegyek a ZH-n
  • Valen
    .. ne filozofálj, hidd el aza fő, hogy sok pénz legyen és elég nő ...
  • Vitez77
    Jesszusom. Most olvastam vissza a hsz-emet. Levonom a következtetést: 8 órányi filozófia után nem tudok írni XD
  • Valen
    hát bele-bele került 1-2 másik játék képe is :D
  • Vitez77
    Na hogy ez most dierk vót vagy nem, azt nemtom, de Csirkecsont képe nem nagyon TC-sek.
  • SaGa
    Nocsak, nocsak... Hackelés is lesz? Az jó buli, a New Horizons-ban van ilyen. Lehet pénzt csórni az állomásokról, belehallgatni a rendfenntartók rádió forgalmazásába, ilyesmik. Persze ha megcsípnek, mész a levesbe, vagy előre adományozol a rendőrárvák javára. Tényleg... Ha van ilyen befizetésed, a büntetést abból levonják...
  • SaGa
    Ahogy nézegetem a képeket, egy nagyon hasznos újítást fedeztem fel. Ahol a hajó menüje van. a Freight pontnál látszik, hogy mennyire van feltöltve a raktér (18/50). Ezzel az X3:Reunionban mindig problémám volt, mert ki kellett számolni, mit vehetek fel a szektorokban elhullajtott cuccokból..
  • tomonor
    az X3 az "X3 reallity engine"-re utal, azaz a játék grafikai motorjára...
  • mindero
    Eddig fenntartással kezeltem a készítők "minden eddiginél nagyobb sztori" kijelentéseit, de ha ennek a fele igaz, hatalmas játék lesz a karmaink között pár héten belül.

Nem is értem mért nem lett x4, ennyi újdonsággal simán bevállalhatták volna a nevet.
  • Vitez77
    Mindenből csak egy változat lesz
    "there are no more "alpha", "beta" or "gamma" versions of one weapon. A PPC is now a PPC and does not have different models anymore."

Ami viszont engem izgat:
    "You will meet this Split during a great Operation called ‘Final Fury’ against the Kha’ak"......."there also will be a plot with trading, thinking and just a bit fighting, a plot about and with the Goners and a new temple"
    Ergo: több sztori is lesz? + a Xenonokon kívül a Khaakal is leszámolunk?
    Hell yeah, this will be great!
  • tomonor
    OI! Ez megy az oldalam hátterének :)
  • r4pt0r
    "Oh, and one final hint: Believe me, you never want to get in the way of a Terran Point Singularity Projector..."

Terranok el fognak kalapálni mindenkit. ohh yeee alig várom. :D
  • dimre
    Szerény angol tudásommal (=0), lesz egy rakat új fegyver, 32db lézer és egyéb, (PPC csak egy változat,alfa). Javitott interfész, mission director változatosabb dinamikus párbeszédeket igérnek (nem csak egy fajta sablonszöveg van). A grafika lélegzetelállítóan szép (állítólag).
  • mindero
    Tényleg elég gigantikus lett.

Leszámolás a kahakokkal , xenonokkal ,meg ki tudja még mivel.
  • Vitez77
    Tudtommal CDGalaxisban lesz majd.
  • dimre
    végre valami,új blog.
    Elég terjedelmes.
  • mindero
    Remélem azért megjelenik mo-n boltokba is.

Bár egyenlőre a pcdome-on kívül sehol még csak hírt se olvastam róla, ami nem jó jel.
  • dimre
    Inkább ez mint egy bárányhimlő.
  • dimre
    Jobban örülnék a fight videonak, egy bő hét múlva (remélem) már saját vason shotolhatnák hasonló képeket.
    A nyomdai gép hibája remélhetöleg nem befolyásolja egy video kiadását.
  • tomonor
    csak jelenjen már meg a polcokon -.-'''''''''''''
  • Valen
    na beálltam az online rendelők közé, teljesen rossz hatással vagytok rám
  • BuriP
    És valóban itt az újabb kép az Ego-tól.
  • Valen
    nem értem, hol működik ez a URL beszúrás, hol nem
  • Valen
    OFF:

habár már rég az :D

A Karnaki templom alaprajza, építési fázisai (angol, francia, német, arab nyelv előny)

Karnaki oszlop egy kőtömbből. Mivel a XVII. században egy földrengés miatt összetört az összes, restaurálva lett.

Karnaki félkész obeliszk, kb. 7 méter hosszú gránit tömb.

Hatshepsut obeliszk 29,5 méter magas gránit tömb, de az őt követő király körbe falaztatta egy 31 méter magas fallal, hogy az emberek ne lássák.

Karnaki oszlopok megint.

Karnaki oszlopok, itt látszik, hogy egy kőtömbből van kifaragva az összes.

Királyok völgye, 34. sz. tárna elötti hegymászás. 41 fok
    árnyékban.

Hatshepsut templom.

A gizai piramisok kb. 20 km távolságról.

Kheopsz piramisa (a Nagy Piramis) 146,71 méter volt eredetileg, de a csúcs hiányzik, ezért csak 137,18 méter. Dőlészöge 51°51'14" fok körül van, alapterülete 230,37 × 230,37 méter. Becsült térfogata 2.521.000 m3. 2,3 millió db kőtömbből épült, amelyeknek átlagsúlya 2,5-3 t. A fal oldalán egy alagút van ahol le lehet menni az egyik kamrába.
    Kheopsz neve egyetlen helyen szerepel, a királykamra feletti padlásszerkezet egyik kamrájában van vörös okkerrel a kőre festve
    .

Kheopsz piramis kőtömb mérete. A férfi 185 cm magas, a kőtömbök kb. 100-160 cm között váltakoznak. Fentebb kissebb a magasságuk.

Khephrén piramis magassága 143,5 méter alapterülete 215,3 x 215,3 méter. Dőlésszöge 53°10’, egy magas a másikkal a teteje, igaz 3 méterrel magasabb az alap síkja. Mivel meredekebb a dőlésszögege, ezért tűnik nagyobbnak.

Khephrén piramis kőméret, a Teve kb. 2,1 méter magas.

Szfinx, elég kicsi 72,55 m hosszú, 20,22 m magas.

Elég értelmes könyv a piramisokról.

Saga:
    igen lehet csigavonalban is, valóban.

mindero:
    a maja naptár mely 27xxx évente ismétli önmagát egy komplikált rendszer. Az általuk istennek vélt nép bolygójának időszámításának és a Föld bolygó időszámításának közös komplex naptára.
    Az egésszel csupán ott a gond, hogy mivel nem tudják mikortól indult a maja naptár, ezért nem is tudják kiszámolni az általa mutatott érdekes események időpontját.

Ugyanez a probléma az összes naptárral. A gergely naptár is csak kb 1000 éve üzemel, ami elötte volt azt a naptár megalkotása után próbálták vissza becsülni, igy eléggé kérdéses az összes i.sz. 1000 elötti összes dátum és esemény valóság alapja.

ON
  • mindero
    Én utánaolvastam részletesebben ennek 2012-es "világvége" dolognak. Amit e kapcsán az átlagember tud, az egy nagy marhaság.

A maja naptár nem kifejezetten az armageddon idejét jelöli ki, sokkal inkább egy fordulópontot jelent, ahonnan nincs visszaút.

Ergo ha az emberiség rövid időn belül nem változtat az életmódján (amire én kevés esélyt látok), akkor menthetetlenül kipusztul pár száz éven belül.

És ebbe lehet valami ha belegondoltok, túl sok minden esik egybe h ez véletlen legyen:
    rejtélyes betegségek (allergia, rák), fajok tömeges kipuszutlása, népesség csökkenés/fogyás, régi értékrendek eltűnése, totális káosz és depresszió, pénzügyi válság (nem ez a kis lófing ami most van), elfogyó olajkészletek, növekvő feszültség kelet-nyugat között stb...

Egy szó mint száz elég nagy esély van erre a 2012-es fordulóponthoz, ahonnan nincs visszatérés.

De addig csak megjelenik a TC és legalább egy jót tudunk játszani
  • SaGa
    Izé...

Nem egy (vagy négy) egyenes rámpában kell gondolkodni, hanem egy csigavonalban a piramis körül. Szép lassan betemetik az egészet vele, ahogy épül, majd amikor kész, lebontják a rámpát. Nagyságrenddel kevesebb (bár így is elég sok) földet kell megmozgatni, mint egy hosszút építgetve...
  • Defrag
    Nálunk mikor lessz kapható a játék és hol, mert én még egy szoftverel foglalkozó oldalon nem láttam ? Remélem nem annyit kell várni mint a Reunionra.
    A hittel kapcsolatos témában pedig ajánlom a ZEITGEIST, THE MOVIE-t. zeitgeist
  • Legend
    Látom, valamivel el kell ütni az időt a TC megjelenéséig. Visszaolvasva: a C64 nem volt hülye példa, nekem misztikumnak számít. Világvége: nos, az ezredfordulón elzarándokoltam Jeruzsálembe, tele voltam reményekkel - '99ről 2000-re virradó éjfélkor egy olyan ponton helyezkedtem el ahonnan jól láttam A: a Templom-hegyet (ide várják Jézus második eljövetelét) és B: a Khidron-völgyet aka Halottak Völgye (ide várják a világvégét, és a hírek szerint, akikett ide temetnek azok fognak elsőként feltámadni, ezért horror áron parcelláznak errefelé)
    Természetesen lógó orral mentem hajnalban a szállásomra...mellesleg hithű ateista vagyok , csak gondoltam, hátha lesz valami.
  • r4pt0r
    Hát nyilván sántít a hivatalos álláspont mint szinte minden régi építménynél. :D

A c64 még hülye példa volt valóban mert még nem telt el sok idő. :D
  • Valen
    OFF:

Nem azt irtam, hogy UFO-k építették, hanem csak azt, hogy nem úgy építették ahogy gondolják hivatalosan manapság. itt is azt irja, hogy emberek építették csak nem úgy ahogy a mai tudósok elképzelik

BTW, a C64-t még most is elkezelem :D

ON:

Egyetértek. Inkább ingame mint valami renderelt förmedvény :D
  • r4pt0r
    off:

Azért mert ma már nem értjük meg hogyan készült nem jeletni hogy idegenek építették. Ez olyan hogy amit nem ismerünk még nem értjük, gondolom mivel nem sok minden maradt írásos emlék a piramisokról ezért ezt sem értjük mert már nincs szükség rá. Ez olyan hogy manapság már nem tud kezelni egy ember egy c64et, ha nem lenne könyv mert nem kell.
    Remélem érthető mire gondoltam.

on:

Burip videó volt az x3ban is más kérdés milyen minőségben. Ha nem tudnak blizzard féle minőséget elérni akkor inkább ingame legyen mert x3-ban rossz volt nézni őket. :D
  • Valen
    na ja, a számok azok számok :)

OFF:

Volt szerencsém élőben megnézni a Gizai piramisokat (halkan jegyzem meg nem egy nagy szám a környék :), de még szakközépben (építőipari) megírt több oldalas okfejtésem megerősítést nyert, miszerint a manapság elfogadott módszerrel nem lehet piramist építeni :D

Mit állítanak:

A változat:
    Azt, hogy rámpát építettek, és farönkökön felgörgették őket a legfelső szintre. A piramis 145 m magas (most már csak 139 m).

Egy mozgássérült feljáró maximum 5 százalékos lehet (kb. 2,25 fok), azért hogy fel tudjuk tolni (vagy önerőből felhajtani) a kerekes széket.

Namost ez azt jelenti hogy 50 cm-s emelkedéshez 10 méter hosszú (vizszintesen, nem ferdén) rámpa kell.
    Arányosítva 100 méter magassághoz 2000 méteres (vizszintesen) rámpát kell építeni. Ha ennél meredekebb akkor kizárt hogy azt a röpke 1,5 - 2,0 tonna súlyú mész és gránit köveket feltold/húzd egy emelkedőn. egy ilyen rámpa 10 méter széles kell hogy legyen, de inkább 20 méter, hogy megálljon.
    Ha veszük a szükséges földmennyiséget egy ilyen rámpához ((2000m x 100 m)/2 x 20 m) = 2.000.000 m3 föld, amit még tömöríteni is kell.

Na most nem egy rámpát építenek, mivel az első 3 méter után fokozatosan építik a rámpát a piramis 4 oldalán egyidőben.

szal ez az egyik kissebb akadály a sok közül.

Ja mégvalami, a legközelebbi gránit lelőhely 200 km-re délre volt a nílus mentén. A piramisok a nílustól 8 km-re vannak légvonalban.

B változat:
    oda vezették a nílust és gát és zsilip rendszerek segítségével elárasztották az építkezés egy részét, és a köveket tutajokon/hajókon úsztatták helyükhöz.

Egy bibi van csak, hogy a nílus és a gízai fennsík között a magasság különbség közel 50 méter, amit manapság is elég problémás zsilip rendszerrel áthidalni, nem még akkoriban.

ON

Remélem nem késik a TC, mert lassan elszánom magam arra, hogy megvegyem :D
  • BuriP
    Új screenshot van (két hónap elteltével) az ego honlapján a hét screenshot-ja ablakban. Egy admin azt igérte ezentúl naponta próbálnak újabb képeket felrakni.

A screenshot.

Állítólag ez egy Teladi Adler MK III., (németül). És így néz ki ha benne ülsz.

Most már tény, hogy minden lemezen több nyelv lesz megtalálható, és telepítéskor választhatod ki melyikkel akarod játszani, de azt is hogy a videókat is feltelepíted a gépedre vagy a DVD-ről játsza le a program. (Ha így külön vannak a videók talán nem csak in-game bejátszásokat láthatunk a játékban, azok úgyis csak beszaggattak, vagy képregényként nézhettük őket, pl: a végén a csatát Heretics End-ben.)

Nyelv-választás telepítéskor.
  • BuriP
    Csak 2012-ben? Addigra szana-szét játszom magam a TC-vel, már ha még idén megjelenik. Mert ha nem én csinálok világvégét!
  • Vitez77
    Ha már összeesküvés elmélet: voilá
  • dimre
    Hirtelen felindulásból megrendeltem Sichtin egyik könyvét.
    Remélem (biztos) okosabb leszek töle.
    Egyben biztos vagyok az egyetemes matematikában nem lehet csalni.
  • Valen
    2012. december 13-án megtudjuk

vagy nem, és akkor várnunk kell 2900-ig

Egy biztos, hogy vennem kell egy távcsövet és akkor megnézhetem énis magamnak jól (már ha a föld e részéről látható :)