12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • SaGa
    Nagyjából a következő:

Az X3:TC nincs multithread-esre megírva, azaz önmagában nem használ, csak egy magot. Ellenben a modern videokártyák drivereinek egy része képes arra, hogy a video adatok előkészítésére és a kártyába való áttöltésére felhasználja a második magot és ezt a program támogatja (azaz a hang és kép adatfolyamokat a második maggal készíttteti elő) így akár olyan teljesítményt is láthatsz a két magos procin, mintha megdupláznád a single porcesszor órajelét...

vagyis: az X3 motor magát a játékot (az AI-t egyebeket, amiket számítgatni kell) egy magon kezeli, de a hangkártya és videokártya által használt adatok áttöltésére képes a második magot is használni, amennyiben ezt a kártyák driverei támogatják...
  • klb
    Az alábbi linken található egy FAQ, amiben szó esik a többmagos procikról, lefordítaná a lényegét valaki? (sajnos ehhez már kevés az angol tudásom)

http://www.egosoft.com/x/xnews/200810_44News.html

El kellene döntenem, hogy kicsi pénzből fejlesztek még egy utolsót az egymagos rendszeremen, vagy komplett veszek egy újat. Többmagosra csk akkor térek át, ha a TC valóban használja a második/x.-dik magot.
  • Legend
    Kösz az infót. Egyelőre nem babrálom manuálisan hagyom, hogy az alaplap kezelje, mert stabil a rendszer kb 2 hónapja így túlpörertve...
    Igazából az a furcsa, hogy panaszmentesen léptettem 3000-ről 3500-ra, mindezt szoftveresen, tehát nem volt finomhangolás, csak előre megadott értékek közül tudok választani (ezek a Normal, ill. Crazy).
  • Legend
    Amúgy sem lesz több X. Ez a befejező rész lesz, és nem óhajtják folytatni.
    Warez: igenis, aki nem biztos a dolgában, töltse le, és próbálja ki. Ha tetszik neki, vegye meg, ha nem, akkor életbe lépnek a felsorolt pontok.
    Egyébként sokra nem megy vele, mert a regisztrálatlan példánnyal nem jut hozzá a beígért extrákhoz...
    Bármilyen furcsa, vannak olyanok, akiknek nem jött be a Reunion, pedig nagy halom nyomtatott okossággal együtt adtam kölcsön. Kipróbálták, majd szépen megköszönték.

Én pl megelőlegeztem a bizalmam a TC iránt, és berendeltem, de tiszta szerencse, hogy nem vettem meg pl. a Sins of a Solar Empire-t, hanem csak letöltöttem, és kipróbáltam, de nem jött be. Azóta hanyagolom.

Azt is garantálhatom, ha előbb lesz torrenten a TC mielőtt kézhezkapom, tuti leszedem.
    Az Egot meg szívesen támogatom továbbra is, leginkább a többi regény angol fordítását várom, remélem nem hiába.
  • SaGa
    Ezek a memória írás és olvasás ciklus egyes lépéseinek időzítései. Elvileg minél kissebbek az értékek, annál gyorsabb a RAM, de egy bizonyos frekihez tartozik egy optimális és egy "veszélyes, de még használható" mérték. Ha a ram modulodban van olyan chip, ami tartalmazza ezeket az adatokat, akkor a lap azt fogja beállítani, ha nem ,akkor valamit választ. Ezeket szépen felül tudod bírálni a BIOS-ban. Tönkre nem teszed a ram-ot, ha túl kicsire vagy túl nagyra állítod (az se jó, ha lassan kezelsz egy gyors ramot), csak elkezd hibázni a gép, illetve lassabbá is válhat, ha valami ecc a rendszerben, mert folyamatosan javítgatja a hibákat...
  • r4pt0r
    Egyébként ha már szoba hoztad akkor már ilyen alapon a Blizz is megérdemli, és a többiek is hogy megvegyék a játékot (az EA nem, nem azért mert sok pénz hanem a játékok minősége miatt), és így azért már mindjárt más a pénzügyi fekvése a dolognak.
  • mindero
    Kösz a tanácsokat!

A letöltésről meg annyit h asszem ez a játék lesz az egyetlen a witcher mellett amit megveszek idén.
    A Reunionnal is játszottam vagy 1 évig, bőven megéri az árát.
    A kis fejlesztőket támogatni kell, mer a végén csődbe mennek aztán nem lesz több X.
  • r4pt0r
    1. Sose panaszkodom hibára, mert pontosan tudom hogy mit vettem meg és mit nem. 2. ritkán kértem tanácsot. 3. viszont sok embernek segítettem.
  • Vitez77
    Esküszöm, ezt nem értem:
    az addig oké (najó, nem oké, de szemet lehet hunyni) hogy blizzard meg ea játékokkal warezolnak; azoknak van elég pénzük meg úgyis csak elszívni akarják a maradékot (lásd SC2 WoW). De könyörgöm: egy ilyem kis cég mint az Egosoft megérdemli a pénzét, főleg, hogy ők minőségi játékokat csinálnak és törődnek a játékosokkal. Utáljatok meg ezért, de aki letölti az X-et, az 1. ne jöjjön tanácsot kérni (nem tőlem, hanem a fórumtól) 2. de pofázzon majd, ha esetleg talál egy bugot a gameban. Panaszkodás a vásárlók joga 3. Akassza fel magát 4. Faxomtudja mióta tudjuk hogy lesz TC. Minden héten, nemis, inkább minden hónapban félretesz egy minimális összeget (mondjuk 1 zsömlével kevesebbet zabál), akkor már megvehetné eredetiben. Olyan nincs hogy vkinek nincs 1db játékra pénze.
    Szal kész. Utálhattok, de leszarom, mert az Egosoft megérdemelné azt a kis pénzt
  • r4pt0r
    Én meg nem. :P
  • r4pt0r
    Ezt tvben néztem kemény.
  • tomonor
    hmmm
  • tomonor
    <_< >_> <_> >_< öööö hát bisztos lesz
  • Vitez77
    Remélem leszárad utánna a keze. Ahogy a warezolóé is.
  • r4pt0r
    Remélem lesz olyan kedves egyik német kolléga hogy feltolja de gyors iramban. :D
  • Vitez77
    Ennyit a német precizitásról.....
  • BuriP
    EU-n belül inkább a 2 nap, de sajnos a hétvége bekavarhat. A fórumot olvasgatva az Ego lapján, a németeknél már egykét üzletbe kiszállították, és páran már hozzá is jutottak (bár messziről jött ember azt mond amit akar. Viszont másrészt egy bolt miért várna még egy-egy napot a hivatalos dátumig ha már ma bevételt csinálhat a raktáron lévő játékkal?)
  • Vitez77
    Idézem Burit:
    "Egy kis nosztalgia, a reunion fórumról.:
    kisviku, 2005. nov. 08.:
    No, éppen ma kaptam egy visszaigazolást,hogy már postára is adták "légi csomagként" az X3-at részemre.A várható érkezési idő 2-4 nap"
    Péntek(17)+4 nap=kedd.
  • BuriP
    Az poén, hogy ez a hamis hír nekem is eszembe jutott 1-2 napja, csak az angol tudásom nem elég egy ilyen megfogalmazásához, németül pedig nem lett volna hiteles.
  • Legend
    Vasárnap???
  • tomonor
    rosszabbul élünk mint fail éve
  • Vitez77
    és persze több fail mint 4 éve.
    Najó, elismerem, durva poén volt.
    De, lapozzunk:
    ha ennyi ideig kibírtuk, az a 4 nap a kiszállításig már meg se kottyan
  • tomonor
    több lag mint 4 éve
  • BuriP
    Több Xenon mint 4 éve!
    Több Kha'ak mint 4 éve!!
    Több szektor, és hajó mint 4 éve!!!
  • tomonor
    rosszabul élünk mint 4 éve...
  • BuriP
    Egy kis nosztalgia, a reunion fórumról.:
    kisviku, 2005. nov. 08.:
    No, éppen ma kaptam egy visszaigazolást,hogy már postára is adták "légi csomagként" az X3-at részemre.A várható érkezési idő 2-4 nap.
    Mondhatom, ez elég bíztatónak hangzik, mivel az X2-re tavaly vagy másfél hónapot vártam.Látjátok milyen jó nekünk ez az EU? :)
    Ja, és hogy egyáltalán kaptam egy visszaigazoló levelet, ez sem semmi! Előző rendelésemkor semmi ilyet nem kaptam, látszik, hogy sokat változott az Egosoft.

Szeretnék már én is E-mailt kapni!!!
  • tomonor
    fail mer be se tölti :D (csak az a kérdés kinek fail, annak akinek nem tölti be, vagy annak aki küldte? >.< )
  • Valen
    hát ez egy kurva szar poén volt, na lapozzunk
  • Vitez77
    Bocs, nem hagyhattam ki
    Tomonor hsz-a kínálta magát
  • BuriP
    Megkérlek rúgd magad tökön, mert ez még viccnek is durva!!!
  • Vitez77
    Falra festetted az ördögöt:
    "X3: Teran Conflict delayed (3)

Unfortunately we have to report that the release of X3: Terran Conflict will be delayed by another week. A broken machine for the production of the disc boxes forced our publisher to move the release date to October 24th, 2008...."
  • Legend
    Arra vagyok kíváncsi, ha a játék pénteken jelenik meg, mikor kezdik kipóstázni? Talán egy hét múlva meg is jön
  • Legend
    Modderek help!
    Van egy Intel Core 2 Duo procim, 3000 az alapjárata, de felpörgettem biztonságosan 3500-ra. A memóriamodulok nem túl profi darabok, 800Mhz-es Kingmaxok, összesen 4 GB. Nagy hangsújt fektetnek a TChez a Procira és a memóriára, a videókártyával szinte nem is foglalkoznak.
    A kérdésem az, hogy nem tudom a memória-értékeknél mit jelentenek a CL-RCD-RP-RAS értékek.
    alapjáraton zt mutatják:
    Core 2 Duo E6850 3000 MHz Asus Striker II Formula nForce780i-SLI Dual DDR2-800 5-5-5-18 CR2

felpörgetve meg:
    Core 2 Duo E6850 3500 MHz Asus Striker II Formula nForce780i-SLI Dual DDR2-934 5-6-6-22 CR2

Szóval mit kell látni a CL-RCD-RP-RAS értékekben?

Bocs az offolásért, de valamivel el kell ütni az időt a Megjelenésig...
  • tomonor
    Én úgy gondolom, hogy ha az X3:R grafikájával futtatom majd a TC-t, akkor kb annyira kell számítanom majd teljesítményben. Vagy esetleg kéne nyerni a lottón és venni egy uj gépet >.<? Hmmm, azt a 6-os lottót érdekesen nyerték meg amugy, nem gondoljátok, mer pár hónapig senki nem nyerte meg, aztán megnyerték ,aztán rá egy héttel már 3-an nyerték meg. (bocs az offért)

Továbbá a baszna még be ha most tolják el a megjelenést >:D
  • Vitez77
    Isten hozott, Valen!
    Az ajánlott már 6 hónapja nyilvános
    És a tapasztalatokból ítélve helyes is a hivatalos.
  • Valen
    sztem ajánlott config lesz:

2 GB RAM (4 GB jobb) (mostanában elég olcsók)
    DualCore 2,8 GHz vagy nagyobb
    GeForce 8800 de inkább 9800, vagy
    Radeon 2900, 3800 de inkább 4800
    SATA winchester (mostanában elég olcsók)

Nálam egy Intel DC 6550 (2x2,8Ghz) + Ati X1950 XT + 2GB ram-mal elég jó megy még az XTM is.

Mivel a TC több poligont tartalmazó modellekkel, részletesebb-több NPC-vel jön ki ezért a több RAM és gyorsabb videókártya indokolt lesz (csak még nem tudom milyen videó kártyát vegyek :D )
  • r4pt0r
    2 magos bőven elég még. Amivel drágább a 4 magos azt inkább vgara lehet dobni.
  • mindero
    Már csak 1 nap ááááááááááá

Sajnos még jó ideig én se fogok játszani, kellene egy új gép + egyenlőre sehol nem láttam hogy meg lehetne venni boltban.

Legalább egy hónap késésbe leszek hozzátok képest.

Szerintetek milyen gépet lenne érdemes venni: 2 vagy 4 magosat?
    Eredetileg volt szó róla h 4 magot is fog használni, aztán most olvastam ebbe a FAQ-ba hogy a 2. magot is csak alig.
  • Vitez77
    Peeeeeerszeeeeee
  • tomonor
    ezt már láttam egyszer o.o