12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #1642 kösz, nekem ennél rosszabb van. -
SaGa #1641 A Fragmentation Bomb Launcher egy jópofa szerszám. Kicsit lassú, de ahova betalál, ott tarol. Bányászni is lehet vele, mert a kisebb aszterodikákat is szétszedi 2-3... -
SaGa Jr #1640 Griffont én CloudBase South West szektorban láttam mászkálni. Mióta csinálom a Final Fury plot-ot, azóta már többször is láttam egy Mercenary tulajdonban lévőt az Argon Sector M148-ban.
Lényegében megmaradt annak ami az XTM-ben volt. Egy M7-es mozgó dronegyár. Hasonló van még azt hiszem a Teladiknak, csak az meg aknákat gyárt (Gannet vagy a Tern Sentinel közül az egyik, a másik a rakétás fregattjuk). -
crossy104 #1639 Munkatársamnak 3000-es sima P4.en 2GB ram, ill. GF 7600 kártyán 1024-ben szépen fut. -
SaGa Jr #1638 Maximálisan igazad van. Régebben csináltam táblázatot az általam megtalált fegyverekből és használhatóságukból, mostanság meg frissítem. A régi X3-as adatok mellé tettem be az egészet, hogy egy helyen legyen. Azt a táblázatot használva pötyögtem be ide a hozzászólásomat.
Ott még ráment az M3 hajók némelyikére (XTM vagy Bala Gi kiegészítőben legalábbis).
Itt sajna tényleg nem működik. Elnézést a félretájékoztatás miatt. Marad tehát a HEPT a tuti a vadászokon. Vagy alternatíva lehet az alig valamivel gyengébb Fragmentation Bomb Launcher is.
Phased Repeater Gun szinte mindegyik M3-ra rámegy (Paranid és Split hajók esetében semmilyen vadászra nem rakható). Nem egy M4-es típusra is rápakolható (Buster variánsok, Elite, Eurus, Solano, Buzzard, Kite), és több szállítóhajóra is. -
#1637 Hmmm még Griffonról sem tudok semmmit... Vajon hogy lehet beszerezni? Érdekes amúgy, hogy az EGO honlapjáról letöltött Excel táblában benne van az ára az ATF hajóknak... -
#1636 Heh, én laptopra is rá akarom tenni majd (ha majd lesz TCm, és HA lesz). Hááááááááátttt......
Csak eldöcög. Max kirakom a hóba hogy ne robbanjon fel XD -
#1635 Remelem hamarosan lehet majd megint rendelni -.- minden bajom van hogy nincs meg, igy jatszani sem tudok :o -
SaGa Jr #1634 Sehol. Maximum foglalsz magadnak. Vagy megszerzed a HQ-dat és szerzel megfelelő tervrajzokat hogy magad tudd legyártani.
Mindezekről az elmúl 2 napban már volt szó. :) -
sandros #1633 ATF hajokat hol lehet venni? Sehol nem talalom a shipyardot. -
sandros #1632 Es melyik M3-asra lehet ezeket a fegyvereket feltenni? Mert szerintem CIG-et M3-ra nem tudsz felpakolni. -
sandros #1631 Szerintetek melyik a legjobb M3-as gep? -
tomonor #1630 jobbesetbe kapok egy uj gépet karácsonyra + ez lesz az eéső játék rajta. :<
Rosszabban csak a játék ám elég nehezen fog menni ezen. :<< -
#1629 Azt majd had döntsem el én, hogy nekem mennyire tetszik
Frusztrált már nem vagyok, csak kis infót gyüjtök, hogy ne érjen meglepetés a postán -
SaGa Jr #1628 Csak leszállni nem fogsz tudni oda amíg ellenségként kezel. :)
Majd lesz ez amúgy nehezebb is. Vindicator rangon, M6-ban ülve egy Hard Xenon támadás állomás ellen nekem a következő támadó hullámot vonultatta fel: 12 L, 4 LX, 12 P, 4 PX, 2 Q, meg nem tudom mennyi M és N.
Baj nem lett, mert kapun keresztül jöttek, elöl a vadászok, aztán egy kupacban a P és PX, majd a sort alig lemaradva a 2 Q zárta. A csoportosult P és PX hajók kellően kicsesztek magukkal, mert jól manőverezve tettek róla, hogy saját létszámuk megcsappanjon. A vadászok eleve nem tudnak mit kezdeni egy állomással. A bajt a 2 Q jelentette. Mondjuk az egyiket sikerült taccsra tenni egy Hammerhead Missile segítségével (potom 1,2 M sebzésével azért nem kunszt), miután a pajzsait már alaposan meggyengítettem. Persze ehhez nem kevés Typhoon rakéta és más swarm rakéták indítása is keleltt, hogy ne a legveszélyesebbre lőjjön egyből. A másikkal viszont nagyon birkózni kellett és segítségül hívni a helyi erőket, mert az le se tojta a tevékenységemet, hanem módszeresen gyilkolni kezdte az állomást.
A fórumokat böngészve ha Very Hard fokozatot vállalok be, akkor már a Xenon romboló is beugorhat, mindjárt a célpont mellé. Mondjuk ilyen feladatokért fognak ám csak igazán jól fizetni. :) -
SaGa Jr #1627 Azt hiszem megvan a megoldás arra, hogyan lehet az embernek olyan hajó a birtokában, amit megvásárolni nem lehet.
Néhány küldetés teljesítéséért (ezek a villanykörtések között fordulnak elő), tervrajzokat adnak vagy azokat is adnak siker esetén a megbízók. Namost a Terran rendszerekben már kaptam 2 ilyen tervrajzot is (sokra nem megyek velük, mert még nincs HQ-m). Az egyik a Vidar, a másik a Cutlass tervrajza volt. Nem tudom ezek meglesznek még akkor is amikor már megvan a HQ vagy csak azután jegyzi a program hogy birtokoljuk az állomást.
Az biztos, hogy nagyon macerás és eszméletlen hosszú játékidőt igényel a saját HQ megszerzése. Állítólag a 4. plot és az 5. plot összefonódásán keresztül lesz elérhető.
A 4. a Hub névre hallgat, felvenni meg majd azután lehet, hogy az ember nagyon magas rangon áll a Boronoknál és emellett magas a harci rangja is.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezután boron rendszereken keresztül utazgatva majd kapunk egy rövid rádióüzenetet, amiben egy módosított boron teherhajó utasa kéri segítségünket. Na ez fogja elindítani a sztorit. Változó hogy melyik szektorban kapja meg az ember az üzenetet, ezért biztos helyet mondani nem lehet.
Aki emlékszik a XTM mod Sohnen Sphere-jére, annak majd nem lesz akkora vizuális meglepetésben része a feladatok teljesítése során, bár nem pont ugyanarra kell számítani mint a Sohnen gömböc esetében.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ott megismert gömböc megvan itt is, csak most benn leszünk. Nem lesz benn semmi csillag meg ilyesmi. Helyette 3 pár kapu és egy Hub állomás, meg egy X2-es romboló roncsa amiben Julian Brennan és Bala Gi járt erre. Alapesetben az állomás Xenon "kézen" van. Ez persze a mi munkásságunknak köszönhetően majd változik. Sőt a nagy előnye a Hub birtoklásának, hogy egyrészt egy eszement nagy saját equipment dock-ként funkcionál, másrészt idővel mi mondhatjuk meg, hogy akapui hová nyíljanak. Ehhez potom 10000 EC kell, azán megadunk egy szektort és egy kaput. Az egyik itteni kapu oda fog nyílni, a vele szemben lévő meg abba a szektorba ahová a kiválasztott kapu vezetne. Semmi perc alatt össze lehet így kötni ezt a bázist bármely más szektorral.
A HQ megszerzéséhez vezető út eszméletlen mennyiségű alapanyagot fog igényelni. A Gonerek esetében is nagy mennyiségek voltak, de itt aztán nincs kegyelem a szállítóhajók kihasználása terén. Nemhogy ezres vagy tízezres, de százezres nagyságrendben kellenek majd cuccok.
Először persze nem ilyen mennyiséget igényelnek majd, de az 1000 darabok sem kispályásak. lesz ami nem nagy mennyisége, hanem szinte beszerezhetetlen mivolta miatt lesz nehezen leszállítható (Nividium esetében 500-al megelékszenek majd). Szóval aki nekivág, az párszáz játékórát simán beleölhet a teljesítésébe. Aztán ha minden leszállításra kerül, azután indul automatice állítólag az 5. plot aminek eredményeképpen meglesz a HQ-nk. Abban lehet majd tervrajzokból gyártani, festegetni hajókat, meg minden már az X3 Bala Gi küldetésében megismert dolgot véghezvinni. -
Lokids #1626 Az M6-os sem tud komoly kárt tenni az állomásban... Szal ráérek vele foglalkozni, ha már egyedül van.
Tényleg nem veszik jó néven teljes tárat eresztettem bele az állomásba, mert nem vettem észre, hogy a célzott hajó az állomás modul mögött és nem előtt van. :D
Szépen átváltott pirosba. De semmi egyébb következménye nem lett... Se repu nem esett, se a rendőrök nem próbáltak meg elkapni. -
#1625 Shipyardra gondoltam ám! :) Köszi az infot, akkor azt hiszem beköltözöm egy időre Legend's Home-ba. :) -
SaGa #1624 Juteszembe. A személyszállítást igénylők kicsit igényesebbek lettek, mint a Reunionban voltak. Ott, a BBS-ben simán fel lehetet venni olyan küldetést, hogy vigyél el gyorsan egy másik állomásra, akkor is, ha nem volt Cargo Life Support a hajón és nem TP volt. Most nem akarja elfogadni az ajánlatot, ha nem tp-be akaorm beültetni az ipsét, azzal meg még ugrással is esélytelen a legtöbb határidő. Nem a tömeges utasszállításról van szó, hanem olyanról, amikor aszondja az ipse: "van nálam egy sürgősen leszállítandó, bizalmas doksi, át kéne vinned engem gyorsan, egy másik állomásra". Ha felajánlom az M3-as segédpilóta ülését, elhajt a fenébe, hogy csak kabinban hajlandó utazni. A CLS sem tetszik neki, hiába van a hajón. -
SaGa Jr #1623 Hajófoglalásra jók. TP, M6, M7, M8, M1, M2-es hajókon szállíthatóak (itt van kimondottan marines hely fenntartva). Ők kellenek ha M1-2-6-7-8 és TL hajókat akarsz megszerezni. Képezni kell őket ha eredményeket is akarsz. Ha visszaolvasol írtam korábban egy kis ismertetőt a hajófoglalás menetéről és a marine skill-ek hasznáról. -
SaGa Jr #1622 OTAS HQ-ban felesleges is lenne keresni, inkább az OTAS Shipyard ahol nézni érdemes.
Mennyire én tudom, jutalomként szerezhető ha végigviszed az OTAS küldetéseket. Meg időnként mászkál a saját szektorukban is és megkísérelheted ott elfogni. Venni nem lehet, hasonlatosan például a Goner Truelight Seeker-hez, meg az összes enhanced és advanced hajóhoz. Ezeket vagy találod, vagy lövöd magadnak, venni nem fogod. Ugyanez igaz a kísérleti fegyverekre is. Azokat max megtalálod.
Az Ingame Encyclopedia meg csak olyan dolgokat ismer amikkel már találkoztál, megnézted, megvizsgáltad. AMivel még nem futottál össze az nem lesz benne. Nem rendelkezel automatikusan teljes tudástárral. -
SaGa #1621 A Station Manager kimaradt sajna. Elvileg a Command Queue segítene a dolgon valamelyest, de nálam nem akar működni...
Marad a kézi parancskiadás. Mindenesetre, ha egy hajót hozzárendelsz egy állomáshoz és kiadiod a best buy parancsot, csak azok a cikkek jelennek meg a listában, amelyekre az állomásnak szüksége van, mint alapanyag... -
#1620 A tengerészeket be tudod rakni olyan hajóba amiben van Cargo Life Support system és Capital Shipeket tudsz velük elfoglalni. ( M6, M7, M2, M1 )
Gyárakban nem vagyok kompetens ugyanis még nincs így nem tudom bekerült -e a station manager script vagy nem.
Más:
OTAS Sirokos Heavy Capture Frigate.
Nálam ninc ilyen a játékban! Valaki használja ? Legend's Home -ban van az OTAS HQ de nincs nálam olyan. Az ingame Encyclopedia sem ismeri és ami sokkal jobban aggaszt Scorp mapja sem tud róla semmit. Tökönszúrom magam ha ez nincs benne... :) Tudtok róla valamit ? -
crossy104 #1619 Bocs, hogy láma vagyok, de még valami.Én névtelen Argonnal kezdetem, itt mikor inditja a sztori vonalat? Vagy ez változó? -
crossy104 #1618 Segitsetek légyszi.Mire jók a tengerészek amiket lehet venni, és mennyi kell belőlük, és milyen hajóra?A másik kérdés, itt már valaki kérdezte, hogy van gyára és hajó hozzá, de nem csinál a hajó semmit. Nálam sem.Nekem kell áruért küldeni.Van rá megoldás, hogy magától dolgozzon?
Előre is köszi! -
crossy104 #1617 Igazad lehet, mert nálam 64 bit. Vista van fent, és 1280-ban tökéletesen megy. -
SaGa #1616 Allomás védelmi feladatoknál szerintem jobb taktika az, hogy megtámadod a csapat legnagyobb hajóját (általában egy rakétás M6, amin előre nincs ágyú, így csak arra kell vigyázni, hogy mögé ne kerülj, mert akkor egy találat elsöpör) és elbánsz vele, mielőtt az állomás közelébe ér. A kicsiknek nincs annyi tűzerejük, hogy kárt tegyenek az állomásban, így azokkal ráérsz foglalkozni később is. Csak arra vigyázz, hogy a nagy kavarodásban az állomást ne találd el, mert azt nem veszik jó néven. -
SaGa #1615 Nálam nem eszik több erőforrást, mint az X3, sőt inkább olyan érzésem van, hogy kevesebbbet. Fent van az X3:RU is, a New Horizons moddal, és ott egy lépéssel lejjebb van az AA és AF mint a TC-ben, így nagyjából azonos a teljesítmény... -
#1614 Nincs valami hír arról, hogy itthon mikor lesz (lesz-e) kapható a játék és hol? Nem volt szívem 287Ft/€ árfolyamnál megrendelni a játékot, most azért kezd normalizálódni az árfolyam, de most meg elfogyott az egosoft honlapján is... -
#1613 Ezek a harci missionok nagyon jól fizetnek! Very Hard mission Reward: 2,8M Cr. Ki kell nyírni egy Centaurt amit egy másik Centaur egy Pirate Osprey 2 Nova Raider és 2 Buster Hauler őriz. A Plotban kapott Vidarral gyerekjáték... Megéri és kb 5-8 perc. :) -
#1612 Hát szerintem hihetetlenül optimalizálatlan. Ahhoz képest, hogy mennyivel több erőforrást eszik mint az x3+XTM+avilágösszesscriptje nem sokkal szebb. Jó vannak új robbanás effektek meg sok új modell meg az új shader ( ami szerintem az erőforrás jelentős részét igényli ) de ennyi. Meglepődtem, mikor elkezdtem játszani. Persze azért imádom és a játékélmény amit Vanillában is nyújt az nagyon tetszik de akkor is. Engine ugyanaz, úgyhogy azért kicsit morci vagyok. Van is róla egy thread, hogy lehet indítanak egy optimalizációs magánfejlesztést rá de mondták nekik, hogy várjanak meg 1-2 patchet még. Aztán ha akkor sem akkor hajrá. -
tomonor #1611 azért ha begyűjtesz egy szép kis flottát és erőgéped van akkor biztos epikus csaták lennének... -
#1610 Csak közérthető. Egyébként inkább te tűnsz morcosnak...vagy inkább frusztráltnak. Ne bánkódj a játék miatt, nem is olyan jó... -
tomonor #1609 tömören tomonor -
#1608 Kösz. Morcos vagy? Vagy csak rövid és tömör? -
#1607 Tessék: Nem Kellett Aláírnom. -
#1606 #1226 -
#1605 Haverom DVD-mellékletes PCGurujával megtette anno.
Na, így már kezd összeállni egy szép kis kövéleménykutatás :D Még 3-4 válasz kellene :) -
#1604 Nekem bedobták a posta ládába szép sárga bélelt boritékban :D
Szerencsére nem próbálta meg a postás félbe hajtani :D -
#1603 De ha kellene is akkor is hagy egy értesítést, hogy csomagod érkezett és menj el a postára ahol ők laknak és vedd át! :) Vagy lehet benyelte előbb végigtolja a Terran plotot aztán LEHET megkapod. :D