12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    Picit hangolok az RGB-n és még megpróbálom kifundálni hogy hogy lehet félkövérre állítani a betüket és akkor sztem már jó lesz.
  • tomonor
    JÓ ÉG mekkora felbontásod van? >.<
  • mrzed
    Viccesen mutat ez a háttér...
    sgforum.jpg
  • NONPLUSZULTRA
    Volt törés a RU-hoz, én azzal kezdtem. Majd miután megtaláltam a leesett állam, berendeltem a PC Domenál. Fenntartom az előjogot a kipróbálásra, mert sok embernek nem jött be az említett komplexitás miatt. Nekem pont az tetszik a látvány után, és elszomorít, hogy a TC-t ennyire amerikanizálták

Mellesleg ezen a fórumon a játék megjelenése óta kész népességrobbanás zajlik ami azért eléggé bíztató.

Az, hogy az Egóék kifogytak, éppenhogy nem blama, hanem ellenkezőleg. Az lenne a blama, ha mind a nyakukon marad...
    Lehet nem számítottak ilyen nagy eladási statisztikára, amikor látták, hogy TÉNYLEG kell a népnek biztos akkor kezdtek azon filózni, hogy TÉNYLEG megérné MMO-vá fejleszteni a gamét.

Tomonr, ez a kép a szövegmezöben idegesítő. Az ötlet jó, de olyat válassz, amelyiken mindenhol látszik az írás.
  • Spazz Maticus
    Vagyis a President's End-be Bocsánat!
  • Spazz Maticus
    Na, én a Heretics End-be raktam egy önellátó pajzs+ fegyver gyárat, azon a szektoron minden faj kereskedőhajói átmennek,és viszik a HEPT-et meg az 1mj/5mj-s pajzsokat mint a cukrot.
    Minden népnél emelkedik a reputációm folyamatosan.
  • BaLeeX
    Én is pont amiatt parázok, mert ki van emelve, hogy "we do not offer tracking numbers" azaz nincs lehetőséged csomagkövetésre csomagszám alapján...
    Persze emiatt lehet megúszni 5€ból a postát gondolom.

Ha elkeveredik akkor elég nehezen nyomozzák ki, hogy hol keveredett el. De gondolom biztosítva azért van.
    Viszont ahogy olvastam itt pár embernek csak bedobták a postaládájába, ez viszont nem sok jót sejtet mivel minden könyvelt vagy biztosított küldetményt átvételkor alá kell iratni a postásnak. Másképp nem tudnák bizonyítani, hogy nem ők keverték el hanem te azt átvetted.

Tomonor: ez igaz sajnos, hogy nem túl széleskörben kedvelt játék ez, aminek az oka (szerintem) egyértelműen az, hogy újoncként az X3hoz kellett pár hét mire mindent megszokott az ember, utána viszont több hónap garantált szórakozás.
    A legtöbb ember odáig jut el vele, hogy felteszi és rájön, hogy neki ez bonyolult és uninstall.
    Meg persze valószínűleg azért is nem volt túl széleskörben elterjedt, mert ha jól emléxem a Reunionhoz sem volt semmilyen törés, mint ahogy ehhez se így sokan ki sem tudták próbálni.
  • Gombocka
    Én még szeptember 15.-én rendeltem elő a játékot az egosoft online shop-ban, azóta se kaptam semmit, pedig jött e-mail, hogy okt. 15.-én kiküldték a csomagot, csak ide nem érkezett meg...
    Postán voltam bent, persze a csomagról nem tudnak semmit se...
    Most küldtem egosoft-nak e-mailt, kiváncsi vagyok mi lesz.
  • tomonor
    Ez többnyire azért van mert magyarország nem vevő erre a játékra. Tulajdonképpen rajtunk kívül nemigen játszanak ezzel a játtékkal/nem hallottak róla/nem szeretik az űrt. :/ És ez kihat az üzletre is. Régen még a Magyar Gamestar nagyon közel állt az egosoft-hoz (nekik köszönhető az X2 hogy bejött Mo-ra, később teljes játékként adták ki <3 ) -ám most... Jó ha megjelent a játékról 3 hír és semmi teszt. Valamelyik biztos beszólt a másiknak :/
  • BaLeeX
    Ezt a szopást...
    Előrendelni nem akartam a játékot, mert előbb ki akartam próbálni meg ez a külföldi postás dolog nekem kicsit idegen.
    Kipróbálni nem tudtam, mert törés azóta sincs hozzá. Végre lejjebb ment az euró ára mondom megrendelem mégis az Egosoft-tól és a héten ideér. Ezek a szerencsétlenek meg hét elején kifogytak a játékból azóta kint van, hogy "Currently out of stock, will be dispatched as soon as new shipment arrives (expected end of October)". Igazából qrvára "end of October" van és még mindig nincs nekik játék. Természetesen magyar shopok közül egyik sem kapott, még csak nem is hallottak róla. Steamról meg nem fogom letölteni mert ha kiadok érte pénzt legalább fizikailag is legyen nálam meg ki tudjam rakni a polcra.
    Azért ez elég szar üzletpolitika az Egosofttól szerintem.

Bár én fanatik vagyok én úgyis megvárom a játékok de lehet páran hasonló helyzetben hagyták volna a fenébe.

Azért az, hogy a saját shopjukból pár nap alatt elfogy a játék és 1 hét alatt nem jön új szállítmány ráadásul mindez a premier után, azért ez elég blama.

Úgyhogy lassan 1.5 hete nyálcsorgatva olvasom a fórumot és még fogalmam sincs mikor fogok tudni végre játszani a játékkal.
  • tomonor
    Én mindent tudok (nem)
  • Lockheed
    Ezt nem is tudtam... :)
  • crossy104
    Segitsen valaki légyszives! Az Argon M148 után vége a misszónak sikeresen. Ennyi volt az egész???Más küldit nem ad be.
  • tomonor
    Még nem játszottam TC-vel -.-''
    X3 Reunionban a num-os entert megnyomtad és ott lelapoztál a page down-al. Ott látható volt a futó scriptek adatai, és a repuja a többi fajjal meg veled. Na meg a morál hogy mikor ugrik ki a pilóta...
  • Lockheed
    "...akkor láthatod a X2-s menüvel a hajók épp jelenlegi futó scriptjét..."
    Mi? Ezt hogyan ?
  • tomonor
    Nem egészen. Ha modified a játék akkor láthatod a X2-s menüvel a hajók épp jelenlegi futó scriptjét, illetve elérhetővé válik a script editor, MD. Legalábbis X3:R-be még így volt.
  • Lockheed
    Pontosan annyi jelentősége van. :)
  • goyo2
    Érdekelne mivel tud töbhbet a mobile mining ship tl hajó mint a többi.
    Használta már valaki?

• SaGa
    Izé...

Az miért gond, ha ***modified*** a játék? Gondolom a statisztika feltöltésnél lenne valami jelentősége, de arra nem pályázom...
  • Lockheed
    A szükséges script linkje lemaradt:

http://www.thexuniverse.com/forum/attachment.php?attachmentid=813&d=1224456968
  • Lockheed
    Hát először is letöltöd a progit innen:
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=166320
    Aztán a TChez kellő scriptet innen és a progi telepítése után bemásolod a TC könyvtárba. Elindítod a gamet, és beállítasz a CONTROLS -> Interface menüben rá egy billentyűt. Megnyomod csinál egy filet az Dokumentumok\Egosoft\X3TC\ mappába aminek log00001.txt lesz a neve.

Elindítod a mapot nyomsz egy F2-t, és alul kitallózod ezt a filet. Innentől logfile generálás pillanatában lévő ÖSSZES gyárban lévő ÖSSZES árucikket látod a mapen és minden szektorban minden objektumot kivéve a roncsokat és a mozgó hajókat.

VIGYÁZAT ettől ***modified*** lesz a game!
  • SaGa
    Van egy térképező program. Két részből áll. A scriptjei beépülnek a játékba és egy gombnyomásra kimentik az aktuális helyzetet: a szektorokban lévő állomásokat, azok minden adatálva (mit árulnak, mennyi van és mennyiért), az elhagyott hajókat, stb.
    Egy külön program meg megmutatja ezt. Ott bele tudsz menni az egyes állomások listájába, láthatod, mi van épp raktáron, mennyiért, hány darab.

Ez a Scorp féle X3 map program...
  • sandros
    >> Scorp mapját nézze már meg Legend's Home-ban a Free shipek listáját
    Ezt hol lehet megnezni?
  • tomonor
    érdekes, pár perce néztem a blogot és az a bejegyzés nem volt ott -.-' hámmár ott van :P Érdekes germán ákcentush
  • tomonor
    D: most nézem a galaxis térképen hogy az én Avarice-es szektornevemet is ellopták és kilökték a Void-ba. -.- Gaian Star - dejó :/
  • Vitez77
    Apropó: (lehet, hogy le vagyok maradva) láttátok az új TC blogbejegyzést? Az ismert tényeken kívül ami fontos: "Wo considered making it an MMO......it's our long term goal......we want to do it right when we do it..."
    Erre előfizetnék :D
  • Lockheed
    Uhh! Aki használja Scorp mapját nézze már meg Legend's Home-ban a Free shipek listáját... Érdemes.
  • Lockheed
    Ez megint sok hasznos info köszi. :) Csak azért cheateltem be a dolgokat, hogy az elérhető infot megkapjam róluk az Encyclopediaban. Ki is vettem azonnal a scriptet és load game. De így értem a Griffon problémáját. Köszi az infot.
  • SaGa Jr
    Az M7 az fregatt, nem vadászhurcibáló alkalmatosság. A TP meg célirányosan vadászhurcolásra kifejlesztett apróság.

Ha kevesled a cipelhető vadászok számát (nyugi, an ami egyáltalán nem visz, az átlag 6, a combosabbak 7 hajót hurcibálnak), vegyél Split Panther-t. 36 hajó hurcolásának képessége csak elég már nem? ;)

A Cheat esetében meg azt olvastam a script fórumán, hogy az így megszerzett hajók/állomások nem fognak teljesértékűen üzemelni (állomások nem gyártanak majd semmit, akár tele vannak alapanyaggal, akár üresek, a spec hajók egyedi parancsai meg nem elérhetőek, mert nem teszi rájuk a hiányzó különleges felszerelést ami lehetővé tenné a gyártó parancs kiadását), mindegy mit csinálsz. Okosok már rájöttek hogy legalább az állomásokat hogyan lehet teljesértékűvé tenni, de állítólag az sem az igazi.
  • SaGa Jr
    500 méteren belül kell állnod. Sőt jobb a 450 vagy kevesebb. AKkor elkezdi a telepítést.
  • sandros
    Azokba a szektorokba erdemes felvenni ezeket a kuldiket ahol pirate base talalhato, ott nagyobb az esely hogy illegalis rakomanyt talalsz. Vagy azokba a szektorokba amelyek szomszedosak a pirate baset tartalamzo szektorral. Illetve vannak illegealis aruk ugy mint spaceweed, spacefuel... na ahol ilyen gyar van ott is erdemes felvenni ezeket a kuldiket.
  • SaGa
    Amúgy Argon Prime körül a legjobb pénzkereset az EC-ben van. Amilyen hamar csak tudsz, állíts be oda egy SPP-t, és ahhoz egy közepes vagy kis szállítót, amit ráállítasz a kristály beszerzésre. Eszeveszett mennyiségű EC fogy azon a részen és csak 2 ugrásnyira vannak SPP-k, az is kevés, így az eladással nem kell vesződni, fogy rendesen...
  • SaGa
    Nem tudom, hogy mi a gondod, nekem nem volt eddig kereskedési problémám. A RU-ban szektor traderkedni a legjobban Teladi Gain vált be. Ott gyorsan fejlődtek a kereskedőim...

Most (paranid indulóval) inkább a paranid szektorokban lendíte(tte)m fel a forgalmat, de hamar áttereltem a hajót az Antigone Memorialban épített plankton gyáram mellé, aztán meg egy saját hibám miatt újat kezdtem, most Savage Split kezdéssel.

Van a hajóban best sell és best buy lokátor? Mintha most azt is használnák már a hajóim. A RU-ban elég volt abba tenni, amelyikben ülök, itt mintha másképp lenne, de nem biztos, hogy jó a megérzésem...
  • goyo2
    (Mellesleg engem zavar hogy a zene egyből indul a fórumon)
  • goyo2
    Sziasztok!

Na itt is megjelentem :-)
    Most olvastam végig ezt a forumot az elejétől
    Már nyomom a játékot én is, csak bazi kevés az időm rá.
    Kérdésem lenne: Aki már sok plotot nyomott, mit gondol egyik céget érdemes cseszegetni, egy kis hajó szerzés céljából, vagy szükség lesz a haverságra valamelyik plotban?

Köszi
  • Valen
    Elephantos küldi:

Menj közel az elephanthoz. Nagyon közel. Még annál is közelebb :D

Goner Plot: Csak akkor kezdj bele, ha van már:
    - sok-sok millád
    - Station lelövésre alkalmas hajód

Station/Complex:
    A manual-ban le van irva 1-2 jó kezdés hely a gyár telepítéshez, javaslom elolvasni :D
  • Ceb
    trade segítség pls!
    én anno játszottam egy ideig a Reunionnal, most gondoltam kipróbálom a TC-t is. Nagy gondom van:
    Humble merchantként kezdve elkezdtem összelapátolni egy ut beindítására pénzt. Már akkor észrevettem , hogy vmi nincs rendben egyszerűen képtelenség volt eladni dolgokat tiszta túltermelési válság volt/ van.
    Az ember csak talál nehezen alacsony árú cuccokat bár azt is csak ritkán jóval ritkábban mint ahogy a reunionban eladni meg szinte lehetetlen. Nah összejött nagynehez az ut-re. kibekkeltem azt az időt is amég sector tradelt most 11. szintű. De egyszerűen nem jó semmire :( megy gyűjt kb 100k profitot és berakja magát standby-ba mert nem tud mit kezdeni és akkor arréb kell vinnem másik sectorba h ujrainduljon. Szóval leginkább az a baj h egyszerűen képtelenség megfelelő üzleti lehetőségeket találni.
    Valaki találkozottt már ezzel vagy mit rontottam el?
    Argon prime és környékén tevékenykedem. Reunionban sokáig nagyon jövedelmező volt azon a környéken maradni kevés veszély jó lehetőségek stb.

szóval valaki segítsen. thx előre is.
  • Lockheed
    Érdekelne, hogy van aki komplexezik már, vagy elkezdett stationokat szórni kifelé ? Mire álltatok rá és hol ? Esetleg tudjátok -e már, hogy melyik lesz a homebase szektor ?
  • crossy104
    Köszi! Próbálkozni fogok nagyobb hajóval.
  • crossy104
    Édekes, mert én gyorsan scanneltem párat, mert több is volt a közelemben, és az egyik egyszerű Teladi teherhajóról scannelés után kiderült, hogy Kalóz a lelkem!Álcázta magát! Nem semmi!