12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#1562 Ajánlanám a Cyrow féle plugin managert mert ezzel gond nélkül tudod ki-be rakosgatni a scripteket persze ehhez ha választható .spk formátumban töltsd le. Nagyrészt automatikusan futnak mindig de ha nem a mellékelt readmeben vagy a letötlési oldalon vannak instrukciók.
Plugin Manager Beta for TC :
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=218121 -
Lokids #1561 Ezek a scriptek hogy működnek?
Bemésolom az adott könyvtárba és mindnden load után elindítgatom, vagy futnak autómatikusan? -
tomonor #1560 nem kompatibilisek az x3:r-esekkel. -
#1559 Köszi az infot! :)
Tomonor: azt mindennap átnézem de ezen scriptek közül egy jópár nincs azok között és azért kérdeztem, hogy jó -e a Reunionhoz készült vagy van új ? -
tomonor #1558 aki figyelne az látná itt a bannerben a downloads gombomat. :< -
SaGa Jr #1557 De bizony hogy ott van, csak rossz helyen keresed. :)
Jelenleg még a scriptek többsége a TC script/mod fórumában található. Scriptek TC-hoz
A freight drone leírása szerint ugyanaz a szerepe, mint a Transporter Device-nak. Hajóid közötti árúmozgatás, csak ennek lényegesen nagyobb a hatótávja, mert odamegy a hajódhoz, te meg foglalkozhatsz mással. Gondolom belerámolod amit ár akarsz mozgatni és átviszi. -
tomonor #1556 gondolom árut szállít utánnad -
#1555 Ezek nagy része még nincs a TC downloads között. Egy párat használtam és szerettem. Hol lehet beszerezni őket vagy esetleg jó hozzá az ami a Reunionhoz volt ?
Más: A Freight drone mire való? Mit freightel egy drone ? -
#1554 Teljesen egyetertek Spazz Maticussal.
A sok scripteles csak tonkrevagja az eredeti jatekot, nagyon sokat a lustasag miatt hasznaljak a jatekosok. Egy-ket script ami valodi segitseg, a tobbi inkabb ront a jatekelvezeten. -
tomonor #1553 elvileg bombázó -
Lokids #1552 Első elfoglalt hajóm egy M8-as lett. :D
Ez tulajdonképpen milyen hajó? -
SaGa #1551 Nekem egyszer fagyott ki a 4 nap alatt, akkor is túl sok dolgot akartam egyszerre csinálni, így nem nagyon lepődtem meg. (bedokkolás közben ALT-TAB-bal kiléptem egy másik programra ránézni, majd visszalépéskor még valamit akartam nyitni, de az már nem sikerült...)
Aki szereti a nyugis, lassú játékot, annak javallom a Pious(?) Paranid (utolsó a 10 plusz kezdésből) kezdést, ami meglehetősen nehéz minősítést kapott. Egy üres Demeter és némi (32xx Cr) készpénz a kezdő tőke. 3 napi játékkal sikerült elérnem, hogy lecserélhettem egy Demeter Minerre, felszereltem és bányászgattam itt-ott, meg kereskedtem. A megtalált M5-öst elküldtem feltérképezni a rendszereket (explorer software kiegészítő script), a szintén talált M3-assal meg elkezdtem "kalandozni". A Terracorposok most szóltak vissza, hogy szerintük jó pilóta vagyok, menjek vissza felvenni a következő feladatot. Eddig csak arra jutottam, hogy minden fajnál (kivéve Terran és Goner) elmozdultam 1-4 szinttel a 0 fölé.
Pár script, ami szerintem hasznos és már megvan a TC-hoz:
Factory Complex Constructor (nem kell magyarázni)
Wing Hotkey (a wingeket lehet gyorsbillentyűvel vezérelni, Egyelőre csak a támadj és a védj meg parancsok működnek vele)
Launch Fighter Drone hotkey (megkérdi mennyit akarsz kidobni és hajrá)
Weapons Quickswap (nagy hajókon jól hasznosítható)
Explorer Command Extension (ehhez van már egy javítás is, az is kell. Felderíti a szektorokat, illetve végigjárja az aszteroidákat, ha van hozzá felszerelés)
Freight Transporter Upgrade (3 km sugárban összekapja a szétszórt cuccokat, de elvesz cserébe 5-5 db EC-t)
Turbo Booster (EC-ért cserébe átmenetileg gyorsabb a hajó)
Command Queueing (több parancsot lehet kiadni egy hajónak és azokat sorban végigcsinálja. Alapvetően kereskedésre jó)
No Fog/View Distance (kiszedi a ködöt a ködös szektorokból. Gyengébb gépekhez jó, mert kisebb a terhelése a gépnek tőle)
Military HUD (kicsit több infót jeleznek a színek).
Cycrows Script Manager
-
#1550 Egyszer ma nekem is lefagyott, bár nálam megvan az oka, az alaplapon megmurdelt az egyik Ram-foglalat. Azt hiszem, (szörnyű hogy ilyet kell mondanom) leteszem a lantot, egy-két hónapra amíg nem újítok a gépen. Mert így 1GB-al, minimális grafikával is úgy szaggatt néha különösebb ok nélkül, hogy lehetetlen célra tartani! Az advenced eclipsemmel képtelen vagyok egy tehernél gyorsabb hajó kilőni! Egy M4-es röhögve kikészít! -
#1549 Nekem meg egyszer merevre fagyott de ennyi és már elég régóta tolom időnként nagyon hosszú ideig de semmi egyéb csak az az egy. -
#1548 Ilyet még nem tapasztaltam: egy konvojt védtem kalózok ellen, jöttek is dögivel majd elkezdett laggolni a kép, és egyszerűen bekreccselt a játék. Kilépett én meg csak lestem... Ez gáz. A gépemmel nem lehet baj, az első peccs fent van, de ha ilyeneket produkál: -
#1547 Nekem nem sikerült a freight exchange paranccsal embereket mozgatni hajók között, de rájöttem a megoldásra. Kimegyek a station elé, kihajigálom őket a hajóból, és begyűjtöm egy olyannal amiben van Cargo Lifesupport System. :) Ez így működik. -
#1546 Hát ha eladnám azokat a hajókat amiket már nem használok nekem is lenne de megadom az esélyt nekik, hogy harcban becsületes halált haljanak... :) -
#1545 30 millám már van, TL "még" nincs :D -
#1544 Amit még sajnálok az a T0 hajók. Vicces volt azért odavonszolni egy komplett gyártómechanizmust és felpörgetni picit a helyi kereskedelmet, majd továbbállni... Ezeket tényleg sajnálom de egy szavam nincs, mert sokkal jobban tetszik ez, mint az előző rész. A többféle plot az új interfész ami azért a lényeget rendesen kiemeli, a missionok lehetősége sok új hajó, cégek rengeteg fegyver. Szóval azért igencsak jó ez. Még igazából a kereskedős és a build missionokba bele sem szagoltam ahhoz meg nem ártana egy TL hajó és mondjuk olyan 30M forgótőke és ez még nem áll rendelkezésre. :) -
#1543 És még finoman fogalmazol... :) -
tomonor #1542 mindeneszetre énszz személyszerint egy minimálisszzz össszegeszt kértem volnaszzzzz :D (teladi vok) -
#1541 mint irtam Teljesség igénye nélkül. Ez nem zárja ki, hogy nem voltak benne ők is :D -
Spazz Maticus #1540 Ez igaz. -
tomonor #1539 sajna Roguey-t és Crip54-et nem vették be pedig ők is jó dolgokat csináltak... -
#1538 De ne feledjétel, hogy TC készítésében résztvettek olyanok akik a Reunionhoz mod-okat, scripteket csináltak. Teljesség igénye nélkül:
- az XTM mod csapata
- Cycrow
- LV
- Xai Corp
- Gazz
Szal nem véletlen a sok hasonlóság :D -
kisviku #1537 Ezzel félig-meddig egyetértek.Az XTM elkéspesztő teljesítmény volt egy csapattól, akik TÖK INGYEN csinálták az egészet.Kétségtelen, hogy sajna nem sok köze volt már a Reunionhoz, de azért minden elismerésem a mai napig a fejlesztőinek. -
kisviku #1536 Ne felejtsük el, hogy az XTM az egy third-party kiegészítés, a Terran Conflict meg az Egosoft-é.Lehet, hogy kicsit másképp gondolkodnak.
Amúgy megy nem igazán voltak használható hajók az M0 osztályúak...mondjuk egyet kivéve... -
tomonor #1535 Az új patch gomb kész. -
SaGa Jr #1534 Cruiser? Nem destroyerre gondoltál? Esetleg corvette? Még nem próbáltam, mert nem nagyon mászkálgatnak mostanság sehová a nagy hajóik. A corvette (M6) még csak csak megjelenik a rajtaütések során, de destroyer még csak plot során jött be a harcokba. Akkor meg nem sokáig mocorgott. Esélyesebb szerintem egy carrier elfogása mitn egy destroyer megszállása. A destroyer sajna túl jól fel van fegyverezve. De mindez csak feltételezés, ugyanis ha nagyon ilyen hajóval akar találkozni az ember, be kell mennie egy Kha'ak szektorba. Az meg ne megy életbiztosítás. -
Spazz Maticus #1533 :DDDD
(Igen. Az első néhány bányámnál magam hordtam be az energy cell-t, és én adtam el az ore-t meg a silicon-t, mert jobban csináltam mint a station manager.Egy csomó ember inkább azt használta,aztán meg sírt, a fórumokon mert az meg sokszor bedöglött, a hajók meg a bázisukon balfszkodtak...
Nekem, ez volt a játékélmény.)
Persze minden tiszteletem a harcosoké, úgyhogy többet nem rinyálok.
Én maradok a régi módszereknél: Az Isten (meg az Egosoft)megalkotta a maga formájába', én meg ahogy tudom alkalmazom... -
antigua #1532 Te jószagú ég !!!!!
és élvezted ??? Nos nem mindenki élvezi az ilyesmit !
Nálam ez fekete pont hogy nem volt benne az alap vaniliában ! -
#1531 Khaak hajókat próbált már valaki elfoglalni (Cruiserre gondolok) ? -
Spazz Maticus #1530 Egyébként meg a TC-ban negyedannyit sem kell gürizni, mint az előző részben.1-hét után már nézegetem a helyet a gyáraimnak. a Reunionban ez a pillanat több hónapos munka után jött el. Humble Merchantként jóformán a
Mercury-val náhány nap alatt össze lehet hozni egy M6-os árát, ha valaki mindjárt nagyobb hajót akar. -
Spazz Maticus #1529 A reunionban egyenként szkenneltem végig mindet... :)Eladás végett meg papírt, és ceruzát használtam, meg sokat jumpdriveltem...
Mazohista vagyok, na. -
Spazz Maticus #1528 Ok. én is ezt mondam, voltak az XTM-ben jó dolgok is, na de pédául a kalózok irreális mennyisége a szektoraikban? Vagy a Xenonok, meg a K'haak-ok eltünése? (ki sem mozdultak a szektoraikból, csak ha a migration
szkriptet is felraktad)A Terranok irreélisan nagy ereje? Meg a néma és
halott szektoraik?
Mod mod hátán, és mindegyik amennyit javított kb annyi új hibát is hozott szerintem.
De jó,ez izlés dolga. Azért az Egosoftosok ebből a szempontból egész jók,idővel a síma Reuniont is összerakták a pach-ekkel :)
A Vidar nekem is kedvencem volt, de hát új játék, új hajók...
Én is kb. 1-évig játszottam az XTM-mel, de az eredetivel többet, mert az nekem jobban bejött, főleg a hivatalos javításokkal. A harc része nem
volt rossz, de hamar bele lehetett jönni, viszont egy 40-50-egységből
álló gyárat felhúzni meg működtetni, szerintem érdekesebb volt. Azt meg
az XTM sem javította. -
antigua #1527 Az érem másik oldala !
A script nem azért kell hogy nagyobb hajót vegyél hanem azért, hogy ne kinlódjál ! Próbáld csak ki asteroid scenner nélkül egyenként
saját magad végig szkennelni Ore Beltben a köveket, hogy megtud melyik a legdúsabb ! Vagy product finder nélkül kitálalni hogy az általad felderített szektorok közül hol a legjobb eladni, venni ! ( igaz ezek vaniliás scriptek )de csak azért írtam le hogy lásd sokszor pont a játszhatóságot javítják a scriptek. Nagyon sokszor !!!
-
#1526 Nem is gond az, hogy sokat kell melózni a Capital shipekért meg a rá való cuccokért, csak én pl zokon vettem azt, hogy olyan hajók maradtak ki amikben az XTM relase óta éltem. A baj ott kezdődik, hogy a hajók jönnek szembe velem elég sokszor és kicsit azé' idegesít, hogy nem lehet megvenni. Lenne a Tyr is 300 milla vagy mittom én csak lenne. Mindegy, mert ellopom majd az tuti. Legalább van alternatíva. Valamilyen. Imádom a robosztus kinézetét. Amúgy én az X3 vanillába vagy 1-1,5 évet tettem bele minimális scripttel miután elkezdtem megtömni mindenféle jósággal plusz jött az XTM. Kellemes színt vitt a játékba. Főleg, hogy eltolta kicsit a harc felé, mindenki kapott új hajókat, és 1-2 scripttel el lehetett érni a fajok közötti komolyabb összetűzéseket is ami azért sokkal életszagúbbá tette a dolgot. -
#1525 Hát az tény, hogy rengeteg újdonság bekerült a játékba és közel nem láttam még minden hajót. Viszont amit igazán sok idő lesz kiismerni az a fegyverzet. Rengeteg új fegyver és rakéta van amiről fingom nincs, hogy micsoda. Nem 2 nap lesz kipróbálgatni őket. Aminek igazán örülök, hogy a missionoknak hála most már viszonylag (az eddigiekhez képest) gyorsan lehet reputációt növelni és ez nagyban megkönnyíti a dolgok későbbi beszerzését olyan fajoktól is akikkel jelenleg még igencsak hűvös viszonyban állok... :) -
Spazz Maticus #1524 Hihetetlen ez a szkript mánia !!! :)
Komolyan, én lehet hogy konzervatív vagyok, de mért nem próbáljátok meg az eredeti játékot játszani?
Nem mondom hogy én nem használtam a Reunionnál egyet kettőt, volt amelyik
tényleg hasznos volt meg növelte a játékélményt, de a legtöbben nem is játszanak vele, hanem szétmoddolják a játékot.
Aki mindjárt nagy hajót akar, játsszon a Ship Simulatorral, ott lehet mindjárt Olajtankert is vezetni...
Az XTM is teljesen elqrta a játékot. Voltak benne jó ötletek,
de olyan kiegyensúlyozatlan volt, hogy szinte teljesen játszhatatlanná
tette a gamet.
Persze vannak hibák a játékban, de melyikben nincs?
Én speciel várom a pach-eket,majd azokat feltelepítem.Nekem ez volt az előző rész tanulsága, hogy olyan tisztán hagyom a TC-t amennyire csak lehet...
A nagy hajókért meg meg kell dolgozni, tudjátok játékélmény meg ilyenek... -
dave42 #1523 Elég érdekes ez a játék... alapvetően szeretem csak egy idő után elakadok. Esetleg valami tipp hogy hogyan tudok viszonylag hamar (4-6 óra) nagyobb hajókhoz jutni. Most a terran küldiket csinálom, de ahogy látom kezd nagyon kevés lenni a hajó amit alapból kaptam mivel a combat skillem egyre magasabb nehezebb ellenfeleket kapok de a pénz nem elég arra hogy nagyobb hajót vegyek. A kereskedést még nem próbáltam, mert szerintem kicsi hozzá a hajóm, de szóljatok ha tévednék.