12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    HIBA:

A KÉRT URL NEM TÖLTHETŐ BE.
  • crossy104
    Köszönöm! Mellesleg névtelen Argonnal kezdtem, de most adta be a Terran sztorit.Azt kell kezdenem. Érdekes!
  • SaGa
    Az árak nem fixek. Nekik ennyit ér.
    Nem minden üzlet jár közvetlen haszonnal, neked meg kellenek azok a pajzsok...
  • SaGa Jr
    Lezárt katonai rendszer. Nem véletlenül van lezárva. erről több infó kideríthető a megfelelő sztori lejátszásával. Akkor lesz úgyis csak értelme oda bemenned, ha a sztorikat viszed.
  • Lokids
    Megnéztem. 1 db quantum tube sincs nála, megveszi 3.6K-ért. Megyek a quantum gyárba, ott meg eladnák nekem 4K-ért. :P
  • SaGa
    Ez a játék erről szól. Ha felszerelés kell, vagy építesz magadnak megfelelő gyárat, vagy megnézed, mi hiányzik a meglévő gyárakból, pótolod, majd megveszed, amit termel...
  • Lokids
    Ha én eljumpolok, a wingem utánam jumpol, vagy külön parancs kell nekik?
    Kezdenek szivatósabbak lenni a bázisvédő akciók, a nova raiderem kezd kevés lenni. Meg lehet beujítok egy M6-ost. Csak seholn nem kapok pajzsot. Az összes faktory üres. :(
  • crossy104
    Más fajok hajói is voltak bent, de gyorsan elhúztam a csikot, nem mertem körülnézni.Kb. 30-an indultak felém habzó szájjal!Tán részegek? Vagy ebben a szektorban diktatúra lett?
  • tomonor
    Nos asszongya hogy: Zene. Elérhető az audio gombbal. Nem mertem megkockáztatni hogy berakjak egy flash-playeres zenelejátszót a bannerhez, ugyanis nekem is voltak flash gondjaim korábban és higyjétek el, nagyon idegesítő volt. Tehát, aki zenét akar, az megnyomja az Audio gombot és egy pop-up ablakot kap. A szám: Sotha - 06006 remix. Hallgassátok egészséggel. :)
  • tomonor
    lehet hogy katonai argon szektor? >.<
  • crossy104
    Sziasztok! Nincs rossz repum, de miért nem engednek be Argon Sector M148-ba? Minden Argon ellenség lesz.Pedig én is Argon vagyok!
  • SaGa Jr
    Nem kell aggódni. Attól hogy nincs PPC, van más helyette nem is rossz fegyverként, nem lesz vacakabb egy hajó.
    Ott van helyette az Incendary Bomb Launcher amit legalább olyan jól lehet használni.
    8.1K Hull damage, 46.2K Shield damage, 5.14 Km hatótáv, gyorsabban lő mint a PPC és olcsóbb (nem mintha ez valamilyen szinten is fontos lenne ha már olyan gépet vesz az ember amire rámegy).
    A PPC meg 8.2K hull, 46.5K shield, 6.62 Km hatótáv csak lassabban lő.

4 olyan hajó van csupán amire rámegy a PPC és nem M1-M2-es széria. Egyik a Truelight Seeker M6 (erre a kyon emitterek kivételével minden rámegy csak nem sokra megy vele az ember), a másik a Boron Tresher M7, a harmadik a Xenon Q. Végül a negyedik a Mobile Pirate Station TL. Szóval a fregatt osztályban összesen 2 gép van amin ez a nagy fegyver előfordulhat. A PPC visszakerült az igazán nagy gépek játékszerei közé.
  • SaGa Jr
    Aquilo kuka, ugyanis rakétás fregatt. Normál fegyverzete minimális.
    A Tern nem tudom kapható vagy sem, de a játékban benn van az tuit, Tern Sentinel néven.

A Panther nagyon jó kis gép. A Cerberus (101-es max sebesség, 8-as max gyorsulás, 3,2-es max fordulás) sem elhanyagolható, mert elég gyors és egész türhetően fordul. Mondjuk ennek a gépnek a fejlesztett változata az OTAS Astraeus Hauler (132-es max sebesség, 13-as max gyorsulás, 2,9-es max fordulás, 4x1 GJ pajzs, többvadászt vihet).

A Skirnir veszett egy gép, én inkább mondamám M2-nek a tudása alapján. 4X2 GJ pajzs, 91-es max sebesség, 10-es max gyorsulás, elszomorítóan vacak fordulási sebesség, jókora raktér, minimális fegyverzeti variáció (3 féle ágyú, 2 féle rakéta). Az Aegir gyorsabb (132), jobban gyorsul (12), sokkal jobban fordul, lehet rajta Tractor beam, 3 féle rakétát is vihet, raktér ua. mint a Skirnir esetében, viszont "csak" 5x1 GJ pajzsa lehet (ezt viszont hamarabb visszatölti).
  • Valen
    BTW, valaki tudja hol lehet kapni Goner Mobil Repair Ship-t (vagy Aran-t) ? mert abba be lehet dockolni M8-M1-ig bármit :D (1db-t:M1;M2;M7;TL)

• SaGa Jr
    Hyperion van, összesen 1 van belőle, a Paranid örökös kezében. Gyártani nem gyártják mert a legyártási költésge túl magas, noha veszett jó gépről van szó.
    2 hajó is tud rajta dokkolni (max M3-as), nagyon jó az ágyúkiosztása (2x3 hátra, 2x2 elölre, de mindkét irány gyakorlatilag 180 fokot fed le, így oldalra és elég jól lefelé meg felfelé is tud lőni a gép), jó gyors (170 a végsebessége), erős pajzsai vannak és jókora laser meg shield energia kapacitása, ráadásként tekintélyes mennyiségű árut is el tud cipelni. A hátsó ágyúkból 3 felül, 3 meg alul van. Az elülsők esetében is a megoszlás 2 alul, 2 felül.
  • Valen
    Név - sebesség/guns/turrets/shield/SGen/Cargo/Price

Split Panther - 67/22/6/4x1/6200/4100/36,3m
    Teladi Tern - 64/18/5/4x1/5800/16500/29,7m - lehet nincs gameben
    Argon Aquilo - 54/18/3/3x2/5900/8000/38,1m - OTAS Ship

ezek tüntek a leg versenyképeseknek :D

De majd foglalok egy ATF Skirnirt.

btw. Aki végigvitte a Terran Plot-t, az menjen vissza a #deca hajós rendszerbe és vegyen Terran Springblossom-t. Nagyon cool hajó, igaz speciális fegyverzet kell rá, de ugyanabban a rendszerben megkapható :D
    Ugyanott Terran Spitfyre is kapható akciósan :D
  • SaGa Jr
    A Minotaur M7M, nem sima M7. Azaz rakétás változat kimondottan rakétákra kigyúrva, minimális ágyús fegyverzettel. Nem a legjobb választás normál csatákhoz.

Ami valóban normál M7 (ágyús fregatt) az a következő:
    Argon Cerberus
    Argon Griffon (könnyű fregatt, jól felfegyverezve és képes Mk 2-es drone-ok gyártására)
    Boron Tresher
    Paranid Agamemnon (ez lenne a legjobb választás harci fregattnak, csak sajna összesen 1 van belőle és nem megvásárolható, egyedüliként talán nem képes a M7 szériában vadászok szállítására)
    Paranid Deimos
    Pirate Carrack
    Split Tiger
    Split Panther (ez inkább egy erősen felfegyverzett mini Carrier, 36 hajó befogadására képes és azért tűzereje meg védettsége is van neki rendesen)
    Teladi Shrike
    Teladi Tern Sentinel (elég izmos, gigászi rakterű könnyű fregatt, ami pluszban még aknákat is gyárt)
    Terran Yokohama
    Yaki Akurei Hauler
    Yaki Kariudo Hauler (jó lenne csak kissé hülyén van megoldva a tornyok felfegyverezhetősége)
    AGI Aegir
    AGI Skirnir
    OTAS Astraeus Hauler

M7-es hajók esetében nem árt tudni, hogy ezek már nem dokkolhatnak akárhol. A shipyard és EQ dock mellett, military dock-okba lehet csakvelük beállni, meg HQ-k tudják őket fogadni.
  • Lockheed
    Tényleg ezt eddig észre sem vettem... :S Vége a frontális PPC rohamoknak! Az a hajó a Hit'n Run taktikára volt kitalálva! :)
  • Szpecnyaz
    A Cerberus se olyan jó már mivel nem lehet PPC-t rekni rá
  • Lockheed
    Ahogy nézem a Ship DataSheetet a Hyperiont lefokozták! :)

Hyperion Vanguard (M6)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Base Speed: 67
    Weapon Mounts : 18
    Turrets : 4
    Shields : 5x200MJ
    Shield Generator : 2500 MW
    Cargo : 3333XL
  • Lockheed
    Náluk semmilyen rangom nincsen még. Unholy Nomad jelenleg. Nincs most kedvem tornázni viszont a cash már megvan.
  • tomonor
    Ha a hyperion még benne van én biztos azt választanám
  • Lockheed
    Lassan meglesz a pénz egy M7-re. Valaki használ már ilyet ? Ki melyik mellett tenné le a voksát ? Én személy szerint a Cerberus és a Minotaur között próbálok dönteni. A Cerberust ismerem és ami mellette szól az az, hogy nem kifejezetten rakétás hajó és van vadászhangárja ami nagyon nagyban megkönnyíti az átszállást. (Shield gen: 5500MW Cargo : 3500XL) Viszont a Minotaurnak csak 3 turretje van nem 5 de sokkal nagyobb a pajzsgenerátora és a raktere viszont nincs hangárja. (Shield gen: 14400MW Cargo: 8000XL)
    Árban a differencia 3-4 Milla szóval az nem vészes. Amit nemértek, hogy egy ekkora hajóra miért nem raknak vadászhangárt legalább 1 picikét...

Na szóval ezt nagyon meg kellene fontolnom. Legszivesebben megversenyeztetném őket egy kiírt tenderen de itt ilyen nincs! :) Nem tudom mit válasszak. Valószínűleg a digitklíma és a bőrülések döntenek majd... :D A kérdés egyébként marad: ki milyen M7et vesz/vett/venne első hajónak ebből az osztályból ?
  • Lockheed
    Azokért nem megyek. :) Meg ami igaz az igaz elég ritkán vállalok be ilyesmit csak kb napi 1-2-t megcsinálok. Inkább az ilyen defend station vagy kill xy küldiket csinálom, mert manapság 2-4 millákat fizetnek érte. De jogos a fölvetés eszembe sem jutott... :)
  • SaGa
    Aha...
    A TS-eket és TP-ket hova dokkolod?
  • Lockheed
    Elmondom én hogy szoktam. Szerintem egyszerűbb. Vettem nemrég azt a Zephyr nevű OTAS MTS hajót és lehet bele 4 vadászt dockolni akár M3at is. Jump in, claim, dock in, jump out. :) Nem kell vacakolni ide-oda transportélni a cuccokat meg ilyesmi. :) Szeretem azt a hajót.
  • SaGa
    A plotok missziói korlátlan idejűek, így akár fel is veheted a feladatot, bőven lesz időd a teljesítésre. Akár részletekben is szállíthatod a cuccot (2000 ore egyszerre leszállításához nagyon nagy hajó kell).

Kis trükk: vannak azok a feladatok, amelyekben az űrben veszteglő, vagy más által használt hajót kell visszahozni valakinek, időre. Érdemes a következő módon csinálni:
    Feltöltöd a saját, lehetőleg gyors hajódat jó előre EC-vel, jumpdrive-val és Transporterrel. Odaugrasz a cél hajóhoz, elfoglalod, ha nagyon ramaty kicsit javítod, majd át teleportálod a jumpdriveot, megfelelő mennyiségű EC-t és ha kell, a Navigation Software mk1-et (enélkül nem tud ugrani). Átugrasztod a célszektorba, a cél állomás közvetlen közelébe, majd te magad is elindulsz fullgázon. Odállsz mellé, visszaszeded a cuccaidat (jumpdrive, EC, Nav Soft) és gyorsan bedokkolod az állomásba. Neked nem is kell bedokkolni.
    Így az utolsó pillanatban (vagy néha már utána, mert az idő elfogyott, de még valamiért vár a megbízó) de általában sikerül a hard missziókat is teljesíteni.
  • SaGa
    Vigyázat, nekem adtak már el 1.3 millióért 800 k értékű hajót. Nem volt jó üzlet. Ellenben a legtöbb tized, negyed áron ajánlgatja a hajóját, feljavítva meg még jobban lehet vele keresni.
  • Ninju
    Ebbe én is belefutottam, csak a Terracorpnál. Én arra tippeltem, h esetleg egy Jumpdrive lehetett, mert az már volt a hajón.
  • NONPLUSZULTRA
    Itt az első ellenvetés: Ez sz@r. Az első jobb volt.
  • tomonor
    Csak szólok - új banner került fel. Ha sok az ellenvetés akkor visszacserélem a régire.
  • Lockheed
    Valaki végigtolta az OTAS missionokat ? Megcsináltam az említett supply missiont és nem sokkal utána motyogott vmit a bácsi, hogy köszönik a segítséget és vmi ajándékról hadovált. Nem tudtam elolvasni pontosan mert fejtetőig voltam az Encyclopediaban. Sem hajót nem kaptam és semmilyen árut sem a raktérbe. Mi lehet ez ?
  • Lockheed
    Ezek szerint ez nem nem tűnik el egy idő után mint a többi mission ? Nos ez jó hír!
  • Valen
    Egyszerü :D

Előre megveszed ami kell, majd felveszed a küldit és leadod :D

A Goner missió is ilyen a 4.000 ore + 200 silicon + 200 teladianium-mal :D
  • Lockheed
    Jófejek ezek az OTASnál... Hozzak nekik 28db Firestorm Torpedot, meg még 3 különböző SWARM missilet mindegyikből 20db fölött és mindezt 13 perc alatt... Megnéztem a Scorp mapján és jelenleg nálam sehol nincs az egész univerzumban 4db Firestorm Torpedonál több egy helyen. Ráadásul a 13 perc nem RealTime. Nem tudom hogyan gondolták. :)
  • Ninju
    LOL!!!

Nem tudom, h valakinek feltűnt, de amikor először be kell ugrani Aldrin szektorba, meg lehet kérdezni, hogy merre van a shipyard. ha megteszed, akkor megmutatja a térképen. Innentől kezdve lehet vásárolni deca hajókat. :) Az egész reputól függ. Vettem is gyorsan egy m4-et és egy m5-öt. Egyébként később gondolom ellenséges lesz a hely.
  • crossy104
    Köszi!
  • Lokids
    Néha felvehetsz hajóktol is küldetést. Na most néha nem küldetést ad, hanem a saját hajóját kínálja eladásra.
    Asszem a C(redit) ikon jelzi, de ebben most nem vagyok biztos.
  • crossy104
    "kedvencem mikor valaki eladja a hajóját áron alul" Bocs a lámaságért, de ez mit jelent? Hol van ilyen a játékban?
  • Lokids
    Ezért mondtam, hogy az elején. Itt még elég alacsony a rang ahhoz, hogy ne 2 hadosztályt zúdítson a nyakamba a gép. Viszont elég jól fizet.
    Még alig játszottam vele, de már most 7 millám van, + még pár hajó... (kedvencem mikor valaki eladja a hajóját áron alul, pár perc alatt megjavítom azt van egy jó hajóm, vagy nagy haszonnal el tudom adni.)
    De játé kelején sokkal inkább javalottak ezek a küldik, mint a patrol és szállító védelemzés. Jobban fizet és könyebb. Bár egy két lóti-futi küldi az elején tényleg nem árt, hogy az alaphajót legalább maxra húzni tudjuk, de utána már tényleg nem okozhat problémát a very hard bázisvédés.