12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#1883 Jófejek!: ) Csináltunk valamit hát annyira nemlett sz*r de annyira jó sem bár azért nem köpném szembe magam emiatt. De ezek viszik bazzeg akkor csak jó nem ? Vagy nem ? Most akkor mi van gyártassunk még kell még több ? Elviszik? Vagy mi legyen ?
Pfff... :) Kicsit bizonytalanul intézik ezt szerintem. Személy szerint nekem nagyon tetszik... Mióta kijött a második patch rendesen játszható és megmondom őszintén én egy fikarcnyit nem csalódtam benne. Sok átgondolt dolgot látok ami bekerült és ennek nagyon örülök. Kicsit előtérbe kerültek a rakéták, külön vannak erre hajók amikhez még lövésem sincs egyelőre ugyanis nincs olyanom de lesz ez tuti. Boarding, wingek, cégek, sokféle mission és már maga a tény, hogy vannak ilyenek nagyon pozitív szerintem. Nagyon sokáig még mindig fog fölfedni ezt-azt a game. Például amit azthiszem Saga modnott, hogy a terran agentek blueprinteket osztogatnak. Ez elég érdekes lesz. Viszont egy működő station manager scriptért a 2 hajót számláló capital fleetemet odaadnám... :) Ami nem tetszik, hogy lehetetlen feltételeket szabtak a player HQ-nak. Kicsit túlzásnak érzem. Jó, legyen nehéz megszerezni meg legyen drága ( eddig sem volt éppen egyszerű hozzájutni és olcsó sem volt ) de azért most ezt egy kicsit elmérték szerintem. Dehát van miért küzdeni ez vitathatatlan... :D -
#1882 Tomonor: tetszenek a gombjaid, kár hogy semmi közük a TC-hez. A Reunion fórumon lenne a helyük. Sajnos teljesen más a menürendszer - és a gombok kinézete a TC-ben . Ez nem kritika, csak fáj a szívem akárhányszor látom őket. Alig várom, hogy összedobja valaki a klasszikus menüt a TC-hez (biztos lesz olyan...ugyeee?)
Kicsit elindítottam az XTM-et, hát sokkal jobban kézre áll a menürendszere, az extrákat bele lehetett volna rakni a RU menüjébe is, dehát most már mások a követelmények - Vistásodnak a kezelőfelületek. -
#1881 A Reunionhoz képest nekem csalódást okozott, de azért ugyanolyan addict vagyok.
Szerintem nem volt elég önbizalma az Ego-nak, nem mertek nagyobb tételbe belevágni. Az egész olybá tűnik, mintha csak egy lelkes fan-team összedobott volna valamit, és nem hiszik el, hogy ennyire kellhet a termékük... -
#1880 Ha a DT pro-s dologra gondolsz az nálam nem működik. Elég hardverfüggő meg op rendszert sem fogok emiatt újrarakni "hátha"...
Ami idegesítőbb, hogy továbbra is: "Currently out of stock, will be dispatched as soon as new shipment arrives (expected end of October)"
Tök jó, hogy már november eleje van.
Csak szerintem gáz, hogy a premier után már több, mint 1 hete "out of stock" és nem lehet kapni az Egosoft saját honlapján sem? Itt valaki nagyon félrekalkulált valamit.
1 kezemen meg tudom számolni hány olyan játékom van, ami tényleg annyira megfogott, hogy megvettem, mert megérte.
De ilyen még egyiknél nem volt, hogy 2. hete azt vadászom, hogy hol lehetne megvenni. Ráadásul mindezt úgy, hogy ki sem próbáltam csak a Reunion után megelőlegezem neki a bizalmat.
Bocs az offért. -
tomonor #1879 Hmmm, még azon ügyködöm hogy megpróbálak java script-el beszúrni egy rejtett szabályzat ablakot, illetve egy spoiler gombot amit elég megynomni és spoiler tagokat rögtön beszúrja. Na meg még kell egy gomb a fenti gombsorhoz. Illetve aki szeretne FAQ-t csinálni, annak szabad az út :D -
mrzed #1878 Egyre tisztább ez a foglalósdi... most már csak az érdekelne, hogy hogyan lehet különösebb rombolás nélkül lelassítani egy hajót... Mert azért egy M7 még 20-25% hull-nál is gyorsabban megy, mint 25 mps. -
SaGa Jr #1877 Nincs különbség közöttük. Amelyik kézpettebb az a jobb.
Ha tudni akarod egyáltalán van marine a célpont hajón, akkor freightscan kell. Lecsekkolod és megtudod. Mintegy mellesleg ez informálni fog arról is, hogy ha valamilyen spéci védelem van a hajón (csak tudd hogy mit kell figyelni). Bioscan kell ahhoz, hogy meg tudd nézni az ellen katonáinak tudását. -
sandros #1876 Hol tudom megnezni, hogy mennyien vedik a hajot?
Van kulonbseg a fajok katonai kozott? pl. jobb az argon marines mint a split? Egy bevetes alatt keverhetom oket? pl. 3 argon es 2 split? -
SaGa Jr #1875 Akár kopaszokat is indíthatsz. A csillagok száma amúgy nem minden, a lényeg hogy miben képzettek. Alapvetően az átlag képzettséget jelzi ki a program, ha a részletekre vagy kíváncsi, nézd meg a manus adatait.
Boardin során mindig egyszerre 2 marine értékeit nézi (akiknek az éppen használt skill a legmagasabb) a program és azok átlagát veszi.
Minden manusod legalább 2 téren legyen képzett. Ez már csak azért is fontos, mert ha éppen azt lövik le, az pusztul meg a bejutás/harc során akire szükség lenne akkor ciki van, el is bukhatod az átszállást és oda a csodacsapat.
A fight-ot csak a tényleges harccal tudják majd növelni, a többire képezhetőek pénzért.
3-as már elég a spéci védelmek ellen is. Ha magasabb van nekik akkor gyorsabban dolgoznak.
Emellett nem árt ha tudod mennyi ellenfél ellen mész. Egy M6-os 5 marine-jával elég necces lehet egy 20 fős kontingesnek nekimenni, lényegtelen mennyire képzettek. -
sandros #1874 A Marines eseten hany csillaggal erdemes utnak inditani a fiukat? Mindharom tulajdonsaguknal min 2-3 csillaggal? Vagy az egyiknel a hack, mig a masiknal a mechanic legyen 3 csillagos? Tamadaskor milyen messzirol kelle inditani a bevetest? -
crossy104 #1873 Szerintem is eléggé nehéz.M6-om van, de nem elég, hogy Khaak-ból jön ellenem vagy 20, ráadásul már Korvettet is küldtek. -
#1872 Azért elég gáz, hogy a még fel nem derített kapukat is egyből megmutatja ha arra kell menni... -
Lokids #1871 Az az iránymutató alapból nem nagy segítség, inkább időspórolás, mert a térképek segítségével ígyis úgyis odatalál az ember. Na jó paranid szektorokban néha élmény volt megtalálni a kaput. Bár a Triplex scanner megvásárlása után az is egyszerüsödött. -
vecsi71 #1870 Az igaz,hogy a hajók jobban ki vannak egyensulyozva mint a reunionban.De a küldiket amit teljesíteni kell arra értettem,hogy végig van iránymutató hogy merre kell menned és egy kis leírás hozzá.Ez a reunionban nem volt.Hajót nem tudsz cserélni? -
Lokids #1869 Én a "return my ship" féle küldniél találkoztam olyannal, hogy a segítség elvitta világ másik végébe, de nem oda, ahonnan a hajót kelett volna vissza vinni.
Vecsi: Azért annyira nem lett könnyű. Oda jutottam, hogy az egy szál novával (M3) nem érek semmit. Rámszáll a fél khaak flotta. Egyszerű hard (mégcsak nem is very) és beugrik 8 destroyer és vagy 40 másik kisebb hajó. És a rendszert nem védi 1 db capital hajó sem. Teljesítsd a missziót, ha tudod... -
Hronin #1868 Sehol nem lehet itthon kapni?
-
sandros #1867 Az OTAS Hq-ban adnak egy kuldit amelyben meg kell olni egy bunozot, de elotte vegyem fel a kapcsolataot egy "No Pilot" nevu kontakttal aki megmondja a pontos koordinatakat. Namarmost elmegyek az adott sector allomasara de hiaba kattintok a "No Pilotra" nem tortenik semmi. Mar tobbszor visszatertem ide de mindig ezt a kuldit adja, es soha nem lehet beszelni az urgevel. Talakozott mar valaki ezzel a problemaval? -
vecsi71 #1866 Lehet,hogy igazad van.De ha megnézzük a reuniont és ezt missió végig vitelben a tc brutálissan meg lett könyitve.Szinte egy kisgyereknek is sikerülhet.Persze nem minden esetben.Ezzel elentétben a reunionont szinte csak fanok csinálták végig.Olyanok akik szeretik a kihívásokat és van kitartásuk.Lehet,hogy így akartják eladhatobbá tenni a játékot,hogy egyszerüsitettek a dolgon.Mondjuk a menedzsment tényleg többet reklámozhatta volna a játékot.Mondjuk kis hazánkban is, és akkor megvettem volna eredetiben,mert én olyan vásárló vagyok aki szivesebben megy a boltba,és leveszi a polcról azt ami neki kell. -
Lokids #1865 Igen, a Reunionnal is ez volt. Nem lehetett kani, mert nem forgalmazta senki.
Én kirúgnám az egosoft managementjét a fenébe. Kicsit népszerüsítenék a játékot, tuti 2x annyian vennék meg, és lehetne kapni mindenhol.
-
Lokids #1864 Uhh, az problémás, mert a nován kívül minden hajómat eladtam, hogy megvehessem, és részben felcuccoljam az m7-est... -
vecsi71 #1863 Meg van a tört verziója is a játéknak.Magyar torrent oldalon fönt van.Müködik is csak trükközni kell vele,de ez le van irva.Én is azért töltöttem le,hogy megnézzem milyen a játék.Amint lehet itt is kapni ezer százalék,hogy megveszem.Addig meg elnézést a játék fejlesztőitől. -
#1862 Ááá nem is úgy van bocsi. Megnéztem a coordinátákat Scorp mapján és majdem a szektor origóban mutatta a hajót. Mondom lehetetlen, h nem láttam ( mert még nem láttam őket csak a mapon ) hiszen oda raktam ki adv. szatellitet. Beugrok és látom, hogy szépen az ÖSSZES pirate hajó ott korzózik körbe-körbe de semlegeseg velem és vaszínű, hogy a többiekkel is mert még ottvannak pedig M2 is van a szektorban. Csináltam pár képet, hogy mit mutat a szektor térkép és Scorp mapja.
ScreenShots - DATA.HU
Sorry, hogy félrevezettelek! :) Nem volt szándékos csak az outgame map miatt volt... -
#1861 M7-el csak ShipYardra, EQ dockba, Military Outpostba, Corporation és Player HQ-ba lehet dockolni. A helyzet nagyon egyszerű. Elküldesz egy TS-t az SPP-be teletankolod ECvel és utána amerre jársz és van a közeledben az említett állomásokból valamelyik odajumpolsz a TS-el és mind2 hajóval bedokkolsz ahol is át tudsz pakolni egyik hajóból a másikba. -
r4pt0r #1860 Hát mondjuk gondolom, de ha már van meg kell lesnem 1x legalább. :D -
#1859 Csak be kell kapcsolni, de lassabb lesz tőle az ugrás, egy idő után már unalmassá válik. -
r4pt0r #1858 Még régebben néztem egy videt ahol volt a Jumpgatenak animációja ezt megint kihagyták vagy csak be kéne kapcsolni? -
#1857 NÁLAM VAGY NEM EZEKBEN A SZEKTOROKBAN VAN A HAJÓDEPÓ, VAGY IGEN EL VANNAK DUGVA, MERT egy Discowererrel mindet bejártam eléggé alaposan, és nem találtam semmit. Esetleg koordinátáknak tudnék örülni.
Más: Leteszteltem, hogy miként lehet használni Scorp Mapjét anélkül, hogy modified legyen a profilod. A TC könyvtáráról csináltam egy másolatot, és abba telepÍtettem a progit+a scripteket.
Néha ebből a könyvtárból indítom a játékot, nyomok egy searchot, majd kilépek. a Térkép az aktuális szévedet használja, de csak a "másolt" gémet barmolja el, így az "eredeti" tiszta marad.
Azt hiszeem veszek még egy lemezmeghajtót a gépembe, mert megőrülök attól, hogy folyton kéri a lemezt a Játék indítás előtt. -
tomonor #1856 szektor lemaradt: Home of Light vagy Light Home. -
tomonor #1855 Azért mer a Cerberus M7-es fregatt osztály. Egyik fregatt vas se tud bedokkolni kis állomásokba, ezért is volt az X3:R-ben M1-essel jelölve, hogy ne tudjon bedokkolni. Amugy sztem Terracorp HQ-ba nézz körül, ám még mindig kihangsúlyozom hogy NEM JÁTSZOTTAM MÉG A JÁTÉKKAL! >.< -
Lokids #1854 Nah megvettem a cerberust. Gatyám ráment, van majdnem 6000 kreditem, és még nincs is teljesen felfegyverezve. Hogy töltitek meg energy cellel? Csak mert nem engedi dokkolni a solar powerplantba... -
#1853 Én fölraktam a downloadsban található mindkét weapon change scriptet és magától cserélgeti az aktuális helyzetnek megfelelően, mint a RU-ban az RS.turret.defence. Kipróbáltam, hogy raktam be HEPT-ez és PAC-ot a raktárbe és előveszi, ha úgy gondolja. Csak a MAIN turretet kell nekem cserélgetni de ott van rá a script. 3 profilt lehet csinálni... -
Lokids #1852 Tudom, hogy végigmegy a turreteken, de írtó kényelmetlen.
Amúgy van olyan, hogy weapon profile, vagy harcközben 1-esével kell cserélgetni, ha váltani akarok? -
#1851 Ja egyébként ha turreteket akarsz irányítani csak az F1et kell nyomkodni és végigmegy az össze belső nézeten, tehát az összes turreten. -
#1850 Hát a turreteknek is lehet különböző parancsokat adni. Attack enemies amit leginkább használok. Megnyitod a ship menüt baloldalt a Sidebaron, vagy azthiszem a Z gombbal. Aztál landed ships (l) entert nyomsz a hajón amibe bele akarsz ülni és Change ship (x). Már repülsz is kifelé. Vissazfelé ugyanúgy, mintha Station lenne. Communications menü (C) és Reguest landing permission és bedokkolsz. -
Lokids #1849 Engem cska az idegesít, hogy turretek vannak, és azok nem közvetlenül, hanem parancsla vannak irányítva. Ezért szeretem jobban a vadászt...
Tényleg, ha mondjuk bejumpolok egy m7-el, amibe dokkol m3 akkro akció közben is átválthatok az m3-ra kb úgy mintha stationba lennék dokkolva? -
#1848 Igy igaz, strafelni kell 20 másodpercenként más irányba ami lehetőleg nem pont az ellentéte az előzőnek. :) Egyébként a legjobb a Hull ellen a Tornado missile. Nem irányított rakettya, hanem igy szemre megy de egy Knak egy sorozat 20%ig lekapja a hullt. :) És gyorsan lövi egymás után őket ami megnehezíti, hogy kilőjék mindet. :) -
SaGa Jr #1847 Azért egy M7 még mindig mozgékonyabb mint egy M2. Csúszkálni kell és nagy baj nem lesz. Távolról kell lőni, kerülni a 4 Km-en belüli távot (akkor beízzítja ugyanis a Xenon nagyvas a gauss cannon arzenálját is), mert akkor lazán szétkap. Lehet vígan rakétázni is (Typhoon rakétán sorozatai között elereszteni 1-2 firestorm/hammer missile lövést és reménykedni hogy beér), bár nem túl hatékony módja a hajóírtásnak. Ám ha összejön, na akkor abál rendesen. -
#1846 Kétféle konfigot használok. Fighterek ellen: Előre 8xCIG ( ez állandó ) alul-felül és oldalt Cluster Flak Array és hátra Phased Repeater Gun
Nagyobb hajók ellen Alul-felül elől-hátul CIG, oldalt Plasma Beam Cannon.
Én nagyon szeretem mert szerintem az Argonok legszebb hajója ( és a Centaur ) és van benne Hangar. Jól lehet használni mert jó helyen vannak a turretek és erős is a fegyvergenerátora. 101 max speed is alkalmas gyors rohamokra szerintem. Én XTM óta imádom. Sokkal jobban, mint a Hyperiont. Nem tetszett az a hajó sohasem. Bár kinézetre a Tyr a kedvencem! :) De szerintem az egyik legjobb M7 a Cerberus. -
SaGa Jr #1845 Gyakorlatilag a map nélkül is megtudod hol lehetőek fel cuccok. Kérj infót az adott áruról amit keresel és a leírása végén ott lesz hol lehet beszerezni, fegyver esetén hogy mivel kompatibilis (ugyanez az infó elérhető a personal menüből az encyclopedia részlegben ha már találkoztál az adott cuccossal). Minden helyet ismertet a program ahol hozzájuthatsz az dott cucchoz. -
Lokids #1844 Azt elárulod, hogy a cerberust milyen weapon konfiggal hazsnálod? És hogy mennyire hatékony?