12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
crossy104 #1923 Viszont nem igaz mennyire nehéz.Egy gépem van, de 8 Corvettet, és kb. 30 vadászt küld a gép a nyakamra. -
crossy104 #1922 Megveszem, ha lesz a boltban.Addig igy játszom. -
kisviku #1921 Kérdezném, hogy honnan sikerült megvennetek a játékot?Én ugyanis napok óta próbálom az Egosofttól megrendelni, de mindenhová az van kiírva, hogy elfogyott. -
crossy104 #1920 Tegnap óta szenvedek ezzel a kisérgetőssel.Szóval!!! Akkor essek neki a kicsiknek, és utána a négy nagy.Vagy öt.De remélem azért egy idő után elfogynak. UGYE????? -
Lokids #1919 "Mondjuk ha M7-el megy az ember akkor elméletileg a kis gépek nem kell hogy gondot jelentsenek, mert van flak,"
Nincs. :D Minden slotban CiG van.
Bázsivédőnél kicsit szar magára hagyni az M7-est, mert ahogy lövi a vadászokat csillagporrá lövi a védendő állomást. :P -
SaGa Jr #1918 Számít hogy mekkora a harci rangod, meg hogy milyen hajóban mész (vagy az hogy milyen a legnagyobb hajó a jelenlévő flottádban, ebben most nem vagyok biztos, én mindig az aktuális legerősebb gépemmel mentem ezekre a küldetésekre). Ha M7 is jelen van a te színeidben akkor piszok kemény menetekre lehet számítani. Mondjuk még az is beleszólhat, hogy lesz olyan feladat kísérgetésnél hogy easy besorolást ad a megbízó, meg lesz olyan is hogy hard. A kettő között csak abban találtam igazi különbséget, hogy a sok ellenséges cluster hány gépből állt. Easy esetén 1 Fighter és 5 vagy 6 Scout. Magasabb nehézségen meg a csúcs eddig 2 Fighter, 3 Interceptor meg vagy 12 scout. Ha siekrül egy lövéssel taccsra vágni őket akkor nincs velük gond, de ha szétspriccelnek az gáz.
Mondjuk ha M7-el megy az ember akkor elméletileg a kis gépek nem kell hogy gondot jelentsenek, mert van flak, viszont a nagyobb vasak problémásak lehetnek. Ugyanakkor ekkora méretű gépekkel vígan lehet takarni a védendő célpontot. Csak nehogy véletlenül beleforduljunk a védencbe...
M7-es gépek közül meg kísérgetésre egyértelműen a Panther jöhet szóba. Mellé sem árt 1-2 M6 közvetlen védelemnek, de hogy vadászokból nem nagyon fogyna ki az tuti. :)
Lockheed:
Mászkál az is mindenfelé és sajna egész combos kísérettel. Először a Paranid főbolygó mellett futottam bele, de elfoglalni nem ott sikerült, hanem Duke's Citadel-ben. Elterelés nélkül ez sem ment volna (kapóra jött a nagy véderő lekötésére egy izmos Xenon hullám, very hard küldetés örömei, amit a szektorvédelem címén bevállalt feladat ugrasztott a nyakukra). Van ugyanis általában a közelében legalább 1 M2, 2-3 M6 újabb variáns (heavy változata a már ismert típusnak), rosszabb esetben M2 helyett 2 M7. A vadászok meg mellettük nem sok vizet zavarnak. Nem véletlenül védik ezt a gépet ilyen angyon, ugyanis eszement hatékony ketyere.
crossy104:
Egyszerűen elfoglaltam az elit csapatommal (ráment jópár vadászom a kísérletre meg a heavy centaur is). Úgy sikerült megszerezni. Paranidok azonnal általános közellenséggé kiáltottak ki érte.
Amúgy meg a Final Fury plot során is igaz ugyanaz a szitu ami a patrol feladatoknál. Ne a legnagyobbal kezdjed a gyilkolást, mert ha az hullik el elsők között, akkor újra jön belőle egy hullám, teljes kísérettel. Aprónépet gyilkold, közben vond el a nagyobb gép tűzerejét a célpontról (beledurrantasz párat és a környékén maradsz zavarni, gyengíteni azt). Ha már rendesen megfogyatkoztak a kicsik, akkor le lehet darálni a nagyot.
Egy átlag kísérős feladat során (a táv amin el kell kísérni a célokat közel 100 Km)több hullám is lesz ám. Easy esetén úgy 6-7, nehezebb feladatként 9-10 sem ritka.
Szóval pár kudarcélmény az tuti lesz. Nekem legalábbis volt pár bukott feladat innen, míg ki nem tanulétam a mikéntjét. Bár még most is van hogy elveszítek egy kísérendő gépet, de a többi bejut. -
MartinIsti #1917 Néztétek, hogy most már SOLD OUT van az EGOSOFT honlapján az angol nyelvű TC-knél is? Még jó, hogy nekem visszavan jópár kihívás a Reunionból :) -
crossy104 #1916 Szar az egészben, hogy ha nagy nehezen rakétákkal kinyirok 2 korvettet, utána rá nemsokkal küld NÉGY korvettet.Szar az egész! Már unom a játékot. -
tomonor #1915 Az intrója a játéknak fent van a Steam-en kíváló minőségben.
http://store.steampowered.com/app/5127/ -
Lokids #1914 "Megoldható a dolog csak nem egy hajóval, hanem egy kisebb flottával (az igazi nagyvasakat kerüld, mert akkor még Destroyer is beugrik az meg egy pillanat alatt végez mindenkivel). "
Lehet, hogyha nem M7-est vezsek, hanem mondjuk 2 M6-ost megtámaogatva M3-as flottával nem sózna a gép a nyakamba 8-10 M6-ost egyszerre? Vagy ez itt teljesen lényegtelen?
Mondjuk azt tervezem, hogy a very hard öld meg tipusu küldik még jól fizetnek, és most viszonylag könnyűek, mert beügrom megölöm az illetőt majd elugrom, szal nemsokára (1-2nap) az M7 hangárt feltöltöm M3-as vadászokkal, úgy már talán hatékony lesz. -
#1913 "...Aztán sikerült lenyúlnom a Paranid örökös M6-os prototípusát és onnantól már 3 M6-os nyomult..."
Gondolom a Hyperion. Merre van ? -
crossy104 #1912 Köszi! Az a gond, hogy rendeteg pénz kell, ehhez a hadjárathoz.Szerintem felfüggesztem, és megyek pénzt szerezni.Hogy szerezted a Paranid M6-ot???? -
r4pt0r #1911 Látom itt azért már komolyabb küldetések vannak mint hogy hozd el ezt, öld meg azt. :D -
SaGa Jr #1910 Először: olyan küldiből lesz vagy 3-5 db mire a végére érsz. Hidd el, ez még csak a kezdet. Hasonló szivatás van a Goner plot végefelé is, csak ott kalózok támadnak és van benne még egy csavar ami nehezíti az életedet.
Másodszor: Megoldható a dolog csak nem egy hajóval, hanem egy kisebb flottával (az igazi nagyvasakat kerüld, mert akkor még Destroyer is beugrik az meg egy pillanat alatt végez mindenkivel).
Részemről 6 vadász (3 M4-es Elit és 3 M3-as Nova), 2 M6-os (Vidar és Heavy Centaur) volt kezdetben a védőflotta. Aztán sikerült lenyúlnom a Paranid örökös M6-os prototípusát és onnantól már 3 M6-os nyomult.
Mikor támadnak, a nehezebb vasakat ráirányítom a közelgő korvettre (az is csak M6-os és a pajzsai pusztulása után megdöbbentően hamar szétesik), a clusterekre meg egy erősebb rakétát indítok (nagyon hatékony ellenük a Typhoon, de bármely 50K feletti sebzésű gyorsabb rakéta megteszi) de nem megyek a közelükbe. Ha közel mennék hozzájuk akkor szétnyílnak és sokkal több a célpont. Viszont egy erősebb rakéta az egséz galerit kifüstöli egy lövéssel. Ha már szétestek akkor meg a Distruptor missile az amivel a Fighter kivételével a kisebbek egy lövésből leesnek. Marha gyors, fordulékony rakéta csak nehéz beszerezni.
Az M4-es vadászok egy wing-be vannak szervezve, ők védik az egyik teherhajót, az M3-as gépek másik wing-ben a másik hajót. A harmadik gép meg vigyázzon magára (általában úgyis egy M6-os szokott lenni bár előfordult hogy egy TP volt saját vadásszal). A fontos az egész konvojból a teherhajók állapota. -
crossy104 #1909 Hogy tudtátok megycsinálni Khaak hadjáratot?Védeni kell egy teherhajót amit aszteroiddal szórakozik unknow szektorban, de lehetetlen megcsinálni. Kb 6 korvettet, meg egy csomó vadászt zúdit rám a gép.Ha elmenekülök, akkor szélövik, és kezdi újra csak más faj teherhajójával.Szerintem elcseszték ezt az egész játékot.Túl nehéz.Kb 30 szor próbálkoztam de nem megy. -
#1908 LOOOL -
tomonor #1907 csak teszteltem hogy mukodik-e a z uj gomb :)) -
#1906 Te beteg vagy! :) -
tomonor #1905 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mukogyy! -
tomonor #1904 Egy kérdés: melyik volt hamarabb?
-Az OTP bank:
-Vagy az Argon Főderáció:
??? -
tomonor #1903 Ez úgy örökké bennem marad...
-
tomonor #1902 jójó, csak uj képcsalád volt...
A company-k hogy működnek a TC-ben. Lehet egyhez csatlakozni vagy mondjuk alapítani sajátot? -
Legend #1901 Lásd: #1897 -
tomonor #1900 ez most ugye Reunion? -
Legend #1899 Miért, ki vezeti? Ódzkodom a sidebartól, ezek a gombok meg olyan szééépek!
Különben is igazad volt, mehetett volna így is:
Nekem is a Tyr a kedvencem -
tomonor #1898 háát öö izé, nemhiszem hogy ide tudnám lapitani a Sidebar-t a TC-ből. Többnyire azért mer nincs TC-m. :< X3:R fórumot meg nem én vezetem... -
#1897 Természetesen Reunionban... -
tomonor #1896 hülyeség volt az újreg >.< -
tomonor #1895 M3-asok könnyen kilőhetőek? Valami ilyesmit hallottam. :< -
#1894 Én is kényszerből töltöttem fel a szektoromat annyi komplexummal, hogy nem lehetett átlátni rajtuk. Fegyvereket és pajzsokat gyártottam a flottámhoz.
http://x3screens.nonpluszultra.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/3518538
http://x3screens.nonpluszultra.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/2471603
http://x3screens.nonpluszultra.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/2799857
bocs, de kopaszoknak 30napig nem ngedélyezett a linkvarázsló... -
tomonor #1893 áááh várjunk csak... X2... Régi szép idők amikor csak építettem a gyárakat de sose jött belőle pénz... aztán elkezdtem saját magamnak hordani a cuccokat xD Nos ekkor kb 13 éves lehettem, 1 évbe tellett míg rájöttem a titkára a kereskedésnek (tbh a mk3 trédert hamarabb megfejtettem)
Angol tudás ide vagy oda, ez egy nehéz game sorozat. Túl komplex. Ezt próbálták könnyíteni a TC-be és nem akarok szarkasztikus lenni, meg előítéletekkel rendelkezni, ám ugy látszik elmúlik az a fontos szó amelyet a "4 szent szó" között jelöltem még volna: Explore.
Trade-Fight-Build-Explore
----Think----
Mennyivel szebb lett volna :< -
#1892 Márpedig az M7-esed önmagában kevés. Nincs olyan, hogy lelőhetetlen hajó. Nem az számít milyen erős vagy, hanem hogy hányan vagytok. Kellene még 1-2 M6-os, hogy bevédjék, azokhoz fejenként 3-4 M3-as, hogy azokat védjék, stb. Azon a pénzen inkább sok winget szereltem volna fel, az M3+ osom köré. -
r4pt0r #1891 Amikor kezdtem x3at én se értettem semmit kereskedéshez, de szép lassan belejön az ember és akkor már hatalmas gyár óriásokat épít amely tolja ki a cuccokat. Szerintem legalább annyira élvezetes mint a harc. Ha meg a 2 együtt hogy mindetn megcsinálok magamnak nah az a tuti. -
Lokids #1890 Akkor én valszeg elszúrtam, mert nincs sok lóvém, sikerült missziókkal meg hasonlókkal összeszedni még pár millát azt ennyi. Kereskedéshez meg nem értek. 1 db mercury tankerem van, de az is azért, hogy az energy cellt hurcolássza a flotta után. -
#1889 Szerintem ott van kiegyensúlyozva a game, hogy a harci rangodhoz igazítja a küldetések erősségét, nem ahhoz amid van. Ez megköveteli azt is, hogy ne csak a harci rangodhoz legyen meg a hozzá illő felszereltséged - flottád is. Márpedig azt meg kell vásárolnod és fel kell szerelned, tehát rákényszerülsz arra, hogy ne csak a harci rangodat fejleszd, hanem kereskedésből/építésből/gyártásból teremtsd ezt elő -
Lokids #1888 Azért nem csinálnak mmo-t, mert ott az EVE online. Erős konkurencia, nem biztos, hogy életképes lenne (főleg, hogy az EVE sem rendelkezik sokmillió játékossal). A szerverek fenttartása meg nagyon drága és erőforrás igényes.
Nem tudom hogy osztályoz ez a game. Megvettem az M7-est, és megkönnyebbültem, hogy most egy darabig nyugtom lesz, mert erős hajó, nem nyírják ki. Erre elvállalok egy avarage patrol missziót, mit látok 3 oldalnyi lapozható khaak hajók, melyből az első oldal csak destroyer... Akkor milyen a very hard? -
#1887 Át lehetett küldeni a RU-ban is, csak kellett hozzá az Explorer software, amitől hitelesebb.
A sárga út dühítően visszakapcsol, valóban, ráadásul nehezíti a célzást.
Más: reagált King Lui, az X3 Trainer szerzője, tervezi a TC változatot is, de csak később. Nekem azért tetszett a RU-hoz, mert egy külön alkalmazás, nem kell scriptelni, és "csak" a rangodat és a creditedet módosította. ez kicsit gyorsított a játékmeneten, de nem adott félisteni hatalmat, mint az LV's Cheats. -
#1886 Következő kapunál visszakapcsol a mocsok... :)
Amit elfelejtettem az előbb és nagyon tetszik, hogy ha nem jumpdrive-al utazunk és az universe térképen kijelölünk egy távoli csillagkaput akkor rá lehet "kapcsolni" az autopilotot és odarepül. Másik ilyen, hogy ha egyik hajónk olyan rendszerben van aminek a szomszédjában még nem jártunk de megvan az odavezető kapu akkor át lehet küldeni a hajót a kapun. Ezek olyan dolgok amik már nagyon kellettek bele és örülök, hogy megjelentek. -
r4pt0r #1885 Azt a küldetés nyilat ki lehet ám kapcsolni. -
#1884 Igen, követtem én is a fórumot és a véleményeket.
Az, hogy nincs BBS és kis küldetés ikonnal vannak jelölve az állomások ahova menni kell, meg az, hogy akkor is mutatja az utat a játék ha még nem is jártunk abban a szektorban ez mind rossz döntés szerintem is. Talán mind azért született, hogy könnyebben emészhető legyen a játék többeknek.
Ami viszont látatlanba is tetszik, az a sok új hajó, meg a fegyverrendszer, hogy nincs alpha, beta, gamma stb. Na meg, hogy szép pénzeket lehet keresni küldetésekkel is. A Reunionban több hét kereskedés több universe traderrel, meg gyárak építése után is alig tudtam összeszedni egy Centaurra valót és akkor még csak egy alap hajóról beszélünk felszerelés nélkül.
Remélem összedobnak egy online gamét belőle, egy MMO szerűt. Amikor kijött az X2 majd az X3 pont arra gondoltam mennyire ütős lenne ez az egész online, rengeteg ember kellene, hogy benépesítsen egy ekkora univerzumot. Persze mivel itt egy lövöldözős cuccról van szó nem lesz egyszerű megoldani a netcode részét. De kíváncsi vagyok mit hoz a jövő.