12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • antigua
    Srácok szokjatok már le erről a spoilerezésről, tudom nagyon érdekes meg minden, de egy idő
    után már unalmas a rejtett szövegeket kijelölgetni . pls.
  • Gunslinger
    Én is a legelején bázisvédő küldivel kezdtem, hogy legyen egy kis pénzem, a kezdő Sabre sajnos alkalmatlan harcra a kapott formájában. 2-3 bázis védő küldit megcsináltam aztán indultam felfedezni, nem kezdtem bele a plotba, csak miután találtam már néhány elfoglalható hajót. A Sabre-t egyből lecseréltem egy Boron Skate Prototype-ra. Nem a legjobb M3-as, de kezdésnek több, mint megfelelő és a Terran plotot egy Argon Eclipse-ben fejeztem be, azt viszont vásároltam, olyat nem lehet találni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    csak jóval gyengébb kalóz változatot, de abból két félét is.
    A Skate protoval már húzósabb küldiket is el lehet vállalni, egy betolakodó Xenon Q-t is kilőttem vele, majdnem 20 percig tartott, az volt a trükk, hogy nagyon közel rá kellett repülni a törzs és a szárny szerűség vezérsíkjai közé és onnantól már csak forgolódik, mert egy lövegtornyával sem tud becélozni. Ha szorosan fölötte repül az ember úgy is jó, mert fölfele sem tud lőni. Mire igazából belekezdtem a Terran sztorivonalba, már volt 5-6 kísérő vadászom, jumpdrive, docking computer és hasonló finomságok, szerintem ezek a kütyük nélkül nehezebben végigcsinálható a Terran sztori, sőt, jumpdrive kötelező is lesz. Első megvásárolt gépem egyébként egy Boron Pleco volt, amolyan minibázisnak használtam, filléres ára van és hurcibálta utánam 4 vadászomat mindig, ha ugrálgattam és ha szükségem volt rájuk.
    Ha Terrannal kezdtél, akkor a Heretics Endben lévő Argon Trading Dockban lehet kapni olcsón Salvage Insurance-ot, ezzel tudsz menteni űrállomásokon kívül bárhol az űrben. Transporter Device is kapható ugyanott

Kis vadászok ellen kergetőzés helyett használj majd rakétákat, persze nem Sabre-vel, mert sajna a Terran masinák nem tudnak valami sok fajta rakétát használni, ők inkább lassú igen erős romboló hatású rakétákat integráltak a fegyverrendszereikbe.
  • BaLeeX
    Áhh köszi a tippeket.

A küldiket én is így szoktam megoldani csak a bázis felé igyekvő gyors kicsi hajókat nem mindig tudom kilőni az elején, azokat szoktam a végén 10 percig kergetni a bázis körül. :)
  • Gunslinger
    Nagyon egyszerű, a bázis védő küldetés során nem a bázis közvetlen közelében kell aprítani a mumusokat, hanem mikor átjönnek a kapun. Így elkerülhető, hogy beledurrants a bázisba. Mentsél sűrűn több mentésre, ne csak egyet írogassál felül és akkor vissza tudsz menni egy mentsényit, ha radikális a repu veszteség vagy más gikszer ütött be. Salvage Insurance vétele igencsak ajánlott.

Jumpdrive: A TC-ben már igen sok helyen meg lehet vásárolni, anno a Reunionban csak három helyen volt emlékeim szerint, itt asszem hét helyen láttam jumpdrive-ot. Argonoknak meg küldizz picit, és engednek leszállni a Terracorp HQ-n.Goner templom: A TC-ben egyet sem fogsz találni, az a Goner plot lényege, hogy segíteni kell a Gonereknek új templomot építeni.
  • BaLeeX
    Na tegnap én is belefolytam kicsit a játékba. Megfogadtam, hogy egy darabig nem nézegetek a játékhoz kiadott térképeket meg tippeket inkább megpróbálom felfedezni az univerzumot.

Így elsőre nekem bejönnek az újfajta küldetések. Elég sokfélék és így az elején még változatosnak is tűnnek. A pénzszerzés könnyebb, mint a sima X3ban, bár még csak küldetéseket csináltam. Amit én annyira mondjuk nem bánok, ha a későbbiekben már tényleg olyan kemény küldik lesznek amit nem lehet rutinból megoldani.

Viszont lenne egy kérdésem is, a nap végére elértem a Cloudbase southwest szektorba és nem volt ott a Goner temple. A Terracorp HQ viszont a helyén van csak épp leszállni sem tudok. Lehet másol is jumpdriveot venni? Vagy küldizzek sokat az argonoknak?

Ami viszont nem annyira tetszett, hogy egy elég szopatós bázisvédős küldi végén (az összes küldetés rewardja 5-20k credit körül volt, ezé a feladaté 300k+) a kis alap Saber-emmel véletlenül belelőttem kettőt az ojjektumba hát a rangomat el is vesztettem, a bázis ellenséges lett és jött rám az argon rendőrbácsi akinek szerencsére meg tudtam mondani, hogy csak üzemzavar volt a fegyveremmel és nem lőtt agyon.
    Ettől viszont az elveszett rangom nem jött vissza. Ezt okosabban is megoldhatták volna. Mi lesz később amikor a többi hajóm autoturetjei nem csak kettőt fognak belelőni a bázisba véletlenül?

A másik meg, amikor ki kell nyírni valakit egy küldetésben aki alapból nem ellenséges. Álltalában nyugodtan szétlőhetem csak pofázik, még 10% hullnál sem jutott eszébe, hogy én talán nem viccből lövöm.
  • mindero
    Tényleg nem drága, én majdnem egy ugyanilyen gépet néztem ki 260K-ért. Még jó hogy nem vettem meg
  • tomonor
    ááá 200k nem drága egyáltalán -.-
  • digi7
    Sziasztok.

Nem akartam senkit izgatni a gépemmel.
    Tudni kell, hogy nem is volt olyan drága. Kb. 2 hónapos, és 183 ezer volt. A 4 Gb RAM DDR3-as. Az FSB 1333 Mhz mindenhol. A Vista ára nincs benne.
  • Vitez77
    Hát igen...az a 4giga ram...
    sebaj, holnap hazaérek, és bővítek XD
  • tomonor
    B@szki! Szerencsés...
  • digi7
    --------------------------
    X3 - Terran Conflict
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System:Windows Vista™ Home Premium(6.0, Build 6001)Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
    DirectX Version:DirectX 10
    Graphics Card Info:ATI Radeon HD4800 Series[2297 MB]Driver:7.15.0010.0119
    CPU Info:Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
    Usable System Memory:4094 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 8x
    Anisotropic Mode: 16x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 28 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 45.2 average fps 15.0 minimum fps 95.0 maximum fps
    Scene "Fight" 87.9 average fps 34.0 minimum fps 184.0 maximum fps
    Scene "Build" 108.1 average fps 66.0 minimum fps 175.0 maximum fps
    Scene "Think" 49.7 average fps 30.0 minimum fps 86.0 maximum fps

Overall average framerate: 72.7 fps

• Gunslinger
    Rendben, hirtelen írtam egy szuszra, szorri.
  • Gunslinger
    Bocsánat, azt hittem hogy az inkább a sztori vonalra vonatkozik, arról direkt nem akartam spoilerezni, azt hittem egy kisebb személyes vélemény hajókról, egyebekről belefér. :-)
  • r4pt0r
    Jaj ilyen nagy szöveget egy kicsit nem ártana tagolni legközelebb. :D
  • tomonor
    Emberek, spoiler gomb is van már, használjuk is, azért raktam oda -_-
  • Gunslinger
    Amúgy a TC sztem sokkal könnyebb, mint a Reunion volt. Ott fél éves megfeszített melóval jutottam el idáig, most kevesebb, mint két hét alatt a TC-ben napi 2-3 óra játékkal már 522 millió creditet összelövöldöztem úgy, hogy csak elfoglalt és talált hajókkal valamint fegyverekkel kereskedtem. A patrol missziók fizetnek a legjobban, mert minden ellenséges masina lelövése után kapunk pénzt. Kezdetben egy M6-os korvett lelövéséért 400 ezer körül fizettek, most Crusader fight rangon 1.6 milliót kapok egy M6-os lelövéséért és 380 ezret egy M3-asért egy M2-esért meg 8 milliót. M7-est eddig még egyszer sem küldtek rám patrol alatt, de tuti azért is le lehet akasztani 4-5 millió körül. Ez már egy M3+ nehézvadász ára. Bitang könnyű a pénzszerzés és ez így nem akkora móka már. Amúgy nagyon tetszik a játék, sok új és jó ötlet van a Reunionhoz képest, bár van néhány hajó ami miatt a többi a kategóriáján belül és más kategóriában is használhatatlan és értelmetlen a megvásárlásuk. A balance-t rendesen elrontották. Pl. a legjobb M6-os a Terran Springblossom. 3x200 MJ pajzs, 14 fegyverfelfüggesztés, csak a Hyperionnak van több, ja és a legfontosabb, hogy 360 a végsebessége! Semmi csalás nincs benne, gyárilag ennyit tud. Egyszerűen lelőhetetlen, olyan gyors. Ha van az embernek néhány ilyen gépe értelmetlen további hajókat venni a kategóriában, már két Xenon K-t felaprítottam vele, egy M6-ossal! 6 millióba kerül, további 6-7 millió teljesen felszerelni. Eddig a Khaak M2-esen kívül bármit kilőttem vele. A Khaakhoz picit kevés a 600 MJ pajzs sajnos, bármennyire is gyors a hajó, a Kyon Emmitter gyorsabb. Aztán M7-esek közül kettőt érdemes venni, a Split Panthert és a Boron Treshert. Előbbinek 32-es hangárja van és 4 Gj pajzsa, ezzel totálisan elrontották az M1-es osztályt, gyakorlatilag nincs értelme megvenni egy Split Raptort 3x ennyiért aminek pontosan ugyanekkora pajzsa van csak 65 vadászt bír szállítani. Anno Reunionban ez volt a legjobb M1-es, most két Panthert meg lehet venni 72 millióért+ felszerelés és máris beljebb van az ember! A Boron Tresher meg az egyedüli M7-es amire rámegy a PPC, bármit fel lehet ezzel is aprítani, a Khaak M2 ettől már kifekszik. A többi M7-es csak dísz és színezék, főleg az Argon Cerberus. Picit felháborít, hogy mekkora szutyok az a hajó mondjuk a Split Pantherhez képest pontosan ugyanannyi pénzért. Sokkal lassabb és csak 3 Gj pajzs megy rá. Egyedüli M1-est érdemes megvenni sztem, a Terran Tokyot a 10 Gj pajzs miatt meg az 50-es hangár miatt, hogy nagy hangáros hajónk is legyen. M2 a másik ilyen kategória. Az OTAS Boreas a csúcs sztem, 2. leggyorsabb sebesség a vásárolható M2-esek közül valamint 10 Gj-os pajzs is igen impresszív és a fegyverarzenál ami rárakható, én most vettem meg belőle a másodikat, azt tervezem, hogy néhány xenon szektort teljesen elfoglalok és elhelyezek belőlük egye-t egyet Splint Pantherekkel megtámogatva. Egy Boreassal és két Springblossommal kb. 10 perc alatt nullára pucoltam a xenon sector 347-et. Amúgy még nem írta senki itt a topicban, vagy elkerülte a figyelmem, de a PPC és az Incendiary Bomb Launcher túltölthető fegyverek lettek. Az AI ugyan nem használja, ő folyamatosan lő velük, de ha bemászunk egy lövegtoronyba és nyomva tartjuk a tüzelés gombot, akkor fel gyülemlik az energia és egy bizonyos határ után lő egyet, de az nagyon nagy. PPC-vel így 3 lövéssel kivégeztem egy Xenon Q-t, ami ugye a Xenon M7-es 4 Gj pajzzsal. Úgy nézem, hogy kb. 2 Gj-t lehet lelőni egy túltöltött PPC lövéssel (8 ágyú egyszerre persze). Na ez az IBL a másik fura anomália számomra a játékban. Szinte az összes faj ezt használja az M7-esein, főleg az elülső lövegtornyokban, de az egész x univerzumban egyedül csak egyetlen helyen lehet kapni, ugyanis a kalózok fegyvere és már az összes szektorban jártam. Loomanckstrat's Legacyban lehet kapni.

Huhh, ez így hirtelen jó sok lett. A lényeg, hogy ez az X3 is hihetetlenül addiktív, sajnos az űrhajók balance-át eléggé elrontották, bár a vadászgépek közt már más a szórás, de pl. az OTAS Solano megint csak túl erős, M4-es kategóriájához képest az M3-asok döntő többségénél jobb vadászgép, de a nagy hajók kiegyensúlyozatlanságát nagyon sajnálom, remélem talán valami patch segít rajta, mert így gyakorlatilag 3-4 féle harci űrhajóval a vadászokat is beleértve végig lehet verni a galaxist és bárkit le lehet győzni. A Reunionban jobban kiegészítették egymást a masinák.
  • Lockheed
    Szerintem fölösleges eladni. Úgy is kell majd... :D
  • tomonor
    új még a játék...
  • Gunslinger
    Én az E-bayen keresztül egy angol boltból rendeltem az X3:TC-met. Összesen 9470 Forintba került és a Royal mail piszok gyorsan behozta az országba, előbb volt meg, mint itt pár embernek akik az egosofttól rendelték és ráadásul ez olcsóbb is volt. Nyilván az egosoftnak nehézkesebben ment, mert ugye több ezer vásárlónak kellett kiküldeni, ezért voltak ilyen lassúak. Szóval aki nem akar steamelni és kalózkodni, de várni sem az out of stock eltűnéséig, annak bátran javaslom, hogy nézzen körül az e-bay-en. Már a megjelenés napján 8 darab volt fent belőle, kiválasztottam egy 100%-os feedback-es boltot és még aznap feladták, már majdnem két hete játszom vele.
  • Ninju
    Na pár napig nem vagyok és olvashatok vissza 3 oldalt! Ezt már szeretem! :D

• kisviku
    Köszi!

Nekem anno ezt az X2-nél játszotta el a magyar posta.Megrendeltem, két hónapig(!) semmi, könyörögtem, már-már sírtam az Ego-nak, erre küldtek egy másikat (már ki is volt fizetve,meg minden), majd rá egy hónapra kapok egy levelet a Posta...vagy vámhivataltól, hogy jött egy "kártyacsomag meg egy videókazetta". Na, az volt az eredeti X2,ami kértem, csak a magyar posta kib*ott lassú volt, meg akkor még volt vám is rá!
    Inkább várok,amíg lesz.Nem sürgős.Legfeljebb a könyvem később jelenik meg róla :D
  • crossy104
    Tényleg nem érdemes nagy hajót venni! Vettem egy Split Tiger-t, kaptam egy küldit az egyik gyártól és rámküldtek pár Xenont / 30/ köztük egy Xenon K-t!!! Azért ez durva! Azt hiszem gyorsan eladom.
  • tomonor
    Újítások: új zene + egy kisebb hiba javítva: a Forum gomb most már az egosoft fórumaihoz repít egy új ablakban.
  • tomonor
    Hmm felteszem a felbontástól függ hogy hanyas élsímítást engedélyez kiválasztani, pl nekem csak 4x-et.
  • tomonor
    hát igen, a think :D
  • Zombye
    Üdv!

Én most kicsit felfüggesztettem a harci küldiket, nehogy "túlnőjön" a harci rangom, oszt rámszabadítsák a fél univerzumot csak azért, mert "májer-warrior" vagyok. :D

Most amolyan "zöld téglás" melókat vállalok be, azok is jól növelik a reput. Gyakorlatilag 15-20 percen belül a megadott helyre kell ledobni egy megadott gyárat.

Háát némileg szívtam az elején, mert vettem egy Argon Mamuszt, de mivel az csak max 87-el tud menni így nem mindíg értem oda a megfelelő helyre.

Vettem egy Split Elefántot, annak max 131-es a sebessége, no azzal már azért odaérek, bár néha elég necces. Multkor 10 másodperc volt a küldetésből, mire ledobtam a gyárat.

Szerintem megéri, elég jól fizetnek ezért is.
  • NONPLUSZULTRA
    Megnéztem biztonságos távolból a Discowereremmel az egyik Xenon SY-ot, nem kommunikál, és nem lehet dokkolni rajta, de az infóban a hajóknak még az árai is kint vannak, CR-ben.

Amúgy meg a saját eredményeimtől nem vagyok beájulva a configomhoz képest:
    X3 - Terran Conflict

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS [640 MB] Driver: 6.14.0010.9728
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
    Usable System Memory: 3070 MB

Screen Resolution: 1920 x 1200 * [32], fullscreen
    Antialias Mode: 8x

Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 32.0 average fps 10.0 minimum fps 71.0 maximum fps
    Scene "Fight" 52.4 average fps 23.0 minimum fps 92.0 maximum fps
    Scene "Build" 24.3 average fps 9.0 minimum fps 33.0 maximum fps
    Scene "Think" 10.0 average fps 6.0 minimum fps 16.0 maximum fps

Overall average framerate: 29.7 fps

Mindez 1920x1200 on, de a Torus-os résznél Benchmark módban kitakarta a részleteket, mintha cenzúrázva lenne. Normál megtekintésnél minden tiszta (csak szaggat).
  • SaGa Jr
    Lehet persze. Piracy menüben tudod kiküldeni a srácaidat (lehet hogy kell a special command software is különben nem jelenik meg ez a menü?), de addig úgysem indulnak el míg nincs legyilkolva a célpont pajzsa. Meg aztán nekiáll menőverezgetni a hajód, hogy a lehető legközelebb szórja ki a támadóidat az ellenfélhez. Aztán persze tartsd lenn a célpont pajzsait míg bejutnak a srácok, utána eltávolodhatsz.

Ha már mindenáron M7-el akarsz hajót foglalni, akkor M7M típusokat ajánlom (rakétások) mert azok kilövik a boarding pod-ot. Esetleg a kimondottan erre a célra készített OTAS M7-es fregattot. Boadring pod-al lényegesen egyszerűbb a dolog.
  • tomonor
    X3 - Terran Conflict

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 7600 GS [256 MB] Driver: 6.14.0011.7824
    CPU Info: AMD Athlon(tm) XP 1900+, MMX, 3DNow, ~1.6GHz
    Usable System Memory: 768 MB

Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
    Antialias Mode: 4x

Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    Scene "Trade" 7.1 average fps 1.0 minimum fps 15.0 maximum fps
    Scene "Fight" 11.7 average fps 3.0 minimum fps 32.0 maximum fps
    Scene "Build" 15.8 average fps 3.0 minimum fps 21.0 maximum fps
    Scene "Think" 6.3 average fps 1.0 minimum fps 11.0 maximum fps

Overall average framerate: 10.2 fps

fail -.-'
  • tomonor
    Lehet hogy van Xenon ketdés....
  • NONPLUSZULTRA
    Scrop mapja szerint 1-2 Xenon szektorban van Xenon Shipyard. Fel van sorolva bennük az összes (?) Xenon hajó..........kíváncsi vagyok milyen repu kell hozzájuk. Az első adandó alkalommal felkeresem egyiket, kíváncsi vagyok ,mennyire tudom élve megközelíteni..
  • Lokids
    M7-essel lehet boardolni? Bár sok értelem nincs, mert mire board kész a turettek szétlövik a hajót. :P Mert van pár marin a fedélzeten, de nem jöttem rá, hogy kell, nem találok ilyen menüt...
  • Vitez77
    Wow....megnéztem laptopon a demot..
    tanulság: ha egyszer laptopon fogom majd játszani, akkor távol kell maradnom a nagy csatáktól
    Amúgy nem rossz, egész játszható szinten ment. Persze nem ezen fogok Xenonokat írtani, hanem az asztali PC-n. Alig várom, hogy hazamenjek végre és kipróbáljam azon is
  • tomonor
    amugy lesz itt még több komment is természetesen, miután kiadják hozzá az első nagyobb modokat. >:)
  • tomonor
    Gratulálunk! Te most minden idők legjobb űr és gazdaság szimulátor topikjára bukkantál rá! Letölteni? Hogy érted ezt? Csak Steam-en töltheted le... Warez itt tilos -_-
  • digi7
    Tomonor.

Kérlek, ha tudod törüld a 2007-es hozzászólásom. 2 privát ment.

Köszönöm, és elnézést.
  • Rotcsa
    Szasztok!
    Hú, mennyi comment! Ez valami nagyon fain űrhajós gamma lehet mi?
    Van olyan jó, mint a Freelacer?
    Leszedtem a Dark Horizont, de asszem oylan hévvel fogom uninstall, mint ahogy install.
    Ezt megéri letölteni?
  • tomonor
    nana, warez

(mondjuk igez hogy sehonnan nem lehet perpill megszerezni de mint mondtam ne jelentsük ki hogy warezolunk....)
  • tomonor
    Nem még nem. Javarészt a fő magyarító X társaságnak még meg sincs a játék...
  • tomonor
    szintén zenész?