12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • crossy104
    Sziasztok! Argon Skiron-t hol lehet venni? Ha valaki tudja, segitsen légyszives. A rangom megvan hozzá.Köszi
  • tomonor
    :DDD
  • Vitez77

Tudtam, hogy anno egy szörnyet kreáltam
  • Vitez77
    Hát azért jó volt tudni hogy mikor mennyi FPS-t produkál géped :D
  • tomonor
    CBJ AZ ISTEN! Vagyis Paris Hilton... ?_?
  • Vitez77
    Nem hülyék ezek, nem lehet velük packázni.
    Elvégre velük van CBJ, ő pedig minden adatod begyűjt rólunk a monitoron keresztül, miközben játszunk!
    Szal nem hülyék.
  • tomonor
    gondolom az e-mail címe meg a bank kártya számáról.
  • r4pt0r
    Hülye kérdés de ilyenkor ki kell fizetni még1x, vagy honnan tudják hogy nem csak kérsz mégegyet? :D
  • Vitez77
    őőőőő.........
    1. Mázlista
    2. Nekem már feladták a postán az újat (kedden, szal remélem holnap már itt lesz...vagy legalább még ebben a hónapban)
  • Vitez77
    Ne húzd föl maxra, és akkor még egy laptopon is eldöcög ;)
  • mindero
    Hát ha el is indul nagy gyönyörűséged nem lesz benne. (Magyarul ronda lesz és akad mint az állat). Főleg a processzor meg a grafikus kártya miatt.
  • Rotcsa
    Hú, ez a topic nagyon pörög!

Olvasgatom itt a rendszerigényt, és kezdek elszomorodni!

Ugyan is a Configom:
    celeron 2600, 2Gb ddr2 Ram, inno 3d GF 6600 128MB ddr2 PCI-E
    Ja, és xp prof sp2 van.
    Szerintetek menne rajta?
  • Gombocka
    Ma hozta meg a posta az Okt. 15.-én feladott csomagot, írtam is gyorsan e-mailt egosoft-nak, hogy ne küldjenek mégegyet :) 3 hét után nem gondoltam volna hogy megjön :) de a lényeg hogy csak ideért :)
  • SaGa
    Verbose Shipcomputer off az audio beállításoknál
  • crossy104
    Sziasztok! Argon Skiron-t hol lehet venni? Ha valaki tudja, segitsen légyszives. A rangom megvan hozzá.Köszi.
  • tomonor
    Igazság szerint ez az X2-be még beépített volt a teljes játékba is. Érdekes hogy nem vették ki, nem sor értelme van hogy ott csücsül. >.<
  • Gunslinger
    Szia. Valamiért úgy érzem, hogy ez nekem szól. Kezdettől fogva követtem a topic alakulását, a jól bejáratott régi szabályrendszered amire hivatkozol alig van két hetes. Annyira nem vagyok új seprű, igaz, hogy ez a regem új, de anno 2003-ban már volt egy regisztrációm, csak kb. 2 és fél évig nem használtam, azóta az a mail fiókom is megszűnt és mivel amikor be voltam vele lépve akkor sem nagyon írtam ezért read only felhasználóként teljesen jól el voltam, azért regisztráltam most viszont újra, hogy megoszthassam élményeimet a játékkal kapcsolatban és segítsek másoknak, egyáltalán nem okoskodni jöttem, de a beírásam követekzménye lett a spoiler témához kapcsolódó piciny vita, amit nem én kezdtem, viszont két tűz közé szorultam. De meghunyászkodom, ezek után inkább mindent spoiler tag-ek közé írok. Elnézést, ha okoskodónak tűntem.
  • SaGa Jr
    Ezt már korábban említettem. :)
    Ha nem tévedek nagyot, akkro viszont az X3 R esetében ez a hajó nem hadihajó volt, hanem személyi yacht. Nem harci gép. Nem csoda hogy új típuskódot kapott.

Gunslinger:
    Igazad van. Kevertem a raider-rel (az meg legalább gyors volt).
  • Gunslinger
    Azért lett M6, mert a program úgy (is) definiálja az M7 osztályt, hogy a Military Outpostokon, EQ Dockokon, HQ-kon és Shipyardokon kívül nem dokkolhatnak be máshova, míg az M6-os osztályra nem érvényes ez a korlátozás. Ha M7-es lenne a Hyperion Vanguard, akkor csak és kizárólag a fentebb említett objektumokba lenne képes bedokkolni, ez a program kód sajátossága.
    Egyébként a Vanguard eszmefuttatásod hibás, semmilyen más típusban nincs jelen a Vanguard alváltozat kevesebb pajzzsal az alapváltozathoz képest, az leginkább a Raiderre jellemző (ha tévedek, elnézést, de én még nem tapasztaltam az ellenkezőjét)! Egyszerűen nem kell megmagyarázni a lefokozást, ráadásul nem csak ez az egy hajó járt így, az összes Reunionban meglévő M2-esnek kevesebb lett a pajzsa a korábbiakhoz képest, az M6-osoknak meg több lett. A Hyperion Vanguarddal a legnagyobb bajom egyébként, hogy többé már nem megy rá a PSG.
  • tomonor
    Továbbá azt is nézd hogy a Reunionban az egy Prototípus volt :)
  • SaGa Jr
    Közben rájöttem, hogy azért is felesleges összehasonlítani a Hyperion korábbi és újabb változatát, mert végülis nem ugyanazon géptípusról van szó.
    Az egyik sima Hyperion volt, az új meg Hyperion Vanguard.
    A neve alapján, már amennyiben követi a többi gépnél megismert felosztást (alap, hauler, vanguard, sentinel), gyengébb védelemmel de lényegesen nagyobb laser energy tartalékkal, gyorsabb utántöltéssel és több fegyvervariációval rendelkezik mint egy alaptípus.
    Arra ugyan nem ad magyarázatot miért lett most M6 (méretében mindenképpen inkább ez mint M7), de a pajzsok mennyiségére és típusára egyfajta válaszlehetőség lehet.
  • SaGa Jr
    Ha jól emlékszem, akkor az options, audio részlegében lehet lekapcsolni valami verbose akármi a neve. Ha ezt lecsapod nem fog szövegelni.
  • SaGa Jr
    Sehol. Ahhoz bizony a demo kell. Abba lett integrálva. Az opció ugyan jelen van a teljes játékban is (mikor indítod és bejön a kis start menüje akkor lehetne jelölni hogy run as benchmark) csak éppen nem lehet beüzemelni.
  • sandros
    Szoval akkor terjunk is vissza jatekhoz. :-)
    Amikor tradelni akarok akkor egy noi hang elkezdi mondani az eppen kivalsztott fegyver, hajo stb.. leirasat. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Mert nagyoon idegesit.
  • Lokids
    Hol található meg ez a benchmark a játékban?
  • kisviku
    Teljesen így van.De javaslom, hogy a "Spoiler-t" gombot és a "Spoiler" szót is "spojlerezzük"...

Tudod: ...apáinak apáinak apáit is...
  • tomonor
    Nos, tényleg nem értelek titeket. Végülis fű de kikuurt nehéz megnyomni a spoiler gombot, aztán közé klikkelni és beírni azt ami oda kell -nem- mer tinektek semmi sem tetszik. -.- Jobb topikokba spoilerezni is szoktak, én csak ezt a példát szerettem volna követni.
    Ám lássuk azokat akik még sosem játszottak a játékkal... Tegyük fel Vitéz meg én. Egyszer szép nyugodtan elszeretnénk játszani a játékkal ha meglesz, úgy hogy még meglepetések is várnak ránk. Ám nem tehetjük meg hogy elhagyjuk a topikot ugyanis ide vagyunk kötve. Én vagyok a HG ugyebár, Vitéznek pedig az a problémája hogy nem jön meg neki a TC. Ám látjuk hogy most mindenki ír itt, elolvassuk. Közbe döbbenünk rá hogy hopp ezt már nem kellett volna, na mind1, már elolvasom mert izgalmas. És miért? Természetesen mert nem volt spoilerben. Na de várjunk. Tegyük fel hogy valaki elkezd érdeklődni a játék után. Mint tudjuk a TC már így is túl van könyítve. Na de még ha el is olvassa az infókat akkor lehet hogy végigunja ajátékot-amit kétlek- ám vannak ilyen szellemű emberek. Szal, a Spoilerezés marad addig amíg a fejesek úgy nem döntenek hogy kell-e vagy nem. Antigua pedig nem fog belehalni annyiba hogy kijelölgeti az elrejtett szöveget.

Ja és a gameplay játékmenetet jelent. Ha azt írtam volna ki hogy "Storyplot-ot spoilerezzétek" akkor csak a sztoriszálra gondoltam volna.
  • tomonor
    egyelőre nem.
  • tomonor
    Mért van az, hogy valaki mindig alkezd lázadozni? -_-'
  • BaLeeX
    "Aztán más fórumokon bizony a nagyon kíváncsi természetű felhasználókkal is találkoztam, aki csak azért is kíváncsiságból megnézi, hogy a spoiler tag mit rejt, utána meg puffog, hogy ezt miért kellett."

Az már az ő baja. Ezzel én is így vagyok (mármint kíváncsi), de lehet, hogy más nem. Nekem nem megerőltető kijelölni a szöveget ha kíváncsi vagyok rá.

Szvsz egy story vagy történetrész leírásától sokkal nagyobb spoiler, ha valaki beírja, hogy pl. az Ore belt szektorban az xy aszteroida mögött van egy szupercsillagrombóló magára hagyva.
    Én nem is néztem meg a rejtett hajók listáját mert amikor az elején szenvedsz 10k kreditekért akkor a kihívást eléggé leronthatja ha leírás alapján összeszedsz 20kkk értékű hajót.
    Ellenben ha magadtól akadsz rá, annál nagyobb öröm nem nagyon van az elején.
  • SaGa
    Nagyon jó, amikor az újszülöttekből kitör a reformer indulat. Nem kéne. Van egy jól bejáratott szokásrendszer. Aki később jött, igazodik, vagy nem jön be... Ez van.
  • Csokis
    Mértem már én is egyet.

--------------------------
    X3 - Terran Conflict
    --------------------------
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
    DirectX Version: DirectX 10
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 9600 GT [2287 MB] Driver: 7.15.0011.7813
    CPU Info: Intel® Core™2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz (4 CPUs), ~3.0GHz
    Usable System Memory: 4094 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: 16x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 40.4 average fps 15.0 minimum fps 81.0 maximum fps
    Scene "Fight" 78.4 average fps 30.0 minimum fps 168.0 maximum fps
    Scene "Build" 88.0 average fps 55.0 minimum fps 124.0 maximum fps
    Scene "Think" 43.7 average fps 26.0 minimum fps 72.0 maximum fps

Overall average framerate: 62.6 fps
  • Gunslinger
    Szerintem is elég lenne csak a történet szálak menetét spoiler tag-ek közé zárni, a többi legyen spoiler free.
  • Gunslinger
    Szerintem meg nincs spoiler és spoiler között különbség, inkább ember és ember közötti különbség van. A spoilerekre hiperszenzitív felhasználókkal a legnehezebb dűlőre jutni, mert van az a típus, aki jobban teszi, ha be sem néz a topicba, mert már attól mérges lesz, hogy valaki azt mondja, hogy sötét van az űrben. Aztán más fórumokon bizony a nagyon kíváncsi természetű felhasználókkal is találkoztam, aki csak azért is kíváncsiságból megnézi, hogy a spoiler tag mit rejt, utána meg puffog, hogy ezt miért kellett. Ennek így semmi értelme és annak sem, hogy egyik oldalról az jön felém, hogy használjam a spoiler gombot a másikról meg hogy ne használjam közben én meg csak segíteni akarok. Az hogy ki mit szeret az meg már igencsak az egyéni szociális problémája, az egész topicot mégsem pakolhatjuk spoiler tag-ek közé. Aki tényleg annyira bezárkózik, hogy mindent saját maga akar felfedezni, az akkor minek olvas bele a topicba? Már erősen a ló túloldalára átesés esete forog fenn, ha normálisan az élményeinket sem oszthatjuk meg. Várom Tomonor állásfoglalását az ügyben, mert mégiscsak ő a házigazdi.
  • mindero
    Arról meg nem is szólva. hogy nem lehet tudni mi van a spoileran, akit érdekel a játék úgyis elolvassa, legfeljebb a fejéhez csap hogy nem kellett volna.

Szerintem a történetre / plotokra vonatkozó infókat kéne csak spoilerezni.
  • BaLeeX
    Szerintem azért van spoiler és spoiler között is nagy különbség.
    De aki úgy szeretne játszani, hogy maga fedezi fel a dolgokat annak még a lightosabb infókat is spoilerbe kell tenni.

Nem mindenki szereti, ha leírják egy küldetés konkrét szájbarágós megoldását, mert maga akar rájönni a dologra. Ugyanígy ha elmondják melyik a tuti hajó stb.
  • antigua
    Minden szavaddal egyetértek, de hát ez van .
  • kisviku
    Igazad van.Valóban ott van az ebay-en.Asszem meg is rendelem hamarosan...
  • Gunslinger
    Egyébként hibásan van kiírva, vagyis inkább félreérthető (ha úgy tetszik értelmetlen), hogy "spoilerezzük a gameplay információkat" egyesek hibásan használják ezt a kifejezést, ugyanis a spoiler olyan előremutató információt jelent, ami elronthatja egyes emberek játék/film/stb. élményét, az angol spoil (elrontani) igéből ered.
    Pont tegnap szóltak rám, hogy csináljam a "spoilerezést". Szerintem is hülyeség, mert ez bizony a játék topicja, teljesen zöldfülűnek minden spoiler lehet, egy haladó játékosnak meg csak idegesítő a kijelölgetés. Főleg ha játék kezdésbeli alap dolgokról van szó. Nem lehet sajna mindenkinek megfelelni. Lehet ki kéne írni pirossal azt is, hogy "vigyázat, spoiler veszély" és csak a részletes küldetés menetet kéne láthatatlanná tenni. Mert ez így tényleg röhej, hogy csak a grafikáról meg a játék megvásárlásáról lehet spoiler tag nélkül érdemben diskurálni, a gameplayről meg nem. Ezzel az erővel tök felesleges külön topic a játéknak, mert akkor a Reunion topicba is írhatnánk mindent a TC-ről spoiler tag-ek között.
  • grebber
    Magyarítás készül hozzá?