Egyetemek, főiskolák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
ÉSZ szót azért emeltem ki, mert eszesek, hahahaha... hanem azért, mert van az építÕ, és sokan ezeket összekeverik.
I.C.ram
Alapvetõen 2 ÉptítÉSZ szak van. Egyik, aki érti valamennyire a mérnöki dolgokat is, és van, aki csak a látványhoz ért, de ahhoz sokkal jobban.

Melyik érdekel?
Molnibalage
Miért, hol kérdezted eddig? Eddig kifejezetten egyetlen intézményrõl volt szó.

Az ikertesóm a BME-n végzett. Mire vagy kíváncsi pontosan?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kmarha
akkor mégegyszer, van valakinek életszagú tapasztalata építészmérnõki sulikról?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

autoszimulator
Magyar ember nem elõre gondol, hanem most legyen jó, a többi majd ahogy esik, úgy huppan.. Ez magyarázza néhány divatszakma telítettség mindazok ellenére is, hogy nem keresnek olyan munkaerõt. 3 ismerõsöm ment el Nemzeti Tanulmányok szakra, és 3adévesen megkérdeztem õket, hogy úgy mégis már mit fogtok ti igy dolgozni? Hát megmondani nem tudták..

.: mobilize.hu :.

Bucser
Én ugyanezt mondtam.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ZilogR
Mégis, milyen érdekes, hogy a BME-re, meg miskolcra járnak az arab országok diákjai tanulni az olajos szakmát!

Érdekes, h nem nagyon reagált senki azokhoz a hozzászólásaimra, amik az egyetem utáni dolgokra vonatkoznak!? 😊 Ez azért meglepõ, mert míg középsuliBÓL szinte bármilyen felsõoktatási intézménybe kerülhetsz, az egyetem és a fõsuli után viszont a SZAKMÁDBAN fogsz ténykedni (nagy valószínûséggel).

Ezért is próbáltam amellett kardoskodni, hogy programozónak az menjen, aki tényleg tehetséges ezen a területen! Ugyanis világszerte annyit okád ki magából a sok egyetem, hogy nehéz az igazán jó helyeket megcsípni! A legjobb saját vállalkozásban ûzni az ipart!

Ez egy infósnak könnyû, egy vegyészmérnöknek, vagy gépészmérnöknek jelentõsen nehezebb!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Molnibalage
Nincs benne a BME? Érdekes...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
Soha nem volt az benne.

Világ legjobb 500 egyetemében 2 magyar intézmény van. Egyik az ELTE másik az SZTE, de ezek ketten is kb a 300. hely környékén vannak. Más magyar intézmény nincs benne.
I.C.ram
Tesóm járt oda 1.5 évig kb (angol nyelvûre). Aztán kiment az Ann Arbori egyetemre tanulni inkább. Elején jó volt, aztán egyre jobban esett a színvonala.
Amúgy nem 500k, hanem 2200 ojró. Egy haverom most is odajár, õ szereti, bár nincs túl nagy rálátása szerintem ezekre a dolgokra.
Bucser
A CEU az a Central European University. Bokros is itt tant asszem Soros is benne volt az alapításban. Master és MBA diplomákat lehet szerezni és benne van asszem a top 100 egyetemben a világon.

Oxfordot meg ne mond nkem, hogy nem ismered😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Nekem egyik sem mond semmit...

[HUN]PAStheLoD
kérdezd meg angelday @ plastik.hu-t õ oda járt, elvégezte.. stb 😛

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Bucser
International Business School. OXfordi tananyagot adnak le, de nem oxfordi tanárok. Holott a tanáron sokkal több múlik mint a tematikán.

Bucser
Ennyi pénzért már mehetnél a CEU-ra is... (ott 2000 euro egy félév és van ösztöndíjra lehetõség) És nívóban azért magasabb.

Molnibalage
Mi az egyáltalán?

autoszimulator
anyuci tojja majd 😄

89
500ezer/félév..embeeeeeer..hogy szeded össze rá a pénzt?!?!?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

drowns41
Látom hasznos témát sikerült nyitnom 😊

http://sum41.uw.hu

wordsworth
Arról tudok, csak hogy mire lehet vele jutni, mert oda mennék

PSP user n\' soon ps3 user too :)

zmeor
500e/félév
ennyi sztem elég is 😊

leszarom a konfigod...

wordsworth
IBS-rõl tudna nekem valaki valamit mondani?

PSP user n\' soon ps3 user too :)

[HUN]PAStheLoD
élvezettel 😄😄

Sadist
Viszont simán megbuktathatod.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[HUN]PAStheLoD
elküldheted, hogy tanuld meg magadtól, nem?

btw a "nálatok" az merre van BME?

PíszLávJuniti
Nálunk is vannak visszáságok programozás oktatásban. Átalakításoknak köszönhetõen, eltörölték az elsõ féléves pascal-t, persze nem ez a gond, hanem a pascalos fickó kiszórta azokat, akiknek nincs keresnivalójuk ezen a területen. Amióta egy szerencsétlen manus tart helyette C-t, minden szemét átpereg. De tényleg. Alattam lévõknek tartottam Java-t, és az egyiküknek gondja volt már a for ciklussal is.. Ha az ilyeneknek elmagyarázod, akkor a többiekkel cseszel ki, hogy nincs elõrelépés, ha nem mondod el neki, akkor itt sem érti meg. Na melyik a jobb? Vissza nem küldheted, hogy vedd fel mégegyszer a prog 1. et. lol

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

autoszimulator
Manapság igen, de régen ez volt sajnos az igaz. És sok ember fejében ez is maradt meg...

Molnibalage
Ezzel nem értek egyet vannak vidéken is nagyon jó iskolák és Pesten is vannak igen zsengék.

autoszimulator
Ez már egy ezeréves megszokás, hogy jó suli csak pesten van, máshol csak szarok. Csak a realitása kezd egyre kisebb lenni, de ez mellékes.

Kmarha
Van valaki, aki tudna némi infót adni a pollákos építészmérnõkirõl? nehézsége, értéke, ottani lehetõségek, buktatók és elõnyök..?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Bucser
Szerencsés vagy. Én pont a fordítottját tapasztaltam.

Sadist
De ha végigjártad az ország összes egyetemét, és mindegyik közül a BME-n volt a legalacsonyabb a pocsék tanárok aránya, akkor aláírom, hogy ebben a BME a legjobb.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
És ezt hogy hasonlítod össze? Mert ha azt akarod mondani egy egyetemre, hogy legjobb, akkor kellene definiálni valami "jobb" relációt, ami számszerûen, objektíven mérhetõ.

Molnibalage
Például abban, hogy használható dolgokat tanítanak, emberi körülmények és követelmény rendszer szerint és kiváló tanárokkal.

(Eddig kb. 200 oktatóval hozott össze a sors és kb. csak 10-15%-ról mondanám azt, hogy pocsék oktató volt.)

Sadist
Hogy legyen legalább valami halvány fogalma az õt körülvevõ világ mûködésérõl.

Sadist
Attól függ mi alapján nézed, hogy "legjobb".

Molnibalage
Félreértés ne essék használt az irodalom okatatás is és helyenként még élveztem is. Voltak jó kötelezõ olvasmányok is, de a nagy részük az én szememben a hulladék kategóra volt.

A bátyus egyébként pont olyan, mint amit írtál. Nem fogott rajta az ezirányú oktatás. Nem olvas újságot, sõt már könyvet sem nagyon mióta autóval jár. (Galaktikát és scf-fi könyveket olvasott régen.)

Rám minden vizsgaidõszak után van elején jön rám az olvashatnék, nagyon felfrissíti az agyat. Tavaly bõ 3 hét alatt végigmentem az Alapítvány sorozaton.

joebacsi
dettó, én a duplázás okosságnak köszönhetem, hogy összehazudtam egy maxos (legalábbis ami 1 közép nyelvvizsgával elérhetõ) érettségit 😊
de szükség is volt rá, mert ugye átlagba jó lett mindenkinek, és sok jó közül csak a legjobbak kerülhettek be finomabb helyekre...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Bucser
Ahhoz is, hogy rálátásod legyen a kultúrára? Mert tapló paraszt nem attól leszel, hogy milyen példát mutatnak a szüleid hanem attól, hogy semmihez nem tudsz rendesen hozzászólni mert alulolvasottság miatt nem lesz szókincsed, nem tudsz témákról nyilatkozni, meg úgy alapból önállóan gondolkodni sem. (nem tudom innen ki volt az aki csak lemásolta a másik olvasónaplóját irodalomból, vagy önálló gondolatokat is megfogalmazott a mûvel kapcsolatban.)

Molnibalage
Irodalom nem kellett ahhoz, hogy ne legyek taplóparaszt az nevelés dolga. A szüleim jó munkát végeztek.

Molnibalage
Bizony. Gimiben én voltam az osztály helyesíróbajnoka, az ált suliban nagyon jól megtanította nekem egy tanár a dolog.

autoszimulator
Hát.. ránk lustákra nézve szemétség, de ha azt vesszük, hogy valaki végigmagolt 2 évet + érettségije mind nagyon jó lett, és akkor ért el annyit, mint mi két választott érettségi duplázással 😊 Igaz nekünk ott volt a rizikó, hogy dupla vagy semmi..

zmeor
pl 80% 😊

leszarom a konfigod...

89
Én is így tervezem...csakhát, ha megírod mind2-õt közepen 100%-ra és duplázol, akkor is csak 400 pontod van a 480-ból (ha nincs nyelvvizsgád, vagy fogyatékosságod, sport v. tanulmányi verseny eredményed, ha nem vagy cigány...stb...stb) Ez azért szemétség

jacky87
Ez igaz, hogy csak ennyi matek tárgy van, de nem mind olyan egyszerû! Az anal 1-2, linalg, diszkrét 1-2 nem gáz, de a szigorlat az eléggé odabasz! Tavaly voltam elõször szigón, és azt hittem hogy mennyire vágom a témát (hozzáteszem 5 voltam analízisbõl, 4 diszkrétbõl!), úgy is éreztem hogy jól megcsináltam a feladatokat, erre kiderült hogy 80 emberbõl 6 ment át!!! És ez az arány az összes alkalommal megvolt! Igaz az idei januári szigók nem voltak nehezek, de most is sokan buktak! De most nekem sikerült 😄
Aztán ha ez megvan, ott van a valszám és stat, na azért az se kutya! Dehát még változhatnak a dolgok, hiszen tavaly óta nagyon sok minden változott és sztem még fog is! Van ami az újak elõnyére válik, de van amivel még plusszba megszopatnak! 😄

Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com

89
Köszi az infókat mindenkinek

Bucser
Tõlünk anno megkérdezte Szabó SZTE-n, hogy Mit keresünk bent? Tök szép idõ van miért nem megyünk haza?? És nem tartott elõadást hanem hazazavart mindenkit.

Bandee1987
itt arról van szó, hogy ezek a dolgok az alapmûveltséghez tartoznak. Én se szerettem, de kell.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
Mikor nem? 😊

Amúgy õ a legjobb matektanár ez egyértelmû.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

joebacsi
én se voltam oda se az irodalomért, nyelvtanért (egyedül az a mondatelemzõs fasság az tetszett, mer volt benne némi logika 😊), se a kémiáért, biológiáért (fizika az tetszett, meg jó is voltam belõle, de most abszolút nem használom sehol), de így visszagondolva azért nem mondanám azt, hogy mind kidobott idõ volt, azért megérte végigszenvedni õket...
a tudás, meg a személyiség kurva összetett dolog, amit ezek közül minden befolyásolt, és nem hinném, hogy negatív irányba

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"