Egyetemek, fõiskolák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyocsika
Nem õk viszik lejjebb, vagy feljebb.
Ez teljesen az odajelentkezõk pontjaitól függ.
Õk húzzák meg a határt, de attól függõen, hogy milyen pontjaik vannak, azoknak akik jelentkeznek.
Vegyük példának mondjuk a közgázt, vagy pszichológiát. Ezek mindegyike népszerû szak, vagyis mindig sokan jelentkeznek. Ebbõl következõen csak úgy van esély bekerülni, ha nagyon sok pontod van. Bõven 400 felett.

Emellett vannak olyan szakok, amelyek nem olyan népszerûek, de ez nagyon nem azt jelenti h nem jók szak. Ilyenek például jelenleg a természettudományok. Matek, fizika, biosz, kémia. Jelenleg valamiért kevesen mennek ezen helyekre, ezért lehet h érdemes ilyen helyekre menni, mert nincs telítettség...
Szóval értelemszerûen itt alacsonyabbak a pontok, mivel lehet a jelentkezõk közül olyan akinek "kevés" pontja van, de mivel a létszámot kell tartani amennyire lehet, ezért õket is felveszik...
Ami nem baj végül is, mert aki nem fogja bírni, az úgy is kiesik a félév év során...

oliwwer
Szerintem változó.. van ami kevésbé lett keresettebb, akkor ott gondolom lejjebb viszik, ahol nem, õt feljebb.
Szerintetek hogy alakulnak a ponthatárok? Gondolom emelkedni fognak, de kb mennyivel?(biológia bsc-re fogok jelentkezni)

oliwwer
SZTE - Anglisztikáról valaki tudna mondani valamit? Vélemények, tapasztalatok.. bármi jöhet.
ZilogR
#356?

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Crazygirl
hat kopter meg csodalatos leitoldunk is meg van még ugyanazon a szinten ahogy anno a te idodben is volt. Szerencsere engem kopter nem tanitott/nem tanit igy hozza nem volt szerencsem, de sok szepet hallottam rola.
En a tanarok nagyreszevel meg vagyok elegedve, termeszetesen szar tanar mindenhol van, hozza kell szokni. Vannak tenyleg olyan targyak is amibol alig lehet atmenni, pl programozas, amibol en mar az ujakat kepviselem tehat erzem hogy hogyan tudnak szopatni minket. De mindent meg lehet tanulni, még ezt is, en igy vagyok vele. Es hajtok is azert hogy ne sikeruljon engem szivatniuk. Aki ezert nem kuzd az ugyis kihullik...

A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.

autoszimulator
jaja, mikor mi kezdtünk még volt hol szórakozni, most már szinte semmi normális hely.

egyetemrõl annyit, hogy most épp a MIK-nek elég sok pénze van, fõleg a sok szponzorból. Több saját gépterme is lett, tök új, nagy teljesítményû gépekkel, sok kutatás meghozta a gyümölcsét, a hírnevet. Szóval pénz van.

Oktatás aztán sokat nem változott (elnézést, épp hogy sokat változott). Most épp ott tartunk, hogy próbálják komolyan számonkérni a népet, fõleg programozásokból, csak sajnos megtanítani nem tudják õket annyira. Engem szerencsére már nem érint ez, mert túl vagyok a progokon, de az újak szívnak. Tanárok meg igen, jó részük most is leszarja a diákokat, inkább melózik benn a suliban, kutat fejleszt, elérni nehéz, helyettest küld be órára. Az órák 50% azért hasznos lenne szakmailag, de ezek kb 20%-a van megtartva tényleg normálisan.
De ez nem csak nálunk van, tipikus BSC betegség, szar az egész rendszer úgy, ahogy van. Remélem eltörlik, és ez a néhány évfolyam majd áll a BSc diplomával, hogy akkor ez most mire jó? egy apró idióta állam szopatásának eredménye, jó sok pénzért? jaja

.: mobilize.hu :.

Kmarha
mondjuk a suliból csak 1,5 évet éltem meg, lehet utána jöttek volna a jobb tanárok, jobb órák. addig igazából csak a részeges filótanárral, a nemtörödöm neurobiosz tanárral, az élõholt kémiással, 2 db elvárása van de tanitani nem tud programozó tanárral, az akkor még 90% fölötti bukás arányt kiharcoló kopterral, na meg a "zseniális" leitold testvérpárossal találkoztam.

most a bmfre járok, itt is van pár jellegzetes tanár, sõt még tanár féleség is, szenvedünk is párral eleget, mégis összehasonlíthatatlan a légkör. örülök hogy váltottam. .)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
ennyit változott volna a suli 6 év alatt? Amikor én oda jártam, talán az infó szak volt a legrosszabb. Kemény tanárokkal, akik leszarták a diákjaikat, tárgyak amiknek messze semmi értelme nem volt (igaz az inkább a kredites képzés hibája lehetett). Arról nem is szólva, hogy pont az infos szaknak nem volt saját gépterme, miálltal fasza kis gazdaságis meg talán fõldmérnõk? géptermekbe lopoztunk mindig be.

Szinte semmi jót nem tudnék mondani az egyetemrõl.

de a város jó volt. cimbora, meg padlás, excaliburos akciók, dc, egyetemi klubb, normális VEN stb. Most meg a még mindig oda járó egykori szaktársak meg pont arra panaszkodnak, hogy szórakozó helyek és bulik terén egysikosodott el a város mára. :d

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Crazygirl
Igen, egyik informatikus szak sem egyszeru, nalunk is jonnek a kiskockak CoD-ozni allandoan aztan nem tudjak miert hullanak ki az elso meg a masodik felevben :D Az info szakok nem arrol szolnak, hogy majd megtanitja vki nektek a programozast, hanem arrol hogy magadtol tanulj meg fejleszteni egy viszonylag keves segitseggel. Nalunk ezert van 80%os bukas minden programozos targybol...
En ugy vagyok vele, hogy mindent meg lehet tanulni, csak van amihez tobb ido es akarat kell es van amihez kevesebb. Mondjuk nekem a mernoki targyak eleg jol fekszenek, fizika 5osom azert meglett, hogy meg haladok a tobbi szepseggel :D

Ezt bizony aláírom, én jártam BME-VIK-re mérnök infóra, most PTE-TTK progterv infó. A BME nekem nagyon nem ment, épp azért, amit te is írsz, a mérnöki dolgok miatt. A progterv infó meg nekem túl könnyû. Nem akarok arcoskodni, lehet hogy csak a PTE-n szar a képzés, de én bizony nem szakadok szét a tanulásban :D Eltén lehet, hogy más a helyzet, elvileg mesterképzésre oda megyek.

ZilogR
Valami ilyesmit tud valaki Budapesten is? Ez egy egyéves továbbképzés. Elnézve a tárgyleírásokat, ha ezt tényleg le akarják nyomni, akkor nem is lehet rossz, fõleg 2 félévben. Tisztára Numb3rs... LOL

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Bandee1987
Én is mérnök informatikus szakon vagyok (a BMF-NIK-en).

Ha az informatikai szak érdekel, de mondjuk nem akarsz elte progmatos lenni, akkor a BME-VIK-re, vagy hozzánk a BMF-NIK-re gyere, ez a két legértékesebb infós képzés az országban. (A különbözõ felmérések alapján)

Viszont készülj rá, hogy kõkemény tanulás van itten, ha túl akarod élni, matek, villany, fizika, elektro, programozás...stb.

Bár ha a matek annyira nem megy, akkor talán érdemes idejönni a nikre, nálunk nagyon jó matektanárok vannak és rendesen megtanitják az anyagot, túl lehet esni a matek tárgyakon hamar. Prog rész kemény, szigorlat is van belõle (matekból is, de meg lehet csinálni).

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Crazygirl
Ahogy tanult kollegam egyben szaktarsam autoszimulator mondja a gazdasaginformatikus alapjaban veve nem rossz, de ha elvegzed (HA elvegzed) akkor nem sok lehetoseged van elhelyezkedni. Gazdasagi targy nagyon sok van es egyik nehezebb es unalmasabb mint a masik, a programozast NEM FOGOD MEGUSZNI, ugyhogy erre ne alapozzal, mivel sokan ugy jonnek ide hogy azon a szakon kevesebb a programozas... hat a francokat, a kulonbseg elhanyagolhato.

A mernok informatikus szak amin autoszimulator meg en is vagyunk, (velemenyen szerint) nagyon jo, de szeretni kell a mernoki dolgokat, a matekot, no meg programozni is kell tudni :) nem kicsit :D Mérnöki dolgok ugye a villamossag, elektronika, rengeteg matek targy, es nem utolso sorban a programozos targyak (Java prog, Korszeru programozas, etc.) ugye a mi szakunk alapbol 7 feleves, de nincs olyan ember aki ezt 7 felev alatt teljesitette volna, szoval szamoljatok kb 5 evvel, az ugy realisabb :D

Programtervezo informatikus 6 feleves (ELVILEG :D), rengeteg programozas, szoftverfejlesztes, de nincs mérnöki targy (pl elektronika meg hasonlok), szinten nagyon sok es eleg kemeny matek targyak (analizis, numerikus matematika, diszkret matek, linearis algebra, etc).
Ha engem kerdeztek es informatikusok akartok lenni (legalabbis informatikus HALLGATOK :D) akkor az utobbi ketto kozul valasszatok.
Minden jot a valasztashoz :)

Engem is valamiféle informatikai szak érdekelne.

olvastam a szakról és elég keresett.

autoszimulator
nah, akkor én nem kezdek el mesélni a pannon egyetemrõl semmi "jót", amúgy is jobb ha jönnek sokan, talán kevesebb lesz majd a költségtérítésem :D

#350: se nem gazdasági, se nem igazi infós, hogy mire lesz jó, ha elvégzed? valójában ugyan arra, mint az összes többi BSc-s szak, semmire. Ha szereted a gazdasági tárgyakat, akkor mehetsz bátran, persze ettõl még programozásod is lesz, de megoldható az is kis gyakorlással. Azonban mérnöki tárgyaid, ellentétben a mérnök infóval, nem nagyon lesznek, így az elvégzési esélyeid nagyban megnõnek.

gazdaságinformatikáról mit tudsz? engem az a szak érdekelne

Crazygirl
En a Pannon Egyetemre jarok mernok informatikus szakra. Nagyon szeretem ezt az egyemet, megeri ide jonni, jo tanarok, eleg jo oktatas es hat eleg neves suli. Nem utolso szempont hogy baratsagos kornyezet mint Veszprem mint az egyetem epuletei, bulik tomege. Rengeteg lehetoseg van nyelvtanulasra, szakkorokre, plusz eloadasok hallgatas idegen nyelvu vendegoktatok eloadasaban.
Ha tudsz mondani konkret szakot amire szeretnel jarni akkor esetleg hozza tudok szolni, ha olyan a szak, amirol tudok vmit is :D

Ha külön-külön látok véleményeket és tapasztalatokat az egyetemekrõl az is jó.

ZilogR
Én anno a BME-n a vegyészkarra jártam, majd némi meló után szintén nappalin a gépészkart végeztem el.
Mindig kérdezték tõlem, melyik a jobb/könnyebb/nehezebb. Mivel a gépészkar elõtt már jártam a BME-re, így mindig azt mondtam, h nem tudom, mert akkor, amikor a gépészkart elvégeztem, már volt pár év tapasztalatom az egyetemi túléléssel kapcsolatban - így könnyen ment.

Amikor azt kéred, h valakik mondjanak véleményt két egyetemrõl, gondolhatod, hogy nem kapsz reális értékelést. Ennek nagyon egyszerû az oka:
Aki a SzIE-re jár(t), az nagy valószínûséggel nem járt a PE-re és fordítva. Nem tudnak véleményt mondani azok, akik egyikre vagy másikra járnak. Csak azok, akik mindkettõre - de ilyet valszeg nem fogsz találni.

És az igazi probléma az, amit az elején írtam: ha találsz is ilyen embert, szintúgy nem fog reális véleményt mondani - hacsak nem egyszerre jár mindkettõre.

[/prédikáció]

Széchenyi István Egyetem vagy Pannon Egyetem?

A fennt említett egyetemekkel kapcsolatban szeretnék véleményt kérni azoktól, akik ott tanulnak/tanultak.

A félévkor induló mesterképzésekrõl és a jelentkezésrõl hol lehet találni információt? Vagy a 7 féléves BsC-seknek fél évet várniuk kell a mesterre?

Körberöhögném. De kíváncsi vagyok attól még hogy mik ezek, mennyire hivatalosak...bár a Nagy Lajost beperelték és megbüntették mert nem igaz egyetem...van róla pár hír a neten..de attól még érdekel mik ezek.

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

A büdös életben nem hallottam ezekrõl. Visszakérdezek, ha Te Hr-es lennél, akkor te hogyan néznél a jelentkezõre, aki "Attila Király Népfõiskolai" diplomával esne be? :)

Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!

Ha infó szakokra szeretnétek menni, és azt szeretnétek, hogy a diplomátok sokat érjen, akkor ezt ajánlom:

www.u-szeged.hu
www.sci.u-szeged.hu

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Ezeket ismeri valaki? Miféle iskolák ezek?

Attila király Népfõiskola

Szent Korona Egyetem

Nagy Lajos magánegyetem

Ezek miféle iskolák? Magánegyetem? Ez rendes mindenhol elfogadott diplomát ad?

Érdekes...a felvi.hu-n nem szerepelnek a felsõoktatási intézmények listájában...

Kíváncsi vagyok erre. Miféle magánegyetemek ezek? Mennyit érnek, mennyire hivatalosak, na meg bárki nyithat egyetemet, ha van rá pénze?
Nem kell ahhoz más is?

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Zsolti9014
izgul a t.k.m :D

Hajrá Magyarország!

joshua
Izguljatok:D

jhetedikj
Ma minden kiderül!<#vigyor2>

anno 1987

Zsolti9014
Na, legutóbbi kérdésemre k.vára nem jött érdemleges válasz, de azért nem adom fel, és kérdezek még egyet. :)

Szóval:
ELTE-BTK -skandinavisztika
ME-BTK -német
ME GTK -turizmus-vendéglátás

ezeken a szakokon milyen és mekkora ösztöndíjak elérhetõek? tapasztalatokat kérnék :)

Köszi

Hajrá Magyarország!

Molnibalage
Lenne egy nagyon hülye kérdésem. Miért hülyén mérik az intézmények népszerûségét? Naná, hogy mindig az ELTE nyer, mert az a legnagyobb talán. Úgy kéne mérni a népszerûséget, hogy hány ember akar bejutni hány férõhelyre. Nem aboszlút, hanem a reltaív népszerûség a fontos, mert az határozza meg a pontszámot. Ja, ha ey ember több helyre pályázik egy intézményen belül, az is csak egynek számít nálam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

<#sniffles>Összejött valamelyik?
89
BME-n a nem teljesített krediteket ha nem fizetem ki, akkor annyi, hogy átsorolnak passzívra a következõ félévtõl? vagy van egyéb következménye is?
Mivel amúgy is otthagynám a sulit, nem szeretném még ezt is feleslegesen kifizetni

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

drowns41
hogy lehet az ilyen gyík hozzászólásokat kitörölni?

http://sum41.uw.hu

anyád I°°Icsája

Zsolti9014
azé' kösz. :D

Hajrá Magyarország!

joshua
nincs:D

CattiBrie
:)

[/spam]&#8482;

Zsolti9014
Ez sincs kihalva. :D

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Sziasztok, én két egyetemrõl, ezeken belül 3 szakról szeretnék minden információt (elsõsorban olyanokat, amik a felvin, meg a saját honlapjukon nincsenek), tapasztalatot. Tantárgyak, tanárok, vizsgák, nehézség, elhelyezkedési lehetõségek (már végzettek tapasztalata), hallgatói élet, sportolási lehetõség (foci-akár környékbeli amatõrcsapatok).

Ezekrõl:

ELTE-BTK germanisztika-skandinavisztika
ME-BTK germanisztika-német
ME-GTK turizmus-vendéglátás

Elõre is köszi!

Hajrá Magyarország!

ez bizony igencsak piros tablettás dolog :)

macleod2005
A valentin-nap csak egy kifogás, egy globális átverés, aminek semmi köze a szerelemhez, szeretethez. Egy önzõ dolog amivel eltakarják a férfi ember szeme elõl a valóságot... //még két és fél oldal szöveg a mátrixból...// ... A döntés rajtad áll:

Kék tabletta:
Nem mondtam semmit, spuri a boltba és vegyél a barátnõdnek egy csomag bonbont, csokit, vagy ami tetszik, lényeg hogy csoki legyen

Piros tabletta:
A valóság az, hogy ennek a napnak az egyetlen egyetlen egy jelentõsége van nõi szemszögbõl és pedig: "akár diétázom, akár nem, ma büntetlenül lehet akármennyi csokit zabálni"

Kmarha
egyébbként, ebben egyetértek. Se szülinapot, se valentin se nõnapot nem szeretek külön megünnepelni ugyan ezen okokból. Karácsony mint szeretet ünnepe.. gusztustalan hogy egy évben csak egyszer kell így gondolni barátainkra és szereteinkre, fõleg ma, hogy az egész egy kib. üzletpolitikává változott. Nem is szoktam ezeket igazán ünnepelni. Ezzel teljesen egyetértek.

Az van csak, hogy ha van emlékezetes nap, egye fene, arra is gondolok, a barátaim között.

De legalább nem csak én vagyok egyedül ilyen kötelezõ ünnep nap ellenes, ennek örvendek. :)

Ha az un. PI nap is arról szólna, hogy akkor most ilyen meg olyan ajándékokat "kötelezõ" venni szereteinknek, ez is eltünne a sülyesztõben. De ez szerencsére számunkra még megmaradt saját "ünnepnek" :D Kocka ünnepnek ha úgytetszik :D

autoszimulator
mert amerika ezt diktálja

lehet hogy az én felfogásom szar... de miért kell ünnep ahhoz hogy igyunk? nõnapkor miért szeretjük jobban az asszonyt, miért nem lehet minden nap szeretni? valentinnapkor miért ünnepeljük meg a kapcsolatunkat, miért nem lehet minden nap örülni neki? és szülinapkor miért adunk ajándékot, miért nem lehet egyszer csak úgy adni, és gondolni a másikra? na végeztem az offal, ünneplek egy kis pít.

Kmarha
, igen 1 óra 59kor is iszunk :D de az is 13 óra ha úgy nézed. Szóval.. :D

Narusco: ha így állsz, hozzá.. legyen. Mi "überkockák" meg legalább nem azért iszonk, mert most szombat van, hanem mert egy jellegzetes nap :D

Pálinka, sör, jóidõ, de ha így állsz hozzá, a te bajod :D (poén napi piálásból le kockázni a másikat, nem éppen fasza fõsulis/egyetemi hozzáállás, de mindenki szive joga olyannak lenni amilyen akar)

Azért ha akarod ha nem, iszunk a te egészségedre is ;)

Igazából 1:59-kor van a Pi-perc (3.14159)

hát ezt tuti csak az überkockák ünneplik

Kmarha
Ahh jut eszembe, tudjátok e hogy ma világhírû nap van? PI nap (3.14 = 3. hó, 14.).
Aki tud, 3:14-kor igyon eme nemes napra 3 doboz/üveg akármit, és egy korty (14/100-ad)-ot. A maradék 86/100-ad meg menjen arra, hogy egészségbe megérjük a jövõ ilyenkort!

Mindenkinek az egészségére!