Egyetemek, fõiskolák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez teljesen az odajelentkezõk pontjaitól függ.
Õk húzzák meg a határt, de attól függõen, hogy milyen pontjaik vannak, azoknak akik jelentkeznek.
Vegyük példának mondjuk a közgázt, vagy pszichológiát. Ezek mindegyike népszerû szak, vagyis mindig sokan jelentkeznek. Ebbõl következõen csak úgy van esély bekerülni, ha nagyon sok pontod van. Bõven 400 felett.
Emellett vannak olyan szakok, amelyek nem olyan népszerûek, de ez nagyon nem azt jelenti h nem jók szak. Ilyenek például jelenleg a természettudományok. Matek, fizika, biosz, kémia. Jelenleg valamiért kevesen mennek ezen helyekre, ezért lehet h érdemes ilyen helyekre menni, mert nincs telítettség...
Szóval értelemszerûen itt alacsonyabbak a pontok, mivel lehet a jelentkezõk közül olyan akinek "kevés" pontja van, de mivel a létszámot kell tartani amennyire lehet, ezért õket is felveszik...
Ami nem baj végül is, mert aki nem fogja bírni, az úgy is kiesik a félév év során...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
En a tanarok nagyreszevel meg vagyok elegedve, termeszetesen szar tanar mindenhol van, hozza kell szokni. Vannak tenyleg olyan targyak is amibol alig lehet atmenni, pl programozas, amibol en mar az ujakat kepviselem tehat erzem hogy hogyan tudnak szopatni minket. De mindent meg lehet tanulni, még ezt is, en igy vagyok vele. Es hajtok is azert hogy ne sikeruljon engem szivatniuk. Aki ezert nem kuzd az ugyis kihullik...
A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.
egyetemrõl annyit, hogy most épp a MIK-nek elég sok pénze van, fõleg a sok szponzorból. Több saját gépterme is lett, tök új, nagy teljesítményû gépekkel, sok kutatás meghozta a gyümölcsét, a hírnevet. Szóval pénz van.
Oktatás aztán sokat nem változott (elnézést, épp hogy sokat változott). Most épp ott tartunk, hogy próbálják komolyan számonkérni a népet, fõleg programozásokból, csak sajnos megtanítani nem tudják õket annyira. Engem szerencsére már nem érint ez, mert túl vagyok a progokon, de az újak szívnak. Tanárok meg igen, jó részük most is leszarja a diákokat, inkább melózik benn a suliban, kutat fejleszt, elérni nehéz, helyettest küld be órára. Az órák 50% azért hasznos lenne szakmailag, de ezek kb 20%-a van megtartva tényleg normálisan.
De ez nem csak nálunk van, tipikus BSC betegség, szar az egész rendszer úgy, ahogy van. Remélem eltörlik, és ez a néhány évfolyam majd áll a BSc diplomával, hogy akkor ez most mire jó? egy apró idióta állam szopatásának eredménye, jó sok pénzért? jaja
.: mobilize.hu :.
most a bmfre járok, itt is van pár jellegzetes tanár, sõt még tanár féleség is, szenvedünk is párral eleget, mégis összehasonlíthatatlan a légkör. örülök hogy váltottam. .)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Szinte semmi jót nem tudnék mondani az egyetemrõl.
de a város jó volt. cimbora, meg padlás, excaliburos akciók, dc, egyetemi klubb, normális VEN stb. Most meg a még mindig oda járó egykori szaktársak meg pont arra panaszkodnak, hogy szórakozó helyek és bulik terén egysikosodott el a város mára. :d
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
En ugy vagyok vele, hogy mindent meg lehet tanulni, csak van amihez tobb ido es akarat kell es van amihez kevesebb. Mondjuk nekem a mernoki targyak eleg jol fekszenek, fizika 5osom azert meglett, hogy meg haladok a tobbi szepseggel :D
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Ha az informatikai szak érdekel, de mondjuk nem akarsz elte progmatos lenni, akkor a BME-VIK-re, vagy hozzánk a BMF-NIK-re gyere, ez a két legértékesebb infós képzés az országban. (A különbözõ felmérések alapján)
Viszont készülj rá, hogy kõkemény tanulás van itten, ha túl akarod élni, matek, villany, fizika, elektro, programozás...stb.
Bár ha a matek annyira nem megy, akkor talán érdemes idejönni a nikre, nálunk nagyon jó matektanárok vannak és rendesen megtanitják az anyagot, túl lehet esni a matek tárgyakon hamar. Prog rész kemény, szigorlat is van belõle (matekból is, de meg lehet csinálni).
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
A mernok informatikus szak amin autoszimulator meg en is vagyunk, (velemenyen szerint) nagyon jo, de szeretni kell a mernoki dolgokat, a matekot, no meg programozni is kell tudni :) nem kicsit :D Mérnöki dolgok ugye a villamossag, elektronika, rengeteg matek targy, es nem utolso sorban a programozos targyak (Java prog, Korszeru programozas, etc.) ugye a mi szakunk alapbol 7 feleves, de nincs olyan ember aki ezt 7 felev alatt teljesitette volna, szoval szamoljatok kb 5 evvel, az ugy realisabb :D
Programtervezo informatikus 6 feleves (ELVILEG :D), rengeteg programozas, szoftverfejlesztes, de nincs mérnöki targy (pl elektronika meg hasonlok), szinten nagyon sok es eleg kemeny matek targyak (analizis, numerikus matematika, diszkret matek, linearis algebra, etc).
Ha engem kerdeztek es informatikusok akartok lenni (legalabbis informatikus HALLGATOK :D) akkor az utobbi ketto kozul valasszatok.
Minden jot a valasztashoz :)
#350: se nem gazdasági, se nem igazi infós, hogy mire lesz jó, ha elvégzed? valójában ugyan arra, mint az összes többi BSc-s szak, semmire. Ha szereted a gazdasági tárgyakat, akkor mehetsz bátran, persze ettõl még programozásod is lesz, de megoldható az is kis gyakorlással. Azonban mérnöki tárgyaid, ellentétben a mérnök infóval, nem nagyon lesznek, így az elvégzési esélyeid nagyban megnõnek.
.: mobilize.hu :.
Ha tudsz mondani konkret szakot amire szeretnel jarni akkor esetleg hozza tudok szolni, ha olyan a szak, amirol tudok vmit is :D
Mindig kérdezték tõlem, melyik a jobb/könnyebb/nehezebb. Mivel a gépészkar elõtt már jártam a BME-re, így mindig azt mondtam, h nem tudom, mert akkor, amikor a gépészkart elvégeztem, már volt pár év tapasztalatom az egyetemi túléléssel kapcsolatban - így könnyen ment.
Amikor azt kéred, h valakik mondjanak véleményt két egyetemrõl, gondolhatod, hogy nem kapsz reális értékelést. Ennek nagyon egyszerû az oka:
Aki a SzIE-re jár(t), az nagy valószínûséggel nem járt a PE-re és fordítva. Nem tudnak véleményt mondani azok, akik egyikre vagy másikra járnak. Csak azok, akik mindkettõre - de ilyet valszeg nem fogsz találni.
És az igazi probléma az, amit az elején írtam: ha találsz is ilyen embert, szintúgy nem fog reális véleményt mondani - hacsak nem egyszerre jár mindkettõre.
[/prédikáció]
A fennt említett egyetemekkel kapcsolatban szeretnék véleményt kérni azoktól, akik ott tanulnak/tanultak.
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!
www.u-szeged.hu
www.sci.u-szeged.hu
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Attila király Népfõiskola
Szent Korona Egyetem
Nagy Lajos magánegyetem
Ezek miféle iskolák? Magánegyetem? Ez rendes mindenhol elfogadott diplomát ad?
Érdekes...a felvi.hu-n nem szerepelnek a felsõoktatási intézmények listájában...
Kíváncsi vagyok erre. Miféle magánegyetemek ezek? Mennyit érnek, mennyire hivatalosak, na meg bárki nyithat egyetemet, ha van rá pénze?
Nem kell ahhoz más is?
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Szóval:
ELTE-BTK -skandinavisztika
ME-BTK -német
ME GTK -turizmus-vendéglátás
ezeken a szakokon milyen és mekkora ösztöndíjak elérhetõek? tapasztalatokat kérnék :)
Köszi
Hajrá Magyarország!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mivel amúgy is otthagynám a sulit, nem szeretném még ezt is feleslegesen kifizetni
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol
Ezekrõl:
ELTE-BTK germanisztika-skandinavisztika
ME-BTK germanisztika-német
ME-GTK turizmus-vendéglátás
Elõre is köszi!
Hajrá Magyarország!
Kék tabletta:
Piros tabletta:
Az van csak, hogy ha van emlékezetes nap, egye fene, arra is gondolok, a barátaim között.
De legalább nem csak én vagyok egyedül ilyen kötelezõ ünnep nap ellenes, ennek örvendek. :)
Ha az un. PI nap is arról szólna, hogy akkor most ilyen meg olyan ajándékokat "kötelezõ" venni szereteinknek, ez is eltünne a sülyesztõben. De ez szerencsére számunkra még megmaradt saját "ünnepnek" :D Kocka ünnepnek ha úgytetszik :D
Narusco: ha így állsz, hozzá.. legyen. Mi "überkockák" meg legalább nem azért iszonk, mert most szombat van, hanem mert egy jellegzetes nap :D
Pálinka, sör, jóidõ, de ha így állsz hozzá, a te bajod :D (poén napi piálásból le kockázni a másikat, nem éppen fasza fõsulis/egyetemi hozzáállás, de mindenki szive joga olyannak lenni amilyen akar)
Azért ha akarod ha nem, iszunk a te egészségedre is ;)
Aki tud, 3:14-kor igyon eme nemes napra 3 doboz/üveg akármit, és egy korty (14/100-ad)-ot. A maradék 86/100-ad meg menjen arra, hogy egészségbe megérjük a jövõ ilyenkort!
Mindenkinek az egészségére!