Egyetemek, főiskolák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Anyám tanár és a kollegája lánya anno asszem Veszprémbe ment vegyésznek, de anyám munkatársához jár felkészítõ kéima órákra. Mikor bent volt az elsõ idõkban rájött, hogy itt neki nem kell órára járni 1-2 félévet, mert ezt õ már tudja.
Elsõ éven matekból és géptanból lazán átmentem 2-3-sal, mert matek tagozatos voltam gimiben és fizika faktos.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És mint mondtam, NEM bevágni kell dolgokat. Néhány ÁLTALÁNOS ELV alaklmazásával nagyon messzire lehet jutni. Nekem jó a memóriám, de magolni viszont soha nem tudtam (ez fura, de így van), tehát amit megértek az ott is marad bent a fejemben jó sokáig.
Tehát érteni kell a dolgokat. Gépelemem sem volt 3 éve, de azért ugyanúgy tudok rajzot olvasni.
"holott soha nem fog ezekkel még csak érintõlegesen sem foglalkozni."
Te így a jövõbe látsz? Miért nem mész inkább jósnak?
Olyat kell keresni amit szívesen és könnyen tanul az ember, mert jó benne.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Kalkulusnál fõleg függvények deriválása integrálása a fõ szerep ez késõbb minden tudományágban fontos.
Lineáris Algebra mátrixok és mátrixdeterminánsokról szól, diszkrét matematika pedig komplex számok, valószínûségszámítási alapok és gráfelmélet.
Ez a 3-as majdnem midnig megvan Közgáz, mérnök és Informatikus szentháromságnál.
Én is olyan suliból jöttem ahol 4-edleges dolog volt a matek. Szoptam is vele rendesen. Magántanár és rengeteg tanulás a lelke. Egyedül a matek volt az a fõsulin amire 1-2 napnál többet készültem. (még az államvizsgára sem kellett több 2-3 napnál) Erre a fosra viszont nekimentem mindent kihasználva egyszerûen azért mert szar volt a középiskolai alap.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Vagy PTE-ÁOK de ehhez a biosz és kémia érettségi elég húzós.
De minden vágyam az RTF.
Én BMF-es vagyok, mérnök informatikusnak tanulok, és a matek igencsak kell! 1. félévben 3 féle matek tárgyam volt!!! Az idei gólyáknak meg matek szintfelmérõt kellett írni, ahol a 2es 80%-tól volt!!! És a matek nem csak konkrét tárgyként jelenik meg, hanem más tárgyakban is szükséges a matematikai elõismeret!
Úgyhogy sztem ha ebben az irányban gondolkodsz, akkor kezdj el jobban foglalkozni a matekkal! Sok sikert 😊
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com
Chaos Anno Domini
Még szép, hogy vágnia kell egy gépésznek az anyagminõségeket, meg a mechanikát, stb. De én egészen másról beszéltem. Közlekedési folyamatos, rendszereket tervez, folyamatokat, infrastruktúrát, stb. Már miért kéne értenie az áramlástanhoz alapmûveltségi szinten felül? Aki nálunk pl logisztikára megy, annak ugyanúgy be kell vágnia az áramlástant, az anyagismeret 1-2-3.-at. mûszaki ábrázolásokat, mechanikát stb, holott soha nem fog ezekkel még csak érintõlegesen sem foglalkozni.
Ami engem érdekel, és kell a szakirányomhoz, abból jó vagyok. közgazdasági tárgyakból 3-as 4-es, programozásból 5ös, logisztikából, meg az egyébb rendszertechnikai tárgyakból is 3-as, de olyan tárgyak miatt szívók, amik soha nem fognak érinteni engem, és itt bukik el a magyar felsõoktatás. Iszonyat mennyiségû erõforrás megy a kukába. Ezekhelyett a tárgyak helyett lehetne mégjobban koncentrálni a szakspecifikusokra.
nézdmeg a kar oldalán, hogy melyik szakon milyen tantárgyak vannak
AZ összes többi is azért kell, hogy ne a "levegõben lógjak". Ki halott már olyan gépészrõl aki egy szót sem halott fémmegmunkálásról, hegesztésrõl vagy gépgyártástechológiáról. Legalább kaptam annyi képzést, hogy az összképrõl legyen valami halványf fogalmam.
Ja és nagyon kevés olyan tárgy van ahol seggelni kell. Nem seggelni ÉRTENI kell a dolgokat. Ezalól kivétel a fémtech és anyagtech. tárgyak voltak. Mechanikából az tetszett, hogy aki ÉRTI annak a megefelelõ segédképletekkel 2 oldalra ráfér az, hogy mit kell tudni mecha szigorlatra.
Ezek a miskolcin vannak az informatika/mérnök szakon, és nem nagyon van több, aminek köze lehetne az infóhoz... :S
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Gépészmérnöki alapszak
Mérnök informatikus alapszak
Ezek közül szerintetek melyik(ek) a legjobb(ak)?
Lassan be kellene már adni a papírt, de nem tudok valami sokat róluk... 😞
Szerintem a Mûszaki manager alapszakot már tuti bejelölöm, de nem csak 1-et akarok...amúgy ennek (mûszaki m.) van köze az infóhoz?
CHELSEA FOOTBALL CLUB
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Az ECDL vizsgám már megvan, a képszerkesztés és webszerkesztés extrával kiegészítve, valamint év végén vizsgáznom kell írásban és szóban is és mestermunkát kell leadnom szakdogával. Ha minden jól megy év végére multimédia-fejlesztõ szakember leszek.
Ezért vagyok most kicsit elbizonytalanodva hogy nincs ilyen egyetem ami kifejezetten ilyesmivel foglalkozik :S
http://sum41.uw.hu
http://sum41.uw.hu
Az egyetem célja nem az, hogy valaki diplomát szerezzen, hanem az hogy munkaképes tudást szerezzen és hivatásában magaszintû tudásra tegyen szert.
A másik gáz pedig az, hogy ilyen abszolút gáz emberek el tudnak jutni államvizsgázni, olyanokat pedig akik azóta AI-t írnak játékfejlesztõcégnek még a fõiskolai szakról is kivágják. Kérdem én. Jó a rendszer???
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Mi eddig tanultunk Java-t, C#-ot, ASP-t, JSP-t, de volt olyan is, hogy egy fél év alatt ledaráltunk egy SmallTalk, Haskell, Occam, Prolog kombót. Nem rég volt rendszerfejlesztés, ahol úgy kellett dolgozni, mint a nagybetûs szoftverfejlesztésben, csak kicsiben. Néhány fõs csapat, projektmenedzsment, dokumentáció, verziókövetés, prezentáció, mindent meg kellett csinálni.
Senki ne várja, hogy felveszik egyetemre, és akkor ott majd jól megtanítják valamilyen nyelven programozni, aztán 5 év után mehet valamelyik multihoz 300ezres fizetésért. Szemléletmódot tanítanak, technikákat, gondolkodásmódot. Ezek az alapok, innentõl mindenkinek magát kell képeznie, mert az informatika túl gyorsan fejlõdik ahhoz, hogy az egyetem mindent adaptálni tudjon. Persze vannak speciálkollégiumok is, ahol az ember belekóstolhat a legújabb, vagy kicsit egzotikusabb dolgokba is.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Gyakvizsgán meg pláne esélytelen.
Legalábbis én nem láttam még olyat, hogy valaki balfasz volt a programozáshoz, és 1-2 évnél tovább húzta volna.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
elmondom, én okj képzésen sem tp-t meg delphit tanultam, hanem java-t, csak éppen ott 1 hét alatt jutottunk el addig, amíg a nik-en 4 hónap alatt, mivel a niken annyira rendkívül fontosnak tartják a programozást hogy kõkemény heti 1 óra van belõle...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ez simán elképzelhetõ. Nálam pont fordítva volt, programozás jól megy, van hozzá érzékem (aztmondják), matekot viszont útálom, és nem is tudom... én nem jutnék el az államvizsgáig... magolni meg nem fogok. Ahogy nézem viszont fordítva menne. Ennyit az informatikai képzésrõl...
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Ja, igen: elaszticitás - az mán deriválás! Naés egy Black-Scholes egyenlettel mit kezdel???
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
.: mobilize.hu :.
Meghagyom az ilyen szépségeket a mérnököknek és matematikusoknak.
Fogsz, ha olyan cégnél helyezkedsz el. Én is áramlástechnikai gépész (is 😛 ) vagyok és mindennapos feladatok között fel-felmerül egy-egy jópofa áramlástechnikai feladat. Mivel én tervezõmérnökként dolgozok erõmûvi pernyeszállításos projektekben, sokkal gyakoribbak a sziltanos feladatok, de nem panaszkodom (pl.: zagy szállítása szivattyúkkal, milyen anyagjellemzõi vannak egy 1:1 víz-zagy rendszernek, mennyi az áramlási veszteség, szivattyú kiválasztás, stb..., vagy: pernye betárolva a silóba, mekkora feszültségek ébrednek a siló falban, vagy héjelmélet: nyomástartó edények méretezése, stb, stb... MINDENNAPOS feladatok! Másik szakirányom vegyipari gépész - jó párosítás!!! Mindegyik BME Gépészkar!)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Azért ez is számít. Ezért IS nem mentem el történelem/fizika tanárnak, mert azért éhenhalni nem szeretnék, sõz ahogy ma az ország oktatási intézményei züllenek lefel nem szeretném, ha a C kategórás állampolgárok megkéselnének.
Ez igen szomorú. Sajnos számomra az egyik vizsgán derült ki, hogy azért a BME-n is elõfordulhat hasnoló. Az elõttem ülõ 5. éves srácan fogalma nem volt már mi az a deriválás és komplex számok. Én simán kivágtam voltam, a tanár meg adott neki egy 3-ast. A legszorúbb, hogy még GONDOLKODNI sem tudott miután a tanár elárulta neki a fenti két dolog lényegét és nem tudott rájönni, hogy ezekbõl mi következik. Azon a modulon/szakirányon ahol én vagyok szerencsére ez igen ritka.
NAGYON kíváncsi leszek, hogy annak ellenére én áramlástechnikusként végzek mennyi idõt fogok dolgozni a szakirányom környékén..
Hivatást kell keresni. Mondjuk ez elsõ 2 évben bõven kiderül.
Sadist: Akinek nincs érzéke a programozáshoz símán bentmarad ilyen szakokon, mivel ha a matekot vágja akkor a húzós alaptárgyakon átseggeli magát aztán amikor az elsõ programozás órák jönnek megismerkedik olyanokkal akik a prog. házit megcsinálják helyette. Nálunk ez így ment. Számítógéphez sík hülye emberek akik programozni sem tudnak értek el államvizsgáig. De matekból legalább jók voltak.