Egyetemek, főiskolák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kozben en is rajottem hogy most mar azert komolyabban kell ezt az egeszet venni, mivel projektek lesznek mar boven az evek soran. Ugyhogy vegul is ha te mondod akkor nem lesz veszes. Mondjuk en lelkiismeretesen tanulok es be is jarok szal nem problema.
Szamgep periferiak: nincs semmilyen segedanyag fenn sehol sem (legalabbis azt mondta aztan lehet hogy lesz), katalogus nincs, egy zh lesz asszem 14dik heten es csak azt varja el amit ö elmond. Semmi extra ez a targy egy vicc.
Ezen a targyon kivul van vmi olyan targyad ami masodik feleves anyag?
A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.
Matprog.. Ha jól emlékszem tavaly csináltam, akkor nekünk elég lightos kis óra volt, beültünk órára, Pozsgai kiosztott egy papírt, leült elõre, s mindenki csinálja, ahogy tudja... Két zh volt, elsõ az könnyû, második az bazi nehéz, és a kettõdõl alakult ki egy jegy. Szal ingyenkredit volt, de mondjuk beadandó ebbõl? ijj.. Melyik progit használjátok?
Beadandó annyiból jó, hogy otthon tudsz google-zni, mástól segítséget kérni, meg jó szokni, mert késõbb, nekünk már rengeteg beadandós, projektes munkánk van, ahol össze kell melózni.
Számgép perifériák van neked? ha voltál benn, tudnál írni pár dolgot, mert új tanár van, asszem Harmath, és hogy õ mit vár el az emberektõl, zh-k, anyag merre van, katalógus van-e, stb 😊 Lusta voltam felmászni n-ig :S
.: mobilize.hu :.
Matematikai programcsomagokrol tudsz vmit mondani? Most vettem fel elso alkalommal de majdnem szivbajt kaptam 😄 (ezek a beadando feladatok - nem tom hogy nektek volt-e.. - es asszem 5 ilyen feladatot kell beadni... )
Láttam levlistán, hogy most elég szívás volt a programozás I, nálunk még ilyen tesztes kis vacak volt. Igaz programozni sem tudok C-ben azóta sem, mert csak a kérdéseket válaszokat kellett bemagolnunk...
Egyre figyelj, én azt szívtam meg, az pedig a InfLog->Diszkrét Matek->Adatstrukt.... ág, mert az keményen tud csúsztatni, ha nem figyel az ember, én is amiatt csúszok valszeg.
Elektró lesz a másik, ami elég szívás lesz 😊
es te hova jarsz ?
Ami menedzsmentet, vállalatgazdaságtant Te tanulsz mérnök vagy proginfon, az kb annyit ér mint Tömör professzor a reklámban.
Ellenben a gazdinfon majdnem ugyanolyan szinten tanulsz programozni mint a mérnök infon. Bár ez iskolafüggõ is. De egy jó programozó nem az iskolai oktatástól lesz jó programozó. Most nem térnék ki a magyar felsõoktatás jelenlegi színvonalára, de talán az orvosin és a gyógyszerészetin kívül minden mást el lehet sajátítani önképzéssel, különösen igaz ez a programozási nyelvekre.
A lényeg, hogy már lassan szinte mind1 milyen papírod van (amivel kitörölheted a popsid), ami számít, hogy hány nyelven beszélsz és milyen szinten, mennyire vagy talpraesett, rátermett, mennyire tudod magad eladni, motiváció, életcél, stb, stb, csak jó ha ezekhez van egy diplomád is, ami lehetõleg mesterszintû.
Igen, en is hallottam hogy milyen nagy nevu cegek tamogatjak az egyetemeket es keresik a jo munkaerot. En is azert csinalom (lany letemre) ezt az egeszet mert szeretem. Anelkul nem tudnam. Programozni is szeretek es en is mindent megteszek annak erdekeben hogy evek mulva majd en is egy ceg fontos tagja lehessek 😊
Kezdem belátni, hogy jól választottam <#finom>#finom>
Még jobb, hogy szeretem csinálni. Ha sikerül az eltés MSc, megnyalom a 10 ujjamat <#nyes>#nyes>
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Szóval érdemes erre a pályára lépni skacok és csajok...persze lehetõleg a legjobb képzések egyikére. Ha elvégzitek, szinte garantált a jó munkahely.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Amúgy: a C=64-es csapnivaló BASIC nyelvét egy Microsoft nevû cég fejlesztette. JÉÉÉÉ, de furcsa...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
c-t, majd c++, ezek után JAVA a mérnök infón tanítanak, PHP-re lehetõség van, nem kötelezõ. SQL-t mint adatbáziskezelés természetesen tanulsz szintén az említett szakon, s ennek használatát is különbözõ programokban. Mondjuk nálunk netes alkalmazások fejlesztésénél lehet php javascriptet tanulni, ez nem kötelezõ annak, aki ezek iránt nem érdeklõdik, de a c, c++, JAVA az kötelezõ, plusz nálunk egy kis perl is van, de az elég alapszintû...
C-t érdemes tanulgatni, mert késõbb a hálózatok kezelésénél, szerverek írásánál nagyon jó hasznát veszi az ember, azzal szívtam most én is, mert hiába megy a JAVA és a C++, a C-t eléggé elhanyagoltam...
Ennek láthatom bármi hasznát valamilyen szakon vagy ugyan úgy beletartozik a "jobb ötleted nincs, és amúgy is szeretsz gépezni" kategóriába?
Én gimi negyedik elején kezdtem programozni, pascalban, csak hobbiból, elõkészítésnek, de nekem valamiért nagyon feküdt, egy hónap múlva már írtam egy sudoku-fejtõ programot is (nem arcoskodni akarok, csak mondom). BME-n meg ontották ránk a kemény C-t...
Az szerintem egy tévhit, hogy egyetem kell ahhoz, h valaki valamiben igen jó legyen - az Msc/Bsc fokozatok is akkor "hasznosak" ha eleve abban gondolkodsz, hogy alkalmazott leszel egy cégnél. Bill Gates sem végezte el a fõsulit...!
Sokat jelent az is, ki milyen elõképzettséggel jön: Én egy vidéki faluból kerültem fel a BME-re, de ott volt olyan lelkiismeretes tanár, aki a nyolcvanas évek elején már a BASIC-et nyomta belénk fakultáción, negyedikes korunkban (azóta sem tudok ojjektumorientáltan programozni :'( ) és mire eljutottunk a nyolcadikig, a kemény mag röhögve programozott gépi kódban Z80 és a Commodore-ok 65xx procijaira. És lám-lám, a BME-n a PASCAl és késõbb a VizilóBASIC sem jelentett semmi de semmi gondot sem és valszeg más programnyelv sem jelentene.
Gyerekként megtanulni és felnõttként jól megélni belõle - EZ ami az igazán sikeres pályafutás!
Egyébként nem a matek a kedvencem, de tanulással (meg jó tanárokkal) képes voltam megérteni és elvégezni (bár a valszámot még most csinálom).
MSc: hát akkor mindenképpen megcsinálom, mert külföldben is gondolkoztam már (pont oda ahová te írtad). A +2 év engem nem zavar, amúgy is dolgoznék mellette, mondjuk úgy elég húzós lesz, de muszáj lesz megcsinálni.
MSc-s kérdésedre: itthon MOST nem nagyon nézik, van-e msc-d, feltételnek se nagyon találod sehol, viszont ismerõs, aki külföldre közvetít diákokat, jórészt informatikusokat (angolokhoz,írekhez), ott viszont majd hogy nem kötelezõ már az MSc, hisz ott régebb óta van ez a becselor képzés, jobban értékelik is azt, aki ilyennel megy ki. S ha megnézzük, ha egyszer oda bekerülsz, megcsinálni már nem oly nehéz, persze idõben +2 év...
én nagyon nem szeretem ezt a szakot, fõleg amiatt, hogy mi voltunk az elsõ bsc-sek, és folyton változik körülöttünk minden, amit aztán rendesen megszívunk általában... Meg önmagában az nem tetszik, hogy mindenféle tárgyat tanítanak, de csak picit, van néhány tárgy, amit meg aztán megcsinálni még tanulással is rohadt nehéz (elektro, számgépháló 2, na meg az a rohadt mocskos menedzsment)
ami meg egy mérnök infós szakmája lenne, ahhoz a szoftech kapcsolódik, annak meg az oktatása jó, de egy félévben arról tanulni.. Engem az a rész érdekelne, de most akkor járjak el magamtól tanfolyamra? akkor miért járok ide? progok meglettek mind elsõre, 4-5 körül, de nem érzem magamban, hogy a jövõben programozzak, akkor a progosokhoz járnék, nem ide.
Ez az új index nélküli, kérvények felét eltörlõ intézkedés megint csak hab a tortán, de most már elvégzem, ha eddig kibírtam, és a szürõk is meglettek 😊
En Pannon Egyetemre jarok mernok informatikus szakra es en imadom (igaz aki nem szereti a matekot es nem erzi az osszefuggeseket az jobb ha nem jelentkezik.) attol hogy veszpremben van nem pesten, attol meg ez is nehez. Jo tanarok vannak, aki szeret ilyesmivel foglalkozni annak egy kincs az egyetem. Aki Cs-zni szeretne a szaktarsaimmal tanulas helyett az ne jelentkezzen vannak elegen 😛
Nem sokat tudok az MSc-rõl. Gondolom van felvételi. Fizetni is kell a félévekért? Úgy hallottam régebben, hogy kell. Bármiféle információ érdekel.
Kicsit vicces módon az ELTE infó karának a honlapja most rossz, úgyhogy arrafelé nem tudok most tájékozódni.
Haverom még ott van. Nagyon durva matek van, fizika, digitális technika, méréslabor, stb............mondjuk haverom elég béna, de sok csoporttársa már most dolgozik (másodévesek). Ha nem voltál jó matekból és programozásból gimiben, ill. nem érzel teljes elhivatottságot, akkor nagyon gondold meg. Ha csak azért akarsz oda menni, mert nincs jobb ötleted, és amúgy is szeretsz gépezni, akkor NEM fog menni. Ebben biztos vagyok. Nem olyan könnyû az, mint amilyennek gondolja az ember.
Volt egy szólás a bme-n: miért nincs ott tavaszi / õszi szünet? Mert az egy hét alatt elvégeznénk a bölcsészt 😄
Lazarus: Akarod csinálni? Hát akkor feküdj neki és CSINÁLD, baszki - vagy egy életen át fogsz szenvedni a saját pöcsöléseid miatt! Én 26 évesen felvételiztem gépésznek úgy, h elõtte épphogy bukdácsoltam MINDENBÕL. Tisztességgel végigtanultam az öt évet és nagyon jó GÖRGETETT átlaggal (4.13) végeztem el a BME-t, nappalin, nem fizetõsön. CSAK el kellett határoznom és megcsinálni! És még stréber sem voltam, csak szerettem csinálni!
mindent tanulsz egy picit, de ahhoz hogy jó legyél belõle, sok sok önálló tanulást igényel... elvárások elég magasak, sûrûn potyognak az emberek..
Szal, ha jössz ide, készülj fel, hogy tanulni kell majd. Sokat. Tanulók fele elmegy passziv félévre vagy otthagyja a sulit elsõ félév után. Nem ijesztésként mondom, csak ez a valóság. Viszont az itteni bsc diploma sokat ér. A végzõsöket a cégek azonnal viszik is el. Átalában elsõ-második helyen vagyunk az informatikus szakok között a BME-VIK mérnök infóval versenyezve.
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Egyébként Felvi.hu-n a 2009-es ponthatár listában egy csomó szak hiányzik, amit egyébként e-felvételi lapon meg lehet jelöli, illetve a szakok megvannak, de a listában csak Mester képzéseket találok (MNA), alap szintûeket (ANA) nem tartalmaz... ennek van valamilyen jelentõsége?
Egyébként matek nálunk 1 évig van, elsõ félévben 2 féle, másodikban is, és utána matek szigorlat. Ill még 1 valszám van a 4. félévben.De ennyi, nincs sok matek. Matek tanárok nagyon korrektek, rendesek, sztem nyugodtan mondhatom, hogy nálunk alapvetõen jó matektanárok vannak, akik rendesen legadják az anyagot. Viszont azért itt is buknak rendesen a diákok. (mint mindenhol máshol). Én is 2-es voltam végig matekból szakközépben, és itt sem voltam sokkal jobb belõle, de átmentem, sikerült, szóval tanulással sztem az is képes összehozni egy 2-est, 3-ast aki alapvetõen nem egy túl jó matekos.
De ha valóban ezt, akkor sok tanulással, elhatározással meg lehet csinálni bármit.
E két nyelv megtanulása ma már ugy is alapvetõ, a két nyelv ismeretével bármi mást simán megtanultok utána. Ami fontos kezdetben, az úgy is az elmélet (öröklödés, osztályok, polimorfizmus, alapvetõ algoritmusok (keresés, rendezés, min és max) stb)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Köszi
tervezgetjük hogy elkezdünk programozást tanulni valamilyen nyelven, hogy késöbb egyetemen ne 0-ról kezdjünk. melyik nyelveket ajánljátok? (BME a cél, szóval aki oda jár az írjon pár sort errõl legyen szives) elõre is köszi 😊