Egyetemek, főiskolák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mi bmf-nik -en mindent mindennel 😄
leszarom a konfigod...
.: mobilize.hu :.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
No meg amit én helyesírásból anno tanultam, ahhoz a középsulinak sajnos semmi köze, mert ott már semmi olyat nem tanultunk, ami a helyesírásra kényszerített volna, vagy gyakoroltuk volna, ott már csak elvárás volt, néha kaptál rá jegyet fogalmazás mellett.. Ott már csak a nyelvtan számunkra teljesen felesleges részét tolták, ilyen olyan, kitalált szabályokat, definíciókat.
Irodalom meg számomra hülyeségnek tört, verstanulás meg társai, de aztán rá kell jönnöm, hogy inkább két vers, mint pár analízis és diszk matek definíció 😊
Fizikát vagy Kémiát vagy bioszt komolyabban mikor fogok használni az életben??? soha..
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Fizika csökkentése.. Hát szerintem akkor megérthetõ, ha mellette van lehetõség olyanoknak tanulni, akiket érdekel, tehát fakultációban vagy vmi hasonlóban, akkor szerintem ez nem gond. Kémia, biosz is kezd eltünni, és maradnak a humán tárgyak és a matek. Mondjuk a matek szintje is megkérdõjelezhetõ, mert az viszont egy olyan tárgy, ami akárhopva is mész tovább egyetemre, nagoyn valószínû hogy lesz, legalább a deriválásig.

nálunk pszfen ugyanaz, mint amit bucser mondott:
1. félév: anál
2. félév: valszám
3. félév: operációkutatás (lineáris algebra)
Aki szakbarbár akar lenni az menjen szakközépbe. onnan fõsuli és onnan egyteem. sokkal jobb szakember lesz belõle mint ha gimibõl megy fõsulira egyetemre.
Ez úgy jött össze, hogy mi még gyakorlatokon írtnuk ZH-t. Ez elvett két gyakrolatot + halottak napja és a nyílt nap is a gyakorlati napra estett a félév elsõ felében meg vektoranalízis volt.
Évrõl évre csökkentik a matek óraszámát én nem vágom, hogy mirt. Gimnáziumban meg ahogy hallom a fizika óraszámokat vágják meg. Kezdem azt hinni, hogy semmi értelmeset nem fognak okatatni egy idõ után kellõ óraszámban.
És hozzátartozik, hogy félévenként olyan 10-12 van ezekbõl, mert a szünetek, rektori szünetek mindig matekgyakokra esnek..
Én SAJNÁLOM, hogy ilyen kevés matekom volt. VÉGIG heti 8 órában kellett volna és a diffegyenletek is lehetett volna külön tantárgy. A valszámból tényleg elég a heti 4-6, ha késõbb kell akkor a jelanalízisek és más téren úgyis kiokítanak.
Ezalatt eljutottunk a parciális integrálástól a lineáris egyenleteken át a valószínûségszámításig.
Szerinted mi maradt meg a fejemben a mai napig???
Mikor indult a BSC akkor véletlenül valahogy egy elõadásuk környékére keveredtem. Heti 4 (!!) közgáz órájuk volt és heti 4 matek, ha jól tudom. Ez valami rossz vicc lehet. Nekem még 6,5 éve heti 8 (!) matekom volt és 2 közgáz.
Bár csak energetikusoknál láttam, de amit náluk mechanika oktatás alatt mûveltek az sem volt egyszerû. 1 (!!) félévben olyan mozgástan példákkal találkoztam mikor láttam õket Zh.-re készülni amivel én 3. félév elején botlottam bele két félév 8 órás matek után. Ja és úgy, hogy heti 4-6 mecha órájuk volt asszem, de ebben volt statika, sziltan és mozgástan is. Ez nekünk 3 külön félév volt még régen 4+6+6 kerdites tárgyakkal. Ez komolyan gondolják, hogy így lehet NORMÁLISAN oktatni. Szerintem ez enyén szólva elkeserítõ.
A másik a matek. Az én évfolyamom volt az utolsó amkiknek az elsõ két félévben heti 8 matekjuk volt. Meg is tette a hatását. Sajnos 3. félévben már csak heti 6 és a valszám már csak heti 4 órában volt, de az elég is volt. Ismerek gépészt aki '96 táján végzett nekik még 5 féléves matek volt és a diffegyenletekek külön tárgyban okatatták. A BME-n a matematika inézetnek hála sajnos nem túl magas színvonalú szerintem a matek okatatása a diffegyenletek terén. Nem valós példákon keresztül látjuk õket. Én a modulomon tanultam meg a diffegyenletek igazából...
Szóval az ÉN véleményem szerint a színvonal helyenként igen meredeken zuhan, de állítólag ez a legjobb az országban. Bele sem merek gondolni, hogy máshol akkor mi folyik. Szakirányon persze már "tombolhatsz", igen komoly dolgokban lehet részt venni.
A képzés nagyon jó, már az alapozó tárgyak olyan széles ismereteket adnak, amelyek sok gyakorlati probléma megoldásában elegendõek (jelenleg tervezõmérnök vagyok és külföldi széntüzelésû erõmûvekhez tervezek pernyeszállító berendezéseket - tizentonnás, tizenméter magas, ötméter átmérõjû edénykék, ejektorok, keverõtartályok, csõvezetékek dögivel, stb, stb... - és az a szép, hogy meg is építik õket!)
Szakirányon kiélheted ipari munkákban minden vágyadat, csak ki kell tûnnöd kicsit az embertömegbõl! Sajnos kis hazánkban dívik a jó képességû embereket kinézni a társaságból, de ne felejtsük el, sok emberi tulajdonság mellett a diák munkájának fokmérõje az osztályzat! Én nem szégyellném és emiatt nem is vetnék meg leendõ mérnök-kollegát!
Elég csak abba belegondolni, hogy a veled együtt végzõ társaid annak a szakterületnek az egyik legjobb ismerõi lesznek hamarosan, ha a szakmában maradnak - és te személyesen ismered õket!
Van egy gyermekorvos ismerõsünk, aki gyermekgyógyászatból közepesre vizsgázott! Namost mi a szart kezdjek az ilyennel?! 😉 😛
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Nem elhanyagolandó szempont: BME-GEK: amikor én végeztem volt 22-23 szakirány! Az lehetsz, ami akarsz! Persze nem volt még kétszintû képzés!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
1. félév : Anal I., Dmat I., Linalg
2. félév: Anal II, Dmat II, Matek szigo.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
3 félév matekom volt a VM szakon amit végül befejeztem.
1. félév Deriválás + integrálás.
2. félév Lineáris algebra
3. félév valszám.
BMF-NIK-en mondjuk azért az jó, hogy csak az elsõ évben van matek, tehát ha 2 félévig lenyomod a matek tárgyakat elsõre (anal 1-2, dmat 1-2, linalg), akkor már csak matek szigó elsõ év elején, és nincs több matek tárgy (jó, van még 1 valószinüségszámitás és matematikai statisztika késõbb, de ennyi. míg eltén évekig szivhatsz az anallal)
BME-n? BMF-en? SZIE-n??
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
NA ilyen volt a régi rendszer. Most mindenki áldja az újat, pedig anno 6 éve savazta mindenki, hogy milyen szar...
De a párhuzamoshoz elég durva kérvény kell, soksok emberrel aláíratva, másképp nem akarnak engedni belõle..
Az hogy vizsga után bukás 😄DD Hát szerintem akkor hamar kiürülne a suli 😄
Én 3-szor csináltam analízis 1-et mégis idõben végeztem. Pedig alapozótárgy minden arra épül. Persze nagy segítségemre volt a siklópálya😊 keresztféléves képzések és az utolsó 3 félévben cirka 45-50 kredit között kellett eljesítenem minden szemeszterben.
De meg lehet csinálni.
Nálunk most úgy van, hogy elsõ félév, 3 matek, Analízis (sorozatok, határértékek, deriválás, integrálás), Lineáris algebra(vektorterek, mátrixok, lin. egyenletrendszerek) és Informatika Logikai és algebrai alapjai, régi nevén diszkrét matematika(komplex számok, halmazelmélet). Aztán ezekre épülnek további matekok, analízis kettõ (többváltozós egyenletek differenciáljai és integráljai), valószínûségszámítás, diszkrét matematika, digitális számítás elmélete, yyakorlati problémák modellezése diferenciál-és differenciaegyenletekkel, mindenki kedvence 😄 Szóval lehet válogatni bõven 😄
Szóval matek van bõven, és most átálltak arra a módszerre, hogy ZH-k tiszta gyak feladati után most már a vizsgák is 60%-ban eladatok, 40% elmélet. Tehát nem elég benyalni, meg kell érteni.. Középsuliban emelt matekos voltam, 3-4 körül, és most szépen kellett azért izzadnom, analízist például 5ikre csináltam meg... Igaz ebben az én tavalyi hülyeségem is benne volt, meg a tanár két adagnyi jóindulata..
Szal ha a matekot nem szereted, akkor sajnos itt szenvedni fogsz, mint mérnök infós..
Gazd infón is van matek bõven, javarészt ugyanazt tanulják mint mi, de oda még kell pluszba egy nagy adag elhivatotság a gazdasági tárgyak iránt is.. mert mi azokon át vagyunk rugdalva holmi tesztekkel, õk keményen veszik a makrót, mikrót és társait...
Harmadikhoz nem tudok hozzászólni, azt nem ismerem.
Nekünk még az elsõ év végén szigorlatoznunk is kellett, nektek már nem kell😄. A vizsgák általában teszt jellegûek ezekbõl a tárgyakból, ábrákkal megspékelve 😊. Szerintem nagyon pici elõnyöd lehet. Bár nem tom mennyire oktatják középsuliban, marshall kereszt stb az ien alap és erre épül rá naon sok minden. (bp görbe, lm, is görbe, stb stb lesz itt minden).
Emellett számvitel(könyvelés mester fokon) és gazdasági matematika (integrálás, deriválás).
Ha vmi érdekel még irj nyugodtan..
Sok szerencsét.😄
Amikor szaros tételeket definíciókat kell visszaböfögni meg bizonyításokat. Én is rühellem, soha nem tudtam rendesen megtanulni õket. Valamibe mindig belekötött a tanár. A gyakot tudja õ is én is. De vizsgán 60%-a a kérdéseknek elmélet. Úgyhogy szopás.
ÉS a tanárok is eléggé szar elõadók voltak.
Chaos Anno Domini
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Most emelt óraszámú humán-t (társadalomismeretet) tanulok.
A biosz az idén jött be tantárgynak,kémia pedig már jövõre nem lesz, esetleg fakultálni lehetne belõle. Mondjuk mindkét tantárgyat szeretem,a bioszt azt talán jobban.
RTF-re töri, és magyar kell talán a legjobban , ezekkel pedig elvagyok.
Remélem majd összejön.
mondom beállítottság kérdése.
Nem kell ahhoz jósnak lenni, hogy az ember, ha azt csinálja, amit szeret, márpedig fõleg ezt fogja, vagy nem fog szenvedni olyannal, amit nem szeret és picsanehéz is, akkor nem fog találkozni ezekkel, max általános mûveltség szintjén, de egyetemi szinten tuti nem. Gépészkaron nem nagyon van ilyen, mert ott gyakorlatilag minden egy fõszakra megy. Nálunk viszont két teljesen más szak van. Vagy egy gépész meg egy nem gépész szakirány. Az alaptárgyak 75%-a a gépészeknek van, de mégis mindenkinek kell tanulnia.
Chaos Anno Domini
(plusz, hogy a fõsulin/egyetemen milyenek a tanárok. PL annál dühítõbb nincsen mikor nehézségben és szívatásban a vizsgafeladatok közelében sincsennek az órán megcsinált feladatokkal, vagy a beadandóban bekértel. egyszerûen 4-szer 5-ször nehezebbek.)
Egyébként meg kár lenézni azokat akik képlet segítségével nem vágják helybõl, hogy mi a feladat megoldása mert lehet, hogy megszenvedtem matek alapokkal, de marketingbõl, pszichóból vagy közgáz+pénzügy+számvitel terén meg mindig engem kérdezgettek.
Rohadtsok múlik azon, hogy milyen beállítottságú valaki.
Nem kell azért túlértékelni a BMEt. Lazán veri egy Prágai Károly Egyetem, vagy egy Bécsi Mûszaki Egyetem. Verjük a szlovákokat, románokat, szerbeket, juhééjjj :/