Egyetemek, főiskolák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeretettel várok mindenkit Megveretni címû topikomban!
Gyertek!! <#integet2>#integet2>
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1222425652
viszont ezért is írtam oda, hogy ez az elképzelés még nyilván változni fog, mert akkorra amikor tényleg el kellene komolyabban gondolkoznom azon, hogy hova menjek középiskola után tanulni, valószínûleg én fogom ejteni az egészet és olyanba kezdek majd bele, amibõl nagyobb "hasznom" lesz.
de az is lehet, hogy nem is fogok felsõokulni:] majd kiderül
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
.: mobilize.hu :.
OFF
...err, én nem akarok nagyon károgó vészmadár lenni, és senkinek sem akarok "beszólni", de ha valóban olyan helyzetbe kerülnek a ma élõ emberek, hogy FOG az számítani, hogy mihez értesz, akkor talán több esélye van egy mezõgazdasági mérnöknek, faipari mérnöknek, gépésznek, agronómusnak, vízépítõnek, energetikusnak, lovásznak, kovácsnak, ácsnak, esztergályosnak, bõrdíszmûvesnek, földmûvesnek, stb... mint egy irodalmárnak, esztétának, mûfordítónak, lapszerkesztõnek, HR managernek, régésznek, reklámszakembernek stb...
Azt gondolom, a ma élõ emberek és a mai fiatalok el sem tudnak képzelni egy olyan világot, ahol nincs vezetékes ivóvíz, nincs áram, csak kitüntetett helyeken és az ételt meg kell termelni... - na persze csak akkor, amikor épp nem háborúznak a jónépek a koncon...
/OFF
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
sebaj, akkor majd marad az egyiptológia
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
kicsit leült a topik,, de remélem valaki tud majd egyszer csak segíteni<#smile>#smile>
a kérdés a következõ
van olyan egyetem/szak/akármi, ahol indán kultúrát lehet tanulni?
Valaki jár közületek skandinavisztikára?
Hosszabb beszámolót szívesen fogadnék.
(Nem felvi.hu-s szakleírást, azt olvastam már, hanem saját beszámolót: tapasztalatok, tantárgyak, stb.)
És ez az ELTE-n kívül máshol nincs?
Hajrá Magyarország!
Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"
Az a helyzet, hogy harmadjára vettem fel egy tantárgyat a fõsulin (3 félév). Elsõbe el is mentem vizsgázni, de értelemszerûen nem sikerült, hiszen felvettem másodjára is, de téli idõszakba nem tudtam elmenni egyszer se vizsgázni belõle, most meg harmadjára vettem fel, de az idõ igen kevés, h sikeresen vizsgázzak belõle (még nem voltam ebben a félévben vizsgázni belõle).
Hogy lehet azt elkerülni, h ne rugjanak ki 3 sikertelen év után? Könnyes levél a dékánnak? Vmilyen úton tantárgy leadás –vizsgaidõszakban :S ?... tippeket várok! Olyanok véleményét akik jártak v hasonló cipõben járnak most!
Köszi a válaszokat!
Nekünk elõbb vége ugyan, de nektek 1 vizsgára több idõtök van, jobban be tudjátok osztani, mint mi...
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Aki még vizsgázik annak sok sikért! És kellemes nyarat mindenkinek!
MÉRLEG: 5 vizsgából 3 sikerült (a matek szigó, közgáz, digit)
nem sikerült sajna: ppt, (és ugyan csak holnap tudom meg, de) fizika
még nem sikerült évközi tárgyként: villany2
a többi sikerült
hát kurvanehéz volt, de vége 😄DDDD
"Az élet akkor kezd el sorvadni, ha tudunk valami jóról, és nem beszélünk róla az embereknek..." Ezt Truman hUnt mondta. Jön ide MO.ra hamarosan; minden értelemes embernek meg kéne hallgatnia, mi is a normális élet, és hogyan jut az ember arra a szintre. Képzés, pénzes. A CEO elnöke, Truman Hunt az egyik, aztán még jönnek az elite-bõl. Az információ hatalom. A legtöbb dollármilliomost az a cég termeli ki, ahol ez az illetõ van. Még a Marketingszövetség elnöke - Tonk Emil is ott lesz elõadóként. A képzés Június 20-21-22., részleteket tõlem: 0620 564 3934. Korlátozott számban be tudok vinni embereket.
Truman hUnt-ról infók itt: http://www.forbes.com/finance/mktguideapps/personinfo/FromPersonIdPersonTearsheet.jhtml?passedPersonId=891822
era baba
PSP user n\' soon ps3 user too :)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ha valaki EZZEL akar foglalkozni, akkor OTTHON meg kell tanulnia C/C++ -ban programoznia, letöltheti a forum.nokia-ról az SDK-t, elmegy egy félévet a Charaf Hassan féle Symbian programozásra vagy megveszi a fekete Symbianos könyvet és onnan kiokosítja magát, úgyis próbálkozások nélkül nem lehet programozni megtanulni.
Megírja az elsõ hasznos programját és máris hajíthatja felfelé a webre, ahonnan jó pénzért lehet csak letölteni. Sok kicsi sokra megy elvet követve két-három havonta egy-egy programot kihajítva évenként 4 új programmal igazán jó jövedelemhez lehet hozzájutni. A piac hatalmas - bármely ország bármely számítógépérõl eljuthatnak hozzá!
Mire az egyetem végére ér valaki, kitartó melóval eljuthat addig, h azon kezd el gondolkodni, h "a fene egye meg, olyan sok embernek sikerül ezen a piacon megmaradni, nekem miért ne menne - nem megyek el más alkalmazottjaként dolgozni, hanem a magam ötleteibõl fogok pénzt keresni magamnak!"
Hát ez így nem teljesen igaz. Azért nem igaz, mert az elõny sok mindentõl függ: - hogy hol végzett (lásd be: egy álláshirdetésnél igenis elõnyben van egy bme-n végzett egy gdf-hez képest)
- hogy milyen extra képesitései vannak
- hogy mennyi gyakorlata van
- satöbbi
Sokan választják ma az informatikát a szakmájuknak, ezért elég erõs a verseny, fõleg hogy a technológiák napról-napra fejlõdnek, változnak. Gépészeknél is fejlõdik a tudomány gondolom, de közel sem annyira mint egy infósnak.
Mondják, hogy manapság sok az informatikus. Na most kérdem én, kit is lehet informatikusnak nevezni? Aki ismeri a word,excel,html kombót? Mert akkor elég sok informatikus van ebben az országban. Az én mércém szerint az az informatikus, aki valamelyik szakágához az
informatikának (ez lehet programozás (és azon belülis pl. mondjuk mobil alkalmazásfejlesztés, vagy rendszerinfó (pl. winserveres rész vagy linux), de sok ilyen szakirány van még)
ért, és elég mélyen elmerült a témájában, azaz képes rá, hogy egy munkahelyen megállja a helyét, és egy felmerülõ problémára megoldást találjon.
Az öt év ahhoz mindenképpen kell, hogy ne hozzon zavarba egy-egy új probléma, de ha a MINDENNAPOKAT nézzük, nem kell túl sok!
Egy informatikai jellegû pályára készülõ fiatal MA hatalmas elõnyben van! Az ismeretei java részét otthon meg tudja szerezni. Az egyetemen összeszedhetõ tudás hatalmas elõnye a rendszerezettség és a szakterület részletes ismertetése, de ezt sok elõtanulmánnyal meg lehet szerezni az egyetem elõtt vagy mellett is!
Az egyén rátermettségén áll vagy bukik, hogy ezt a saját javára fordítja-e, vagy csak "elraktározza", megtanulja, mint egy diák.
A jobb életre való hajlam ott indul, hogy elõtérbe kerül a "hogyan tudnék ebbõl pénzt csinálni magamnak" gondolkodás. A Google-fiúknak szerintetek mije volt, amikor az egyetemi éveiket taposták? A Mosaic böngészõ, a Napster és más, ma is mûködõ fájlmegosztó rendszerek mind-mind az egyén szintjérõl indultak és általában egy-egy egyetemi éveiben járó fiataltól (akiknek nem feltétlenül kellett egyetemet végezniük - pl.: Bill Gates: õ csak értett a programozáshoz és mert ebbõl megélni próbálni)
mikor akarsz jól élni kezdeni? negyven évesen, vagy addig, amíg fiatal vagy?
Esetleg körül lehet nézni a különbözõ informatikai oktatóközpontoknál (számalk, stb.)
Hátha ott van valami (de azok fizetõsek).
http://sum41.uw.hu
PSP user n\' soon ps3 user too :)
programtervezõ informatikust jelöltem, anyagmérnökit meg gépészmérnökit mind miskolcon...
mennyire nehéz, mit kell tanulni inkább, melyik van többségben?(humán, reál)
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Amúgy utálom ezt az egyik kar lenézi a másikat kórt. Teljesen más. Valószínû, hogy egy építõ soha nem fog tudni olyan esztétikai csodákat építeni, mint egy építész, viszont az építész se valószínû, hogy tudna olyat építeni, ami ne dõlne össze. Teljesen más a kettõ.
Lustaságban top listás vagyok én is. Sokszor inkább megszorítom a nadrágszíjjat, és várok egy sült galambra, mint hogy újra elmenjek akármilyen szalag mellé, Mekkibe vagy Tecsóba. Néhanapján flashelgetek, vagy videókat vágok, ezekkel elvagyok. No, hát öcsémet ismerve, egy ilyen munka egyszerûbb változatával sem lenne hajlandó foglalkozni. De mivel most kirúgtám egyetemrõl, rá lesz szorulva.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ezt hívják úgy, hogy számítógépes grafika. Mint az OpenGL vagy a DirectX, csak õ gondolom írt saját megvilágítási modelleket és shadereket.
Na szóval, öcsém a nyomdokaimba lépett, és kibukott a veszprémi egyetemrõl. Hülye volt, nagyon tiltottam a helytõl, föleg a földmérnõk szakról, de nem hallgatott rám.
Igazán fogalma sincs a gyereknek, hogy mivel akar foglalkozni, de láttam dolgozni õt a powray nevezetü programmal. Nem tudom ki ismeri. Ez egy 3D modellezõ progi, de ne egy 3D Studio Maxra gondoljatok, ez nem huzigálos, ez szintiszta programozás. Leprogramozni az alap alakzatokat, azokból felépíteni a legbonyulultabb dolgokat is. Koordináták és vektorok segitségével. A tárgyakat, fényeket, tükrözödést, mindent. És a gyerek félprofi benne. Szórakozás képpen pár nap alatt összedobott egy hajómodellt a babylon 5-bõl. A gép egy napig renderelte le, és én mondom, szuper lett.
Aztán probálkozott komolyabb dolgokkal is. Tervrajzokkal. Hidak, parkok, épületek. Nem értek hozzá, de ránézésre szinte tökéletesen, már amennyire tervek hiányában tökéletesen meg lehet csinálni, lemodellezte a házunkat. Vállasztó falakkal, szemetes és légaknákkal, alapozással együtt.
Gondolom valami építészeti szakon hasznát vehetné ennek a tehetségének. Ezért kérdezösködök ez irányában. Akinek van ötlete, van ismeretsége a témában, ne tartsa magában!
Szerintem a látvány részével jobban elboldogul mint a mérnõki részével, mert fizikából pl sosem volt túl jó. De hát nem elsõ éve járok felsõoktatásba, tudom hogy a leglehetetlenebb dolgokat is meg tudja tanulni az ember, ha nagyon akarja.