Felvételi főiskolára, egyetemre
  • Kmarha
    Igaz, lehetnék pontosabb is.

Na szóval, öcsém a nyomdokaimba lépett, és kibukott a veszprémi egyetemről. Hülye volt, nagyon tiltottam a helytől, föleg a földmérnők szakról, de nem hallgatott rám.

Igazán fogalma sincs a gyereknek, hogy mivel akar foglalkozni, de láttam dolgozni őt a powray nevezetü programmal. Nem tudom ki ismeri. Ez egy 3D modellező progi, de ne egy 3D Studio Maxra gondoljatok, ez nem huzigálos, ez szintiszta programozás. Leprogramozni az alap alakzatokat, azokból felépíteni a legbonyulultabb dolgokat is. Koordináták és vektorok segitségével. A tárgyakat, fényeket, tükrözödést, mindent. És a gyerek félprofi benne. Szórakozás képpen pár nap alatt összedobott egy hajómodellt a babylon 5-ből. A gép egy napig renderelte le, és én mondom, szuper lett.

Aztán probálkozott komolyabb dolgokkal is. Tervrajzokkal. Hidak, parkok, épületek. Nem értek hozzá, de ránézésre szinte tökéletesen, már amennyire tervek hiányában tökéletesen meg lehet csinálni, lemodellezte a házunkat. Vállasztó falakkal, szemetes és légaknákkal, alapozással együtt.

Gondolom valami építészeti szakon hasznát vehetné ennek a tehetségének. Ezért kérdezösködök ez irányában. Akinek van ötlete, van ismeretsége a témában, ne tartsa magában!

Szerintem a látvány részével jobban elboldogul mint a mérnőki részével, mert fizikából pl sosem volt túl jó. De hát nem első éve járok felsőoktatásba, tudom hogy a leglehetetlenebb dolgokat is meg tudja tanulni az ember, ha nagyon akarja.