604
  • toysoldier
    jajj.
  • Bucser
    valóban:)
  • Rockynhooo
  • hiej
    Hello remélem tudjátok hogy nem fognak filmet csinálni dragon ballbol
    Üdv hiej
  • Kanál
    szép munka :)
  • Drephis
    eheh. :)
    érdekes.
  • II Rocky II
    jaja alap hogy nem azt irjuk hogy hol meg ez meg az,hanme adunk egy linket és kész.kerestem én is de nem találtam.:)
  • takysoft
    (De.. mégis comment, mert talán nem volt egyértelmű...
    legközelebb egy linket adhatnál azért)
  • takysoft
    "a videoplayeren"

ehhe... no comment.
  • hiej
    nézzétek meg a videoplayeren dragon ball z film intro nemtudom ki csinálta de mint az igazi nagyon jó:)
  • hunbasser
    :DDDDDDdddddd
  • acsati
    eeeeeeeeennyiiiree?
  • II Rocky II
    eltolják a premiert :(
  • Hedic
    haaaaa.....az lenne a laza ha az egész dragonball z rajzfilmsorozatot megfilmesitenék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!utánna meg jöhetne a gt...a sima db meg levan kakilva...xd
  • II Rocky II
    ez is egy vélemény:) de ha a GT filmesítik meg és van rá kereslet,akkor visszafele menjenek?(meg aki a gt még nem látta az nem tudja hogy mi hogy van:D
    szvsz jo hogy a sima dragon ball-t filmesítik ,hiszen folytatásban következhet a Z majd a GT is:)
  • Super Saiyan
    sima db? :SS az kaki szvsz... a dbz-t kellett volna, vagy a GT-t megfilmesiteni
  • acsati
    most néztem meg a The Invisible c filmet és abban is az a szinész aki Gokut fog alakitani
  • _Vegeta_
    A Dragonball Landmark szerint 18 eves volt, mikor az ifju demonnal harcolt a tornan. :)
  • Monoton
    asszem 18
  • Bucser
    Az utolsó eredeti Dragonballban lévő Budokai Gálán hány éves volt Goku? (amikor Piccolo-t legyőzi)
  • Shiwo
    az meg sminkkel simán megoldható
  • _Vegeta_
    A sztori szerint 18eves lesz. :S
  • Shiwo
    sehogy...gyanítom, hogy a filmben felnött lesz Goku, s nem gyerek
  • Garf
    Bulma lávláv
  • Monoton
    25 éves
  • _Vegeta_
    Nem jelzofele a "Szon". A Szon Gokú (Son Gokū) az eredeti kínai atirasa japanra. (Szun Vu-Kung magyaran a Majomkirály)

Szerintem a srac nincs 40. :D
  • takysoft
    a "Son" csak valami jelző féle lehet, mert legtöbbször nem is ejtik ki.
    A Goku pedig ikább "Gókü" bár az Ü egy picit átmenet az ü és az u között.
    Az egész sorozat-trilógiát japánul néztem végig:D Nagyon állat:D

Hogy Kuririnből Krilin lett, az nem olyan gáz(mert angolban is az van). Piccolo "sátánítása" viszont már elég rettenetes:D

Fimről:
    most őszintén... az a fickó(legalább 40) hogy fog eljátszani egy 12 éves fiút? Bődület...
  • _Vegeta_
    Eh, EZ Magyarorszag. :D
  • II Rocky II
    vagy a Hitman főszereplője.:D az is lehetne
  • Rockynhooo
    vin diesel
  • Bucser
    A legjobb az amikor a hatóság sem tudja eldönteni hogyan kell leírni valamit és ugyanaz az orosz név szerepel pl cégkivonatokban 5 különböző formában ugyanazzal a lakcímmel. Vagy legyen az illető kínai vagy japán.

Innentől mit is várunk a szinkrongyártóktól?
  • _Vegeta_
    En nemhiszem hogy megegyszer ekkorat bakiznanak, ha igen.. akkor az mar nagyon ego volna.
  • Shiwo
    szinkronban még lehet az belőle
  • Shiwo
    ki lesz Krillin ? :)
  • _Vegeta_
    Pontosan a kiejteshez legkozelebb allokent kell ejteni. Es igen az orosz szavakat/neveket is magyarosan kellene irkalni, hulyen nez ki vagy sem. :) (Erre azt szoktam mondani, hogy meg kell szokni)
    A nem latin betus irasokat nekunk le kell irni a magyar abc szerint, hogy barki, aki nem erti a nyelvet elolvashassa. Miutan sok nyelv van mindenfele "atiras" kialakul es en ezert mondom hogy magyarok vagyunk akkor beszeljunk mar magyarul, nem?

A szinkront el lehet felejteni, az egy mar eleve nem az eredeti nyelvbol forditott nincs is jo szo ra hogy mi. :D

Kivancsi leszek a filmben vajon hogy fogjak kiejteni a nevét. :) Songokunak nem ejthetik mivel az amcsik jol ejtik ki. :)
  • Casillas
    de mivel songokunak szinkronizálták, mindenki azt is ejti, csak a nem magyar hanggal nézők egy része nem....
    btw szerintem kibaszottul hülyén néz ki az Elena Dementieva helyett is hogy "Jelena Gyementyijeva", mégis kurvasokszor írják fonetikusan az orosz neveket mindenféle médiában, itt is ez az eset áll fenn, van is rá szabály, de nem fogom megkeresni
    (asszem valami olyasmi hogy ha nem magyar betűkből áll a név, akkor a kiejtés szerint kell leírni a magyar betűket használva)
  • _Vegeta_
    Helyesen (孫悟空) vagy esetleg még kanaval (そんごくう) is elfogadhato. Mindenfele atiras hulyeseg. :D
    Egy normalis cikkben en szerintem a magyaros atirast kellene hasznalni, mert a kiejtes marha felreertheto tud lenni. Tehat (Szon Gokú). De ha a magyarost nem is szeretik hasznalni legalabb (Son Gokū)-t irhatnanak, mert igy a hulye ugyis songokunak ejti, de legalabb le lehet szolni erte hogy te hulye az ott hosszu ú es "sz" betu. :D
  • Rockynhooo
    AS:D:_SA:_:A_:DSA_:D Gapikám te miket tudsz XDDDDDDDDD szarrá szakadom magam ezeken xD
  • II Rocky II
    mondjuk logikus.:D szinte minden név két részből áll.pl Jókai Mór :D
  • Monoton
    Son Goku