604
  • gibson9
    ebből én azt szűrtem le, hogy nem jött be a népnek, mert drágán kínálták és képregény formájában túl hosszúnak találták.
  • gibson9
    2000-ben az Egyesült Államokban a manga két képregény-sorozatban jelent meg: ez a Dragon Ball és a Dragon Ball Z volt. A képregények nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt, köszönhetően a magas nyomdai költségeknek (2,95 dollár kettő, majd három fejezetért) és a hosszú történetnek. 2003-ban mindkét sorozat kiadását felfüggesztették.

by wikipédia
  • DarkEvilPiccolo
    A V kimaradt. Szóval a lényeg, hogy az anime a mangához képest semmi. :P
  • DarkEvilPiccolo
    Bocs de ezzel valami ritka nagy hülyeséget mondtál. A manga lett az igazi siker, az anime viszont egy nagy bukás a fillerek égett.

Dean Winchester Csak vicceltem. :P
  • gibson9
    hát a manga nem is volt nagy siker amikor elindult. Az anime által vált népszerűvé.
  • sweech
    miért ne olvasta volna senki a mangát?
  • Dean Winchester
    hajrá,de sztem senki nem nézte a mangát csak a filmet (fogja) és az anime-t.
  • DarkEvilPiccolo
    Manga = Képregény
    Anime = Rajzfilm, mese, animációs 3D-s hülyeségek stb.
    Bár a mi tudatunkban leginkább úgy van, hogy az Anime = Japán rajzfilm, csak hát a Japánoknak a Vuk is és a Shrek is pl. anime. :)
    Topic témához: Végülis jah. Az még belefér, hogy a filmnek legyen külön topicja. De ennyiből mindját nyitok egy DB manga topicot is. :D
  • gibson9
    na utánna néztem és tényleg rosszul tudtam :D bocs
  • sweech
    nem. anime alatt a japán rajzfilmeket értjük, az lényegtelen, hogy manga alapján készült-e vagy sem
  • gibson9
    tökmind1 tényleg, de én úgy tudom, ha japánok képregényből csinálnak rajzfilmet, akkor azt nevezik úgy, hogy anime. Vagy nem?
  • Dean Winchester
    pontosan :D
    mindenki tudja miről van szó és ez a lényeg,na ezen ne vitázzunk ,csak a filmről legyen szó ha lehet :P
  • Dean Winchester
    lehet igazad van,de ha vki feltesz egy kérdést akkor mindig tegye hozzá,hogy most a filmből vagy az animeból származik?
    sztem ez még bőven belefér, hogy legyen a dragon ballnak 2 topic...reális,ésszerű.(mert hát a db azért vetekszik az SW-vel)

például van két topic a gool cimű filmnek.
    az első résznek és a másodiknak ami már valóban hülyeség...
    majd jön a dragon ball Z - film akkor annak sem kell külön topic hanem mehet ebbe és kész!
    ez a véleményem a topicról :D
  • DarkEvilPiccolo
    Szokásos bugyuta téma. Teljesen mind1, hogy mese vagy rajzfilm vagy animének van nevezve. :P Tudom sokakat szokott ez irritálni, csak azt nem értem miért amikor úgy is mind1...
  • sweech
    pont az a baj, hogy sokan mesének nevezik
  • DarkEvilPiccolo
    Egyetlen DB topic is bőven elég lenne. :P Emléxem volt olyan eset, hogy egyik srác nyitott a Star Wars Klónok háborúja című rajzfilmnek topicot és zárolták azért mert volt már egy SW topic és oda minden mehet ami SW kifogással zárolták. A DB filmnek sem kellene külön topic szerintem. Meg ennyiből van Naruot topic de lehetne nyitni Naruto Shippuden topicot is. Szóval ez így eléggé össze-vissza van.
  • Dean Winchester
    sztem sokan mesének nevezik, de tőlem lehet rajzfilm vagy anime :D a lényeg mindenki tudja miről van szó ;)
  • takysoft
    nem mese
    rajzfilm, esetleg anime....

mese... hát mese az a győzike show.... ez rajzfilm..
  • gibson9
    még jobb ;)
  • Dean Winchester
    movieknak nem kell külön, lásd előző hsz.
    egy a filmnek (ez) és egy a mesének ...
  • Dean Winchester
    2 topic elég:
    1.: film
    2.: mese (ebben az összes rész (saga) azaz db,z,gt )
  • gibson9
    Hát nem értem eleve, hogy lehet egyszerre 4 DB és 3 DBZ topic. Eleve amik utólag nyíltak azokat törölni kellett volna. Vagy legalább alcímeket adni a topicoknak. Pl ha ez a filmről szólna, akkor lehetne az, hogy Dragon Ball a film, és akkor külön lenne még egy topic a movie-knak, meg ugye külön a Z. Nagy már a kavarodás. Mert a Z topicban is olvastam már a filmről, ami ugye elvileg a DBhez kapcsolódik.
  • karajjj
    valahogy úgy :D
  • megalodon
    A filmröl szólna csak hát ha valaki pont ittvan és egy hozzászólásról pl a kártyái jutnak eszébe akkor nem fog odaírni!:)
    Amugy meg mindegy mert DRAGONBALL FOREVER!!
    CSak kissé rendezettebben kéne a fórumban! :D
  • karajjj
    ez speciel a filmről szólna... :D
  • DarkEvilPiccolo
    Most nézem, hogy van vagy 5 darab DB topic. Kicsit enyhén idegesítő... Nem lehetne ezeket valahogyan összeszerkeszteni?
  • DarkEvilPiccolo
    Mi lenne, ha a DBZ topicba írogatnátok? :P
  • gibson9
    nekem is vannak még kártyáim és rengeteg olyan van, amelyiknek köze nincs se a sorozathoz se a moviekhoz, csak ilyen külön elkészített kártya :D
  • kill3r21
    Engem jobban idegesit az a DBZ kártya , amin Gogeta van esöben feszit...az egyik mesében sem volt :)
  • megalodon
    Amint a képen is látszik fuzionálnak és Gogeta lesz.
    Te elcseszték mert tényleg kb 5percet szerepel :-/
  • Jrex
    Kösz az infókat, gondoltam h Son Goku-hoz van köze :)
    Akk azért nem találkoztam még vele a rajzfilmben,És nekem is keményebbnek tűnik.
  • Brolly
    csak sajnos a 12. movieban látható, ott is vagy 5 percig :S pedig szerintem keményebben néz ki mint vegetto.
  • takysoft
    jaja, Z-t láttam végig:D jól vagy informálva.
  • gibson9
    Gogéta.. ez is egy fúzió eredménye, de azt most megnem mondom, hogy kiké :S
    Valakitől még régen hallottam olyat, hogy elvileg ez is Songoku és Vegita fúziója, mint Vegetto (vagy Végeku) csak fölbevaló nélkül, tehát a táncos fúzió eredménye. De ebben nem vagyok biztos.
  • Jrex
    Még annyit szeretnék kérdezni,h ez itt középen ki?(mert nem vagyok benne biztos)
  • takysoft
  • gibson9
    Hát ha azt nézem, hogy már most mennyire szapulják a filmet, akkor ha kijön a film és sz*r lesz itt elszabadul a pokol :D
  • takysoft
    most figyelj. szeretem a DB-t, és egy mésfél perces videó miatt nem könyvelek el semmit.
    Meg hát, egy másfél max 2 órás filmbe eleve nem fér bele egy több, mint 500 részes sorozat:D de lehet ebből valami jót kerekíteni.

Pl élőben milyen király lehet már, ha Goku lefut egy dodge vipert, vagy elhajít egy tankot:D Ne legyen túl harc-központú, mert akkor unalmas... (bár ha úgy csinálják, mint az anime-ben, hogy közben mindenki dumál, meg gondolkodik, akkor élvezhető:D)

Attól, hogy nem ugyanolyan, mint a rajzfilm, még nem biztos, hogy rossz.
    Majd fogom majd nézni, és ha rossz, akkor bizony szapulom majd:D de addig nem foglalkozom a "már előre tudom, hogy vacak lesz" féle hozzászólásokkal:D
  • takysoft
    hehe, a film már egy ideje készen van(IMDB-n megnézheted, post-production státusz), azt mégiscsak Áprilisban jelenik meg:D
    Lesz benne pár special effect, ha ennyi ideig tart nekik:D
  • sweech
    na végre. ez lenne a normális hozzáállás :P