Dragon Ball

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sabcsee
új trailer
nem lesz ez olyan rossz<#wink>

kaka

jó már szóltak ,hogy nem mese...bocs 😄
gibson9
IGEN!! 😄D Emlékszem 😄 A space jam még meg is van valahol videokazin, a Roger nyúl a pácbant pedig még nagyon kis koromban láttam 2x és azóta nem 😞 😄

takysoft
olyan is volt már... Space Jam, Roger nyúl, ha ezekre emlékszik valaki😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

gibson9
élõszereplõs rajzfilm 😄

Kézzel rajzolt film. 😄D

DBZ is My Favourite

takysoft
nem mese... rajzfilm...
(élõszereplõs film se kevésbé mese)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

skacok,sztem ezeket már a mese topicba kéne irni 😄 mert itt a filmrõl van szó!
kill3r21
videokazin? 137 ig jött ki 😊
Seth
Addíg jött ki videókazin nem??

PSN ID.: Beegabor

kill3r21
Nah aki lemaradt volna, már sikerült megvenni a dbz elsö packját...140-150 ig már elérhetö a szinkron...sztem most már menni fog a gyüjtés 😊 😄
Shep
Most néztem meg a film trailerjét, mert tegnap említette haverom ,hogy a hülye amcsik ezt is megfilmesítik. Bár ne tettem volna, egy borzalom, több szót nem is érdemel.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

gohanssj2fru
jah h itt nem a filmen megy a téma xD

&#9679;.°´&#9679; the best &#9679;.°´&#9679;

Kártyákat meg hasonlókat én soha nem gyûjtöttem. Kicsit már idõs voltam már annak idején is mikor ment a TV-ben. 😛 De gépen van mindenfélém. Leírások, képek, zenék, képregények stb...

DBZ is My Favourite

gibson9
jah ugye azt mondanom se kell, hogy 7-8 éves voltam.. 😄

gibson9
Én régen tényleg nagy DB fan voltam 😄 Felvettem kazira a részeket (nem volt még netem), gyûjtöttem a kártyákat, figurákat, még képregényem is volt belõle, na meg terjedt nagyon az ilyen nyomtatott képek, abból is volt vagy 200 különbözõ. Jah és persze volt songokus pólóm 😛
Mára már csak annyi maradt a rajongásból, hogy megvannak a részek dvd-n és hajlandó vagyok megnézni a fimet belõle 😄 Néha-néha el nosztalgiázunk haverokkal, hogy milyen jókat izgultunk régen a db-n és a Z-n, amikor még nem tudtuk, hogyan folytatódik 😊

Biztos... Csak az agyament fan olyan, hogy elolvas mindent és legalább 1 terra DB-s cucca van winyón. ;P Amúgy ez csak nálunk van így. Sok helyen sokkal jobban csípik a képregényeket. Mi lusták vagyunk olvasni. 😛 Hát igen, magyarok vagyunk...

DBZ is My Favourite

én arra céloztam a manga kevésbé népszerûségével az anime-val szemben,hogy nekem pl. az anime jobban tetszik (mangát nem is olvastam,és nem is akarok) ,inkább nézem tv-n mint hogy olvassam 😄
szal sztemm ezzel az állásponttal sokan egyetértenek 😛
Meg amúgy gondolom az is közrejátszott, hogy legyen csak nekik sima DB és Z mangájuk is, a többi országban ugyebár nem volt szétálasztva, szóval az amcsik ezzel is menõzni akartak. 😛

DBZ is My Favourite

Az amcsik mikor voltak százasok... ;D

DBZ is My Favourite

gibson9
lol.. valami biztos nem 100as akkor arra fele 😄

gibson9
Hát igen az eléggé "gyilkos" volt számomra, amikor még a tvben néztem évekkel ezelõtt a DBZ-t naponta és a 20 perces részbõl sokszor legalább 6-8 perc csak egyhelyben állás volt, beszéd nélkül és csak egymás arcát mutogatták, meg a tájat 😄

Az amcsik hülyék... Az anime már szét lett választva sima DB-ra és Z-re, viszont az amcsik annyira bele voltak keveredve, hogy hogy a francba van az, hogy a mangában egyben van a Z meg a sima, és ezért szétválasztották a mangát is. Gratula amcsik. 😉

DBZ is My Favourite

Igen, és ezeket a részeket hívják filler részeknek. Ezek bõvítmények, és azért találták ki õket, hogy húzzák velük az idõt az animében. Meg az pl. amikor állnak és csak mutogatják a két adott karaktert meg esetleg a tájat és közben semmit nem csinálnak, az mind ilyen filler rész, idõhúzás, és ezek a mangában nincsenek benne. Ezért lett az anime bukás. Persze csak idézõjelben bukás, mert qva sikeres volt világszerte, de a mangához képest hatalmasat romlott a színvonal.

DBZ is My Favourite

gibson9
na errõl is olvastam wikipédián, hogy az amerikaiak választották szét a mangát sima DB-ra és DBZ-re.
"A VIZ Media átnevezte a manga második részét Dragon Ball Z-re, hogy csökkentsék a zûrzavart Észak-Amerikában."

Összezavarodtak szegények 😄

gibson9
Én olvastam valahol, hogy a Z anime még több is lett mint a manga, mert elvileg a mangában a túlvilágot nem ábrázolták, vagyis Kaito, meg a többiek nem is szerepeltek a mangában. Valamelyik topicban olvastam.

És amúgy a manga nincs szétválasztva sima DB-ra és DBZ-re, hanem egybe van az egész történet. A GT meg ugye nem is volt mangában. 😛

DBZ is My Favourite

gibson9
hát engem nem nagyon 😄
Akkor mondjuk úgy, hogy amerikában nagyobb siker volt az anime a mangánál.

Amerika... Japánt kell nézni! Japánban a manga volt hatalmas siker, de mivel az anime szinte ugyanaz lett mint a manga, sõt az anime meglehetõsen silány lett sokak szerint a sok idõhúzás, szóval a filler részek végett. Amúgy a DragonBall manga 1984-ben látta meg a napvilágot elõször. 😉

DBZ is My Favourite

sweech
és kit érdekel az egyesült államok? fõleg 2000-ben

gibson9
ebbõl én azt szûrtem le, hogy nem jött be a népnek, mert drágán kínálták és képregény formájában túl hosszúnak találták.

gibson9
2000-ben az Egyesült Államokban a manga két képregény-sorozatban jelent meg: ez a Dragon Ball és a Dragon Ball Z volt. A képregények nem váltották be a hozzájuk fûzött reményt, köszönhetõen a magas nyomdai költségeknek (2,95 dollár kettõ, majd három fejezetért) és a hosszú történetnek. 2003-ban mindkét sorozat kiadását felfüggesztették.

by wikipédia

A V kimaradt. Szóval a lényeg, hogy az anime a mangához képest semmi. 😛

DBZ is My Favourite

Bocs de ezzel valami ritka nagy hülyeséget mondtál. A manga lett az igazi siker, az anime viszont egy nagy bukás a fillerek égett.

Dean Winchester Csak vicceltem. 😛

DBZ is My Favourite

gibson9
hát a manga nem is volt nagy siker amikor elindult. Az anime által vált népszerûvé.

sweech
miért ne olvasta volna senki a mangát?

hajrá,de sztem senki nem nézte a mangát csak a filmet (fogja) és az anime-t.
Manga = Képregény
Anime = Rajzfilm, mese, animációs 3D-s hülyeségek stb.
Bár a mi tudatunkban leginkább úgy van, hogy az Anime = Japán rajzfilm, csak hát a Japánoknak a Vuk is és a Shrek is pl. anime. 😊
Topic témához: Végülis jah. Az még belefér, hogy a filmnek legyen külön topicja. De ennyibõl mindját nyitok egy DB manga topicot is. 😄

DBZ is My Favourite

gibson9
na utánna néztem és tényleg rosszul tudtam 😄 bocs <#worship>

sweech
nem. anime alatt a japán rajzfilmeket értjük, az lényegtelen, hogy manga alapján készült-e vagy sem

gibson9
tökmind1 tényleg, de én úgy tudom, ha japánok képregénybõl csinálnak rajzfilmet, akkor azt nevezik úgy, hogy anime. Vagy nem?

pontosan 😄
mindenki tudja mirõl van szó és ez a lényeg,na ezen ne vitázzunk ,csak a filmrõl legyen szó ha lehet 😛
lehet igazad van,de ha vki feltesz egy kérdést akkor mindig tegye hozzá,hogy most a filmbõl vagy az animeból származik?
sztem ez még bõven belefér, hogy legyen a dragon ballnak 2 topic...reális,ésszerû.(mert hát a db azért vetekszik az SW-vel)

például van két topic a gool cimû filmnek.
az elsõ résznek és a másodiknak ami már valóban hülyeség...
majd jön a dragon ball Z - film akkor annak sem kell külön topic hanem mehet ebbe és kész!
ez a véleményem a topicról 😄
Szokásos bugyuta téma. Teljesen mind1, hogy mese vagy rajzfilm vagy animének van nevezve. 😛 Tudom sokakat szokott ez irritálni, csak azt nem értem miért amikor úgy is mind1...

DBZ is My Favourite

sweech
pont az a baj, hogy sokan mesének nevezik

Egyetlen DB topic is bõven elég lenne. 😛 Emléxem volt olyan eset, hogy egyik srác nyitott a Star Wars Klónok háborúja címû rajzfilmnek topicot és zárolták azért mert volt már egy SW topic és oda minden mehet ami SW kifogással zárolták. A DB filmnek sem kellene külön topic szerintem. Meg ennyibõl van Naruot topic de lehetne nyitni Naruto Shippuden topicot is. Szóval ez így eléggé össze-vissza van.

DBZ is My Favourite

sztem sokan mesének nevezik, de tõlem lehet rajzfilm vagy anime 😄 a lényeg mindenki tudja mirõl van szó 😉
takysoft
nem mese
rajzfilm, esetleg anime....

mese... hát mese az a gyõzike show.... ez rajzfilm..

gibson9
még jobb 😉

movieknak nem kell külön, lásd elõzõ hsz.
egy a filmnek (ez) és egy a mesének ...