Dragon Ball

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
A legjobb az amikor a hatóság sem tudja eldönteni hogyan kell leírni valamit és ugyanaz az orosz név szerepel pl cégkivonatokban 5 különbözõ formában ugyanazzal a lakcímmel. Vagy legyen az illetõ kínai vagy japán.

Innentõl mit is várunk a szinkrongyártóktól?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

En nemhiszem hogy megegyszer ekkorat bakiznanak, ha igen.. akkor az mar nagyon ego volna. <#idiota>

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Shiwo
szinkronban még lehet az belõle

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
ki lesz Krillin ? 😊

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Pontosan a kiejteshez legkozelebb allokent kell ejteni. Es igen az orosz szavakat/neveket is magyarosan kellene irkalni, hulyen nez ki vagy sem. 😊 (Erre azt szoktam mondani, hogy meg kell szokni)
A nem latin betus irasokat nekunk le kell irni a magyar abc szerint, hogy barki, aki nem erti a nyelvet elolvashassa. Miutan sok nyelv van mindenfele "atiras" kialakul es en ezert mondom hogy magyarok vagyunk akkor beszeljunk mar magyarul, nem?

A szinkront el lehet felejteni, az egy mar eleve nem az eredeti nyelvbol forditott nincs is jo szo ra hogy mi. 😄

Kivancsi leszek a filmben vajon hogy fogjak kiejteni a nevét. 😊 Songokunak nem ejthetik mivel az amcsik jol ejtik ki. 😊

Casillas
de mivel songokunak szinkronizálták, mindenki azt is ejti, csak a nem magyar hanggal nézõk egy része nem....
btw szerintem kibaszottul hülyén néz ki az Elena Dementieva helyett is hogy "Jelena Gyementyijeva", mégis kurvasokszor írják fonetikusan az orosz neveket mindenféle médiában, itt is ez az eset áll fenn, van is rá szabály, de nem fogom megkeresni
(asszem valami olyasmi hogy ha nem magyar betûkbõl áll a név, akkor a kiejtés szerint kell leírni a magyar betûket használva)

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Helyesen (孫悟空😉 vagy esetleg még kanaval (そんごくう😉 is elfogadhato. Mindenfele atiras hulyeseg. 😄
Egy normalis cikkben en szerintem a magyaros atirast kellene hasznalni, mert a kiejtes marha felreertheto tud lenni. Tehat (Szon Gokú). De ha a magyarost nem is szeretik hasznalni legalabb (Son Gokū😉-t irhatnanak, mert igy a hulye ugyis songokunak ejti, de legalabb le lehet szolni erte hogy te hulye az ott hosszu ú es "sz" betu. 😄

Rockynhooo
AS😄:_SA:_:A_😄SA_😄 Gapikám te miket tudsz XDDDDDDDDD szarrá szakadom magam ezeken xD

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

II Rocky II
mondjuk logikus.😄 szinte minden név két részbõl áll.pl Jókai Mór 😄

24 - Exile -Nov.23

Son Goku

REAL MADRID

II Rocky II
hogy irják rendesen akkor ? amugy a cikket az sg-rõl szedtem😊 Son-Goku? vagy Songoku ?

24 - Exile -Nov.23

acsati
ah <#idiota><#banplz>
Pfuj. Undorito. 😄

szinek képek sajna nem a legjobbak 😄D többiekrõl még nem találtam "normális" képet

<#taps><#taps><#taps><#pias>

REAL MADRID

InfectedMann
Húúú... topicot tévesztettem <#wow2><#rolleyes><#falbav><#banplz>

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Ez tetszik hogy Goku nevet sehol se tudjak normalisan leirni. 😄 ..Grr 😄
Egyebkent a tvsorozatos irosztrajnknak mikoze van a filmekhez? Vagy a filmirok is sztrajkolnak?
#2: Szerintem Epp a fanok szemeben lesz okadek a film, de te tudod. 😄
#5: Eljutott, 16 "szám"-ot elt meg, 48 fejezetet hogy egeszen pontos legyek. Ezert nem volt sokaig manga idehaza, mert a Japanok aszontak ahol a Dragonball megbukik ott nem erdemes mangat kiadni. 😛
#14: Pedig le van, de ez nem a film topikja? 😛
#16: Semmien mert nemfog atalakulni, hisz a foellenseg a Demonkiraly lesz. 😛
#34: Mutenrósi vagy masneven Kame-sennin. Tehat Teknõs remete. 😛

InfectedMann
A Buu saga -nál belehallgattam a szinkronba.
Hát valami iszonyat borzalom.
Én szénné röhögtem magamat annyira pocsék a szinkronhang választás és a szinészek hangjátéka meg az egész fordítás selejt úgy ahogy van.
Éljen japán nyelv meg a dual audio 😄

Remélem nem gond, hogy elmondtam a véleményem 😛

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

NEOreg3
le van, de csak a töredéke jutott nyílvánosságra

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

grebber
Akár õ is lehetne egy szereplõ <#hehe>

Next PC upgrade: 2022

Oké, bocsi. Én emlékeztem rosszul 😊

II Rocky II
Roshi volna zseniális teknõs?😄 nem tudtam én csak így ismertem (zseniális teknõs).most elszégyeltem magam 😊

24 - Exile -Nov.23

szégyeld el magadot, hogy nemtudod<#idiota>
zseniális teknõs

REAL MADRID

lál.
zseniális teknõs.

BUDA > miskolc.

II Rocky II
huha .megmondod mire gondolsz? mert nekem most ez nem rémlik. meg ki volna az a Roshi? :$

24 - Exile -Nov.23

Seth
Mi a gond ChiChi-vel? Megfelelõ a szerepre, ellentétben Gokuval 😄
Amúgy írták hogy a csajoknak be lesz lõve a haja,színe, Gokunak viszont nem 😄 hülyén is nézne ki mondjuk

PSN ID.: Beegabor

Pheaper

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Bucser
Én arra, hogy milyen lesz Chow-Yun Fat Mutenroshiként😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

SLICK
Na külön kiváncsi leszek, hogy mit hoznak ki ebbõl a filmbõl 😄

zöldre

REAL MADRID

Ahogy elnézem érdekes szereposztása van. Songokut még egészen eltalálták, de ChiChi... Bulma viszont nagyon jó nõ. Nemtom befestik-e a haját kékre.

II Rocky II
ezek szerint erre van a legnagyobbb esély..és ha bejön akkor jön a " DBZ" második rész.azért csak látunk majd egy-két kamehamehat😊))

24 - Exile -Nov.23

acsati
jaja
Bucser
Ha a Fõgonyosz Piccolo akkor alap DB...

acsati
én is nagyon jo jelenetekre számitok remélem jo film lesz és nem rontják el 😉

karajjj: lehet igazad van és csak alap db lesz. majd meglátjuk elsö trailernél 😛
nekem úgy tûnik, hogy csak az alap DB-lesz, abba meg nemhiszem, hogy lesznek szupercsillagharcosok<#rolleyes>
II Rocky II
meg a kûzdelmeket...a mai technikával egészen szuperul meglehet csinálni a különféle átalakulásokat, vmi über brutál jó jelenetekre számítok...😊 Azért arra kíváncsi leszek,hogy összeolvadás lessz-e (pl.Vegita+Songoku=Vegeto).
Vagy csak a Dragon Ball mese részei lessz filmesítve,vagypedig a zbõl is jön egy két szereplõ.Bár szerintem csak az alap DB lessz.és ha tetszik a közönségnek akkor jövõre meg elkészítik a 2. részét a filmnek.

24 - Exile -Nov.23

Rockynhooo
majd melírozzák a haját

acsati
kiváncsi leszek milyen lesz mikor Goku szupercsillagharcossá alakul 😄 remélem jól megcsinálják
Rage47
sztem jobb lenne, ha CGI lenne
Rockynhooo
nem hinném

Az összes rész le van szinkronizálva!!
roshi mekkora jóság lesz már

BUDA > miskolc.

NEOreg3
magyar szinkronnal csak addig található, amíg adták a TV-ben+videokazettán

utána csak elvétve van pár szinkronos rész a Buu-s részeknél

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

kivancsi vok hogy milyen a film....de addig tudna valaki adni linket vagy valamit ahol le tudnám tölteni a Dragon ball z összes magyar részét??? vagy nem muszáj az összes onnan a 130 résztöl kellene!!! googleval már próbáltam de nem jártam sok sikerrel.tudna valki segiteni???? please please....!!!thx mindenkinek aki segit!!!

NEOreg3
én az utolsó mondatodat cáfoltam meg😊

VRSDM
további szereplõk erre

Bucser, nem értik... 😛

u dont have to listen anybody else but me

Bucser
De nem azt tiltották be😊

NEOreg3
vagy 3-4 rész eljutott az országba magyar nyelven, az elsõ nekem meg is volt😊

Bucser
"A 20th Century Fox készíti a hazánkban is komoly botrányt kavart Dragon Ball címû manga filmváltozatát"

Mármint botrányt az anime okzott és nem a manga😊 A Manga el sem juott az országba.