Dragon Ball
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1.: film
2.: mese (ebben az összes rész (saga) azaz db,z,gt )
Amugy meg mindegy mert DRAGONBALL FOREVER!!
CSak kissé rendezettebben kéne a fórumban! 😄
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
Te elcseszték mert tényleg kb 5percet szerepel :-/
Akk azért nem találkoztam még vele a rajzfilmben,És nekem is keményebbnek tûnik.
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Valakitõl még régen hallottam olyat, hogy elvileg ez is Songoku és Vegita fúziója, mint Vegetto (vagy Végeku) csak fölbevaló nélkül, tehát a táncos fúzió eredménye. De ebben nem vagyok biztos.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Meg hát, egy másfél max 2 órás filmbe eleve nem fér bele egy több, mint 500 részes sorozat😄 de lehet ebbõl valami jót kerekíteni.
Pl élõben milyen király lehet már, ha Goku lefut egy dodge vipert, vagy elhajít egy tankot😄 Ne legyen túl harc-központú, mert akkor unalmas... (bár ha úgy csinálják, mint az anime-ben, hogy közben mindenki dumál, meg gondolkodik, akkor élvezhetõ😄)
Attól, hogy nem ugyanolyan, mint a rajzfilm, még nem biztos, hogy rossz.
Majd fogom majd nézni, és ha rossz, akkor bizony szapulom majd😄 de addig nem foglalkozom a "már elõre tudom, hogy vacak lesz" féle hozzászólásokkal😄
Lesz benne pár special effect, ha ennyi ideig tart nekik😄
Nem biztos, hogy rossz lesz ez...
Kicsit... modernre vették a figurát, gondolom a harcon lesz a hangsúly.
remélhetõleg Roshi mester egészséges pedofíliája se marad ki a showból😄
Piccolo gondolom az ellenfél lesz ezalkalommal.
(csak... könyörgöm, még véletlen se fordítsák megint magyarul Sátánnak, mert fõbe lövöm magam😄)
Lehet ez jó😄 csak nem lesz olyan, mint az anime... nem feltétlen baj az😄
Meglátjuk😄 Én bizakodva várom, az tuti!
Next PC upgrade: 2022
Abból készült 3 animesorozat: Dragon Ball, Dragob Ball Z, és a Dragon Ball GT(bár a GT nem biztos hogy benne volt a mangában)
Készült még jópár egészestés rajzfilm is, amiket DVD-n adtak ki.
Évadok nincsenek, úgynevezett Saga-k vannak, de a sorszámozáshoz nincs közük.
A Dragon Ball 153 részes, és a következõ Saga-kbõl áll:
Dragon Ball - Pilaf Király Saga
Dragon Ball - Nagy Torna Saga
Dragon Ball - Vörög Szalag Rend Saga
Dragon Ball - Kék Generális Saga
Dragon Ball - Vörös Parancsnok Saga
Dragon Ball - Jövendõmondó Baba Saga
Dragon Ball - Tenshinhan Saga
Dragon Ball - Szívtelen Sátán
Dragon Ball - Sátán Saga
(érdekesség, hogy a legelsõ Saga, a Pilaf Saga sosem jött be magyarországra. Nem kapott szinkront se, és TV-ben sem volt soha.. idehaza a másodikkal kezdték😄)
A Dragon Ball Z 291 részbõl áll, és a következõ Saga-kat tartalmazza:
Dragon Ball Z - Csillagharcosok Saga
Dragon Ball Z - Namek Bojgó Saga
Dragon Ball Z - Ginyu Kapitány Saga
Dragon Ball Z - Dermesztõ Saga
Dragon Ball Z - Garlic Junior Saga
Dragon Ball Z - Trunks Saga
Dragon Ball Z - Androidok Saga
Dragon Ball Z - Nem Teljes Cell Saga
Dragon Ball Z - Teljes Cell Saga
Dragon Ball Z - Cell Játékok Saga
Dragon Ball Z - Nagyszerü Saiyaman Saga
Dragon Ball Z - Nagytorna Saga
Dragon Ball Z - Babidi Saga
Dragon Ball Z - Majin Buu Saga
Dragon Ball Z - Fusion Saga
Dragon Ball Z - Kid Buu Saga
(érdekesség: A Cell Saga valójában 1 egész, de idehaza kétfele szokták bontani. Az elsõ fele még kapott szinkront...)
A Dragon Ball GT 64 részbõl áll, és 4 Saga-ból áll:
Dragon Ball Gt - Black Star Dragon Ball Saga
Dragon Ball Gt - Baby Saga
Dragon Ball Gt - Super Android 17 Saga
Dragon Ball Gt - Shadow Dragon Saga
A filmek rövid listája:
(ezek a filmek általában 2 Saga közti intervallumban játszódnak, a sorozatban magában ritkás esik ezekre utalás, de a Dragon Ball Z-ben elõfordul, hogy egy filmbõl ismert ellenség tér vissza a sorozatba.)
Dragon Ball filmek (1986-88)
Curse of the Blood Rubies (1986)
Sleeping Princess in Devil's Castle (1987)
Mystical Adventure (1988)
Dragon Ball Z filmek (1989-95)
Dead Zone (1989)
The World's Strongest (1990)
The Tree of Might (1990)
Lord Slug (1991)
Cooler's Revenge (1991)
The Return of Cooler (1992)
Super Android 13! (1992)
Broly: The Legendary Super Saiyan (1993)
Bojack Unbound (1993)
Broly: Second Coming (1994)
Bio-Broly (1994)
Fusion Reborn (1995)
Wrath of the Dragon (1995)
10th Anniversary Movie
The Path to Power (1996)
TV Specials
Bardock: The Father of Goku (1990)
The History of Trunks (1993)
A Hero's Legacy (1997)
Hát, a teljesség igénye nélkül kb. ennyi.
Ezek közül én nem láttam a mangát, a GT utolsó kb 30 részét, és a DBZ filmeket(csak egyiket). Volna még mit bepótolnom, de annyi energiám most erre nincs.
Adok pár használható linket.
Endless anime - innét a teljes sorozatot le tudod tölteni. (sajnos egy Megauploados regisztráció nélkül ez igencsak lehetetlen vállalkozás, de ez is egy lehetõség...)
Dragon Ball wiki oldal és Filmek listája, ha további információk is érdekelnek(bár dióhéjban összefoglaltam már.)
Van kérdés?
Ja és várom a filmet,de az elõzetesek alapján sztem nem éri utól az animét, sajnos.
Death Note film 2 évet késett, mire itthon bemutatták😄
hátha kedvet csinál hozzá,hogy moziban nézzem meg.
várom a többet mutató trailert 😛
a technikai fejlõdés vmi eszméletlen 😊
off vége 😊
majd jöhetne a Z ami valóban egy brutál film lenne.
de mi arra célzunk, hogy jobban hûnek kéne lenniük a meséhez ,mert engem (persze már mondtam) az bosszant hogy sátánnak miért nem tudtak adni 2 csápot és zöld színû bõrt ? ez számomra vmi érthetetlen -nem 1950ben vagyunk ,hogy ne lehessen megoldani 😊
Az tényleg gáz lenne.De akkor se kéne a mai világba betenni a storyt.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
az meg gondolj már bele, hogy milyen lenne, hogy pl. megjelennének a filmben a rendõrök és mind ilyen rendõr ruhába öltözött medve meg kutya lenne mint ahogy a rajzfilmben...
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Nemigaz hogy egy ilyen jelenetet nem lehetne filmre vinni!
mindegy, unom. nem értitek mirõl beszélek.
vagy transformers,batman,superman,pókember,hulk
Ha meg valaki aztmondjahogy ez az egész gyerekes mit törödünk olyanokkal,hogy milyenek a szereplõk akkor példának mondanám a scooby-doot!
MEse és film lett belöle ráadásul 2részes és a szereplök hasonlítanak valamennyire a meséhez.
hiszen arra épül azért dragonball a címe.
ha nem arra épülne akkor nem ez lenne a címe és egy két szereplõnek a neve sem az anime-s neve lenne.
még szép hogy elvárjuk az animehoz hû hasonlóságot.
batman,superman,..stb mindegyik legalább hasonlított a meséhez,szal alap hogy jobb lenne ha pl. bulma nem ilyen verekedõs lenne ,piccolo zöld színû ,goku meg nagyobb hajjal kisebb magasságal,és teknõsnek meg lenne egy páncél a hátán!