Dragon Ball

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2 topic elég:
1.: film
2.: mese (ebben az összes rész (saga) azaz db,z,gt )
gibson9
Hát nem értem eleve, hogy lehet egyszerre 4 DB és 3 DBZ topic. Eleve amik utólag nyíltak azokat törölni kellett volna. Vagy legalább alcímeket adni a topicoknak. Pl ha ez a filmrõl szólna, akkor lehetne az, hogy Dragon Ball a film, és akkor külön lenne még egy topic a movie-knak, meg ugye külön a Z. Nagy már a kavarodás. Mert a Z topicban is olvastam már a filmrõl, ami ugye elvileg a DBhez kapcsolódik.

valahogy úgy 😄
A filmröl szólna csak hát ha valaki pont ittvan és egy hozzászólásról pl a kártyái jutnak eszébe akkor nem fog odaírni!😊
Amugy meg mindegy mert DRAGONBALL FOREVER!!
CSak kissé rendezettebben kéne a fórumban! 😄
ez speciel a filmrõl szólna... 😄
Most nézem, hogy van vagy 5 darab DB topic. Kicsit enyhén idegesítõ... Nem lehetne ezeket valahogyan összeszerkeszteni?

DBZ is My Favourite

Mi lenne, ha a DBZ topicba írogatnátok? 😛

DBZ is My Favourite

gibson9
nekem is vannak még kártyáim és rengeteg olyan van, amelyiknek köze nincs se a sorozathoz se a moviekhoz, csak ilyen külön elkészített kártya 😄

kill3r21
Engem jobban idegesit az a DBZ kártya , amin Gogeta van esöben feszit...az egyik mesében sem volt 😊
Amint a képen is látszik fuzionálnak és Gogeta lesz.
Te elcseszték mert tényleg kb 5percet szerepel :-/
Jrex
Kösz az infókat, gondoltam h Son Goku-hoz van köze 😊
Akk azért nem találkoztam még vele a rajzfilmben,És nekem is keményebbnek tûnik.

Brolly
csak sajnos a 12. movieban látható, ott is vagy 5 percig :S pedig szerintem keményebben néz ki mint vegetto.

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

takysoft
jaja, Z-t láttam végig😄 jól vagy informálva.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

gibson9
Gogéta.. ez is egy fúzió eredménye, de azt most megnem mondom, hogy kiké :S
Valakitõl még régen hallottam olyat, hogy elvileg ez is Songoku és Vegita fúziója, mint Vegetto (vagy Végeku) csak fölbevaló nélkül, tehát a táncos fúzió eredménye. De ebben nem vagyok biztos.

Jrex
Még annyit szeretnék kérdezni,h ez itt középen ki?(mert nem vagyok benne biztos)

takysoft
<#vigyor3>

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

gibson9
Hát ha azt nézem, hogy már most mennyire szapulják a filmet, akkor ha kijön a film és sz*r lesz itt elszabadul a pokol 😄

takysoft
most figyelj. szeretem a DB-t, és egy mésfél perces videó miatt nem könyvelek el semmit.
Meg hát, egy másfél max 2 órás filmbe eleve nem fér bele egy több, mint 500 részes sorozat😄 de lehet ebbõl valami jót kerekíteni.

Pl élõben milyen király lehet már, ha Goku lefut egy dodge vipert, vagy elhajít egy tankot😄 Ne legyen túl harc-központú, mert akkor unalmas... (bár ha úgy csinálják, mint az anime-ben, hogy közben mindenki dumál, meg gondolkodik, akkor élvezhetõ😄)

Attól, hogy nem ugyanolyan, mint a rajzfilm, még nem biztos, hogy rossz.
Majd fogom majd nézni, és ha rossz, akkor bizony szapulom majd😄 de addig nem foglalkozom a "már elõre tudom, hogy vacak lesz" féle hozzászólásokkal😄

takysoft
hehe, a film már egy ideje készen van(IMDB-n megnézheted, post-production státusz), azt mégiscsak Áprilisban jelenik meg😄
Lesz benne pár special effect, ha ennyi ideig tart nekik😄

sweech
na végre. ez lenne a normális hozzáállás 😛

takysoft
Na, megnéztem a trailert én is😄
Nem biztos, hogy rossz lesz ez...
Kicsit... modernre vették a figurát, gondolom a harcon lesz a hangsúly.
remélhetõleg Roshi mester egészséges pedofíliája se marad ki a showból😄
Piccolo gondolom az ellenfél lesz ezalkalommal.
(csak... könyörgöm, még véletlen se fordítsák megint magyarul Sátánnak, mert fõbe lövöm magam😄)

Lehet ez jó😄 csak nem lesz olyan, mint az anime... nem feltétlen baj az😄
Meglátjuk😄 Én bizakodva várom, az tuti!

grebber
Azta tegnap megnéztem film teaserjét hát eléggé gyengécske lesz szegény film nem kis bukás lesz!

Next PC upgrade: 2022

Jrex
Köszi. Úgylátszik nekem is van mit bepótolnom 😊

takysoft
Hát... volt 1 manga.
Abból készült 3 animesorozat: Dragon Ball, Dragob Ball Z, és a Dragon Ball GT(bár a GT nem biztos hogy benne volt a mangában)
Készült még jópár egészestés rajzfilm is, amiket DVD-n adtak ki.

Évadok nincsenek, úgynevezett Saga-k vannak, de a sorszámozáshoz nincs közük.
A Dragon Ball 153 részes, és a következõ Saga-kbõl áll:

Dragon Ball - Pilaf Király Saga
Dragon Ball - Nagy Torna Saga
Dragon Ball - Vörög Szalag Rend Saga
Dragon Ball - Kék Generális Saga
Dragon Ball - Vörös Parancsnok Saga
Dragon Ball - Jövendõmondó Baba Saga
Dragon Ball - Tenshinhan Saga
Dragon Ball - Szívtelen Sátán
Dragon Ball - Sátán Saga

(érdekesség, hogy a legelsõ Saga, a Pilaf Saga sosem jött be magyarországra. Nem kapott szinkront se, és TV-ben sem volt soha.. idehaza a másodikkal kezdték😄)

A Dragon Ball Z 291 részbõl áll, és a következõ Saga-kat tartalmazza:

Dragon Ball Z - Csillagharcosok Saga
Dragon Ball Z - Namek Bojgó Saga
Dragon Ball Z - Ginyu Kapitány Saga
Dragon Ball Z - Dermesztõ Saga
Dragon Ball Z - Garlic Junior Saga
Dragon Ball Z - Trunks Saga
Dragon Ball Z - Androidok Saga
Dragon Ball Z - Nem Teljes Cell Saga
Dragon Ball Z - Teljes Cell Saga
Dragon Ball Z - Cell Játékok Saga
Dragon Ball Z - Nagyszerü Saiyaman Saga
Dragon Ball Z - Nagytorna Saga
Dragon Ball Z - Babidi Saga
Dragon Ball Z - Majin Buu Saga
Dragon Ball Z - Fusion Saga
Dragon Ball Z - Kid Buu Saga

(érdekesség: A Cell Saga valójában 1 egész, de idehaza kétfele szokták bontani. Az elsõ fele még kapott szinkront...)

A Dragon Ball GT 64 részbõl áll, és 4 Saga-ból áll:

Dragon Ball Gt - Black Star Dragon Ball Saga
Dragon Ball Gt - Baby Saga
Dragon Ball Gt - Super Android 17 Saga
Dragon Ball Gt - Shadow Dragon Saga

A filmek rövid listája:
(ezek a filmek általában 2 Saga közti intervallumban játszódnak, a sorozatban magában ritkás esik ezekre utalás, de a Dragon Ball Z-ben elõfordul, hogy egy filmbõl ismert ellenség tér vissza a sorozatba.)

Dragon Ball filmek (1986-88)

Curse of the Blood Rubies (1986)
Sleeping Princess in Devil's Castle (1987)
Mystical Adventure (1988)

Dragon Ball Z filmek (1989-95)

Dead Zone (1989)
The World's Strongest (1990)
The Tree of Might (1990)
Lord Slug (1991)
Cooler's Revenge (1991)
The Return of Cooler (1992)
Super Android 13! (1992)
Broly: The Legendary Super Saiyan (1993)
Bojack Unbound (1993)
Broly: Second Coming (1994)
Bio-Broly (1994)
Fusion Reborn (1995)
Wrath of the Dragon (1995)

10th Anniversary Movie
The Path to Power (1996)

TV Specials

Bardock: The Father of Goku (1990)
The History of Trunks (1993)
A Hero's Legacy (1997)

Hát, a teljesség igénye nélkül kb. ennyi.
Ezek közül én nem láttam a mangát, a GT utolsó kb 30 részét, és a DBZ filmeket(csak egyiket). Volna még mit bepótolnom, de annyi energiám most erre nincs.

Adok pár használható linket.
Endless anime - innét a teljes sorozatot le tudod tölteni. (sajnos egy Megauploados regisztráció nélkül ez igencsak lehetetlen vállalkozás, de ez is egy lehetõség...)
Dragon Ball wiki oldal és Filmek listája, ha további információk is érdekelnek(bár dióhéjban összefoglaltam már.)

Van kérdés?

Jrex
Sziasztok, régen én is néztem, de nemtudok sokat róla.Csak annyit szeretnék kérdezni,h hány fajta sorozat van belõle(én a z-t és a gt-t ismerem) és azoknak hány évadja van?Elõre is köszi.

Ja és várom a filmet,de az elõzetesek alapján sztem nem éri utól az animét, sajnos.

takysoft
igaz... bár épp ez az oka a félelmemnek is😄

sweech
death note japán film, ez amcsi.

takysoft
már ha lesz moziban😄
Death Note film 2 évet késett, mire itthon bemutatták😄

én is várom!
hátha kedvet csinál hozzá,hogy moziban nézzem meg.
értem 😉
várom a többet mutató trailert 😛
Ez a film ez ez ez .....nocomment....hagyták volna inkább a fenébe....vagy csináltak volna egy egész estés Moviet inkább de ezt nemkellett volna szerintem gyász.....
egyáltalán nem a technikai dolgokra gondoltam, hanem arra hogy abból a történetbõl mit ki lehetett hozni...ugyanilyen alapja lehetne ennek a dragonball filmnek, kérdés, hogy mit tudtak belõle kihozni, ha lesz annyira jó, hogy elfeledtesse, hogy nem sokban hasonlít a rajzfilmre, akkor egye fene, én tudom rá azt mondani, hogy jó...
hát most nem akarok offolni ,de ez a batman nekem nem a legjobb kb ugyanaz mint a begin,és azért nézzük azt is ,hogy a legelsõ batman filmet mikor készítették? szal ha a legelsõt most készítették volna akkor valószínûleg az is naon jó lett volna 😄
a technikai fejlõdés vmi eszméletlen 😊
off vége 😊
igazad van, de mint írtam, szerintem ez az eddigi legjobb és mégsem a pontos történet az alapja...
nem biztos ,hogy a legújabb részre gondolt 😊 hanem amikor elsõnek csináltak batman,superman,hulk ..stb filmet! akkor a mese alapját dolgozták fel és nagyon hûen 😉
értjük, hogy mirõl beszélsz és igen filmben lehetne ez is sõõõt egy két csavar bele és kész egy fantasztikus filmet kapnánk 😊
majd jöhetne a Z ami valóban egy brutál film lenne.

de mi arra célzunk, hogy jobban hûnek kéne lenniük a meséhez ,mert engem (persze már mondtam) az bosszant hogy sátánnak miért nem tudtak adni 2 csápot és zöld színû bõrt ? ez számomra vmi érthetetlen -nem 1950ben vagyunk ,hogy ne lehessen megoldani 😊
Jó hát annyira nem várom el!!
Az tényleg gáz lenne.De akkor se kéne a mai világba betenni a storyt.
Bulykin
majd ha csinálnak a japánok egy DB filmet, akkor lehet hogy az olyan lesz mint amire te most szeretnél, de ezt az amcsik csinálják és reméleik hogy lesz bevétel belõle és lesz nézettsége bõven...

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

hasonlít az tény, de valahogy nagyon eltér már az eredeti dologtól és mégis talán az eddigi legjobb...
az meg gondolj már bele, hogy milyen lenne, hogy pl. megjelennének a filmben a rendõrök és mind ilyen rendõr ruhába öltözött medve meg kutya lenne mint ahogy a rajzfilmben...
nem nemláttam de csak hasonlit a batmanre.Ha annak az elözetesét megnézem rájövök,hogy a Batman. De ha ennek a fosnak nézem...hát ha nemírnák ki aneveket nem is jönnék rá hogy DB.
láttad te az új batmant? 😄
Bulykin
én értem😊 ha a pufi kisgyerek, aki varázsfelhõn repked és beszélõ vizilovakat püföl lenne a movieban akkor elég fos lenne...persze ez se tetszik mindenkinek de így legalább nem gyerekes, hanem kicsit komolyab...

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

http://www.youtube.com/watch?v=epaMaSW1kJ4&feature=related
Nemigaz hogy egy ilyen jelenetet nem lehetne filmre vinni!
sweech
ezek közül egyik se pufi kisgyerek, aki varázsfelhõn repkedve beszélõ vízilovakat püföl 😊

mindegy, unom. nem értitek mirõl beszélek.

jó akkor szellemirtók
vagy transformers,batman,superman,pókember,hulk
sweech
tökéletes példát találtál a scooby-doo személyében :|

Igazad van!
Ha meg valaki aztmondjahogy ez az egész gyerekes mit törödünk olyanokkal,hogy milyenek a szereplõk akkor példának mondanám a scooby-doot!
MEse és film lett belöle ráadásul 2részes és a szereplök hasonlítanak valamennyire a meséhez.
sweech
miért ne lehetne elvonatkoztatni tõle? nekem is sikerült.

igen,mert nem lehet elvonatkoztatni szerintem.
hiszen arra épül azért dragonball a címe.
ha nem arra épülne akkor nem ez lenne a címe és egy két szereplõnek a neve sem az anime-s neve lenne.
még szép hogy elvárjuk az animehoz hû hasonlóságot.
batman,superman,..stb mindegyik legalább hasonlított a meséhez,szal alap hogy jobb lenne ha pl. bulma nem ilyen verekedõs lenne ,piccolo zöld színû ,goku meg nagyobb hajjal kisebb magasságal,és teknõsnek meg lenne egy páncél a hátán!
Hogy tudod miröl szól😄