604
  • takysoft
    Na, megnéztem a trailert én is:D
    Nem biztos, hogy rossz lesz ez...
    Kicsit... modernre vették a figurát, gondolom a harcon lesz a hangsúly.
    remélhetőleg Roshi mester egészséges pedofíliája se marad ki a showból:D
    Piccolo gondolom az ellenfél lesz ezalkalommal.
    (csak... könyörgöm, még véletlen se fordítsák megint magyarul Sátánnak, mert főbe lövöm magam:D)

Lehet ez jó:D csak nem lesz olyan, mint az anime... nem feltétlen baj az:D
    Meglátjuk:D Én bizakodva várom, az tuti!
  • grebber
    Azta tegnap megnéztem film teaserjét hát eléggé gyengécske lesz szegény film nem kis bukás lesz!
  • Jrex
    Köszi. Úgylátszik nekem is van mit bepótolnom :)
  • takysoft
    Hát... volt 1 manga.
    Abból készült 3 animesorozat: Dragon Ball, Dragob Ball Z, és a Dragon Ball GT(bár a GT nem biztos hogy benne volt a mangában)
    Készült még jópár egészestés rajzfilm is, amiket DVD-n adtak ki.

Évadok nincsenek, úgynevezett Saga-k vannak, de a sorszámozáshoz nincs közük.
    A Dragon Ball 153 részes, és a következő Saga-kből áll:

Dragon Ball - Pilaf Király Saga
    Dragon Ball - Nagy Torna Saga
    Dragon Ball - Vörög Szalag Rend Saga
    Dragon Ball - Kék Generális Saga
    Dragon Ball - Vörös Parancsnok Saga
    Dragon Ball - Jövendőmondó Baba Saga
    Dragon Ball - Tenshinhan Saga
    Dragon Ball - Szívtelen Sátán
    Dragon Ball - Sátán Saga

(érdekesség, hogy a legelső Saga, a Pilaf Saga sosem jött be magyarországra. Nem kapott szinkront se, és TV-ben sem volt soha.. idehaza a másodikkal kezdték:D)

A Dragon Ball Z 291 részből áll, és a következő Saga-kat tartalmazza:

Dragon Ball Z - Csillagharcosok Saga
    Dragon Ball Z - Namek Bojgó Saga
    Dragon Ball Z - Ginyu Kapitány Saga
    Dragon Ball Z - Dermesztő Saga
    Dragon Ball Z - Garlic Junior Saga
    Dragon Ball Z - Trunks Saga
    Dragon Ball Z - Androidok Saga
    Dragon Ball Z - Nem Teljes Cell Saga
    Dragon Ball Z - Teljes Cell Saga
    Dragon Ball Z - Cell Játékok Saga
    Dragon Ball Z - Nagyszerü Saiyaman Saga
    Dragon Ball Z - Nagytorna Saga
    Dragon Ball Z - Babidi Saga
    Dragon Ball Z - Majin Buu Saga
    Dragon Ball Z - Fusion Saga
    Dragon Ball Z - Kid Buu Saga

(érdekesség: A Cell Saga valójában 1 egész, de idehaza kétfele szokták bontani. Az első fele még kapott szinkront...)

A Dragon Ball GT 64 részből áll, és 4 Saga-ból áll:

Dragon Ball Gt - Black Star Dragon Ball Saga
    Dragon Ball Gt - Baby Saga
    Dragon Ball Gt - Super Android 17 Saga
    Dragon Ball Gt - Shadow Dragon Saga

A filmek rövid listája:
    (ezek a filmek általában 2 Saga közti intervallumban játszódnak, a sorozatban magában ritkás esik ezekre utalás, de a Dragon Ball Z-ben előfordul, hogy egy filmből ismert ellenség tér vissza a sorozatba.)

Dragon Ball filmek (1986-88)

Curse of the Blood Rubies (1986)
    Sleeping Princess in Devil's Castle (1987)
    Mystical Adventure (1988)

Dragon Ball Z filmek (1989-95)

Dead Zone (1989)
    The World's Strongest (1990)
    The Tree of Might (1990)
    Lord Slug (1991)
    Cooler's Revenge (1991)
    The Return of Cooler (1992)
    Super Android 13! (1992)
    Broly: The Legendary Super Saiyan (1993)
    Bojack Unbound (1993)
    Broly: Second Coming (1994)
    Bio-Broly (1994)
    Fusion Reborn (1995)
    Wrath of the Dragon (1995)

10th Anniversary Movie
    The Path to Power (1996)

TV Specials

Bardock: The Father of Goku (1990)
    The History of Trunks (1993)
    A Hero's Legacy (1997)

Hát, a teljesség igénye nélkül kb. ennyi.
    Ezek közül én nem láttam a mangát, a GT utolsó kb 30 részét, és a DBZ filmeket(csak egyiket). Volna még mit bepótolnom, de annyi energiám most erre nincs.

Adok pár használható linket.
    Endless anime - innét a teljes sorozatot le tudod tölteni. (sajnos egy Megauploados regisztráció nélkül ez igencsak lehetetlen vállalkozás, de ez is egy lehetőség...)
    Dragon Ball wiki oldal és Filmek listája, ha további információk is érdekelnek(bár dióhéjban összefoglaltam már.)

Van kérdés?
  • Jrex
    Sziasztok, régen én is néztem, de nemtudok sokat róla.Csak annyit szeretnék kérdezni,h hány fajta sorozat van belőle(én a z-t és a gt-t ismerem) és azoknak hány évadja van?Előre is köszi.

Ja és várom a filmet,de az előzetesek alapján sztem nem éri utól az animét, sajnos.
  • takysoft
    igaz... bár épp ez az oka a félelmemnek is:D
  • sweech
    death note japán film, ez amcsi.
  • takysoft
    már ha lesz moziban:D
    Death Note film 2 évet késett, mire itthon bemutatták:D
  • megalodon
    én is várom!
    hátha kedvet csinál hozzá,hogy moziban nézzem meg.
  • Dean Winchester
    értem ;)
    várom a többet mutató trailert :P
  • SlayR
    Ez a film ez ez ez .....nocomment....hagyták volna inkább a fenébe....vagy csináltak volna egy egész estés Moviet inkább de ezt nemkellett volna szerintem gyász.....
  • karajjj
    egyáltalán nem a technikai dolgokra gondoltam, hanem arra hogy abból a történetből mit ki lehetett hozni...ugyanilyen alapja lehetne ennek a dragonball filmnek, kérdés, hogy mit tudtak belőle kihozni, ha lesz annyira jó, hogy elfeledtesse, hogy nem sokban hasonlít a rajzfilmre, akkor egye fene, én tudom rá azt mondani, hogy jó...
  • Dean Winchester
    hát most nem akarok offolni ,de ez a batman nekem nem a legjobb kb ugyanaz mint a begin,és azért nézzük azt is ,hogy a legelső batman filmet mikor készítették? szal ha a legelsőt most készítették volna akkor valószínűleg az is naon jó lett volna :D
    a technikai fejlődés vmi eszméletlen :)
    off vége :)
  • karajjj
    igazad van, de mint írtam, szerintem ez az eddigi legjobb és mégsem a pontos történet az alapja...
  • Dean Winchester
    nem biztos ,hogy a legújabb részre gondolt :) hanem amikor elsőnek csináltak batman,superman,hulk ..stb filmet! akkor a mese alapját dolgozták fel és nagyon hűen ;)
  • Dean Winchester
    értjük, hogy miről beszélsz és igen filmben lehetne ez is sőőőt egy két csavar bele és kész egy fantasztikus filmet kapnánk :)
    majd jöhetne a Z ami valóban egy brutál film lenne.

de mi arra célzunk, hogy jobban hűnek kéne lenniük a meséhez ,mert engem (persze már mondtam) az bosszant hogy sátánnak miért nem tudtak adni 2 csápot és zöld színű bőrt ? ez számomra vmi érthetetlen -nem 1950ben vagyunk ,hogy ne lehessen megoldani :)
  • megalodon
    Jó hát annyira nem várom el!!
    Az tényleg gáz lenne.De akkor se kéne a mai világba betenni a storyt.
  • Bulykin
    majd ha csinálnak a japánok egy DB filmet, akkor lehet hogy az olyan lesz mint amire te most szeretnél, de ezt az amcsik csinálják és reméleik hogy lesz bevétel belőle és lesz nézettsége bőven...
  • karajjj
    hasonlít az tény, de valahogy nagyon eltér már az eredeti dologtól és mégis talán az eddigi legjobb...
    az meg gondolj már bele, hogy milyen lenne, hogy pl. megjelennének a filmben a rendőrök és mind ilyen rendőr ruhába öltözött medve meg kutya lenne mint ahogy a rajzfilmben...
  • megalodon
    nem nemláttam de csak hasonlit a batmanre.Ha annak az elözetesét megnézem rájövök,hogy a Batman. De ha ennek a fosnak nézem...hát ha nemírnák ki aneveket nem is jönnék rá hogy DB.
  • karajjj
    láttad te az új batmant? :D
  • Bulykin
    én értem:) ha a pufi kisgyerek, aki varázsfelhőn repked és beszélő vizilovakat püföl lenne a movieban akkor elég fos lenne...persze ez se tetszik mindenkinek de így legalább nem gyerekes, hanem kicsit komolyab...
  • megalodon
    http://www.youtube.com/watch?v=epaMaSW1kJ4&feature=related
    Nemigaz hogy egy ilyen jelenetet nem lehetne filmre vinni!
  • sweech
    ezek közül egyik se pufi kisgyerek, aki varázsfelhőn repkedve beszélő vízilovakat püföl :)

mindegy, unom. nem értitek miről beszélek.
  • megalodon
    jó akkor szellemirtók
    vagy transformers,batman,superman,pókember,hulk
  • sweech
    tökéletes példát találtál a scooby-doo személyében :|
  • megalodon
    Igazad van!
    Ha meg valaki aztmondjahogy ez az egész gyerekes mit törödünk olyanokkal,hogy milyenek a szereplők akkor példának mondanám a scooby-doot!
    MEse és film lett belöle ráadásul 2részes és a szereplök hasonlítanak valamennyire a meséhez.
  • sweech
    miért ne lehetne elvonatkoztatni tőle? nekem is sikerült.
  • Dean Winchester
    igen,mert nem lehet elvonatkoztatni szerintem.
    hiszen arra épül azért dragonball a címe.
    ha nem arra épülne akkor nem ez lenne a címe és egy két szereplőnek a neve sem az anime-s neve lenne.
    még szép hogy elvárjuk az animehoz hű hasonlóságot.
    batman,superman,..stb mindegyik legalább hasonlított a meséhez,szal alap hogy jobb lenne ha pl. bulma nem ilyen verekedős lenne ,piccolo zöld színű ,goku meg nagyobb hajjal kisebb magasságal,és teknősnek meg lenne egy páncél a hátán!
  • megalodon
    Hogy tudod miröl szól:D
  • sweech
    ez hihetetlen. nem igaz, hogy nem bírtok elvonatkoztatni attól a fos animétől D: tényleg, milyen fasza lenne, ha egy pufi kisfiú kócos hajjal varázsfelhőn repkedve beszélő vízilovakat püfölne
  • megalodon
    Jaja!! Sajna!
    Amugy a szereplök is... háát ki hasonlít egyátalán az anime-beli önmagára?????
    Esetleg Goku annyira csak hogy kócos a srác de semmi más.
    Én a DB elejére nemnagyon emlékszem de nem rémlik,hogy Bulma olyan lövöldözös lett volna...
  • InfectedMann
    Siralmas lesz :(
  • megalodon
    nna ez már azért jobb mint az a kamerás szar,de azért hogy Mustang van benne..háát nem is tudom miröl fog szólni!?
    Ránézésre olyan,hogy Piccoéo ember és valami betegség miatt néz ki így és hogy van pár ember akinek különleges képességei vannak,és a KI-t használni tudják.Ennyi.
    Szerintem!!
    Tehát ez az én véleményem!
  • megalodon
    Én 24 vagyok és a véleményem detto ugyanaz mint gibson9-é. megnézem persze hisz mégiscsak dragonball,de féligmeddig nézegettem eddig a GT-t( a DB. és a Z-t láttam) de full az egészet az elejétöl a végéig megfogom nézni az egész dorozatnak,hogy ne ez a film legyen az utolsó amit láttam a dragonball-ból.
  • karajjj
    nekem nézhetőnek tűnik
  • Sabcsee
    rendes minőségben a teaser trailer!!!!!!
    háát elég csicska a trailer alapján:S
  • gibson9
    Hát nekem ez a videó alapján nem jön be :S Mindenképpen megfogom nézni majd, viszont én nem várok tőle sokat. De utánna megkell néznem majd az összes anime részt, hogy ne a film legyen az utolsó DB emlékem :DDDD
  • takysoft
    megalodon: 23 éves vagyok, és életemben nem láttam magyar szinkronos verziót. Ellenben felirattal láttam a GT közepéig kb. nem állítottam, hogy jó a bemutató.

Hedic: láttad a movie-t? mert elsiklottam fölötte, hogy már kijött volna....

Személyes véleményem. Hollywood nem biztos, hogy a legalkalmasabb ezen film elkészítésére, de a Death Note filmek után pozitív a hozzáállásom.(igaz az nem amcsi, de hihetetlen jó lett, még a magyar moziba is eljutott az első mostanában, ami igen ritka japán film esetén)
  • Hedic
    Hát mondjon ki mit akar!de szerintem az anime hazavágja a moviet!