Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem ilyen van, baromi olcsó, passzol apple többi csatlakozójához és megy😊
van rajta egy idióta kék lámpa az elósztónál, de annyira nem zavaró😊
Mindazonáltal ha újat vennék bele szerintem én is 7200ast vennék.
Odahaza simán elfér oda egy USB hub is, 1-2 ezer forintért lehet venni 4-es hubokat és máris van 5 helyed, igazából nem is nagyon láttam még mbp-t használó "power usert" usb hub nélkül (érthetetlen, hogy az Apple-nek miért nem tûnik fel az igény a több USB portra, még minimum 1-nek, de inkább kettõnek lennie kéne egy "professzionális felhasználásra" szánt laptopon...) és akkor nem kell kompromisszumokat kötni. És most nem csak a külsõ vinyóról van szó, hanem ha be akarsz kötni egy pendrive-ot, fényképezõt, a mobilodat töltenéd, satöbbi.
Ha pedig nem otthon vagy akkor gondolom nem viszed Magaddal a külsõ billentyûzetet.
Én szerencsére bluetooth-os egeret vettem, de a billentyûzet nekem is elfoglal egy helyet, szóval be kell osztanom a maradékot. 😊 Szerencsére van talonban egy hub, ha hiány lépne fel. 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A gépbe pedig 7200rpm-est vettem, nem igazán lett zajosabb....
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
de amugy ja, az is jo otlet es nem is draga.
Persze amit tudok külsõ tárhelyre teszek, de DVD-re archiválni már nem szeretek, szóval valahol tárolni kell a tartalmat 😊
Mondjuk ha kizárólag egy gépet használnék lehet én is inkább a vinyócserét választanám, de így winchestert kizárólag sebességgondok/technológiai elõrelépés miatt cserélnék.
Illetve a mbp-ban ugyebár 5400rpm-es vinyó van, aminél van gyorsabb is, de szerintem ebbe jobb ez, mert kisebb a fogyasztás és halkabb a gép.
ArchAngel: a saját felhasználásodból indulsz ki, de mindenki másra használja a gépet. Ha például tömörítetlen videókkal dolgoznál, mert mondjuk filmeket vagdosnál rögtön kevés is lehet az a +500 giga.
És persze az "illegális" anyagok, sorozatok, filmek is bejönnek a képbe, ez van, ilyen világot élünk. Aki ad a minõségre annak egyetlen 1080p film 10+ giga. Még szerencse, hogy én nem adok a minõségre. 😊
Nekem ahhoz nagyon sok es durva psd-t kell mentenem PS-ben.
http://gaborszantai.co.uk/
Veszek itt egy 2.5-os, SATA-s, akarmilyen usb-s mobil rack-et, rakapcsolom a macbook-ra, es kulon vincseszterkent ott lesz az asztalon ?
http://www.argep.hu/trend/USBM/Usb-mobil-rack.html
Nekem azert kellett cserelni, mert 2 oprendszer volt rajta, es csak 120GB, kicsit keves...most 500-as van.
Hitachinak van egy nagyon jó fajta vinyója, hardveres titkosítás van benne...legközelebb olyat veszek...
Amúgy többször olvastam már, hogy valaki vinyót cserél a macbook pro-ban.
Milyen okból cseréltek benne vinyót, milyet vesztek bele és mennyiért?
Szerintem amúgy az angolon stimmel a karaktertábla, csak a magyart csinálták meg ilyen szerencsétlenre.
biztosan megcsinálták már, csak egy frekventáltabb almás fórumon kellene utánanézni...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nem az a célom, hogy a szitálást megváltoztassam, arra általában rá se szoktam nézni, hanem az, hogy az os x úgy kezelje a hagyományos billentyûzeteket, ahogy el vannak készítve. 😊 Ehhez amúgy nem kell semmi más, csak egy megfelelõ keyboard layout fájl, ami nagyon egyszerûen elkészíthetõ, csak baromira sok idõ. Azt hittem, hogy valaki valahol már elkészítette egyszer, mint ahogy elkészítették a Hungarian PRO kiosztást is programozóknak, hogy ne kelljen a rendszeresen használt speciális karakterekhez 3 gombot nyomkorászni egyszerre.
(vagy a régebbi ötlet alapján filctoll és színes ujjak 😄 )
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Remélem így már tiszta.
2 random példa:
{ - magyar billentyûzeten Altgr+y-ra van felszitálva, macen Alt+7
< - magyar billentyûzeten altgr+í-re van felszitálva, macen shift+alt+y
Satöbbi, satöbbi, szerencsére az alap és a shifttel behozható szerencsére megegyezik.
Mondjuk ahogy elnézem elég könnyen csinálható saját karaktertábla is, de hátha van erre megoldás...
magyar vagy angol vagy egyeb, de magyar windows?
(az ébresztõ jel 'broadcast'-ként terjed a belsõ hálózaton, így minden gépet megtalál, nem kell célozni IP címre - hiszen az nincs a kikapcsolt hálókártyának)
Olyan lehetséges hogy be is kapcsoljam a gépet?
Bár a táccsnak nem kell állandóan fent lenni GSM hálózatokon, szal lehet ezzel a kisebb akksival is sokáig bírja.
Egyébként a touch mindig is egy "ócsóbb" kivitelezésû iPhone volt. A 3. gen touch is sokkal olcsóbb anyagokból volt összerakva mint az iPhone 3GS, ezt már a home gomb kattanó hangjából is le lehetett szûrni.
magyarul
A három komolyabb érvágás:
- Nem került bele 512 ram, mint az iphone 4-be, hanem maradt a 256, mint a 3gsben/elõzõ touchban.
- A hátlapi kamera sokkal gyengébb fényképezésre az iphone-nál, kevesebb, mint 1 megapixeles (iphone 4-é 5).
- a képernyõ bár megkapta az iphone 4 felbontását, de érezhetõen silányabb minõségû (így is szép a képe). Technikailag ez nem bizonyítható, erre utaló jel, hogy az ipod specifikációs oldaláról lemaradtak azok a dolgok, hogy 800:1 kontrasztarány, 500cd/m^2 fényerõ, ujjlenyomattól védõ bevonat, csupán a 960×640-es felbontás került feltüntetésre.
Mondjuk azért van az az ikon, amit nem szívesen látok, de elég nagy az ingerküszöböm. 😊
Erre viszont tuti kilengett volna az awesome-o-meter mindenkinél! 😄 Mondjuk lõhetne lézert a szájából, úgy lenne az igazi.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
aztán kiderült, hogy csak rádugom gépre, sofwareupdaterõl leszedte a hp cuccot és most megy faszán...
Nekem 'british' az alap, de nem lenne baj, ha egy gyors komboval magyarra tudnek neha valtani.