Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32289

Nekem ilyen van, baromi olcsó, passzol apple többi csatlakozójához és megy😊
van rajta egy idióta kék lámpa az elósztónál, de annyira nem zavaró😊

grizzly21
ez jo otlet, veszek egyet

A fogyasztást mindenképp növeli, ha olyan dolgot csinálsz, ami használja a vinyót, az pedig nekem nem olyan jó, többször jöttem már haza 10% körüli töltöttséggel.
Mindazonáltal ha újat vennék bele szerintem én is 7200ast vennék.
Nem kötekedés, csak ötletelés:
Odahaza simán elfér oda egy USB hub is, 1-2 ezer forintért lehet venni 4-es hubokat és máris van 5 helyed, igazából nem is nagyon láttam még mbp-t használó "power usert" usb hub nélkül (érthetetlen, hogy az Apple-nek miért nem tûnik fel az igény a több USB portra, még minimum 1-nek, de inkább kettõnek lennie kéne egy "professzionális felhasználásra" szánt laptopon...) és akkor nem kell kompromisszumokat kötni. És most nem csak a külsõ vinyóról van szó, hanem ha be akarsz kötni egy pendrive-ot, fényképezõt, a mobilodat töltenéd, satöbbi.
Ha pedig nem otthon vagy akkor gondolom nem viszed Magaddal a külsõ billentyûzetet.
Én szerencsére bluetooth-os egeret vettem, de a billentyûzet nekem is elfoglal egy helyet, szóval be kell osztanom a maradékot. 😊 Szerencsére van talonban egy hub, ha hiány lépne fel. 😊
Tikal
ezért vettem firewire külsõ vinyót 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Van külsõ vinyom kettõ is... de ahogy mondod, 7-8Gbos filmek mellett gyorsan megtelnek ezek...

A gépbe pedig 7200rpm-est vettem, nem igazán lett zajosabb....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
kozben kiprobaltam, a sima asztali pc-nek teljesen kompatibilis a sata csatlakozoja, ugyhogy radugtam, de csak a windows reszt latja. Erre viszont talan megoldas a Macdrive nevu progi, amit most fogok kiprobalni..

grizzly21
en pl azert nem, mert 2 usb van a laptopon, abbol 1 eger, 1 bill ugyhogy igy is mas gepekbe dugom a mobilomat tolteni...

de amugy ja, az is jo otlet es nem is draga.

Tikal
más a fájlrendszer?

Tikal
Mondjuk a gépemen van az évek óta gyûjtögetett zenei könyvtáram, 120GB, zenei podcastek az is plus jo néhány GB... aperture könyvtár tele fényképekkel 60GB, ebbe persze családi képek is meg minden más, videozni is szoktam, szóval iMovie könyvtár se kicsi már... aztán jönnek az éppen letöltött sorozatok, minden HDben... és hip hop meg is telt a vinyó 😊
Persze amit tudok külsõ tárhelyre teszek, de DVD-re archiválni már nem szeretek, szóval valahol tárolni kell a tartalmat 😊

Olyasmin nem gondolkodtok, hogy USB-s külsõ winchester? Nem olyan drágák már azok se (500 gigásak ~20ezerbe kerülnek, de ha valaki figyeli a tesco/metro/auchan újságait el lehet csípni valami raktárkipucolásos 15ezres árat is), elférnek egy mellényzsebbe és bármilyen géphez oda lehet kötni és +500 gigát kapsz, nem +(500-elõzõ)t.
Mondjuk ha kizárólag egy gépet használnék lehet én is inkább a vinyócserét választanám, de így winchestert kizárólag sebességgondok/technológiai elõrelépés miatt cserélnék.
Illetve a mbp-ban ugyebár 5400rpm-es vinyó van, aminél van gyorsabb is, de szerintem ebbe jobb ez, mert kisebb a fogyasztás és halkabb a gép.

ArchAngel: a saját felhasználásodból indulsz ki, de mindenki másra használja a gépet. Ha például tömörítetlen videókkal dolgoznál, mert mondjuk filmeket vagdosnál rögtön kevés is lehet az a +500 giga.
És persze az "illegális" anyagok, sorozatok, filmek is bejönnek a képbe, ez van, ilyen világot élünk. Aki ad a minõségre annak egyetlen 1080p film 10+ giga. Még szerencse, hogy én nem adok a minõségre. 😊
grizzly21
Az nem jatszik hogy egy sima pc-re rakotom a vincsesztert?😊 gondolom mas a csatlakozo

nem tudom Ti mit csinaltok (oke, sejtem), de legalis tartalommal egy ev alatt nem lehet megtolteni 500 GByte-ot😊

Nekem ahhoz nagyon sok es durva psd-t kell mentenem PS-ben.

http://gaborszantai.co.uk/

grizzly21
Tehat ez nem mac specifikus ugye?

Veszek itt egy 2.5-os, SATA-s, akarmilyen usb-s mobil rack-et, rakapcsolom a macbook-ra, es kulon vincseszterkent ott lesz az asztalon ?
http://www.argep.hu/trend/USBM/Usb-mobil-rack.html

Nekem azert kellett cserelni, mert 2 oprendszer volt rajta, es csak 120GB, kicsit keves...most 500-as van.

Tikal
Leginkább hely hiány miatt... nekem most egy 500as Hitachi van benne, de már ez is kevés, én nem értem miért 😄

Hitachinak van egy nagyon jó fajta vinyója, hardveres titkosítás van benne...legközelebb olyat veszek...

Bezony, külsõ házat vegyél (USB mobile rack, external enclosure a keresési kulcsszavak).

Amúgy többször olvastam már, hogy valaki vinyót cserél a macbook pro-ban.
Milyen okból cseréltek benne vinyót, milyet vesztek bele és mennyiért?
passatgt
usb-s vinyótartó😊

grizzly21
Vinyot csereltem a MBP-mba, de az elozon maradt 1-2 dolog ami kene. Gondolom nincs mas modja annak hogy megszerezzem a dolgokat mint vinyo visszacsere, majd megint csere vissza .. ?

Na, végül ráakadtam egy Ukelele nevû programra, amivel viszonylag egyszerûen csináltam egy sajátot.
Ja, regelek egyet a beszeljukmacre szerintem, de még elõtte megkérdezek egy ismerõst, aki szintén programozó és szintén hagyományos billt használ, csak nem tudom, hogy magyart vagy angolt.
Szerintem amúgy az angolon stimmel a karaktertábla, csak a magyart csinálták meg ilyen szerencsétlenre.
Dzsini
jaa, értem 😊 akkor nem szóltam semmit <#vigyor2>

biztosan megcsinálták már, csak egy frekventáltabb almás fórumon kellene utánanézni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Akkor még mindig nem világos.
Nem az a célom, hogy a szitálást megváltoztassam, arra általában rá se szoktam nézni, hanem az, hogy az os x úgy kezelje a hagyományos billentyûzeteket, ahogy el vannak készítve. 😊 Ehhez amúgy nem kell semmi más, csak egy megfelelõ keyboard layout fájl, ami nagyon egyszerûen elkészíthetõ, csak baromira sok idõ. Azt hittem, hogy valaki valahol már elkészítette egyszer, mint ahogy elkészítették a Hungarian PRO kiosztást is programozóknak, hogy ne kelljen a rendszeresen használt speciális karakterekhez 3 gombot nyomkorászni egyszerre.
Dzsini
matricakészlet és átmatricázás?

(vagy a régebbi ötlet alapján filctoll és színes ujjak 😄 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

*control=cmd 😊
Az, hogy az alt és a control/win billentyû fel van cserélve nem különösebben zavar és át is lehet állítani szerencsére mindkét rendszerben, inkább az imént leírt dologról beszélek.
Arra gondolok, hogy a speciális (winen altgr-es, macen alt-os) karakterek tök máshogy vannak a mac karaktertáblájában, mint ahogy fel vannak szitálva egy átlagos magyar billentyûzetre.
Remélem így már tiszta.

2 random példa:
{ - magyar billentyûzeten Altgr+y-ra van felszitálva, macen Alt+7
< - magyar billentyûzeten altgr+í-re van felszitálva, macen shift+alt+y
Satöbbi, satöbbi, szerencsére az alap és a shifttel behozható szerencsére megegyezik.

Mondjuk ahogy elnézem elég könnyen csinálható saját karaktertábla is, de hátha van erre megoldás...
GregSB

grizzly21
a gombokat meg tudod valtoztatni nem? En amugy annyira megszoktam hogy a mac-en a CONTROL (vagyis amit ott a mac gomb jelent) a space mellett van balra 1-el, hogy attettem windows-on is, igy konnyebb ctrl-c ctrl-v zni

Gondolom arra gondol, hogy CRTL+C legyen a copy, meg stb.. Mert a billentyûzet Windowsos, amin Windows jel van stb..
llyet meg nem hallottam, hogy windowsos...
magyar vagy angol vagy egyeb, de magyar windows?

Elérhetõ valahol egy magyar windowsos billentyûkiosztás os x-re? A külsõ billentyûzetemhez kéne.
Dzsini
akkor már csak a túloldalt kell felkészíteni az ébresztésre 😊

Tikal
logmein-re esett a választás, tud wake on lan-t, és bárhonnan elérhetõ, még iPhone-ról is, igaz azért már fizetni kell 😊

Dzsini
akkor van rá lehetõség, ha a hálózati kártya (vagy az alaplap, ha integrált) ismeri a "wake on LAN" funkciót - ezt engedélyezni kell, és akkor el lehet neki hálózaton küldeni egy ébresztõ jelet. Utána bootolás után csatlakozik a hálóra, és mûködik.
(az ébresztõ jel 'broadcast'-ként terjed a belsõ hálózaton, így minden gépet megtalál, nem kell célozni IP címre - hiszen az nincs a kikapcsolt hálókártyának)

Tikal
logmein elméletileg tudja... 😊

Tikal
Közben megtaláltam a Remote Desktop for Mac-et a windows-tól, és müködik.... teamviewert is kipróbáltam, az is jó... kösz

Olyan lehetséges hogy be is kapcsoljam a gépet?

Teamviewer?

passatgt
pc-n engedélyezed a távoli asztalt, majd mac-en a "Chicken of the VNC" nevû programmal csatlakozol hozzá és kész😊

Tikal
Szeretném elérni a PC-met Mac-rõl, látni a képernyõjét, és irányítani, lehetséges ilyen? 😊 ( Igazából egy programot szeretnék használni, de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás, távoli elérés vagy crossover, wine )

GregSB
+ kisebb teljesítményû akksi került bele. ( 5.25 W/Hours vs 3.44 W/Hours)

Bár a táccsnak nem kell állandóan fent lenni GSM hálózatokon, szal lehet ezzel a kisebb akksival is sokáig bírja.

Egyébként a touch mindig is egy "ócsóbb" kivitelezésû iPhone volt. A 3. gen touch is sokkal olcsóbb anyagokból volt összerakva mint az iPhone 3GS, ezt már a home gomb kattanó hangjából is le lehetett szûrni.

Mégse telefon nélküli iphone a touch, inkább egy telefon nélküli, butított iphone.
magyarul

A három komolyabb érvágás:
- Nem került bele 512 ram, mint az iphone 4-be, hanem maradt a 256, mint a 3gsben/elõzõ touchban.
- A hátlapi kamera sokkal gyengébb fényképezésre az iphone-nál, kevesebb, mint 1 megapixeles (iphone 4-é 5).
- a képernyõ bár megkapta az iphone 4 felbontását, de érezhetõen silányabb minõségû (így is szép a képe). Technikailag ez nem bizonyítható, erre utaló jel, hogy az ipod specifikációs oldaláról lemaradtak azok a dolgok, hogy 800:1 kontrasztarány, 500cd/m^2 fényerõ, ujjlenyomattól védõ bevonat, csupán a 960×640-es felbontás került feltüntetésre.
Én nem is használom, úgyhogy engem pláne nem érdekel, csak gondoltam ne maradjatok le az új Apple meme-rõl, nem tetszik -> továbbgörgetsz. 😊
Mondjuk azért van az az ikon, amit nem szívesen látok, de elég nagy az ingerküszöböm. 😊

Erre viszont tuti kilengett volna az awesome-o-meter mindenkinél! 😄 Mondjuk lõhetne lézert a szájából, úgy lenne az igazi.
neevous
Szerintem teljesen rendben van.

GregSB
Nem tárol semmit a telefonon, csak azokat a fileokat amiket becsillagozol.

Zsoltika 007
Most õszintén! Ki nem szrja le? Egyesek nagyon ráérnek ilyen apróságok miatt rinyálni. Nevetséges... <#zavart2>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Saját twittere van a sokak ellenszenvét kiváltó új itunes10 ikonnak.
Tikal
it just works 😊

passatgt
megszivatott ez a szar hp f2480-es nyomtató/scanner, mert weblapjukon azt írja, hogy a scannert snowleo nem támogatja, ezért lekellett tölteni hozzá a hp cuccosát de úgy a nyomtató sem ment
aztán kiderült, hogy csak rádugom gépre, sofwareupdaterõl leszedte a hp cuccot és most megy faszán...

Sracok, van shortcut, amivel lehet a nyelvi beallitasokat valtani?
Nekem 'british' az alap, de nem lenne baj, ha egy gyors komboval magyarra tudnek neha valtani.

Zsoltika 007
Nekem ilyen nem volt. (unibody elõtti van)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360