Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Nem sokat használod akkurol úgy látom...
az enyém is egy éves, de 250 ciklussal...ezek szerint nincs összefüggés a töltési ciklusok és az elöregedés között 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bettet touch toolal állíthatod az érzékenységet.
passatgt
nekem simán beveszi

I.C.ram
Másnak is elõjött, hogy a touchpad a macbook pro alig veszi be a klikkelést? Tök erõsen meg kell nyomni a gombot, hogy bevegye. A sima érintéses klikk mûködik, csak ha pl drag n dropolni akarok valamit, akkor idegesítõ, hogy izomból kell nyomni a gombot.
passatgt
23 ciklus, 94%, tegnap volt 1 éves😊

neevous
Battery-Loadcycles: 144
88%

Zsoltika 007
Leszarom az akkut, nagyrészt bent van asztalon. Heti pár alkalommal viszem akkor is max 20-30 percet kell mennie a teleprõl. Annyit meg mind a mai napig bír.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Tikal
az akksit használni kell, formában kell tartani 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ja, viszont a magától lecsukódás, amiért garanciába vittem a gépet szinte teljesen elmúlt, aminek nagyon örülök. 😊 Már csak akkor csinálja, ha át van melegedve (gondolom hõtágulás miatt).
Csak a halk kattogás maradt lecsukáskor, azt viszont már annyira megszoktam, hogy kifejezetten hiányozna. 😊
Nekem 92% 14 ciklussal. 😄DD
Haveromnak 40 ciklussal 72%, vitte garanciára, valamit néztek a sorszámán meg valami tesztprogramot használtak aztán kijelentették, hogy nem hibás... 😄
Tikal
sosem kapcsolom ki, csak ha újra kell indítani egy update után... most 93%-os egy év után, 250 ciklus...

franc0
Persze lehet növelni az e-penis-t az ilyen uptimeokkal, de az akkudat hamarabb kinyírod. Én csak ezért kapcsolom ki éjjelre.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Zsoltika 007
Nekem általában 2-3 hét uptime is van 😊 Mi csak lecsukjuk.(sleep) Néha mikor már lassú akkor adunk egy restartot.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

neevous
Ugyanaz a rutin, mint nálad.

Aha, köszi az infót.
Mondjuk a lassú programinduláson kívül nekem sincs bajom vele (leszámítva azt a pár induláskori hibalogot a konzolban, de azt linuxról is megszoktam 😊 ), de az meg szerintem betudható az 5400rpm-mel "hasító" gyári vinyónak.... :\
Nekem még azért megvan az a beidegzõdés, hogy estére kapcsoljam ki a laptopot, úgyhogy naponta egyszer el kell ezt viselnem, bár mindenki azt mondja, hogy ne tegyem. Ki hogy van vele amúgy?
Zsoltika 007
Nem. Én vettem egy Macbook Pro-t majd használtam 1.5 évig. Újra installáltam és alig volt különbség. Így!

Saját tapasztalat: megvettél egy macet, tesztelted a sebességét, majd nyomtál egy full formatot, reinstallt és úgy is tesztelted a sebességét és a kettõt tudatosan összehasonlítottad? Mert ezt másképp nem nagyon lehet megtapasztalni. 😊
Osx is lassul amúgy, mint minden unix rendszer, amit desktop oprendszernek használnak, mert telehányja magát felesleges cache-ekkel. Fõleg a betûtípusok cache-ei hatnak rá rosszul. És elvileg a chmodok elállítódása is lassítja a rendszert (erre van önjavítás is a disk utilityben, ha nem lenne jelentõsége nem tennék bele a lehetõségét).
Szerencsére ott az onyx. 😊
GregSB
Annyi féle gép. A lenti felmérés alapján a Vista kevesebb háztartásban szerepelt jól 😊. Az tény, hogy sokkal nagyobb a gépigénye, mint a 7esnek.

Azt szerintem nem vitatja senki, hogy a Vista sp2 egy rendes asztali vason stabilan mûködik. De egy 3-4 éves laptopon az a vicc hogy a 7-es sokkal gyorsabb. Lehetvezért kap jobb user review-kat.

Zsoltika 007
Én saját tapasztalat alapján nem értek egyet vele. A mac os alig lassul az idõ folyamán.

Ezt mondjuk mondták nekem már ketten macrõl is, hogy állítólag megvétal után érdemes azonnal nyomni egy formatot és újrahúzást.
Én mondjuk nem tettem meg, nem is fogom már szerintem, csak 10.7 kijövetelekor talán.
Dzsini
ahány ház... 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Az én alapból Vistás laptopomon sokkkkal gyorsabb a Win7. Leírhatatlanul. Amikor megvettem, gyárilag lassab volt rajta a Vista mint most a 7-es leterhelve ésctelepakolva szoftverekkel.

Dzsini
a mókás az, hogy a 7-ben belül egészen kevés dolog változott a Vista SP1-hez képest, szinte csak külsõ csinosítás, meg új grafikus alrendszer és pár funkcióváltoztatás került bele - mégis mindenki meg van vele elégedve 😊

...és persze az, hogy mire megjelent, már 3 éve gyártották hozzá a drivereket, így nem volt gond velük.
(aki emlékszik még, ez volt az XP-vel is, mikor megjelent - mindenki anyázott rajta, hogy használhatatlan vacak, hogy semmi sem mûködik... aztán mikor megjött az SP2, mindenki boldog lett - persze, addigra már 3 éve gyártották hozzá a drivereket)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
a vistanal nagyobb hanyadek fost en meg nem lattam. tobbet szoptam vele mint minden mas OS-el osszesen, pedig osszesen nehany orat toltottem el azt hasznalva, kenyszerbol. volt hogy ujra kellett telepitenem, sp1 valtozat volt, teljesen tiszta felrakas utan legelso bootnal egy perc fekete kepernyo mielott barmi elindult volna. undoritoan lassu, hasznalhatatlan fosadek, emberiseg elleni buncselekmeny volt kiadni.

Dzsini
igen, bár ez köszönhetõ annak is, hogy óriási ellenkampányt kapott.

másik furcsa példa: múlt évben ismerõs vett laptopot (Acer Timeline sorozat), elõtelepített Vistával, és ingyen Win7 upgrade kuponnal - ki is küldték az upgrade lemezt, driverek is vannak hozzá, mégis a gép folyamatosan szédeleg, lehal, nem tud visszajönni sleepbõl/hibernálásból... a Vistát visszatéve tökéletesen mûködik.

ha nem saját szememmel látom, nehezen hiszem el. Elõször az upgrade-re gyanakodtunk, de tiszta installból is ugyanezt mûveli.

Persze, a személyes tapasztalatot semmi nem múlja felül. 😊
Általában aki JÓ elõtelepített vista-s gépet vesz a boltban és tényleg nincs vele gondja az eltûri, neadjisten szereti.
De olyan embert, aki abból él, hogy hálózatokat telepít még tényleg nem hallottam dicsérni vista-t. 😊
Szervizbe mondjuk vista-s gép nem nagyon jött be szoftveres gonddal, szóval a butaságbiztos rendszere bevált.
Persze ennek szimplán az is lehet az oka, hogy Magyarországon a Vista az XP elterjedtségének az egytizedét se igazán tudta elérni.
Ezzel szemben a 7 már most túl van az egyötödön.
Dzsini
én feltelepítettem, amikor elérhetõvé vált MSDNAA-n, és azóta gond nélkül üzemel egy olyan (most 5 éves) laptopon, amihez még csak hivatalos driverek se jöttek ki (a speciális gombokhoz az XP-s driver van fent, a többi összetevõ mûködik)

persze, tapasztalata válogatja, nekem nem volt az ismerõsi körömben senkinek se problémája vele, aki anyázott miatta az soha nem használta.

*vistávan=vistával

Ugyanakkor a win7 nagyon szuper lett minden szempontból. Annak pedig külön örültem, hogy mindegyiken alapból ott figyel a powershell (ideje volt, Apple-nél is szériatartozék az applescript editor).
Becslésem szerint az a görbe igen meredeken fog tovább növekedni.
Azért az, hogy vistávan semmi baj nincs erõs túlzás.
Egyszer kellett összeraknom egy 20 gépes vistás hálózatot ("elõtelepített" vistákkal, ami azt jelenti, hogy a hardverek felének normális mûködéséhez 120millió workaroundot kellett elolvasnom, kipróbálnom...), amiben nem minden gépen ugyan az a verzió volt (sõt, volt pár xp-s gép is a hálón), illetve be kellett üzemelni pár hálózati meghajtót, nyomtató, faxgépet, szünetmentes tápot.
Röviden, tömören: __soha__ többé... O_o
Dzsini
2009 július/októberben jött ki a 7, úgyhogy a 2010-es értékbe jobban beleszámít - ott pedig már megy felfele elég erõteljesen.
Ezzel szemben a Vista 2006 novemberében/2007 elején jött ki, úgyhogy az is rossz helyre van nyilazva - megy is lefele 😊

A Vistával mellesleg egy normális gépen semmi baj nincs, a nagy ámerikában úgyis kész, elõre telepített gépeket vásárolnak fõleg, azzal sokan meg lehettek elégedve.

statisztikával mindent, és mindennek az ellenkezõjét is be lehet bizonyítani.

grizzly21
Vistanal nagyobb mint a 7-nel ?

GregSB

Bercy
Elvileg a két 800-as is downclock-olnia kéne. De mint írtam próbáltam azt is, hogy egy 800-as 2GB mellé egy 667-es 2GB modult tettem és úgy se indul.
Csak akkor hajlandó elindulni ha bent van egy gyári 512MB-os modul.
Ha hazaérek megpróbálom mit csinál ha csak 1 gb modult teszek be és a másik slot üres.
passatgt
pont ez a gond, a 800mhz-s ramot csak akkor downlockolja, a mellette felismer egy 667-eset is, ha kettõ 800-as van akkor halott ügy😊

Bercy
Értem.
Hát szerintem megpróbálok túladni a modulokon és beszerezni egy másik gyártmányt ami mûködik a kényeskedõ macbookban.
Tikal
geil, és ha jol emlékszem ezek direkt apple gépekhez voltak...neten rendeltem, semmi gond nem votl velük...

Dzsini
sajnos memóriája és gépe válogatja - nekem egy (iga ASUS) laptoppal kb. 5-6 memóriából sikerült megtalálni azt a 2 512-es modult, amivel beindult 😊

Bercy
Ja azt is próbáltam már 😊
Boltba beraktam 2x2GB kingmax modult, semmi, aztán 2x2GB kingstone modult és szintén semmi...(más márkájú sodimm ddr2 nem volt nekik).

Ezek szerint elég egyedi esettel lehet dolgom.

Esetleg van itt valaki aki upgradelte a macbbokját és ha igen milyen gyártmányú memóriákkal?
Dzsini
RAM-okat csak párosával, lehetõleg azonos típusút (sebesség, gyártó, rajta levõ modulok) kell venni, mert ilyesmik történhetnek - sajnos elõfordul, hogy bizonyos memóriamodulok nem viselik el egymást egy-egy gépben (egy másikban pedig igen).

Ha meg tudod oldani vidd el magaddal a gépet, és kérd meg az eladókat, hogy próbáljátok ki vásárlás elõtt, hogy a két modul bírja-e egymást.

Bercy
Az egyik 800-as a másik 667-es. Bírnia kéll a 800 asokat is, csak egész egyszerûen 667-en futtatná õket.

Ha berakom a 800-as 2GB-t és mellé egy gyári 667-es 512 est akkor bebootol és megy, használja.
neevous
Na.

neevous
http://www.wired.com/images_blogs/gadgetlab/2010/02/il_fullxfull120580891.jpg

neevous
Kell.

passatgt
hány mhz-es ramok?
mert 800mhz-set nem bírja, csak a 677-et

Bercy
Sziasztok!

Következõ problémába ütöztem:
Macbook santa rosa (core 2 duo 2ghz).
Gyárilag 2x512 ram volt benne. Upgradelni akartam 2x2048-ra, vettem is modulokat, de ha beteszem õket, akkor fekete képernyõ, sleep led visszajelez de nem bootol. Ha az egyik 2GB modul mellé beteszek egy gyri 512 est akkor bootol (mind2 2GB vel próbáltam és jó volt külön külön). A ramok megfelelelõek a santa rosa elbír 4 GB-ot.
Találkozott valaki hasonló problémával?
Külföldi fórumokon se nagyon találtam megoldást, egy helyen azt írják, hogy "minõségibb" memóriával próbálkozzunk. Nekem most 2 db kingmax modul van de kingston modulokkal is próbáltam , de semmi.
Dzsini
Miranda-t használok kb. hetente egyszer 😊 (ráadásul azon sincs kameralehetõség)

leszoktam már egy ideje az IM-ekrõl.

Megy a sok webcamsex random tinisrácokkal chat.hu-ról mi? 😊
Dzsini
webcam nincs (ez eléggé döntõ), hanghívás nincs, játékok nincsenek, kézírás mód nincs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_instant_messaging_clients#Features

Fájlátvitel nálam baromi lassú szokott lenni.
Illetve ebben nem vagyok biztos, de talán hang/videóbeszélgetés nincs benne. Azért nem vagyok benne biztos, mert életemben nem használtam még ilyesmire. 😊
A Microsoft Messengert osx-re viszont veltettem és be se bírt jelentkezni 10 percen át, úgyhogy töröltem és el is felejtettem. 😊
passatgt
adium nevû im kliens mindent tud msn-el