Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az enyém is egy éves, de 250 ciklussal...ezek szerint nincs összefüggés a töltési ciklusok és az elöregedés között 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Csak a halk kattogás maradt lecsukáskor, azt viszont már annyira megszoktam, hogy kifejezetten hiányozna. 😊
Haveromnak 40 ciklussal 72%, vitte garanciára, valamit néztek a sorszámán meg valami tesztprogramot használtak aztán kijelentették, hogy nem hibás... 😄
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Mondjuk a lassú programinduláson kívül nekem sincs bajom vele (leszámítva azt a pár induláskori hibalogot a konzolban, de azt linuxról is megszoktam 😊 ), de az meg szerintem betudható az 5400rpm-mel "hasító" gyári vinyónak.... :\
Nekem még azért megvan az a beidegzõdés, hogy estére kapcsoljam ki a laptopot, úgyhogy naponta egyszer el kell ezt viselnem, bár mindenki azt mondja, hogy ne tegyem. Ki hogy van vele amúgy?
Osx is lassul amúgy, mint minden unix rendszer, amit desktop oprendszernek használnak, mert telehányja magát felesleges cache-ekkel. Fõleg a betûtípusok cache-ei hatnak rá rosszul. És elvileg a chmodok elállítódása is lassítja a rendszert (erre van önjavítás is a disk utilityben, ha nem lenne jelentõsége nem tennék bele a lehetõségét).
Szerencsére ott az onyx. 😊
Azt szerintem nem vitatja senki, hogy a Vista sp2 egy rendes asztali vason stabilan mûködik. De egy 3-4 éves laptopon az a vicc hogy a 7-es sokkal gyorsabb. Lehetvezért kap jobb user review-kat.
Én mondjuk nem tettem meg, nem is fogom már szerintem, csak 10.7 kijövetelekor talán.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
...és persze az, hogy mire megjelent, már 3 éve gyártották hozzá a drivereket, így nem volt gond velük.
(aki emlékszik még, ez volt az XP-vel is, mikor megjelent - mindenki anyázott rajta, hogy használhatatlan vacak, hogy semmi sem mûködik... aztán mikor megjött az SP2, mindenki boldog lett - persze, addigra már 3 éve gyártották hozzá a drivereket)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
másik furcsa példa: múlt évben ismerõs vett laptopot (Acer Timeline sorozat), elõtelepített Vistával, és ingyen Win7 upgrade kuponnal - ki is küldték az upgrade lemezt, driverek is vannak hozzá, mégis a gép folyamatosan szédeleg, lehal, nem tud visszajönni sleepbõl/hibernálásból... a Vistát visszatéve tökéletesen mûködik.
ha nem saját szememmel látom, nehezen hiszem el. Elõször az upgrade-re gyanakodtunk, de tiszta installból is ugyanezt mûveli.
Általában aki JÓ elõtelepített vista-s gépet vesz a boltban és tényleg nincs vele gondja az eltûri, neadjisten szereti.
De olyan embert, aki abból él, hogy hálózatokat telepít még tényleg nem hallottam dicsérni vista-t. 😊
Szervizbe mondjuk vista-s gép nem nagyon jött be szoftveres gonddal, szóval a butaságbiztos rendszere bevált.
Persze ennek szimplán az is lehet az oka, hogy Magyarországon a Vista az XP elterjedtségének az egytizedét se igazán tudta elérni.
Ezzel szemben a 7 már most túl van az egyötödön.
persze, tapasztalata válogatja, nekem nem volt az ismerõsi körömben senkinek se problémája vele, aki anyázott miatta az soha nem használta.
Ugyanakkor a win7 nagyon szuper lett minden szempontból. Annak pedig külön örültem, hogy mindegyiken alapból ott figyel a powershell (ideje volt, Apple-nél is szériatartozék az applescript editor).
Becslésem szerint az a görbe igen meredeken fog tovább növekedni.
Egyszer kellett összeraknom egy 20 gépes vistás hálózatot ("elõtelepített" vistákkal, ami azt jelenti, hogy a hardverek felének normális mûködéséhez 120millió workaroundot kellett elolvasnom, kipróbálnom...), amiben nem minden gépen ugyan az a verzió volt (sõt, volt pár xp-s gép is a hálón), illetve be kellett üzemelni pár hálózati meghajtót, nyomtató, faxgépet, szünetmentes tápot.
Röviden, tömören: __soha__ többé... O_o
Ezzel szemben a Vista 2006 novemberében/2007 elején jött ki, úgyhogy az is rossz helyre van nyilazva - megy is lefele 😊
A Vistával mellesleg egy normális gépen semmi baj nincs, a nagy ámerikában úgyis kész, elõre telepített gépeket vásárolnak fõleg, azzal sokan meg lehettek elégedve.
statisztikával mindent, és mindennek az ellenkezõjét is be lehet bizonyítani.
Csak akkor hajlandó elindulni ha bent van egy gyári 512MB-os modul.
Ha hazaérek megpróbálom mit csinál ha csak 1 gb modult teszek be és a másik slot üres.
Hát szerintem megpróbálok túladni a modulokon és beszerezni egy másik gyártmányt ami mûködik a kényeskedõ macbookban.
Boltba beraktam 2x2GB kingmax modult, semmi, aztán 2x2GB kingstone modult és szintén semmi...(más márkájú sodimm ddr2 nem volt nekik).
Ezek szerint elég egyedi esettel lehet dolgom.
Esetleg van itt valaki aki upgradelte a macbbokját és ha igen milyen gyártmányú memóriákkal?
Ha meg tudod oldani vidd el magaddal a gépet, és kérd meg az eladókat, hogy próbáljátok ki vásárlás elõtt, hogy a két modul bírja-e egymást.
Ha berakom a 800-as 2GB-t és mellé egy gyári 667-es 512 est akkor bebootol és megy, használja.
Következõ problémába ütöztem:
Macbook santa rosa (core 2 duo 2ghz).
Gyárilag 2x512 ram volt benne. Upgradelni akartam 2x2048-ra, vettem is modulokat, de ha beteszem õket, akkor fekete képernyõ, sleep led visszajelez de nem bootol. Ha az egyik 2GB modul mellé beteszek egy gyri 512 est akkor bootol (mind2 2GB vel próbáltam és jó volt külön külön). A ramok megfelelelõek a santa rosa elbír 4 GB-ot.
Találkozott valaki hasonló problémával?
Külföldi fórumokon se nagyon találtam megoldást, egy helyen azt írják, hogy "minõségibb" memóriával próbálkozzunk. Nekem most 2 db kingmax modul van de kingston modulokkal is próbáltam , de semmi.
leszoktam már egy ideje az IM-ekrõl.
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_instant_messaging_clients#Features
Illetve ebben nem vagyok biztos, de talán hang/videóbeszélgetés nincs benne. Azért nem vagyok benne biztos, mert életemben nem használtam még ilyesmire. 😊
A Microsoft Messengert osx-re viszont veltettem és be se bírt jelentkezni 10 percen át, úgyhogy töröltem és el is felejtettem. 😊