Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabor1990
Valaki megtudja mondani, hogy mit kell feltelepíteni vagy letölteni, hogy a macbook-on bootcamp-el a windows 7 rendesen menjen? Most fel van rakva a windows, de nincs net, mert hiányzik a driver.

Azért szerintem erre kicsit túlméretezett, de azért jó poén.
Meg aztán például ébreszteni se tudna, legalábbis úg tudom nincs rajta külsõ hangszóró. 😊
passatgt
dealextreme.com-on van 50 féle ilyen már 3 éve😄

GregSB
Ha most 12 éves lennék, akkor minden álmom lenne egy ilyen, és tuti karóraként hordanám 😄DD

GregSB

passatgt
ennél több nekem nem is kell😊

passatgt
hát én meg the unarchivert használom, rákattintok rar-ra és kicsomagolja kérdés nélkül oda, ahol a rar van😄

pyrohun
amióta felraktam, a rar fileokat automatikusan az nyitja meg és tökéletesen kitömöríti. Betömöríteni meg soha nem szoktam, csak zip-be, egyébként tényleg nagyon jó, ftp-re is azt használom, stb, stb.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

A forklift nagyon jó cucc, én még finder helyett is azt használom filekezelésre, csak ajánlani tudom én is, bár archívumok kezelésére nem használtam, jó tudni, hogy erre is képes.
pyrohun
én a forklifttel

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sajna annak megfelelõ tudásszintû tömörítõ nincs (vagy én nem találkoztam vele). Cserébe itt az összes nagyon egyszerû, rákattintasz az archívumra és tömöríti is ki, belehúzol pár fájlt és tömöríti is be.
Én amúgy Rucksack-ot használok.
kabel15
Winrar? <#idiota>

BattleTag: kabel15#2672

passatgt
Hali!

RAR fájlokat mivel bontok ki?
kabel15
Az enyém még itt van az asztalomon.
De jó hogy írtad felrakom töltõre 😄

Tikal
zseniális, de remélem nem te adtad el... ezt már meg kell tartani 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

kabel15
nekem egy 4-5 éves ipod om van 😄 Ilyen.
Most gondolkodtam hogy talán cserélnem kéne egy újra <#nyes>
Bár az enyém már eléggé karcos meg megviselt de a dolgát elvégzi 😄

pyrohun
ipad-en merészség lenne RD-nek hívni, hiszen a dupla ekkora pixelsûrûséggel sem érné el az iphone4 ppi-jét 😊

Az ilyen kivárósok általában sose vesznek semmit, mert mindig várják a következõ generációt, ami már még sokkal jobb lesz. Informatikában ez egy nem kimondottan szerencsés út. Vagy ha mégis vesznek valamit, akkor fél év múlva amikor jön a jobb elégedetlenkednek vagy ha van elég pénzük lecserélik. 😊
GregSB
Ha szerinted a Retina Display nem nagy durranás, akkor nézd meg az Epic Citadelt egy 3GS-en és 4-esen. Ordít a felbontásbeli különbség. Sõt, 4-esen jobban néz ki a játék, mint ipaden. Hiába nagyobb a képernyõje az ipadnak, a 4-esen sokkal élesebbek a textúrák a nagyobb ppi miatt. Ezért tudok nagyon egyetérteni azokkal, akik kivárják az ipad2-t, mert az már valszeg RD-t kap.

Szóval én inkább kiizzadnám az új touch árkülönbségét, mert az RD-n kívül még sok minden másban is jobb, ez nem csak egy sima ráncfelvarrás mint a 2G-3G között.

kabel15
Kösz! 69.990 <#rinya>

I.C.ram
XMSnel mar lehet rendelni.
Mondom, vegyészmérnökiztem, szóval a laboros helyeket még valamelyest meg is értem. Bár megjegyzem nem tudom, máshol hogy van, de a mûegyetemen minden labor úgy indult, hogy "na, akkor jövõ héten csak az jöhet órára, aki addigra befizeti az 5-10ezer forint laborkárösszeget a titkárságon".
És persze "okosan" adják ki a feladatokat, amikor elõ kell állítani valamit, akkor biztos olyan dolgot állíttatnak elõ, amit egy másik laborcsoportnak analizálni kell vagy valamilyen reagens lesz belõle. Nem vész semmi kárba. 😊 mondjuk orvosin gondolom ez nem mûködhet így és most inkább mindenkit megkímélek az idevágó morbid poénoktól. 😊
Lacee
a milliós nagyságrend azért nem olyan sok a zenemûvészetin, mert ott egy tanár-egy diák (vagy maximum 4-5) beosztás van, nem úgy hogy a nagy elõadóban lezavarják az elõadásokat 3-400 embernek és viszlát... Vagy az rovosi képzéseknél, ahol pedig sok a labor-anyag-mittudoménmi költség.
De a levelezõs tényleg érvágás.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dzsini
legdrágább egyetemek - a laborok, stb. fenntartása nagyon drága.

hallgatótársnak segítés: bölcsészképzés... szerinted milyen konkurencia lesz a másik? 😊 csak úgy dúl a háború a latintanár/klasszikafilológus helyekért 😄

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez még OFF
Azt az apró részletet kihagytad, hogy aki kiesett volna miatta annak nagy szívás lett volna (amúgy erre tippeltem, csak túl magas volt a labda ;-) ).

Amúgy egy régi gyakorlatvezetõm mindig azt mondta, hogy az igazi egyetemista nem segít a hallgatótársának soha semmiben, mert azzal csak a saját konkurenciáját erõsíti a majdani munkaerõpiacon. Mondjuk ezen elvek alapján sose volt bent dolgozatok alatt folyamatosan/végig úgyse súgunk egymásnak alapon, szóval... 😊

kabel15
Másfél millió.... O_o Amúgy már a "szokványos" 200-250 ezer is vicc kategória (mondjuk vegyészmérnökin azért fogyasztottuk a vegyszereket rendesen, de még ott is túlzás szerintem), de fõleg az, hogy a levelezõsöktõl is ennyit kérnek el...
Aquir
ahamm.. én is így kerültem át Szegeden év után államira. (111 volt egy félév)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

kabel15
Amúgy a költségekrõl.
Most voltam Gólya táborban ott ép errõl beszéltünk.
A legg olcsóbb 90.000ft a leg drágább amirõl tudunk az 1.5millio
egyébként az egy pesti zenemûvészeti iskola. És köze van az orgonához. Többre nem emlékszem <#nyes>
Na de OFF vége.
Szóval jól jönne egy ilyen touch.

Dzsini
nem mindenki jár ám mûszaki képzésre, és nem mindenhol 200k a félévi pénz (viszont tudja, hogy a szaktársa, aki kiesne az állami támogatásból valószínûleg abbahagyná az egyetemet, mert még diákhitellel se engedhetné meg magának, neki viszont nem akkora probléma)

Mondjuk nekem is fura, hogy valaki azért harcol, hogy hadd fizessen ki félévente 200ezret. 😄
Amúgy durvább mûszaki karokon ez úgy megy elsõ év után, hogy az, aki összeszed két félév alatt kábé 2×15 kreditet és van közte legalább 1-2 2-esnél jobb is az már tuti, hogy át fog kerülni államira, mert rengeteg olyan ember van, akit felvesznek aztán semmit nem teljesít és 1-2 év után abbahagyja.
Egyszer tartottam elsõéveseknek gyakorlatot mûegyetemen, tényleg nagyon nyomasztó, hogy milyen emberek keverednek oda. Matek volt ha jól emlékszem villanykarosoknak, az évfolyamnak több, mint a fele megbukott és ahogy hallottam más tárgyakból se volt jobb a helyzet. Ott tuti nem volt nehéz a leggyengébb 15%nál jobban teljesíteni. 😊
kabel15
Igen de én 3 olyan helyet jelöltem meg ami államilag finanszírozott.
Szóval most nem fizetek érte. és amilyen szakra megyek oda +200 pontban vagyok.

Dzsini
hogy pontosak legyünk: félévente a költségesek felsõ maximum 15%-a ugyanazon a szakon helyet cserélhet az államisok alsó 15%-val, ha azoknak rosszabb a tanulmányi eredménye a legjobb költségeseknél. (ez onnan vicces, hogy ismerõs szakján 6-an voltak, +1 költséges - és hosszas háborúzást kellett tartani a dékánnal, hogy ne kerüljön át az az 1 költséges államira - õ is így akarta, de alig tudott lemondani errõl a "jogáról")

kabel15
Szerintem sima skype lehetõség lehet rajta.

OFF ez itt, de a legtöbb felsõoktatási intézményben ha jó a tanulmányi eredményed 1 év után átsorolnak államira akkor is, ha fizetõsként mentél oda, szerintem errõl érdemes informálódni. Bár 1 év se olcsó...
Dzsini
akkor meg felbontják/elvész útközben/leejtik/stb...
ha meg értékbiztosítással, védetten adja fel, akkor kifizeted mégegyszer az árát a postázási költségre, ha futárral jön, akkor szintén.

Csak úgy ér(heti) meg, ha valaki épp jön haza, és hozatsz vele egyet. Akkor csak 230v-os töltõt kell venned hozzá itthon.

a HD videorögzítés mellett az igazán mókás a HD fotózási képesség 😄
az már kiderült, hogy pontosan hogy lehet valakit fel facetime-hívni touchon? valami külön regisztráció kell hozzá, vagy itunes usernév vagy...?

FaceTime-ot ismerõsökkel használod, nem egyedül. Magyar embernek magyar ismerõsei vannak alapvetõen, tehát 4. generációs iphone/touchos ismerõsök is kellenek ahhoz, hogy használhasd a technológiát. Erre gondoltam, remélem így már érthetõ.

Hardver: a 3. genben 833 megahertzes cpu van (bár mintha valahol olvastam volna, hogy mesterségesen vissza van fogva 600 mhz-re, hogy ne legyen túl nagy az ugrás az elõzõ generációhoz képest), a 4-ben 1 gigahertzes, minimális különbség.
A játékoknál fontos videókártya pedig pontosan ugyan az (PowerVR SGX 535) mindkét készülékben.
Ezen a téren ami igazán elõrelépés az szerintem a kétszer annyi ram.
És persze a 720p-s kamera, amit mondjuk én nem tudok értékelni, mert sose kamerázok, de aki kihasználja, annak tuti jól jön.
kabel15
Egyébként a PSP met áldoznám be érte. Fõiskolán már úgysem játszanék vele. A net meg nem valami élvezhetõ rajta ezért gondoltam hogy kéne egy touch. Mondjuk az új touch ot már csak a telefonálási lehetõség választja el az iphone tol. Egyébként meg csak bejárok majd órákra. Mert nem arra vettek fel amire szerettem volna. Vagyis fizetõsre felvettek volna simán de én támogatottra akartam menni. A lényeg hogy csinálok madj egy emelt éretségit hogy legyen + pontom és jövõre újra felvételizek. ha megint nem jön össze a támogatott akkor átmegyek fizetõsre. Szóval ezért kéne a touch 😄

FaceTime jelenleg wifi-hez van kotve, igy ugyan akkora elvezetet jelent hasznalni UK-ben, USA-ban vagy Magyarorszagon: otthon, suliban, kavezokban, Open WiFi hotspot-okon.
Amugy erosebb hardver -> jobb jatekok.
Ez azert is fontos lehet, mert ugye az iPhone/iPad/iPod Touch egyfajta portable jatekkonzol is.
Es ott a HD videorogzites, ami nem baj, ha zsebben van.

http://gaborszantai.co.uk/

Órán figyelni kell vaze! 😄
kabel15
De ha póstán küldi akkor fizetni kell értem.
vagy ha megkérem hogy bontsa ki és egy dobozba rakja be és úgy küldje haza akkor nem kell?
Amúgy ami nagyon tetszik benne az a 720P kamera. Én az elõzõ változatokból is azt hiányoltam. Egyébként meg fõiskolára kéne órák közbe netezni.

Dzsini
megoldható, de akkor is ki kell fizetni rá, hiszen kereskedelmi cikk - akkor nem kell, ha saját eszközként, mint általa használt tárgyat hozza be (pl. felbontva)

Mi olyan csábító az új touchban és a régiben nincs meg? Mert funkcionalitást tekintve úgy tudom csak a facetime az elõrelépés az pedig Magyarországon szerintem nem használható ki igazán (már aki akar videótelefonálni O_o), mivel nem sok embernek van negyedik generációs iphone/touch.
Nem érné meg inkább lecsapni kifutó áron egy 3. generációs készülékre? Jó, nem retina display (munkahelyen láttam iphone 4et ráadásul iphone 3g mellett, tényleg szép, de azért kicsit nagyobb a füstje, mint a lángja) de elõreláthatólag mintegy 30%kal olcsóbb most a raktárkészletek kipucolása miatt az pedig nem kis különbség.
kabel15
És az nem megoldható hogy kint lévõ ismerõs egyszerûen haza küldi?
Vagy ilyenkor nézik azt hogy mi van benne meg minden? Még sose rendeltem semmit külföldrõl ezért nem vágom a témát. De nagyon megtetszett ez az új touch csak 70 ezret nagyon sajnálok érte.

Lacee
az a gond, hogy megállítják a határon és kifizettetik az ÁFA-t. Szám.tech. eszközre vám nincsen, de a forgalmi adó mindenre vonatkozik... Még az a járható út, ha van esetleg ismerõs, aki az USA-ban jár, hogy vele megveteted és behozatod a csomagjában.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

kabel15
És olyat nem tudok csinálni hogy amerikából megrendelem?
Inkább kifizetem azt az 5000ft os postát (csak mondtam egy árat fogalmam sincs mennyi)

Jó, hogy szólsz, hogy 229 nekem valamiért 219 rémlett. Elõzõ generáció 199 volt, szóval akkor nem is 10, hanem 15% a drágulás.
A magyar ára 70ezer volt, illetve most az új generáció miatt lement 60ra. Szerintem minimum 70 lesz az új gen de inkább talán 80.
Dzsini
229 dollár az ideát lendületbõl 229 euro + 25% áfa - így számolj.

kabel15
229$ nak néztem az 50000ft durván gondoltam magyarok rádobnak még 10k-t és akkor kijön 60 ra. De 77 ért nem veszem meg. Max karácsonyra valami akció keretében.

Dzsini
Szegény új touchnál ha nem mennek rá a rettenetes vékonyságra (7,2mm), akkor:
1: kényelmesebb lenne fogni, ez már kicsit zavaró, fõleg játékgépnek (és nem titkolják, hogy fontos számukra)
2: a 40/7 óra audio/video lehetne 60/10 könnyedén, és akkor se lenne sokkal több 1 centinél - sõt.

ja, az elõadáson elsütött "nekünk több eladott játékunk van, mint psp-re és ds-re összesen" csak úgy igaz, hogy az entertainment + games kategóriát összeadták - így meg a számokba beleszámít minden apróság is a fingógéptõl a dobókocka-szimulátorig.