Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és a touch nem szokott igazán késni, legfeljebb 1-2 hét és lesz itt is szerintem.
Mivel a beugró modell drágult az amcsiknál 10%kal ezért a magyar ár is kábé ennyivel ugrani fog szerintem, szóval nagyjából 77, 93 és 120 ezerbe fognak kerülni.
kabel15
Sziasztok.
Az új TOUCh hazánkban mikor lesz kapható? És milyen árban kb?
Erre gondolok.

BattleTag: kabel15#2672

Dzsini
az alsó részben van a védõfólia, hogy az 4-es iPhone-ra ragasztva ne dobja le a hálózatot 😊

ja, meg a használati utasításos CD, meg a tisztítókészlet, meg a 16 nyelvû garanciaoklevél, meg az iTunes kód a bonus contenthez, meg...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
miért van ekkora doboza?😊

Ez jó!😊
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

...olvashatjuk handrás blogján.

Nekem 19-ig éves hûség, addig ráérnek. 😊

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Megjegyzem hülye voltam, a Nintendo nyilván nem dollárban adja közre az éves bevételét, hanem jenben. 😄
Ez legalább nem sikkadt el, mint az iPad. Szerintem azért karácsonyig az is ki fog jönni.
I.C.ram
Ezt eddig is tudtuk...
REPS0L
Megvan az iPhone hazai launch dátum! Pontos napot nem mondhatok, de szeptember végén mehet mindenki a T Mobile üzletekbe beszerezni az új telefonját.

Ennél többet nem mondhatok! 😊

Na jó, még annyit, hogy Telenornál nem lesz Vodafone készül rá.

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Na igen, PSPbõl "csak" 60millió darabot értékesítettek eddig szemben a DS 140 milliójával. Hihetetlenül nagy számok ezek még a sikertelenebb mellett is. Ha az iPad relatíve sikertelen lesz ezekkel szemben és mondjuk akár csak az ötödét produkálja eladásokban már az is felfoghatatlan mennyiség.

A Nintendó meg... másfél TRILLIÓ dollár éves árbevétel, b+, beteg állatok. 😄 Az Apple éves árbevételének majdnem negyvenszerese csak játékiparból. 😊
Dzsini
A casual játékosok piaca már jelenleg az egyik legnagyobb pénzforrás, jól látszik az Apple Store játékeladásain, a DS félelmetes sikerén (és a PSP, ami egy komolyabb játékokra készített kézikonzol viszonylagos sikertelenségén), és a PC-s Mac-es kisjátékok piacán (5-20 dolláros játékok, százezres-milliós mennyiségben eladva). Persze, hogy minden cég szeletet akar belõle, ott van a Live Arcade Xboxon (és lesz Windows Phone 7-en), a Wii Virtual Console, a PS3-nak is van valami ilyesmije, PC-n pedig ezernyi disztribútor, még a Steamnek is van kisjáték részlege.

a Sega meg nem pusztult el - bár otthonra már nem gyártanak konzolt (nekem itthon van egy Dreamcastom 😊 ), de játéktermi hardverben és játékfejlesztésben még mindig erõsek. Persze sehol nincsenek a Nintendohoz, de már nem is konkurenciái egymásnak (nem véletlenül jelentek már meg Mario and Sonic játékok 😊 )

Az biztos, hogy az Apple totálisan megy egy a popkultúra, a szórakoztató elektronika irányába egy ideje.
Lehet, hogy csak az én fantáziám túl nagy, de az a tegnapi kiszólás a handheld konzoloknak elég durván utalt arra, hogy mi az egyik fõ célpiac jelenleg.
Ez viszont mindenképp egy nagyon izgalmas meccs lesz. Egyelõre szerintem nagyon messze van attól az Apple, hogy a Nintendo foglalkozni kezdjen vele, de elõbb-utóbb eljön az az idõ, amikor ez nem így lesz és az egész elektronikus ipar messze legkiélezettebb, legvérremenõbb piaca a játékipar, a konzolpiac, ahol még egy olyan óriás is elpusztult, mint a Sega.
Aki jól szórakozott a régebbi Microsoftos vagy a mostani Google-s, RIMes, Nokiás adok-kapokon annak egy Nintendo-Sony-Apple front maga lesz a Kánaán. 😄 Pláne nekem, mert én hardveres vonalon a Nintendot tartom minden idõk leginnovatívabb cégének és az Apple is nagyon ott van a toppon, szóval nem semmi cuccok sülhetnének ki egy ilyen "háborúból".
Dzsini
errõl beszélek.

Szerintem totál értelmetlen a régi tablet vonalat hasonlítani az újhoz, egyszerûen másról szóltak azok a gépek.
A régi tabletek inkább olyanok voltak, mint egy hagyományos pc. Semmi komoly újragondolás, forradalmasítás nem állt a háttérben, kitalálták, hogy csinálnak ilye kompakt PCt is érintõképernyõvel aztán kész.
Ezeken a gépeken hagyományos asztali oprendszer (többnyire winxp) futott és sokan ezeket a tableteket kis állványokon használták odahaza, rákötöttek egeret/billentyûzetet és asztali gépként funkcionált.
Egy szó, mint 100 inkább voltak ezek kompakt, technológiai erõfitogtatásnak szánt PCk, mint a popkultúrának szánt szórakoztatóelektronikai cuccok.
Ezzel szemben az ipad kis túlzással kizárólag egységsugarú júzereknek szól, a popkultúra része akar lenni és szerintem közelebb áll egy kézi konzolhoz, mint egy PChez, de mindenképp valahol a kettõ között helyezkedik el (~webböngészésre alkalmas kézikonzol). Ilyen szempontból pedig szerintem több létjogosultsága van egy nintendo DS-hez mérni a sikerét (mint ahogy azt mintha tette volna a minap Steve is, amikor a handheld játékok piacáról beszélt az iOSsel (ezáltal az iPaddel is) szembeállítva), amibõl immár 6 éve fogy havi átlag 2 millió+ darab egyetlen generációból.
Dzsini
továbbiak: volt már ötlet az átlátszó vagy akár átlátszatlan képernyõrõl, amelyiknek a hátulja érintésérzékeny (mind mobil eszközöknél, mind ölbevevõsnél), és így már nem takarod ki a felületet - ez is lehet egy útirány pl. az iPad utódoknál.
A kamerák most már olcsóak, feldolgozóteljesítmény van, nem lesz gond kettõt odatenni a képernyõ fölé, és a szemmozgást, fejmozgást, kézmozgást lekövetni, szintén használható gépkezelésre (valamint megadja a lehetõséget a szemüveg nélküli 3D képernyõk pontos beállítására - lásd kicsiben Nintendo 3DS)

Dzsini
Microsoft Surface

Az új Windows kiszivárgott tervrajzain is kiemelt fontosságú az érintõképernyõk jobb kezelése (bár a Media Center már egész korrekt, de van még mit fejleszteni): itt vannak képek, alapvetésnek veszik a multitouch képernyõt - az OSX és a sokak által sejtett asztali gépbe helyezett iOS is errefele halad.

És hogy jó irány vagy nem - az egész tablet dolgot se tartotta senki jó iránynak (belebukott pár cég pár típussal), amíg végre valaki nem a programozó/geek irányból közelítette meg, és létre nem hozták az iPad-ot... aztán most mindenki újra nekiugrott, csak már Androiddal meg iOS-el meg a hasonló minimalista rendszerekkel. Az ebbõl szerzett tapasztalattal már sokkal okosabbak lesznek a következõ OS-eknél.

Akár aksit fejleszthetik, akár a hardver energiaigényét. Egyelõre utóbbi folyik csak nem túl hatékonyan.
Laptopoknál elkezdték azt, hogy azonos célra több hardvert tesznek a gépbe és igénybevételtõl függõen a kisebb/nagyobb teljesítményû dolgozik ez által csökkentve az energiaigényt. Ezt szerencsére az Apple is átvette, macbookokban már 2 videókártya van.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy további alkatrészzsugorodással valami ilyesmi le fog játszódni az okostelefonok piacán is.

Dzsini
Én ezt amúgy nem tartom annyira jó iránynak. Az érintõképernyõ nem asztali konfigurációkhoz való, egyszerûen kényelmetlen/pontatlan, útban van az ember keze, satöbbi. Ez kézbe/ölbe vehetõ, ágyban fekve használható kütyükhöz nagyon illik és ezekre nagyon jól rá is fekszik az Apple.
Valószínûbbnek tartom azt, hogy a mostaniaknál sokkal komolyabb touchpadek fognak jönni amikrõl már tisztesságesen lehet majd vezérelni a számítógépet. Volt is itt korábban valami koncepciós videó egy erre épülõ oprendszerrõl.
Esetleg valami taperolós asztalt tudnék elképzelni, asszem a Microsoft csinálgat is valami ilyesmit.

Akárhogy is, lassan szerintem bejelentik, hogy mi lesz a következõ OS X a snowleo után és abból remélhetõleg már ki lehet következtetni az irányvonalat.
passatgt
hát akkor rohadjon meg az ie...
köszi mindenkinek

Aquir
Win XP, Google Chrome alatt is jó
ez egy nagy kép, nézd meg oldalt hogy észervetted e a kis pontokat 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
na igen, a nagyobb gépeknél ezek érdekesek lennének

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Dzsini
Opera behúzza gond nélkül, IE a méretére rájön, de üres keretet rajzol neki (Vista32)

Az nem tölti be, passz, hogy miért.
passatgt
és ie8-ban megnéznéd? köszi

Aquir
Erre köll rágyúrni akkor

"Lithium-air" akku - elektromos repülõkbe is készek tervezni

Lacee
win7, firefox alatt bejön, 700x24480-as gif

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

passatgt
van ez a kép:
http://passatgt.i-host.hu/usa/images/usa.gif

mac-en minden böngészõben megjelenik, de windowson sehol
wtf?

valaki megnézné, hogy cask nálam szar vagy másnak se jön be windowsos böngészõkkel?

Dzsini
rendszerek integrációja - iOS mindenhova, asztali gépre is villámgyors bootolással hétköznapi feladatokra, munkára meg át lehet bootolni OSX-be.
táccs mindenhova - a tervrajzok az érintõs iMac-rõl már itt is szerepeltek.
képernyõ a touchpadokba - errõl pletykák voltak, de logikus lépés lehet macbookoknál
iPhone-ba meghaladni az 5megapixelt, esetleg csinálni belõle qwerty-s változatot...

elvadultabb ötletek:
normális asztali gép, a macmini és a macpro közé pozicionálva
minden laptopképernyõre érintõfelület
külsõ kicsi képernyõ laptopokra pl. levelek megnézéséhez - a Windows SideShow egyszer már létezett, csak az nem jött be

plusz mindaz, amire tippek sincsenek, és jó kis meglepetést tudnak okozni.

Szerintem amíg az okostelefonok egy nap alatt merülnek, ha használja is õket az ember, addig a technológia gyerekcipõben jár, hiába ömlesztik bele a nagyobb felbontást, a nagyobb tárhelyet. Erre kéne ráfeküdni az Apple-nek is és a többi fejlesztõnek is idióta, felesleges videótelefonálás helyett. 😊
Ja boccs, nem felesleges:

Aquir
milyen irányba fejleszthet még az Apple? (tárolókapacitáson kívül). már elég kicsi dolgokat csinált, iphone-ból meg nem tudom, mi lehetne még rajta, mármint a meglévõk fejlesztésén túl..

Nekem a tegnapi livestreamnél az volt a gáz, hogy hiába tettem ki fullscreenre nem érzékelte, hogy filmezek és X idõ tétlenség után lekapcsolta a monitort... :S
grizzly21
en most win7en vagyok, majd megnezem osx-en is.

Tikal
Mac OS X 10.6.4
Safari 5.0.1

nem tudom mi lehet akkor...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
os, browser? Nekem nem engedi, arreb mozgatom a lejatszofejet de visszaugrik es semmi nem tortenik.

Tikal
Te mit nézel? Én épp most tekertem bele...

Próbáld ki!

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
A honlapon levo keynote-ba tenyleg nem lehet beletekerni? Ez a Steve Jobs fele jovo a weben? Mellesleg safarin meg lejatszofelulete sincs alul a QT pluginnak mint Firefox-on..

Lacee
megnézem köszi, bár a tesztek szerint pont az mkv-kkal elõszeretettel vacakol.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Zsoltika 007
Leopard is szürke lett a tiger után anno. (felsõ menü sorra gondolok)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Tikal
nem tudom, nekem az 5 évvel ezelõtti OS jut róla eszembe... biztos megszokom majd, de így elsõre....

fasza, sokkal jobban illik az Apple letisztult designhoz<#worship>

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
most az itunes visszament az idõben?! minden ikon szürke lett meg elbaszott...

Na, nem csak én, hanem az Appleblog is átlát a szitán!
"Az új iTunes fõ képessége, a Ping, ami tulajdonképpen egy újabb burkolt módja annak, hogy mindenki kövesse Lady Gagát, nem elérhetõ egyelõre."
Aquir
gondolom már ismerik egy páran, érdekes oldal 😊

neevous
WDTV?

Lacee
bezzeg a telepi trollok... 😊

VRSDM
200 album alá ki megy? ugyannnn 😄

u dont have to listen anybody else but me

Dzsini
á, 2 gombnyomásból tudja, utána meg multitáccsal a zsebében befordítja a megfelelõ irányba 😊 és még a scrollozás is megy vakon, a 67. albumra a 158-ból.

FSpofon
sikerült a sok rózsadombi spammernek

Arab money