Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én amikor használtam, akkor annyi tûnt fel, hogy egy csomó honlapon nagyítgatni kell, hogy élvezhetõ legyen, ami már önmagában rosszabbá teszi a rendszert egy nagy monitoros asztali gépnél vagy akár egy 13-as laptopnál és ahhoz, hogy új url-t gépelhessek ki kell takarnom a fél képernyõt, továbbá ha "kattintgatni" akarok akkor is kitakarom a felületet, hosszú szövegnél nem tudom kurzorral/kijelöléssel folyamatosan jelölni, hogy hol tartok úgy, hogy közben az ujjam ne legyen útban.
Annak, aki tud vakon gépelni, tudja a fontosabb billentyûkombinációkat fejbõl és kényelmes az asztali gép/laptop elõtt a széke nem tudom elképzelni, hogy miért jobb ipaden böngészni, mint asztali gépen.
Viszont például a gépelés menete nekem meglepõen kényelmes volt, pedig tartottam tõle, hogy sz*r lesz az érintõképernyõn gépelés.
Persze fenntartom, hogy valamit figyelmen kívül hagyok, hisz nem sokat használtam, illetve továbbra is erõsen szubjektív ez a téma.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb / szebb / jobb rajta netezni, email-ezni, játszani, videót nézni, stb.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Haveré most eladó és igencsak elgondolkoztam rajta, hiszen nem akaródzik sokszor a 15-ös Dell Studiot cipelni, és amire nekem útközben kell, arra kis túlzással egy netbook is elég lenne (jegyzetelés egyetemen, esetleg útközben filmnézés, netezés és nagyritkán PS). A jobban összerakott netbookok ahhoz képest, hogy mit tudnak, szerintem drágák és még mindig jobban járok egy ismert elõéletû használt MB-kal.
Vásárlástól számított 3 évig cserés, de csak a topcase.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Pontosabban szerintem a tabletek "forradalma" nem az internetezés "hogyan"jának a forradalma, hanem elviszi az internetet a nappaliba, a konyhába, a vécére, satöbbi.
Ezt mutatja az is, hogy a pc-s piacra semmilyen jelentõs hatással nincs az ipad, az továbbra is él és virul és hozza a szokásos 15-20%os növekedéseket.
Mondjuk egy bizonyos szegmensére (netbookok), ahol már a "hol" fontosabb tényezõ a "hogyan"nál úgy tudom érezhetõ hatással van.
Én még mindig fenttartom amit a legelején írtam az iPadról: egy tökéletes kiegészítõ a nappaliba / konyhába / házba, utazásokra, de jelenleg itthon (az itthoni fizetések mellett) még 140-160e-ért is luxusnak számít ez egy noti és okostelefon mellé.
Ha jól emlékszem, ezeket anno szó nélkül cserélték, de azt nem tudom, hogy ez a garancián túli gépekre is vonatkozik-e.
az elsõ fajtából egyre több van, így egyre sikeresebbek lesznek az új generációs tabletek.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mondom ugy, hogy ezekkel ertek egyet es nekem sem kellene iPad😊
(ellenben egy megfeleloen eros MacBook Air igen)
http://gaborszantai.co.uk/
De persze nyilván ízlés, vágyakozás az újszerû hatásra és fõleg elfogultság kérdése ez, szóval úgyse fog tudni senki meggyõzni senkit. 😊
Meg vannak rá mostmár tök jó játékok is (Pl Worms-el voltunk el a napokban haverral). Saját tapsztalatom alapján jobb / kényelmesebb netezésre, játékra, casual tartalomfogyasztásra mint a szifon. Mondjuk nem az enyém az iPad, hanem haveré, szal én nem éltem vele együtt hetekig, de azt veszem észre magamon amikor ott vagyok nála, és valamit meg akarok nézni neten akkor nem a laptopjához nyúlok, hanem az iPadért...
Próbálgattam egy hónapig (nem ezt, hanem egy 16ost), de rájöttem, hogy ájfon mellett nekem tök fölösleges.
S ha már itt vagyok, nem bánjátok ha megkérdezem, manapság melyik a legjobb NAS egység Mac-hez? Stabilnak, nagy tárolókapacitásúnak és csöndesnek kéne lennie. 😊 (Pl ideális ha 4x2TB winyót lekezel, úgy hogy kettõ ebbõl tükörírásra van állítva backupként) Tudom kritériumok az egekben.
Ha offtopik kérdés, bocsánat. 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Köszönöm a választ! Akkor egy gyors csekkolás után meg is rendelem. 😊
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Íme a gépem leírása:
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro4,1
Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2.26 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 8
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache (per processor): 8 MB
Memory: 8 GB
Processor Interconnect Speed: 5.86 GT/s
A winyó típusa amit vennék: Western Digital 2TB SATA2 64MB WD20EARS
Elõre is köszönöm a segítséget!
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Sajnos ez a probléma bármilyen hubnál elõjöhet amúgy, ezért érdemes a legnagyobb áramigényû USB eszközt (tipikusan a 2.5-ös vinyót 😊 ) közvetlenül a gépre kötni, elvégre a hub csak az egyik usb slotot foglalja le.
Ezen kívül elég sok usb-s vinyóhoz eleve olyan kábelt adnak, ami két helyre is beköthetõ egyszerre, ez általában elég szokott lenni.
ja, altalaban kulfoldrol tobb ido mig ideer, de nem surgos ugyhogy nem baj
Nézegettem már õket is, valamiért magyar apple körökben nagyon nagy rajongás övezi õket, mindenhol az õ nevükbe futok, de sajnos tényleg nem játszanak, mert egyrészt 3szor olyan drágák, mint egy random minõségi márka, másrészt kétféle táskájuk van:
- egybetöltõs, sajnos nekem legalább 2 fõ részre osztott kéne
- oldalról töltõs, ez szerintem nagy ötlet, fényképészeknek például tuti, hogy nagyon beválik, de arra, amire én használnám egyáltalán nem jó. 😞
Táskákról jut eszembe, laptophátizsákot tervezek venni. Két fontos szempont lenne:
1. legyen legalább 2 elkülönített nagy része (egyikben a laptopzsebbel)
2. a laptop zsebe legyen lezárható legalább tépõzárral.
+1. a márka tökmindegy, két hasonló minõségû közül az olcsóbbat választanám akkor is, ha az egyik Samsonite, a másik FuSi.
Egyelõre Õ (HP ru350aa) a kiszemelt áldozat, de szívesen fogadok tanácsokat, tippeket, ha valaki használ ilyesmit.