Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

iphone-nál viszont szerintem is jobb lehet. ÉN csak legelsõ generációst használtam huzamosabban (azt, amelyik nem jelent meg nálunk) és azon egyáltalán nem szerettem netezni, azért az ipadnál ez nem így volt.
Mibõl áll a "jobb"sága? 😊
Én amikor használtam, akkor annyi tûnt fel, hogy egy csomó honlapon nagyítgatni kell, hogy élvezhetõ legyen, ami már önmagában rosszabbá teszi a rendszert egy nagy monitoros asztali gépnél vagy akár egy 13-as laptopnál és ahhoz, hogy új url-t gépelhessek ki kell takarnom a fél képernyõt, továbbá ha "kattintgatni" akarok akkor is kitakarom a felületet, hosszú szövegnél nem tudom kurzorral/kijelöléssel folyamatosan jelölni, hogy hol tartok úgy, hogy közben az ujjam ne legyen útban.
Annak, aki tud vakon gépelni, tudja a fontosabb billentyûkombinációkat fejbõl és kényelmes az asztali gép/laptop elõtt a széke nem tudom elképzelni, hogy miért jobb ipaden böngészni, mint asztali gépen.
Viszont például a gépelés menete nekem meglepõen kényelmes volt, pedig tartottam tõle, hogy sz*r lesz az érintõképernyõn gépelés.
Persze fenntartom, hogy valamit figyelmen kívül hagyok, hisz nem sokat használtam, illetve továbbra is erõsen szubjektív ez a téma.
pyrohun
Így van, én annak idején notin vagy iPad-en gondolkodtam. iPad lett belõle, mert a fontosabb munkáimhoz úgyis az otthoni gép kell, minden másra meg megfelel az iPad. Nekem a hordozásával sincs bajom: könnyû, sokkal kisebb, mint egy noti, szerintem jóval hordozhatóbb is. Nekem van hozzá Apple gyári tok, abban simán kézben is vihetõ. Meg sem nézik az emberek, mert annyira nem feltünõ, hogy észre sem veszik. Olyan, mintha egy mappa lenne nálam 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

oroy_
<#eljen> én is úgy vagyok vele, iphone mar csak simán telefonalasra van, vagyis volt, múlthetén oda adtam egyik családtagnak. Nálam a laptopot is leváltotta, komolyabb dolgokra ott a nagy gép, mobilitásban meg ez per pillanat legjobbak közt van.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

I.C.ram
Pedig tényleg jobb. Ha nem csetelni akarsz, hanem csak híreket olvasni, akkor jobb az ipad.
I.C.ram
Tényleg nagyon jó rajta netezni, csak a hordozásával vannak bajaim. Nem sokkal foglal kevesebb helyet, mint egy noti, akkor már inkább azt viszem magammal. (mindkettõhöz legalább +1 táska kell, hiába kisebb az ipad.)
pyrohun
Õõõõ... hát én éppen ellenkezõleg: amióta megvan az iPad, az iPhone-omat csak telefonálásra használom.
Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb / szebb / jobb rajta netezni, email-ezni, játszani, videót nézni, stb.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

GregSB
Szerintem meg nem. Már rég nem hat újdonság erejével, ahhoz nyomkodtam eleget.

neevous
Ohh...értem.
Haveré most eladó és igencsak elgondolkoztam rajta, hiszen nem akaródzik sokszor a 15-ös Dell Studiot cipelni, és amire nekem útközben kell, arra kis túlzással egy netbook is elég lenne (jegyzetelés egyetemen, esetleg útközben filmnézés, netezés és nagyritkán PS). A jobban összerakott netbookok ahhoz képest, hogy mit tudnak, szerintem drágák és még mindig jobban járok egy ismert elõéletû használt MB-kal.

franc0
A unibody óta nem nagyon láttam erre panaszkodni senkit.
Vásárlástól számított 3 évig cserés, de csak a topcase.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Ez nem érv. Szerintem inkább azért nyúlsz érte, mert neked nincs / még újdonság erejével hat.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
Jaja, a netbookok piaca nem tudott tovább nõni az utolsó negyedévben.

Mondjuk a PC HUMOR-ba épp most linkelt kép alapján a vécé kipipálva laptopoknál is. 😄
Ez viszont teljesen így van, de ez szerintem inkább a "hol" és nem a "hogyan". Tehát netezni jobb egy laptopon, viszont helyileg kötöttebb, mint egy tablet.
Pontosabban szerintem a tabletek "forradalma" nem az internetezés "hogyan"jának a forradalma, hanem elviszi az internetet a nappaliba, a konyhába, a vécére, satöbbi.
Ezt mutatja az is, hogy a pc-s piacra semmilyen jelentõs hatással nincs az ipad, az továbbra is él és virul és hozza a szokásos 15-20%os növekedéseket.
Mondjuk egy bizonyos szegmensére (netbookok), ahol már a "hol" fontosabb tényezõ a "hogyan"nál úgy tudom érezhetõ hatással van.
GregSB
Pedig bizonyos élethelyzetekben kényelmesebb rajta netezni mint egy laptopon. Mint ahogy írtam havernál ha vagyok, ülünk a nappaliban és valamit meg akarok nézni / mutatni, akkor már rég nem caflatok be a szobájába a laptopért és hívom õt oda, vagy viszem ki a nappaliba a notit, hanem csak rámarkolok az asztalon csücsülõ iPadra és azon megy minden.

Én még mindig fenttartom amit a legelején írtam az iPadról: egy tökéletes kiegészítõ a nappaliba / konyhába / házba, utazásokra, de jelenleg itthon (az itthoni fizetések mellett) még 140-160e-ért is luxusnak számít ez egy noti és okostelefon mellé.

neevous
Nem tudjátok, hogy mennyire maradt meg a modellciklus során a mûanyag macbook-oknak a repedéses problémája?
Ha jól emlékszem, ezeket anno szó nélkül cserélték, de azt nem tudom, hogy ez a garancián túli gépekre is vonatkozik-e.

Dzsini
leginkább attól függ, hogy mire használod a netet - csak úgy olvasgatni, videókat nézegetni néhány szavas-mondatos online jelenlétre sokkal kényelmesebb tud lenni az iPad, esetleg html alapú, böngészõs játékokra is. komolyabb gépelgetésre, flash tartalmakra pedig a note/netbook.
az elsõ fajtából egyre több van, így egyre sikeresebbek lesznek az új generációs tabletek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Használtam már ipadot, igaz csak pár órán át volt nálam, szóval nem _teljesen_ alaptalanul ítélkezek, ugyanakkor tisztában vagyok a téma szubjektív mivoltával is. 😊
Eppigy mondhatjuk, hogy a laptophoz ragaszkodas maradi, ujdonsagtol elzarkozott, kisse szuklatokoru emberek jellemzoje.

Mondom ugy, hogy ezekkel ertek egyet es nekem sem kellene iPad😊
(ellenben egy megfeleloen eros MacBook Air igen)

http://gaborszantai.co.uk/

Azért azt nehezen hiszem, hogy jobb rajta netezni, mint egy laptopon...
De persze nyilván ízlés, vágyakozás az újszerû hatásra és fõleg elfogultság kérdése ez, szóval úgyse fog tudni senki meggyõzni senkit. 😊
GregSB
Há' nemtom, azért más netezni rajta mint iPhoneon. Pl. Index.hu-t olvasod iPadon belátod az egész oldalt, iPhoneon meg scrollozni kell jobbra-balra-lefele.

Meg vannak rá mostmár tök jó játékok is (Pl Worms-el voltunk el a napokban haverral). Saját tapsztalatom alapján jobb / kényelmesebb netezésre, játékra, casual tartalomfogyasztásra mint a szifon. Mondjuk nem az enyém az iPad, hanem haveré, szal én nem éltem vele együtt hetekig, de azt veszem észre magamon amikor ott vagyok nála, és valamit meg akarok nézni neten akkor nem a laptopjához nyúlok, hanem az iPadért...

I.C.ram
Is-is 😊

Próbálgattam egy hónapig (nem ezt, hanem egy 16ost), de rájöttem, hogy ájfon mellett nekem tök fölösleges.
Szerintem csak seftel velük, korábban is emlegette már. 😊
Nem jött be?😊
I.C.ram
Érdekel valakit esetleg egy 32-es 3G-s iPad? Vacsiúj, dobozában. 230k
Magoo
Sejtettem, hogy csak félreértette a kolléga. 😊 Köszönöm mégegyszer. Már leadtam a rendelést.
S ha már itt vagyok, nem bánjátok ha megkérdezem, manapság melyik a legjobb NAS egység Mac-hez? Stabilnak, nagy tárolókapacitásúnak és csöndesnek kéne lennie. 😊 (Pl ideális ha 4x2TB winyót lekezel, úgy hogy kettõ ebbõl tükörírásra van állítva backupként) Tudom kritériumok az egekben.
Ha offtopik kérdés, bocsánat. 😊

Tikal
elnézést

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
<#nevetes1>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
nem macbook - nagy mac pro, abba bolondság lenne lassú 2,5-es vinyót tenni. Természetesen 3,5-es van benne, a kérdés inkább azon van, hogy melyik SATA verziót viszi a 4.1-es (de a SATA2 stimmelhet, nem olyan régi az)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
szerintem nem

Magoo
Én is úgy tudom, hogy 3,5-ös van benne. Ezt 90%-ra mondom, de majd szétszedem a biztonság kedvéért. 😊
Köszönöm a választ! Akkor egy gyors csekkolás után meg is rendelem. 😊

Zsoltika 007
Mac Pro-ba normál 3.5 vinyó megy nem?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Tikal
Itt azt kéne megnézned hogy a méretei nem térnek e el a normál 2.5"os HDD-ktõl... általában ezek már magasabbak és lehet amiatt nem férne be, egyébként meg az OS részérõl rendben van a 2TB....

Magoo
Egy kis segítséget kérnék. Szeretnék venni egy 2TB-os belsõ winyót a MacPro-mba. Remélem nem gond ha megkérdezem, hogy gond nélkül letudja e majd kezelni az én Mac-em ezt a méretü winyót?

Íme a gépem leírása:
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro4,1
Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2.26 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 8
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache (per processor): 8 MB
Memory: 8 GB
Processor Interconnect Speed: 5.86 GT/s

A winyó típusa amit vennék: Western Digital 2TB SATA2 64MB WD20EARS

Elõre is köszönöm a segítséget!

Tényleg nagyon jónak tûnik, szerintem valamelyik nap el is megyek az Örsre megnézni, kössz a tippet.
Lacee
nem tudom, neked mennyire passzolna, de egy ismerõsöm nagyon dicsérte ezt a táskát, a belsõ része a laptopnak jó, a külsõbe belefér akármi más, és szét lehet cipzárazni két vékony hátizsákká, ha valamelyikre nem lenne szükség.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dzsini
vagy kell powered hub-ot használni, amit konnektorba (is) kell dugni - otthon nem zavar az elosztóban, és gond nélkül leadja az 500mA-t minden eszköznek, ami igényli.

Ez így van sajnos.
Sajnos ez a probléma bármilyen hubnál elõjöhet amúgy, ezért érdemes a legnagyobb áramigényû USB eszközt (tipikusan a 2.5-ös vinyót 😊 ) közvetlenül a gépre kötni, elvégre a hub csak az egyik usb slotot foglalja le.
Ezen kívül elég sok usb-s vinyóhoz eleve olyan kábelt adnak, ami két helyre is beköthetõ egyszerre, ez általában elég szokott lenni.
Azért köszi szépen, hogy foglalkoztál a gondommal.
passatgt
semmi gond nincs vele, mondjuk ez nem usb hub, hanem elosztó szerintem, tehát usb-s vinyó lehet nem fog menni vele(nekem külön áram van usb vinyóhoz, azzal megy), de olvasd el a kommenteket

Tikal
Laptop hátizsákom még nem volt, csak olyan amibe fotos cucc is fér, szoval nem tudok ajánlani mást... most meg válltáskám van, laptop meg iratok férnek bele...

grizzly21
nincs vele semmi gond ugye? (gondolom nem ajanlanad ha lenne😄)

ja, altalaban kulfoldrol tobb ido mig ideer, de nem surgos ugyhogy nem baj

Nézegettem már õket is, valamiért magyar apple körökben nagyon nagy rajongás övezi õket, mindenhol az õ nevükbe futok, de sajnos tényleg nem játszanak, mert egyrészt 3szor olyan drágák, mint egy random minõségi márka, másrészt kétféle táskájuk van:
- egybetöltõs, sajnos nekem legalább 2 fõ részre osztott kéne
- oldalról töltõs, ez szerintem nagy ötlet, fényképészeknek például tuti, hogy nagyon beválik, de arra, amire én használnám egyáltalán nem jó. 😞
passatgt
igen itt vettem, szállítanak, postaköltség nincs(vagyis alapból bene van az árba), cserébe a szállítás 2 hét, de legutóbb miakor innen rendeltem, 5 nap alatt megjött, szóval elég változó😊 de 2 hétnél nem szokott több lenni

Tikal
Crumplernél is körül nézhetsz... bár õk elkérik az árát...

grizzly21
Ezt itt vetted? szallitanak magyarorszagra?

Tikal
biztosan növeli, bár én így is meg vagyok elégedve az akku idõvel... egy HD filmet simán megnézek és még marad egy óra netezés mondjuk, vagy négy óra netezés 😊

Én tegnap láttam az Auchan-ban Hannah Montanás matricásat, szerintem olyat vegyél! És hogy teljes legyen az összhatás láttam Hannah Montanás laptoptáskát is, azt se hagyd ki! 😊

Táskákról jut eszembe, laptophátizsákot tervezek venni. Két fontos szempont lenne:
1. legyen legalább 2 elkülönített nagy része (egyikben a laptopzsebbel)
2. a laptop zsebe legyen lezárható legalább tépõzárral.
+1. a márka tökmindegy, két hasonló minõségû közül az olcsóbbat választanám akkor is, ha az egyik Samsonite, a másik FuSi.

Egyelõre Õ (HP ru350aa) a kiszemelt áldozat, de szívesen fogadok tanácsokat, tippeket, ha valaki használ ilyesmit.
grizzly21
Aki ilyesmivel probalkozna a jovoben: mukodik a dolgok, macdrive-al mar latta az osx-es reszt is a sima asztali pc.

grizzly21
thx!jol nez ki