13596
-
#1969 Mivel tokeletes biztonsag nincs, szerintem be lehetne csempeszni, de remeljuk ez soha nem valosul meg. -
#1968 Be lehet egyáltalán csempészni Izrael területére egy atombombát (ilyen alattomos terrorista támadásra gondolok)? Gondolom naivan van vmi sugárzása és ki tudják szűrni vmivel, vagy nem?
Vagy ha vmi rakétával szeretnék az irániak Izrael területére juttatni van esély rá, hogy átjuthat a légvédelmükön, esetleg ha levegőben lövik szét, ott mekkora károkat tud okozni? -
#1967 Véleményem szerint állatságokkal van tele ez az "elemzés". Csak a legsúlyosabbakat emelem ki.
A síita hit egyik fontos motívuma a mártírok tisztelete, és az iráni katonák önfeláldozó harcossága megmutatkozott a 80-as évek nagy iraki-iráni háborújában is
Az egy szárazföldi háború volt, jó reggelt. Légierők és légvédelem közti összecsapásban ez inkább hátrány. Józanul, hideg fejjel és gyorsan kell gondolkodni és nem teuton harci őrjöngést előadani, már ha lehetne. Mit tehetnek, ha nincs megfelelő felszerelés az ökölrázáson kívül?
Egyetlen atombombával lényegében el lehetne pusztítani Izraelt.
Talán, ha defininálna némi hatóerőt... Egy 20kt-ás töltettel is tényleg nagy lenne a kár, de azért egész Izrael pusztulásáról írni baromság. Mellesleg a válaszcsapás valószínűleg "némileg" potensebb lenne...
Kezdetnek ennyi elég is szerintem. -
#1966 indexes elemzés, reméljük nem történik meg! -
#1965 Nagyon úgy tűnik, hogy ez ismét csak kacsa, ráadásul az eredeti AP hírügynökségi poszt, ami a FARS-ra hivatkozik, is zavarba ejtő technikai hibáktól hemzsegett. A típust angolra fordítva Sz-300PT-nek írták, Ez az egyik első Sz-300 változat, 1979-től került rendszeresítésre a Szovjetunióban. A Fehéroroszokat már két éve is hírbe hozták, hogy Iránnak ilyen fegyvert adnak el.
A gond a következő:
1.: A FARS hírügynökség oldalán ( itt olvasható ) nincs ilyen hír.
2.: A Fehéroroszok hivatalosan cáfolták tegnap, hogy Sz-300-as rakétákat adtak volna el iránnak. -
#1964 Igazad van. -
Big Bad Ryder #1963 Nyilvánvalóan Izrael új piacot akar teremteni magának azzal, hogy ezeket beviszi, vagy engedélyezi a bevitelüket. Ilyen egy jó állam, még ebből is tudnak hasznot csikarni passzameg Az alapvető élelmiszereket meg nyugodtan termeljék meg maguknak a palesztinok, Izraelnek sikerült annak idején. -
remark #1962 Egyébként meg én nem állítottam, hogy zsidó túlsúly van, én arra reagáltam, hogy "Azt meg ki nem szarja le, hogy adott szegmensben meg sok a zsidó?"... Hát akkor az van, amit írtam. A média fontos szegmens, fontosabb mint mittomén a konyhai felszerelések szegmense. -
remark #1961 Emberek azzal milliókat keresnek, hogy neked ilyen egyáltalán eszedbe jut... -
#1960 Mert ugy gondolod hogy a mediaban/nagy cegeknel ugy kapsz allast hogy kirakod az asztalra es megnezik korul van e metelve? -
remark #1959 Igen, valószínűleg a játékmaci ipar hasonló fontosságú mint a média - már a kérdésünk szempontjából. Mekkora öltet, hogy nem jutott ez eszembe... -
#1958 n+1 között találni egy-két jó, amit máshol is megtalálsz. Tudod, vak tyúk is...
Azt meg ki nem szarja le, hogy adott szegmensben meg sok a zsidó? Most akkor soroljak fel olyan cégeket, amikhez a zsidóknak küze sincs? Ja, hogy veszel egy 3 fős mintát, amit te választasz ki és abból 3 zsidó túlsúly van. Mekkora öltet, hogy nem jutott ez eszembe... -
#1957 A többinél meg hallgatás beleegyezés? Megszoktam tőled, kb 3x bizonyítottam be, hogy kurucon igenis vannak hasznos infók, mind 3x hallgattál, majd pár nap vagy hét múlva újra benyögted ugyanazt, hogy a kuruc így meg úgy.
Ez történt most is, ráadásul a legundorítóbb módon, azaz, hogy a felhozott tényekre már elfelejtettél, vagy nem tudtál válaszolni.
A zsidók szépen felépített kis világa szépen (sajnos) nagyon lassan összeomlik mint egy kártyavár, és ez az internetnek köszönhető, semmi másnak, amíg csak újságok/tv-k voltak egyszerű dolguk volt, elég volt megvenni a legnézettebbeket és mindenki azt mondta/gondolta amit ők akartak, lassan ennek vége lesz, remélem még időben. -
remark #1956 Látod pontosan erről beszélek! A cikk valakiknek készült, hogy azok valamit higgyenek magukban. De persze ezt csak az fogja fel, aki akarja.
Az meg még csak hab a tortán, hogy amihez most hozzájutnak a palesztinok, azok ránézésre kívánatos, belülről meg üres dolgok. Plusz adalék ahhoz, hogy mekkora egy átverés az egész történet az elejétől a végéig. De persze ezt is csak az fogja fel, aki akarja. -
#1955 Baromira nem arrol szol a dolog hogy egeszseges vagy sem.
Kulturalis kulonbsegek miatt nem lehet jol belelni magunkat ebbe a helyzetbe, es azok helyebe akiknek a cikk keszult.(en legalabb is nem tudom magam beleelni)
A cikk celpontja nem te vagy :) hanem azok akiket megnyugtat a tudat hogy szegeny palesztionok most olyan cikkhez is hozzajutnak amihez amugy nem. Pl Coca Cola....
-
remark #1954 Oké, ezt értem.
De a cikk ettől nem lesz értelmesebb. Elképzeltem ahogy Tony Blair bedobja magát, hogy eljuthasson a kóla is végre Gázába, és hogy beindítják a gazdaságot, hogy aztán minél többen meg tudják venni a kólát az ottaniak közül, sőt még aztán az exportot is beindítják, ami ugye meg végképp elhozza majd a kánaánt az ottaniak számára, mert azok nyilvánvalóan világ életükben erről álmodoztak, hogy kólát ihassanak és exportra termelhessenek. Mert ugye ez mindenki álma a világon. Hogy aztán legyenek országok akik meg importálják ezeket a dolgokat amiket pl. Gázából exportálnak. Kóláért cserébe, ugye, mert mi másért. Mint mikor üveggyöngyökkel próbálták meg rászedni az őslakosokat pár száz éve.
Az egyébként nem mindegy, hogy egészséges-e vagy sem az adott élelmiszer. De ezt nem akarom itt már ragozni. -
#1953 SkyNews nezo/olvaso/hallgato kozonsege szemszogebol nezd akik minden nap reggelire colat, narancslevet isznak. Nekik ez napi letszuksegletuk es nem luxus cikk amire a cikk is utalni akart. Az mas kerdes hogy egeszseges vagy nem. -
remark #1952 Feltételeztem, hogy Gázába nem igazit visznek.
Igazit pedig ittam egy darabig (magam csináltam otthon). Aztán abbahagytam, mert egészségtelen.
De még egyszer kihangsúlyoznám ezt az abszolút offtopik tényt, hogy az ember nem a gyümölcs megivásához alkalmazkodott, hanem a megevéséhez. A gyümölcs leve nem egyenlő a gyümölccsel magával.
Beszéljünk inkább a kóláról, ott nem kell megmagyarázni, hogy egészségtelen... -
#1951 Ittal mar te valaha igazi facsart narancs levet? Nem tudom neked mi az egeszsegtelen benne, ha maga a narancs mit gyumolcsot elfogadod.
Ne a magyar fos narancs levekbol indulj ki, egyszer probald ki az igazit. -
remark #1950 Nem feltétlen csinálja szándékosan. Lehet hogy ez a szilárd meggyőződése, amit itt képvisel. (A meggyőződés szubjektív, lehet valóságtól elrugaszkodott is.) Egyébként meg ne veszekedjünk! -
#1949 Az első mondat kapcsán inkább nézz tükörbe... -
remark #1948 A narancslé egészségtelen (az nem a narancsnak a leve, hanem narancsízű lé). Egyél narancsot, az nem egészségtelen.
A másik dolog, hogy gyümölcsöt INNI egészségtelen, míg ENNI nem az.
(Amióta ember az ember, eszi a gyümölcsöt, és nem issza, ennek megfelelően ehhez a helyzethez specializálódott. De természetesen van a gyümölcslénél egészségtelenebb dolog is, de attól még a gyümölcslé, főleg a bolti, az nem egészséges.)
Mi a másik kérdésed? -
#1947 Most két lehetőség van, vagy hülye vagy, vagy szándékosan csinálod. (tippem a 2. verzió)
Melyik országban jár heti-havi szinten Magyar delegáció? Srilankába vagy Izraelbe?
Melyik ország befektetői uralják a Magyar ingatlanpiac 70%-át? (Nem kuruc, hanem ingatlanróker.hu)
Tovább nem folytatom, mert tudom,hogy elvakult Izrael fan vagy, és neked bármit lehet írni, te akkor is azt mondod, hogy Izrael a jó mindenki aki felmer hozni ellenük érveket az antiszemita.
Azt, hogy egy MTI-s hírt a kurucon keresztül linkeltem attól még tény marad, vedd már észre miket beszélsz. LoL -
#1946 "Mégse veszek a felsoroltakból egy darabot sem.
Miért? MERT EGÉSZSÉGTELENEK!"
"-crates of orange juice
-water"
Aha... ok...
"Mi a cél? Az EXPORT beindítása. Mi az export? Ha pl. egy Afrikai ország saját igényeinek kielégítése helyett exportál, az micsoda? Hát a helyi erőforrások országon kívülre vitele. Magyarul az ország, terület, akármi modern kori gyarmatrendszerbe kapcsolása."
??? -
#1945 Irán -
remark #1944 Pl. a kárpótlások miatt? -
#1943 A topik elején van jó összefoglaló az alaphelyzetről Cifutól. -
MaRee #1942 Egy ideje már(kb másfél éve) nem követem már figyelemmel a Közel-keleti eseményeket, és mostmár nem nagyon tudom ki kivel van, valaki írna egy kis összefoglalót a mostani eseményekről?Hol folynak jelenleg a harcok, ki ellen, miért, stb. Megköszönném :) -
#1941 És Izrael miér is van szorosabb kapcsolatban. Bocs, de ameddig csak kurucot linklesz addig annyira vagy komoly, mint a rágó a cipőm talpán.. -
remark #1940 Ez egy érdekes hír. Érdekes a megfogalmazás. Pl. hogy milyen árucikkeket emel ki a cikk írója.
A következő dolgok nem jutnak el jelenleg Gázába:
-crates of orange juice
-water
-tomato ketchup
-canned drinks like Coca Cola
-crisps, snacks, biscuits, chocolate
Na most ahol én élek, ott kb. azt veszek meg ebből amit akarok, és annyit amennyit akarok. Mégse veszek a felsoroltakból egy darabot sem.
Miért? MERT EGÉSZSÉGTELENEK! Mert egy nemzet (népcsoport, vagy akármi más), amelyik ilyen táplálékon él, az elsatnyul, elsorvad, elbutul, és az egységes világrend részévé válik (ami sokak szerint pont a cél, ezek most örülhetnek). Eleve egy nemzet, amely képes ezekért a mérgekért erőforrásait (pénz, munkaerő, bármi más) elcserélni, az elindult a hanyatlás meredek lejtőjén lefele.
Persze nyilván olyan élelmiszert kell odaszállítani, ami egyáltalán odaszállítható (pl. nem romlik meg), de a csokin, kekszen meg kólán kívül sok minden van ami sokkal egészségesebb, pl. a rizs. És rizs ugye eddig is eljutott Gázába (a cikk szerint), mégis azt állítják be sikernek, amiért még Tony Blair is haját hullatta, hogy most már a kóla is eljut. Ez a röhej.
Aztán John Ging nyilatkozik:
"Now we have to focus on the economy.
"We have 800,000 refugees queuing at our food distribution centres.
"They can't afford to buy cans of Coca Cola from Israel.
"All they can do is come here and collect their five basic food items and that's all they have to live on.
Ahham. Szóval a gazdasági fellendítésre azért van szükség, hogy meg tudják venni a Coca-Cola-t? Habár ez biztos csak egy példa volt, de egy nagyon érdekes példa. Ha az ember belegondol, ez önmagában sokat elmond a helyzetről. Ahelyett hogy az ember enne pl. rizst, mindent megad, hogy ihassa a Coca-Cola nevű mérget.
No meg még egy sor:
"We now have to focus on getting these people back to work, on starting an economy, and that's all of course about bringing in raw materials, starting the construction industry and then exports.
Mi a cél? Az EXPORT beindítása. Mi az export? Ha pl. egy Afrikai ország saját igényeinek kielégítése helyett exportál, az micsoda? Hát a helyi erőforrások országon kívülre vitele. Magyarul az ország, terület, akármi modern kori gyarmatrendszerbe kapcsolása.
Mert a cikk írója fogalmazhatott volna másképp, de nem tette. A kóla számít Gázában, meg az export. De hogy mit akarnak az ottaniak, arról nem szól a cikk. -
#1939 És erről mit írt? :O -
#1938 "A mainstream médiában ennek nincsen hírértéke"
Azokat a híreket nem is fogják leközölni, amik sértők a számukra, hisz pontosan ők uralják a mainstream médiát Magyarországon (is többek között).
Persze, ha egy rabbira csúnyán néz egy kopasz, akkor még New Yorkban is visítanak. Meg kell hagyni, ügyesen manipulálnak, ehhez is értenek. -
remark #1937 Érdekes kisebbségi politika. Legyen Izrael EU tag, és akkor majd jól megmondhatjuk nekik, hogy hogyan is kellene a kisebbségekkel bánniuk.
Egyébként meg az egész sztori: -
polarka #1936 Egy egész beduin falut dózeroltak le, már megint.
angol magyar(kuruc) el nem ismert falvak listája
A mainstream médiában ennek nincsen hírértéke. Lehet, h én vagyok túl fiatal, de sztem nem nyomták annyira orrvérzésig az ilyen híreket, h most már senkit se érdekeljen. -
#1935 Mért mindig csak kurucinfó?:C -
#1934 Pedig erre sokan kíváncsiak lennének:
"A Fehér Ház visszautasította kedden az iráni elnök kihívását, aki előző nap kijelentette, hogy kész személyesen megvitatni a világ gondjait amerikai kollégájával.
Az illegális iráni nukleáris programot hajlandóak vagyunk megvitatni, ha Irán komolyan veszi a témát. Mindeddig nem bizonyította komolyságát - jelentette ki a Fehér Ház szóvivője, Robert Gibbs. Teheránnak kötelezettségei vannak, melyeket teljesítenie kell - tette hozzá.
Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszakára javasolta a tévévitát Barack Obama elnökkel. A párbeszéd a nyilvánosság előtt zajlana, hogy kiderüljön, ki tud jobb megoldásokat a világ a problémáira - mondta abból az alkalomból, hogy részt vett a külföldön élő irániak kongresszusán.
(MTI nyomán)"
-
#1933 Egy kis fight Izrael vs Libanon. -
remark #1932 Akkor válaszolok helyetted: NO COMMENT. No comment, mert veszélyes vizekre érkeztünk...
Ez a közel-keleti konfliktusok hatása Magyarországon. Az sg fórumán. Itt, és most. -
remark #1931 A kérdés egyszerű: a Pakisztán-India konfliktusban is aktív szerepet játszottak az európai nagyhatalmak? Akkor természetesen felelősek azért, így felelős az EU.
Nem kell, hogy most meglóduljon a fantáziád, hogy ebből min minden ökörség kihozható. Hozz ki csak annyit, hogy ki kellene végre mondani, hogy az erőszakos beavatkozásaink eredményét láthatjuk most a világban. Amíg ezt nem szögezzük le, addig a megoldás keresése közben is fordítva ülünk a lovon.
És akkor a következő dolog amit ki kellene mondani, hogy gazdasági trükkökkel kifosztani egy országot ugyanolyan erőszakos cselekedet, mint fegyverekkel kifosztani, a különbség csak annyi, hogy jobb azok lelkiismerete akik a zsákmányból részesülnek (igen, most magamról beszélek, meg rólad).
Aztán lehet folytatni azzal, hogy kijelentjük, hogy ebben az EU a mai napig élen jár, bár sok sikerrel próbálja magát jobb színben feltüntetni. Ezért mutogatunk inkább az USA-ra, meg Kínára, meg az oroszokra, meg mindig valaki másra, csak pont az EU-ra nem, mert az a többiekhez képest látszólag a jó fiú a képletben. Hát szerintem nem az.
A lényege a mondanivalómnak az, hogy igenis érdemes megvizsgálni, hogy mi az EU szerepe a közel-keleti konfliktusban.
"Végül is csaknem 100-as nagyságrenddel több embert érint, mint az Izraeli-Palesztin konfliktus. :)"
Melyik konfliktus érint közvetve több embert? Nem hiszem hogy nem érted, hogy miért van reflektorfényben pont a közel-keleti. Semmi objektív okát nem látod ennek? Biztos? -
#1930 Sri Lanka (kuruc info)
Teljesen egyetértek azzal, hogy a Sri Lanka-i eset is van annyira trágya mint az Izraeli-Palesztin, sőt talán még talán szarabb is, bevallom sokat nem tudok a témáról.
Mivel ahogy a szlogenje is mutatja a kuruc egy Magyar (Kuruc info - Korlátlanul Magyar) híroldal ezért a Magyarországgal szorosabb kapcsolatban lévő országok ügyeit helyezi előtérbe a nem szoros kapcsolatú országokkal szemben. Mivel a Magyar képviselők lassan hetente járnak Izraelbe ezért elmondhatjuk, hogy Izrael sajnos közelebb áll Magyarországhoz mint Sri Lanka. Még ha ez a közelség eléggé negatív akkor is.
Big Bad Ryder:
A kurucnak nem lesz fóruma, meg is indokolták, hogy miért, amiről egy külön vitát is lehetne nyitni, de nincs hozzá kedvem. Ellenben, sokszor teret ad az ellenvéleménynek is, például a holokausztról egy igen hosszadalmas Holokauszt tagadó vs Elismerő vitát közölt le, melyben egymásnak válaszoltak holo kutatók mindkét táborból. (Én nem olvastam végig mert konkrétan leszarom a témát)
De a hunhír.hu nak van fóruma, és kb hasonlóak a hírek mint a kurucon, csak szolidabb a fogalmazás.