13596
-
#1849 "Mivel ez elérhetetlen az emberi természet miatt, ezért ha már irtani akarjuk egymást próbáljuk emberibben, erre vannak a felesleges szenvedést okozó fegyverek tiltását előirányzó egyezmények, amit érthetetlen okból Izrael nem ír alá."
Szerintem egy atombombánál nem sokat szenvedsz és tudtommal ritkán szoktak ilyet bevetni.
""ENSZ határozatokat meg a Hamasz választási ígérete alapból lefossa, mert nem ismeri el Izraelt."
- 1. Feljebb írtam már, de még1x: Mert valaki barom, attól te nem lehetsz az."
Hogy lehet olyannal tárgyalni aki nem ismer el téged és folyamatosan rakétázza az országod? Vagy te mit tennél az izraeliek helyében?:o -
#1848 "Azaz akartak atszokni a hataron, nem jott ossze.
Es ahelyett hogy lelottek volna oket, csak megbilincseltek oket."
- Egy "csak megbilincselés" miatt nem hinném, hogy vizsgálatot indítana a saját katonája ellen Izrael. Pont a saját vizsgálatukkal ismerik el, hogy nem volt minden rendben.
-
#1847 "Oroszoknak jenkiknek, Kínának, Angliának, Franciaországnak, Indiának és Pakisztánnak is van atomfegyvere. Ezektől nem félsz? Különösen Pakisztántól, ahol az ország egy része konkrétan 0 szinten van a kormány fennhatósága és kontrollja alatt?"
-Ha kicsit cinikus akarok lenni:
A7zt hittem ez a közel kelet topic, ezzel menj a távol kelet stb.. topicba. (csak poén, nem veszem át a stílusod)
Komolyra fordítva:
Ha ettől a 8-tól is félek, akkor jobb neked? Elvileg az ENSZ-nek az lenne a célja, hogy ne legyenek háborúk se atom fegyverek, se semmi. Mivel ez elérhetetlen az emberi természet miatt, ezért ha már irtani akarjuk egymást próbáljuk emberibben, erre vannak a felesleges szenvedést okozó fegyverek tiltását előirányzó egyezmények, amit érthetetlen okból Izrael nem ír alá. (gondolom nem csak ők, de most róluk van szó, mielőtt megint ezzel jössz. Egyébként van benned egy olyan gondolat, hogy ha valaki barom, akkor te is lehetsz, mert folyamatosan ilyen példákkal véded a zsidókat)
"Ehhez képest az F-35-ből nem kaphatják meg azt, amiről eredetileg szó volt és a jenki nem tágít. Soroljak még példát? Az Egyiptommal kötött béke is azért volt, mert a jenki picit odalépett és inkább ő ugráltatta Izraelt, mint fordítva..."
- Nem erre gondoltam, de most nem fogom vissza keresni a kb 1-2 hete tárgyalt témát. Maradjunk annyiban, hogy szerinted nem ugráltatja, szerintem meg igen. Ez olyan, mint a palesztin-izraeli viszony, sosem fogunk egyetérteni.
"ENSZ határozatokat meg a Hamasz választási ígérete alapból lefossa, mert nem ismeri el Izraelt."
- 1. Feljebb írtam már, de még1x: Mert valaki barom, attól te nem lehetsz az.
-
#1846 Csige ezt csak neked, igen ilyen is van Izraelben!
(nem bántásképpen, csak a szélesebb látókép elérése érdekében) -
Solt #1845 -
#1844 "saját magát a kiválasztott népnek tartja"
:) fogalmad sincs arrol szerintem hogy mire mondjak magukrol hogy kivalasztott nep.
Ellen probakent el tudod mondani hogy a zsido vallas szerint a zsidokat mire valasztotta ki maganak Isten amire allandoan hivatkozol? -
Big Bad Ryder #1843 Engedelmeddel folytatnám a mondatodat:
...,megszoktuk. -
#1842 Oroszoknak jenkiknek, Kínának, Angliának, Franciaországnak, Indiának és Pakisztánnak is van atomfegyvere. Ezektől nem félsz? Különösen Pakisztántól, ahol az ország egy része konkrétan 0 szinten van a kormány fennhatósága és kontrollja alatt?
aki úgy ugráltatja usa-t ahogy akarja
Ehhez képest az F-35-ből nem kaphatják meg azt, amiről eredetileg szó volt és a jenki nem tágít. Soroljak még példát? Az Egyiptommal kötött béke is azért volt, mert a jenki picit odalépett és inkább ő ugráltatta Izraelt, mint fordítva...
ENSZ határozatokat meg a Hamasz választási ígérete alapból lefossa, mert nem ismeri el Izraelt.
Sebaj... -
#1841 ez a félelem dolog még nem jutott eszembe, de belegondolva egy olyan ország aki úgy ugráltatja usa-t ahogy akarja, az ensz határozatokat lefossa, rendelkezik atom fegyverrel, saját magát a kiválasztott népnek tartja.... hát kezdek félni. -
#1840 :) Goj szot is tobbszor lattam/hallotam turbo magyar tollabol/szajabol mint zsidotol ;) ez is erdekes adalek informacio.
Bar megertem csiget, egyszeruen fel a zsidoktol ugy mint mas fel a magassagtol ennyi :) -
Big Bad Ryder #1839 Benne van a Talmudban, hogy " határsértő gójnak az vállát harapdáld meg de rendesen, mert az Istennek tetsző cselekedet" -
#1838 Azaz akartak atszokni a hataron, nem jott ossze.
Es ahelyett hogy lelottek volna oket, csak megbilincseltek oket.
Miert nem a rendes hataratkelo reszen mentek at? Talan mert akkor nem lettek volna gyanusak??
-
#1837 A világ legerkölcsösebb hadserege -
#1836 Bocsi lemaradt az eleje:
Az izraeli hatóságok képviselői szerdán nem voltak hajlandók megmondani az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának, hogy a nyomozók alkalmaznak-e kínzást kihallgatási módszerként..... -
#1835 A bizottság 16 független szakértője, akik azért gyűltek össze Genfben, hogy a polgári és politikai jogok nemzetközi egyezményének megvalósítását értékeljék Izraelben és a palesztin területeken, hiába tették fel a kérdéseket az izraeli küldöttségnek.
Malkeil Blasz izraeli főügyészhelyettes biztosította a szakértőket arról, hogy "az alaptörvény tiltja a kínzás minden formáját", mielőtt szóba kerülne "a szükségesség elve". Arra nem tért ki, hogy Izrael alkalmazott-e már kínzást, és hogy ennek az elvnek az alapján lehet-e ilyen eszközöket alkalmazni.
(MTI) -
#1834 Ha szállítmány(ok) célba érnek akkor elégedett vagyok. -
#1833 Nem tudom, pontosan milyen egységekről lehet szó, de azért az Izraeli flotta legnagyobb hajói a Sa'ar osztályú korvettek, ezek pedig 1000 tonna vízkiszorítás felett vannak. Ez ugyan eltörpül a cirka 5000 BRT-s Amalthea-hoz képest, de a hajógépeik jóval erősebbek, szóval azért elviekben ebből a szempontból nem kellene, hogy probléma legyen. Az már más kérdés, hogy van-e a hajókon megfelelő hosszúságú és szakítószilárdságú vontatókábel, például...
Ami azt illeti, a Libiai szervezet hozzáállása nekem is szimpatikus. A 'blokádtörőnek' beharangozott út felkeltette a média figyelmét, tehát ebből a szempontból pipa. Az út (remélhetőleg) nem fog erőszakba torkolni, tehát a békés üzenet szintén kipipálva. Végül pedig a lényeg, hogy a segélyszállítmány célhoz érjen. -
#1832 Nem azzal van gond, hogy jót vagy rosszat mondasz, hanem azzal, ha nincs semmi alapja annak amit mondasz. -
#1831 En azt is el tudom gondolni hogy nem akarjak konfliktusok elkerulese vegett. Sokminden lehet, bar amit irtal a tul kicsik a hajok a leg kezenfekvobb :)
Mellesleg az otlet hogy bekesen megoldva Egyiptomon keresztul vinnek a szallitmanyt nekem tetszik mint megoldas. -
#1830 Pedig mekkora PR fogás lenne már! :)
Valószínűleg technikai akadályai lehetnek. Egyik fél sem lehet képzett ilyesmiben, vagy szimplán túl kicsik ehhez az hajók. -
#1829 Fogalmam sincs, kézenfekvő kérdés pedig. -
#1828 Miért nem vontatják az izraeliek, ha már úgy is ott vannak? :) -
#1827 Na, kicsit vissza a régi mederbe.
-A Líbiai segélyszervezet hajója, az Amalthea jelenleg még nyílt vizeken hajózik, pontosabban vesztegel, mert motorhiba miatt csak nagyon lassan tud haladni (? Az ekkora méretű kereskedelmi hajóknak jellemzően egy hajócsavarja és egy hajógépe van, ha azzal gond van, akkor semennyire se tud haladni). A jelentések szerint a hajó kommunikációját zavarják, és az Izrael flotta nyíltan közölte, hogy mindenképpen megakadályozzák, hogy Gázában kikössön. A líbiai szervezet hajón tartózkodó felelős vezetője ezért azt tervezi, hogy Egyiptomban kötnek ki, ugyanis Egyiptom garanciát vállalt rá, hogy ha kikötnek El Arish kikötőjében, akkor a segélyszállítmányt hiánytalanul eljuttatják Gázába. Indoka az, hogy nem akarnak semmiféle erőszakhoz vezető lépést tenni, békések a szándékaik, és ha nem tudnak kikötni Gázában, akkor is el akarják juttatni a segélyszállítmányt a célhoz. Az Izraeli flotta több egysége is kíséri a teherhajót, ezek száma forrástól függően 4 vagy 8.
-Befejeződött az IDF belső vizsgálata a májusi véres akcióval kapcsolatban. A konklúzió az, hogy a katonák fegyverhasználata jogos volt, ugyanakkor a feladat végrehajtásakor felsőbb szinten több hibát is elkövettek - ettől függetlenül egyetlen tiszt ellen sem indul eljárás, nem kapnak megfedést sem. A hibás döntések közé tartozik, hogy semmiféle hírszerzői információval nem bírtak (kíváncsi vagyok milyen hírszerzői információt gondoltak volna megfelelőnek? Hogy a hajón tartózkodók ellenállnak?), illetve hogy semmiféle más beavatkozási opciót nem vizsgáltak meg a hajóra szállást leszámítva (ez mondjuk brutális taktikai hiba kétségkívül).
Az IDF belső vizsgálata nem azonos a két külföldi szakértővel megerősített "nemzetközi" vizsgálatnak ('Tirkel Bizottság'), ami ugyan szintén Izraeli vizsgálat, de a célja leginkább az, hogy vétetettek-e az Izraeli flotta emberei a nemzetközi törvényekkel szemben. -
#1826 Akkor innentől szankcionálok, mert ez már lassan a topicrombolás szintje...
Kérek mindenkit, hogy a felesleges és személyeskedő hozzászólásokat mellőzze, ugyanez vonatkozik a trollkodásra. -
#1825 Csirke:
Az ilyenekre gondolok. Konkrétan rám senki nem mondta, csak ha valaki a Zsidóságról mer rosszat gondolni akkor jönnek az ilyen jelzők. A zsidók olyanok mint a halottak, jót vagy semmit. Elég vicces nem ? -
remark #1824 Jaj, ne dicsérj már! -
#1823 Érdekes. Azt hittem eddig, hogy velem van a baj, hogy nem értek szót veled. De úgy tűnik, nem vagyok egyedül... -
remark #1822 Számodra rossz. -
#1821 Csak rossz előjellel... -
remark #1820 Igen, ilyen az, ha valaki nem troll. Sokat tanulok én ám itt mostanában... -
#1819 Szélsőséges fanatikusa baromságokra építesz.
És a konfliktusok is ebből vannak.
Nem az iszlámból, vagy a judaizmusból vagy egyéb vallásokból.
Hanem vannak az idióta fanatikus szélsőséges korlátolt agyatlan merev barmokból.
És ők meg mindegy, hogy milyen valláshoz, nézethez stb tartoznak.
Mert az agyatlan korlátolt szélsőséges merev fanatikusság mindig balhéhoz vezet.
És bizony, belőled is idióta fanatikus szélsőséges korlátolt agyatlan merev baromság ömlik, csak más előjellel. -
#1818 Szélsőséges fanatikusa baromságokra építesz.
És a konfliktusok is ebből vannak.
Nem az iszlámból, vagy a judaizmusból vagy egyéb vallásokból.
Hanem vannak az idióta fanatikus szélsőséges korlátolt agyatlan merev barmokból.
És ők meg mindegy, hogy milyen valláshoz, nézethez stb tartoznak.
Mert az agyatlan korlátolt szélsőséges merev fanatikusság mindig balhéhoz vezet.
És igen, belőled is idióta fanatikus szélsőséges korlátolt agyatlan merev baromság ömlik, csak más előjellel. -
remark #1817 Bocs, de nem hiszem hogy ezek után szabadon leírhatnám, hogy mit gondolok arról amit írtál. Ez a beszélgetés is valahol félúton kisiklott. Kár érte, jó volt a téma. -
remark #1816 "Cifu meg már megítélt, lásd #1812."
No comment. -
remark #1815 Én nem így látom. Furcsa, hogy ez számodra nem derült ki. -
#1814 Miért vagy ilyen paprikás? Vagy te mindig ilyen vagy?)
Mi a paprikás abban, hogy leírom, hogy ez nem ide való? Ajánlottam két topikot is, ami jobban témába vág.
Cifu meg már megítélt, lásd #1812. -
remark #1813 Két mondatot össze tudsz hasonlítani?
1) "Egy biztos, nem itt kellene megtenni. Van "mire mentünk a kereszténységgel" és "teológia" topik is..."
vs.
2) "Ne vedd sértésnek, de alapvetően el sem olvastam párat a teológiai vitából. Leszarom. Engem ez nem érekel és főleg itt."
1) A témáról nem itt kellene beszélni.
2) A téma nem érdekel. (A főleg itt kitétel az 1)-megismétlése.)
Szimplán megemlítettem, hogy elsőre még nem azt írtad, hogy nem érdekel a téma. (Miért vagy ilyen paprikás? Vagy te mindig ilyen vagy?)
"Nem ezen topik témája az, hogy egy 1500 éves és egy több ezer éves vallásnak a teológiai alapjait fejtegeted. Nem tartozik a témához"
Nem ez a témája, mert te nem érted, hogy miért tartozik ide. Azok után, hogy leírtad, hogy nem is érdekel a téma, nyilvánvaló, hogy miért nem érted. De akkor meg minek veszekszel velem? Ennyit nem bír el az egód, hogy valaki leírjon egy, a tiédtől különböző álláspontot? Kijelented, hogy a topik márpedig arról szól, amiről szerinted szólnia kell, és ha ezzel valaki nem ért egyet, akkor szólsz a pitbull haverodnak. Csak szólok, hogy nem a játszótéren vagyunk, ez a való világ. Ideje lenne felnőni.
"Cifu remélem, hogy megunja és indul a banhammer..."
Aki pedig ezzel a hittel szembemegy, az istenkáromló, és máglyára kell dobni.
Ebből is látszik, hogy a ma embere ugyan úgy működik (ugyan olyan agyatlan bigott) mint 2000 éve. Ha akkor meg lehetett hülyíteni bizonyos dolgokkal, akkor ma is meg lehet. Itt lenne a lehetőség, hogy arról beszéljünk, hogy ezen dolgok közül miket fogalmaz meg a Talmud, és ad nem csak a zsidóság kezébe.
Nem kell a feketepont, nem vagyunk az alsó tagozatban. Ha mindenáron a tudatlanság a cél, akkor megyek vissza az NWO fórumba. (El se magyarázom, hogy miért, azt se értenéd.) -
#1812 Ha meg így látod, akkor minek állsz neki tudatosan trollkodni?
-
#1811 Hol írtam mást és mit? Nem érdekel ez a téma és nem ide való. Van neki megfelelő topik. Nem ezen topik témája az, hogy egy 1500 éves és egy több ezer éves vallásnak a teológiai alapjait fejtegeted. Nem tartozik a témához.
Cifu remélem, hogy megunja és indul a banhammer... -
remark #1810 Nem kell hogy érdekeljen. De az előbb még teljesen mást írtál. Ezt azért észrevetted, ugye?