13596
H001.jpg
  • csige791
    Most is háborúban áll USA erre arra, majd ha nem megy atom nélkül akkor majd csinálják atommal? Nyilván nem így lesz, csak ugye furcsa, hogy csak ilyen simán ellett ez nézve nekik, miközben pár kasszam rakétáért a világ legmocskosabb embereinek vannak kikiáltva egyesek. (Magam is elítélem a rakétázgatást, csak azt nem értem ,hogy aki kiirtotta az indiánokat, megszórt atommal két várost, ezenkívül azóta is háborúban áll szinte végig valakivel, az hogy lehet jobb annál, mint aki pár rakétát lövöldöz az ellenségére).

A SZU-t is és a többit is ugyanúgy rühellem az miatt amit tettek a SZU-t különösen mert megszállva tartotta a hazánkat jó ideig, csak azért nem írom le ezt minden egyes hozzászólásomnál ezt mert:
    1: Ez a közel kelet topik
    2: Egy bűn attól nem megbocsájtható mert már régebben más is elkövette, de látom szerinted igen.
    De ha gondolod, ezentúl minden USA-Izraelről szóló mondatom végére odarakom zárójelbe, hogy (ne felejtsük el SZU-t Kínát és a többit).

Lentebb írtátok, hogy Irán nem használná az atomot, csak a "politikájához" kell, én magam is írtam, hogy nem szeretném, hogy legyen atomja, mert azt lehet hamar fel is használná, ami senkinek nem volna jó.
    Erre mondta talán cifu, hogy nem használná, csak tárgyalási pozícióhoz kell nekik. Én ezen akadtam fenn, hogy USA/Izrael képes volna háborút indítani melyben biztos hogy lenének ártatlan áldozatok, csak azért, hogy egy másik országnak ne legyen "tárgyalási pozíciója", nem rosszabb ez mint a terrorizmus?

Egyszerűen nyers erővel formálják a világ politikai életét, szerencsésebb esetben pénzel, de a lényeg, hogy nem értem miért támogattok a véleményetekkel, olyan oldalt aki az egész világot akarja irányítani vagy pénzel vagy erővel. (balagénak: igen mások is akarják pl a szu és kína stb... és igen őket sem támogatnám ebben. Így jó?)
  • Big Bad Ryder
    erkölcstelenségben meg tudjuk kik vannak az élen Izraelt szeretni nem kötelező, a politikáját lehet bírálni, de amíg ilyenek írsz, addig ne várd, hogy bárhol komolyan vegyenek.
  • Molnibalage
    Komolyan mondom, hogy a fejemet verem a falba. A USA háborúban fejlesztette ki és háborúban vetette be. Azóta sem. Akkor pont olyan fegyvernek tenintették, mint mondjuk a Tallyboy-t, csak durvább is volt annál.

Sajnálatos módon mivel a fegyver így ismert lett, mindenki más erre ácsingózott és rájöttek, hogy azért ez mégsem olyan fegyver, amilyen. Mivel a SZU is összehozta kiépület a két nagy tábor atomarzenálja, bár a SZU + USA = 95-98% aránnyal képviselte a mennyiséget.

Az USA és más államok atomereje a múlt öröksége.

Hogy jön a SZU? Úgy, hogy állandóan szeritned "ez a geci és az a geci". Csak lazán elefeledkezel róla, hogy a SZU, Kína és az összes nagy hal pont azt csinálta és csinálja most is. Ezt hívják kettős mércének...

Szerintem erkölcs nélkül kihal az emberiség, erkölcstelenségben meg tudjuk kik vannak az élen, megszórnak atommal két várost majd ők pofáznak másnak, hogy ne legyen atomja, hogy van ez?

Lásd fent...

Egy olyan állam, ami vallási alapon működik az inkább ne kapjon atomfegyvert, mert arrafele sajnos a vallási megnyilvánulások nem a józan észről szólnak. Leírtam már, hogy Irán mira jutott a "sok eszével". Tengernyi olaja és gáza van, de valahogy mégsem látni a fejlődést...
  • Forolto
    Figyu,én hülye vagyok a politikához,a haditechnikához,de azt érzem,hogy nem jó egy ilyen harcos arab országnak atomfegyverhez jutnia.Hamarabb eljárna a keze felette.Amerika robbantott ez igaz,de azóta csend van és ezt a csendet jó lenne nem megszakítani.Ezt a józan paraszti eszem diktálja.:)
    Egyébként meg,ha 2003-ban Észak Korea kilépett az egyezmény alól,Irán miért nem?
  • csige791
    monibalage, mindenbe belekapaszkodik, hogy védje a programozó haverját... Azért mert usa használt atomot, akkor miért nem használhat mindenki? Hogy jön ide SZU, azt hittem ez a közelkelet topic. Azért mert a szomszédom felakasztja a kutyáját a fára én is felakaszthatom?

Szerintem erkölcs nélkül kihal az emberiség, erkölcstelenségben meg tudjuk kik vannak az élen, megszórnak atommal két várost majd ők pofáznak másnak, hogy ne legyen atomja, hogy van ez? Gondolkodjatok már basszus!
  • Molnibalage
    Talán még a feketét a fehértől sem.
  • Molnibalage
    Az például, hogy Irán is és mi is és nagyjából a világ összes országa aláírt bizonyos egyezményeket az nagyon jó és szép dolog csak az rondít bele, hogy vannak akik ezeket nem írják alá, az pedig már vicces kategória, hogy a legjobban terroristázó fórumozók ezt fennhangon emlegetik.

Nem kötelező egyezményeket aláírni. Irán aláírta. Pont. Izrael meg nem.

Azt sem gondolom, hogy csak azért bombáznák le szegény Zsidókat mert Zsidó a vallásuk, hanem más okai is lehetnek amibe most nem mennék bele.

Mindig könnyű valakire mutatni és bűnösnek kikiáltani. A komcsik és egyéb dikatúrák kiválóak voltak ebben mindig is...

Szerintem a világon jelenleg a zsidó oldal (usa-izrael) a "geci", belepofáznak mindenki dolgába, fossák magukból a fegyvert amivel kereskednek is, csomó egyezményt nem írnak alá

Ismételten felhívom figyelmed, hogy nem kötelező egyezményeket aláírni... Soroljam, hogy mondjuk az oroszok mit nem írtak alá? Pl. a kazettás bombák betiltását nem írták alá, de talán még a taposó aknák tiltó egyezményt sem. Ismét csak picit szelektív a látásod.

A SZU meg mit is csinált hallode? 1956? 1968? Afanisztán? Észak-Korea és Észak-Vitnám tolása és agresszív háború kirobbantása? Felforgatás Dél-Afrikában, stb.

Soroljam még?
  • Big Bad Ryder
    Először is: Link 1
    Link 2

Másodszor is: lehet, hogy manapság a nyugat a "geci", de van már sok éves keleti befolyás tapasztalatunk is és látjuk milyen egy arab ország is, tessék, lehet választani.

az egyensúly nem nagyon borulna
    De igen, ahogy lejjebb is írtuk.

hisz most volt válság, aztán azt is túléltük, a zsiráfok ebből is hasznoz húztak
    A válság hatására Izrael gazdasági növekedése a szokásos 4-5%-ról 0,5%-ra csökkent. A munkanélküliség 7,3%-os lett és a lakosság 23% szegénységi küszöb alatt él. Hol itt a haszon? Még mindig az a baj, hogy nem tudod megkülönböztetni a gerinctelen üzletembereket, az átlag zsidókat, az ortodox zsidókat és az izraeli kormányt.
  • csige791
    Az biztos, hogy tudatlan vagyok a témában, ezért is írok ide felvetéseket amit laikus pacifista és elnyomó fejjel kigondolok, majd ezekre meg is kapom a választ hisz egy fórum pont erre való...szerintem.

Az például, hogy Irán is és mi is és nagyjából a világ összes országa aláírt bizonyos egyezményeket az nagyon jó és szép dolog csak az rondít bele, hogy vannak akik ezeket nem írják alá, az pedig már vicces kategória, hogy a legjobban terroristázó fórumozók ezt fennhangon emlegetik.

Azt sem gondolom, hogy csak azért bombáznák le szegény Zsidókat mert Zsidó a vallásuk, hanem más okai is lehetnek amibe most nem mennék bele.

Azt pedig elfogadom, hogy elnyomó vagyok, és ok, hogy most jól elvagyok a high end pc-m előtt miközben mások meg éheznek stb... Az, hogy a világ miért ilyen amilyen az már más kérdés, én viszont nem tudok úgy teljesen boldog lenni, hogy más meg közben szenved.

Szerintem a világon jelenleg a zsidó oldal (usa-izrael) a "geci", belepofáznak mindenki dolgába, fossák magukból a fegyvert amivel kereskednek is, csomó egyezményt nem írnak alá, és tudom ,hogy Magyarország is ezen az oldalon van, aminek annyira nem örülök, bár életkörülmények szempontjából jelenleg jobb ez az oldal, de más szempontból meg szerintem szar. De ez már megint egy másik téma lenne amibe nem itt akarok belemenni.

Az árakról meg annyit, hogy lehet beszopnánk, de nem csak mi szóval az egyensúly nem nagyon borulna, lejjebb vinnék az ezeket terhelő adókat, a politikusok kevesebbet lopnának és menne tovább minden, hisz most volt válság, aztán azt is túléltük, a zsiráfok ebből is hasznoz húztak, úgy mint ahogy a háborúból is is minden másból, szerintem no para, amíg nem kezdenek atomot szórni.
  • [NST]Cifu
    Kérem, hogy a személyeskedést mellőzük. Még az ilyen szépen becsomagoltat is.

Köszönöm.
  • harcu
    És még enyhén fogalmaztál.
  • harcu
    "Egy kisebb háború viszont jól jönne a Zsidók (usa-izrael) és a Perzsák között, mert az igen csak sok lóvét húzna ki az elnyomók zsebéből"

Erre normál körülmények között csak annyit tudnék mondani, hogy hülye vagy, de nem teszem. Egyszerűen tudatlan van. Ráadásul azt is ki lehet jelenteni, hogy te is elnyomó vagy, mivel baromi sok pénzt rántana ki a zsebedből (vagy inkább a szüleidéből?), ha a Közel-Keleten háborúba kezdenének, az ottani olajkitermelés és szállítás bizonytalanná válna. Az olaj ára felmenne az egekbe, az USA gazdasága megtorpanna, a magyar meg összezuhanna. Aztán gondolom, azonnal ott kárognál az első sorban, mikor 50%-os gázáremelést, meg áramemelést, meg élelmiszer-áremelést jelentenének be.
  • Big Bad Ryder
    A helyzet az, hogy Izrael nem bombázna le más országokat, csak azért mert azok nem zsidók, Irán és a muszlim országok viszont nagyon is.
    A zsidó oldal viszont képes lenne legyilkolni sok embert (köztük ártatlanokat, ugye a járulékos veszteség, mert "bocs mellé lőttünk), csak azért, hogy védje a hatalmát. -Ezen mondat alapján valami pacifista szépléleknek képzelnélek el...
  • Molnibalage
    Ha mi kezdenénk el atomot fejleszteni, minket is lezúznának? (költői kérdés)

Iránt se zúzták le, csak ő és mi is aláírt bizonyos egyezményeket. Jó reggelt...

Tehát ha jól értem amennyiben Irán elkészülne az atom fegyverrel nem kezdene háborúzni, csak egyszerűen jobb tárgyalási pozícióban lenne, nem halna meg senki.

Valószínűleg igen.

A zsidó oldal viszont képes lenne legyilkolni sok embert (köztük ártatlanokat, ugye a járulékos veszteség, mert "bocs mellé lőttünk), csak azért, hogy védje a hatalmát.

Hogy is volt az iráni tüntetők vs hatalmukat védő iráni körök között. Ott valahogy nem látszott hiperérzékenységed. Nincs új a Nap alatt...
  • csige791
    Ha mi kezdenénk el atomot fejleszteni, minket is lezúznának? (költői kérdés)
    Tehát ha jól értem amennyiben Irán elkészülne az atom fegyverrel nem kezdene háborúzni, csak egyszerűen jobb tárgyalási pozícióban lenne, nem halna meg senki.
    A zsidó oldal viszont képes lenne legyilkolni sok embert (köztük ártatlanokat, ugye a járulékos veszteség, mert "bocs mellé lőttünk), csak azért, hogy védje a hatalmát.
    Érdekes...és ezek között van Nobel békedíjas ember, ezek egyre szánalmasabbak lesznek.
  • [NST]Cifu
    Érdekek és ellenérdekek, ezek mozgatják a politikát. Per pillanat pedig az USA-n kívül több közel-keleti ország (Izrael, Szaud-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Kuvait) is abban érdekelt, hogy Irán kezében ne legyen atomfegyver. Sem katonai, sem politikai célból.
  • Solt
    "A fő probléma annak a lehetősége, hogy Irán nukleáris fegyverekkel esetleg olyan tárgyalási pozícióba kényszerítheti az Öböl-országok térségét, és első sorban Izraelt, ami nagyon kellemetlen lehet sokak számára."

Tehát akkor Irán nem is veszélyes? Inkább attól félnek egyesek, hogy gyengül a hatalmuk? Hogy ne erősödhessen meg Irán, inkább betámadják? Most akkor ki is a rossz meg a gonosz?
  • [NST]Cifu
    A nukleáris fegyvereket eddig mindössze kétszer, a II.Vh alatt vetettek be harci fegyverként. Azóta politikai nyomásgyakorlásra használják első sorban. Észak-Korea lassan két évtizede folyamatosan nyomást gyakorol az USA-ra és Dél-Koreára illetve Japánra a saját atomprogramjával. A fő probléma annak a lehetősége, hogy Irán nukleáris fegyverekkel esetleg olyan tárgyalási pozícióba kényszerítheti az Öböl-országok térségét, és első sorban Izraelt, ami nagyon kellemetlen lehet sokak számára.

Az Izraeli atomfegyverkezés összetett dolog, hogy nem hivatalos atomhatalom, az szintén politikai ok (mivel hivatalosan nem atomhatalom, így nyomásgyakorlásra sem használhatja Izrael, legalábbis ez a legvalószínűbb oka, hogy az USA miért ezzel a feltétellel bólintott rá az Izraeli atomfegyver programra, ám ez csak találgatás).

Izraeli atomfegyverprogram történelem.
  • Molnibalage
    Nem, kibaszottul sarkítottál.
  • csige791
    Hát akkor meg minek ez a nagy jajveszékelés a zsidó oldalon, vagy ez is olyan mint a terrorizmus? Amíg a zsidóknak kellet egy állam addig lehetett terroristáskodni, amint meg kapták már nem lehet, amíg nekik nem volt atomjuk addig lehetett fejleszteni utána már nem.
    Mondjuk ez jellemző rájuk, nekik mindent lehet másnak meg semmit. (kicsit sarkítottam)
  • F E R I
    Semmiképpen sem volna jó semmiféle háború sem, addig örülj neki, még csak filmeken, meg számítógépes játékokon keresztül élheted át, max, ha úgy tudnák megoldani, hogy tényleg csak a politikai riválisok intéznék el egymás között, lásd régi idők pisztolypárbajai, de ugye ez egy erőteljesen naiv gondolat...

Mellesleg nem tudni egy iráni-izraeli konfliktus mennyire tornázná fel a benzin és gázolaj árát itthon, minden esetre nem szeretném megtapasztalni!
  • [NST]Cifu
    Nem hiszem, hogy az Iráni vezetés annyira hülye lenne, hogy atomfegyvert vessen be. Következményekkel kellene számolniuk, nem is csekélyekkel. Kétlem, hogy ezt megreszkíroznák. Még India és Pakisztán sem vetett be egymás ellen atomfegyvert, pedig ők 1999-ben úgy háborúztak már egymással, hogy mindkét oldalnak volt atomfegyvere, és "kicsit" elfajultabb a két oldal viszonya, mint az Iráni-Izraeli szembenállás...
  • polarka
    Budrus
  • csige791
    Bár a Perzsa-Izrael viszonyban az előbbinek "drukkolok", ennek ellenére nem örülnék ha a Perzsák használható atomfegyverhez jutnának, mert azt bizonyosan fel is használnák, az meg ugye senkinek nem volna jó. Egy kisebb háború viszont jól jönne a Zsidók (usa-izrael) és a Perzsák között, mert az igen csak sok lóvét húzna ki az elnyomók zsebéből, ráadásul bele is törne a foguk úgy ahogy eddig mindenbe amihez fogtak.
  • Hegi90
    Afghanistan says finds 1.8 billion barrel oilfield
  • kiskorúbézoltán #2024
    Lábjegyzet a széljegyzethez:

Ha egy 2000fő (ennyi egy MEU durván) szállítására tervezett hajóra betömsz még 3000 embert (ami ugye nem lehetetlen nagyon rövid távon) az csak egyet jelenthet, pár napon belül partra is teszik őket. :)
    Tehát itt lenne a jelentősége a létszámnak. Ha azt mondaná a szagértő, hogy 2000fő van a fedélzeten az nem jelent semmit, ennyivel szoktak hajókázni akkor is ha nincs semmi.

Ne értsd félre, én se gondolom, hogy a műsorban látott szakértő valóban szakértő lenne, de ha az lenne és ilyen kijelentést tenne akkor az a föntieket jelentené. Igaz mire ezt megtudnálnk már rég vége lenne a dolognak. :)

Molnibalage, a ki tudja többször - és persze gyorsabban - mondani a dedededét, megnyerted, hagyjuk a dolgot.
  • Molnibalage
    Még akkor is. Egy szárazföldi invázióban még egy nagyságrenddel több ember is harmatos mennyiség lenne...
  • [NST]Cifu
    Széljegyzet:

Az USS Nassau egy Tawara-osztályú partaszálló hajó. A ~3000 fős legénységéből legfeljebb 1900 fő lehet tengerészgyalogos (igaz ebbe beletartoznak a helikopter és partaszállító hajók személyzete is). :)
  • kiskorúbézoltán #2021
    "Mellesleg - már elnézést - ki nem tojja le, hogy hány ember van a hajón? Totálisan lényegelen mérőszám..."

Mindaddig amíg nem egy partraszálló hajóról van szó... :)
  • F E R I
    Akkor, ha lehet így fogalmazni, jócskán bulvárosra vette a "figurát".
  • Molnibalage
    Magyarán a "nemzetközi helyez" pillanatnyi állását enyén szólvat feltupírozta, a várható reakciókat meg jól belőtte. (Én is azt gondolom, amit te írtál.)

Mellesleg - már elnézést - ki nem tojja le, hogy hány ember van a hajón? Totálisan lényegelen mérőszám...
  • [NST]Cifu
    Szegény Nógrádi egy kicsit elvetette a sulykot:

-A USS Nassau fedélzetén nem 6000, hanem csak ~3000 ember van.
    -A USS Harry S. Truman a térségben lévő egyetlen Nimitz-osztályú egység, korábban már írtam, hogy miért van ott (a Júniusi Szuezi-csatornai "felvonulás" kapcsán).
    -Nem tudom, milyen angliai felvonulásról beszél, legalábbis a híroldalakon nem találtam semmit, ami ezt támasztaná alá.
    -30 milliárd dolláros amerikai segély Izraelnek? Ez egy "picit" el van túlozva, idén 2.775 milliárd dolláros segélyt adnak. Szó se róla, ez sem kevés, de azért nem 30 milliárd...

Ugyanakkor több dologban egyetértek vele:

-Az Iszlám világ jó része számára sem elfogadható az Iráni atomfegyver.
    -Az USA számára (és sok más térségbeli ország (Szaud-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Irak, Kuvait)) számára üdvös lenne egy Iráni vezetői váltás.
    -Az USA-nak (és szövetségeseinek) nincs erőforrása arra, hogy Iránt megszállják. Legfeljebb légi csapásokkal operálhatnak.
  • Molnibalage
    De. Már volt erről szó hetekkel ezelőtt.
  • F E R I
    Nem tudom "Gyuri bá" mennyire hiteles, mert szó se róla nagyon jól adja elő magát, mintha tényleg ő lenne az ügyeletes megmondóember.

Amiről beszélt, hogy két amcsi repülőgép hordozó ment a térségbe, az nem lehet, hogy váltásként mentek oda, vagy tényleg erősítenek?

Aztán a britek tényleg annyira mozgósítottak, olvasható volt-e ez vmely külföldi portálon?

• Kisendre
    Megint Irán.
  • Strahd_
    ha igenyes lenne, nem idiotizmustol csopogne akkor az emberek neznenek mast is. Maradek akit nem erdekel nezi az ATV-TV Hir TV-t Echo Tv Budapest TV-t. Ennyi.
  • csige791
    off:
    A probléma leginkább az, hogy az ilyen féreg farkasházy és tsai, féléket nézi az ország 80%-a, és ennek a 80%-nak a 90% ismételgeti azt a szart amit ezek összehordanak a maradék 10% meg túl kevés ahhoz, hogy valami változás legyen. Akié a média azé az ország...
    Amúgy egyetértek veled.
  • Solt
    No, eljött az a pillanat amikor egyetértünk...
  • Strahd_
    en nem ismerek teljesen objektiv hirforrast. Minden hirforrasnal benne van hogy ki fizeti a hatterben es mi a celja vele. Sajnos ez ilyen.
  • csige791