Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Dánia és Hollandia kész rendõröket küldeni Gázába
A dán kormány bejelentette kedden, hogy kész rendõröket küldeni a Gázai övezet és Egyiptom határára a fegyvercsempészet megakadályozása céljából, amint megszületik a tûzszünet Izrael és a Hamász között. Dánia és Hollandia közösen vállalná a rafahi határ felügyeletét, hogy megakadályozzák a Hamász radikális palesztin mozgalom fegyverellátását - mondta Per Stig Moller külügyminiszter újságíróknak, amikor ülést tartott a parlament külügyi bizottsága a gázai helyzetrõl.
ENSZ: nem voltak fegyveresek a szétlõtt iskolában
Az ENSZ szerdai közlése szerint nem voltak palesztin fegyveresek abban az általa mûködtetett gázai övezeti iskolában, ahol elõzõ nap több mint 40 ember halt meg egy izraeli támadásban. "Az elõzetes vizsgálatok alapján 99,9 százalékban biztosak vagyunk abban, hogy az iskolában sem fegyveresek nem tartózkodtak, sem fegyveres tevékenység nem folyt", közölte Chris Gunness. A palesztin menekültek segélyezéséért felelõs ENSZ-ügynökség vezetõje független vizsgálatot követel, mondván: ha a hadijogot megsértik, a bûnösöket át kell adni az igazságszolgáltatásnak
Kicsit olvasgattam ismét a témában és az jött le számomra, hogy a jelenlegi helyzetben a békét a Hamasz hátráltatja. Nagyon fontos a JELENLEGI szó, mert Izrael békét kötne velük, viszont nem fogadja el a Hamasz feltételeit. Tulajdonképpen Izrael adott egy ultimátumot amit ha elfogadnak béke lesz, ha nem nem.
A Hamasz megszállt területekrõl beszél, amit pontosan nem tudtam még kinyomozni, hogy mely területekre gondol, ezenkívül ENSZ katonákat sem akar beengedni a Gázai övezetbe mert azok Izrael barát országokból érkeznének. Ha jól értem a Hamasz vissza akarja kapni a megszállt területeket, ha ez megtörténik leállítják a rakétázgatást.
Izrael azt mondja, hogy most azonnal legyen tûzszünet a jelenlegi határokkal.
Szóval az azonnali béke jelenlegi akadálya a Hamasz. A céljaik viszont érthetõek, õk nem nyugszanak bele egy "trianonba" mint pl mi Magyarok.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
különben sosem lesz ott béke
Ez a két félen múlik nem a békefenntartókon.
Egyébként CSAK Izrael nem ott van ahol kellene neki, mert ugye az matematikailag lehetetlen, hogy mindkét fél nagyobb területet foglaljon el egy adott területbõl, mint amekkora alapban az övé volt. Ha az egyik területe növekszik akkor a másiké csak csökkenhet.
Az, hogy a Palesztinok rakétázgatnak, az meg ugye azért van mert ode lett "rakva" Izrael.
Szóval itt sosem lesz béke <#violent>#violent><#vigyor2>#vigyor2><#zavart2>#zavart2>
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Jószerivel mindenki. Izrael azért, mert nem az erdeti 48-as határoknál van. A Hamasz meg azért, mert rakétázgat és nem ismeri el a zsidó államot.
A megszállt terület, meg annak fényéban értelmezendõ, hogy ki mikori állapotot tart legitimnek... Innetntõl fogva, meg iszapbirkózás az egész vita...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha nem megszállva, hanem Blokád alatt tartja Izrael õket, akkor ebben a Wiki cikkben, miért beszélnek végig megszállt területekrõl? Ennek van-e köze ahhoz, hogy jelenleg az alaphelyzetben citromsárga helyeken narancssárga a térkép?
Ki az aki nem tartja magát a térkép szerinti állapothoz?
Nem lehet, hogy ebbe(sem) tudnak belenyugodni a Palesztinok?:
"A háború alatt az ENSZ becslése szerint 711 000 arab, a korábbi arab lakosság 80%-a hagyta el Izraelt. A palesztin menekültek sorsa manapság az egyik fõ ütközõpont az izraeli-palesztin konfliktusban."
Azt meg Cifu is leírta, hogy a tüzérségi radar röppályát mér és nem azt jelzi, hogy iskolából lõnek. Koordinátákat ad meg X szórással.
1. Nem csak õ. Lásd Gáza + Egyiptom.
2. A Hamasz nem ismeri el Izraelt. Akkor mi kötelezze bármi is, hogy Izrael elismerje Palesztínát? És miért? Szép ez a morális kettõs mérce.
A Palesztin szélsõségesek, meg amikor az iskolából lõttek, nem hiszem, hogy gondolták, hogy van olyan elvetemült ember aki rálõ egy gyerekekkel teli iskolára, mindezt úgy hogy azt mondja magáról ,hogy õ nem terrorista, hanem valami szerencsétlen akit mindenki bánt.
Szerintem meg az az elvetemült, aki iskolából rakétázgat és nem az, aki visszalõ oda egy idõ után...
Jó reggelt, ez a blokádtörés elõtt is meg volt... Kitõ + ENSZ kombó volt.
???
- A segélyaktivisták támadtak a katonákra. (alapban abszurd Izrael állítása, sõt nevetséges kategória) Akire már fogtak akár csak játékból is valódi fegyvert az tudja milyen érzés.
A videófelvétel meg a 100! CGI ugye? Meg a békés aktivistáknál levõ vascsövek. Biztos véletlen volt annyi a hajón ugye?
Jaj...
- Már a levegõbõl lõttek a zsidó katonák. (Törökök szerint bizonyítékuk van rá, de ez még nincs kivizsgálva.
A békaaktivisták tetteirõl van videó. Érdekes, hogy a török bizonyítékról semmi sem jött ki 1 hónap alatt.
Én meg csak annak tudok hinni, amit látok. Azt hozzá kell tenni, hogy állítólag mindent elkoboztak az izraeliek, ami képet rögzíthetett.
(Azt meg senki ne próbálja már beadni, hogy kamerás mobilok világában egyet se tudtak eldugni egy 10000 tonnás hajón és a többi hajón sem, mert röhögök egy nagyot...)
Igazat adok neked.
Egyébként már többször elismertem, hogy a Hamasz terroristái is hibásak.
Egyébként ezek a Kasszam rakéták, hogy mûködnek ? kilövik és oda esik ahova sikerül? Mármint teljesen primitív szerkezetek?
Veszelka:
Én úgy tudom, hogy Izrael jelenleg is tart megszállva Palesztin területeket, amire az ENSZ is azt mondja, hogy "megszállt területek" ami szerintem azt jelenti, hogy nem ismeri el.
Sajnos a palesztin szélsõségesek pontosan tudták, hogy Izrael beméri a rakéták röppályáját és vissza fognak ugyanoda lõni, (így más országokban megvan egybõl a nagy cikk, hogy Izrael már a gyerekeket sem kíméli és mehet a negatív média kampány) és nem mondjuk megszórnak egy négyzetkilométernyi darabot, mint anno a világháborúkban, hanem azért meglehetõ pontossággal, ráadásul, amikor a szélsõségesek lõnek (függetlenül attól, hogy most mekkora harcértéke van a rakétáiknak) szintén nem nézik, hogy hová megy az a rakéta, csak "izraelieket öljön", teljesen mindegy hogy most lakott területen kívül csapódik be, akkor sem menti fel õket semmi sem.
Csirkemell nélkül nincs élet!
Ez pedig egybevág Cifu (figyletem az U-ra) vélekedésével:
"Egészen mostanáig szoros együttmûködés volt a Moszád, a Sábák és az Ámán nevû izraeli, valamint a MIT török titkosszolgálat között, ám a legutóbbi látványos perzsa-török közeledés, az Európai Unió elutasító magatartása Törökország csatlakozásával szemben, illetve a török-szíriai viszony javulása következtében Ankara valószínûleg csak ürügyként hivatkozik a Gázai övezetbe irányuló segélyhajók elleni támadásra az Izraellel kiépített szoros kapcsolatok megszakítására."
"Izrael gyakorlatilag a saját területébõl adta át Gázát és Cisz-Jordániát Palesztinának."
Lehet, hogy rosszul tudom, de az ENSZ egymás mellet hozta létre a két államot, majd a 6 napos háborúban Izrael elfoglalt olyan területeket, melyek lapban nem neki lett "kiosztva". Tehát USA háttérrel fegyverekkel, aránylag könnyen szerzett meg területeket, majd visszaadta és úgy tünteti fel, hogy õ a nagylelkû Izrael, és mégis bántják õket.
A Palesztin szélsõségesek, meg amikor az iskolából lõttek, nem hiszem, hogy gondolták, hogy van olyan elvetemült ember aki rálõ egy gyerekekkel teli iskolára, mindezt úgy hogy azt mondja magáról ,hogy õ nem terrorista, hanem valami szerencsétlen akit mindenki bánt.
Egyébként beleolvastam (véletlenül találtam meg) az Emberiség Krónikája jó vastag könyvbe, és pont megtaláltam Izrael létrehozásáról szóló részt. A Zsidók kapálóztak, hogy legyen saját országuk, hát megkapták. A Rotchild vagy Rockefeler nem tudom melyik család igen sok zsetont pumpált a dologba (biztos csórók lehetnek, meg tisztességesek is), szóval annyira nem kell õket sajnálni, arra meg számítaniuk kellet, hogy nem lesz ott nyugtuk úgysem.
Két lehetõségük van, vagy eltörlik a földszínérõl Gázát vagy marad a patt helyzet, viszont a világ nem fog eltûrni még Gázai mészárszéket, már most is igen erõteljes a Zsidó ellenesség a világon és amelyik kormány nem lép a Gázaiak oldalára az túl sok szavazatot veszít, fõleg a Magyarnál felvilágosultabb országokban.
Izrael gyakorlatilag a saját területébõl adta át Gázát és Cisz-Jordániát Palesztinának. A legkérdõjelesebb ugye most Kelet-Jeruzsálem ügye, errõl már ugye értekeztünk, ott vannak zsidó telepekkel kapcsolatban problémák. Gázában és Cisz-Jordániában Izrael nem terjeszkedik.
A Palesztinok esetén csak Gázában van blokád, Cisz-Jordániában nincs, tehát megtörni inkább a Gázaiakat akarhatja.
Nem hiszem el azt, hogy ha oda menne valamiféle segélyszállítmány ellenõrzõ alakulat ENSZ "zászló" alatt, azt bántaná ott bárki is.
A Palesztinok azért nem mert a segítségükkel több segély juthat be hozzájuk, Izrael meg azért nem mert lerombolódna a "Szegény Zsidókat mindenki bántja ok nélkül" imázsuk.
Ki kellene jelölni egy kikötõt vagy valamit, ahova minden segélyszállítmány befutna, ott pedig szépen átnézné a független ellenõrzõ brigád, hogy mi van a csomagban, és mehetne be Gázába.
Ez akár mûködhetne is, de persze komoly politikai alkuk árán. Ne feledjük, hogy sok ország a blokád teljes feloldását követeli, hogy az árucikkek mindenféle akadály nélkül áramolhassanak Gázába. A másik oldalról ott van az, hogy a Hamaszt ugye a nyugati világ továbbra se ismeri el, ahogy Izrael sem. A fõ probléma ezzel az, hogy Izrael szempontjából az általános vélekedés az lenne, hogy egy ilyen lépés felbátoríthatja a Hamaszt, és a szélsõségeseket gázában. Patthelyzet, Izrael számára ez nem a "mindenki minket bánt" szituáció, hanem az, hogy "bántanak minket, és senki sem véd meg minket". Ugye a gázai területrõl érkezõ támadások miatt kezdõdött az egész krízis...
További probléma, amit lent említettem - ki fogja odaküldeni a katonáit a Palesztinok és a Zsidók közé. Teljesen mindegy, hogy "csak" fegyverek után kutatnának, akkor is zsidóbérencnek lennének beállítva, hiszen valójában a Gáza körbezárásában vesznek részt... Kétlem, hogy bárki is felvállalná ezt a bélyeget...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha a palesztin szélsõségeseknek nem számít, hogy SAJÁT népük iskoláiból lõjenek rakétákat izraeli célpontokra tudva, hogy a válaszcsapás nem marad el (leszarva a SAJÁT gyerekeik életét) és mártírt csináljanak az elszenvedõkbõl, akkor majd pont nem próbálnának meg vmilyen provokációt kicsikarni az ottani ENSZ katonáknál? Én is szívesen látnám, amiben te reménykedsz, de sokszor "bizonyítottak" már...
Leírom szerintem miért rossz a jelenlegi Izraeli politika:
Jelenleg tulajdonképpen minden egyes palesztin gyerek éhezik, õk úgy nõnek fel, hogy minden egyes nap amikor éhesen próbálnak elaludni belevésõdik az emlékezetükbe míg végül annyira meggyûlölik Izraelt, hogy nem is kell õket rábeszélni, hogy terroristák (vagy szabadságharcosok) legyenek, hanem õk maguk jelentkeznek vagy szervezõdnek Izrael ellen. Ennek így soha nem lesz vége.
Most azt írom le, hogy szerintem miért nem mennek oda békefenntartók vagy valamiféle ellenõrök a segélyszállítmányok ellenõrzésére:
Izraelnek az érdeke, hogy terjeszkedjen de persze ezt nem teheti erõvel mert a világ nem, nézné jó szemmel. Így szépen lassan próbálják megtörni a Palesztinokat.
Nem hiszem el azt, hogy ha oda menne valamiféle segélyszállítmány ellenõrzõ alakulat ENSZ "zászló" alatt, azt bántaná ott bárki is.
A Palesztinok azért nem mert a segítségükkel több segély juthat be hozzájuk, Izrael meg azért nem mert lerombolódna a "Szegény Zsidókat mindenki bántja ok nélkül" imázsuk.
Ki kellene jelölni egy kikötõt vagy valamit, ahova minden segélyszállítmány befutna, ott pedig szépen átnézné a független ellenõrzõ brigád, hogy mi van a csomagban, és mehetne be Gázába.
Szerintem ebbe Izrael nem megy vagy menne bele.
Lehetni éppen lehetne. Ha lenne olyan ország, amely bele merne nyúlni ebbe a darázsfészekbe. De senkinek sem fûlik hozzá a foga. Valahol érthetõ, elég ismét saját magunkra mutogatni, amikor az SFOR erõk kötelékébe Magyar katonákat ajánlottunk, hazai politikusok között volt, aki hazatérõ koporsókat vizionált, és ha megnézted például az Afganisztáni misszió elfogadottsága is bizony gyenge lábakon áll a lakosság körében. Békefenntartókat általában akkor mernek küldeni országok, ha az adott országban már viszonylagos nyugalom van. Érdekes, bár kissé félrevezetõ tény lehet az, hogy a legtöbb aktív háborús zónába küldött békefenntartót általában a gyarmati birodalom országai (Anglia (Ausztrália/Kanada), Franciaország, Olaszország, esetenként a Hollandok és persze az USA) adják. Mégpedig azért, mert ezekben az országokban van egy olyan felfogás, hogy Mi, mint a civilizált, modern világ képviselõi felelõsséggel tartozunk mások tettei miatt is, és el kell vigyük a civilizált (ezt most nem vitaalapnak, csak száraz ténynek beállítva -> a saját (nyugati) civilizált) értékrendet a számukra. Szó se róla, nem ez minden állampolgár véleménye, de igenis van egy eféle törekvés, egy eféle gondolkodásmód - hagyomány, büszkeség vagy öntudat, ki minek nevezi.
A lényeg, hogy ez azonban csak ott mûködik, ahol egyfelõl esély van a békére, másfelõl ahol nagypolitika lát okot arra, hogy beavatkozzon. Grúziát például az USA vagy a NATO nem védte meg, mikor Orosz háttérrel két 'szeparatista' orosz barát országrésze gyakorlatilag levált róla. Tibetbe se küld senki katonákat, mert Kína túl nagy falat ahhoz, hogy a "belügyeibe" be merjen más avatkozni erõvel.
Ha most valaki nagyon gonosz akar lenni, felteheti a költõi kérdést, hogy mi a fészkes fenét keresnek az ENSZ/NATO erõk akkor Afganisztánban? No, ez a példa arra, amikor a nagypolitika úgy dönt, hogy csinál valamit, az észérvek ellenére. Erõsen kétlem, hogy rövid távon bárki is reménykedik abban, hogy Afganisztán erõs belsõ kormányzattal, stabil politikai, gazdasági és közigazgatási rendszerrel rendelkezõ egységes ország lesz. Viszont a jelenlegi állapot is olyan iszonyatos, hogy irgalmatlan erõkkel kell jelen lenni egy leheletlen geológiai háttérrel bíró országban.
A lényeg, hogy senki sincs, aki erõket küldene Izrael és Palesztina közé, egyfelõl a veszélyek miatt, másfelõl a nagypolitika miatt - mert egyszerûen ott ragadhatnak két, egymást lelkesen gyûlölõ népcsoport között, húspogácsának...
Cufu-tól...
Egy baráti kenetteljes kérésem lehet? Cifu, ha szépen kérhetem, a családnevembõl (ami elég egyedi, amúgy Cseh eredetû név, bár a apai ági felmenõim a Duna-kanyarban éltek amennyire az visszavezethetõ öt generációra visszamenõleg) származó becenév. Egyszer-egyszer elírja az ember, belefér... de már harmadszor írod el. Vagy akkor csak simán tegez, és probléma letudva. Köszönöm. 😊
A többi jelenlegi hasonló helyzet is zavar, de ez a közel-kelet topic és itt most ezért beszélünk errõl.
Az nem lehetne megoldás, hogy odaküldeni (hasonlót már írtam) pár ENSZ katonát akik ellenõrzik, hogy mi mehet be Gázába? Mert Izraelt is megértem, hogy nem akar fegyvergyártásra alkalmas anyagokat beengedni, viszont félõ, hogy erre hivatkozva normális dolgokat sem enged be.
Egyébként szerintem azért ilyen nagy a figyelem Magyarországi részrõl Izrael-el szemben, mert ugye elég agresszív Izrael külpolitikája Magyarországgal szemben. Tudom, hogy ez nem látszik, de túl sok az ilyen "odamondás" tapogatózás, hogy mit nyel még be a Magyar és mint nem. Mivel felhívták magukra a figyelmet, hát odafigyelünk. Ezenkívül a Zsidókat amúgy sem kedvelték soha, a pénzügyi ügyleteik miatt(is).
Szerintetek akkor amíg az emberi faj ki nem írtja saját magát, addig nyugodtan lehet a Gázaihoz vagy az Örmény dolgokhoz hasonlóakat tenni, mert egyszer valamelyik nép/ország elkezdte?
Ez az egész Örmény dolog ugye tõlem jött, arra reagálásul, hogy Törökországot éltetted. Elismerem övön aluli ütés, pontosabban céltáblán kívüli lövés. 😊
Itt az Örmény vagy Kurd kérdést én csak azért hoztam fel, mert azért tényleg van abban valami, hogy Izraelt és a zsidókat démonizálják azzal, amit a Palesztinokkal mûvelnek, holott ugye hasonlóra a térségben is van példa, azokkal pedig valahogy senki sem akar foglalkozni. Legalábbis olyanról még nem nagyon hallottam, hogy valaki Szíriába akar menni, hogy felhívja a világ figyelmét a Kurdokat ért sérelmekre.
Az Izraeli-Palesztin konfliktus csúnyán szólva egy gumicsont, amin sokan jól elrágódhatnak - miközben pedig teljes erejükkel erre koncentrálnak, megfeledkeznek arról, hogy egyáltalán nem egyedi ez a fajta szituáció, és még csak nem is a legvéresebb.
A megoldás nem tudom, hogy mi, de azt tudom ,hogy 2010-ben egy egész népet nem lehet olyan helyzetben tartani, mint ahogy tartja Izrael a Palesztinokat.
Ismét rámutatnák a világtérképre -> Kína/Tiber, Indonézia/Kelet-Timor, Tuszi/Hutu, és sorolhatjuk tovább. Egy kényelmes fotelbõl könnyû azt mondani, hogy mi lenne normális 2010-ben etikailag, erkölcsileg, mi az a minimum életszínvonal, amit ma egy embernek minimum biztosítani kellene (fedél a feje felett, folyóvíz, megfelelõ mennyiségû étel, elektromos hálózat, orvosi ellátás, szervezett oktatás), de a szomorú és kegyetlen tények azok, hogy a Föld lakosságának alig 1/3 élvezi ezt a fajta életet. A maradék 2/3 ilyen vagy olyan szinten kénytelen nélkülözésben, nyomorban élni, de legalábbis a modern nyugati értékrendtõl messze elmarad az életszínvonala.
Ez nem mentség persze a Gáza övezet túlreagált blokádjára Izraeli részrõl, ebben egyetértek.
Nagyon csúnya felütés jön: ugyanaz a kor, amikor ugye Trianon megesett kis hazánkkal. Civilizálatlan? Jelent ez a megítélésben bármit is? Ha igen akkor az õ esetükben miért másként, mint a mi esetünkben?
- Még a Zsidók egy szomszédos Országot "szopatnak" teljesen jogtalanul, mert közük nincs hozzá,
Megint elõhozakodnék Trianonnal. Ugyebár ha Izraelnek nincs köze Gázához, akkor nekünk (magyaroknak) sincs közünk Erdélyhez, ugyebár.
Gázát Izrael elfoglalta Egyiptomtól, onnantól Izraeli terület volt. Majd a Palesztinokkal való béketárgyalásokkor átadta azt a Palesztin fennhatóságnak. Ezek után történt egy Palesztin szakadás, és a Kasszam-támadások, illetve az Izraeli katonák elleni támadás Gáza területérõl. Izrael biztonságát veszélyeztetik a területrõl, így döntöttek a mellett, hogy õk akkor most köszönik szépen, de szankciókkal élnek Gázával szemben, kollektív büntetésül. Nem vitatom el azt a tényt, hogy Izrael aránytalanul bünteti a területen élõ Palesztinokat. De túl sok minden nekem se jutna eszembe, hogy mit lehetne kezdeni ebben a helyzetben Izrael szempontjából Gázával. Kértem, hogy gondold át a helyzetet Izraeli szempontból, és adj a problémára olyan választ, ami az õ szempontjukból is kielégítõ lenne. Nem igazán tudott senki értelmes, épkézláb ötlettel elõállni, akinek ezt a kérdést feltettem. Én csak annyit tudnék mondani, hogy enyhíteném a blokádot, például építõanyagok terén. De a többi terén kb. ennyit lehet csinálni, ha Gázában a jelenlegi állapotok uralkodnak.
"Elõször szeretném leszögezni, hogy mélységesen elítélek, minden ilyen nép irtás, és hasonló dolgot, addig amíg azt az adott nép nem használja fel céljai elérésére, mint ahogy azt a zsidók teszik a holokauszttal."
A logikádat(tokat) nem igen értem. A következõ kérdés fogalmazódik meg mikor azt az érvet hozzátok fel Izrael mellett(!), hogy a Törökök is csináltak csúnya dolgokat:
Szerintetek akkor amíg az emberi faj ki nem írtja saját magát, addig nyugodtan lehet a Gázaihoz vagy az Örmény dolgokhoz hasonlóakat tenni, mert egyszer valamelyik nép/ország elkezdte?
Továbbra is azt mondom, hogy elítélem a Törököket, de ez nem jogosítja fel Izraelt semmire.
"Izrael blokád alatt igen, de megszállva nem tart semmilyen országot."
Ez így igaz.
Akkor úgy írom, hogy Izrael megszállás alatt tart Palesztin területeket, sõt tovább terjeszkedik, civil házak lerombolásával és a helyükre Zsidó házak építésével.
A megoldás nem tudom, hogy mi, de azt tudom ,hogy 2010-ben egy egész népet nem lehet olyan helyzetben tartani, mint ahogy tartja Izrael a Palesztinokat.
Ehhez a civilizált korhoz pedig annyit, hogy már 20 évvel az örmény holokauszt után IS kezdtek embereket szisztematikusan kiirtani a vallási hovatartozásuk miatt.
A török kormány még ma is teljes mellszélességgel kiáll az mellett, hogy az örmény holokauszt nem volt népirtás. Ha a nemzetközi figyelem épp rájuk vetõdik és az õ kis népirtásukra, akkor jön a ködösítés minden esetben. Nagyon hasonlít ez a szlovákiai magyarok sorsára és a Benes dekrétumokra. Fico és bandája ma is "eltörölhetetlennek és megkérdõjelezhetetlennek" nevezi a dekrétumokat. Gondolom ezen tények felett is csak legyintesz.
Ehhez a civilizált korhoz pedig annyit, hogy 20 évvel az örmény holokauszt után kezdtek embereket szisztematikusan kiirtani a vallási hovatartozásuk miatt.
Ismétlés a tudás anyja: Izrael blokád alatt igen, de megszállva nem tart semmilyen országot.
Elõször szeretném leszögezni, hogy mélységesen elítélek, minden ilyen nép irtás, és hasonló dolgot, addig amíg azt az adott nép nem használja fel céljai elérésére, mint ahogy azt a zsidók teszik a holokauszttal.
Ha jól értelmeztem az )Örmények egy adott ország kisebbségeként "szerepeltek" amikor megtörténtek ezek a szörnyû dolgok:
-"1894 és 1896 között, amikor különbözõ becslések szerint 80 000 - 300 000 ember pusztult el."
-"A török kormány 1915 és 1918 között lényegében szisztematikus irtóhadjáratot szervezett az örmény kisebbség ellen"
Mint feljebb írtam elítélem a Törökök cselekedetét is de:
- Ezek még a civilizálatlanabb korban történtek, és igen sok más néppel is történt ilyesmi.
- Még a Zsidók egy szomszédos Országot "szopatnak" teljesen jogtalanul, mert közük nincs hozzá, addig a törökök egy országon belüli kisebbséget mészároltak, ami persze nem mentesíti õket a bûneik alól. De ha Magyarra akarom fordítani, lehet mi sem örülnénk ha a cigányok elkezdenének autonómiáért ugrándozni, és ha esetleg most nem 2010 lenne hanem 1800-1900 akkor lehet lezúznánk õket mint a szart.
Mivel ma 2010 van, elfogadhatatlannak tartom Izrael jelenlegi gázai övezeti politikáját. Megszállva tart egy idegen országot és még neki áll feljebb.
Ez a kijelentés sajnos több sebbõl vérzik.
Sok esetben volt rá példa, itt nem messze, a Balkáni háborúban is, annyira azért nem volt régen, hogy elfelejtsük.
Továbbá emlékeim szerint Törökország nem EU tagállambeli ország...
Ráadásul van egy kis bibi, mert itt nem hagyományos segélyaktivistákról van szó. Hanem olyanokról, akik egy kormány ellenében tevékenykednek. Az ilyesmi sokszor sült már balul, Közép-Afrikában sok segélyszervezet embere veszett oda, akik "állami jóváhagyás nélkül" tevékenykedtek, de csecsenföld sem volt békés hely számukra, hogy Kínát már ne is említsem Tibet ügyével kapcsolatban.
- A segélyaktivisták támadtak a katonákra. (alapban abszurd Izrael állítása, sõt nevetséges kategória) Akire már fogtak akár csak játékból is valódi fegyvert az tudja milyen érzés.
Én ezt nem tartom olyan lehetetlen dolognak. Az aktivisták alapból harciasak voltak (év elején volt ha jól rémlik egy eset, amikor egy blokádtörõ hajó és egy izraeli hajó konkrétan összeütközött, mert nekivezették a blokádtörõ hajót), és azért egy katona nem igazán fog tüzet nyitni ok nélkül.
- Már a levegõbõl lõttek a zsidó katonák. (Törökök szerint bizonyítékuk van rá, de ez még nincs kivizsgálva.
Itt a körülményeket kell figyelembe venni. Nem tartom kizártnak, hogy a helikopteren lévõk felülrõl nyitottak tüzet, miután egy vagy több társuk olyan helyzetbe került alattuk, hogy a testi épségük veszélybe került. Valószínûleg olyan parancsuk volt, amely engedélyezte a lõfegyverhasználatot, HA megtámadják õket. A Törökök által feljegyzett felülrõl jövõ lövésekre ez is magyarázatot adhat.
Ami igen furcsa az az, hogy Izrael, nem engedi egy nemzetközi vizsgáló bizottság felállítását, mert belsõ vizsgálatot akarnak, aminek tudjuk mi lenne az eredménye.
Nem igazán van olyan ország, amelyik a saját katonái felett hagyja, hogy más ország képviselõi döntsenek. Ismét elõhozakodnék a Balkán-témával: a Horvát, Boszniai vagy Szerb háborús bûnösöket csak úgy adták ki az országok (vagy éppen nem adták ki), hogy nagyon szigorú politikai/gazdasági nyomásgyakorlás volt rá, amely alapjaiban veszélyeztette az adott ország stabilitását.
Ezt leszámítva nem nagyon tudok olyanról, hogy egy ország katonáját egy külsõ fél vonja felelõsségre, vagy nem érintett fél részt vegyen az ellenük irányuló eljárásban. Például volt egy baleset az 1990-es években Olaszországban, ahol egy túl alacsonyan repülõ amerikai pilóta elvágta egy sílift tartókábeleit, és a baleset vagy tucatnyi halottat követelt. A pilótát az amerikai vizsgálóbíróság felmentette, mondván a térképeken nem szerepelt a sílift. Az Olaszok hõzöngtek, de végül nem lett komoly következménye az eljárásnak. De mint említettem, ez általános.
Szigorúan csak az objektivitás miatt az örmény mészárlás a törökök részérõl akkor meg sem történt? Egyik fél sem ártatlan, ezt sose feledd!
Ami Izrael mellett szól:
- Egy katonai blokádot nem illik áttörni, mert "nem biztonságos".
- Izrael elõre figyelmeztette õket és a világot, hogy megfogja akadályozni a segélyszállítmány célba érését.
Törökök mellet:
- Nem katonai eszközökkel, hanem civil segélyszállítmány útján akarták megtörni a blokádot. (Más kérdés, hogy politikailag nekik jól jött ez a banzáj)
- Senki nem gondolta volna a mai civilizált(?) világban, hogy (EU tagállambeli) segélyaktivistákra tüzet mer nyitni bármilyen kormány hadserege. (Valakiknek mindent lehet, mert õk a kiválasztottak)
Nem bizonyított állítások:
Ami igen furcsa az az, hogy Izrael, nem engedi egy nemzetközi vizsgáló bizottság felállítását, mert belsõ vizsgálatot akarnak, aminek tudjuk mi lenne az eredménye.
Emberi szempontból a törökök mellet vagyok 100%-ban és drukkolok nekik. Izrael már nem elõször bizonyította, hogy milyen cselekedetekre képes, és ezt csak maximum enyhíteni tudja a gázai oldalról érkezõ "rakétázgatás".
Az, hogy egy rosszul kivitelezett akció keretében próbálták a hajót megszállni, az egy másik kérdés, nem tudni miért egyesével ereszkedtek a hajó fedélzetére (a helikopternem nem volt kötélrögzítési pontja? Túl erõs volt szél?). Mikor a lenti szituáció eldurvult, és a helikopterrõl tüzet nyitottak, az már ennek a következménye.
Másfelõl tartom magam a korábban leírt véleményemhez. Egy blokádot áttörni alapból azt jelenti, hogy kockázatot vállalnak, lõfegyveres katonákat kézitusában megtámadni pedig darwin-díjas ötlet, a filmekben beválik, az életben ezer esetbõl 999-ben nem. Magyarul a kialakult helyzetért a blokádtörõ hajón tartózkodók is legalább annyira felelõsek, mint az izraeli katonák...
Hol láttál te ilyet, hogy már a levegõbõl lõnek?😮
Törökország erõvel biztos nem fog a Gázai övezet blokádja ellen vonulni, az még a jelen helyzetben is túl sok lenne nekik. Megjegyzem nem is emlegetett egyetlen Török kormánypolitikus sem ilyesmit.
Alapvetõen semmilyen. Az USA Török-Orosz politikájára lehet kihatással, de hogy mifélére azt nehéz lenne megjósolni. Törökország az USA egyik legmegbízhatóbb partnere volt a II.Vh után. Eltávolodni tõle nagyon aligha fog (mindenképpen szükségük van rá, a Török légibázisok kulcsfontosságúak), legfeljebb az EU integrációra való ráhatás szûnik meg. Ugye az USA volt az, aki minden politikai fórumon a mellett volt, hogy Törökországot vegyék be az EU-ba, e nélkül lehet, hogy már a felvételi tárgyalásokra sem került volna sor (Görögország ellenállása miatt sokáig errõl sem igen akart hallani az EU).
Izraelt a téma annyira nem érdekli, az õ szempontjából komolyan nem probléma jelenleg Oroszország, legfeljebb a fegyvereladások miatt (Szíria és Irán), de ebbe a Török-Orosz politikai kapcsolatok nem zavarnak bele.
Ami az Izraeli-Török megbeszélést illeti Brüsszelben, azzal kapcsolatban viszont egy lényegi pontot nem fejt ki a cikk, mégpedig azt, hogy ez belpolitikai vihar a külügyminisztérium (amely valóban nem tudott a tárgyalásról) és a miniszterelnök illetve annak csapata között, mert Liebermannt nem értesítették a tárgyalásról, és a jelek szerint azt a miniszterelnök kérésére hozták tetõ alá (ie.: megkérték a gazdasági minisztert, hogy ha már Brüsszelben úgy is ott van, üljön le tárgyalni a Török külügyminiszterrel, hogy miként lehetne javítani a kétoldalú kapcsolatokat).
"Ankara csak abban az esetben hajlandó normalizálni a kapcsolatait a zsidó állammal, ha az utóbbi nyilvánosan bocsánatot kér a török segélyhajóraj elleni gyilkos támadásért, teljesen föloldja a Gázai övezetet sújtó blokádot és jóvátételt fizet a kalóztámadás során megölt törökök családjainak."
Zsidó önvédelem:
"Yasin (ejtsd: Jászin) Divrak török ügyvéd a június 28-án, Isztambulban tartott sajtótájékoztatóján újabb perdöntõ tényeket közölt az újságírókkal. Többek között elmondta, hogy az izraeli tengeri kommandó tagjai a zsidó verzióval ellentétében nem önvédelembõl voltak kénytelenek tüzet nyitni a Mavi Marmara segélyhajó utasaira, mert a holttestek boncolása során kiderült, hogy az áldozatokat a levegõbõl, tehát katonai helikopterekrõl érték a halálos lövések. Az áldozatok egy részét több fejlövés is ért a levegõbõl, amely nem tekinthetõ másnak, mint szabályos kivégzésnek."
Itt és most le is zártam ezt a kuruc szar v. nem szar témát, mert már harmadjára bizonyítottam be érvekkel, hogy igen is jól használható információ szerzésre, amennyiben az olvasónak megy a szövegértelmezés, miközben ez ellen kb a Magyar liberális média által hangoztatott kamu ellenérvek sem jöttek, csak ilyenek, hogy szennylap, meg vicclap.
Nem érdekel, hogy a továbbiakban olvassátok-e vagy nem, én csak tanácsot akartam adni, hogy szerintem nem rossz, eközben kérdeztem is , hogy ti mit ajánlotok, persze választ nem kaptam, csak annyit, hogy a kuruc a szar.
A továbbiakban kuruc témájú dolgokra nem reagálok, mert nem érdekel.
természetesen a hozzáaszólásom nagyobbik része nem cufu-nak ment.