Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Forrás: Hírek – Magyar Rádió
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Ez az Izrael bojkottálás már régóta megy, de a Gázai mészárlás után igen megerõsödött Angliában amit már Izrael is megérzett. (Anglia azért nem annyira kicsi piac)
A lényeg az, hogy elkezdtek ez miatt rinyálni az Angoloknak, hogy ne hozzanak törvényeket, hogy ne tartalmazza a vonalkód a gyártási helyet.
Az egyik ilyen weboldalnak a neve is ebbõl a két számjegybõl áll.
MolniBalage:
"Én azért az elnyomó szót erõsnek érzem. Ennyi erõvel élbõl emlegetheném úgy a plaesztínokat, hogy a terorristáskodók..."
- Nevezd, mert azok. De azt ne akard már megmagyarázni, hogy nem elnyomók, mert nekem nem fogod tudni, max akkor ha Cifu stílusába fejted ki a mondandódat, mert neki sikerült változtatnia a látásmódomon.
"Kollektív bûnösség? Ha Izrael teszi ezt a gázai civilekkel a területen lévõ terroristák miatt akkor elítélendõ, de ha egy izraeli céggel szemben teszik, mivel az ország blokád alá vonta gázát, akkor meg bocsánatos, sõt, üdvözölni való dolog? Valahogy ez nekem részlehajlásnak tûnik..."
Mennyi Izraeli ellenzi a Gázai mészárlást, és mennyi Palesztin a terrorizmust? Te magad írtad, hogy a legtöbb palesztin nem akarja a balhét. Izraeli civilek viszont kb drukkolnak a hadseregnek, ami egyébként természetes lenne ha nem civilek ellen menne a "buli".
Izrael ellen meg sajnos máshogy nem lehet harcolni, mert ott a pénz a legnagyobb fegyver, hát el kell tõlük venni.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Megbocsáss, de nekem errõl az jutott eszembe, amikor Franciaországban egy megnyitás elõtt álló McDöncit vertek szét egy anti-globalista szervezet. A gyorsétterem tulajdonosa egyébként egy francia vállalkozó volt, aki franchise-szerzõdésben üzemeltette volna azt. Szóval a nagy amerikai-étterem-szétverés áldozata egy francia állampolgár volt...
Az a cég lehet legközelebb nem Izraeli cégektõl fog vásárolni, vagy szállíttatni.
Kollektív bûnösség? Ha Izrael teszi ezt a gázai civilekkel a területen lévõ terroristák miatt akkor elítélendõ, de ha egy izraeli céggel szemben teszik, mivel az ország blokád alá vonta gázát, akkor meg bocsánatos, sõt, üdvözölni való dolog? Valahogy ez nekem részlehajlásnak tûnik...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Csirkemell nélkül nincs élet!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hu egy ceg nem tudott kikotni mekkora nagy ervagas ez Izraelnek mint allamnak... kb mindha a CBA elott tuntetsz es a beszallito nem tud lerakodni tenyleg csodbe megy a magyar gazdasag tole....
Az a cég lehet legközelebb nem Izraeli cégektõl fog vásárolni, vagy szállíttatni.
Angliában egyébként igen erõs az Izraeli termékek bojkottja, olyannyira, hogy már Izraelnek is szemet szúrt és rinyált az Angoloknál.
A segélyszervezetek után az Izraeli termékeket bojkottálók lesznek le terroristázva, legalábbis ha Izrael folytatja az eddigi hagyományt, hogy aki nem velük van az Terrorista. <#eplus2>#eplus2>
Izrael-ellenes tüntetõk a kaliforniai Auckland város kikötõjében hétfõn hajnalban sikeresen megakadályozták a ZIM nevû izraeli tengerhajózási társaság egyik teherhajójának kirakodását. A mintegy hatszáz amerikai tüntetõ palesztin és török zászlókkal, valamint a Gázai övezetbe tartó török humanitárius segélyhajók elleni izraeli katonai támadást elítélõ transzparenseket magasba emelve élõláncot vontak és megakadályozták a kikötõi munkásokat abban, hogy megközelítsék az izraeli teherhajót
Nem rájuk szavaztam, de biztos, hogy ítéletet kell hirdetni már most? Mennyi ideje vannak hatalmon? Majd 4, de leginkább 8 év múlva lesz összevethetõ a történet az elkúrós elvtárs látszat világával...
www.smart-bus.hu
Mivel magyar allampolgar vagy (legalabb is az irasaid alapjan) a magyar valasztok ezt valasztottak, ergo te valaszottad.
Ehhez nem kell semmi adatbazis. 😊 most lehet kimenni tuntetni az emberek ellen hogy elkurtatok.
Ha csak rajtam múlott volna I. Orbán király és pártja a parlament közelébe nem mehetne.
Egyébként még szerencse, hogy egyesek tudják másokról, hogy kire szavaztak, csak nem neked is van egy jó kis adatbázisod, mint a Likud testvérpártjának?
Nekem az indexen az a bajom, hogy sehonnan nem lehet külsõ képet berakni, sehogy. Feltölteni lehet, amit aztán bélyeg méretbe lekonvertál, és élvezzed, ha tudod... :S
De egy kicsit eltértünk a témától. :Ð
Innen pl. lehet.
Nálam meg az sg. léptet ki egy ideje itthon. Régen beléptem és egész nap bennmaradtam. Ma néha 4-5 órát bennhagy néha meg, ha elmegyek 5 perc vagy 20 perc után is be kell jelentkezni. Egyik bejelentkezve tart gomb sem mûködik. Az indexen az indapassal volt, hogy fél évig be sem jelentkeztem. Után 5 percig próbáltam a saját jelszavam kitalálni, annyira gyakran használtam...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az, meg hogy a médiában mit olvasol és aszerint ítéled meg, hogy ki mit gondol az fals. A legközelebbi ismerõseim akikkel beszéltem errõl azok is azon vannak, hogy a blokád túl szigorú, de aki botokkal megy fegyveresnek, aki jogosan jár el (elvileg) az max. Darwing díjra esélyes.
Tudod, ma divat szidni a zsidókat meg USA-t is. 20 éve fordítva volt. Mindig annak a hangja hallatszik, aki hangosabban üvölt és nem annak aki józanul elmagyarázza, hogy miért nem kellett volna azt amit...
Itt az SG-n az un. VIP jogok felvétele után lehet szerkeszteni az üzenetet, plusz van egy képtárhelyed közvetlenül a fórumra, viszont ez meg némi pénzmagba kerül...
"Idézet az MTI hírébõl:
"s köztük olyan építési anyagok is szerepelnek, mint a csövek, a cement és a sóder."
A hír még ide is linkelve volt."
- Természetesen a tiltott anyagok listáján szerepelnek a fentebb leírtak, csak azt már nem másoltam be.
Itt van a teljes hír.
- A segélyhajó (Izrael szerint Terrorista) megtámadása, majd a hajón aktivisták (Izrael szerint Terroristák) legyilkolása után, szinte mindenhonnan ilyen hangokat lehetett hallani. Persze nem jegyeztem fel, hogy Ország szerint egy listát, hogy ki igen és ki nem, viszont abból is tudtam következtetni hogy SZINTE mindenki, hogy az Izrael barát EU-is kiadott valami nyilatkozatot a blokád ellen.
De ha már ilyen szép hangnemet ütöttél meg (már nem elõször)Izrael védelmében (a flegmaságodra gondolok) akkor feltételezni merem, hogy tájékozott ember vagy. Sajnos néhány hozzászólásod ennek ellentmond.
Nézzünk egyet:
Cifu:
-"túl szigorúnak tartják, és például az építõanyagokra vonatkozó tiltásokat kritizálják."
Te (Molnibalage):
- "Ezt oldja fel a blokád."
Idézet az MTI hírébõl:
"s köztük olyan építési anyagok is szerepelnek, mint a csövek, a cement és a sóder."
A hír még ide is linkelve volt.
(Igen tudom, hogy a csövekbõl rakéta indítót lehet készíteni, de a hozzászólásom most nem errõl szól, ezenkívül sóderból talán már nehezebb lehet fegyvert gyártani.)
Kettõ plusz egy fõ származási forma van, az egyik a házi készítésû fegyverek, errõl van pár pofás kép alant. A másik a külföldi támogatóktól érkezõ fegyverek, ez elsõ sorban Iránból vagy Szíriából érkezik, és a legkülönfélébb fegyverekrõl van szó, AK-47, AKM, AK-74, de látni román Ak klónt (AKM-R), vagy a magyar AMD-65-öst is, elképzelhetõ, hogy az amerikai fegyverek egy része is innen származik (M16, M4). A plusz egy a hadizsákmány, legalábbis a palesztinoknál viszonylag sûrûn látni M16-ost, M4-est, sõt Galil-t is (a Galil egy izraeli gépkarabély, az AKM távoli rokona), ezek egy része izraeli katonáktól lett megszerezve, vagy pedig támogatásként érkezett (pl. ahogy lent is írtam, a Fatah sok fegyvert kapott az USA-tól), és így került hozzájuk.
Az izraeliek általában igyekeznek a házilagos fegyvergyárakat felderíti és felszámolni, ahogy a fegyverek bejutását is (említettem például az egyiptomból gáza felé fúrt alagutakat).
Bal oldalon romániai AKM, jobb oldalon három házilagos RPG-utánzat, érdemes megfigyelni, hogy a rakéták indítását két dróttal oldják meg, valószínûleg egy elemhez kell érinteni a drótokat, és a rakétatestben lévõ hajtóanyagot a két drót közötti szikra gyújtja be
Bal oldalon két 'El Bana' házilagos rakéta, ezeket PVC csövekbõl és mûanyag elemekbõl, plusz robbanóanyagból állítják össze, jobb oldalon egy AR-15/M16A2 klón szerûség, a tok fémes színe alapján feltehetõen vagy civil piacra szánt, vagy valami licenc-utánzat
Egy másik PVC csõbõl indítható házilagos rakéta
Mellesleg pár napja volt index hír, hogy izrael jelentõsen enyít a blokádon...
"Westerwelle nyilatkozatban hangsúlyozta: a német kormány sürgeti a Gázai övezet Izrael általi blokádjának haladéktalan és teljes megszüntetését."
Egyébként ez a legfrissebb:
Izrael enyhít a Gázai övezet blokádján, mostantól nem az övezetbe bevinni engedett árukat sorolva fel, hanem a tiltottakat, s az új listán csak fegyverek és katonai célra használható anyagok szerepelnek majd. Az illetékes szerint az izraeli biztonsági kabinet vasárnap hagyta jóvá az új szabályozást. Ez gyakorlatilag azt jelenti - mondta -, hogy mától minden nem katonai jellegû árucikk szabadon bejuthat majd. Teljes cikk (MTI)
Szóval a hírt inkább csak úgy kommentelném, hogy ahelyett, hogy összeesküvés-elméleteket gyártanának, inkább olvassanak utána ki miért megy arrafelé... 😊
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Miután katonai eszközökkel reménytelen elérni a célt, csak a tárgyalásos megoldás marad megoldásként.
Annak semmi értelmét nem látnám, hogy kilõjek pár primitív, és nem túl hatásos rakétát, annak a reményében, hogy megölök egy-két embert a túloldalról, miközben a saját oldalon a válaszcsapások ennél jóval több áldozatot szedhetnek. Pláne nem hagynám figyelmen kívül, hogy a válaszcsapások azokat veszélyeztethetik, akikért elvileg küzdök.
Ha már van egy cél, amiért küzdök, akkor a lehetõ leghatékonyabb megoldásra törekednék a cél elérése érdekében, és ha a katonai gyõzelemre nincs esélyem, akkor feleslegesen nem áldoznám fel a saját és társaim (bajtársaim) életét esetleges minimális eredményekért. Fegyverrel harcolni csak úgy van értelme, ha van reálisan elérhetõ cél. Adott esetben erre nincs lehetõség - ha Palesztin fejjel mérlegelem a lehetõségeimet... Így marad a tárgyalásos alap.
Szó se róla, az sem nyújt garanciát semmire, lásd még a "Free Tibet" mozgalmat. De legalább a saját oldalon megkímélem az emberéleteket. Ez sem elhanyagolható eredmény...
De persze a jog édeskeveset számít a cionisták „új világrendjében".
Õk maguk írták le, hogy miért haladhat át a flotta. Akkor meg mi bajuk van? Vicc az az egész oldal.
Ha mondjuk Izrael kivonulna - az ENSZ szerint is - a megszállt területekrõl (ami ugye a Palesztinoké), akkor van arra esély, hogy megbékéljenek ?
"Már elnézést, de azért az erõviszonyokat tekintve rövid háború lenne:
"Ethnic groups:
Hungarian 92.3%, Roma 1.9%, other or unknown 5.8% (2001 census)"
- Ez egy 9 éves adat. Azóta az arányok igen csak változtak (Persze nem fordult meg a helyzet, de vidéken sok faluban már igen). Ráadásul szeretett kormányunk, nem a Magyar nép mellé állna hanem a cigányok mellé, mert õket sajnálni kell, ráadásul meg kell felelni az EU-nak is, nem lehet csak úgy egy kisebbséget bántani a mai világban.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy rengeteg látható jele van annak, hogy a Magyar kormányt irányító érdekek valamiért bejönne egy polgárháború.