13596
-
#4169 Példa. Kijelentjük, hogy minden román terrorista. Felhúznuk egy új vasfüggönyt a határon. Van bármi ami megtiljta, ha magyar területen van?
A Hidegháború vasfüggönye az mi volt? Pont az, mint az Izraeli fal...
Ennyi erővel a Maginot vonal az mi volt? Hát a mexikói-USA határon a kerítés?
Hol ütközne ez bármilyen jogba? Minden államnak joga van a saját határait megvédeni.
Mi a gond? Ha a Hamasz nem ismeri el Izraelt, akkor ezzel a szemlélettel jogilag egyik állam sem létezik, mert az ENSZ határozat együttesen hozta őket lére. Ha jogilag nem létezik Izrael, akkor egyáltalán milyen jog vonatkozik rájuk...? Amíg határ sincs, addig a fal nyomvonala az, ami sokaknak rossz, mert nem kialakult és egyezményes határon van.
(Milyen jog tiltja meg, hogy te kerítést építs a saját teljeden? Ha a hatályos jogaszabályoknak megfelel és van építési engedély, akkor semmi.) -
Solt #4168 Pedig elég egyértelmű. Kijelentem valakiről, hogy terrorista, majd körbefalazom, mert nekem az a biztonságos.
Kijelentem valakiről, hogy káros a nemzetemre, majd körbefalazom, mert nekem az a biztonságos.
-
#4167 Nem értem a példát. Nemzeközi egyezmények vs. egy országon belüli szabályozás.
Milyen falakról van szó? Ki húzná fel ki ellen és milyen okkal? -
Solt #4166 Kettős mérce... vannak az egyenlőek, meg vannak az egyenlőbbek. Ismét csak vallási alap. -
Solt #4165 Ez sok népre igaz, ha a helyzet nem változik gyökeresen. Az erősebb kutya baszik elvét meg szívből elutasítom. -
raptorjesus #4164 Ez mondjuk igaz. -
raptorjesus #4163 El fognak tűnni a történelem süllyesztőjében. Erre gondolok. -
#4162 beszarás amit ez a balázsgyerek leművel.....
micsoda közfelháborodás lett mikor azthiszem múlt évben Siófokon vagy ahoz közel kerítést húztak a cigótelep köré! lett is nagy sipákolás meg rasszizmus emlegetés! pedig az mégsem egy 5 méteres betonfal 12.5mm-es géppuskatornyokkal 300 méterenként..... -
#4161 azért ,mert én is fehér vagyok nem adnak mondjuk a Svédek vagy a Franciák extra segélyt nekem sem.... -
Solt #4160 Értem. Tehát, ha egyezmény nem tiltja, akkor bármit meg lehet csinálni. Mit lehet erre mondani? Mit szólnál hozzá, ha a VII. kerületben visszaállítanánk a falakat? -
#4159 A fal egy érdekes érv. Milyen egyezmény tilja az, hogy egy ország a határán kerítést vagy falat építsen? A bibi gondolom az, hogy nem a '67-es határnál épült... -
#4158 jah meg elzárták a kutakat és nem engedik,hogy fúrjanak....ergo "nem csinálnak semmit" csak épp megvárják míg kiszárad a termés,tönkremegy a föld és a családok kénytelenek lesznek elmenni....és ha ez megtörténik jöhetnek a telepesek újra nyitják a vízcsapokat lehet kutat fúrni és PAFF megvan a föld ingyen! undorító! -
Solt #4157 Tehát azt mondod életképtelenek? -
Solt #4156 Puffer zónákat... #4082 És akkor falakról és társaikról még nem beszéltünk.
Nem lehet fekete - fehéren igazságot szolgáltatni ebben a konfliktusban, de egy dolog tény, és én erre hívnám fel a figyelmedet már sokadjára. Ez pedig a következő:
Mind a zsidó, mind az iszlám vallásnak van egy közös pontja. Ez pedig az ószövetség... mindketten úgy viselkednek, ahogy ott írva vagyon... innentől kezdve meg nem igazán van miről beszélni, ha a vallási alap szóba jön.
-
#4155 Albánia is elindult felele. Ha egy területen béke van, akkor majdnem biztos, hogy a dolgok pozitív irányba mennek. Először legyen béke. Aztán majd meglátjuk, hogy mihez kezdenek.
Esetleg a kőgazdag arab testvérek is segíthetnének, ahogy a kőkazdag izraelik is hatalmas adományokat adnak. Vicc, de assem ez EU több pénz ad a Palesztín államnak, mint Szaúd-Arábia vagy bármelyik Emírség... -
raptorjesus #4154 Így se tudják eltartani magukat a palesztinok. Még, ha a blokádot feloldaná Izrael mit termelnének utánna? Mikrochipeket? -
#4153 Abbahagyták 1 évre az építést és a dózerolást is. Semmi sem történt a másik oldalról. -
#4152 Miért kezdtek el egyáltalán terjeszkedni?
Kik támadták meg Izraelt? Nekik szabad? Kik is szállták meg részben a Palesztín állam területeit? Igen, az arab testvérek. No comment...
Mert 1948-ben nekikesetek Izraelnek. Mivel nem volt arra garancia, hogy nem történik meg újra igyekeztek puffer zónákat kialakítani, hogy egy újabb támadás estén legyen lehetőség picit mélységben védekezni.
Az akkor megalakult államoknak az arab oldalni nagyjából semmiféle történelmi előznémnye nem volt, + az ENSZ határozat egyszerre hozta létre Palesztínát és Izraelt. = Ha Palesztín Államot akar valaki, akkor Izrael is létezik. Ha nem akar Izraelt, akkor törölje le Palesztínát a térképről. Pont annyi joga van létezni, mint Izraelnek ennyi erővel. -
#4151 a HAMASZ-t lelehetne állítani ha tárgyalóasztalhoz ülnének az Izraeliek és abbahagynák az önkényes ledózerolós területfoglalást!
Véleményem szerint is csak egy területi újrafelosztás segíthetne!,de amíg "sunyiban" szétbasszák a palesztinok lakhelyeit és suttyonban betelepítik az Izraeli családokat majd pár hét hónap mulva az már Izraeli területnek számít addig ez felejtős és persze,hogy baszogatja az arabok agyát! -
Solt #4150 Rossz a kiinduló pont. Miért kezdtek el egyáltalán terjeszkedni? -
Solt #4149 Na ez az, amit az arabok nem látnak be! Nem terrorizálni kéne, hanem szaporodni mint az állat. Ez ránk is vonatkozik... -
#4148 Miért cserébe? A Hamasz akkor sem ismeré el őket. A többi arab állam minden megszállt területről kivonult már? -
#4147 Pár? A jelenlegi demográfiai viszonyok szeritn tök feleselges terroristáskodni. Cirka 20 év múlva kormányalkotó tényezők lesznek a népszaporulat miatt. -
Solt #4146 És? Mit számít? Mit befolyásol az a pár arab? -
Solt #4145 Stratégia Balázs. Nem hiszem, hogy ezt neked magyarázni kéne. Majd, ha visszavonulnak az "eredeti" ( 1946 ) területeikre, és akkor kötnek mindenkivel békét, akkor megváltozik a véleményem. -
#4144 Vagy az a Talmud szelleme, hogy arabnak is van választójoga? -
#4143 Köss békét a muzulmánokkal? Ez a Talmud szelleme? -
raptorjesus #4142 Ezért kell a bölcs nagypapinak a két veszekedő unoka helyett dönteni.
A lakosság számból az etnikális térképből ki lehetne silabizálni egy Palesztin országot Izrael területén. A palesztinokat elárasztani mindenféle földi jóval, segéllyel, közben az agresszív vezetőiket lekoccolni.
Izraelnél detto. De katonákkal bevonulni mindenképpen elkerülhetetlen, mert az izraeli hadsereg túlerőben van. Ónmegtartoztatást tőlük nem várhatunk. Egy-két primitív rakéta izraeli telepesekre és máris 200x-an bosszulják meg.
Egyiptom új vezetése nagyon valószínű, hogy nem lesz izraelbarát. -
#4141 nice:) -
Solt #4140 Nem báb, de lényeges kérdésekben a Rabbik nélkül nincs döntés... egyrészről elég közelről ismerem a metódust, másrészről elég a politikai lépésiket megnézni. Tökéletesen analóg a Talmud szellemével. -
#4139 Hm.. Ezek szeritn a miniszterelnök báb és a legfőbb vallási vezető irányítja az országot? Esetleg egyes vallási alapon szerveződő szervezet határozza meg, hogy ki indulhat a "szabad" választáson, mint Irában? Tudtomal nem... -
Solt #4138 Papíron. -
#4137 Vannak vallási aspektusok, de nem egy középkori állam, ahol az egyháznak olyan szerepe volt, hogy politikai erő volt.
Nem a Talmud alapján folyik a törvénykezés és jogalkotás sem. -
#4136 Balagéval hiába vitáztok. Saját véleménye nincs, nem is volt. Kizárólag abban merül ki a lénye, hogy sorolja ki mit írt alá, de véleményt nem mond.
Nem mondja meg, hogy szerinte helyes-e az, hogy Izrael nem ír alá olyan szerződéseket, melyek egy jobb hellyé változtatnák a Földet, ismétlem csak és kizárólag ezt fogja ismételgetni, hogy ez aláírta, amaz nem, véleményt sosem mond semmiről, de Izraelről biztosan nem, főleg ha az negatív.
-
#4135 Izrael Egyiptommal békét tudott kötni. Működött a területért béke elv. Egyiptom elismerte Izraelt. A jelenlegi palesztín vezetés nem. Innentől fogva nehéz elmozdulni. -
raptorjesus #4134 Minden a pénzről szól, vagy a bosszúról erőszakról. Vallási bosszú az létezik, de vallási vezetőket (egyáltalán hívőket) nem szabad döntéshozó helyzetbe hozni, mert elvakultak. -
#4133 ez már nem segít rajtad édesfiam! -
Solt #4132 Izrael nem vallási alapon működik? Ezt te komolyan gondolod? -
#4131 Képzeld, létezik olyna, hogy kazettás bomba. Egyes országok csatlakoztak azt azt tiltó egyezményhez, egyesek nem. A világ katonai nagyhatalmai közül egy sem írta alá... Nem kötelező mindent aláírni... -
raptorjesus #4130 Az EU szerintem kezdi összeszedni magát. Törökország szerintem bármit megtenne, hogy csatlakozhasson az EU-hoz.
Soros elnökök mi vagyunk. Ha a nem épp közkedvelt miniszterelnökünk mondana egy ütős beszédet az ENSZ-ben (mert ő most nem akárki, azért az valljuk be) és az összes lehetséges helyen. Strasbourg, EU Tanács, EU Parlament, NATO összejövetelek stb. az megindítaná a folyamatokat.
A Fidesznek sok minden szar, de a külpolitikája az azért nem szar, mert gyakorlatilag nincs