Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nem megy szép szóval, megoldjuk erõvel...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Van ám tudományos szintû reakció ezekre az elméletekre, amiket viszont már a jelek szerint basztál elolvasni. Én elolvastam azokat is. Javaslom, tedd meg te is.
De végülis felesleges, mert azok szerinted úgyis politikai droidok, akik azt mondják, amit kell.
A valóság meg az, hogy ha ilyen embert akarsz látni, akkor nézz tükörbe! TÉGED nem érdekelnek a tudományos szempontok és a tudományos módszertan, te vagy az, aki színtisztán érzelmi alapon dönt ebben a kérdésben, te erõlteted ezt a témát, nyomatod a propagandát ezerrel.
Kurvára átlátszó ám, akármennyire is próbálod játszani a pártatlan érdeklõdõt, ezt senki nem veszi be, annyira mû, annyira hiteltelen. Mennyi pénzt kapsz te ezért?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
www.smart-bus.hu
Egy dolognak viszont kifejezetten örülök! Szerencsére az én értelmi színvonalam nem attól függ, hogy te azt milyennek véled! Volt idõ, amikor erre ugrottam volna... mostanság már csak mosolygok... 😉
www.smart-bus.hu
Cifu úgy érzem irtani fog.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
www.smart-bus.hu
"ha azt mondják, hogy a napfény is az õsmagyarok seggébõl jött."
No pont ezek miatt parttalan a vita... ha ennyi megy át, akkor nem igazán van mirõl beszélni.
www.smart-bus.hu
Hidd el nekem, hogy a hivatalos álláspont képviselõi egyre kevesebben vannak! A magára valamit is adó történész, beböfögi amit a politika elvár, aztán megy a kasszához... vesd össze az érveket! Nekem az nem történész, aki fizikailag látható eltérésre nézeteket alapoz, majd azt ténynek maszkírozva terjeszti... mindezt hivatalosan!
Szóval ne ragozzuk amíg nem láttok át mindkét térfélre... addig meg fõleg nincs értelme, amíg nem azzal vagytok elfoglalva, hogy mit mond a másik fél, hanem azzal, hogy ki a másik fél...
www.smart-bus.hu
<#hehe>#hehe>
Örülök, hogy vagy annyira büszke, hogy készségesen elhiszed, ha azt mondják, hogy a napfény is az õsmagyarok seggébõl jött. Sok ilyen emberre lesz szükségünk akik vállalják a hõsi halált is a szent cél érdekében, hogy ismét nagy legyen a dicsõség, és gyûjthessed a szolgákat a másvilágra.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ha ez lenne az elsõ vitánk, erõlködnék még egy picit... de ez már legalább a 10. ilyen zsákutcába mutató csörte, ergo nem kívánom tovább folytatni, már csak azért sem, mert Cifu szépen megkért, hogy fejezzük ezt itt be...
Tehát, hogy egész konkrét legyek, az #1444-ben minden lényegeset elmondtam, ami a kettõnk vitájában ezen a megrekedt szinten érdemleges lehet.
www.smart-bus.hu
Egyébként meg ha már az "kutatók" személyérõl van szó... Nem fura, hogy egy család, apuka, kisfia, felesége szinte az egyetlen, akik ezt a faszságot nyomatják, közben meg minden magára valamit is adó történész (tudod, többdiplomás, meg ilyenek) csak röhög rajtuk?
…Mária Názáretben született és az Úr templomában nevelkedet ( az evangéliumok is így adják, de…😉 Apja Johakim, anyja Anna, Anyja Názáretben született, apja Betlehemben. …
A harmadik évben, a csecsemõt elvitték az õ ajándékaival együtt az Úr templomába. E templomot körbe 15 lépcsõ övezte. . A gyermek érdekében, törvény szerinti szertartás elvégeztével a gyermeket a templomudvaron hagyták . Aztán hazamentek…
E templom magaslaton állt, ismert a Bibliából Móz4 33:52 .” …öntött bálvány képeiket is elvessétek ( környezõ népekét pl. Galilea) és templomaikat minden magaslaton rontsátok le…”
E magaslaton épült templomok nem zsidó építmények voltak. le is rombolták mindet.
A zsidótörvény szerint nõ, a sátor pitvarába léphetett be, semmiféle oktatás, templom, vagy szentély nincs ahol zsidó nõt, taníthattak volna.(Mózes törvényei)
Tudott, Josephus Flavius zs. Történész, késõbbi helytartó leírásából ( Róma háborúi), hogy Kr. u. az elsõ század közepe, vége felé épült fel az elsõ zsinagóga. Mária születésekor, Názáretben nem volt zsinagóga, de volt templom, ahova vitték a szülõk, tanulni, nevelkedni Máriát. A nõk tanítása a férj által volt engedélyezhetõ, és valójában nem is volt ilyen törekvés.
Más helyen (szintén hiteles forrás) azt olvashatjuk, hogy Johakim és Anna gyermektelen volt, mely okán megengedhetõ, hogy Mária nevelt gyermek, és egy létezõ templomban nõtt fel, de nem Jeruzsálemben.
Ezek a bizonyítékok amellett szólnak, hogy Mária nem volt zsidó."
Egy "másik" vélemény...
www.smart-bus.hu
Az rendben van, hogy a tudomány változik, és idõnként új elméletek lépnek a régiek helyére. De kicsit túlzás mindent átírni, irányított információkra támaszkodni, és szemmel láthatóan céltudatosan a hazafias érzelmekre építve mûvelni a "tudományt".
Még az is lehet, hogy 1-2 dolgot tényleg telibe találnak az embereid, mert annyi ökörséget hordanak össze, hogy telik rá. Ezt nevezhetjük sikernek is, de talán elõbb várjuk ki a végét.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ha az érveik meghallgatása helyett neked elég annyi "ellenérv" amit itt felsorolsz, ám legyen... ehhez nekem semmi közöm!
Nekem ez nem elég, és immáron több éve szánom arra a szabadidõmet, hogy az úgynevezett alternatív történelem kutatóinak az érveit meghallgassam. Módomban állt az úgynevezett hivatalos történelem kutatók érveit is meghallgatni, úgy gondoltam alapvetõ, hogy meghallgatom a másik felet is...
Ha úgy döntesz, hogy te is így jársz el, akkor szívesen megbeszélhetjük a tapasztalatainkat! Abban is szívesen segítek, hogy kire érdemes odafigyelni, és kire nem annyira!
Addig azonban, amíg neked megfelel az az egyoldalú tájékoztatás, ami fizikailag érzékelhetõ konkrét tényeket is számításon kívül hagy, illetve amíg egy majdnem miniszterelnökké avanzsáló volt MTA elnök az alábbi kijelentést teszi,
Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ címû munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
“A magyar embernek évszázadnyi idõbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörûségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”
addig nemes egyszerûséggel tökéletesen értelmetlen immáron sokadjára ugyanazokat a köröket megfutnunk... Mindketten csak nevetünk a másikon, a különbség csak annyi, hogy én ezt két fél meghallgatása után teszem, te pedig csak az egyik oldal álláspontját ismered...
Maradjunk annyiban, hogy amit nekünk "a történelmünk" címszóval tanítanak, az esetek 90%-ban durva csúsztatások, rendre negatív irányban!
www.smart-bus.hu
Némi offtopic belefér persze, de ez már azon a határon túl van...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Remélem, hogy igazi.
Mindig is tudtam, hogy az írást is a magyarok találták fel. 😄
Amúgy Jézus is lehet magyar, az apjáról semmit nem tudni, lehet, hogy éppen magyar volt. (Érdekes azért a keresztény cenzúra is, tegnap tanultuk biológia órán, hogy a megtermékenyítéshez kellenek ilyen ebihalak.)
A románoknak is van az a gyönyörûséges elméletük, a szlovákok is elkezdtek erõltetni nevetséges dolgokat, de még az angoloknál is van egy-két érdekes elmélet, és persze nálunk is.
Szerintem égõ olyan táborhoz verõdni, amik történelemtudomány címén a nemzeti öntudat erõsítést tekintik fõ célnak, és nem az igazság megismerésére törekszik.
Te meg itt polírozod a kakájukat...
Mellesleg pont a régészet az, ami hazavág pár tündérmesét. A "gond" ott kezdõdik, hogy szerintem mindketten mást tekintünk tündérmesének! 😉
www.smart-bus.hu
Gondolom azért érted a célzást<#hehe>#hehe>
Tudod az a fránya kõkor, bronzkor, vaskor, ami minden területen meghatározható. Ezeken kívül a eszközhasználat, földmûvelés módja, lecsapolások, erdõirtások...
A leletek alapján bizonyos folyamatok igen jól követhetõek. És ezek sajnos hazavágnak néhány tündérmesét.
Terulet sorsa felgyorsitva 😊
Masik video errol
Palestinanak a Romaiak keztek el nevezni a teruletet, igaz a kezdetekben meg Judea illetve Galilee nak hivtak.
Hadrianus nevezte at Palestinnank a 2. zsido felkeles utan hogy ezzel kitorolje Izraelt az emlekezetbol.
www.smart-bus.hu
Természetesen belekötnek ott ahol csak lehet... de már megszoktam, hogy mindennel ezt teszik, ami egy kicsit is ellentmond annak, hogy minket görbelábú, csecsemõ gyilkos magyarokat a besenyõk kergettek ide az ural lábától...
www.smart-bus.hu
Minimum 5000 éves?
Omg. Kb az ókori egyiptommal vagyunk akkor egyidõsek. 😄
Énezt nemhiszem el. :C
A nagyvilági történetben az egyiptomiak még csak egy piramist sem építettek nekünk. 😞
www.smart-bus.hu
Szvsz az a tengerparti rész magyar terület.
Ez itt nagyon off, de ebben azért ne legyél biztos. Csak egy példa, az összes krónikánk úgy említi a Honfoglalást, hogy Attila örökébe jöttünk vissza! E mellett ma már számos jól tartható elmélet van amellett, hogy a Kárpát-medencében a magyar ( illetve ahogy akkor hívtak minket ) az õshonos nép. Sok-sok érv támasztja ezt alá, ebbõl az egyik az a tatárlakai korong, ami minimum 5000 éves, helyi agyagból készült, és a magyar rovás jelei vannak rajta...
Szóval ezzel az ázsiából idekergetett betolakodó státusszal bánjunk óvatosan... jóval több érv szól ez ellen, mint mellette...
www.smart-bus.hu
Itt hosszan.
Ez meg wiki.
Megjegyzendõ, hogy a mai palesztinok semmilyen kulturális, nyelvi, vallási, vérségi kapcsolatban nem állnak a néhai filiszteusokkal. Az összefüggés csupán az, hogy Palesztinát a filiszteusokról nevezték el, míg a palesztinok Palesztináról nevezték el önmagukat.
Lehet ettõl, hogy még ezek tévesek, de több embertõl is hallottam már ezt. Én viszont nem vagyok történész ezért, nem tudok dönteni.
Azon a teruleten, eltek zsidok az ENSZ hatarozat elott is ergo sok Izraeli mar azelott is ott szuletett, nem is beszelve hogy 3. 4. generacio not fol azota ergo ok is ott szulettek.
Palesztinok ugyanugy bevandorlok voltak csak attol fugg milyen regen nezel vissza az idoben, sot ha igaz az alap elemet hogy mindannyian afrikabol szarmazunk mindannian bevandorlok vagyunk.
Felhozod a peldat hogy lerombolhatod a szlovakok/ romanok hazait pedig a magyar egy betolakodo nep akik azsiabol ide szallingoztak es elfoglaltak a foldeket az az elott itt eloktol... vagy gondolod hogy itt lakatlan terulet volt? Minden nezopont kerdese es hogy mennyire nezel vissza az idoben.
Mind a Palesztinok mind az Izraeliek(zsidok, muzulmanok, keresztenyek mert gondolom te csak a zsidokat hivod annak de van sok nem zsido allampolgara is az orszagnak mint ahogy az IDF ben sok kereszteny, muzulman is szolgalatot teljesit) szamara az lenne a megoldas ha beke lenne de ezt egyebb hatalmi erdekek nem engedik mert nem eri meg nekik.
Szerinted Egyiptom miert zarta le a hatarokat gaza fele?
"Be fognak az arabok tolni titeket a tengerbe! " Igen ez volt a terve az arab orszagoknak mar a megalakulas ota, epp ezert kuzd Izrael hogy ez ne legyen.
Még mielõtt angol gyarmat lett volna, megvették a zsidók a török szultántól.
Más kérdés, hogy olyan dolgot adott el amit amúgy is bukott volna... Ez megint olyan téma amin jókat lehet vitázni, hogy akkor most kié.
Szóval ez egy régebbi történet. Az ENSZ csak egy késõbbi lépcsõfok.
Az a terület igazából mindig is a legforróbb terep volt a történelem során, mindenkinek lenne rá igénye.
Errõl van valami forrásod? Honnan veszed ezt? ( nem kötekedés, de ez nekem új... )
www.smart-bus.hu
Be fognak az arabok tolni titeket a tengerbe!
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
-Hogy kerültek oda a Palesztinok ahol jelenleg vannak? (Én úgy tudom, hogy ott születtek.)
-Hogy kerültek oda a Zsidók ahol vannak? (Én úgy tudom, hogy kaptak ajándékba - ez önmagában is abszurd - egy országot az Egyesült Nemzetek Szövetségétõl.
Jól tudom?
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Amilyen jogon rakétázgatnak. Ha az van, amit a Hamasz gondol, akkor az õ álláspontjuk miatt egy érdekes hely. Lényegében alkalmazhatatlanok rá részben a nemzetközi és egyéb jogi dolgok.
Egyáltalán ha nincs Izrael akkor mit keresnek ott a Zsidók ?
Egyáltalán, ha nincs Palesztína, mit keresnek ott õk? Ez oda vissza játék...
A mai palesztínoknak semmi köze a régi idõk palesztínjaihoz. A mai zsiódk viszont ugyanannak a népnek a leszármozattai, akik onnan származnak. Nem hivatkozási alap, csak érdekes történelmi adalék.
De ez a téma jelenleg nem érdekel, csak a különbségre hívtam fel a figyelmet.
Igen tudom, hogy az Indiános story tulajdonképen egy terület foglaló háborúnak fogható fel amibõl nem egy volt a világon a holokauszt pedig vallási/faji alapú üldözés volt, ami rosszabb mint egy "sima" háború.
"Akkor ennyi erõvel miért kellene Izraelnek elismeri Palesztínát? Ha Hamasz szerint nincs Izrael, akkor Izraelt mi is kötelezi arra, hogy bármiféle ENSZ határozatot betartson?"
De akkor most mondok:
Ha nincs ENSZ nincs Izrael, ha nincs Izrael akkor ki és milyen jogon rombolja le az õslakosok házait és épít a helyére zsidó házakat? Egyáltalán ha nincs Izrael akkor mit keresnek ott a Zsidók ?
Várható válasz:
Nagyon régen az az õ hazájuk volt csak valami nagy hatalom (talán a Rómaiak széthajtották õket), ezért van ott keresni valójuk valakik szerint.
Válaszom a várható válaszra:
Akkor nekünk Magyaroknak is jogunk van lerombolni Román, Szlovák stb... emberek házát, mert régen az a mi hazánk volt.
A félreértések elkerülése végett ez csak egy (szerintem) hülye felvetésre, egy hülye válasz volt.
Favágó módszer, és érdekes ilyesmit hallani, mert egy picit sem jobb, mint az, amit most vagy 2009 elején Izrael mûvelt gázában. Gondolom látod hol hibádzik a gondolatmeneted - ugyanazzal a módszerrel oldanád meg a problémát, mint amivel õket vádolod. Innentõl kezdve egy lapon vagy velük...
Az elfelejtésrõl... Ha már az indiánokat említed, nézz utána hány és hány per folyik az USA-ban jelenleg az indián leszármazottak kárpótlására. Hogy az USA-ban hány indián fennhatóságú terület (rezervátum) létezik és milyen elõjogokat élveznek. Például a szerencsejátékra vonatkozó szabályokat így játszották ki jó páran, és a rezervátumban nyitottak kaszinókat, még külön szócikke is van a témának (igaz csak angolul, németül és oroszul).
Dél-Amerika is jól elfelejtette az indiánok, lásd még Zapatista mozgalom és társai.
De nem kell messze menni, itt, viszonylag közel volt az Örmény népirtás Törökországban, arról is jól elfelejtkezett mindenki, vagy legalábbis Törökország mindent megtesz, hogy elfelejtsék. Aztán valahogy még se nem se sikerül...
Soroljam tovább?
Ne ismerje el, irtsák ki õket. Probléma megoldva, gyorsan és egyszerûen. Az emberek 20 év múlva elfelejtik (ahogy az indiánokat is) és akkor nincs szarakodás.
A vége elõbb utóbb úgyis ez lesz.
Akkor ennyi erõvel miért kellene Izraelnek elismeri Palesztínát? Ha Hamasz szerint nincs Izrael, akkor Izraelt mi is kötelezi arra, hogy bármiféle ENSZ határozatot betartson? Hiszen nincs Izrael, akkor nincs rá vonatkozó ENSZ határozat sem. Viszont akkor Palesztína sincs, mert ugyebár a két országnak egyszerre kellene léteznie eredetileg...
Errõl asszem már írtam. Egyes tényeken csak akkor divat figyelembe venni, ha az kedvezõ a palesztínokak. Az, hogy õk adjanak, engedjenek bármiben is és egyáltalán tárgyalóképesek legyenek, az úgy látszik, hogy a többség számára a "leszarom" kategóra...