13596
H001.jpg
  • raptorjesus
    Akkor meg ne dicsérd a diplomatákat. Te magad írod le az egyik "hátszél faktort".

Egy jó diplomata valahogy pénzkeresésre vezeti vissza a dolgok megoldását. Nem a szabadságért, emberi jogokért harcol. Azzal csak a médiát etetik. A szabadság és a többlet jog csak bizonyos sakkmezők átengedése a vitapartnernek. Ezért is vannak szarban a palesztinok, mert:
    1: nem is akarnak átengedni semmit
    2: nincs is semmijük amit átengedhetnének
    A zsidók így nemcsak szabadon garázdálkodhatnak, de érdekükben se áll lazítani a stílusukon.

Amíg az EU birodalom marad, nem lesz érdeke bármit is "helyre tenni". Addig egyetlen érdeke a krízisek sorozata mentén történő populáció kontroll lesz. Ahogy az a birodalmaknak jó szokásuk.

Dehogynem. EU békét teremt>gazdaságilag magába olvaszt>bekebelez. Ha már bekebelezi a térséget, akkor minek ellenségeket szerezni. Az olcsó munkaerőt a lepukkant arab országok adják (fogják adni nagyobb %-ban) az EU-nak. Az EU nem jótékonysági alapítvány!

Azért sokan sokáig küzdöttek, hogy te ma ennyit tudj a vallásokról, és ennél többet ne.

A világon ami ma jó azt a tudományoknak köszönheti az ember. Erről nem akarok felesleges vitatkozni. Szépen minimalizálni kell az egyházak befolyását és örüljenek, hogy nem büntetik őket egyes álszent tevékenysége miatt.

Elég megfigyelni saját magadat, saját magad ösztöneit.

Igyekszem nem ösztönök alapján dönteni. A te csőrödet az bassza, hogy a logikus gondolkodás minden csak nem humánus. Ez van. Még mindig az érzelmek dominálnak, ha majd a tudomány és a logika fog, akkor lesz rend 1000-2000 évig.
  • remark #4208
    "En a helyukben elismernem Palesztinat, kivonulnek az elfoglalt teruletrol..."

Ha ez lenne a céljuk, akkor nem tudták volna már ezt megvalósítani? Kíváncsi lennék hogy ha feltételezzük hogy ez a tervük, akkor szerinted mi akadályozza meg őket ennek végrehajtásában?
  • remark #4207
    Az evolúció is beszél fejlettebb, összetettebb és fejletlenebb, kevésbé összetett "képződményekről". Te nem tudsz egyetlen olyan emberi tulajdonságról sem, amelyik meghaladná mondjuk a sáska tulajdonságait?

Úgyhogy azt jól mondod, hogy ugyanabban a fizikai valóságban élünk mint a sáska meg a papucsállatka, de azoknál összetettebbek vagyunk, ha úgy tetszik akkor fejlettebbek. Olyan tulajdonságokkal is rendelkezünk, melyekkel az állatok nem.

Ezért nincs értelme erőltetni a párhuzamot az állatvilág és az emberek között, mert ezzel maximum azt juttatod kifejezésre, hogy az emberből csak annyit értesz, amennyit az állatokból.

De természetesen az ember is rendelkezik állatoknál is megfigyelhető tulajdonságokkal. Ezt a tudáshordozó-vallások is kimondják, azaz ez már több ezer éve ismert az emberek előtt. A probléma csak az, hogy ez az egész kérdés jóval összetettebb annál, mint ahogy a kérdésre a mai félprimitív-technokrata-újember gondol, aki kényelmesebbnek találja a leegyszerűsítő modellekben történő gondolkodást.
  • remark #4206
    Igen, de én ebben a birodalomban élek.

Nem értjük egymást. Amíg az EU birodalom marad, nem lesz érdeke bármit is "helyre tenni". Addig egyetlen érdeke a krízisek sorozata mentén történő populáció kontroll lesz. Ahogy az a birodalmaknak jó szokásuk.

Az izraeli diplomaták jók, de azt csinálják, amit a vezetés akar. Egyelőre még szankciók nélkül bombázhatnak bárkit.

Itt se beszélünk még ugyanarról. Az, hogy egy izraeli diplomata mit ér el és mit nem ér el, az nem annak függvénye, hogy ők jó diplomaták-e. Hanem annak függvénye, hogy megvan-e a "hátszél". Erre a hátszélre céloztam. A diplomáciai csaták, még ha meg is valósulnak, a háttérben dőlnek el. (Zárt ajtók mögött, ki nem mondott szempontok mentén, ki nem mondott érvek és ellenérvek után.)

"Abban a világban aminek a szellemiségét a mai napig döntően a szóban forgó iratok határozzák meg?"
    Igen. Ott.

Mármint amire rá akartam mutatni, hogy csak abban a világban szól minden a pénzről és az erőszakról, aminek a szellemiségét a szóban forgó iratok határozzák meg. Nem kérdés volt ez igazából, hanem rá akartam irányítani a figyelmedet valamire, egy kérdéssel. Bocs, ha nem voltam egyértelmű.

A pénz dominál.

Akkor meg ne dicsérd a diplomatákat. Te magad írod le az egyik "hátszél faktort".

Akad, de mint lentebb is írtam,, csoda nem fog történni, mert lemaradásban vannak [a palesztinok].

És miért baj az, ha lemaradásban vannak? Ha kecskéket akarnak terelgetni egész nap, hát terelgessenek! Kinek fáj az? Ne is válaszolj, tudom a megoldást: hát a birodalmaknak (a birodalmi mentalitású embertömegnek) fáj mindez, mert ők más szerepet osztottak ki azoknak az embereknek, akik mást se akarnának, mint kecskéket terelgetni. Tehát mi az amiben le vannak maradva? Hát a más birodalmakkal versenyt felvenni képes saját birodalom létrehozásában. Igen, ma ezt jelenti a "lemaradásban lenni"...
    Én örömmel élném le az életem "lemaradásban". De sajnos az oroszok már a spájzban is ott vannak.

Bármelyikről. Keresztény, muzulmán, zsidó, buddhizmusa....

A vallás nem elutasítandó dolog. Amíg egy olyan tudásmennyiséget képvisel, amit az emberek évezredeken keresztül gyűjtögettek, addig a vallások megtagadásával azoknak a malmára hajtod a vizet, akik a birodalmak létrehozásában érdekeltek. Ami a kárt okozza az ezért nem a tudáshordozó-vallás, hanem a birodalmak által intézményesített vallás (ha úgy tetszik, a modernkori egyház).

Aki egy vizionált lények által felállított szabályrendszert követ az az én dolgaimat ne irányítsa.

Azért sokan sokáig küzdöttek, hogy te ma ennyit tudj a vallásokról, és ennél többet ne.

Megkérdőjelezni az erősebb kutya baszik elvet, olyan mintha a tudományokban megkérdőjeleznéd a Newtoni alaptörvényeket

Megkérdőjelezni azt, hogy az ember ennél több, az ugyanaz mintha a tudományokban megkérdőjeleznéd a Newtoni alaptörvényeket. Elég megfigyelni saját magadat, saját magad ösztöneit. Nagyon meg lennék lepve, ha nem bukkannál valamire, ami meghaladja ezt az "erősebb kutya baszik" elvet...
  • Strahd_
    Hogyan akarnak teruletet kerni egy olyan orszagtol ami szerintuk nem letezik?
    Hogyan tudja bantani oket egy olyan orszag ami szerintuk nem letezik?

Akkor szemet israel amikor megtorlaskent a naponta jovo tamadasert Israel odacsap, de az hogy minden nap civil lakossagot tamad a hos palesztin nem szamit. Szerintem is baj hogy israel igy kezeli oket, ugy kene kezelni oket ahogy ok kezelik az israeli civileket.

En a helyukben elismernem Palesztinat, kivonulnek az elfoglalt teruletrol (westbank) es lezarnam a hatarokat, es vizumot vezetnek be hogy veletnelun se tudjanak atjonni dolgozni. Aztan legyenek boldogok, minden tamadast amit utana elkovetnek mint orszag elleni tamadaskent megtorolnek
    30 aknat lonek israel teruletere, 30 aknat lonek vissza kozejuk
  • raptorjesus
  • Solt
    A jelenlegi uralkodó széljárás tükrében az ember számomra ilyen:

Tökéletes rovarok vagyunk...
  • Solt
    Beszélgetünk... ha más a véleményed, azt nem tartom veszekedésnek, amíg a stílus marad normális. ;)

Gépként, vagy állatként, mindegy... ha az ember nem emberi, minden mindegy.
  • raptorjesus
    Gondolom az embert te ilyen állatként aposztrofálod:

és nem ilyenként:):

• raptorjesus
    Nem veszekedni akarok, de sok esetben addig jobb, amíg az ember állatként és nem gépként kezd el viselkedni.
  • Solt
    Tehát a te világodban ember és állat közt nem sok a különbség? A valóság pedig az, hogy állatok vagyunk?
  • Molnibalage
    Az ember is pont annak az evolúciónak a részese, mint az állatvilág. Álmodozni lehet. Meg lehet a valóság talaján is állni.
  • raptorjesus
    jav: .....sok esetben NEMhumánus, de pont.....
  • raptorjesus
    Emberként úgy gondolom ezen felül kéne emelkedni

Valóban, de erő=hatalom=pénz=még több erő>>>_________
    Az emberiségnek nemcsak ezen, de az érzelmi alapú döntésein is felül kellene emelkednie. Pl.: a halálbüntetést érzelmi alapon bevezetni: bűn. Logikai úton bevezetni: logikus. Ha valamit logikai úton vezetünk le, az sok esetben humánus, de pont ez a lényege az ilyen típusú döntésmechanizmusnak.
  • raptorjesus
    Néhány jó olvasnivaló Közel Keletről:

Nagyon jó: Közel keleti hírportál
    Nagyon jó: Közel kelet hírek, bejegyzések

Ellul, Jacques: Iszlám és zsidó-kereszténység
    vál. Ergün Çapan: Terror és öngyilkos merényletek : az iszlám szemszögéből /
    Salamon András Saría : Allah törvénye : az iszlám jog különös világa
    Gömöri Endre: Irán. Egy amerikai modell bukása.

Jordánia wikipédia
    Izrael wikipédia
    Irán wikipédia
    Libanon wikipédia
    Szíria wikipédia
    Líbia wikipédia

AbúSulaymán, Abdulhamíd A.: Nemzetközi kapcsolatok az iszlám nézetei szerint : módszerek és gondolkodási mód új irányzatai
    Ahmad, Gulam Mirza: Az iszlám tanításainak filozófiája
    Tatár György: Izrael: tájkép csata közben
    nehezen elérhető: Szenes Mihály: Izrael hadviselése a szentírási szövegek alapján : bölcsészdoktori értekezés
  • Solt
    Igen? És miért? Az erősebb kutya baszik elve tudod hol dominál? Az állatvilágban. Emberként úgy gondolom ezen felül kéne emelkedni...
  • raptorjesus
    Az EU ugyanaz a banda. Hogy érted, hogy "nekünk" kellene ellensúlyt alkotni az USA-hoz hasonló birodalmakkal szemben? Az EU is csak egy birodalom

Igen, de én ebben a birodalomban élek. A világ kezd clickesedni. Azért a legtöbb pénzt az EU tagállamok állítják elő. USA, India, FÁK, Kína, kistigrisek, dél-amerikai országok.... Talán őket kellene támogatnom:)

Az Izraelt is irányító erőknek nem az a szokásuk, hogy diplomáciai csatában nyomnak le bárkit is
    Az izraeli diplomaták jók, de azt csinálják, amit a vezetés akar. Egyelőre még szankciók nélkül bombázhatnak bárkit. Ha most nekimennének Jordániának, vagy Iránnak az EU kiadna egy elítélő nyilatkozatot, az amcsik pedig szállítanák a fegyvert. Logikailag amit az EU tesz még rosszabb, mert pénzt se csinálunk Izrael csapásaiból.

Mármint hol? Abban a világban aminek a szellemiségét a mai napig döntően a szóban forgó iratok határozzák meg?

Igen. Ott. A pénz dominál. Nem látok bele a döntésekbe, de tőzsdei spekulációra is tökéletes valakinek, ha tudja, hogy Izrael 05.11-én 17-kor (a nagy USA keleti part tőzsdék nyitásakor) elkezd egy bombázást Libanon, vagy valamelyik szomszédja ellen. Most megkenni egy zsidót ezzel a címszóval: figy haver! Kapsz 1 millió dollárt, ha felküldesz pár gépet és csináltok 1-2 látványos bombázást. Fizetjük a költségeket, nektek csak fapofával kell tűrni a kritikát, mert a lámák úgy se csinálnak semmit.

De miért nem? Nem lehet, hogy ennek van a palesztinokon kívül is oka?
    Akad, de mint lentebb is írtam,, csoda nem fog történni, mert lemaradásban vannak. Az arab mentalitás amúgy se a fegyelmezettségről szól, mint pl.: a kínai, japán stb. Molni jegyezte, hogy Albániában javult a helyzet. Mihez képest?????

De milyen vallásról beszélünk?

Bármelyikről. Keresztény, muzulmán, zsidó, buddhizmusa.... Egyre megy. Aki egy vizionált lények által felállított szabályrendszert követ az az én dolgaimat ne irányítsa. És ilyen esetben a szaktudás másodlagos! Az egyik legnagyobb kárt a világban a vallások csinálták.

@SoltEz sok népre igaz, ha a helyzet nem változik gyökeresen. Az erősebb kutya baszik elvét meg szívből elutasítom.

Megkérdőjelezni az erősebb kutya baszik elvet, olyan mintha a tudományokban megkérdőjeleznéd a Newtoni alaptörvényeket.
  • Freeda Krueger
    Ebben azért van egy elég jelentős adag túlzás.
  • [HUN]Crassus
    azok nem ilyen humánusak:D
  • remark #4190
    Pl. a kurdokkal is a nagyhatalmak szúrtak ki. És az nem zsidó-arab ellentét. Biztos nem érted, hogy miről beszélek? És volt Trianon is.

És válaszul ne azt írd, hogy de hát ez így megy amióta világ a világ, mert egyrészt tudok magam is rengeteg példát, másrészt nem ezt kérdeztem. Hanem pontosan azt kérdeztem, látva a rengeteg történelmi példát, hogy akkor most ez okozza-e a problémákat vagy sem, és hogy ezért elítéljük-e ezt, vagy sem? Ott van a rengeteg példa, hogy nem lehet észrevenni, hogy mi mindegyik problémás eset mögött a kiváltó ok?

Szóval elítéljük azt, hogy a nagyhatalmak a saját szempontjaik szerint húzzák meg a határokat a világban? Ez a kérdés. És ha erre megvan a válasz, akkor neki lehet állni rendezni a problémákat, immáron a helyes alapfelvetésből kiindulva, ami az, hogy idegen hatalmaknak nincs joga erővel beleszólnia mások életébe. Együttműködni lehet velük, de "lenyomni" őket, mert ők csak primitív bunkók, ahhoz nincs joga, mert ez szimplán azt bizonyítja, hogy ezek az okos-művelt nyugatiak valójában a primitív bunkók.

De nem kell hogy válaszolj erre se, mert az mindent megold, ha nem válaszolsz. Attól mindenki okosabb lesz.
  • Solt
    Az nekem is megy. Azt hittem konkrét infód van.
  • [HUN]Crassus
    1 perc keresés a neten kb.
  • Solt
    Tudsz ilyet? Jöhet a számuk... egy vagyonnal tartoznak nekem...
  • [HUN]Crassus
    *hivatásos
  • [HUN]Crassus
    ez épp olyan mint amit a hivatalos pénzbehajtók tesznek4 nem fizetsz nem vernek össze csak épp 0/24-ben követ 2-3 hegyomlás és nem hagynak élni....hidd el pár nap-pár hét és kifizeted a tartozásod! Egy újjal nemnyúlnak hozzád4 csak éppen nem hagynak élni....
  • [HUN]Crassus
    azért ,mert ez sakk-matt:P
  • remark #4183
    Erről beszélek! Ebből vannak a problémák!
  • Molnibalage
    Erre még válaszolok. Az ÖSSZES arab államot a nagyhatalmak hozták létre. Oda se neki...
  • remark #4181
    Erre miért nem reagált Molnibalage?
  • remark #4180
    "Így se tudják eltartani magukat a palesztinok."

De miért nem? Nem lehet, hogy ennek van a palesztinokon kívül is oka?
  • remark #4179
    "Kik támadták meg Izraelt? Nekik szabad?"

Már megint ide lyukadtunk ki? Visszamegyünk Ádám-Évához? Ebbe az irányba nincs megoldás, mert Izraelt gyakorlatilag ugyanazok az erők hozták létre, akik a gyarmatbirodalmakat is létrehozták. Tehát Izrael létrehozása agressziónak számít. Ha nem, akkor miért is nem?

"Ha nem akar Izraelt, akkor törölje le Palesztínát a térképről."

Palesztínia több ezer éve ott van. Vagy te milyen Palesztíniáról beszélsz?

Ott volt egy terület, ahol éltek emberek. Úgy éltek, ahogy éltek, úgy nevezték magukat, ahogy nevezték. Jöttek mentek a hódítók, ezért egyszer ilyen birodalomnak nevezeték a területet aztán olyan birodalomnak, aztán meg amolyan gyarmatnak. De ezek az emberek ott éltek. Aztán a legutolsó hódító gondolt egyet, és hagyott maga után egy szeretetcsomagot...

Hol tévedek?
  • remark #4178
    "Minden a pénzről szól, vagy a bosszúról erőszakról."

Mármint hol? Abban a világban aminek a szellemiségét a mai napig döntően a szóban forgó iratok határozzák meg?

"Vallási bosszú az létezik, de vallási vezetőket (egyáltalán hívőket) nem szabad döntéshozó helyzetbe hozni, mert elvakultak."

De milyen vallásról beszélünk? Nem csak olyan vallások léteznek, melyek tanításait követve egy pénzről, bosszúról és erőszakról szóló világot kapunk... Vallás és vallás között óriási különbségek lehetnek. Úgy általában a vallás szimplán egy útmutató lenne, ami segít eligazodni a világban. Gyakorlatilag ismeretek tárháza lenne. Ezért a vallás önmagában nem rossz. Csak ettől a szerepétől a birodalmak építésében érdekelt erők igencsak eltávolították a ma "népszerű" vallásokat (ugye nem attól lettek ezek sem népszerűek, mert népszerűek voltak, hanem mert aki máshogy mert gondolkodni, annak lecsapták a fejét).
  • Solt
    Te tényleg nem érted miről beszélek?
  • Molnibalage
    ???

Mi a kettős? BTW a palesztín - egyiptomi határ is erősem le van zárva.

Én megint -fav-ot nyomok. Ennek így semmi értelme.
  • Solt
    Nem lep meg, hogy nem érted... kettős mércének hívják amiről beszélek kedves Balázs.

• remark #4174
    Talmudról és a Bibliáról volt szó, nem vallásról. Azaz nem úgy vallásról, ahogy te a szót használod, ami pedig az intézményesített vallás. Igen, jól látod, a vallás, és az intézményesített vallás nem ugyanaz. A vallás nem más, mint hogy egy adott népcsoport milyen értékrend szerint él. Ezt az értékrendet a Talmud és a Biblia alapozza meg. Tehát ha a Biblia és a Talmud "korrupt" (még mindig nem találtam jobb magyar szót, itt az angol jelentés), akkor a társadalom is "korrupt" lesz.

És a németek "korruptsága" és a zsidók "korruptsága" közös gyökerű.
  • [HUN]Crassus
    érdekes,hogy az ENSZ határozat óta Izrael növekszik...WOW ez hogyan lehetséges?
  • Molnibalage
    Megettettük? Nem. Tervezi valaki? Nem. Igazából nem értem, hogy miről beszélsz..
  • remark #4171
    "Felesleges személyeskedni."

"Az, hogy az Izraeliek magukat különleges népnek tartják az az ő bajuk."

Igen, az hosszútávon az ő bajuk. De mikor erre (nyíltan vagy közvetve) hivatkozva maguknak a jelenben több jogot követelnek úgy, hogy az akihez képest több jogot akarnak, az mondjuk te vagy, akkor innen kezdve ez a te bajod is. Nem utálni kell őket azért, amiben hisznek, hanem megismerni a tényeket. (Ezt nem konkrétan neked mondom, hanem az általad felvetettek kapcsán írom le a saját véleményem.)

"Valóban nekünk (EU) kellene egy kristálytiszta rendezési tervet felállítanunk nem az USA-nak, akin látszik, hogy elfogult."

Az EU ugyanaz a banda. Hogy érted, hogy "nekünk" kellene ellensúlyt alkotni az USA-hoz hasonló birodalmakkal szemben? Az EU is csak egy birodalom, teljesen hasonló célokkal és értékrenddel. A különbség szerintem minimális. Ha te látsz valami különbséget az EU és az USA motivációjában, akkor írd le, mert nagyon érdekelne a válasz.

"Itt persze mindkét fél húzná a száját, de az EU+Törökország ellen vajnyi is esélyük lenne diplomáciai csatában nyerniük."

Az Izraelt is irányító erőknek nem az a szokásuk, hogy diplomáciai csatában nyomnak le bárkit is...

Persze ettől függetlenül egyetértek abban, hogy az EU-nak kellene valamit lépnie, de én erre semmi esélyt nem látok, ahhoz először az EU-nak kellene 180 fokos fordulatot vennie. Az meg ugyan mitől következne be?
  • Solt
    Kijelentjük, hogy a zsidók az ország ellenségei, mert gazdaságilag kiszipolyozzák az országot, majd falat építünk a VII kerület köré. Kijelentjük, hogy a cigányok képtelenek ember módjára élni, majd kiválasztunk egy megyét, odahordjuk mindet, és falat építünk köré.

Folytassam? Nekünk lehetne ilyet tennünk? Ha nem, izraelnek miért lehet? És ne gyere nekem az egyezményekkel, mert, hogy finom legyek és nőies: UNALMAS!