Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csirkemell nélkül nincs élet!
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mahmúd Bahmani elmondta: a központi bank már hat hónapja felkészült az európai pénzintézeteknél tartott eszközök kivonására, de arról nem szólt, hogy mikor végezték el a mûveletet és hol helyzeték el az Európából kivont vagyont. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint alig van elérhetõ adat Irán külföldi eszközállományának nagyságáról, az azonban biztos, hogy a vagyon mozgatásának jelentõs hatásai lennének a pénzügyi piacokra.
Az ENSZ, az Európai Unió és az Egyesült Államok egy sor szankciót vezetett be Irán ellen a perzsa állam urándúsítási programja miatt. Az utóbbi hetekben tovább szigorodtak a szankciók. Július elsején Barack Obama amerikai elnök aláírt egy törvényt, amely büntetni rendeli az Iránnal üzletelõ amerikai bankokat és azokat a cégeket, amelyek együttmûködnek az iráni energiaszektor szereplõivel. Július végén az Európai Unió is az amerikaihoz hasonló rendszabályokat léptetett életbe az iráni kereskedelmi ágazattal, valamint a bank- és energiaszektorral kapcsolatban.
Augusztusban Mahmúd Bahmani bejelentette, hogy Irán 9 milliárd dollárral növelte devizatartalékait aranyértékesítés és devizapiaci mûveletek révén. A teheráni központi bank vezetõje nem mondta el, hogy pontosan mekkora devizatartalékkal rendelkezik Irán, és mennyi aranyat adtak el. Bahmani ugyanakkor hangsúlyozta: országa megtalálta a módját, hogy alkalmazkodjon a szankciókhoz, amelyek így nem okozhatnak nehézségeket az iráni pénzügyi rendszer mûködésében.
(MNO nyomán)
Ezis -fav. <#szomoru2>#szomoru2>
Csak azt nem értem, ha te nyilvánosan hazugnak nevezhetsz, majd többszöri felszólításra sem mondod meg mikor és hol hazudtam, ezenkívül turbomagyarnak is nevezel, akkor én miért nem adhatom egy privát üzenet címének egy szelíd mindenbe beletörõdõ állat nevét ?
Amit te csinálsz öreg az legalább annyira undorító mint a magyar média. A választások elõtt össze vissza hazudnak pártokról, mert tudják, hogy a rágalmazási per úgyis csak a választások után ér véget, de ezek a hazudozások pont jók a birkák (igen magamat is ide sorolom ez esetben) befolyásolására.
Amikor engem hazugnak neveztél az pont elég volt arra, hogy az azt olvasók azt gondolják rólam amit te leírsz.
És akkor te háborogsz?
Kb háromszor kérdeztem meg itt, hogy mikor és mit hazudtam, hallgattál sunyi módon, majd privátot is küldtem:
Feladó: csige791
Címzett: Strahd_
Elküldve: 2010. 08. 22. 14:24
Tárgy: hazugság
Hello,
Pontosan mit is hazudtam ?
Csige
Megint csak hallgattál, annyi vagy amennyinek látszol, de az arcod legalább jó nagyra nõtt. Gratulálok.
imadom amikor a turbo magyarok mindenfele szavakkal dobaloznak aminek a jelentesevel nincsenek is tisztaban 😊
Nekunk csak idotak jutottak mint Budahazy de o legalabb mar sitten van, remelejuk nem is lesz sikeresebb terrorista probalkoz nalunk magyarorszagon. Hogy nalad ahol te elsz, ott van epp eleg mas is.
- Nem NATO tagok is vannak ottan. Õk minek is "nyalnának segget"?
- Valódi tapasztalatot szerezni csak élesben lehet.
- Nem feltétlen kellene ott lenni, ha életképes nehézfegyverzettel és légierõvel rendelkezõ védelmünk lenne. Pl. elláthatnák váltásban a balti államok légvédelmét, ahogy tették már a románok, csehek és lengyelek is.
stb.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
-Vagy fejlesztünk atomot, és akkor nem kell mindenféle megszálló háborúban részt vennünk talpnyalás gyanánt.
-Vagy NATO tagok vagyunk, így viszont mehetünk talpat nyalni, annak esélyével, hogy általunk(is) megszállt ország hazafias állampolgára épp nálunk lesz hõsi halott, magával rántva néhány családtagunkat, ennek hatására máris nem Budaházy lesz a fõ terrorista Magyarországon.
The Matrix has you...
Igazság szerint viszonylag keveset tudunk a nagy sûrûségû radioaktív anyag környezetbe jutásának következményeirõl. Amit pedig tudunk, azt a balesetekbõl és a nukleáris kísérletébõl tudjuk.
Elvileg a tengeralattjárók és hadihajók reaktorai úgy vannak megtervezve, hogy a tengeralattjáró súlyos sérülésekor (pl. torpedótalálat) se szabadulhasson ki belõle radioaktivitás. Az elsõ hûtõkör és a reaktormag az, ami veszélyes lehet, de ezt általában egy zárt kapszulába teszik, a reaktormag pedig egy további "páncélmagban" foglal helyet, ami részben a sugárvédelmét, részben a külsõ behatások elleni biztonságát szavatolja.
A Komszomoletsz tengeralattjáró elsûllyedése esetén is nem a reaktorból, hanem a torpedócsövekben lévõ két, termonukleáris robbanófejbõl észleltek radioaktív szivárgást, és ezért építettek betonszarkofágot a tengeralattjáró orra köré. A két másik véglegesen elsûllyedt nukleáris tengó esetén (USS Tresher és USS Scorpion) esetén Bob Ballard kutatócsapata megvizsgálta a sugárterhelést, de a két tengó reaktorából nem észleltek radioaktív szivárgást (pedig a Tresher esetén például a tengó farokrészét a nyomás gyakorlatilag benyomta a gépterembe).
Igazság szerint ami sugárszennyezés eddig a világot érte, az vagy kísérleti robbantásból származott, vagy atomfegyverekkel kapcsolatos balesetbõl illetve civil reaktoroknál történt balesetbõl származik (ilyen volt pl. a Csernobili reaktor esete, vagy a kevésbé ismert, de nem sokkal kisebb hatású 'Three Mile Reactor' baleset, utóbbinál többször emberi és mûszaki hiba miatt mintegy 120'000 liter radioaktív hûtõvíz került ki az elsõ hûtõkörbõl (a nyomotvízes reaktoroknál az elsõ hûtõkör az, amelyik a raktormagon keresztül áramlik, ez veszi fel a reakció hõjét, és adja át a egy hõcserélõn keresztül második hûtõkörnek, amelyben a gõz az elektromos energiát termelõ gõzturbinákat forgatja - az elsõ hûtõkör mivel a raktoron keresztüláramlik, radioaktív, a második hûtõkör nem az, a nukleáris meghajtású hajókon az egyszerûség és a tömegcsökkentés miatt a második körben a környezõ tengervizet használják a második hûtõkörben), és ez jelentõs sugárterhelést okozott a reaktor környezetében).
Effektíve a nukleáris fegyverekbõl sokkal könnyebben kiszabadulhatnak a radioaktív anyagok, mint egy reaktorból, ráadásul sokkal veszélyesebbek is az ezekben lévõ anyagok. Emiatt nem tartom valószínûnek, hogy a reaktorok és termelõépületek bombázási céllistáról "tiltva" lennének, miközben a nukleáris fegyverek, és azok hordozói elsõ számú célpontok...
Ez is a raktor épületen belül van asszem. Realtíve kis célpont.
(Maga a reaktor lebombázása azért is nehéz, mert ismerni kell pontos helyzét az épületen belül.)
vagy mondjuk szennyezõ/radioaktiv anyag kerül a kötnyezetbe?
The Matrix has you...
Egy autó akkor sem fog gurulni, ha leszeded az össszes kerekét, hiába van ép motorja... (motor = reaktor, kerék = külsõ hûtõkör)
The Matrix has you...
A hagyományos 2. gen. nyomottvizes blokkok úgy vannak tervezve, hogy természeti törvények garantálják a reaktormag biztonságát.
Ezért van az, hogy sokkal egyszerûbb székapni pl. Paks hûtõkörének vízkivételi mûvét vagy más erõmûnek hûtõtornyát széptkapni. Az erõmû ugyanúgy nem üzemel, de háború után könnyebben pótolhatóak.
The Matrix has you...
Magát a reaktrot elég vicces szétkapni egy tisztességesen megtervezett és felhúzott üzemnél. 5 régeû cucc - nem papírból van az 5 réteg - és ez még egy csinos reaktorépületeben...
The Matrix has you...
Mennyire van mögötte? Az USA nem fogja elnézni, hogy Izrael lángba borítsa a közel-keletet. Egy Iráni atomlétesítmények elleni csapásmérés azonban sem neki nincs ellenére, és ha csak hallgatólagosan is, de például Szaud-Arábia is asszisztálhat hozzá, ahogy korábban már kifejtettem.
Izrael pedig nem úgy ugrál, ahogy kedve tartja. Ha így lenne, akkor rég csapást mérhetett volna Iránra, bosszú azért, mert Iránból származó fegyverekkel támadja Hezbollah és a Hamasz... Ezt az apró dolgot ne hagyd ugyanis ki a képletbõl. Irán évtizedek óta árt Izraelnek. Izrael még egyáltalán nem ártott Iránnak! Elvi és gyakorlati szinten is így van...
Mellesleg nincs az az ember, aki tudná milyen következmények lennének egy bármelyik fél részérõl történõ támadás esetén, a nagy megmondó emberek is csak találgatnak...
-Ezt most találtam és pont jól illik ide.
"Izrael egy kiscica,USA egy oroszlán,Irán egy nagykutya, ha az oroszlán egy pillanatra is kilépne a kiscica hát mögül,egybõl elbánna vele kutyus."
Tehát ha Izrael ugrál az azt jelenti, hogy azért ugrál, mert tudja, hogy mögötte van az Oroszlán, ergo USA is fenyegeti Iránt.
Egyébként összességében nem örülök én sem ha Irán atomfegyverhez jut, nem is az atomjuk mellet álltam ki, hanem az ellen emeltem fel a szavam, hogy USA és Izrael emeli fel ellene a szavát miközben, nekik már van, ráadásul egyikük 2x használta is (Balage: leszarom, hogy egyetértesz-e vele vagy nem), a másik pedig érdekesen ismeri el, és érdekesebben is jutott hozzá mint Irán.
Szóval a lényeg, hogy én elvi oldalról nézem, te(i) pedig gyakorlatiból.
Vagy nem tudom.
Nézzük...
"Ááááááááááááááá, komlyan mondom megõszülök a gondolkodásraképtelenségtõl.
A nagyvilágban átlagban hány helyen égettek boszorkányt? Nem sok helyen. Ergo mitõl is lenen elfogadott?"
Tehát, ha sok helyen teszik akkor elfogadott? Az számít, hogy mit tesznek, vagy az, hogy hányan teszik? Mivel a II. VH alatt divat volt városokat bombázni, ezt sokan tették, ergo elfogadott?
"Akkor most kapaszkodj. A következõ sort is te írtad.
Most, ha te is a kalandozásokkal jössz, akkor a kardomba dõlök! 😊
Akkor, most erre mit mondjak? Saját magaddal sem értesz egyet..."
Ez a tõlem idézet sor bizonyíték arra, hogy ugrálok az idõben? Tudod, hogy miért kérdeztem rá a kalandozásokra, vagy a saját elképzelésed alapján tulajdonítasz nekem valamit?
Sok dologban bizonytalan vagyok a nagyvilág dolgait tekintve... egy dologban viszont biztos vagyok... magammal egyetértek, és ez független attól, hogy te miket látsz bele a mondandómba.
"A magyar államisággal bizony folytonos, mert már akkor is itt voltnuk, csak leninesen fogalmazva volt egy kis revolúció némi vallásváltással...
(Mellesleg egyes iszlám országokban ezért halálbüntetés jár...)"
Kicsit ez off lesz, de halványan érintem azért...
- Egyetértek, folytonos!
- DE, az úgynevezett kalandozásoknak volt egy elõzménye, és ezt illik nem elfelejteni! Ha csak úgy úri passzióból lóra pattanunk, és eldádázzuk a kis huncut Európa popóját, akkor azt mondom, hogy ez bizony nem szép... sõt ez gusztustalan még akkor is, ha az általam nagyra tartott õseink tették! De nem ez a helyzet, és ezt már érintõlegesen említettem...
- Van a történelmünkben olyan szakasz, tett, amit nem tehetünk ki az ablakba... de az úgynevezett kalandozások nem ide tartoznak...
- Nem akarlak elkeseríteni, de nem cseréltünk vallást. A magyarság 1000 elõtt is keresztény volt, és erre elég sok makacs bizonyíték van, elég szerteágazó területekrõl... Csak egy rögtönzött példa... a honfoglalás ( már, ha volt egyáltalán ) korabeli sírok jellemzõ lelete a mellkereszt... büdös lábú pogányok elég ritkán hordtak a nyakukban keresztet...
Az úgynevezett szkíta-kereszténységrõl ( igen van ilyen... András és Fülöp apostol a két szkíta térítõ ) a judeo-krisztián, vagy más néven katolikus vallásra tértünk át. Annak is megvan az oka, hogy miért, de ezt heteken át lehetne taglalni, és nem is ide tartozik. Maradjunk annyiban, hogy tökéletesen megértem azt, aki ez ellen fellázadt... "szegény" Gellért meg is itta a levét...
www.smart-bus.hu
Szeretném ismét felhívni a figyelmedet, hogy az USA vezetése nem fenyegetett ilyesmivel. 😉
Ugye az alap kiinduló pont az volt, hogy igaza van-e USA-nak abban, hogy Iránt csapásméréssel fenyegeti.
Tehát: az USA nem fenyegeti Iránt csapásméréssel. Izrael teszi, azon okból kifolyólag, hogy Irán vezetõi többször is Izrael eltörlésére buzdítottak illetve ezzel fenyegetõztek. Izrael nem akarja/akarta, hogy Irán atomfegyverre tegyen szert, mert azzal megnõhet a hatalma, márpedig ugye részükrõl ez nem elõnyös. Ismét: Irán fenyegette Izraelt, Izrael ellenben csak az Irán atomlétesítményei elleni célzott csapásmérést helyeztek kilátásba.
Hogy bekövetkezik-e ez a csapás, nem tudom, én is hajlok arra, hogy Izrael ha valóban meg akarta volna tenni, akkor már meg kellett volna tennie, most már kissé késõ van ehhez. Lehet, hogy 30-50-100 év múlva kiderül, hogy Obama ingatta a fejét, hogy erre nincs szükség, esetleg megfenyegette az Izraelieket, hogy ha Irán ellen akarnak vonulni, az USAF és az USN gépei le fogják lõni õket. Lehet, hogy az derül ki, hogy Izrael belpolitikai válsága miatt nem került sor a csapásmérésre. Ki tudja...
Tulajdonképpen a véleménye senkinek sem változott gyökeresen a tények, vélemények hallatán így ez egy jó gépelés gyakorlás volt mindenkinek.
Jaja, aki nem tud két kézzel gépelni, az itt nagy hátránnyal indul a "küzdelemben" 😄