Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hatalmas felháborodást váltott ki zsidó körökben Karel De Guchtnek, az Európai Bizottság (E😎 belga tagjának véleménye, miszerint az amerikai zsidó lobbi akadályozza a közel-keleti béke megteremtését.
Az egykori belga külügyminiszter egy flamand rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy az amerikai zsidó lobbi áll az izraeliek és palesztinok közötti konfliktus megoldásának útjában. Azt is mondta, hogy "még egy mérsékelt zsidóval" sem könnyû a kérdésrõl "racionális beszélgetést folytatni".
Az Európai Zsidó Kongresszus természetesen antiszemitizmussal vádolja a politikust, és bocsánatkérést követel. A Zsidó Szervezetek Fóruma szerint "De Gucht úr egyoldalú véleménye úgy értelmezhetõ, mint amely megbélyegzi a zsidó közösséget".
A kereskedelempolitikáért felelõs EU-biztos pénteki állásfoglalásában aláhúzta, hogy személyes véleményének adott hangot, és sajnálkozott, hogy szavait félreértelmezték. Mint mondta, "semmiképpen sem akarta megsérteni vagy megbélyegezni a zsidó közösséget". "Világossá akarom tenni, hogy antiszemitizmusnak nincs helye a mai világban, és az alapvetõen ellentétes európai értékeinkkel" - hadarta félelmében a kötelezõ szöveget.
Közvetve elhatárolódott a biztostól az EB szóvivõje is, amikor aláhúzta, hogy De Gucht személyes véleményének adott hangot, amely "nem az EB jól ismert álláspontját tükrözi".
(MTI nyomán)
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Átolvastam Izrael rövid történetét, melybõl egyértelmûen kiderül, hogy nincs létjogosultsága Izraelnek.
Egy mondatban összefoglalva:
Elkezdtek betelepülni a palesztinok lakta területre amit akkor Palesztinaként emlegettek, mindezt szervezetten, majd végrehajtottak több Terrortámadást fõként Brit célpontok ellen, ezért az ENSZ elfogadta Izrael megalakulását, mindezt úgy hogy a környezõ országok 100%-ban ellene szavaztak.
Kezdjünk el betelepülni Szlovákiába robbantsuk fel az ottani brit, francia, német stb... konzulátust, és már vissza is szereztük Szlovákiát.
Aki ezt ellenzi, eközben Izraelt elismeri az kettõs mércét alkalmaz, ráadásul a saját hazájával szemben.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
"Most könnyen ugrálnak zs**** a 3-4 generációval újabb fegyvereikkel, de majd ha elfogy az amcsik pénze, akkor úgyis beszopnak. Csak meg kell váni amíg elfogy az olaj."
😊 addig alljal fellabon amig ez bekovetkezik. Amikor majd elfogy az olaj lesz eleg mas technologia ami ma is letezne hogy kihasznaljak hogy nincs olaj. Akik szarabbul jarnak majd az Arab orszagok akik kozul sajnos nem mindenki arra forditja a befolyt penzt amire kellene.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ma pangás a fegyverpiacon, mármint USA>Izrael. De a gázai övezetben lakók ellen nem kell nehézfegyverzet (remélem ez nem orbitális baromság). Bár mostanában olvastam, hogy a föld alatti "terrorista alagutak" milyen drága bombákkal semmisítik meg 😊. ha megéri, megéri, ha nem, nem😊
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az elsõ mondatommal sejtettem baj lesz. Sok millió dolláros megrendelést kapnak, évente az amerikai fegyvergyártók Izraeltõl.
És az hadisegély is számottevõ, hasonló éves összegnek én is (mármint Magyar Honvédelem)örülnék😊
Már megint kis provokáció szagot érzek, akkor elmondom egy kicsit világosabban: hadisegély ide vagy oda, ha Magyarország gazdálkodhatna annyi pénzzel akkor se lennénk sehol. Sokkal jobbak, mert más a mentalitásuk.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Nézd meg a hadiipar teljes forgalmát aztán nézd meg Izrael méreteit és beszerzéseit. A nehézfegyverzetben van az pénz és annak supportjában.
Az utolsó beszerzett gépek AZ F-16I és F-15I gépek voltak. Ezek 8-10 éve történtek... Harckocsit, APC-t löveget már nem vesz elég régóta az IDF. Tengót a németektõl akarak venni. Stb.
Szóval bocs, de orbitális marhaság ez a kijelentés. A gépek üzemeltetését nagyrészt saját erõbõl megoldja az IAF és az ország.
Amúgy kettõn áll a vásár. Nincs rendberakva még a határ sem: ki meddig építkezhet, a gázai övezet meg el van zárva, amíg elszeparált övezet lesz, addig van ok ölni egymást.
Ha messzebbrõl nézzük a dolgok: Hitler a II. VH elõtt Madagaszkárra akarta telepíteni a zsidókat, majd oda ahol most vannak, de akkori nagyhatalmak Anglia Franciaország ezt nem akarta<#falbav>#falbav>. Vége a II. VH-nak mit ad isten oda lettek telepítve. Ez olyan mintha az avarokat (leszármazottjaikat) most a nyakunkra telepítenék. Én se örülnék neki ha kitúrnának. Ám annak még kevésbé ha zsidó állam életrevaló tanult lakóit kiüznék a szent földrõl és Europába szorítanák ki pld. a magyarokat az értelmiségi (bankár, mérnök, IT) szférából.
Ezen felül még az USA támogatása mellett is nagy szó a zsidók harciassága és kitartása. Tetszik a harci modoruk és a realitásuk. TOP GUN közel keleti konfliktusok sorozata rámutat, hogy pld Szíria Szovjetek által erõsen felturbózott légvédelmét feltörni nem volt semmi. Majd késõbb F-16I-vel (érdekes, hogy nem F-15I-t használtak) az épülõ atomreaktort lebombázni az se kis feladat.
Nem igazságos amit tesznek, de sajnos egy háború sem az igazságról szól hanem az erõforrásokról, pénzrõl, vagy csak öldöklésrõl (Zaire, Sieera Leone) stb.
Egyébként a rakétaernyõ az nem egy fal amit felépítenek a határon<#wilting>#wilting>
A stílust meg nem értem. Ha a zsiráfozás a gond akkor mit írjak? Zsidózni nem lehet mert akkor antiszemita vagyok. (vicc)
Itt fejeztem be a beszélgetést.
Másfelõl, ahogy azt már leírtam nem is egyszer, a Palesztínok közül eddig ki érte el a legtöbbet? Jasszer Arafat. Azzal, hogy erõszak helyett tárgyalásos megoldást választott. Ha nem teszi meg, akkor a Gáza övezet és Kelet-Jeruzsálem is izraeli föld, izraeli irányítás alatt. Melyik területnek van nagyobb jövõje? A harcias Hamasz uralta Gázának, amely az áramot és a vizet a leggyûlöltebb ellenfelétõl kapja (ha kapja), vagy a Fatah vezette Ciszjordánia? Persze akkor, ha nem lesz Fatah-Hamasz kiegyezés, amire nincs túl sok esély rövid távon.
A rakétaernyõ pedig nem nyújt védelmet minden ellen, és pláne nem hoz békét.
Amúgy végiggondoltad azt, hogy vajon (akár a Gázai területen élõ) palesztinok mit is akarnak valójában? Mert érdekes módon a többségük elsõ sorban békét akar. Nem háborúzást...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
www.smart-bus.hu
Ha ebbõl indulunk ki akkor õk már most jobban állnak, mert ha náluk egy Gyurcsány féle retek elárulná az országot akkor élve vágnák le a fejét élõ adásban, miközben nálunk a parlamentben ül és ossza az észt.
"Még egyszer: te kevered a Fatah-ot és a Hamaszt..."
Akkor sosem lesz ott béke.
nemrég valami olyasmirõl volt szó, hogy Izrael építeni akar valai rakéta ernyõt. Ha elkészül, probléma megoldva, Hamasz nem tud rakétázni izraelnek nincs miért blokádot fenntartani. De ha a megszállt területekre merik építeni akkor remélem levágják párnak a fejét, attól majd megtanulják, hol húzódik a határvonal.
Egen, valószínû... Nézzük csak, mikor is uralták utoljára (a mostani palesztinok õseinek tekinthetõ emberek) azt a földet? Úgy 3000 éve?
Aztán voltak ott Zsidó királyságok (cikra ie. 1000 - i.e 600 között), majd Perzsa birodalom, Görög birodalom, Római birodalom, Kelet-római birodalom, majd jött az Arab birodalom (ám itt gyakorlatilag be voltak olvasztva az arab masszába, ami különféle hadurak irányítottak - és nem a palesztinok, plusz ugye a keresztes hadjáratok, stb.), Ottomán birodalom, majd az angolok, és innentõl tudjuk...
Ezt Abbasz mondta, a Fatah vezetõje, aki per pillanat Netanjahuval tárgyal.
A Hamasz még 2008-bsn állz elõ azzal a követeléssel, hogy álljanak vissza az 1949-es határokra, de ezt senki sem vette komolyan (ami valahol érthetõ, ha közben Gázából naponta repkednek az aknagránátok és a kasszam rakéták izraeli területre...).
Tehát Izrael vonuljon ki a megszállt területekrõl és már is kész a kompromisszum, mert a hamasz elkezd tárgyalni egy olyannal akit addig el sem ismert. Szerintetek ez nem kompromisszum ?
Még egyszer: te kevered a Fatah-ot és a Hamaszt...
Ha összehasonlítjuk magunkat a palesztinokkal, hosszútávon õk fognak jobban járni, ha hiszed ha nem. (a hosszútávot ne 10-20 évben mérd hanem történelmi léptékkel)
Most könnyen ugrálnak zsiráfok a 3-4 generációval újabb fegyvereikkel, de majd ha elfogy az amcsik pénze, akkor úgyis beszopnak. Csak meg kell váni amíg elfogy az olaj. (Ha így folytatjuk addigra olyan, hogy egységes Magyar nemzet nem fog létezni, a palesztinok meg akkor kezdenek majd durvulni.)
1. Véglegesen állítsák le a zsidó telepek építést, ne a monatóriumot hosszabbítgasák.
2. Takarodjanak vissza a helyükre.
Ez volna az alap.
Beszélgethetnek naphosszat amcsiban errõl abbaszal, attól béke nem lesz, de színháznak jó, mert a magukat okosnak hiszõ vagy pénzért író politikai szakértõk tudnak mirõl írni a szennylapjaikban.
Kitõl kérte? Attól akit nem ismert el és nem is létezik szerinte mit akar kérni? Jópofa hozzállás...
Nem csak a hamasz az egyetlen a földön mely nem ismer el más államokat, mi ebben a furcsa?
Az, hogy nem hamaszal tárgyalnak olyan, mintha a Fidezs helyett az lmp vel tárgyalna az IMF, Magyarország megkaparintásáról.
Tehát Izrael vonuljon ki a megszállt területekrõl és már is kész a kompromisszum, mert a hamasz elkezd tárgyalni egy olyannal akit addig el sem ismert. Szerintetek ez nem kompromisszum ?
A Hamasz még Izrael létét sem hajlandó elismerni, mind a mai napig. Ez egy aféle 'gonosz vaddisznó' esete. Aki nem ismerné:
Az antiszociális érzékenységû vaddisznó ül az erdõ közepén egy veremben és dünnyög magában. Arra jár a medve, meglátja, és felkiált:
– Te, vaddisznó, várj egy kicsit, hozok egy létrát és kimentelek!
– Nem várok!
Na ez ez az eset... Ezzel a politikával a Hamasz sose lesz diplomáciaképes, sose fogják nem csak elismerni, mint a Palesztin állam képviselõje, de béketárgyalásokra sem meghívni...
"Ismét elutasított minden fajta kompromisszumot Izraellel a Hamász radikális palesztin szervezet egyik vezetõ politikusa."
Tehát, pár hónappal korábban (magam linkeltem ide) elmondták mik a feltételeik, amíg ezek nem teljesülnek kompromisszum mentesen, addig nem tárgyalnak, ebbõl következõleg béke sem lesz.
"
Ezek után csak egy jó okot mondjon valaki arra, hogy miért ne kellene az IAF és IDF-nek azt csinálni, amit eddig csináltak."
-Eddig mit is csináltak?
Ezek után csak egy jó okot mondjon valaki arra, hogy miért ne kellene az IAF és IDF-nek azt csinálni, amit eddig csináltak. Kijelenti, hogy nem akarnak békét.
Bocs, de ez "aki hülye, az haljon meg" esete...
Érdekes kérdés, hogy fogják a Gázai-övezet Hamasz-problémáját megoldani...
1. Ezt én soha nem mondtam, de mivel nem kérdõjel van a mondatod végén, hanem pont ezért úgy veszem, hogy ezt te mondod. (az elsõ vesszõ után csak poén)
2. Azt hittem, hogy 2010-re már az emberiség civilizáltabb annál, hogy az erõsebb kutya baszik elvet kövesse, úgy látszik USA az még a középkor(-) környékén érzi magát. (Balagénak: igen az oroszok, meg kína meg stb is)
De ha gondoljátok elmehetünk Ádám és Éváig is, vajon melyik kezdte a világ elsõ veszekedését, vajon ki volt a hibás és kinek volt igaza?<#bohoc>#bohoc>
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Mellkeresztek szép számmal kerültek elõ, ellenben amit ír arra semmi bizoníték nincs, ez egy kitaláció. Csak ennyi.
Egyébként a hsz. stílusa is enyhén sértõ a Neros hasonlattal fõleg, bár én az ilyesmire nem ugrok, az nem az én dolgom. Továbbá nem is tartozik a téma ehhez a fórumhoz és már ki is lett tárgyalva egy másik topikban.
A mi "nem békés" tevékenységünk kiváltó oka csupán a betörõ fenyegetések megelõzése, visszaverése, és bizonyos elrabolt kincseink felkutatása volt, de ez már tényleg nem ide tartozik.
Ez nem sértés, de aki nem ért hozzá az inkább ne minõsitgesen. Tedd oda hozzá minimum, hogy én mint harcu nekem ez a szerény vélemény stb. Ez még megbocsájtható de a buta kijelentések nem.
Külön vicc, hogy a nagy Magyaroroszágon mikor lett elõször magyar többségben a magyar lakosság?
Tehát ha mi kényszerítjük másra az akaratunkat, az teljesen helyénvaló, de ha más teszi ezt, akkor dögöljön meg.
Amúgy mit értünk magyar hagyományokon? Kezdjük olyan alapokkal, mint a vallás? Az utóbbi 1000 évben keresztények voltunk, kivéve azokat, akik nem. El kell ismerni, a törököknek eszük ágában sem volt áttéríteni az embereket más vallásra, csak hódítottak, de nem akartak téríteni.
Elõtte pár száz évig a kazári birodalom fennhatósága alatt minimálisan a fontosabb törzsi vezetõk, így Álmos és a vezérek is áttértek zsidó vallásra. Az felejtõs, ahogy Franco Nero egy nagy kereszttel a nyakában belovagol a képernyõre hazát lopni a magyaroknak. Azelõtt meg ott a sámánhit. Melyiket kezdjük el alapnak tekinteni a nemzeti hagyományok felépítéséhez? Gondolom, te is a zsidó vallás mellett teszed le a voksodat. Elvégre a legrégebbi ismert vallás a környéken.
Csatoljuk ehhez azt is, hogy a magyaroknak vélhetõen kulturális és történelmi alapokon is elég sok köze van a perzsákhoz. A perzsák legalábbis ezt hiszik. Elég sokszínû magyar kulturális hátteret lehet összehozni. Simán bele lehet keverni még akár a kínaikat is, ha kell.
A tálibok meg Afganisztánon kívûli erõk voltak, nem belsõ erõ volt. A Hidegháborús support maradékával és saját erõforrásaikkal vették át a hatalmat.
Ergo nem értem, hogy én hol is tévedtem volna...
Többször is elismertem már számtalan topikban, hogy tévedtem. Cifu is ki szokott javítani, ha ez van. (Aminek külön örülök.)
Azt, hogy putyinék kire és miért szállnak rá, azt inkább ne firtassuk...
Magyar állampolgár megélhetési bûnözõnek szüksége van pénzre, dolgozni nem akar/szeret ezért úgy dönt, hogy kirabol egy védekezésre képtelen embert. (vagy gyerek, vagy idõs, vagy mozgássérült), de nem elég, hogy kirabolja, beleállítja a hátába a csákányt, miután megerõszakolta, majd a végén még a torkát is elvágja.
Tehát a szintek:
1. Rablás
2. Bántalmazás.
3. Magatehetetlen bántalmazása.
4. -"- megölése.
5. -"- különösen kegyetlen módon megölése.
Mivel az elsõvel sem értek egyet (azaz a rablással) ebbõl következõleg az utána következõ szintekkel sem. DE ha már mindenképpen rabol, akkor azt low levelen tegye.
Plusz infó, hogy értsd:
Rablás = Sunyi hódítás.
Magatehetetlen ember kirablása, megerõszakolása, megölése = Fegyveres hódítás.
Egyébként igen, néha változik a véleményem az új információk hatására, de ez a normális (szerintem). Velem ellentétben neked van egy kialakult véleményed amin az itt eltöltött idõm alatt nem változtattál, inkább a wikipédiára mondtad, hogy téved, eközben még Cifu is volt , hogy változtatott az álláspontján a zsidó telepek ügyében, egy új infó hallatán.
"Nem, a tálibok nem ott születtek. Szerintem talán picit tájékozódj..." Vagy nem is olyan rég az iráni vs perzsa történet, de még lehetne sorolni...
Nincs olyan ember a világon, aki ne hibázna... ezzel semmi gond nincs. A gond ott van, hogy a saját szemedben nem óhajtod észre venni a gerendát...
A nagyobb gond pedig az, hogy most már rendszeres nálad a másik fél folyamatos degradálása...
Nem értettem anno, hogy a lock-on topikban miért szálltak rád Putyinék... most már értem...
www.smart-bus.hu
Maradjunk annyiban, hogy csige barátunk csapong ide oda...
Még ha ezzel a kijelentéssel egyet is értek, a tények akkor is kegyetlenek. A világ így mûködik. Abban pedig nem hiszek, hogy fordított helyzetben (ie.: ha mondjuk muszlimok kezében lenne a világhatalmi gyeplõ), akkor õk másképpen viselkednének... Ugyanezt csinálnák õk is...
Nyílván nincs mindenben igazam, de (szerintem) abban 100%ig, hogy se USA se más ne ugasson bele idegen államok dolgába, de ha már beleugat akkor ne fegyverrel, mert az erõsebb kutya baszik stílus az nem nevezhetõ civilizáltnak.
Akarod, hogy felsoroljak pár példát arra, hogy a vallás illetve a vallási vezetõk hogy tiltottak be bizonyos hagyományokat (a te kifejezéseddel élve értékeket) az elmúlt évszázadokban? Azért mert az adott vezetõnek / vallásnak sértette az érdekeit az adott hagyomány vagy szokás.
Ne hidd azt, hogy a vallás valami csodaeszköz, amely megvéd a külsõ erõktõl, és megõrzi a belsõ értékeket.
Képletes példa:
Politikai / világi nézõpont érvényesítés: Ez az általad említett médiaközpontú dolog, amikor a szájadba rágják, hogy kit miért kell gyûlölni, vagy mi a "divatos".
Vallási nézõpont érvényesítés: Ez lehet annyi, hogy a templomban (mecsetben, szentélyben, stb.) a vallási prédikátor / pap / mollah, stb. szépen kifejti, hogy kik a te ellenségeid, és megmondja hogy és miként élj "tisztán". De ezt is lehet médiaközpontúan csinálni, pont az Egyesült Államokban tört elõre a TV-adásokban közvetített prédikáció az 1960-as évektõl kezdve.
Hol a különbség a kettõ között? Sehol. Mindkettõ ugyanazt a célt szolgálja, az adott vezetõk véleményét tolmácsolják, terelnek egy nézõpontba, amely szerintük a helyes.
Választani csak úgy lehet jól, ha minden infó ugyanolyan arányban áll rendelkezésedre. Ha egy ÁTLAG (nem te) ember 100%-ban a mai Magyar fõsodratú médiát nézi akkor az elõzõ mondat nem áll fenn. Természetesen a cenzúra akkor jó és helyes, ha a nemzet értékeit helyezi elõtérbe és nem mondjuk letiltja azt a Terminator filmekkel szemben amiket egyébként én is szeretek.
Például az Iráni rendszer ahol az õsök vagy vének vagy milyen tanács van, nem igen fordulhat elõ az, hogy lecenzúráznak valamit ami Irán értékeit mutatja be, szemben mondjuk egy pornó csatornával, ezzel szemben ha afgaisztánban sikerül USA terve, azaz, hogy egy bábkormányt erõltet hatalomra akkor nagy az esélye annak hogy megtörténik az amirõl beszélek.
A demokrácia lényege, hogy sunyi módon hódítanak meg vele országokat. Azt mondják, hogy szabadon választhatsz, de az információt nem adják meg ahhoz, hogy ésszerûen tehesd ezt, ugyanis a médiájuk segítségével azt teszed amit õk akarnak, lásd Magyarországon (mást is írhatnák) pl az országot tönkrevágó párt ott ül a parlamentben.
Sajnos a megtörtént tények engem igazolnak, még ha mondjuk a közelkeleti témában nem is vagyok annyira otthon.
Az, hogy ki az agy mosott ebben az esetben igen csak nézõpont kérdése.
Csak kíváncsiságból: tisztában vagy azzal, hogy a Talibán elõtti, hadúri rendszer és a Talibán rendszer között csak a szélsõséges vallási nézetek és az erõs központi nézetekben volt a különbség? Afgán hadúri rendszer alatt sem fenyegette az átlag afgánt az, hogy a nyugati "métely" elér hozzá. 😊
Szóval a Talibán nem a nyugatiasodástól "védte" meg az afgánokat, hanem egyszerûen rájuk kényszerítette a saját vallási nézeteiket és az ezek által határolt szabályaikat.
Elegem a neveséges agymosott kurucos turbómagyar balfaszságidból. És akkor most jöhet a büntipont. Leszarom.
Szerintem a hagyomány/kultúra maga a nemzet/nép. Ha ez nincs akkor a nyelven kívül mi különböztet meg mondjuk egy Szlováktól?
Tapasztalatból mondom, hogy a Magyarság tudása egy nagyon ritka kincs és ezt akarják elfelejtetni velünk. Nem akarok off-ba csúszni a lényeg, hogy a tálibok nem akarnak arra az útra lépni mint amin pl mi is járunk. Usa meg úgy döntött, ha pénzel nem akkor majd fegyverrel rájuk erõlteti.