13596
H001.jpg
  • Solt
    Javaslom megtekintésre.

Egy ember halála is tragédia Hypo, de ettől még valaki iparágat csinált mások tragédiájából, méghozzá elég pofátlanul.

Érthető az indulatod, de egy nyugodt pillanatodban majd nézd ezt végig...
  • remark #4690
    Elnézést hogy elő mertem állni egy olyan elmélettel amit eddig kettőből kettő ember nem értett. (Más-más okokból.)
  • Molnibalage
    A duzzogást meg abba lehet hagyni, ez nem a gumiszoba.

Sikeresen azzá varázsoltad.
  • remark #4688
    Szerintem ilyen nincs, hogy "ez egyértelmű". Ha mindig mindent benyelnék ami a többség szerint egyértelmű, fogalmam se lenne a világról. De ahogy írtam, hagyjuk a kérdést. Látom, hogy nem lehet ilyesmiről beszélgetni. Talán majd 200 év múlva. Én ráérek.
  • remark #4687
    "a nem ennyi halt meg es a tulajdonkeppen nem is volt tabor azert eleg kozel all egymashoz"

Mégis milyen logika szerint áll a kettő elég közel egymáshoz?

A duzzogást meg abba lehet hagyni, ez nem a gumiszoba. Megértem és elfogadom ha személy szerint érzékenyen érint a kérdés, és ezért is nem megyek bele jobban a részletekbe. Igazából ha tudtam volna, hogy ez lesz belőle, akkor elő se hozom a kérdést, mert ennyit nem ér az egész. Ezt vedd bocsánatkérésnek.

De még véletlenül se hidd azt, hogy ez azt jelenti, hogy igazad van. Csak elfogadom, hogy ez a téma megbeszélhetetlen.
  • Hypo #4686
    Igen a nem ennyi halt meg es a tulajdonkeppen nem is volt tabor azert eleg kozel all egymashoz, ezert irtam!! De mindegy ugy is neked van igazad...Neked!
  • remark #4685
    Nem ezt írtad, hanem ezt: 4671. Olvasd vissza. És ha megtaláltad azt a részt ami a számadatokra vonatkozik, akkor idézd már be, hogy legközelebb felismerjem, ha megint előjönne a téma...
  • Hypo #4684
    "...Hol halt meg 6 millió? " hat ha ez neked nem eleg egyertelmu akkor eloszor Te gondold at mit akarsz irni aztan ird le azt visoznt ne lepodj meg hogy hulyesegre reagalnak.
  • Hypo #4683
    De hat ezt irtam le TE!!!!!! na mindegy tovabbi jo gyulolkodest.....ez viszi elore az orszagot!!!!
  • remark #4682
    Hogy jön ide az, hogy kinek a kijét irtották ki? Hogy jön az egyéni tragédiákhoz az a kérdés, hogy hányan haltak meg összesen? Ha most Irakkal kapcsolatban merülne fel ugyanez a kérdés, hogy ott hányan haltak meg, szerinted ugyanígy mindenki azonnal elkezdene HEVESKEDNI? Hát nem. Akkor meg mire ez a nagy heveskedés?

Ha meg a számmal van a bajod, akkor írhattad volna egyből ezt. Nem kell a körítés, meg a felesleges gyanúsítgatás és mocskolódás. Ha nem tetszik hogy sokallom az x milliót, akkor írd le, hogy neked ez sérti a jóérzésedet. Ha normálisan reagálsz és arra reagálsz amit írok, akkor még az is lehet, hogy elnézést kérek. De vegyél már vissza ebből a parttalan mocskolódásból!
  • Hypo #4681
    Ja koszi majd atadom, legalabb nekem volt.!!!!!!!!
  • remark #4680
    Mi az, hogy "kételkednek az egészben"?? Kik? Te nem arra reagálsz amit ÉN ÍROK??? És még én vagyok a hülye? Ez már a második alkalom, hogy a paranoiás prekoncepcióddal reagálsz arra amit írok. Jó volt a neveltetésed! Gratulálok!
  • Hypo #4679
    Nem gurul el, csak mondjuk gondolj bele bar ketlem eddigi irasaid alapjan hogy egyaltalan kepes vagy ra de amikor irod es olyan emebr olvassa akinek az egesz csaladjat kiirtottak, es jossz hogy nem halt meg annyi erre mar nem lehet mit mondani, csak azt nem tudom hogy ez a fajta butasag nalad gyuloletbol fakad vagy csak siman fingod nincs a dolgorol.
  • Hypo #4678
    Te hulye vagy mar meg ne haragudj.
    Az a lol hogy azt allitjak nem halt meg ennyi, illetve ketelkednek az egeszben pedig nem olyan regen volt...de hat az emlkezet kihagy foleg ugy hogy egyeseknek hiany erzete van hogy egyalatalan maradtak eletben.

kb olyan mint ketelkedni barmilyen Magyarokat erintett szornyu tortenelmi esemenyben es ugye sajnos volt egy par ilyen.

• remark #4677
    Igen, terelés. Leírom, hogy nem halt meg több millió ember, erre te visszatámadsz azzal, hogy "kamu az egész" (nem mondtam hogy kamu az egész) meg hogy "hova tuntek azok az emberek akik allitolag kamubol haltak meg" (nem mondtam, hogy nem haltak meg emberek).

Most már értem miért "tilos" a zsidókról és a holokausztról beszélgetni. Mert egyszerűen elgurul az emberek gyógyszere, amint a téma szóba kerül.
  • remark #4676
    Hol halt meg 6 millió? Egyáltalán: mit állítasz? LOL hogy 6 millió halt meg? Vagy LOL az, ha valaki azt hiszi, hogy nem halt meg 6 millió? Állíts már valami konkrétumot! Egyszer még az a LOL hogy nem halt meg senki, aztán az a LOL hogy 6 milló halt meg, de itt se érthető, hogy most a szám maga a LOL, vagy hogy sokan haltak meg, vagy hogy meghaltak egyáltalán...
    Mi a bajod azzal, amit írok? Írd már le érthetően!
  • Hypo #4675
    Tereles???? na figyelj jossz itt a hulyesegeidel es osszeeskuves elmeletekkel, ahelyett hogy kicsit is lesutned az arcod ami tortent MO-on is azokban az idokben. Szanalmas
  • Hypo #4674
    TENY Hogy nem halt meg mennyi? 6 millio? LOL
    Farassz ezzel mast, de ha ettol neked szebb a tortenelem........hihetetlen
  • remark #4673
    Leírtam, hogy mi az ami kamu: "az tény, hogy nem halt meg ennyi zsidó". Ne gerjessz felesleges vitát ferdítéssel, torzítással, tereléssel!
  • remark #4672
    Én pl. egy olyan zsidót nem neveznék nyertesnek, akit átvertek és hamis ígéretekkel és hamis tanításokkal Izraelbe csaltak hogy ott emberhez nem méltó módon kelljen élnie azért hogy mások (más zsidók, vagy más nem zsidók, ez igazából lényegtelen) érdekei érvényesülhessenek... Nyilvánvaló, hogy csak egy szűk elit nyert a bolton, de mivel ez a kis csoport elbújik a "zsidók" között, így nem tudom hogyan lehetne a nyertesek csoportját nevezni. Ezért hívom a nyerteseket "zsidóknak".
  • Hypo #4671
    LOL:))) ezen mondjuk sirni kene de mar csak inkabb vicces, persze kamu az egesz, csak akkor azt kerdeznem hogy hova tuntek azok az emberek akik allitolag kamubol haltak meg???? atcsesztek a sajat hozza tartozoikat is es leleptek valami ismeretlen helyre:))) LOL

http://index.hu/kulfold/2011/05/11/gepfegyverrel_tortek_egy_magyar_csaladra_sziriaban/
  • remark #4670
    Ja, és az x millió zsidó meg kamu. Bár aki ilyet mer írni, hogy kamu, az megy a börtönbe. Ez van. Akkor is megy a börtönbe, ha az tény, hogy nem halt meg ennyi zsidó. Dehát ez már csak ilyen feje tetejére állt világ.
  • szenyor Lopez
    Hol volt ilyen közlés?
  • remark #4668
    Az elméletem nem neked szólt, hanem azoknak, akik nálad többet tudnak a világ dolgairól.

Elméletemhez pár adalék:
    -Káin-Ábel története
    -a zsidóság nem egységes (írtam, hogy a "kemény mag" járt jól)
    -az tény, hogy a zsidóság (elõzõ két pontot figyelembe véve) olyan jól járt mint egyik másik érdekcsoport sem; még egyszer: ez egy tény
  • Molnibalage
    Érdekesen fogalmazod meg a nyertest. Meghalt x millió zsidó.
    Nos, akkor nekiállok kiirtani milliós nagyságrendű magyart, azokat akik szerintem feleslegesek. Az ország szerintem nyerne.

Természtesen ezt nem gondolom komolyan, de remélem érthető, hogy mekkora barmságot írtál...
  • remark #4666
    De attól az még feltételezés marad. A tény pedig csak annyi, hogy a "jófiúk" valóban játszogattak tömegpusztító fegyverekkel (nem csak az atombombákról van szó!) a "rosszfiúk" pedig nem. A tényeket akarjátok eltussolni szimpla feltételezésekkel.

A tények alapján a "jófiúk" valójában rosszfiúk. A világ nem éppen a jó erők irányítása alatt áll jelenleg. A többség mégis tapsol, persze közben a lelke mélyén érzi, hogy valami nem stimmel. Csak teret engedni ezen sugallatoknak ma nem trendi. Ma szkeptikusnak - hitetlennek, érzéketlennek, érezni és felfogni képtelennek - lenni trendi.
  • remark #4665
    Én ugyanezt a gondolatmenetet megkockáztatnám a zsidókkal kapcsolatban is. Olyasmire gondolok, hogy folyamatosan az folyik a csapból is, hogy velük szegényekkel mindig mindenki kiszúrt, és közben a tények mégis azt mutatják, hogy jól jönnek ki a konfliktusokból. Pl. a II. VH egyik legnagyobb, ha nem legnagyobb nyertesei is ők - mármint a "kemény mag" - és közben hivatalos forrásokból meg pont az ellenkezője folyik a nap 24 órájában, azaz hogy a zsidóságot mekkora veszteség érte. Én inkább azt látom, hogy ilyen sokat ilyen hamar még a történelem során nem nyert egyetlen érdekcsoport sem.

Jó elmélet?
  • Strahd_
    Ha kozlom hogy marpedig en le fogok szurni valakit kessel, akkor igen megerdemlem a masodik feltetelezest.
  • csige791
    Azért az milyen jó, hogy amikor a jenkik balfaszok akkor is hódítanak. Értitek? Véletlenül hódítanak, mert balfaszok. Elbaszták, de még így is hódítanak.

Ez kuva jó.
  • szenyor Lopez
    Te most tényt cáfolsz? Átalakítod egy sugalmazó feltételezéssé? Hmmm.
    Ha kést fogsz a kezedbe, hogy megkend a vajas kenyeredet, akkor mondhatjuk, hogy "te nem szúrtál le senkit a késsel" és azt is, hogy "te még nem szúrtál le senkit a késsel". A második mondatot "megérdemled" csak azért, mert kés van a kezedben?
  • remark #4661
    Mutasd meg!
  • remark #4660

Érdekes látni, ahogy a "jófiúk" valóban megtörtént, valós csínytevései kisebb súlyúnak vannak beállítva, mint a "rosszfiúk" meg nem történt és csak feltételezett, elméleti csínytevései.

Molnibalage: na ez lenne az újabb megfogalmazása annak, hogy az erősebb kutyának (tudod, a mai világban ő a "jófiú") "mindent szabad".

Ha jófiú vagy, akkor a csínytevéseidet majd elnézik neked az emberek, na nem azért mert te valóban jófiú vagy, hanem mert ösztönösen érzik, hogy ki a falkavezér, az erősebb kutya, így ösztönösen tudják, hogy kivel nem lehet packázni... közben persze azzal áltatják magukat, hogy azért nem "packáznak" a falkavezérrel, mert az a helyes amit a falkavezér tesz - pedig valójában szimplán be vannak tojva és félnek attól, hogy mi lesz ha a falkavezér ellenük fordul.

És ha kenyértörésre kerül a sor, akkor - a kezdeti húzódozás után - természetesen ezt nyíltan be is vallják, ahogy Hypo is tette: "Legalabb kinanak nyaljunk ha mar usa szemet es az orszok is, valakihez kene csapodni kulonben eltaposnak."

Ebben a világban az eltaposástól való félelem vezérel mindent. A fél világ be van szarva az USA-tól és a hasonló kaliberű hatalmaktól. És ahogy írtam: az új, jobb világ beköszöntésének alapfeltétele az, hogy megtanulunk félelem nélkül élni, hisz anélkül lehetetlen elérni azt, hogy végre az alapján hozzunk meg döntéseket, hogy mi a helyes.

[b]Cowardice asks the question - is it safe?
    Expediency asks the question - is it politic?
    Vanity asks the question - is it popular?
    But conscience asks the question - is it right?
    And there comes a time when one must take a position
    that is neither safe, nor politic, nor popular;
    but one must take it because it is right.[b]

- Dr. Martin Luther King, Jr.
  • Molnibalage
    Utólag kurva könnyű okosnak lenni.
  • Strahd_
    még szócskát lehagytad
  • patiang

és az előtte levő is
  • szenyor Lopez
    "a fantáziádra bítom, hogy egy elkótyavetélyt vegyi fegyver töltetével is mit lehet művelni mondjuk bármely nagyváros metróhálózatában"

Hiába erőlködsz, nem történt ilyen. Ehelyett ami történt, az nagyhatalmak játéka volt tömegpusztító fegyverekkel.
    A jenkik nem balfaszok voltak. Vagy ezt te tényleg elhiszed? Mert akkor ultranaiv vagy.
  • remark #4655
    "A jenkik tényleg nagy balfaszok voltak, nem gondolták végig..."

Csak az eszmefuttatás kedvéért egyszer gondold végig az egyes elméleteidet úgy, hogy feltételezed, hogy nem "balfaszok voltak" az általad emlegetett kérdésekkel kapcsolatban, hanem direkt, előre eltervezett módon, szánt szándékkal úgy tettek dolgokat, ahogy tettek. Egyszer próbaképp nézd meg azt, hogy mi kerekedik ki abból, hogy feltételezed, hogy nem balfasz a fél világ, hanem igen is pontosan tudják hogy mit miért csinálnak. Még akkor is pontosan tudják, mikor kívülről úgy tűnik mintha balfaszok lennének. Mert lehet hogy nem is balfaszok, csak azt érzékeled "balfaszságnak", mikor egy pillanatra meglátod a valódi szándékaik (ezt látod megtörténni) és a propaganda (erről magyaráznak közben) között tátongó űrt. Próbáld meg egyszer így szemlélni a világot, csak a móka kedvéért. Lehet meglátsz valamit, ami eddig el volt rejtve...
  • csige791
    Még a szabadságról:
    A komcsiknál nem mondhatod el a véleményed, és azt csinálnak amit akarnak. Magyarországon elmondhatod, tiltakozhatsz és azt csinálnak amit akarnak.
    Ha kell fűben ülő tüntetőket ráncigálnak, bilincselnek meg, ha kell emberekre lőnek.

"tüntetni fognak? tüntessenek, majd megunják és haza mennek"

Büszke lehetsz a szabadságodra.
  • csige791
    Annyira vagytok(unk) hülyének nézve, hogy az valami csodálatos. A nagy "jóléttől" meg nem veszik észre néhányan.

Egyáltalán mi a jó lét? Az, hogy 1 magos proci helyett 4 magos van a gépemben? Vagy az, hogy a cipőmben van légbetét ami semmire sem jó csak dísznek? Vagy az, hogy ezt a cipőt 6 éves gyerekek gyártják fél tál rizsért? Ez neked jó lét, másnak nyomor.
    Vagy az a jó lét, hogy ide angliába nekem "te" gyártod a samsung tv-t az itteni minimalbér negyedéért? Mi a különbség az egy tál rizs és az itteni minimálbér negyede között? Megmondom: Semmi, te is csicska vagy meg a kínai 6 éves gyerek is az. Csak míg a kínai gyerek a 6 éves fejével tudja, hogy ő csicska, addig te jólétről és szabadságról beszélsz.
  • Molnibalage
    Hát tényleg elég ingatag lábakon állt a dolog célbajuttató eszközök terén. Az viszont tény, hogy még 1998-ban is találtak az folyamatosan akadályoztatott ellenőrök "elfekvőben" mérgesgázkészleteket...

Irán elég fejlett fegyverekkel is ellátott minimum egy terrorszervezetet. Irak estében valószínűlten a kapcsolat, de mivel Szaddam nem teljesen volt épeszű. Nos, a fantáziádra bítom, hogy egy elkótyavetélyt vegyi fegyver töltetével is mit lehet művelni mondjuk bármely nagyváros metróhálózatában.

Mondju hatalams öngól, de mikor szétzuhant az iraki kormányzat, akkor aki tudta, hogy ezek hol voltak és nem volt őrizve... Megint ott vagyunk, amit már írtam. A jenkik tényleg nagy balfaszok voltak, nem gondolták végig...