Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Szerintem az erdekeltek kore mindig valtozik hol ez hol az... altalaban csak az ellenseg kep az allando

PSG 1
<#eljen>

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Tenyleg..?
Es hogy identifikalnad a "valosag" kifejezest..?
Semmi mast nem mondhatunk a "valosag"-rol mint az azt leiro, jelenleg rendelkezesre allo, legpontosabb elmelet...
A vallasok kialakulasa idejen a hiedelem volt a legpontosabb..Most van mas is, aminek nagyresze szinten "hiedelem"amig a kesobbiekben bizonyitast nyer..
De ez nagyon OFF..

\"one shot one kill..\"

Annak az érdeke, aki jól megtanulta az évezredek alatt, hogy legnagyobb profitot a konfliktusokból lehet lecsapolni.

Vagy, ahogy azt általánosítva szoktam mondani, egy embercsoport a legnagyobb munkát mindig a törésvonalak mentén (értds: azok miatt) végzi. Ezért van szükség a törésvonalakra, a szegmentálásra, a krízisekre, a háborúkra, az ellentétekre, a fekete-fehér látásmód erõltetésére stb. stb.

PSG 1
Ez G.W.Bush-ra is igaz volt(talan igazabb)megsem irtal hasonlot..
Miert..?
Ha azt irtad volna h baromsagot beszel/cselekszik, de a "masik oldal"is"gennyes", akkor nem illetnenek az egyoldalusag vadjaval..
Bar tudom ezt leszarod...

\"one shot one kill..\"

"Amig panaszkodsz hogy a szegeny magyar emberek munkanelkuliek lettek addig te a vilag egy masik reszen helyi oslakos elol veszed el a munkat. Ezzel alapbol nem lenne gond ha kozben nem tepned feleslegesen a szad forditott szituaciokban."

Egyrészt nem a munka másik elõl való elvételérõl volt szó a Mária Terézia idézetben. csige erre hivatkozik, hogy amiatt, amit ott (az idézetben) le van írva, azért kerülnek emberek az utcára. Ugyanezen okokból kerülnek emberek a világ minden táján utcára, de egyik esetben sem arról van szó, amit te felhoztál, hogy az ember a másik elõl veszi el a munkát. (Akkor sem errõl van szó, ha ilyen is megeshet, hogy az ember a másik elõl veszi el a munkát.)

Másrészt én pl. szintén külföldön dolgozom, mert kihívtak. Nem én jöttem, és vettem el a munkát valakitõl, hanem úgy hívtak, hogy jöjjek ki, mert nincs ember, aki elvégezné a melót. Tehát mielõtt valakit letámadsz, azért gondold már át, hogy mit tudsz azokról a körülményekrõl, ami alapján a támadást indítod.

"Mindig elojosz en rakerdeztem tobbszor is 😊 ki nem sz@rja le te miket kerdezel? 😊"

Nem kell részt venni a beszélgetésben. Senki se kötelez arra, hogy megválaszold a saját állításaid alapján felmerült kérdéseket. De akkor azt se hidd, hogy szépen alátámasztottad az elképzeléseidet, és neked van igazad. Mert ezt hiszed, ez a hozzászólásodból szépen kiderül.

Hypo
<#eljen>

PSG 1
Epp ez a kulcsmondat..vagy szo:"antiszemita"=semita(semi) ellenes..?
Az arab is semi nep..zsidosaggal kozvetlenebb rokonsagban all mint barmely mas...
Az ellentetek KIMONDOTTAN politikaiak(inkabb mint vallasiak)tehat(velt?) ERDEKEK-et szolgalnak..semmi mast.. 😞
Ez az egeszben a leggusztustalanabb...
A lenyegi kerdes..: KINEK AZ ERDEKE..????

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Igen..es ugy tudom h nem biztositottak szinkrontolmacsot, igy a jelenlevoknek fogalma sem volt mit beszel..
A tobbi kepviselo nem a korrekt hozzaallas(hallgattassek meg mindegyik fel..!) miatt nem hagyta el a termet..
A nyugat gusztustalan, kepmutato,stb. hozzaallasa az oka a kozel-keleti(es sok mas) helyzet megoldatlansaganak..
Nagyreszben...!!!
Amig az USA-e a vilag vezeto szerepe, addig ez igy lesz..Washingtonban eldontik: mi a jo, kinek mit kell gondolnia,hogy kell cselekednie a vilagszinpadon,stb,stb..Akinek nem tetszik az lator-allam(de csak akkor h vmilyen erdekviszony azt kivanja h ez kimondhato legyen..Kinaiakkal szemben mintha egyre ovatosabbak lennenek..Gusztustalan es gerinctelen.."realpolitika")Nem baj..par ev es Kina is sulyahoz merten szolhat bele ezekbe a dolgokba(nem olyan visszafogottan mint jelenleg).

\"one shot one kill..\"

Strahd_
"Ott kezdõdik a dolog, hogy minek írsz le olyan szavakat aminek nem vagy tisztában a jelentésével?"
😊 lol ez a legszebb kerdesed volt eddig, egy olyan embertol aki nem ismeri a szavak jelenteset amit altalaban hasznal.
Majd ezen szavakat hasznalja ugy hogy fingja nincs miket mond de mikor kioktatjak rola akkor is figyelmen kivul veszi es tovabbra is allitja a hulyesegeit (hazugsagait)

Tudod en rad neha hasznalom az ignore "gombot", csak neha nem tudok elmenni a sotetseged mellet, igy kenytelen vagyok valaszolni a hulyesegeidre.
"Mondjuk tenyleg szemetseg hogy csak magyar dolgozok kerultek utcara. Az a parmillio masik ember is tuti magyar aki a vilag mas reszein kerult az utcara es lett munkanelkuli. Pl az az angol aki dolgozna de helyette egy eloskodo magyar csiga ult be a helyere es dolgozik amig o ehezik......"
Mivel kialakult rolad egy kep az alando nagymagyarkodasod alapjan. Minden bevandorlo, kulfoldi a szegeny magyarok elol veszi el a kenyeret stb. gondolkodasodrol, erre ment a reflektalast, de latszik megsertette a mimoza lelkedet. Amig panaszkodsz hogy a szegeny magyar emberek munkanelkuliek lettek addig te a vilag egy masik reszen helyi oslakos elol veszed el a munkat. Ezzel alapbol nem lenne gond ha kozben nem tepned feleslegesen a szad forditott szituaciokban.
Ilyen egyszeru.

Mindig elojosz en rakerdeztem tobbszor is 😊 ki nem sz@rja le te miket kerdezel? 😊 mi vagy te hvcs nek kepzeled magad hogy mindenkit megprobalsz felelosegre vonni? Szerintem meg Pecsen se ez a szokas nemhogy Angliaban. Felesleges neked valaszokat adni mert ugysem erted meg vagy ugysem akarod megerteni

csige791
Ott kezdõdik a dolog, hogy minek írsz le olyan szavakat aminek nem vagy tisztában a jelentésével?

Többszörösen hazugnak neveztél, 5x min. 5x kérdeztem rá, mi alapján, privátot is küldtem, kussoltál inkább eltûntél pár napra, hátha elfelejtem. Ismétlem nem birka fajta vagyok, se párnap alatt se 4 év alatt nem felejtek.
Végül elkönyveltem magamban, hogy te egy ilyen ember vagy.
Erre most élõsködõnek nevezel úgy, hogy nem is ismersz. Megkérdezhetem, hogy mi alapján, de ugyanaz lenne a válaszod mint amikor hazugnak neveztél...semmi.

Az utolsó hozzád intézett kérdésemnél is azt az elvet követted, hogy elkezdtél másról beszélni, majd mikor ismételten rákérdeztem, megint eltûntél pár napra, csak hogy ne kelljen válaszolni.

Szóval így 2010 végéhez közeledve beépíthetnének egy ilyen ignore cuccot, az ilyen provokátor majmok ellen.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Szerintem Csige, és Te is halgassatok Hypo-ra... nevezetesen: "ne rekeszd ki magad rogton, esetleg probald megerteni a masik szandekat is, nem kell egyeterteni, de lehet tiszteletben tartani mind addig amig azzal nem sert alazz porra."

Ha mindenki így viselkedne... nem is ragozom.

www.smart-bus.hu

Strahd_
😊 Jancsi szerintem engem szeretne Ignoralni . Mas kerdes hogy nem ertette meg megint a mondatot 😉 de ez mar csak ilyen.

Hypo
Ez a feature nincs beepitve, de ne rekeszd ki magad rogton, esetleg probald megerteni a masik szandekat is, nem kell egyeterteni, de lehet tiszteletben tartani mind addig amig azzal nem sert alazz porra.

Tudod az eletben ha valami nem tetszik ilyen konnyen lehetne ignoralni akkor az emberiseg kulon kulon szigeteken lenne max egy no meg egy ferfi....mert ugye alapjaban veve az ember utalja a masikat,.

csige791
Az ugyanilyen magyar politikusok miatt tart ott Magyarország ahol tart:

Mahmúd Abbász, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke magyar idõ szerint tegnap éjjel beszédet mondott ötven amerikai zsidó vezetõ elõtt New Yorkban. A palesztin politikus ezúttal sem tagadta meg önmagát, mert arra a kérdésre, hogy valóban föláll-e a tárgyalóasztal mellõl, ha Izrael a tíz hónapos moratórium lejárta után folytatja a megszállt területeken létrehozott zsidó települések építését, a következõt válaszolta: „Biztosan nem tudom azt mondani, hogy ebben az esetben elhagyom a közvetlen tárgyalásokat, ám a folytatás nagyon nehéz lesz”.

Más:
Van itt SG-n olyan mint régen az IRC-en, hogy bizonyos emberekre lehetett nyomni /ignore-t? Ezért még fizetnék is ha lenne.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
bocs a hazugot kihagytam a szar elõl. csak hogy értsd mire gondolok.

csige791
Lehet rosszul fogalmaztam mert nem érted.
A Magyar dolgozó emberek kerülnek utcára rész arra vonatkozik amit a terézia mondott és ezt próbálják itt cáfolni.
tehát:
" Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevõt az államon belül, mint ezt a fajt, amely csalásával, uzsorájával és pénzkölcsönzésével elszegényíti az embereket és semmitõl sem riad vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál."

Az utcára kerülést úgy értem, hogy dolgozik és mégis utcára kerül elveszik a házát és csöves lesz.

szóval lehet hogy nem mondott ilyet terézia de attól még ez történik.

Ha meg személyeskedni szeretnétek (kettõt szónélkül tûrtem) akkor anyukádat élõsködõzed le, mert õt legalább ismered ellentétben velem te szar.

De mégis, szerinted mivel kapcsolatban fogalmaz meg elméleteket a vallás? Az emberek hétköznapi tapasztalataival, az ott felmerülõ kérdésekkel kapcsolatban, vagy nem? Buddhizmus? Hinduizmus? Nem a Nap magjában pókerpartit játszó pormacskákról szövögetik a "kitalációikat", hanem emberek tényleges megtapasztalásaival kapcsolatban. A születéssel, a halállal, az élettel kapcsolatban.

Strahd_
"A vallások a valóságra épülnek."
Szerintem a vallasok hiedelmekre epulnek es nem a valosagra. Az embereknek szuksege van valamire amiben hihet, mert sok dolgot nem tud megmagyarazni vagy megerteni, felfogni. Ezert kialakult a hit. A hittel es az istenek akarataval magyaraztak meg sokmindent.
Az hogy az adott ember 1 nagy istenben, sok istenben, istenek+ szellemek vagy csak 1 nagy szellem vagy sok kis szellemben hisz mar mas kerdes.

Nem! Abból, ahogy és amire reagálsz!

www.smart-bus.hu

A vallások a valóságra épülnek. A valósággal kapcsolatos megtapasztalások gyûjteménye. Az más téma, de ezt (mások számára) érthetõen ki is fejeztem, hogy korrupció létezik a vallások esetében is. Mert milyen jó az, hogy ha te írod egy vallás szent könyveit, és onnan kezdve azt állítasz be valósággal kapcsolatos megtapasztalásnak, amit akarsz (ami számodra hasznos). És nálad is: a materialista hited azt állít a konkurens hitrendszerekrõl, amit akar. Lesz abban igaz is, meg hamis is.

Molnibalage
És ezt abból szûröd le, hogy az iráni elnököt balfasznak neveztem, mert összevissza nyilatkozik egetverõ baromságokat az utóbbi években?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na, ezen már tényleg röhögönm kell. Isten központú világ mire is épül? Vallási hiedelmekre és egyéb finom dolgokra. Semmi bajom a vallásokkal amíg nem ezek alapján akar valaki kormányzni.

A szigorú és logikusan gondolkodó ateisták számára a vallás = kamu, a kapitalizmus meg elég kézzelfogható...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hypo
<#worship>

Strahd_
Nem szegyen az tanulni sosem szegyen 😊 ne add fel van esti iskola is ha kicsit keszulsz menni fog 😉

Strahd_
Mondjuk tenyleg szemetseg hogy csak magyar dolgozok kerultek utcara. Az a parmillio masik ember is tuti magyar aki a vilag mas reszein kerult az utcara es lett munkanelkuli. Pl az az angol aki dolgozna de helyette egy eloskodo magyar csiga ult be a helyere es dolgozik amig o ehezik...

Tudod ilyen a vilag, ha nincs szukseg a munkadra akkor elbocsajtanak. Most mar nincs szocializmus hogy 100% legyen a foglalkoztatottsag. Erdekes modon akiket en ismerek tanultak es rendesen dolgoztak sehol sem valltak meg vagy ha igen akkor tudott talalni maganak munkat.

Egyetertek hogy ami most Magyarorszagon van szornyu jovohoz vezet. Ennyi sok sotet embert 😊 de majd tapsolnak szepen a diktaturahoz ami most kezd kialakulni fogjak meg az emberek visszasirni Gyurcsanyekat 😊 es nem csak a baloldaliak.

csige791
de ahogy olvastad, csak a 7.ik... <#bohoc>

Strahd_
de legalabb mar tudjuk mikor tortent kb a lelki serules 😊

Hypo
na de legalabb az altalanos megvolt😊)))))))

csige791
Te tudod , hogy mit beszélsz?

Vannak ugye a különbözõ rasszizmusok, lehet utálni a cigányokat , négereket, ferdeszemüeket, keresztényeket, balkezeseket, mégis csak a zsidókra alakult ki külön fogalom a többi egyszerûen rasszizmus vagy idegengyûlöletnek nevezik. Vajon miért van az, hogy ezeket az embereket a történelem során mindig rühellték?

A mária teriziáshoz meg még annyit, hogy ha nem az történne jelenleg magyarországon(is) ami abban megvan fogalmazva, akkor aztmondanám ok, lehet hogy hülyeség, de bazdmeg a szemetek láttára megy a biznisz magyar dolgozók kerülnek utcára , és azt mondd neeeem ez nem úgyvan.

Ez az irdatlan nagy hülyeség ne lenne, vakok vagytok vagy hülyék?

csige791
😊 ilyen magasröptû poénokat utoljára általános 7. ben eregettünk, de jó egy kis nosztalgia. <#idiota>

csige791
Na mi van, vége a duzzogásnak?

"„A kapzsi liberális piacgazdaság és a transznacionális vállalatok milliónyi férfinak, nõnek és gyermeknek okoztak szenvedést a világ számos országában"
- Igaz. Ráadásul úgy, hogy ezeknek a szenvedéseknek az árán élünk mi viszonylagos jólétben, de közben romboljuk mind a földet, mind a társadalmunkat, és tõlünk távol élõ embereket tarunk rabszolgasorban.

Az istenközpontú gondolkodás pedig például arról szól, hogy ne legyél kapzsi, ne baszd át tudatlan embertársadat hanem inkább segítsd ha lehetõséged van rá. Jelenleg ha lehetõséged van rá akkor átbaszod, nem azt nézed hol tudod segíteni, hanem hogy hol tudod átbaszni.
Tudom, hogy a te totálisan elferdült értékrendednek (nem tehetsz róla) ezek a mondatok túlságosan érthetetlenek, de mentségedre legyen szólva, hogy ez a világ tett ilyenné, és csak próbálsz alkalmazkodni az élõhelyedhez. Kicsit visszavennél az arcodból talán tisztelnének is az emberek, de így csak lenéznek, hogy mennyire szegény a gondolkodásod.

Strahd_
Nem nem 😊 lehet ossze akart jonni egy zsido lannyal, de amikor arra kerult a sor csiguci csigucija tul kicsi volt es a lany kinevette 😊 lehet ez a gyokere a zsido gyuloletenek.

Hypo
"Az, hogy az antiszemita fogalom kialakult az nyilván nem véletlen." - LOL😊)) akkor ezek szerint hogy pl a magyarok lopnak csalnak, vagy hogy zsigerbol irredentak az se veletlen???
istenkem

csige791
Az, hogy az antiszemita fogalom kialakult az nyilván nem véletlen. A Mária teréziás idézet csak egy része annak ami miatt engem jobban érdekel az Izraeli konfliktusok mint mondjuk a grúz vagy a koreai, a másik felét is belinkeltem videó formájában.

Mikor jutunk el arra a szintre, hogy nem kiragadott sokszor lényegtelen dolgokon lovagolunk a konkrét kérdések vagy feltevések helyett?

Nagyon egyszerû volt a képlet. Leírtam, hogy miért adok igazat a palesztinoknak a zsidókkal szemben, erre jöttek az ilyen olyan nyakatekert érvek, de a konkrét kérdéseimre nem igen jött válasz mert az túl kellemetlen lett volna a zsidó oldalnak, majd mikor úgy kérdeztem, hogy nem nagyon lehetett mellé beszélni akkor ez a válasz jött:
Miért érdekel engem a zsidók dolga, vagy valami hasonló. Én pedig erre linkeltem be a videót és az idézeteket, erre kiválasztottál a kettõbõl egyet és belekötsz. Jelzem, hogy a videó is elég lett volna arra, hogy elkezdjen érdekelni a zsidó téma a többi csak adalék volt, mint például ez is:
Szájmon:
"A mai világban már nincs szükség katonákra és hadseregre a gyarmatosításhoz"
Ezek miatt érdekel jobban a zsidó téma a grúznál.
(mielõtt hülyeségeket írna valaki, nem, nem érdekel, hogy már régen mondta ezt az aki mondta, én nem birka fajta vagyok aki mindent elfelejt 4 év alatt.)

BEAST
😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Leírhatom egyszerûbben is: abban is van igazság, amit az elnök mond, meg abban is, amit Molnibalage. De tévedések is vannak mindkét oldalon.

Vajon az igazság, ami itt is meg van, meg ott is meg van, az ugyanaz a dolog másként megfogalmazva? Vajon a tévedésnek, avagy korrupciónak ugyanazok az okai?

Nem járnánk jobban, ha egymás helyett a korrupciót tartanánk problémának?

-Nem gondolom, hogy utópisztikus nézeteket igazolna amit az elnök mondott.
-Nem gondolom, hogy egyáltalán szó lenne utópisztikus nézetekrõl. (Követhetetlen megfogalmazásról esetleg.)
-Nem írtam kitárulkozásról. Mindenki abból dolgozik, amit a másik elmond. És abból jön rá magától szép lassan, hogy tulajdonképpen egyrõl beszélnek, csak a nyelvezet más, és a megfogalmazás más. (Lásd még: Babilon.)

BEAST
Attól tartok amirõl az "elnök bácsi" beszél és amirõl te az két teljesen különbözõ dolog, te mégis úgy adtad elõ, mintha a te utópisztikus nézeteidet igazolná a beszéd. Viszont látom nagyon megy neked ez a megfoghatatlan dolgokból álmokat szövök téma. Álmodozni jó dolog, én is szoktam, valószínûleg valamilyen szinten mindenki, de valóságos problémákra valóságos megoldásokat kell találnia az embereknek. Mert ahogy leírtad, ebben a formában nem hiszem, hogy mûködne.

Már a legkisebb szinten sem mûködik amirõl te beszélsz. Ha két ember vitatkozik elég ritka, hogy hirtelen mindkét fél kitárulkozna. Majd boldogan élnének amíg... Pedig legtöbbször még különbözõ kultúrákról vagy hitrõl sem beszélhetünk. Itt meg emberekrõl, népekrõl, sõt te már az egész világról beszélsz. Valamiért kétlem, hogy a közeljövõben ilyen drasztikusan megváltozna az emberiség.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Inkább az az elképesztõ, hogy mennyire egysíkúan látod a világot!

www.smart-bus.hu

"Szép dolog, hogy van saját véleményed a témáról, de nem kellene már mindenben azt látni."

Mit látok mindenben?

"A probléma nálam ott kezdõdik, hogy nem látom az "istenközpontú gondolkodás" és az "igazságos és ésszerû kormányzás" közötti kapcsolatot."

Mert más az Isten definíciónk. Az (itt) elterjedt szemlélet szerint a valóságtól való eltávolodás Istennel kezdõdik. Más (máshol elterjedt) szemlélet szerint pedig azzal végzõdik. A két félnek már csak meg kellene értenie egymást, hogy mirõl beszélnek?

Nem lehet hogy van közös metszet? És ha van, akkor ez azt jelenti, hogy van közös metszete annak, amit Molnibalage igaznak talál, meg amit Ahmadinezsád igaznak talál, igaz?

Amint megvan a közös metszet, láthatóvá válik, hogy mi okozza a vallások korrupcióját és mi okozza a racionalista, materialista, kapitalista világ korrupcióját.

Mi van, ha kiderül, hogy a korrupció (ami az angolban kifejezi a valóságtól való eltávolodást is) ugyanazon okokra vezethetõ vissza, és a két félnek nem egymásban kellene az ellenséget látnia, hanem a korrupció valódi okaival kellene foglalkozni?

BEAST
Szép dolog, hogy van saját véleményed a témáról, de nem kellene már mindenben azt látni. Már az is elég vicces, hogy szerinted az a megoldás, hogy "Isten" helyett gondoljunk "valóságra" és ezzel fény derül mindenre.
A vallás fontosságára hívta fel a figyelmet. A probléma nálam ott kezdõdik, hogy nem látom az "istenközpontú gondolkodás" és az "igazságos és ésszerû kormányzás" közötti kapcsolatot. Bár az ellentétet is vehetjük kapcsolatnak.

"Ahminak megint elgurult a gyógyszere? Melyik istenhez központú?"

Istenhez központú?

Ha érteni akarod, hogy mit mond az elnök bácsi, akkor Isten helyett gondolj a valóságra. Valóság központú világot kell teremteni, a kapitalizmus által teremtett illúzió világ helyett. Tudod: kamu világ, a kamu félelmekkel, kamu álmokkal, kamu törvényszerûségekkel, és persze kamu pénzzel.

Csak azért, mert van repülõ, még a kapitalizmus okozhat problémákat. Tudom, szerinted ilyen nincs, és ez egyáltalán nem logikus amit mondok. Szerinted a cukros bácsi jó arc, mert cukrot osztogat. Ja, egyébként meg kenyeret és cirkuszt a népnek, a többi úgysem érdekli... (A többit fel se fogja.)

Te mindig terelsz. Kijelentesz dolgokat, az ember belekérdez, és akkor terelsz. Nem az a kérdés, hogy mi magyarok mit profitálunk ebbõl meg abból, hanem hogy te miért mondod, hogy itt uszítanak emberek és miért mondod, hogy inkább Irántól kellene tartani, mint az USA-tól.

Egyébként meg kb. azt írod, mint Solt...

Hypo
<#taps>

Hypo
Na akkor mar kozeledunk😊)
Persze lehet beszelni ezekrol, de hogy ebbol mi magyarok mit profitalhatunk??? azt nem tudom szerintem jobb kimaradni ezekbol. Tul kicsik es jelentektelenek vagyunk, bar folyton valami nagyhatalom segget nyaltuk egesz tortenelmunk folyaman, de valahogy mindig rosszkor rosszat valasztottunk.....

Molnibalage
Ahminak megint elgurult a gyógyszere? Melyik istenhez központú? Van pár vallás... Vagy õ 100% muzulmán világot képzel el?

Volt legalább egy egyház, ami évszázadokig üldözte a tudományt. A kapitalizmusnak köszönheti ez a balfék, hogy egyáltalán van repülõ amivel elmehetett oda ahova és baromásgait mondhatja vagy felrakthatja a Netre...

Vicc ez az emberl Elképesztõ, hoy ekkora balfaszok és sleppjük országokat vezethetnek.

Nem konkrétan USA, nem konkrétan Izrael, hanem azon nyugati központú érdekcsoportok, melyek a világ folyamatait alapvetõen meghatározzák.

Irán egy paraszt a sakktáblán, attól teljesen függetlenül az, hogy tetszene-e nekem ha olyan kultúrában kellene élnem. Nem, nem tetszene, ahogy az sem tetszik, ami itt megy, a fejlett, felvilágosult, demokratikus nyugaton.

A lényeg a lényeg marad: hagyjuk már ezt az összehasonlítást, hogy bezzeg a másik is! Itt olyan dolgokról van szó, amit a másik nem tesz meg, mert nem tehet meg. Az okok a fontosak, nem a kis stiklik, amikben nyilvánvalóan az USA is meg Irán is benne van.

Pénz keletkezésének módjával tisztában vagy-e?

Hypo
:😊)))) kersz ugyan ilyen linkeket az arabokra?? vagy esetleg ha berakom az ujfasiszta megmozdulasokat itthon abbol azt szurod majd le hogy MO fasiszta?? na ne rohogtess.